Pokaż pełną wersje : CZat na Tiba.pl
Tak moim zdaniem na Tibia.pl powinien zostać założony czat (choćby na polchacie) czemu?
1. Tibia.pl ma dużą popularność.
2. Można by pogadać o ustalonej godzinie w ustalonym dniu z moderatorami (z bosalem).
3. Wymieniać swoje poglądy.
4. Nawet można by się zaprzyjaźnić.
5. Opłaca się założyć gdyż Tibia.pl ma około 1.000 użytkowników którzy często na nią wchodzą.
Co o tym sądzicie?
$corcerer
02-01-2004, 13:15
IRC
Server: de.quakenet.org
Kanał: #tibia.pl
wejście przez WWW: http://tibia.gery.pl/irc/index.html
(dopóki nie znajdę innej bramki do zamieszczenia na stronie i bosal jej tu nie umieści)
Zadowolony?
Gonzo von Krenzel
04-01-2004, 05:13
ja nie - "[16:10] Problem z połączeniem do : cannot connect to "irc.quakenet.org" "
A pozatym chodzi o normalny jakiś chat, a ja nigdy tych irców wszystkich nie uzywałem i dajcie mi spokój i nie każcie uzywać :D . Chodzi o zwykłego chata założonego nawet na polchacie żeby, można było sobie pogadać! Ja ciągle siedze na czacie tibia.xx.pl, ale tam jest mało ludzi ...
$corcerer
04-01-2004, 05:35
>A pozatym chodzi o normalny jakiś chat, a ja nigdy tych irców wszystkich nie uzywałem i dajcie mi spokój i nie każcie uzywać
Leń. To że twoja ograniczoność i lenistwo mają wielkie rozmiary nie jest ŻADNYM argumentem.
>Chodzi o zwykłego chata założonego nawet na polchacie żeby, można było sobie pogadać!
bramka wygląda jak chat, ale dochodzą komendy IRCowe. Tu nie ma ŻADNEJ różnicy.
Jeżeli chcesz iść na łatwizne to idź. natomiast wątpię, żeby na jakimkolwiek czasie spotkać wielu ludzi, którzy grają. Nie tylko w Tibie, ale także quaka (stąd nazwa sieci) ale również UT, RTCW, oraz mnóstwa innych gier. I nie mówie tylko o graczach, których jest większość, ale także o Twórcach gier (kiedyś był oficjalny chat z twórcami Black&white) i twórcami modów/konwersji/rozszerzeń ( kanał #otserv ). poszerzajmy swoje horyzonty miast zamykać się w naszym małym tibijskim światku.
noo , teraz kiedy nasz biedny meczennik scor zalozyl wam bramke www do irca, mam nadzieje ze bedziecie czesciej wchodzic, bo juz powoli zaczynaja mnie nudzic rozmowy gimli, scor, alpha ( tfu, zartowalem, oczywiscie ze sa ciekawe:P ) . serdecznie zapraszam, naprawde warto:)
5. Opłaca się założyć gdyż Tibia.pl ma około 1.000 użytkowników którzy często na nią wchodzą. juz ponad 2000 ;)
$corcerer
04-01-2004, 08:26
1. nie jestem męczennikiem (jeszcze)
2. to nie ja zalozylem bramke tylko Spy
3. Bramka na tibia.pl jest w drodze :)
A ja dzisiaj pierwszy raz byłem ...
I właśnie polecam takim czatomanom, jeżeli nie potrafią skorzystać z mirca to przez bramkę ...
bo ja to zaraz mirca instaluję :D
Ps. No i nie śpiewałem psalmu. Za to miałem przeczytać modlitwę wiernych ... był tylko jeden problem ... nie miałem pojęcia jak, skąd itp :D (<"wtajemniczeni" wiedzą o co chodzi ;P)
ja tez uwazam ze czat powinien byc bo nie kazdy wie jak wchodzic na irca a z czatem niema tego problemu
$corcerer
08-01-2004, 11:15
Ten link jest bramką na IRC. To wyląda tak samo jak czat. Naprawde takim problemem jest wpisanie nicka i zaznaczenie (albo nie) jednego okienka????
http://soran.block.punkt.pl/matkus/irc.php (strona MatKusa)
Jeżeli chcecie przegłosować czat to znajdźcie lepsze argumenty, te o lenistwie do mnie nie przemawiają.....
EDIT: czas wejscia na IRC przez bramke z poziomu tego posta 31 sekund i 37 setnych (łącze: SDI od telekomunikacji, wliczone pobieranie apletu javy) Więc niech nikt mi nie mówi ze to długo trwa :PP
Dr. Omader
12-01-2004, 15:44
Scorcerer: i dobrze ludzią nagadałeś, bo to już jest przesada. Kiedyś był tylko DOS ewentualnie NC i wszystko się wstukiwało z klawy a i komend człowiek musiał kilka pamiętać i jeszcze nie spotkałem człowieka żeby na to narzekał na tamte czasy.
A teraz ludziom to nawet kliknąć się nie chce, a Kij im w nere, i niech se dalej narzekają. Jak nie to nie.
( deleted )
Ten jest chyba najlepszy bo w polchat, niema takich bajerów.
Panie Bestmajen ,ten temat nie jest po to zebys reklamowal swoj chat, jest juz bramka do ircowego kanalu tej strony, i nie wiem po co zamieszczasz tutaj 2 razy swoja "reklame" .
EDIT:
To nie jest reklama mojego czatu(ten czat został zrobiony kilka minut przed napisaniem tego postu), gdybym chciał go zareklamować, wtedy w podpisie dał bym link do niego(zawsze moge to zrobić) ale nie oto chodzi, chodzi oto żeby wygodniej sie porozumiewać między forumowiczami(bo priv jest niewygodne).
No ale nichcę się kłucić więc nie będe na chama wciskał tego linku. Jeżeli inni uzytkownicy, chcą takiego czata to niech napiszą do któregoś z mod-ów, żeby wydali zgode na zamieszczenie linku do czat-u. Albo niech wreszcie zrobią własny czat.
$corcerer
13-01-2004, 06:24
Lepszy od czego?? od IRC?? Byłeś na IRCu kiedyś?? Widziałeś jakie ciekawe rozmowy tam wychodzą jak jest fajny temat???
I co jeszcze? że może irc jest trudny? że nie umiesz sie nim posługiwać? Przecież jest mini-instrukcja ( Š by ja- wszelkie prawa i lewa zastrzelone :) ) a nawet jak nie chcesz instalować programu to zapraszam na stronę MatKusa (www.tibia.w.pl)
I z drugiej strony: moje OSOBISTE przemyślenia odnośnie czatów:
*burp* czaty 5uXorZ *burp*
czemu?
1. mnóstwo lam i noobów
2. jeszcze wiecej totalnych debili
3. ogólniej o społeczności onetu: Banda niedorozwiniętych ciućmoków, pozerów i młotów, którzy czekają tylko na okazję aby się wywyższać i jechać (rzucać obelgi) na wszystkich.
Jest to moje zdanie, aczkolwiek może je zmienię (dajcie argumenty)-czekam na polemikę.
EDIT:
> Albo niech wreszcie zrobią własny czat.
heh, szybki jesteś:P ja tu sie od miesiąca na forum pluję a tu jak grochem o ściane.....
re:Bestmajen
Jak chcesz o czymś tutaj dyskutować, to uargumentuj swoją wypowiedź. Na chwilę obecną, to Twoja 'argumentacja' wygląda mniej-więcej tak:
'Chodźcie na czata na onecie tam jest fajnie i łatwiej się będzie można komunikować.'
Jak napiszesz coś, co można by nazwać argumentem, to możemy kontynuwać, w przeciwnym wypadku z mojej strony EOD.
P.S. 'Ham' pisze się przez 'ch'. :D
Ehh...wczoraj nie chciało wysłać posta, dlatego dopiero teraz odpowiadam:
1. W tym temacie chodzi o Czat.
To akurat wiemy.
2. Czat jest wygodniejszy, i chyba większość osób się zemną zgadza.
Widzę, że posiadłeś zdolność jasnowidzenia albo przegapilem ankietę z pytaniem, kto woli IRC, a kto czat.
3. Na Tibi.pl jest bardzo dużo uzytkowników.
Nie widzę związku.
4. Można by, użądzać regularne dyskusje z moderatorami.
Na IRC'u zapewne się nie da, mam rację?
5. Więcej osób chciało by kożystać z czata.
Patrz pkt 2.
$corcerer
13-01-2004, 17:10
Najpierw chciałem przeprosić za zwłokę, ale wczoraj forumpadło i niemoglem posta wysłać :(
@Bestmajen
hmmmmmmmm........... (głębokie zamyślenie)
niezbyt rozumiem czy Twoje punkty odnoszą się do moich, ale odpowiem domniemując że jednak odniosłeś się do mojej wypowiedzi.
1. "Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia".
2. Zgodzę się, błądzić jest rzeczą ludzką. Ale również poszerzanie własnych horyzontów i zwiększanie bagażu doświadczeń nią jest :)) ( "Człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce" )
3. hmmm, wiesz, społeczność onetu jest duża, zawsze ktoś tam trafi, w wtedy będą takie jazdy jak to kiedyś widziałem na czacie na gery.pl. (link do topika byc moze znajde)
[ironic mode]
>A co do Sorcerera to odrazu cię przepraszam
Ależ ja się wcale nie pogniewałem :)
[/ironic mode]
>panie idealny
> (i nie obrażaj innych, niemów że są ograniczeni bo załorze się że są rzeczy
> w których ty jestes taki ograniczony że aż strach)
Przytocz JEDNĄ linijkę w tym topiku, w której powiedziałem "jestem idealny". Ten zwrot był skierowany do konkretnej postawy reprezentowanej przez jakąś osobę (tutaj konkretnie tą osobą był Gonzo- równie dobrze mógłbyś nią być Ty, MatKus, bosal itd...... ). NIE TWIERDZĘ że jestem idealny ("wiem, że nic nie wiem" ) ale to nie jest powodem by spoczywać na laurach :
>poszerzajmy swoje horyzonty miast zamykać się w naszym małym tibijskim światku.
>Jeszcze coś, czemu tak się czata boisz, czyżbyś nie umiał na niego wejść??
Nie bój żaby- potrzeba matką wynalazków. Wiesz dlaczego tak bronie tego kanału??? Otóż powiem Ci: to ja wraz z MatKusem, Spy'em i częścią sceny polskiego Tribes2 (którą tutaj serdecznie pozdrawiam) siedzieliśmy na tym kanale na początku w oczekiwaniu na jego rejestrację (otrzymanie bota L). To MatKus, bosal, Spy, Iwan, DSinner, i ja siedzieliśmy na tym kanale kiedy tylko mieliśmy czas. CZEKALIŚMY na Was, LUDZI, którzy weszliby na kanał, aby chociaż nam potowarzyszyć w ciszy. Kiedy na tibia.pl uakzał się news o tym, że ten kanał isnieje, pojawili się ludzie. Jednakże news szybko spadł niżej, nastały "czarne dni" :P Tibia.pl, ludzi ubywalo. W pewnym momencie stwierdziłem: "qfa, tak dalej być nie może! przecież my tu tworzymy kółko wzajemnej adoracji!!". W dodatku forum gery stało się płatne, dlatego przywędrowałem tutaj. I rozpocząłem akcję propagowania IRCa. Najpierw w sygnie, potem w tym temacie (twórcy serdecznie dziękuję za stworzenie mi pola do polemiki), znalazłem skrypt w JavaS, który dzięki uprzejmości MatKusa został dostosowany do łączenia się z q-netem, #tibia.pl i wysłany bosalowi, potem napisałem manual a teraz (ciągnąc tą dyskusję) zabiegam o zorganizowanie sesji młotka bojowego właśnie na IRCu. Włożyliśmy z przyjaciółmi (mam nadzieję że się nie obrazicie ludziska) w ten kanał MNÓSTWO pracy.
NIE POZWOLĘ, ABY POSZŁA ONA NA MARNE.
(Jeszcze chciałem przeprosić ludzi, którzy dołożyli swoją cegiełkę w czasie powstawaniu kanału (szczególnie w czasie idlowania po L) a których tutaj pominąłem- moja pamięć jest zawodna, a to było tak dawno (a może nie?). Wybaczcie mi.)
PS. Następnym razem proszę Cię, użyj argumentów, PROSZĘ, zmuś mnie do zastanowienia!
EDIT: teraz odpowiem na Twoje argumenty:
1. No i co z tego? To nie powód żeby pozostawić kwestię czata sobie samej, gdyż jest on powiązany z IRCem!!
2. >chyba większość osób się zemną zgadza.
Znasz takie powiedzonko: "Jeśli ktoś twierdzi, że mówi w imieniu Boga, to poproś go o pisemne upoważnienie" ???
3. No i co z tego???? Za przeproszeniem "Co ma piernik do wiatraka?" ??????
4. BHAHAHAHAHAHA!!!!!! WSZYSTKICH Moderatorów spotykam na IRCu przynajmniej raz na dwa dni. I co?? Wystarczy przyjść!. Teraz na przykład (godzina 20.10) na kanale są: MatKus, Gimli, Iwan.
5. Tu wracam do mojej odpowiedzi na punkt 2gi. Poza tym NA JAKIEJ PODSTAWIE TAK TWIERDZISZ?? Przeprowadzałeś jakś sondaż czy cuś???
Doszedłem do wniosku, ze to jałowa dyskusja więć:
[delete]
------------------------------------------------------------------------
EDIT
------------------------------------------------------------------------
Byłem na IRC i nie mówie, że jest beznadziejny ale czat też nie jest zły.
Ja bym raczej powiedział tak:
Nie masz rozsądnych argumentów, więc zakończysz tą jakże ciekawą dyskusję. :D
Jeśli jest już kanał IRC, to nie ma sensu, aby tworzyć czat, a nie pasjonuje mnie robienie czegoś, co nie ma sensu.
Tworzyć czat, po to, aby był? Śmieszne.
A co do tego:
nie dam ci powodu do nabijania postów
...mam tylko jeden komentarz - ROTFL.
hmmm moj poprzedni post pisalem kiedy jeszcze nie bylem ani razu na ircu
ale uwazam ze jezeli kazdy kto mowi ze czat jest lepszy, jezeli by przeczytal tutorial scorcerer-a nie mialby najmniejszych problemow z zalogowaniem
poza tym trzebaby pomyslec cos o tym zeby tego irca jakos rozpowszechnic
Dan the Automator
17-01-2004, 19:21
Oryginalnie dodany przez scorcerer
4. BHAHAHAHAHAHA!!!!!! WSZYSTKICH Moderatorów spotykam na IRCu przynajmniej raz na dwa dni. I co??
Nie do końca, bo ja tam jeszcze NIGDY nie byłem ;)
o zorganizowanie sesji młotka bojowego właśnie na IRCu
Ciekawy zonk. Dla niewtajemniczonych mówie że chodzi to o grę fablularną Warhammer Fantasty Role playing game. JA z kolei staram sie o zorganizowanie sesji lochów i smoków - dungeons & dragons. wole bardziej IRCa niż czata bo jest fajniejszy i można pogadać ciekawie. Wchodźcie ludzie na IRCa!!
$corcerer
18-01-2004, 00:02
Dobo: upps, zagalopowałem się :P
Z tych co są często:
MatKus
GimliSynGloina
Fanfi
n3m3s1s
Iwan
bosal kiedys wpadał, teraz coś go nie widać....
no a Dobo i Gremlin wcale sie nie pokazują :(
Dan the Automator
18-01-2004, 08:56
Oryginalnie dodany przez scorcerer
no a Dobo i Gremlin wcale sie nie pokazują :(
Ale to się zmieni, bo nareszcie nauczyłem sie ogsługiwać to %&%^%$%$( :D :D :D
Ale chyba i tak chat byłby prostszą opcją :(
$corcerer
18-01-2004, 14:10
www.tibia.w.pl
po lewej stronie kliknij w IRC, tam jest skrypt (tylko uwada bo sie polskie kodowanie wali (nie wyświetla poprawnie polskich znaków (ążźśćńół))
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.