Pokaż pełną wersje : Knight -> Paladin
Mam dylemat.
Otóż mam knighta 15 lvl, ale bardzo chciałbym grać palem, niestety to droga profesja i nie stać mnie na nią. Więc lepiej mi podszkolić knighta i spokojnie później zarobić na pala, czy tułać się po dwóch profach?
Grałem paladynem nie posiadając ani jednego gp, tworzyłem go od zera. Nie miałem powodów do narzekań w żadnym momencie gry. Od kiedy paladyn to droga profesja?
Paladyn jezeli potrafi sie grac jest chyba najbogatsza postacia, oczywiscie mowie o grze manualnej bez bot knightow ;]
Jeżeli naprawde Cie tak ciągnie do paladyna to go zrób, palkiem spokojnie da się zacząć grać od "zera". Nie jest to wcale taka droga profesja jak sądzisz :)
jedynym wydatkiem pala są speary które dają stratę 150 gp max na polowanie - expiąc na trolach w Ab można zredukować wydatki do 0
@up
A nie zapomniałeś o small stone? przecież na ziemi to to raczej nie leży xP
Mystiquer
24-03-2009, 15:31
przeciez od razu sie kamieniami nie skiluje ;) te 40/50 dista mozna wyskilowac spearami. podexpic i pozbierac kase na trollach/rotach i kupic kamienie. Te 1,5/2k na kamienie to nie jest duzy wydatek i naprawde nie trzeba dlugo grac by tyle zarobic ;) a co do eq to wystarczy kupic dobra tarcze i w p secie latac na poczatek.
no 1,5-2k, ale no za taki hais to ja kupie najwyżej 100 kamieni xP, a przecież tyloma kamieniami dużo nie nabije,a takie latanie w te i spowrotem z expa na skill u mnie nie zda egzaminu
Moherowy
24-03-2009, 18:54
@up
idz zarobic 10k i kup sobie 500 kamieni.
sadze ze predzej ci sie znudzi skillowanie niz sie wytraca
ZnowuTenRywin
25-03-2009, 11:29
Knight = dobre eq bo zbiera najwiecej hitow, duzo kasy na MP i HP i nie zawsze ma zwrot z hunta.
Palek = praktycznie non stop biega więc zbiera mniej obrazen, a co za tym idzie nie potrzebuje dobrego eq (przynajmniej nie tak dobrego jak knight), uzywa mniej MP i HP, ma tanią amunicje i zazwyczaj kazdy hunt dla palka konczy sie przynajmniej zwrotem kosztow za potiony i ammo.
Dlatego polecam Ci zrobic tego palka :P
Pozdro
Mam dylemat.
Otóż mam knighta 15 lvl, ale bardzo chciałbym grać palem, niestety to droga profesja i nie stać mnie na nią. Więc lepiej mi podszkolić knighta i spokojnie później zarobić na pala, czy tułać się po dwóch profach?
Na tym poziomie zmiana postaci zrobi Ci niewielką różnicę. Zakładam, że rycerz też jest od zera, czyli aktualne dostępne środki to w porywach 10k. Zanim wytrenujesz rycerza minie dość dużo czasu, przez który może on się znudzić. Uważam, że lepszym rozwiązaniem byłoby zrobić tego paladyna, gdyż to nim się szybciej zarabia przy dość niewielkich wydatkach. Możesz pomyśleć 'o nie, znowu skillowanie, a nie mam kasy na kamienie'. To prawda. Pamiętaj jednak, że jest wiele metod zarabiania i trenowania jednocześnie. Podam przykład z mojej ostatniej postaci - paladyna: na rookgardzie nie zastanawiałem się nad trenowaniem, po prostu wbijałem 8 poziom. Wychodząc udałem się do carlin, gdyż stamtąd było blisko do Ab'dendriel. Za 50 gp kupiłem klucz do kopalni trolli oraz kilka włóczni na początek. Trenowałem na trybie maksymalnie defensywnym, a o broń się nie martwiłem, gdyż co jakiś czas wylatywała ona z trolli. Po wbiciu 45 skilla zakupiłem łuk i strzały (możesz użyć tutaj spearów jeżeli jakieś Ci zostały) i udałem się na gobliny mieszkające na Femur Hills. Tam zbierałem kamyki, wbijałem poziomy i skille oraz zarabiałem pieniądze. Potem udawał się na trening na roty. Proceder ten powtarzałem aż do uzyskania skilli 60/54. Tutaj możesz zakończyć skillowanie, zakupić broń i iść expić na Mount Sternum (DTD), kopalnie soldków, elfy, amazonki. Dalej sobie poradzisz :)
Podsumowując, moim zdaniem lepszym wyjściem jest paladyn.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.