Pokaż pełną wersje : Problemy początkującego
Witam. Zacząłem grać w Tibię od piątku. Koledzy doradzali, żeby od razu kupić PACC'a, bo jeżeli chcę grać Druidem to bez niego nie ma sensu grać.
Jak powiedzieli tak zrobiłem, na razie jeszcze mi się to zbytnio nie przydaje.
Obecnie jestem 12 levelowym Druidem z 11 poziomem magicznym (50% do 12). Nie wiem, czy dalej trenić mlvl czy może zacząć expić. Mam EQ z Island of Destiny i na razie jakiś paladyn ciągle rzuca mi rybki, więc jakoś się żyje.
Nie mam nawet 1 gp, ale jutro się to zmieni (każdy z kolegów po 20k przyśle, więc będzie 160k~) i zdecydowałem, że wydam je tak:
- Vampire Shield (15k)
- Bohy (30-32k)
- Spirit Cloak (800gp-1k)
- Hat of the Mad (2k)
- Sniper Gloves (3-5k)
- Czary (8-20k)
- Manasy (10k)
- Blue Legs (12k)
Czyli powinno mi zostać (w najgorszym wypadku) 53k. Nie wiem, czy coś za to powinienem jeszcze kupować.
Teraz moje pytania:
- Czy nadal trenić Magic Level (zależy mi głównie na zabawie, a nie na wysokim levelu).
> Jeżeli tak, to czy wastować na niego manasy? Ile? Do którego?
- Czy moje plany co do zakupu EQ są dobre (addonik koniecznie :P).
- Gdzie expić (mam PACC, obecnie jestem w AB, świat Hiberna).
Pozdrawiam, Remigiusz.
Biohazardd
22-03-2009, 15:19
To tak,
Nie polecam kupować takiego dobrego eq, na niskim lvlu, zwłaszcza że jesteś początkującym, możesz łatwo zginąć i je stracić szczególnie jeśli grasz na serverze pvp ( można atakować innych graczy )
Lepiej kup
Spirit cloack ( 1k na edron )
Plate Legs ( 500~ gp )
Tortoise Shield ( 100 gp~ )
Jak masz kasę to addon możesz kupić :)
Pójdź expić na rotwormy na edron. dobry exp i dużo kasy ( spytaj się kolegów gdzie są )
mlvl dobry, nie marnuj pacca na trenowanie !
Dzięki, ale głównie mi zależy na "Magicznym EQ" bo od 15 levela chcą już mnie na smoki zaciągać - czy to dobry pomysł (oczywiście blocker i tam jakiś shooter będzie).
Czy opłaca się "wastować" kasę na wbijanie magic levela poprzez manasy?
PS. Mógłbyś dać mapkę do Rotów w Edron? Koledzy przenieśli się na Isarę, a ta kasa ma być przekazana przez "WT".
@Edit
"Zaciągnać" - tzn., parę do mnie wbije i mnie zaciągną samemu ;p
@Edit2
Znalazłem Blockera na game-chacie.
21 EK, 64/63 skille.
Shotera jak nie było, tak nie ma.
Gothanor
22-03-2009, 15:36
-Jak już było mówione a tym lv nie ma potrzeby kupowania takkiego eq. Zostań przy HoTMie, Spirit Cloaku, do tego p legi i Crown/Medusa Shield. Jeżeli grasz dla zabawy, czyli głównie hunty z kumplami, to na 50lv Spellbook of Mind Control. Na czary póki co wydasz może 3-5k.
-Co do mlv, dobij do 15mlv, później na 28 lv zaczynasz robić icicle do jak najwyższego mlva będzie Ci się chciało. Jak masz tak ofiarnych kumpli, to możesz sobie kupić 10bp mp, ale nie wiem ile ci to da, nie próbowałem w ten sposób kasy tracić.
-Roty pod Liberty Bay/Edron? może larvy w Ankh, później tomby, dragi, scaraby zwykłe i ancient.
Biohazardd
22-03-2009, 15:41
druidem na dragi idź od 18 lvla ( z blokerem ) jak już bardzo chcesz i wal z wanda lodowego + frigo hur jak bedziesz ladowal sie wtedy manasami to szybko mlvl bedzie wchodzil.
to jest mapka edron tam gdzie zaczyna sie czarna linia ( u gory ) jest statek idziesz caly czas ta linia a na koncu gdzie jest czerwona kropka jest taka dziura rozkop ja lopata i wchodz :)
masz tam też carrion wormy ktore sa nieco silniejsze od rotow ale poradzisz sobie z nimi.
http://img239.imageshack.us/img239/1921/mapka.png
Jednak kupię Crown, nie Vampire Shield, jak radziliście.
Czy jest jakiś kalkulator, który umiałby obliczyć, ile bym potrzebował "zwastować" kasy na manapotiony i ile ich kupić, aby wbić od 12-13 magic levela do 20/25.
Gothanor
22-03-2009, 17:55
http://www.erig.net/mlvl.php
Proszę...
Envylust
22-03-2009, 18:01
http://tibia.pl/mlvlcalc - kalkulator mlvla.
Moim zdaniem ten 21 rycek będzie za słabym blokerem. Jeśli już chcesz koniecznie na dragi TERAZ, to polecam blokera z 40 lvl, walisz z exori frigo + moonlight rod. Jeśli nie chcesz teraz, polecam poczekać do 33 lvl i wybrać się na dragi przy ankh z hailstormem + frigo. Do tego czasu polecam expić na rotwormach, ew. tomby w ankh. Z addonow polecam zrobic beggara full (laske ktos Ci wyczysci na 100%) IMO pasuje do druida :p To tyle odemnie.
EDIT@UP@ My net rox ;p
Bohy, Spirit Cloak oraz Crown Shield kupione - już nic więcej nie potrzebuje i obecnie kupuję addon items na druida.
Buying: 21 heaven blossom, 16 minotaur leathers, 20 brown poc.
Envylust:
Jak chce mieć waste to niech blokuje, tylko z 2-ręczną bronią i musi mieć sporo health potion'ów.
Topic:
Powiem Ci, że niepotrzebnie kupowałeś PACC na początek gry. Jeśli jesteś początkującym graczem nie będziesz w stanie dobrze wykorzystać konta premium. PACC kupuje się na ~45lvl (bynajmniej ja tak bym zrobił).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.