zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Druid-Problem

Dark Sorcer
20-03-2009, 16:52
Witam serdecznie, mam pewien problem, a zarazem dylemat, mam nadzieję, że udzielicie mi pomocy. Po długiej przerwie postanowiłem wrócić do Tibii, początek miałem niezły, ponieważ znajomy zafundował mi Premium Account na 30 dni, szybko zdobyłem 8 poziom i wyszedłem z Rookgaardu. Postanowiłem, że zrobię Druida, ponieważ nigdy wcześniej nie grałem na poważnie Druidem, czy inną postacią magiczną. Tutaj zaczyna się mój problem, obecnie mam 28 poziom i naprawdę bardzo ciężko jest mi expić, do tej pory biłem Rotwormy z 1/2 różdżki. Postanowiłem pójść na coś lepszego, na przykład Scaraby, ale takie waste, że szkoda gadać, mana nie odnawia mi się wystarczająco szybko, abym mógł ciągle bić z Necrotic Roda. Czy każdy Druid/Sorcerer przechodzi taki trudny okres ? bo nie wiem, czy zrobić Paladina lub Knighta. Proszę o szybkie odpowiedzi.

Maciekxd
20-03-2009, 16:57
Niestety każdy
Jeśli chcesz moją radę narób icicle i avalanche i idź na mino tower z obs knifem, bij z tych icycle pojedyncze, a z avalanche te skupowiska;)
Jeśli chcesz many to kup life crystale/life ringi
(Graj druidem początki są trudne, lecz później idzie się w teamach na różne hunty i gra jest bardzo przyjemna)

StagG
27-03-2009, 11:42
ehh waste druidem jest na porządku dziennym, więc nie licz, że mana Ci się będzie odnawiać... ew. zamiast exori możesz wspomagać się runkami via fireball/stalagminte/hmm

Teraz możesz iść na small barbarian camp, a od 40 na ten największy (nie zapomnij o 1-2bp stone shower i co najmniej 3bp manasów na małym i 5 na dużym :) )

Na małym camppie jest taki plus (a raczej minus), że musisz czekać ~~5-10min na respawn, więc za ten czas mana powinna Ci się troszkę odnowić...

S@sh
28-03-2009, 14:40
Jezeli zalezy Ci na expieniu bez przerw na odnowienie many to jedynym sposobem jest noszenie duzej ilosci mana potionow/life ringow. Takie juz uroki bycia driudem. Jezeli jednak wbijesz 33 lvl to bedziesz mial "z gorki". Ja rowniez polecam Mino Tower.