PDA

Pokaż pełną wersje : Dosc dziwna sprawa

HeppiChinol
24-03-2009, 17:32
Witam!
A wiec tak: Nie gralem przez troche w tibie (z 2 msc jak nic). Nie personalizowalem konta i nie mialem jeszcze ZADNEGO rec keya na tym koncie. No i wczoraj wbijam sobie, i jakie jest moje zdziwienie, gdzy po dwoch godzinach dostaje maila ze ktos chce zmienic maila w koncie. Proboje sie zalogowac na tibia.com, bez skutku. Probowalem odzyskac konto, lecz zmieniony zostal i password, i acc number. I tu pytanie: mam jeszcze jakies szanse? Przez miesiac moj email bedzie aktywny, wiec jest czas.
Czy moge kupic recovery key bez personalizacji konta? Czy beda jakies problemy?
Jestem gotowy zaplacic 5 eur za dwa lata gry ;]
Ogolnie to co sie dzieje:
1. Nie mam mozliwosci zalogowac sie na strone.
2. Nie moge odzyskac passow e-mailem, bo obie dane sa mi nie znane (acc number i password-hacker je zmienil)
3. Nigdy nie personalizowalem konta.
4. Pare osob moze sie spytac, skad maja adres wziasc, ale na formularzu do kupna rec keya na tibia.com w zakladce lost account? trzeba podac dane adresowe, wiec nie widze problemu.
Czekam na odpowiedzi!

Gonzo
24-03-2009, 19:34
Witam!
A wiec tak: Nie gralem przez troche w tibie (z 2 msc jak nic). Nie personalizowalem konta i nie mialem jeszcze ZADNEGO rec keya na tym koncie.

Więc jeśli ktoś zdobył dostęp do Twojego konta, to możesz się z kontem pożegnać.

Probowalem odzyskac konto, lecz zmieniony zostal i password, i acc number. I tu pytanie: mam jeszcze jakies szanse? Przez miesiac moj email bedzie aktywny, wiec jest czas.

Nie masz miesiąca: Spróbuj już teraz odzyskać konto, jeśli nie da rady, to znaczy, że hacker już zmienił e-mail - otóż e-mail można zmienić w ciągu 5 minut jeśli posiadamy recovery key.

2. Nie moge odzyskac passow e-mailem, bo obie dane sa mi nie znane (acc number i password-hacker je zmienil)
3. Nigdy nie personalizowalem konta.

Nie można zmienić account name. Tak czy siak, zawsze możesz użyć opcji w lost account interface "I have forgotten both my password and my account name.".

Czy moge kupic recovery key bez personalizacji konta?

Nie, nie możesz. List przychodzi na ten adres, na który zarejestrowane było konto.

W skrócie:

Spróbuj odzyskać konto opcją "I have forgotten both my password and my account name.", podając e-mail, na który zarejestrowane było konto. Jeśli Tibia.com wyświetli Ci, że zły jest e-mail, to niestety - konto przepadło, oznacza to, że hacker wyrobił recovery key i już zmienił hasło i e-mail.

Pozdrawiam.

piternet
24-03-2009, 19:35
Przecież możesz przez sam e-mail odzyskać...
Acount Lost - wpisujesz nick - My account has been hacked. - I confirm that I have removed the security problem of my account. - I have also forgotten my account name. - wpisujesz maila.

HeppiChinol
24-03-2009, 19:54
no tak, ale do tego nie trzeba recovery keya?

https://secure.element5.com/esales/checkout.html
Tutaj sie adres wpisuje, wiec moze na ten adres list przychodzi?
p.s panowie: nie wchodziliscie dalej: wpisuje maila, wywala ,mnie do stronki z recovery ;s

p.s2 chodzilo mi bardziej o to, ze gdybym dostal ten confirmation key przez list, to czy by zadzialal? Bez personalizacji konta?
tzn. ze wypelnie wszystko w tym linku i by mi wyslali na ten adres co wpisalem reca?