PDA

Pokaż pełną wersje : Zmiany w polityce prywatności

Voniek
23-03-2009, 15:02
Polityka prywatności Cipsoftu określa szczegółowo, jakie informacje zbierają od graczy oraz w jaki sposób mogą je przetwarzać i wykorzystywać. Każdy tibijski gracz musi zaakceptować te zasady przed założeniem konta.

Nastąpiły pewne zmiany w polityce prywatności. Oto kilka najważniejszych zmian:

Paragraf 2 dotyczy wykorzystania danych, które są określane automatycznie i przekazywane podczas korzystania z usług. Rodzaj przechowywanych danych, które przechowują zostały rozszerzone o dane dotyczące sprzętu i oprogramowania zainstalowanego na komputerze użytkownika. Dane te będą głównie wykorzystywać do anonimowych badań statystycznych, analizy błędów oraz optymalizacji usług.

Paragraf 6 dotyczy wykorzystywania danych osobowych do prowadzenia działań marketingowych. W nowej wersji polityki prywatności dopracowana została subskrypcja biuletynu. Obecnie nie ma możliwości otrzymywania biuletynu, ale taka usługa będzie oferowana w przyszłości.

Paragraf 8 dotyczy przekazywania danych osobom trzecim. Dodano do niniejszego ustępu, że adres IP Cipsoftu będzie przekazywany osobom trzecim (w tym przypadku specjalnym serwerom) do przeprowadzania anonimowych badań statystycznych na temat korzystania z usług online. Przykładem takiej strony jest Google Analytics.

Paragraf 9 odnosi się do zmiany polityki prywatności. Ustęp ten został zmieniony w celu podkreślenia, że nowa polityka prywatności będzie zastosowana do każdego użytkownika, który nie odwołał swojej deklaracji zgody w terminie 30 dni po oficjalnie zapowiedzianych zmianach

Jak to zostało wyjaśnione w starej (http://forum.tibia.com/forum//?action=announcement&announcementid=37) i nowej (http://www.tibia.com/support/?subtopic=legaldocuments&page=privacy) wersji polityki prywatności, zmiany będą obowiązywały od 22 kwietnia 2009 roku.

Warto poświęcić kilka chwil na przeczytanie nowej polityki prywatności Cipsoftu.

Rav
23-03-2009, 20:30
przez tyle lat cipsofty olewały temat botow a teraz widac ze nadrabiaja stracony czas, chociaz szkoda bo ja juz nie bede grac

Gonzo
23-03-2009, 21:48
Przeczytałem. Zdziwił mnie tylko fakt, że teraz Tibia***** będzie mogła zbierać informację o stronach, na jakie wchodzę. Moim zdaniem, posuwają się za daleko, zdecydowanie za daleko.

Tutaj jeszcze znajdują się dodatkowe wyjaśnienia, również intrygujące:

http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=22670474#post22670474

Przetłumaczony post przeze mnie :

Witam wszystkich

Dziękujemy wam za wasze komentarze. Pozwólcie, że sprostuję kilka spraw aby uniknąć nieporozumień:

1) Paragraf drugi nie ma nic wspólnego w naszej walce z botowaniem. To znaczy, że nie będziemy używać pozyskanych danych w celu zmuszania do postępowania zgodnie z Tibia Rules.

2) W naszym interesie nie leży skanowanie jak i szpiegowanie osobistych oraz prywatnych informacji, jesteśmy tylko zainteresowani w zbieraniu informacji związanych z Tibią.

3) Nie podamy waszych danych nikomu. Pamiętajcie, że osoby trzecie są zobowiązane do ochrony danych osobowych tak samo jak my.

4) W naszej polityce prywatności, udostępniamy informację jakie dane będziemy zbierać oraz w jakim celu mogą one zostać przetworzone i użyte. Nawet jeśli nie zawiera ona listy wszystkich detali, wyjaśnia najważniejsze punkty jakie powinniście znać. Nie mamy zamiaru ukrywać ważnych rzeczy przed wami.

5) Ulepszona polityka prywatności nie oznacza, że będziecie teraz otrzymywać od nas spam. W celu większej ilości informacji, proszę przeczytajcie także paragrafy 5 i 6 w polityce prywatności (adresy e-mail używane w połączeniu ze skargami i prośbami graczy; newsletter).

6) Paragraf 6 w polityce prywatności wyjaśnia, jak odwołać waszą deklarację pozwolenia.

7) My, community managers, nie możemy dać jakichkolwiek prawnych porad i nie zamierzamy dyskutować na ten temat tutaj. Nie jesteśmy odpowiedzialni za rzeczy związane z prawem, i nie jesteśmy prawnikami.

Wasza,
Mirade

Voniek
23-03-2009, 21:53
Przeczytałem. Zdziwił mnie tylko fakt, że teraz Tibia***** będzie mogła zbierać informację o stronach, na jakie wchodzę. Moim zdaniem, posuwają się za daleko, zdecydowanie za daleko.

Nie będą to wszystkie strony, a jedynie podstrony tibia.com czyli np. będą zbierali informacje czy odwiedziłeś forum, który post i temat, czy odwiedziłeś ankiety itp. To nie będzie tak, że będą wiedzieli kiedy jesteś na tibia.pl lub na onet.pl.

*Down
Na pewno, jeżeli zobaczą, że użytkownicy lubią oglądać np. listy najlepszych graczy to może je ulepszą ;)

piternet
23-03-2009, 22:26
Ciekawe, może w przyszłości da to widoczne korzyści :p

Vasudanin
23-03-2009, 22:55
Wiesz... Poki nie bedzie wysylalo info do cipsoftu o moim wchodzeniu na strone bravo.pl mi to nie przeszkadza.

@
Zupelnie niepotrzebna rzecz, bo jesli chca wiedziec na co najczesciej wchodza gracze, to niech zrobia ankiete. Kto sie interesuje rowniez nowosciami ze swiata tibijskiego "na swiezo" pewnie zaglosuje, kto nie, to nie.

Premm
23-03-2009, 23:20
Chciałbym zadać czysto teoretyczne pytanie, czy jeżeli po zaakceptowaniu tych warunków będę odwiedzał strony z nazwą "tibia" np; związane z używaniem nielegalnego oprogramowania do tibii bądź grał na OTS'ach i zarazem używał tam tegoż nielegalnego oprogramowania, zaś w normalnej tibii grał uczciwie to czy waląc prosto z mostu, "załapię banana"? ewentualnie jakieś ostrzeżenie?

Skoro tak to dla mnie to bezsens... W dodatku oni są też ludźmi i jak większość ludzi mogą być pazerni na pieniądze, chcieć ich więcej, zakładając spekulacje, że mogą przeglądać twoje dane osobowe o ile masz je zapisane na komputerze przypuśćmy zapisane w dokumencie tekstowym (czytaj .txt) to czy biorąc za przykład 13 letniego chłopca, który ma tatusia miliardera, który znowu ten tatuś np: przechowuje swój numer konta bankowego oraz hasło do tegoż konta może zostać przez nich okradziony, nie prawda?

Może i to lekko nagięty przykład ale możliwy.

Proszę o wypowiedź...

Vasudanin
23-03-2009, 23:34
@up
Starczylo przeczytac post wyzej:
1) Paragraf drugi nie ma nic wspólnego w naszej walce z botowaniem. To znaczy, że nie będziemy używać pozyskanych danych w celu zmuszania do postępowania zgodnie z Tibia Rules.

Gonzo
23-03-2009, 23:55
Nie będą to wszystkie strony, a jedynie podstrony tibia.com czyli np. będą zbierali informacje czy odwiedziłeś forum, który post i temat, czy odwiedziłeś ankiety itp. To nie będzie tak, że będą wiedzieli kiedy jesteś na tibia.pl lub na onet.pl.

No nie wiadomo. Możliwe, że w celach marketingowych będą pozyskiwać również inne strony, i na tych najwięcej razy odwiedzonych umieszczać reklamy...

... i tym sposobem na RedTube zobaczymy "Join fascinating world of Tibia today!". ;)

Jirayia
24-03-2009, 08:57
Tyle głupoty

Prima aprilis??

i00n
24-03-2009, 14:50
... i tym sposobem na RedTube zobaczymy "Join fascinating world of Tibia today!". ;)

Hahahaha ale bym sie usmial :D

Theramiel
24-03-2009, 15:02
Dla mnie to jakis zart. Jesli np. zgina nam jakies wazne dane z komputera
Jaka mamy gwarancje ze nie zrobili tego ludzie z Cipsoftu...

Wedlug mnie to jest pchanie sie w internetrowe zycie czlowieka z buciorami ...

Kucza
24-03-2009, 15:16
Do licha oni nie okradną ci konta bankowego czy cuś ale będą sprzedawać twoje dane firmom reklamowym.

PS.Nie masz żadnej gwarancji :]

Wszystkie_nicki_zajete
24-03-2009, 16:46
Nie wiem czy wiecie ale takie dane są dużo warte, nawet często wyciekają z urzędów zwłaszcza do banków i firm telekomunikacyjnych które później dzwonią do was z ich ofertami. Poprostu Cipsoft was sprzedaje za pieniądze, a odnośnie zbierania informacji o oprogramowaniu to skandal bo nikt nie ma prawa wiedzieć z jakiego oprogramowania korzystam, a odnośnie monitorowania stron to nie wiem o co chodzi, czy o to, że jak będziecie zalogowani na tibia.com i w chodzić w podstrony tibia.com to ok, ale jeśli zamierzają stworzyć coś ala trojan wyciągający dane z waszego kompa dotyczące przeróżnych stron www to już jest szpiegostwo.

Napisałem do nich emaila, że nie zgadzam się i dostałem ciekawą odpowiedź:

fragment
If you still insist to revoke your agreement to the privacy policy, we request you to put all your characters on deletion so we can delete the account during an appropriate time.

pojebało ich?

Pacxiu
24-03-2009, 17:02
Będzie jak w PRL, milicja. : <
Szpiegowanie, że chuj. Z resztą banują tyle botów, to patrzcie ile kasy im poszło w .... teraz trzeba sobie to odbić.
Póki co to ich największy fail po stairhoppie...

ChachaŁ
24-03-2009, 17:37
K*rwy...

Tyle tylko na ten temat powiem, to chyba wystarczy.

masowaty
24-03-2009, 18:27
i chcac nie chcac w koncu doszlo do tego ze nawet w domu zostalismy ubezwlasnowolnieni

piternet
24-03-2009, 19:24
If you still insist to revoke your agreement to the privacy policy, we request you to put all your characters on deletion so we can delete the account during an appropriate time.

Hahaha... Nie no ostrzy są :D

Wylansowany
24-03-2009, 21:16
Czyli co, w skrócie możemy opisać to tak:
Zgadzamy się danymi, inaczej delete chara, a oni będą mogli:

-przeglądać nasze foldery na dysku, związane z Tibią,

-udostępniać anonimowe nasze dane, różnym OBOP-om

-nie chcą ukrywać niczego przed nami, ale nie napisali wszystkiego co wejdzie w tej "polityce prywatności"...hmm, konsekwentność duża

-nie będą wykorzystywali tego do szukania botterów, co zastanawia nad "akcją"

Hmmm...ciekawe, ciekawe.

Vasudanin
24-03-2009, 21:22
Ja tam jestem na bank pewny, ze robicie z igly widly. Cipsoft az tak glupi nie jest i wie pewnie tez, ze w tibie nie graja tylko dzieci, a rowniez dorosli ludzie - prawnicy.

Kucza
24-03-2009, 23:00
a rowniez dorosli ludzie - prawnicy.
HAAHAHHAHAHAAHHAHA
A jak im udowodnisz że sprzedali twoje dane?

Virlan
24-03-2009, 23:40
Wielcy mistrzowie, prawnicy, informatycy, zawodowi hackerzy i wszyscy knujący teorie spiskowe:
Cipsoft wyraźnie napisał, że nie interesują go dane inne niż te dotyczące Tibii. A nawet jeśli, wybaczcie, ale co stracicie na tym że Cipsoft "sprzeda" wasze dane? Bo jakoś tego nie kminie, może za głupi na to jestem ;/. Postów tych którzy twierdzą, że wyciągną wam hasła do kont bankowych nawet nie będę komentował. Zresztą: nie chcecie-nie grajcie, chyba proste?

ZnowuTenRywin
25-03-2009, 10:35
Albo dacie się szpiegować przez CipSoft albo macie delete kont na to wychodzi.
Wczoraj znajomy napisał maila do Cip~, że nie wyraża zgody na to by grzebali mu tu i tam i otrzymał odpowiedź, że jeżeli nie wyrazi zgody to może wszystkie chary na koncie zaznaczyć jako "delete" co przyspieszy usunięcie jego konta.
Pozdro CipSoft i nowa polityka!!

Vasudanin
25-03-2009, 11:37
HAAHAHHAHAHAAHHAHA
A jak im udowodnisz że sprzedali twoje dane?
A kto tu mowi o udowodnianiu sprzedazy danych? Starczy odpowiednia komisja, ktora zrobi "nalot" na siedzibe cipsoftu i sprawdzi wszystkie dane pobierane przez nich.

Maniek24
25-03-2009, 14:08
Mnie się to osobiście nie podoba. Moim zdaniem powinni zrobić jakąś ankietę ale po co... Pewnie większość nie chce aby ich dane które nie są potrzebne Cipsoftowi były przekazywane np: na jakie str. wchodzimy. Niech wszyscy przestaną grać w tą grę to zobaczymy czy im się to opłaci! :)

Refii
25-03-2009, 14:56
Według mnie posuwają się za daleko ale co mi tam :D. A gdzie będziemy akceptować te warunki odpowie mi ktoś plx wielkie :baby:. Bo dużo z tego nie rozumiem :baby:.

Gonzo
25-03-2009, 16:46
Według mnie posuwają się za daleko ale co mi tam :D. A gdzie będziemy akceptować te warunki odpowie mi ktoś plx wielkie :baby:. Bo dużo z tego nie rozumiem :baby:.

akceptujesz logując się do Tibii (grając w Tibię). ;)

olava
25-03-2009, 18:12
Jezeli maja dostep do naszego komputera to tak naprawde moga robic z naszym sprzetem co chca. Np. Piszesz z swoja laska cos zboczonego to co cripsoft przy kawce sobie bedzie czytal? i myslal jaka bedzie dalsza rozmowa? albo prywatne zdjecia ? bedzie sobie "robil dobrze" jak bedzie moja laske widzial nagą? wy tam wejzcie sie lepiej za update albo za botterow a nie ;/ tak kiepsko wam idzie a takie cos odrabaliscie teraz. NIe dosc ze nic nie robia bo tak twierdze a kazdy ma prawo swoje zdanie mowic na forach to nic nie robia tylko kombinuja. Napewno to jest przeciw botom zeby wykryli ale jakim kosztem? ja osobiscie sie na to nie zgadzam i mysle co zrobic z postaciami.

Kucza
25-03-2009, 18:32
Eh ludzie icg gówno obchodzą wasze prywatne zdjęcia.
Ich interesują PIENIĄDZE. Z waszych prywatnych zdjęć nie będą mieli pieniędzy, ale sprzedając informacje o np.przeglądanych stronach, komputerze, sposobie korzystania będą ZARABIAĆ. A firmy które to odkupią np.Google będą wyświetlały reklamy związane z tym co robicie. Np.wchodzicie dużo na red tube to będziecie mieli reklamy z tym związane. Aha i będziecie jeszcze otrzymywać spam na wasz e-maile.
AHHAHAHH STAWIAM PALCA(!) ŻE CIPSOFT JUŻ DAWNO SPRZEDAŁ WASZE KONTA MEILOWE i robi to regularnie z nowymi.
Aha i zrozumcie że oni mają w dupię tą grę. Nie obchodzi ich żeby byłA FAjna tylko żeby było dużo PACCów dlatego np.grafika jest cukierkowa.

qq2
25-03-2009, 19:47
Ciapsoft teraz pojechał... :D
Ciekawe co jeszcze wymyślą. : ]

StagG
25-03-2009, 22:23
Jezeli maja dostep do naszego komputera to tak naprawde moga robic z naszym sprzetem co chca. Np. Piszesz z swoja laska cos zboczonego to co cripsoft przy kawce sobie bedzie czytal? i myslal jaka bedzie dalsza rozmowa? albo prywatne zdjecia ? bedzie sobie "robil dobrze" jak bedzie moja laske widzial nagą? wy tam wejzcie sie lepiej za update albo za botterow a nie ;/ tak kiepsko wam idzie a takie cos odrabaliscie teraz. NIe dosc ze nic nie robia bo tak twierdze a kazdy ma prawo swoje zdanie mowic na forach to nic nie robia tylko kombinuja. Napewno to jest przeciw botom zeby wykryli ale jakim kosztem? ja osobiscie sie na to nie zgadzam i mysle co zrobic z postaciami.

Boooże nauczcie się czytać ;/

Wyraźnie piszą, że nie będą zbierać żadnych informacji poza tymi, które bezpośrednio dotyczą tibii i strony tibia.com...

btw. jak tak cię to boli, to spakuj fotki do rara, zabezpiecz 30-sto znakowym hasłem i po kłopocie ;)

Tak jak kilka up, robicie z igły widły...

A co do tego, że nie będą używać tych info do walki z botterami to bullshit, bo z 1-dnej strony chcą ich tępić, a z 2-giej jeśli będą mieli czarno na białym kto ma bota to nic z tym nie zrobią...?

Frezko
26-03-2009, 00:20
Boooże nauczcie się czytać ;/

Wyraźnie piszą, że nie będą zbierać żadnych informacji poza tymi, które bezpośrednio dotyczą tibii i strony tibia.com...

btw. jak tak cię to boli, to spakuj fotki do rara, zabezpiecz 30-sto znakowym hasłem i po kłopocie ;)

Tak jak kilka up, robicie z igły widły...

A co do tego, że nie będą używać tych info do walki z botterami to bullshit, bo z 1-dnej strony chcą ich tępić, a z 2-giej jeśli będą mieli czarno na białym kto ma bota to nic z tym nie zrobią...?

na co im by były informacje dotyczące tibi cipsoft oficjalnie pisze że walnie trojana prosto w twój komputer a ty jeszcze go bronisz i się z tego cieszysz :D

StagG
26-03-2009, 00:51
na co im by były informacje dotyczące tibi cipsoft oficjalnie pisze że walnie trojana prosto w twój komputer a ty jeszcze go bronisz i się z tego cieszysz :D

nie rozróżniasz pojęć chłopcze ;)

Przeczytaj jeszcze raz, bardzo uważnie posta na tibia.com (nie jakieś (...) tłuamczenia), a w razie potrzeby użyj tranzlatora i zastanów się nad nim :)) :baby:

Frezko
26-03-2009, 00:58
nie rozróżniasz pojęć chłopcze ;)

Przeczytaj jeszcze raz, bardzo uważnie posta na tibia.com (nie jakieś (...) tłuamczenia), a w razie potrzeby użyj tranzlatora i zastanów się nad nim :)) :baby:

czytałem na tibia.com i rozróżniam pojęcia dziecko

Kucza
26-03-2009, 01:22

nie rozróżniasz pojęć chłopcze

Przeczytaj jeszcze raz, bardzo uważnie posta na tibia.com (nie jakieś (...) tłuamczenia), a w razie potrzeby użyj tranzlatora i zastanów się nad nim )

To ty nie umiesz czytać szczylu. 8o

"The type of usage data that we store has now been extended to include data about hardware and software of the user's computer system."

Informacje na temat programów zainstalowanych w moim komputerze dotyczą tibii?

"We will mainly use this data for anonymous statistical surveys, for error analysis and the optimisation of our services."

Zwróćcie uwagę na słowo "mainly" które oznacza "głównie".
Powyższe zdanie mówi że w rzeczywistości mogą te dane wykorzystać w każdy sposób, nawet sprzedawać je komuś.

"CipSoft collects the usage data that is automatically determined and transmitted by web browsers or any other client software whenever CipSoft's websites (tibia.com, cipsoft.com or any other of CipSoft's websites) or one of CipSoft's other online services is used. Such usage data includes, but is not limited to, IP address, browser version, access time, information on the type and the aim of requests and data about hardware and software of the user's computer system."

Mało tego, tu piszą "but is not limited to" czyli że mogą składować o nas wszystko.

Aha a na forum tibia.com CM Mirage napisał wyraźnie, że to nie będzie wykorzystywane do banowania boterów.

Najlepsze jest to, że kiedy na forum.tibia.com pojawiły się posty informujące że nowa Privacy Policy łamie prawo, CM Mirade...
..zamknął temat!! AHHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAAHHA
[URL=
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2543020&pagenumber=36[/URL]

sasiad252
26-03-2009, 15:17
Firma CipSoft jest zarejestrowana w regensburgu
w niemczech
tak sie sklada ze ja tez w niem . mieszkam i jutro ide zu tym do adwokata
niech sprawdzi czy oni tak moga wogole w swietle niemieckiego prawa.....
jak moga to sprzedaje konto-kase i koncze z ta gra
to szczyt bezczelnosci, ciekawe kiedy do kibla zajrza w moim gownie pogrzebac, aby sprawdzic co jadlem na obiad.....

Theramiel
26-03-2009, 15:40
Rozmawialem na ten temat z kolega i o ile sie nie myle nie maja takiego prawa zeby wlazic ci do kompa bo jest tam jakies PRAWO czegos tam :P poprostu nie moga wchodzic ci ogolnie na komputer...

Nie jestem z jednej strony pewien czy mam racje moze ktos tez cos o owym prawie slyszal lub wie .

Darter
26-03-2009, 16:55
Witam,
Dzwoniłem dzisiaj do Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych (www.giodo.gov.pl). Po rozmowie, w której po krótce naświetliłem im problem dowiedziałem się, że:
1. dane o stronach, które odwiedzam (nawet tych związanych z Tibią) nie mogą być zbierane i analizowane w jakikolwiek sposób (czy to w celach statystycznych, czy marketingowych) bez mojej zgody.
Powód:
Wyobraźmy sobie sytuację, w której płacę przelewem internetowym za jakiś zakup w sieci. Przechodzę sobie potem na stronę tibia.com, a CIPSOFT wchodzi w tym momencie w posiadanie informacji o tym, w jakim banku mam konto.
Mało tego - z komputera, na którym gram w Tibię może korzystać inna osoba i o niej też będą zbierane informacje mimo, że ona na to sie nie zgadza (może w ogóle nie wiedzieć co to jest Tibia).
2. informacje o hardware: tu jest troszkę problemów z wykładnią, więc prawnik GIODO poprosił mnie o przesłanie na adres mailowy ich kancelarii szczegółowych danych dotyczących tego tematu (jakie informacje mają być zbierane), więc po kolei będę im kopiował:
A/ Tibia Service Agreement (http://www.tibia.com/support/?subtopic=legaldocuments&page=agreement)
B/ Extended Tibia Service Agreement (http://www.tibia.com/support/?subtopic=legaldocuments&page=extendedagreement)
C/ Tibia Rules (http://www.tibia.com/support/?subtopic=legaldocuments&page=rules)
D/ Tibia Privacy Policy (http://www.tibia.com/support/?subtopic=legaldocuments&page=privacy).

CDN.:)

misiek12300
26-03-2009, 17:16
Osobiście dwa razy się zastanowię zanim cokolwiek zaakceptuje, ostatnimi czasy crip s za dożo zmienia i zbyt dużo chce mieć wpływ, a teraz jeszcze dane statystyczne to takie ich pierdolenie nic więcej chcą ujebać wszystkich botów albo i chuj wie co jeszcze !!!!!

Goraj
26-03-2009, 17:56
nic tylko pogratulowac bo cipsoft zeczywiscie nie ma takich praw i dlatego jezeli sie nie zgodzisz na to to usuna ci konto oraz wszystkie postacie wiec poprotu albo akceptujesz warunki i godzisz sie z tym ze wjebia ci na kopma trojana i beda wiedzieli o tobie wszystko i na dodatego na tobie zarobia...
A co do obaw kilku z ludzi ktorzy tu pisali to musze ich zmartwic co do tych zdjec bo jezeli masz nagie foty swojej laski na kompie i znajdzie sie u ciebie wirus tego typu jaki zamierza wyslac do nas wszystkich cipsoft to nie zdziw sie jak kiedys wyskoczy ci jakas reklama strony porno na ktorej znajdzie sie fota twojej laski nago...
A po drugi nie chcial bym byc na miejscu cipsofta gdy wiecej ludzi pojdzie w slady gracza ktory zekomo skontaktowal sie ze swoim adwokatem bo ma racje i z czyms takim mogl by isc do sadu ale raczej sprawy by nie wygral poniewaz cipsoft jest zbyt duzo i zbyt wazna firma komputerowa a na dodatek zeby grac w tibie musisz zaakceptowac to co oni planuja zrobic z twoimi danymi oraz komputerem wiec nie robia tez nic w brew twojej woli wiec nic nie mozemy zrobic oprocz sprzedania swoich kont i najlepiej przestania grac lub akceptacja z tym co czeka nasz komputer oraz nasze dane osobowe...
Ja dzisiaj takze powaznie zastanowie sie nad gra w tibie poniewaz nie za bardzo pasuje mi szpiegowanie mojego komputera przez jakiekolwiek firmy komputerowe ktrore beda zarabiac na moich danych a pozatym mozecie sie zdziwic kiedy informacje dotyczace waszego oprogramowania w tym windowasa trafi w nieodpowienie rece i polska policja zrobi to co juz dawno zamierzala i beda wpadac ludziom do domu ktorzy maja nielegalne oprogramowanie i mp3 na komputerach po to aby oni takze mogli zarbobic na nowe mondurki oraz autka ktorymi woza swoje dupska... X(

Maniack
27-03-2009, 14:11
To, że zbieranie informacji o was bez waszej zgody jest sprzeczne z prawem to oczywiście prawda.

Jednak akceptując nową politykę prywatności (grając dalej) wyrażacie na to zgodę, jeśli się z nią nie zgadzacie - tak jak odpowiedzieli, usunąć chary, i przestać grać.

To już nie jest niestety wbrew prawu.

FSlash
27-03-2009, 17:15
Takie zabawy to żadna nowość, swego czasu namiętnie praktykowały je np. zagraniczne sklepy internetowe. Cipsoft przynajmniej raczył was o tym poinformować.

Ale spokojnie... Jak ktoś już wyżej pisał, Cipfoft ma gdzieś wasze prywatne dane. Tym bardziej że to nie jest jakaś firemka no name na prawnym zadupiu, jeden krok za daleko i nie wypłacą się za odszodowania. Mają na tyle ugruntowaną pozycję i wyrobioną markę że przekręty z polityką prywatności nie wchodzą w grę.

Więc dane które będą pozyskiwać im zapewnią po prostu zysk i lepsze rozeznanie w klienteli, a wam... pewno nic, ale też nic wam nie ubędzie.
Już nie tak was przemaglowało we wszystkie strony choćby google, jeśli korzystacie z ich wyszukiwarki, gmaila i innych...

jakub89x
27-03-2009, 19:24
To jest zły pomysł z tą polityką prywatności. Ale co zrobić nic na to nie poradzimy.

Może mi ktoś powiedzieć gdzie będziemy musieli zaakceptować nowe zasady?
Czy po zalogowaniu czy na stronie, proszę o odpowiedź.

Ihpar
28-03-2009, 11:19
Zostaliście zrobieni w balona. Będą już zarabiać nie tylko na PACC.

Giorio
29-03-2009, 21:01
Nie wiem czy wiecie ale takie dane są dużo warte, nawet często wyciekają z urzędów zwłaszcza do banków i firm telekomunikacyjnych które później dzwonią do was z ich ofertami. Poprostu Cipsoft was sprzedaje za pieniądze, a odnośnie zbierania informacji o oprogramowaniu to skandal bo nikt nie ma prawa wiedzieć z jakiego oprogramowania korzystam, a odnośnie monitorowania stron to nie wiem o co chodzi, czy o to, że jak będziecie zalogowani na tibia.com i w chodzić w podstrony tibia.com to ok, ale jeśli zamierzają stworzyć coś ala trojan wyciągający dane z waszego kompa dotyczące przeróżnych stron www to już jest szpiegostwo.

Napisałem do nich emaila, że nie zgadzam się i dostałem ciekawą odpowiedź:

fragment

pojebało ich?
głupota! sam żeś to wymyślił, czy może nauczycielka anglika ci pomogła?

7kaczor7
30-03-2009, 00:23
Mam świetny pomysł dla TIBIA.PL

Coś bardzo dobrego myśle ale...
Nie wiem gdzie moge napisać post z tą nowiną jakby ktos podał dokładne namiary tak jak sie chce pokazać ukryty plik:

C:/Cośtam/Blisko/Coraz bliżej/

Rozumiecie ;] Czekam na Info Z uszanowaniem

Reixon Anne < Bana mam jeszcze 3 dni;(;(;(;(;(

wibryz
31-03-2009, 16:45
Jest jedna niezawodna metoda zabezpieczenia się przed wyciąganiem z kompa jakichkolwiek informacji. Do tego trzeba zainstalować jakikolwiek program do tworzenia wirtualnego komputera, np Microsoft Virtual PC (korzystam, jestem zadowolony - chyba pierwszy udany program MS), następnie stworzyć profil, wyznaczyć jakieś 2-4 GB miejsca na wirtualnym dysku, zależnie od planowanego systemu operacyjnego, zainstalować na nim system operacyjny (98SE/Me/2K/XP najlepiej) i zainstalować Tibię. Następnie odpowiednio skonfigurować maszynę, udostępnić jej połączenie internetowe i mamy całkowicie bezpieczną Tibię. Jedyny szkopuł, to to, że tracimy 2-4 GB miejsca z dysku, no i jeden z rdzeni procesora ma 100% użycie cały czas. Ale to chyba niewielka cena za bezpieczeństwo?

avengerfromguardia
01-04-2009, 17:14
masz jakiego kolwiek bota na kompie ? tak mam. uzywasz do otesow ? i tak masz bana na rl tibi to jest zalosne zalosne zalosne powalone wrecz przeciwnie co kts ma bota na kompie to odrazu ma bana chociaz nie uzywa a ma ? bez sensu

Virlan
01-04-2009, 20:50
Cipsoft nie użyje tych danych do walki z botterami! Tak trudno jest przeczytać?

Orog_Rtn
01-04-2009, 22:53
Chyba nie doczekam się jakiegoś sensownego update.. :cup:

StagG
04-04-2009, 00:16
buahahahahahahah crap soft to zadupie gier komputerowyh hahahahhaha utzymuja sie z pieniedzy z rzalosnego pacca w gownie jakim jest tibia ta gra jest rzalosna po prostu zagrajcie w cos innego nawet taki nfs undercover jest lepszym, zamiast na pacca kupcie np. to a i tak bedzie lepsze, ja bym zalowal ale na mysl ze moglem je wydac na pacca bym przebolal kupcie co innego np cod4, tdu, zagrajcie w wowa wiedzmina itp. zajzyjcie na gram.pl np to wam oczy wyleza z glowy

Po 1 interpunkcja..

a po 2 torrenty plx? ;x

Co racja to racja, cipy mają w dupie nasze prywatne dane, a to czy ktoś woli kupić pacca niż nfs, którego może ściągnąć w kilka godzin za free to już chyba jego sprawa? :>

jerrry
04-04-2009, 01:30
Po 1 interpunkcja..

a po 2 torrenty plx? ;x

Co racja to racja, cipy mają w dupie nasze prywatne dane, a to czy ktoś woli kupić pacca niż nfs, którego może ściągnąć w kilka godzin za free to już chyba jego sprawa? :>

Wiesz co, mam nadzieję że zakończysz wypowiedzi w tematach, bo z każdą twoją "odpowiedzią" tracisz mój szacunek. Pomyśl/napisz

Pozdrawiam

@down
dokładnie. MÓJ, bo nie wypowiadam się za ogół.

^Trial^
04-04-2009, 10:45
Wiesz co, mam nadzieję że zakończysz wypowiedzi w tematach, bo z każdą twoją "odpowiedzią" tracisz mój szacunek. Pomyśl/napisz

Pozdrawiam

TWOJ szacunek?
Hhahahah.
:X!

Scross'Rooker
05-04-2009, 22:09
Tym sposobem mogą okraść Wasze, Nasze konta bankowe mając na to przyzwolenie.

^Trial^
05-04-2009, 22:32
Korzystasz z google?
Gmaila?
Z google korzysta kazdy.
Straciles jakies pieniadze na kontach bankowych?
Nie?
To po co pierdolisz..
Google od dawna penetruje zawartosc naszych komputerkow.. :=)

Valest
06-04-2009, 18:32
Tym sposobem mogą okraść Wasze, Nasze konta bankowe mając na to przyzwolenie.

10 lat? czy z 11 ?

StagG
06-04-2009, 19:53
to przykład i tak to bedzie lepsza decyzja niz zakup pacca lepiej pieniadze na pacca dac na caritas
PS mam firefoxa xDDD

To już jest twoje zdanie ;-)

Nonex
06-04-2009, 20:39
Nowej generacji trojan o nazwie Tibia*****
NIE nie wyrazam zgody zeby cipsoft wiedzial jakiego typu aplikacji uzywam na jakie strony wchodze jaka mam wersje windowsa i innych danych na komputerze a Swoje osobiste dane nie pozwalam sprzedac za pieniadze innym firmom zeby Cipsoft zarabial na tym!!
Nie zgadzam sie bo to lamie prawa kazdego uzytkownika NIKT NIE MOZE MIEC TAKIEJ WLADZY! wyrazajac na to zgode nie macie prawa do sprawy w sadzie wyrazicie bowiem zgode na to wszystko powyzej i jestescie tego swiadomi.
CIpsoft usuwa boty i zeby nie byl stratny na kasie za pacce botow dorobi sobie na tym kupe kasy... zal nikt nie posunal sie tak daleko...
Skoro nie zgadzam sie na takie wysokie prawa CIpsoftu to kasuja mi konto.
Zegnam nie bede dawal sie manipulowac ;))

^Trial^
06-04-2009, 20:43
Nikt nie posunal sie tak daleko?
HHAHHAHA
Nikt was o tym publicznie nie informuje.
Bo oczywiscie tego co akceptujecie nie czytacie.
Cipsoft chociaz was informuje.. :DDD

FSlash
07-04-2009, 16:18
buahahahahahahah crap soft to zadupie gier komputerowyh hahahahhaha utzymuja sie z pieniedzy z rzalosnego pacca w gownie jakim jest tibia ta gra jest rzalosna po prostu zagrajcie w cos innego nawet taki nfs undercover jest lepszym, zamiast na pacca kupcie np. to a i tak bedzie lepsze, ja bym zalowal ale na mysl ze moglem je wydac na pacca bym przebolal kupcie co innego np cod4, tdu, zagrajcie w wowa wiedzmina itp. zajzyjcie na gram.pl np to wam oczy wyleza z glowy

Pomijając że nudne i tendencyjne co ześ napisał, nie wiem jak to się ma do fragmentu mojego posta króry podkresliłeś. Rozumiem, chcialeś sobie pojechać po tej grze, wyładować jakieś negatywne emocje z nią związane ale bez przesady. Każdy sobie gra w co chce.

Zresztą zauważ że powiedzmy to wreszcie, są ludzie, dla których te kilkadziesiąt złotych miesięcznie na pacca to nic, ot tyle co 3 paczki fajek i nie muszą wybierać pomiędzy paccem a jakimiś konkretnymi grami na pc/ konsole. Także marnowanie pieniędzy... Heh manrowanie pieniędzy to jest zakup porannego deseru za 200zł.

Nikt nie posunal sie tak daleko?
HHAHHAHA
Nikt was o tym publicznie nie informuje.
Bo oczywiscie tego co akceptujecie nie czytacie.
Cipsoft chociaz was informuje.. :DDD

No wiesz, bez przesady ;) Kiedyś owszem, ale teraz takie zabiegi bez publicznego ujawniania ich są bardzo niebezpieczne, stosunkowo łatwo mozna wpaść a prawo jest cięte na takie sytuacje.

^Trial^
07-04-2009, 17:26
Pomijając że nudne i tendencyjne co ześ napisał, nie wiem jak to się ma do fragmentu mojego posta króry podkresliłeś. Rozumiem, chcialeś sobie pojechać po tej grze, wyładować jakieś negatywne emocje z nią związane ale bez przesady. Każdy sobie gra w co chce.

Zresztą zauważ że powiedzmy to wreszcie, są ludzie, dla których te kilkadziesiąt złotych miesięcznie na pacca to nic, ot tyle co 3 paczki fajek i nie muszą wybierać pomiędzy paccem a jakimiś konkretnymi grami na pc/ konsole. Także marnowanie pieniędzy... Heh manrowanie pieniędzy to jest zakup porannego deseru za 200zł.

No wiesz, bez przesady ;) Kiedyś owszem, ale teraz takie zabiegi bez publicznego ujawniania ich są bardzo niebezpieczne, stosunkowo łatwo mozna wpaść a prawo jest cięte na takie sytuacje.

Jezeli zmieniaja polityke.. Tak, musza nas poinformowac.
Ale nie musza was o tym informowac poza tym co akceptujecie.
Nikt wam nie napisze na stronie glownej: "Sprzedajemy wasze dane".