zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Drugi teaser przed wiosennym patchem

_*FunMN*_
15-03-2009, 17:14
dla mnie porażka...

żałosne

Vipciu
15-03-2009, 17:35
racja szczególnie ze staminią poje....

YaMaRoOo
15-03-2009, 17:42
2x exp się przyda a reszta to żenada ;d

Daduch
15-03-2009, 17:58
Tu macie przetłumaczony news NIE MÓJ
W naszej pierwszej zapowiedzi zdradziliśmy wam kilka szczegółów dotyczących łatki, która ukaże się w przyszłą środę, 18-stego marca popołudniu. Jednakże, mamy dla was jeszcze więcej informacji.

Zapewne wiesz, iż czas przez który postać jest zmęczona po polowaniu nazywany jest staminą. Dotychczas postacie mogły polować przez 56 godzin, do czasu kiedy za potwory nie zdobywały punktów doświadczenia. Oczywiste było, iż czas 56 godzin nie był tym czego chcemy, zostanie on skrócony o 14 godzin, czyli po wprowadzeniu łatki wynosić będzie 42 godziny! Aby stamina zaczęła się odnawiać, Twoja postać musi być wylogowana z gry, dopiero po 10 minutach 'bezczynności' proces się rozpoczyna. Za każde 3 minuty 'bycia wylogowanym', czas Twojej staminy zregeneruje się o jedną minutę, tak więc będzie to trwało trochę dłużej.
Tutaj pojawia się część specjalna: w ciągu pierwszej godziny (42), gracze z premiowanym kontem otrzymywać będą premię w wysokości 50% doświadczenia (tzn. jeżeli Troll daje 20 punktów doświadczenia, a posiadasz premium i Twoja stamina wynosi 42 godziny, przez pierwszą godzinę [do 41] będziesz za Trolla dostawać będziesz 30 punktów doświadczenia). Oczywistością jest, iż na światach PvP-Enforced bonus ten nie będzie zaliczany podczas zabijania innego gracza.
Premia ta będzie bardzo dobra dla graczy, którzy nie przebywają długo zdobywając doświadczenie, aby 'dogonić innych'. Jednakże, aby nie było tak dobrze, godzina numer 42 będzie odnawiać się dłużej, za każde 12 minut bycia 'offline', odnawiać będzie się jedna minuta staminy.
Zapamiętaj jednak, iż jeżeli twoja stamina wynosi '14', potwory będą dawać Ci o 50% mniej doświadczenia.

Aby wyrównać szanse podczas walki gracza z potworem, dodane zostanie opóźnienie... Za każdym razem kiedy będziesz używał teleportu, wychodził z domku, wychodził po schodach czy zmieniał poziom podłoża (np. z piętra 0 na piętro +1) nie będziesz mógł atakować, ani używać czarów atakujących przez 2 sekundy.
Kreatury będą miały dzięki temu wystarczającą ilość czasu, aby zaatakować Cię, kiedy zmieniasz poziom podłogi i czekasz, aby je zaatakować. Tak więc teraz skakanie po schodach (metoda up/down) nie będzie już więcej możliwa, bez straty punktów życia, o ile nie chcesz tylko sprawdzić, co jest na danym poziomie podłoża. Upewnij się, iż poradzisz sobie z danym stworzeniem, za nim wejdziesz na jego 'respawn'.

Nie uważasz, iż niewidzialna kreatura powinna być niewidzialna dla wszystkich graczy? My tak. Stąd, dodamy prawdziwą niewidzialność stworzeń, coś co szczególnie osłabi graczy używających nielegalnego oprogramowania do celowania w niewidzialne stworzenia.
Informacja dla Ciebie: nasz klient nie będzie dłużej zawierał jakichkolwiek informacji na temat niewidzialnych stworzeń. Nie możliwe będzie strzelanie do niewidzianych istot runami.

I na koniec, 'wisienka na cieście': do gry zostanie wprowadzona łatka, która powie Ci ile doświadczenia potrzebujesz, aby osiągnąć następny poziom. Ponadto, łatka ta powie Ci ile doświadczenia przybywa Ci w ciągu godziny, a także ile zajmie Ci wbicie następnego poziomu. Obliczenia opierać się będą na zdobytym doświadczeniu przez ostatnie 15 minut.
Gdzie znaleźć nowy licznik doświadczenia? W okienku umiejętności zostanie wprowadzony specjalny pasek, pokazujący te dane, oczywiście będziesz mógł to ukryć, tak jak inne paski umiejętności. Nowa informacja (np. o zdobywanym doświadczeniu na godzinę) zostanie ukazana dopiero wtedy, kiedy najedziesz swą myszką na ten pasek (tak jak sprawdza się, ile % masz do następnego poziomu doświadczenia). W menu kontekstowym okna umiejętności znajdzie się także opcja, dzięki której będziesz mógł wyzerować swój licznik.

Na sam koniec, wraz z tą łatką zapraszamy Cię na kolejny tydzień podwójnego doświadczenia! Tak jak ostatnio, podwójne doświadczenie liczone będzie jedynie podczas zabijania kreatur, nie ludzi na światach PvP-Enforced. Tydzień podwójnego doświadczenia zacznie się 18 marca, wraz z wprowadzeniem łatki, a zakończy się 25 marca.

Przygotuj się na wprowadzenie łaty!
Your Community Managers

Tekst skopiowany stąd (http://tibia.net.pl/propozycje-newsow/80335-druga-zapowiedz-latki-stamina-licznik-doswiadczenia-i-wiecej.html)

Duch Guardi
15-03-2009, 17:59
Macie tłumaczenie:
http://forum.tibiaspy.com/showthread.php?p=14901&posted=1#post14901

Przesadzili z tymi 2 sekundami podczas "skakania"

up# sekundy

Krajzel
15-03-2009, 18:12
Jak dla mnie to łatka wprowadza same plusy. Dobry pomysł z staminą, mniej botterów i no-liferów. 50 % w pierwszej godzinie staminy dla pacc jak najbardziej przydatne (sorki na okolnir będą robiły 1,5kk xp w godzine xDDD). Stairhopping powinien być już dawno usunięty (chociaż pewnie zaraz zaczną się płacze ms/ed/rp że nie mogą już więcej bic solo demów itp tym sposobem). Obliczanie expa, ihmo bardzo przydatne, w każdej chwili sobie można podejrzeć ile jeszcze nam zajmie "dobicie" lvla. No i podwójny exp też przydatny, chociaż jak połączyć ten tydzień i 1 godzinę staminy to sork będzie mógł zrobić 3kk na oko w h8o
@edit
Zapomniałem o niewidzialności. Troche trudności w hunceniu wrl nie zaszkodzi, chociaż jak wiemy tibia już nie jest tak trudna jak kiedyś, a szkoda.

Daduch
15-03-2009, 18:15
@up Zgadzam sie z tobą ale jedno co zrąbali to, że w niewidzialne potwory niemożna będzie strzelać :( co zrobią ludzie na tombach z tymi staklerami...

Tjolek
15-03-2009, 18:21
A mnie ciekawi jaka będzie frekwencja w szkołach przez ten tydzień :P

Dobrodziej
15-03-2009, 18:24
normalna, jest tu jakiś gracz który zawali szkole w ten tydzień?

Rysikk
15-03-2009, 18:27
Wielu ludzi juz planuje choroby, nie zdziwie sie jak rekord ludzi online padnie :baby:

Duch Guardi
15-03-2009, 18:28
A mnie ciekawi jaka będzie frekwencja w szkołach przez ten tydzień :P

Huh dobre pytanie :p ja mam rekolekcje więc będzie można pobić trochę frostów :p

Daduch
15-03-2009, 18:29
Ja mam rekolekcje od 28 :(

Tjolek
15-03-2009, 18:29
normalna, jest tu jakiś gracz który zawali szkole w ten tydzień?

To chyba nie znasz tibijskich maniaków :p oni są skłonni to różnych poświęceń...a jeden tydzień szkoły to co to takiego przy 10 miesiącach nauki :> No chociaż teraz może ich ograniczać stamina. Żeby się zwracała można grać max 6h dziennie, kiedyś - 8h. A ostatnia godzina odnawia się 6h :P

Rocket Slayer
15-03-2009, 18:50
Czy dobrze zrozumiałem - Pacc, mam staminę na maxa (42h), zaczynam hunt. Dostaję 2 x exp przez 1h?

Imperor
15-03-2009, 18:51
Ja tam nie mam zamiaru marnowac 24h na granie w tibie w czasie kiedy bedzie 2x exp, jak bede chcial wpadne sobie pohuncic z umiarem i tyle. Szkoly tym bardziej nie mam zamiaru zawalic dla takiej gry jaka jest tibia bo co ona pozniej mi da? raczej nic wiec tylko osoby z niedorozwinietym rozumem beda postepowac inaczej.

Daduch
15-03-2009, 18:51
@2up nie 2x tylko 150% tzn 1,5x

Pozdro

Brtek00
15-03-2009, 18:53
up@
chyba 50% a nie 150%~~

YaMaRoOo
15-03-2009, 18:57
up@
chyba 50% a nie 150%~~

ehh, 150% gdyby było 50% to za potworka który daje mi 100 expa to dostane 50 exp w nagrodę.. pomyśl

ZapodajMuze
15-03-2009, 19:13
Czy ja dobrze zrozumialem , na up downie musze czekac 2 sekundy zeby uderzyc z czego kolwiek ? To jak ja tera 500 sorcem zabije Krzysia of kyra 11 druida ktory chodzi up downem ?

Ezeqeel
15-03-2009, 19:19
hmmm.... powiedzmy, że jestem na huncie z kumplem. Ja mam 42h staminy (czyt. MAX), on z 38h, jesteśmy na shared expie. Exp bedzie dzielony normalnie czy to 50% wiecej? :confused:

ogoorovsky
15-03-2009, 19:24
Z mojej perspektywy - czyli gracza, który niekoniecznie jest zwolennikiem płacenia za grę, oraz długiego przesiadywania nad tibią - tragedia, dlaczego ? bo tutaj się nic nie zmieni (dla kogoś takich jak ja), a dla graczy posiadających konto premium zwiększą(przyspieszą) się szanse zdobycia wyższego poziomu. To spowoduje (wg. mnie) istny tibijski "wyścig szczurów". Zatem pozostaje tylko zadać pytanie "kto pierwszy wbije 400 lvl w dwa miesiące", oraz "o ile zaniży się frekwencja w gimnazjach i technikach i liceach profilowanych ?". Czas pokaże.

P.S. Kwestią czasu jest całkowita eksterminacja darmowych kont. Rok, maksymalnie dwa lata. To tylko przyczyni się do większej liczby kradzieży w szkołach, gdyż patrząc na wskaźniki, kryzys gospodarczy może potrwać jeszcze nawet (!!) kilka lat, cena kona premium będzie wysoka, młodzież nie będzie miała innej możliwości jak zdobyć sobie konto premium (szczególnie gdy pozostanie możliwość gry tylko dla kont premium). Czarny scenariusz - ale wszystko na to wskazuje :)

P.S.no2. Jedynym pozytywem jaki dostrzegam, to pojawienie się statystyk i walka z nielegalnymi środkami (patrz boty). Chociaż cheater to taki chwast, którego nigdy się nie wytępi.

Wylansowany
15-03-2009, 19:49
Jestem za.
Bardzo za.
Będę na 110% za jeśli w pierwszym dniu "Tygodnia Podwójnego Expa" zbanują botterów.
- Stamina; nigdy mi nie spadła poniżej 50. Powinni jeszcze bardziej zmniejszyć (jak dla mnie, ale wiem, że i tak tego nie zrobią, cieszę się, że chociaż tyle)
- 2 sek. opóźnienie; bardzo dobrze. Nie będzie już partyzanckiej metody up&down. Będzie trzeba pokombinować, czyli zwiększy się trudność.
- Niewidzialne potwory; również się cieszę, bo wyższy poziom trudności się przyda
- Licznik Doświadczenia; najlepsza rzecz. Wreszcie możemy obliczać ilość expa/h bez używania bota, czyli łamania zasad gry.
- Tydzień Podwójnego Expa; średnio, bo to psuje klimat RPG i wszyscy wyrywają sobie potwory na expowiskach, ale jak wcześniej wspomniałem, jeśli pobanują trochę w pierwszym dniu - będzie OK.

Podsumowując: Jest dobrze. Nawet bardzo dobrze. Warto sobie poprawić humor przed poniedziałkiem. :p

Avidek
15-03-2009, 20:03
@3up

Pewnie twoja czesc expa zostanie zwiekszona o te 50%.

@top

Zapowiada sie dosyc ciekawie.

Konradzio
15-03-2009, 20:13
O.o tak srednio :D exp x2 + 50% to bedzie tak jakos ... LP wbije 10 lvli xD

Regeusz
15-03-2009, 20:43
A mi sie wcale nie podoba, choć nie należe do osób grających chuj wie ile ale jeśli płacimy za gre to jakim chujem nam w nia zabraniają grac poprzez stamine ? Ciekawe jak teraz ms/ed beda expic na wrl...goroma demy ? 2 sec to w sumie nie dużo da sie, questy typu inq? schodki gdzie trzeba wybijac z ue ? i co ktoś bedzie czekał 2 sec zeby 1 ue walnac ? to z 1k+ straconej many przecież ;d

- Stamina; nigdy mi nie spadła poniżej 50. Powinni jeszcze bardziej zmniejszyć (jak dla mnie, ale wiem, że i tak tego nie zrobią, cieszę się, że chociaż tyle)
- 2 sek. opóźnienie; bardzo dobrze. Nie będzie już partyzanckiej metody up&down. Będzie trzeba pokombinować, czyli zwiększy się trudność.
- Niewidzialne potwory; również się cieszę, bo wyższy poziom trudności się przyda
- Licznik Doświadczenia; najlepsza rzecz. Wreszcie możemy obliczać ilość expa/h bez używania bota, czyli łamania zasad gry.
- Tydzień Podwójnego Expa; średnio, bo to psuje klimat RPG i wszyscy wyrywają sobie potwory na expowiskach, ale jak wcześniej wspomniałem, jeśli pobanują trochę w pierwszym dniu - będzie OK.
Typowe zachowanie debili którzy są zakochaniu w swojej opini, to że tobie nie spadła stamina nie znaczy że nie ma osób którym nie spadła up&down ? jaki ty masz lv ? nie chce sytuacji sprowadzać do niego ale trzeba bo w pewnym momencie jeśli nie grasz ek to chodzisz w takie miejsca w których metoda up/down jest przydatna...a zresztą ile razy jest frostów nalurowane pod wejścia w różnych cave ? po co krytykujesz coś co cie nie dotyczy?

Widze że na forum nadal panuje moda na pseudoznawców i krytyków którzy w co 2 poście piszą że nie graja od dawna, skoro nie gracie to po co komentujecie ? bo od tego jest forum ? skoro komentujecie dany temat to tylko dlatego że was interesuje, jak przestaliście grać w tibie to znaczy że was nie interesuje więc sranie na cipsoft na forum to czysta hipokryzja...nie podoba sie to nie grajcie, najlepiej pokażenie że zmiany są złe gdy bedziecie offline...

adrianislaw
15-03-2009, 21:14
A ja wam powiem że ta pseudo "łatka" to jeden wielki żal,OTS dla pac'ów.
Choć sam go posiadam to nie dałem się omamić bonusami do exp'a.
Cip'y miały już posrane pomysły ale ten przerósł nawet ich samych.... cyA

Wy*******aj oglądać naruta na jetixie małpo pierdolona kolejny niezadowolony kupiec pacca. A było nie kupować pacc mogłeś sobie kupić .... ehh szkoda gadać wy*******aj na forum z naruto.
STOP AVATAROM Z NARUTO!!!

Arathorn
15-03-2009, 21:29
jak bede chcial wpadne sobie pohuncic z umiarem i tyle.

Nie wpadniesz, bo najlepszym spotem niezajętym przez nolife-ów będą kanały w thais. :p

Czy ja dobrze zrozumialem , na up downie musze czekac 2 sekundy zeby uderzyc z czego kolwiek ? To jak ja tera 500 sorcem zabije Krzysia of kyra 11 druida ktory chodzi up downem ?

To zależy. Musisz czekać 2 sekundy po zmianie poziomu. To oznacza że jeżeli ty stoisz a krzysiu of kyra skacze góra/dół to możesz go normalnie bić stojąc na jednym poziomie.

Problem jest jedynie taki że podczas walki 1vs1 to schody będą niemalże pz. Jak jeden koleś będzie skakał to drugi musi za nim skakać, wtedy go nie walnie. Problem rozwiązuje przyprowadzenie kolegi, jeden stoi na góze drugi na dole i dopiero wtedy można kogoś ubić :p

Generalnie to obie zapowiedzi tego upa są imo całkiem w pytkę. Nie wszystkie pomysły są 100% dobre, ale generalnie łatkę oceniam na +.

poreda
15-03-2009, 21:31
Sposob CipSoftu na zwalczenie bota to wbudowanie go w Tibie.

Wylansowany
15-03-2009, 21:39
@Regeusz
Nie lubię tego mówić, ale...
Po raz pierwszy zabrakło mi słów, aby opisać takie coś. Ludzka głupota? Niewiedza? Czytanie ze zrozumieniem, którego nie nauczono w szkole podstawowej? Już sam nie wiem...Krytyka i "samoprzechwałka" w moim poście? Może to ja jestem dziwny i nie zauważyłem, że teraz krytyka oznacza mniej-więcej "jestem za". Naprawdę, aż mi ręce i kilka rzeczy z nimi opadło. Niektórzy zaczynają przechodzić sami siebie. I to 3 razy.

Druid-Joseph
15-03-2009, 21:41
To balance fights between monsters and players better, we will add a delay of 2 seconds to fighting and aggressive spells after teleporting. This means whenever you use a teleport, change floor levels, enter a room via a portal, travel with NPCs, use the Levitate spell or get kicked out of a house, for example, you cannot attack a creature nor use aggressive spells for 2 seconds.

Pisze, że nie można zaatakowąc potworka a nie ludzi :)

A dzięki temu 2sec opóźnieniu Tibia stanie się trochę trudniejsza i nie będzie 60edków na demcach...co za tym idzie podniosą się ceny itemkow :>

ZapodajMuze
15-03-2009, 21:44
To zależy. Musisz czekać 2 sekundy po zmianie poziomu. To oznacza że jeżeli ty stoisz a krzysiu of kyra skacze góra/dół to możesz go normalnie bić stojąc na jednym poziomie.

Problem jest jedynie taki że podczas walki 1vs1 to schody będą niemalże pz.

Po 1 debila ze mnie nie rob bo tylko chcialem tym uswiadomic co zrobil CIp , po drugie jak krzysiu bedzie umial chodzic na tym up downie to go nie zabijesz na milionowym lvlu . HAIL CIPSOFT ( pierwszy raz to pisze i jak patrze na ich glupote to mysle ze nie ostatni)

@edit
No to jak mozna bedzie normalnie czarami bic ,to tylko demony ogarniczyli .

Vil
15-03-2009, 21:54
Typowe zachowanie debili którzy są zakochaniu w swojej opini, to że tobie nie spadła stamina nie znaczy że nie ma osób którym nie spadła

tu masz wyjasnienie:

Żeby się zwracała można grać max 6h dziennie, kiedyś - 8h.

czyli jesli ktos codziennie nawala w gre 6 godzin, to stamina mu w zasadzie stoi w miejscu, bo ile przetraci tyle mu sie zregeneruje po wylogowaniu. Grasz mniej niz 6h dziennie - zmiany nie maja na ciebie wplywu. Grasz wiecej - wylacz bota albo wyjdz na dwor, tam tez jest fajny swiat. Questy moze troche trudne, nagrody slabe a exp powolny, ale przynajmniej pk tyle nie ma i mniej matolow cie prosi o itemy.

babcia666
15-03-2009, 22:03
Cipy wypuszczają upy nie widząc swojej gry.
Stamina? Na co to? Na boty? robisz 4 chary na koncie, i co 6h zmieniasz, cóż to za kłopot.
Poza tym mało kto gra więcej niż 6h dziennie, więc będzie wychodził na swoim, a dodatkowo 1h grania masz +50% expa, co jest jakąś paranoją (oczywiście pacc only - $$$).
Szkoda stairuping'u - ulepszenie magicznych (500k/h na hff) na rzecz palków czy kinasów.
Niewidzialność - do dupnie, zawsze trza będzie z gfb biegać, no ale cóż...
A ten licznik powinien iść w cholere, i tak większość ludzi na bocie jedzie, albo samemu se może policzyć.
A tydzień 2x expa to kompletnie nie trafiony pomysł - rządzące gildie z serwa zajmują yala, frosty, poi dl's i kopy na 24/7, do tego obciążone serwy i kolejki.

Patro~
15-03-2009, 22:03
wszystko w sumie dobrze procz jednej jebanej rzeczy
powiedzcie mi po kiego chuja robic znowu tygodniowy exp? bo znowu mass kicki byly?no chyba nie raczej po to by znowu sie zrobilo milion 200 i 150 leveli na serwach
@edit
co do stairjumpingu to ciekawe kto sie odwazy darki na inq czyscic teraz hahahah xd

Askaral
15-03-2009, 22:04
Zajebiscie! Po prostu swietnie kombinuja. Nie bedzie wiecej durnych 60 edow z botami na demcach, walacych up/down. Ta gra wreszcie nabiera klimatu!!! Chyba w nagrode dla nich kupie kolejnego paca.

Btw, zauwazylem ze na zmniejszona stamine narzekaja tylko wybocone knajty i rp... ogarnijcie sie, exp nie jest najwazniejsza rzecza w tej gierce.

karo de'suza
15-03-2009, 22:15
Wszystko jest zajebiscie poza tym Expem i tak caly tydzien nie rusze sie spod domku bo nie bedzie gdzie isc ...

Inferno3031
15-03-2009, 23:13
Genialny pomysł z tą blokadą na stairhopping ;] Exp +50% tylko dla pacc jest oczywiście tematem kontrowersyjnym :P

Ciekawi mnie tylko jedna rzecz... czy pod określeniem "aggresive spell" kryje się też użycie runy np. sd? Bo jeśli tak, to postać uciekająca tzw. "up/down" byłaby faktycznie nieśmiertelna (for example, you cannot attack a creature nor use aggressive spells for 2 seconds. - nor use aggresive spells nie ogranicza się już tylko do potworów. Wskazuje na to chociażby fragment "To balance fights between monsters and players better, ";))

Xevez
15-03-2009, 23:23
fajnie, że dali ten double exp teraz, a nie za 3 tygodnie, przynajmniej bana mam i nie będę się stresować, żeby 'dużo wbić';d
stairhopping na +, przeliczanie expa na +, trochę tej staminy nie rozumiem, ale nigdy nie miałem z nią problemów, więc looz;d

Inferno3031
15-03-2009, 23:31
trochę tej staminy nie rozumiem, ale nigdy nie miałem z nią problemów, więc looz;d
Masz jej mniej (42 h max) a jej regeneracja jest troche wolniejsza niż była bo dostajesz minute staminy za 3 minuty wylogowania (kiedyś za 2). Proces regeneracji zaczyna sie po 10 minutach

Avidek
15-03-2009, 23:36
@up

Ta ostatnia godzina staminy bedzie regenerowac sie dluzej, poniewaz pacce majace wiecej niz 41 godzin staminy dostaja 50% wiecej exp ( o ile dobrze zrozumialem).

Inferno3031
15-03-2009, 23:50
@up

Ta ostatnia godzina staminy bedzie regenerowac sie dluzej, poniewaz pacce majace wiecej niz 41 godzin staminy dostaja 50% wiecej exp ( o ile dobrze zrozumialem).

A faktycznie nie doczytałem. Słuszna uwaga. Przy ostatniej godzinie czyli 42 stamina regeneruje się z szybkoscią 1minuta staminy/12 minut wylogowania. Tylko zdaje się, ze nie wspomnieli czy przy FACC ta ostatnia godzina również jest spowolniona pomimo, że nie dostaje się za nią dodatkowego expa.

Druid-Joseph
15-03-2009, 23:57
@up

Teraz 1h będzie regenerować się 3h offline a ostatnia godzina ta za która jest 50% wiecej expa 6h...troszke dlugo :P

Evil Maul
16-03-2009, 00:22
Sposob CipSoftu na zwalczenie bota to wbudowanie go w Tibie.

a mają inny pomysł? pewnie jest : stamina do 24h , exp za monstery 10x (żeby człowiek się nie przemęczał jak expi), i wbudowanie mini Macro do klienta...wtedy napewno by 99% ludzi nie używali botów 1% to chorzy umysłowo co już czytać i pisać nie potrafią, ale wtedy by ilość graczy spadła do...1000 online? może i mniej, ciesz się że Cipsoft wprowadza takie coś niż miałby w ogóle nic robić, trudno jest dogodzić każdemu ale ten patch do gry to same plusy, może z tymi stairhoppingem zrobili źle (wg mnie powinni tylko zrobić tak aby tyczyło się player vs player) no ale cóż przynajmniej gra ciekawsza będzie i z niektórymi bossami/questami nie będzie tak łatwo jak teraz.

jerrry
16-03-2009, 00:33
Jak dla mnie, wprowadzenie blokady 2s przy up/down jest trochę nietrafione. Ciekawie teraz będą wyglądać wojny na yalahar. Chyba że działa to tylko na monstery.

Przelicznik expa: drugi "bot dodatek" po lighthacku. Następne pewnie będzie mini-macro

50% expa gratis tylko dla pacc. Trochę to durne. Rozumiem że starają się wyplenić free acc z gry, ale takie zagrywki są poniżej pasa. wszystko dla kasy.

x2 exp - jako że gram na noob-pvp kolejki znowu będą wynosić 600+ i po 3godzinach logowania wejdę, żeby postać pod dp... ale może pvp-e nie będzie tak zaludnione.

Podsumowanie: Czas sprzedać chara, póki jeszcze masz szanse coś za niego dostać.

Pozdrawiam

okozaoko
16-03-2009, 00:53
Teraz ta 2sekundowa blokada sie wiekszosci podoba , ale zobaczymy jak beda spiewac po paczu , jak beda za kazdym razem stac jak te cipy i czekac 2s az sie nalurtje potworowow zanim ty zatakujesz , ( fajnie to bedzie wygladac na public respach , np of albo elfy , ty czekasz jak ta cipa a ktos ci na*******a potwora bo akurat byl na tym pietrze , tak wiec jest to totalny niewypal jak dla mnie i powinni z niego zrezygnowac dla wlasnego dobra , co do tej niewidki , tez zdeczka im to nie wyszlo , jesli mam czekac za kazdym razem jak sie potwor pojawi bo nie moge go zabic ani zaatakowac
To ciekawe jak ja mam zabic stalkera ( on jak znika to sie juz nie pojawia ) albo taki ferumbras .

Tak wiec podsumowujac , chcieli dobrze ale przesadzil . Cieka ile osob zmieni zdanie odnosnie pacza po jego wprowadzeniu :p , tyle odemnie ... Dobranoc

Druid-Joseph
16-03-2009, 01:07
Jak dla mnie, wprowadzenie blokady 2s przy up/down jest trochę nietrafione. Ciekawie teraz będą wyglądać wojny na yalahar. Chyba że działa to tylko na monstery.

Już któryś raz to piszę :P

To balance fights between monsters and players better, we will add a delay of 2 seconds to fighting and aggressive spells after teleporting. This means whenever you use a teleport, change floor levels, enter a room via a portal, travel with NPCs, use the Levitate spell or get kicked out of a house, for example, you cannot attack a creature nor use aggressive spells for 2 seconds.

BLOKADA 2SEC DZIAŁA TYLKO NA POTWORY

Sir Sire
16-03-2009, 01:22
"or use aggressive spells for 2 seconds."

: )

Druid-Joseph
16-03-2009, 01:43
"or use aggressive spells for 2 seconds."

: )

No dobra ale nie wydaje mi się zeby cipki wprowadzili taka sama zasade w stosunku do graczy. Pewnie już takie pytania padły na forum tibia.com i niedługo poznamy tą odpowiedź

jerrry
16-03-2009, 08:15
No dobra ale nie wydaje mi się zeby cipki wprowadzili taka sama zasade w stosunku do graczy. Pewnie już takie pytania padły na forum tibia.com i niedługo poznamy tą odpowiedź

Jak dla mnie to, działa na playerów, jak i monstery. a zostało stworzone przeciw elf-botowi chyba. Tyle, że cierpią na tym uciekający.

I druga sprawa. Informacje co do niewidzialności potworów i userów są (chyba) zapisane pod jedną zmienną. więc...albo ja zmienią, ale nastanie era zabijania z partyzantki

Lysy_Pedal
16-03-2009, 10:21
Przeciez to jest ingerencja w silnik, czyli jesli ktos bedzie stairjumpowal w manashopie w ank to zgubi sobie pz LOL :D

Vein
16-03-2009, 10:22
Spokojnie, cos wymysla nowego. Znow 60 strona skarg bylo, nie maja wyjscia jak w przyadku AOLi.

Dear Tibians,

I'll close this thread after my post to answer your questions. It will be re-opened later this afternoon.

Thank you for your understanding!

Yours,
Mirade

StagG
16-03-2009, 16:39
Przeciez to jest ingerencja w silnik, czyli jesli ktos bedzie stairjumpowal w manashopie w ank to zgubi sobie pz LOL :D

To działa tylko na PvN - na PvP będzie tak jak dotychczas, aczkolwiek mam nadzieję, że przez te 2sek potworek też będzie mógł tylko podejść, a nie walnąć :P

Stamina - wg. mnie ograniczy to liczbę botterów, bo kto normalny na*******a na expie 56h? - pomysł dobry

Pokazanie średniej expa - trafiony pomysł, tym bardziej, że część ludzi miała włączonego bota tylko po to

Przez tydzień 2.5x/2x exp - już widzę te kolejki ; (

Co do niewidzialności potworów

@kilka up

Na stalkera wystarczy runa obszarowa lub pocisk (hmm) - chyba źle zrozumiałeś tłumaczenie, bo w patchu usuną tylko informacje w kliencie odnośnie położenia monstera, aby botterzy jej nie mogli namierzyć - ale wystarczy, że hmm czy czymkolwiek innym "trafisz" w pole na którym on stoi, i znowu jest widzialny :P

Inferno3031
16-03-2009, 19:11
No dobra ale nie wydaje mi się zeby cipki wprowadzili taka sama zasade w stosunku do graczy. Pewnie już takie pytania padły na forum tibia.com i niedługo poznamy tą odpowiedź[/SIZE]
Ty w ogóle czytasz to co cytujesz?
To balance fights between monsters and players better
Poza tym czar agresywny nie musi być wycelowany aby go rzucić. Jak odróżnisz exori/ue/grana rzuconego na potwora od tego rzuconego na gracza? Na forum tibia.com padły już komentarze odnośnie tego i jak na razie wszyscy dochodzą do wniosku : stairs = pz...

StagG
16-03-2009, 19:15
miejmy nadzieję, że to szybko zmienią...

chcieli dobrze ale jak zwykle im nie wyszło :P

Tjolek
16-03-2009, 20:04
.

a Ty czytasz?

Aby zbalansować walkę między potworem i graczem lepiej.. gdzie masz napisane między graczem a graczem??

Rocket Slayer
16-03-2009, 20:37
"s" na końcu oznacza liczbę mnogą, co oznacza: "by zbalansować walki pomiędzy potworami i graczami..."

Druid-Joseph
16-03-2009, 20:50
"s" na końcu oznacza liczbę mnogą, co oznacza: "by zbalansować walki pomiędzy potworami i graczami..."

Poza tym czar agresywny nie musi być wycelowany aby go rzucić. Jak odróżnisz exori/ue/grana rzuconego na potwora od tego rzuconego na gracza? Na forum tibia.com padły już komentarze odnośnie tego i jak na razie wszyscy dochodzą do wniosku : stairs = pz...

To ilu ludzi musiało się pomylić w tłumaczniu, że na tibia.pl, tibia.org.pl, hunted.pl, tibiaspy.com i moja wersja wszędzie jest między graczem/ami a potworem ????

StagG
16-03-2009, 21:03

., .

Avidek
17-03-2009, 14:23
@up

O to wlasnie chodzi...

caveki
17-03-2009, 18:17

Patrz robisz to tak.

Idziesz swoim harem ZapodajMuze The Master Sorcer Pro Player of Kyra, który ma 500lv. Wołasz kolegę, który ma nick Ubije krzysia haha of Kyra i ma 78lv i 49fista. Nikczemny Krzyś of kyra jest na tyle przebiegły, że postanawia użyć swoich mocy klawiatury i schodzić po schodach tak szybko jak tylko potrafi. Wy namyślając się co począć już macie się skulić i rozpłakać gdy wpadacie na pomysł. Tak nikczemny plan udaremnić może tylko brat Krzysia, Marian Wielki paladyn chaosu of kyra, ale jest offline. Więc używając swoich mocy złego strasznego czerwono biało szaro zielono różowego królika wykonujecie manewr. Jeden z was zostaje na dole, a drugi na górze. Krzysio nie wiedząc co robić używa swoich szarlatańskich mocy utevo luxa, ale ginie od waszych uderzeń z poison fieldów. KONIEC

Już wiesz co będziesz mógł zrobić?

@topic
Ogółem dobrze, bo nie będzie tylu botterów :) Z niewidzialnymi potworami będzie tak, że można je bić z runek, ale nie będą się one po uderzeniu pojawiać czy jak?!

Avidek
17-03-2009, 18:48
@up

Wydaje mi sie ze dla gracza ktory nie uzywa botow do zlokalizowania takich mobow nic sie nie zmieni. Po prostu uczynia te moby niewidzialnymi dla botow (mam nadzieje ze to nie bedzie trwalo kilka dni).

Medivh Shady
17-03-2009, 19:51
odnosnie skakania .... hm.... powiem tak , zjebali to na maxa , zamiast 2s opuznienia powinie pozmieniac cos z potworkiem ze odrazu atakuje a nie robic jakies smieszne opuznienia na wszystko co robi battle , 2s to stanowczo za duzo , albo zmniejszyc do 1s , bo sadze ze 1s by spokojnie wystarczyla na takie cos.

odnosnie tej niewidki ... ujdzie , ale dalej jest troche niedopracowane ( ferumbras , niewidka + 2s opuznienie to smiercdla calego teamu )

stamina , tu zdeczka przesadzili , bo wkoncu place za ta gre wiec nie powinienem byc ograniczany w tym ile mam byc online a ile expic , jak juz takie cos robia to niech przynajmniej zrobia ze w pz odnawia ci sie stamina tak samo jak bys byl online , albo w stosunku 4min pz to 1 min staminy.

ZapodajMuze
17-03-2009, 20:24
Patrz robisz to tak.

Idziesz swoim harem ZapodajMuze The Master Sorcer Pro Player of Kyra, który ma 500lv. Wołasz kolegę, który ma nick Ubije krzysia haha of Kyra i ma 78lv i 49fista. Nikczemny Krzyś of kyra jest na tyle przebiegły, że postanawia użyć swoich mocy klawiatury i schodzić po schodach tak szybko jak tylko potrafi. Wy namyślając się co począć już macie się skulić i rozpłakać gdy wpadacie na pomysł. Tak nikczemny plan udaremnić może tylko brat Krzysia, Marian Wielki paladyn chaosu of kyra, ale jest offline. Więc używając swoich mocy złego strasznego czerwono biało szaro zielono różowego królika wykonujecie manewr. Jeden z was zostaje na dole, a drugi na górze. Krzysio nie wiedząc co robić używa swoich szarlatańskich mocy utevo luxa, ale ginie od waszych uderzeń z poison fieldów. KONIEC

Już wiesz co będziesz mógł zrobić?

@topic
Ogółem dobrze, bo nie będzie tylu botterów :) Z niewidzialnymi potworami będzie tak, że można je bić z runek, ale nie będą się one po uderzeniu pojawiać czy jak?!
Hoho ale tutaj dowcipnis sie znalazl , nie wiem czy na to wpadles ale Cipsoft doszczetnie rozgromil walke solo w tibi . Uwazasz ze z schodow robienie pzeta to dobry pomysl ? bo ja nie [;.

Spider
17-03-2009, 22:53
Mirade wytłumaczyła parę rzeczy:
Stamina nie odnowi się tylko dlatego, że zostanie wprowadzony patch.
Jeśli użyjemy runy np. sd na niewidzialnym warlocku czy czymkolwiek innym to mimo tego, że wiemy gdzie potwor jest pojawi się chmurka taka sama jak przy zablokowaniu ciosu.
Kupując PACC płacimy za dodatkowe rzeczy niedostępne dla graczy z bezpłatnym kontem. Stamina do tych rzeczy nie należy, ponieważ obejmuje ona i konta z pacc jak i te z facc. Jak tłumaczy Mirade brak staminy nie powoduje tego, że nie możemy dalej polować, oznacza on tylko tyle, iż nie dostaniemy żadnego punktu doświadczenia.
Na przykładzie Behemoth questa Mirade tłumaczy, że po patchu miejsce na amulet sie zwolni, gdyż rolę AoLa przejmą blessy. Tak więc SSa może być w tym quescie przydatne żeby odparować ataki Behemothów co powinno nam pomóc przetrwać 2 sekundy opóźnienia.

Krwiopalczasty
17-03-2009, 23:36
Po zyjemy zobaczymy :p jutro sie wyjasni co i jak

okozaoko
18-03-2009, 00:59
Mirade wytłumaczyła parę rzeczy:
Stamina nie odnowi się tylko dlatego, że zostanie wprowadzony patch.
Jeśli użyjemy runy np. sd na niewidzialnym warlocku czy czymkolwiek innym to mimo tego, że wiemy gdzie potwor jest pojawi się chmurka taka sama jak przy zablokowaniu ciosu.
Kupując PACC płacimy za dodatkowe rzeczy niedostępne dla graczy z bezpłatnym kontem. Stamina do tych rzeczy nie należy, ponieważ obejmuje ona i konta z pacc jak i te z facc. Jak tłumaczy Mirade brak staminy nie powoduje tego, że nie możemy dalej polować, oznacza on tylko tyle, iż nie dostaniemy żadnego punktu doświadczenia.
Na przykładzie Behemoth questa Mirade tłumaczy, że po patchu miejsce na amulet sie zwolni, gdyż rolę AoLa przejmą blessy. Tak więc SSa może być w tym quescie przydatne żeby odparować ataki Behemothów co powinno nam pomóc przetrwać 2 sekundy opóźnienia.

Jestem pewien ze z nowym systemem wytrzymasz max 2 - 3 tygodnie i zacznie cie denerwowac bo na niczym nie bedziesz mogl zarobic .

Kilka postow wyzej ktos napisal ze stamina powinna sie odnawiac jak stoisz w pz , wedlug mnie to dobry pomysl , ale powinni jeszcze uwzglednic brak battle .

Co do skakania dalej , od zawsze byla to jakas czesc gry wiec nie powinni tego zmieniac . Pozatym jesli mam za kazdym razem zmieniac amulet aby wybic dana czesc respa to jest to troche chore i nie oplacalne ( zreszta nawet teraz sie nie oplaca a co dopiero po paczu ,alb na ekspie z kims ), tak samo ryzyko deski , wkoncu blesy sa drozsze bo zmuszaja nas do tak jakby kupowania aola za kazdym razem.

Odnosnie niewidki , hmm znowu ziekszaja cene hunta , ktore i tak teraz zadko sie oplacaja.

Fagaro
18-03-2009, 10:44

Wiadomość z tibia.com też rozumiem w ten sposób, ale wydaje się to zbyt głupie, żeby było prawdziwe. Taki warlock który znika na 6-8 sekund przestanie być potworem na którym warto expic, więcej czasu będzie się spędzać czekając, aż wl sie pojawi niż bijąc go. Do tego on, będąc niewidzialny ciągle będzie mocno bil.

Fire-Sylar
18-03-2009, 11:18
1. z expem no nie wiem moze proboja naprawic swoje bledy?
2. z ta stamina podejzewam ze to nie zrobi duzej roznicy w koncu np. kina ~~100 level czy tam 90 bijac 140k/h expa na dlach jak mu zwiekrza do 200 na godzine to zyska tylko 60k expa no sory 5-10%?
wcale nie tak duzo wiec nie warto przezywac....
wg mnie powinno zostac 56h staminy (czy 54) i niech tu bedzie ta godzinka :)
3. Skakanie na behe/demce/questy itp.
TOTALNA PORAZKA ci co gadaja ze to fajnie to pewnie knighci ....
wiec knighci co tak twierdza niech sobie to wsadza w dupe albo jak ja moim ek niech biora 30 bp mp i leca na destro up down z grana jak benda mieli profit 50+ na huncie i jakies 300k expa na + to wtedy benda marudzic....
sam osobiscie mam druta i mialem nadzieje ze na ~~80 levelu pohunce sobie na demach up down z icycle ale widac cipy lubia robicx na przekur ....
questy? ktos to powiedzial ze questy benda okropne fakt teraz chyba tlyko knight wlazi pierwszy my zaraz po nim i mas frigo/vis/flam/tera no chyba jedyne rozwiazanie zeby nie meic mega waste (nie chce wiedziec jak benda czyscic junger rooma na poi =/ servis pewnie 300k xD)
przecie na stairshoping no przeciez wiecej normalnych graczy tak robilo na demcach niz boty na exori frigo czy co tam chcecie .....
4. stalkery
bez roznicy :D
nie bocisz? nie zrobi ci to roznicy
5. blessy-
no tu mi sie podoba pomysl
6. ogolnie podsumowanie
kilka fajnych pomyslow jak np. blessy
exp nie robi roznicy ze 50% wiecej
ze stalkerami fajniee bo nie bendzie botow na tombach
skakanie to totalna porazka..... nie zkometuje tego ....

ogolnie wg mnie up gdyby nie ten starsjuming to by bylo zajefajnie aloe jak wiadomo nie ma fajnych upuw

LOVE TIBIA 7.4!

@edit question cos mnie intryguje@
jezli nie mozna atakowac czyli nie mozna uzywac runek a ja lecze sie np. z uh/ih (nie wiem jak jest z potami) to cxo nie mgoe sie leczyc?
tak wychodzi bo nie mozna strzelic z icycle i sie uleczyc .....
?
LOVE ZGONS?

Vil
18-03-2009, 12:57
Co do skakania dalej , od zawsze byla to jakas czesc gry wiec nie powinni tego zmieniac .

Skakanie podpada pod weakness abusing, przynajmniej od czasu gdy wprowadzono spacerujace potworki.

AI w Tibii jest oparte na waypointach ( przez co np jakis czas temu mozna bylo abusowac glupote dsow i bic je knightem bez strat hp ), stairhopping pozwala je zbyt latwo oszukiwac.

sam osobiscie mam druta i mialem nadzieje ze na ~~80 levelu pohunce sobie na demach up down z icycle ale widac cipy lubia robicx na przekur ....

no widzisz, a kiedys zeby _legalnie_ poexpic na demonach trzeba bylo ( przy starej sile sd ) 2 ludzi z twoim levelem i blokera.

Rybzor
18-03-2009, 13:28
no widzisz, a kiedys zeby _legalnie_ poexpic na demonach trzeba bylo ( przy starej sile sd ) 2 ludzi z twoim levelem i blokera.
I widzisz, jak ten skill tibijczykó rośnie? Teraz to już na 50 lvl solo potrafią hancić na demach!

okozaoko
18-03-2009, 14:41
W temacie o paczu nawet gm i sendtor napisal ze skakanie jest legalne ( ofc bez bota , bo tak tez sie da )

Pan-Rendix
18-03-2009, 14:56
Kilka postow wyzej ktos napisal ze stamina powinna sie odnawiac jak stoisz w pz , wedlug mnie to dobry pomysl , ale powinni jeszcze uwzglednic brak battle .

Ja bym zaproponował odnawianie staminy podczas treningu.
Expisz 10h, masz te 14h staminy po czym idziesz trenować na monku lub roty,dwarfy,cyce i jeżeli dostajesz co 10 min expa (wersja na monstera) to Ci sie odnawia co 4min-1minuta staminy. Jeszcze jak trenujesz na monku lub stoisz w pz to normalnie Ci sie odnawia 3m-1m staminy.

Tylko to jest wersja dla naprawde no-life żeby nie stracic ani minuty expa i mozna poskillowac, robic runy. :baby:

Vil
18-03-2009, 15:51
W temacie o paczu nawet gm i sendtor napisal ze skakanie jest legalne ( ofc bez bota , bo tak tez sie da )

skakanie jest legalne, atakowanie podczas skakania jest legalne, to, ze w ten sposob mozesz zabijac silne stwory na niskim levelu jest juz tylko niekaranym abusingiem. Nomen omen wynika nie tylko z glupoty koderow, ale tez ludzi odpowiedzialnych za mape.

caveki
18-03-2009, 16:33
Hoho ale tutaj dowcipnis sie znalazl , nie wiem czy na to wpadles ale Cipsoft doszczetnie rozgromil walke solo w tibi . Uwazasz ze z schodow robienie pzeta to dobry pomysl ? bo ja nie [;.

To rzuć sobie jak bijesz solo fire bomby i tak ubijesz krzysia of kyra....
Tylko narzekać potraficie... żałosne... Nie pasuje Ci coś, nie graj, a nie żalisz się tylko...

Mudbloods
18-03-2009, 16:51
Pytanie dla zorientowanych:

Jeśli mam kupione blessy przed patchem to po patchu będą one działały już jako aol czy musze kupic ponownie? Nie mam zamiaru kupować ponownie blessów skoro jedne już mam, ale z drugiej strony nie chce stracić eq :)

Mam nadzieje, że rozumiecie o co mi chodzi ;)

Chev~

StagG
18-03-2009, 16:56

Oczywiście, że jeśli używasz stairhoppingu bez bota to jest to legalne - w końcu każdy może zabijać jak mu się podoba (mówię tutaj o uczciwej grze), więc skoro już dają 2sek delay, to potwory również go powinny mieć

@few up

Leczenie jest możliwe, przez 2 sek nie możesz atakować ani używać run ofensywnych.

~~

Podsumowanie z mojego pkt widzenia:

Blessy zamiast aola, w tym 1 tylko dla PACC - dobre rozwiązanie - na niższym lvl przyjdzie nas to o wiele taniej, no i zyskamy slot na amulety

Oceniam na +

Zmniejszona stamina, w tym 50% expa więcej przez 1-szą godzinę - Zmniejszenie staminy dla "normalnych"* graczy nie zrobi praktycznie różnicy, a Ci którzy nie expią tak obficie, to 50% więcej expa przez 1h się przyda

* normalnych - w tym przypadku chodzi o uczciwych graczy, a nie o tych, którzy manualnie zbijają całą staminę :P

Ocena: jak najbardziej +

Anti-Stairhopping - Jak to sami stwierdzili chcą utrudnić życie botterom i twórom botów, jednakże przez to skrzywdzili uczciwych graczy - jak wypowiadałem się wyżej - jeśli delay, to dla potworów i nas. Aczkolwiek mam nadzieję, że jeśli ta polityka w walce z botterami się uda, to coś z tym zrobią/usuną/zmodyfikują, tak aby wszyscy mieli równe szanse (PvM)

Ocena: W tej "wersji" co jest teraz -

Licznik expa (hourly rate) - Dobre rozwiązanie - dzięki temu nie będzie trzeba używać kalkulatorów ani manualnie liczyć exp/h, jak również spadnie liczba banów, gdyż niektórzy gracze używają bota tylko po to.

Ocena: Przydatne rozwiązanie, jak najbardziej +

Podwójny exp przez tydzień - Albo dali go jako "prezent", albo/i po to, żeby wychwycić więcej botterów, którzy tylko czekają na biedne rotty

Ocena: +/- - z jednej strony dobrze (kolejna eliminacja botterów, szybkie bicie lvl*)/COLOR] - dalatego [COLOR="SeaGreen"]plus

* Szybkie bicie lvl o ile jesteśmy w dobrej gildii która zajmie miasto/expowisko na cały czas lub/i nie zostaniemy wyrzuceni z expa - To może prowadzić do pkowania bez powodu i wojen, dlatego minus

Informacje o niewidzialności potworów usunięte z klienta - Dla uczciwych graczy nie zrobi to różnicy, gdyż wystarczy gfb lub cancel Invisibility aby potwór znów się pojawił - dla botterów duże utrudnienie, bo nie namierzą potworka za pomocą hmm :)

Ocena: Oczywiście +

Ocena końcowa patchowania: 5/2/7 - jest dobrze, chociaż kilka rzeczy jest do poprawy.
Ogólnie patchowanie udane - czekamy na więcej :P

Druid-Joseph
18-03-2009, 17:01
Pytanie dla zorientowanych:

Jeśli mam kupione blessy przed patchem to po patchu będą one działały już jako aol czy musze kupic ponownie? Nie mam zamiaru kupować ponownie blessów skoro jedne już mam, ale z drugiej strony nie chce stracić eq :)

Mam nadzieje, że rozumiecie o co mi chodzi ;)

Chev~

Stare blessy zmieniają się w nowe :P

Mudbloods
18-03-2009, 17:30
@ up
Skad ta pewność ? Na 100% tak bedzie?

Avidek
18-03-2009, 17:51
@up

Teoretycznie to beda te same blessy, tylko ze po patchu ich cena i funkcje sie zmienia.

Skoro o blessach mowa, to czy szansa na utrate czesci eq postaci bez blessow i promocji ulegnie zmianie?

Druid-Joseph
18-03-2009, 18:06
Wow...pierwszy raz w historii wyrobili się przed czasem :P Sukces cipsoftu :d

amazinG
19-03-2009, 20:37
Czy istnieje jakieś prawdopodobieństwo że podczas śmierci nie wypadnie BP gdy będę posiadał 4 blessy ?

Wylansowany
20-03-2009, 15:47
@StagG
Ja bym dodał jeszcze jeden plus.
Skoro to jest zwykła, mała łatka, a dali aż tyle to ciekawe, co ile i co dadzą w letnim update.

Awano
20-03-2009, 19:54
hehe ja mam rekolekcje wiec bede mgl pograc jak se tibie naprawie (patrzcie moj temat)

Koojot
21-03-2009, 11:13
z tym up/down zjebali ;f

goniłem dzisiaj 50pala ;d ale gdy doszedł do schodów...był nietykalny, oczywiscie wiem ze mozna by fieldy żeby pz mu trzymać, no ale i tak go nie trafie :F bez sensu... tak samo przy behe itp ... nieporozumienie roku XD