Pokaż pełną wersje : czy dam rade??
Ice'clear
17-03-2009, 15:51
Mam problem poniewaz dzis wbilem skille 60/60 i niewiem czy mogl bym expic na dwarfach guardach. Boje sie ze z crimson sowrdem moge sobie nieporadzic. mam 21 lvl
O to moje eq:
-crusader helmet
-golden armor
-knight legs
-leather boots
-dragon shield
-crimson sword
PS: czy lepiej z dwureczna czy z jednoreczna
PSS: czy lepiej poczekac do 25 lvl i isc z wivern fangiem
PSSS ;] : czy duzo wyciagne kasy
O zwrocie zapomnij, za mały lvl, a skillami niestety też nie nadrabiasz. Guardy nie są dobre dla knightów (przynajmniej na początku). Ja Tobie polecam minosy albo dwarfy soldiery. Poszukaj sobie jakichś miejscówek i w drogę =)
Btw. nie twierdzę, że guarda nie zabijesz, bo spokojnie dasz radę. Problem w tym, że na dłuższą metę jest to nieopłacalne. Możesz sobie zabijać pojedyncze guardy dla sportu.
Ice'clear
17-03-2009, 16:14
a na beho w ancient temple, albo facc tomb bo przyznam ze potrzebna mi kasa
Beho raczej dasz radę i jeśli Ci się poszczęści to będziesz miał spory zwrot. Co do facc tombu mam wątpliwości bo Crypt Shamblery i Mumie do słabych potworków nie należą :P
Najlepiej iść i sprawdzić ;)
Facc tomb poziom -2, jeśli znasz respawn, to powinieneś wiedzieć w których miejscach zeskakiwać na -3 poziom. Bij same skielety, ghoule, beholdery. Unikaj kontaktu z crypt shamblerami. Expiąc tam miałem 4k/h gp.
Skullgetter
17-03-2009, 17:21
Grasz na pvp czy non? pacc czy facc?
N pvp i pacc=wieza minoskow na darashii/roty ew. Scaraby
Pvp i pacc=to samo co up
n pvp i facc=wieza minosow kolo kazzo/mintawlin(w mintawlin laz po uliczkach ale nie podchodz poid bramy bo tam swoim 35pallkiem ledwo jade bez potka
pvp i facc= to samo co up i mozna jeszcze na amazon camp isc lub posiedziec pod brama of'a ;0
Mysle ze pomoglem :p
Ice'clear
17-03-2009, 18:48
Chce duzo expa i duzo kaski bo zbieram na demonke i boszki.
PS: gram na non-pvp bez pacca
Mumie mozesz tez tam bic, z manasami zaden problem. Shamblerow unikaj, dobry def i atak maja. Tam jest i kasa i exp. Beholdery bez problemu zabijesz.
Ice'clear
17-03-2009, 18:58
ale jak bede bil np mumie to duzo strace wiem ze jak tam bylem palkiem to tam bylo wysmienicie
To bij ghoule, skeletony i beholdery. Palkiem to wiadome jest, ze latwiej zabija mumie itp.
Sytulacja sie bardzo zmienila aktualnie mam takie samo eq jak wczesniej tylko tyle ze 30lvl no i ale z bright sworda nadal bez pacc i chce zarobic kase co proponujecie (swiat non-pvp szkoda lota robic bo ktos za***ie)
hm ja ci mogę zaproponować Necromant House:) ghoule skeletony i w małych ilościach ds-y.
więcej info:
http://tibia.org.pl/static/out/artykuly/Necromant_House_-_doskonale_expowisko_dla_Knighta.html
Ice'clear
21-03-2009, 20:56
Mam problem poniewaz dzis wbilem skille 60/60 i niewiem czy mogl bym expic na dwarfach guardach. Boje sie ze z crimson sowrdem moge sobie nieporadzic. mam 21 lvl
O to moje eq:
-crusader helmet
-golden armor
-knight legs
-leather boots
-dragon shield
-crimson sword
Mam problem poniewaz dzis wbilem skille 70/70 i niewiem na czym expic.Mam 30 lvl
O to moje eq:
-crusader helmet
-golden armor
-knight legs
-leather boots
-demon shield
-Bright sword
PS: czy lepiej chodzic z dwureczna na tyM levelu
PSS: nadal niemam pacca
PSSS: Chce chodzic na cos co bedzie mialo duzo kasy i expa
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.