Pokaż pełną wersje : Football czy soccer?
Dr.Unknown
24-12-2004, 15:59
Chciałbym, abyśmy w tym temacie podyskutowali o odwiecznym sporze= jak w temacie, football czy soccer? Jak ktoś nie wie o co chodzi, niech nie pisze "O co chodzi?".
Z choinki zes sie urwal czy jak? Chodzi o Pilke nozna.
Przecież wiem tylko się zgrywalem http://tibia.pl/forum/images/smilies/puchar.gifTo nie nabijaj głupich postów, to jest poważna dyskusja.
Mistyczny
24-12-2004, 16:05
Fajnie Fajnie Foot Ball ale o co chodzi bo nie wiem tylko się domyślam :)
Fajnie Fajnie Foot Ball ale o co chodzi bo nie wiem tylko się domyślam :)
@Topic
obydwa pojecia oznaczaja Pilke Nozna. Jednak soccer jest to amerykanskie slowo, gdyz dla nich football oznacza ich futbol amerykanski czyli rugby (chociaz nie, chyba sie jakos roznia rugby i futbol amerykanski, nie wiem nie jestem od tego specem), futbol natomiast to jest pojecie europejczykow, anglikow konkretnie, ktorzy wymyslili te najpopularniejsza gre na swiecie ;)
Mistyczny
24-12-2004, 16:14
Przecież wiem tylko się zgrywalem :cup:
Fudboll to dla europejczyków pilka nozna :cup: :cup: :cup:
Fudbol to dla amerykanczykow RAGBY (RUGBY) jakos tak
Soccer to dla amerykanczyków Pilka nozna
Hamel pierwsza sprawa, nie dalo sie tego napisac w jednym poscie? Druga sprawa, po co piszesz to samo skoro juz to ktos powiedzial? I tak nie ma licznika postow wiec daremny trud twoj. Trzecia sprawa, weź czasem do ręki słownik ortograficzny...
futbol natomiast to jest pojecie europejczykow, anglikow konkretnie, ktorzy wymyslili te najpopularniejsza gre na swiecie ;)
Pilke nozna, a wlasciwie cos, co jest jej poczatkiem (gra brzuchem, ramionami, glowa, kolanami) wymyslili Aztekowie, a nie Anglicy. Mala i droba roznica.
Btw. licznik postow nadal jest, tylko nie ma go "na wierzchu".
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.