PDA

Pokaż pełną wersje : Antywirus?!

lamp999
13-03-2009, 21:57
Witam! Chciałbym sie poradzić was użytkowników forum odnośnie ochrony antywirusowej. Aktualnie posiadam Avast 4.8 antivirus i zauważyłem ,że mi strasznie laguje ,gdy on np. przeprowadza ciągle skaner dostępowy czy uruchamia osłonę dostępową. Chcę ,abyście doradzili mi jaki antywirus waszym zdaniem jest najlepszy ,który często używacie ,o którym macie dobre zdanie i który przede wszystkim nie będzie lagował mi Tibii..!
Niezmiernie czekam na opinie!

Zalgadis
13-03-2009, 22:03
1. Nie pisz pogrubioną czcionką całego tekstu, tylko najważniejsze słowa.
2. Nawet najlepszy antywirus nie ochroni Cię przed wirusami jeżeli jest się głupim. Wcale nie sądzę że Ty jesteś.

Także posiadam Avasta i jakoś nie mam wirusów.
Skanuje co tydzień nie ściągam syfów. Only piosenki do FoFa D:.

Dark_Exhado
13-03-2009, 22:32
Kaspersky antyvir 09'.
Może i 200zł,ale najlepszy antywirus : ]

Arathorn
13-03-2009, 22:36
Nroton 360. O ile nortony wersja 2008 i wcześniejsza strasznie obciążały komputrer podczas zwykłęgo "działania w tle" a podczas skanowania dysków w ogóle nie dało się kompa uzywać o tyle 360 działą niezauważalnie. Jedyne co widać to wyskakujące co jakiś czas "skanowanie dysków w tle ukończono". Jak dla mnie jest naprawdę porządny. Nie wiem jak teraz ale niedawno można było za 200pln kupić licencję na 3 stanowiska z urządzeniem wielofunkcyjnym hp gratis :p

mariannos
14-03-2009, 13:39
NOD32 Only nod :P Najlepszy antywirus nie zawiesza kompa mozna sciagnac triala codziennie aktualizacja polecam miły Interface

StagG
14-03-2009, 14:30
@up

jest dobry, ale nie najlepszy ;) Dla mnie ma za słabą wykrywalność...

Osobiście polecam Ci Kaspersky Internet Security lub G-Data Total Care :]

ps. Wywal jak najszybciej tego avasta (jeśli nie chcesz całego pakietu IS o.O to nie zapominaj o firewallu)

iTibia
15-03-2009, 00:03
2x@up - Polecam

3x@up - Osobiście posiadam Norton-a 2008 i nie zauważyłem żeby mi coś obciążał :)