PDA

Pokaż pełną wersje : Rozłączanie neostrady z routerem d link

Adamsz
25-03-2009, 09:19
Witam.
Mam problem z rozłaczaniem neostrady.
Mam routera d link DI624.
Neostrade mam predkosc 1024mb DSL. czytałem wiele for i pisali niektorzy ze neo zmienia ip co 24h, a ja informuje was ze mam stałe ip niemam zmiennego.
Zauwazyłem ze czasami rozłaczenia sa otej samej godzienie np. 3 dni pod rzad byly o 20.00 i 22.00.
Router rozchodzi sie na 2 kompy PC i na jednego bezprzewodowo (laptopa) ;p.
Komp:
Athlon(tm) 2400+
2.00 Ghz
768 Mb ram
Windows XP Professional wersja 2002
SZukalem ale nigdzie niemoge znalezc pomocy ;/

Bardzo utrudniaja mi gre w tibie te rozłaczenia bo... no padam na kickach

Prosze o szybko odpowiedz,
Pozdrawiam,
Adamsz.

Gonzo
25-03-2009, 12:17
Neostrada co 24 godziny automatycznie restartuje połączenie, i tutaj chodzi o restart połączenia, a nie o stałe IP.

Aby zapobiec kick'om, codziennie przed expem sam restartuj połączenie wchodząc na bramę domyślną swojego routera (192.168.0.1 lub 10.0.0.2 najprawdopodobniej, wpisz w przeglądarce), domyślny użytkownik dla routera D-Link DI-624 to admin, a hasło to password.

Powodzenia, jeśli byłyby jakieś problemy ponownie, zapraszamy.

StagG
25-03-2009, 12:29
Na pewno nie masz neo DSL ze stałym IP, tylko ADSL ze zmiennym IP(jeśli masz router, to nie masz IP zewnętrznego, może dlatego Ci się wydaje, że masz stałe? :P ), przez które co 24h jest ono odświeżane [po ~~22-24h aktywności połączenia, co możesz sprawdzić klikając na status połączenia, tam masz informację "czas trwania". Jeśli jednak rr następuje szybciej, albo o stałej godzinie, powinieneś przejść się do salonu TP (te blondynki na infolinii mają baaardzo ograniczoną wiedzę i na pewno Ci nie pomogą :P ) i wyjaśnić całą sytuację. Ewentualnie możesz zmienić hosta na UPC czy coś]

Adamsz
25-03-2009, 16:21
JAk juz napisałem mam DSL stałe ip!!!!
i niepisac ze mi sie wydaje bo niejsestem nobem mam dsl stale always!
Z tym restartowaniem routera to nie glupie ;p
Moze i dobre... ale tak ciagle restartowac ;/
Jezeli ma ktos inna propozycje pisac....

Tompior
25-03-2009, 16:30
Masz neostrade, to albo restartujesz sam przed expem, albo sciagasz specjalny program dzieki, ktoremu nie musisz tego robic.
A najlepiej bedzie, jezeli zadzwonisz na infolinie neostrady.
Temat napisany w zlym dziale, a w dodatku, jest juz przyklejony topic w OWiONie o problemach z komputerem.