Pokaż pełną wersje : wieszok aka vanschleisen
mam pytanie - jakim prawem zostałem zbanowany przez to, że nie umieszczałem w postach zdjęć, skoro regulamin wyraźnie mówi, że dodawanie zdjęć jest obowiązkowe, pod warunkiem, że w regulaminie tematu jest to napisane (ale w tym temacie nie jest...), lub w przypadku, gdy odbiegam od tematu albo wszczynam kłótnię (ciągle pisałem na temat screenów i tematu, więc nie wiem, czy słusznie dostałem bana)?
pozdrawiam
Marcin24
17-03-2009, 19:12
Nie mogłeś tego napisać do Vanhelsena przez PW?
Nie mogłeś tego napisać do Vanhelsena przez PW?
nie, bo gdybym mu to napisał, to pewnie znalazł by na mnie kolejne 'haki' i zbanował (dziś już mu jedno pw napisałem, że nie podoba mi się to, że zamknął temat. efekt? 2 godziny później miałem bana)
Jesli w pierwszym poscie tematu nie ma wzmianki o koniecznosci wklejania zdjec (przykladowo - taka wzmianka jest w celesta thread, ale nie wiem, czy ktokolwiek tego jeszcze przestrzega), to ja bana bym nie dawal. Od bana istnieja 2 drogi odwolawcze :
1) wyslac PW do moderatora, ktory bana wlepil z prosba o wyjasnienie, ew. przedstawieniem dowodow na nieslusznosc decyzji (screeny, interpretacja regulaminu itd) - czesto po zapozaniu sie z argumentacja modek odwoluje bana. Jesli to nie skutkuje, patrz pkt 2
2) wyslac PW do administratora z prosba o rozstrzygniecie sprawy, tudziez reakcje na nieodpowiednie zachowanie moderatora. Jedynym stale dzialajacym (a przynajmniej z nazwy) adminem jest Bosal. Jednak ta droga moze byc bardzo dluga - ostatnim czasem czekalem na jego odpowiedz prawie miesiac.
Kilka spraw:
1. Zostales zbanowany? A moze podasz nick swojego drugiego konta?
2. Dlaczego piszesz na forum z 2 roznych kont?
3. Przeczytaj regulamin, bo widac, ze tego nie zrobiles. Twoja sygnatura ma powyzej 150px wysokosci, a kolorowy link napisany jest czcionka 5.
4. Takie sprawy zalatwia sie poprzez PW.
5. Jezeli nie zgadasz sie z decyzja moderatora - napisz do niego PW. Nie skutkuje? Pisz do administratora (Droma).
HF!
Vanhelsen
18-03-2009, 01:45
nie, bo gdybym mu to napisał, to pewnie znalazł by na mnie kolejne 'haki' i zbanował (dziś już mu jedno pw napisałem, że nie podoba mi się to, że zamknął temat. efekt? 2 godziny później miałem bana)Ostrzeżenia otrzymałeś za napisane w temacie posty a nie za zwrócenie mi uwagi, że temat jest zamknięty.
Co do słuszności, już wypowiedziałem się tobie na otrzymane PW.
Pozdrawiam,
Vanhelsen
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.