Pokaż pełną wersje : Blessy a szansa na stracenie itemow
Witam. Chcialem sie dowiedziec po wyjsciu najnowszej latki jaka jest szansa, ze strace itemy gdy kupie 1 blessa, 2 blessy itd. Szukalem ale znalazlem tylko ich cene.
Krwiopalczasty
26-03-2009, 08:22
Tutaj masz kalkulator http://erig.net/death.php
After 2009 Spring Update: Chance to lose item upon death: 1.0% (with 4 blessings)
After 2009 Spring Update: Chance to lose item upon death: 7.0% (with 1 blessings)
Czyli jezeli dobrze rozumiem szansa ze strace przedmion majac 4 blessy wynosi tylko 1%, a majac 1 blessa 7%?
ogoorovsky
26-03-2009, 08:53
Tutaj masz kalkulator http://erig.net/death.php
niestety, brednie -
ostatnio, po update, zostałem zabity przez zorganizowane pk.
spadłem o 1 lvl - z 53 na 52, skill z 74 20% do skoku spadl o 60% ?
Straciłem tylko od razu pancerz i broń (włócznie) i główny plecak.
Nie miałem ani jednego błogosławnieństwa.
2 lata temu, po śmierci na 49 poziomie lądowałem na ledwo 47, także zmiana jest ogromna.
http://www.tibia.com/gameguides/?subtopic=manual§ion=characters#death
Item Loss
Finally, characters that die have a chance of dropping items. This chance is 10% per equipped item, however, containers such as bags or backpacks will always be dropped along with their contents. By buying blessings, characters reduce their chance to lose equipment by the following percentages:
* 1 blessing = 30%
* 2 blessings = 55%
* 3 blessings = 75%
* 4 blessings = 90%
* 5 blessings = 100%
A character with all 5 blessings will neither lose its backpack nor any other equipment it is wearing. Characters that do not have all blessings, can also protect all items in their character slots by an item called the "Amulet of Loss" which will effectively prevent your character from dropping any item upon death unless your character is marked with a red skull. Characters that are marked with a red skull will always lose all equipment whenever they die.
Any items lost upon death will remain with the body of the deceased character and can be looted by any player who happens to find it. In case a character has lost its bag or backpack after death, it will receive an empty bag in the container slot.
No i treść newsa na tibia.pl
wszystkie postacie na głównym kontynencie będą teraz mieć możliwość zmniejszenia strat rzeczy, doświadczenia i umiejętności kupując błogosławieństwa. Cena jednego błogosławieństwa będzie teraz zależeć od poziomu postaci, co uczyni błogosławieństwa również interesujące dla graczy z niższymi poziomami. Do poziomu 30 błogosławieństwo będzie kosztować 2000 sztuk złota, od poziomu 31 do 119 trzeba będzie zapłacić 2000 gp + 200 gp za każdy dodatkowy poziom, powyżej poziomu 30; dla graczy z poziomem 120 i większym błogosławieństwo będzie kosztować 20000 gp. Teraz gracze z wysokim poziomem mogą pomyśleć, że 100.000 gp za 5 błogosławieństw to całkiem spory wydatek, jednak błogosławieństwa nie będą tylko zmniejszać strat doświadczenia i umiejętności. Będą one również zmniejszać prawdopodobieństwo utraty przedmiotu lub plecaka. 1 błogosławieństwo będzie już zmniejszać prawdopodobieństwo utraty niektórych rzeczy o 30%, 2 błogosławieństwa o 55%, 3 o 75%, a 4 o 90%. Gracze, którzy będą mieli wszystkie 5 błogosławieństw nie stracą nic ze swojego ciężko zdobytego dobytku, nieważne jak umrzemy.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.