PDA

Pokaż pełną wersje : Football czy soccer?

Dr.Unknown
24-12-2004, 15:59
Chciałbym, abyśmy w tym temacie podyskutowali o odwiecznym sporze= jak w temacie, football czy soccer? Jak ktoś nie wie o co chodzi, niech nie pisze "O co chodzi?".
Z choinki zes sie urwal czy jak? Chodzi o Pilke nozna.

Przecież wiem tylko się zgrywalem http://tibia.pl/forum/images/smilies/puchar.gifTo nie nabijaj głupich postów, to jest poważna dyskusja.

Mistyczny
24-12-2004, 16:05
Fajnie Fajnie Foot Ball ale o co chodzi bo nie wiem tylko się domyślam :)

keicaM
24-12-2004, 16:11
Fajnie Fajnie Foot Ball ale o co chodzi bo nie wiem tylko się domyślam :)

@Topic
obydwa pojecia oznaczaja Pilke Nozna. Jednak soccer jest to amerykanskie slowo, gdyz dla nich football oznacza ich futbol amerykanski czyli rugby (chociaz nie, chyba sie jakos roznia rugby i futbol amerykanski, nie wiem nie jestem od tego specem), futbol natomiast to jest pojecie europejczykow, anglikow konkretnie, ktorzy wymyslili te najpopularniejsza gre na swiecie ;)

Mistyczny
24-12-2004, 16:14

Przecież wiem tylko się zgrywalem :cup:

Hamel
24-12-2004, 16:18
Fudboll to dla europejczyków pilka nozna :cup: :cup: :cup:
Fudbol to dla amerykanczykow RAGBY (RUGBY) jakos tak
Soccer to dla amerykanczyków Pilka nozna

keicaM
24-12-2004, 16:24
Hamel pierwsza sprawa, nie dalo sie tego napisac w jednym poscie? Druga sprawa, po co piszesz to samo skoro juz to ktos powiedzial? I tak nie ma licznika postow wiec daremny trud twoj. Trzecia sprawa, weź czasem do ręki słownik ortograficzny...

Ashlon
24-12-2004, 21:33
futbol natomiast to jest pojecie europejczykow, anglikow konkretnie, ktorzy wymyslili te najpopularniejsza gre na swiecie ;)

Pilke nozna, a wlasciwie cos, co jest jej poczatkiem (gra brzuchem, ramionami, glowa, kolanami) wymyslili Aztekowie, a nie Anglicy. Mala i droba roznica.

Btw. licznik postow nadal jest, tylko nie ma go "na wierzchu".