Pokaż pełną wersje : CipSoft v.s RookStayers - Dlaczego?
Heatvich
08-04-2009, 12:33
No więc. Czy zastanawiało was dlaczego CipSoft nie cierpi RookStayerów?
Ale tak na prawdę.. A nie z powodu że zostają na rooku?
Niedawno dość myślałem o tym i rozpatrzyłem 3 wersję dlaczego tak jest :
1. Trapowanie Low LVL - Zniechęcanie gracza do dalszej gry.
2. Przeszkadzanie Newbie - Wybijanie im respa ew. block respa.
3. Oszustwo - każdy na pewno przeszedł to wiele razy.
4. Zapomniałem dodać - Ponieważ 90% Rookstayerów to botterzy.
Jak myślicie. Co waszym zdaniem mogło się przyczynić do takiego konfliktu?
Kromka123
08-04-2009, 12:57
Raczej bo zabierają expa ;)
Rookgaard został zrobiony po to aby niedoświadczeni gracze mogli się nauczyć po prostu grać. No, ale znaleźli się tacy co postanowili zostać na tej wysepce i wg. Cipsoftu, im przeszkadzamy.
Heatvich
08-04-2009, 13:16
Moim zdanie zależało do od tego iż nowi gracze padali ofiarami RookMasterów, trapowali ich.
Tak jak zmniejszenie banku do 1k. Dlatego że masa rookstayerów bociła i mieli z tego ogromne zyski.
Ugh...
Rookgaard miał być jedynie wyspą dla nowych graczy.
Stanowczo dlatego Cipsoft nie lubi Rookstayerów.
Co Cipsoft robi, by przeciwdziałać temu?
Limit w banku... 1k MAX.
Zniszczenie wielu miejsc do trapowania (ach, to były czasy ;D), np. Mino hell, Bugi pod mostem (tak, tak!).
Było coś jeszcze, ale nie pamiętam. Niedługo pewnie usuną chain armory na rooku, żeby minotaury były 'party monsterkiem'. W sumie nie miałbym NIC przeciwko!
Heatvich
08-04-2009, 15:21
Nie rozumiem, dlaczego usunąć chain armor z rooka?
Beh0lder
08-04-2009, 15:26
Wszystkie tak naprawde te opcje sprowadzają sie do jednej - Cipsoft ma mniejsze zyski rookstayer ztrapuje jakiegos noobka/okradnie noobkowi sie odechce grac - nie kupi pacca :p
"CipSoft v.s RookStayers"
Szczerze mówiąc nie zauważyłem tego zjawiska. kto mnie oświeci o co chodzi?
Rookgaard miał być jedynie wyspą dla nowych graczy.
Stanowczo dlatego Cipsoft nie lubi Rookstayerów.
A jak będę siedział ciągle w np. Carlin i przekonam do tego wielu ludzi (będą robili podobnie) to CipSoft 'udupi' Carlistayerów? Przecież każdy gra tam gdzie chce. Cipsoft raczej z tego powodu nie robi problemów...
Limit w banku... 1k MAX.
Gdybyś wiedział o co chodziło... Nie tylko w banku. Nie można wynieść na Main więcej niż 1k (kasa w bp + ta w banku). Cipsoft uniemożliwił niesprawiedliwym graczom (boterom) tworzenie wielu postaci np. expiących na ratach. Jedna z nich wynosiła średnio 2k (z tego co słyszałem). Boty są nie legalne, więc limit jak najbardziej OK.
Zniszczenie wielu miejsc do trapowania...
A wiesz, że trapowanie jest nielegalne w świetle Tibia Rules? Według mnie kolejna zmiana jak najbardziej na +.
Powracając do słów na samej górze mojego posta. Wymieni mi ktoś sensowne powody?
Rocket Slayer
08-04-2009, 18:36
Kolejny oklepany temat bez polotu... Łech. Albo coś tu się stacza, albo ja stawiam zbyt wysokie wymagania...
Niech robią co chcą, pała mi od tego nie zmięknie.
Marcin24
08-04-2009, 18:40
Rookstayerzy to produkt uboczny Rookgaardu, nie było ich w planach. Nikt nie lubi nagłych, niezaplanowanych spraw. Niestety z tego "produktu" zrobiło się dość duże grono, więc nie mogą ich od tak usunąć. To jest największy powód, nie jakieś tam trapowanie czy zabieranie respa.
Veliarth
08-04-2009, 18:57
A ja bym na miejscu cipków zablokował exp, jak się wbije 8 lvl na rooku, jakiś auto teleport, czy coś w tym stylu. Imo rookstayerzy nie są jakoś niezbędni na rooku. W sumie sam się nie spotkałem z tym, że cip nie lubi RSowców, chociaż mają powody. Raczej mniej zalet, niż wad jest w stayerach. Rook to nie jest zwyczajne miasto, tylko zwykła mapka dla początkujących. Wbijasz 8 lvl i robisz wypad. Proste.
Heatvich
08-04-2009, 19:09
Ludzie, ale zauważcie!
CipSoft nie trawi rookerów od kont wyszły boty. Dlaczego nie ogłaszali tego za czasów Sunrise'a? Master Slayer'a? Bo on nie bocili , nie trapowali , nie kradli.
A teraz? 50% Ludzi nazywających się rookstayerami są to Pseudo-Rookstayerzy i mają max 10 lvl..
Sam mam 15 lvl i nazywam się RookStayerem tylko dla tego iż pomagam ludziom i nie oszukuję.
Marcin24
08-04-2009, 19:30
Ludzie, ale zauważcie!
Brednie, brednie i jeszcze raz brednie. Ile grasz w Tibie? Miesiąc? Przejrzyj na oczy.
Heatvich
08-04-2009, 19:39
Zapytam się ciebie w prost - jak ludzie mogli bocić kiedy nie było botów? Hmm?
Podaj mi parę przykładów złamania prawa tibijskiego przez Sunrie'a lub MS. <tak btw. to co napisałem wyżej jest przypuszczenie dla czego a nie że.>
Marcin24
08-04-2009, 19:46
Zapytam się ciebie w prost - jak ludzie mogli bocić kiedy nie było botów? Hmm?
Podaj mi parę przykładów złamania prawa tibijskiego przez Sunrie'a lub MS.
Nie rozumiem żadnego powiązania z moją odpowiedzią, ani z Twoim postem, więc przemilczę.
Na Mainlandzie jest 10x więcej botów.
Kiedy MS i Sunrise grali, Rookstayer to było coś niespotykanego, taka ciekawostka tibijska. Teraz Rookstayerów jest pełno, domagają się swoich praw (widać, że Cipsoft już im uległ raz dodając m.in. Shenga), po prostu wymknęli się spod kontroli.
10x? Wydaje mi się, że więcej, jednak Main jest o wiele większy od Rooka, więc 'gęstość' boterów jest mniejsza.
Beh0lder
08-04-2009, 21:02
Może ale w porownianiu wielkosci maina do wielkosci rooka to na rooku jest ich wiecej na ratach pod centrum miasta chodzi srednio 10 botow pod all dee nie wiele mniej. + reszta rookgaardu.Wiekszosc to jakies 10 lvlki ;P czyli rookstayerzy :D jakby nie patrzec , ja gram na rooku glownie dla trapowania (od tak czasami wpadne) mam 20 lvl - tez jestem rookstayerem , nie raz jak przechodzilem rooka i sobie czasami lootbaga robilem na skeletach i nioslem do miasta , zazwyczaj jakis rookstayer (albo noobek) sie przypieprzyl .
Jakby nie patrzec i tak mozna zwalic wine na rookstayerow :D! A my jedyne co mozemu zrobic to trapowac na glownych expowiskach :kat:;(
Heatvich
09-04-2009, 00:03
Może ale w porownianiu wielkosci maina do wielkosci rooka to na rooku jest ich wiecej na ratach pod centrum miasta chodzi srednio 10 botow pod all dee nie wiele mniej. + reszta rookgaardu.Wiekszosc to jakies 10 lvlki ;P czyli rookstayerzy :D jakby nie patrzec , ja gram na rooku glownie dla trapowania (od tak czasami wpadne) mam 20 lvl - tez jestem rookstayerem , nie raz jak przechodzilem rooka i sobie czasami lootbaga robilem na skeletach i nioslem do miasta , zazwyczaj jakis rookstayer (albo noobek) sie przypieprzyl .
Jakby nie patrzec i tak mozna zwalic wine na rookstayerow :D! A my jedyne co mozemu zrobic to trapowac na glownych expowiskach :kat:;(
Mylisz pojęcia Pseudo-RookStayer z RookStayer.
@topic
Fakt faktem. Na rooku jest dużo botów ale popatrzmy na same trolle pod ab - jest ich tam więcej niż na całym rooku. Chyba że CiapSoft miał na celu zlikwidowanie botterów od 0,
Michukng
09-04-2009, 08:44
Rookgaard to wyspa nowych i powinieneś siedzieć tam do 8 lvl, a nie tak jak oni. Zyski takie same, ponieważ i tak Rookstayerzy kupują PACC. Trapowanie ? Wątpie. Oszustwo ? Bzdura. Jak spotkałem jakiegoś Rookstayera zawsze pomógł mi w questach.
@ Down
Jakbym miał 46 lvl na rooku ? Nie miałbym takiego, ponieważ na Rookgaardzie nie gram. PACC zone jest po to, żeby wyjść jak najszybciej z Rookgaardu. Sheng ? Dobre pytanie. Jest po to, żeby był na Rookgaardzie jakiś boss. Myślisz, że 7 lvl z potami nie pokona go ? I jest tylko dla Rookstayerów ? Mylisz się. Jakby coś Cipsoft zrobił dla Rookstayerów, to by nie zmniejszył kasy w banku.
kubol9999
09-04-2009, 09:30
@up
Ciekawe, co bys powiedzial gdyby twoj 46lvl byl na rooku? ze mamy siedziec do 8 lvl i wypad? Egoizm w calej okazalosci..
@topic
Oszukiwanie - raczej watpie, bo skoro rookstayerzy maja tyle pieniedzy to po co mieli by oszukac?(chyba ze jakis 15 nubek)
Trapowanie - juz ciezko samemu strapowac ludzi po zmianach dokonanych w kratkowaniu rooka.
Bo nie sa potrzebni? Tu sie zdziwilem. Ostatnio gralem sobie 4 lvlem na kyrze i tam na MH stal rookstayer. Poprosilem go, aby wyczyscil mi mino hell a on sie zgodzil. I tak wlasnie zdobylem carlin sworda. Gdyby nie on napewno bym padl.
Bo rookgaard to wyspa nowych - tak? to ciekawe po co jest pacc zone i pelno potworkow,miejsc ktorych nawet 8 lvl nie pokona, po co jest Sheng?Glosuje zatem na odpowiedz C, bo wiadomo ze maja mniejsze zyski - jak niby maja miec wieksze skoro ludzi na rooku jest 100x mniej?
AT AUTOR:
Jak to nie cierpia rookstayerow? Jeden przyklad na to niecierpienie mi pokaz.
Usuniecie czikenow - rookstyery sie ciesza, mniej botow psujacych semi-ekonomie rooka, cip sie cieszy bo moze bedzie wiecej kasy(czikeny na pacc area)
Blokada 1k w banku - rookstayerzy neutralni/zadowoleni z tego powodu, mniej botow, kase mozna nosic przy sobie lub na depo charze w platynach/krysztalkach, Cipsoft - w koncu na siwatach pvp-e nie gra na rooku 200(150) moneymakerow przenoszacych tylko kase na maina
Addony, bossy, rary - no tak to jest naprawde przeciw rookstayerom <ironiczne>
Mozliwosc dalszego expienia po 8lvl - to jest tez przeciw rookstayerom?
Uniemozliwienie trapowania - nie moga trapowac zarowno rookstayerzy jak i normalnie gracze
Gdzie masz jakikolwiek powod do sadzenia ze cip nie lubi rs?
Heatvich
09-04-2009, 17:50
Nie mówię nic o RS - rs to normalka.
Co do rookerów - 0 update pomagających rookerom , mniejsze zyski z rookerów.
Dlaczego nie robią update dla rookerów? Bo po co im to, jest to dowód na nie"lubienie" rookerów. CipSoft powinien każdego gracza traktować poważnie. A nie tylko "PAcc-manów"
Marcin24
09-04-2009, 18:01
CipSoft powinien każdego gracza traktować poważnie. A nie tylko "PAcc-manów"
Jeżeli robiłbyś biznes to dbałbyś o kogoś, kto korzysta z niego za darmo, czy o kogoś, kto by Ci do niego dopłacał?
Heatvich
09-04-2009, 18:36
Jeżeli chodzi o mnie to każdego bym traktował tak samo, chociaż... Tych którzy płacą obsługiwałbym szybciej :]
Rocket Slayer
09-04-2009, 18:39
Nie mówię nic o RS - rs to normalka.
Co do rookerów - 0 update pomagających rookerom (...)
Dlaczego nie robią update dla rookerów? Bo po co im to, jest to dowód na nie"lubienie" rookerów.
Bo po co? Są produktem niezamierzonym, ich sprawa co wybrali.
Cipsoft już im dogodził dając możliwość zrobienia addonów.
Dlaczego nie robią update dla rookerów? Bo po co im to, jest to dowód na nie"lubienie" rookerów. CipSoft powinien każdego gracza traktować poważnie. A nie tylko "PAcc-manów"
Ty sądzisz, że cipsoft nie traktuje poważnie facców? Ogarnij się...
Jeżeli chodzi o mnie to każdego bym traktował tak samo, chociaż... Tych którzy płacą obsługiwałbym szybciej
Masz 14 lat - w dupie byłeś, gówno widziałeś*, jakby to ująć. Twoje pojęcie na ten temat jest minimalne. Więc proszę, zamilknij, jak nie masz zamiaru się głębiej zastanowić nad tym.
* - żebym nie był posądzany o jakieś "ale" do 14 latków, bo to już głupota...
Szmnmaj37
09-04-2009, 20:34
moim zdaniem jakby cipsoft nie lubil rookstayerow to by juz dawno zablokowal exp po 8lvl
Marcin24
09-04-2009, 20:52
moim zdaniem jakby cipsoft nie lubil rookstayerow to by juz dawno zablokowal exp po 8lvl
A co z tymi co mają poziom 8+?
Szmnmaj37
09-04-2009, 21:13
A co z tymi co mają poziom 8+?
nie mogli by miec wyzszego lvl bo by nie dostawali exp za zabicie potforka xD
Beh0lder
09-04-2009, 21:47
Jeb*** sie w łeb . Jakby zablokowal exp to kilkunastu graczy straciloby swoj cenny czas na wychodowanie takiego rookstayera expiąc głownie na waspach.
To tak jakby tobie skasowali 40 lvla na mainie za nic.
Heatvich
10-04-2009, 00:10
@up
Ale Rook to nie Main :] Tu panują inne prawa :]
@Rocket
Bardziej byś poważnie traktował człowieka który ci daje kasę za "nic" czy człowieka który sępi?
Rocket Slayer
10-04-2009, 07:32
@Rocket
Bardziej byś poważnie traktował człowieka który ci daje kasę za "nic" czy człowieka który sępi?
Po raz kolejny pokazujesz, jak mało wiesz na ten temat. Dla ciebie jest tylko czarne i białe jeśli o temat chodzi. Albo inaczej - dzieci i dorośli. Uważasz, że dzieci nigdy nie dorosną.
Zastanów się jeszcze raz nim zaczniesz wypisywać twoje przemyślenia. To tak jakby przedszkolak zaczął nawijać, że za komuny było lepiej.
Heatvich
10-04-2009, 10:32
Po raz kolejny pokazujesz, jak mało wiesz na ten temat. Dla ciebie jest tylko czarne i białe jeśli o temat chodzi. Albo inaczej - dzieci i dorośli. Uważasz, że dzieci nigdy nie dorosną.
Zastanów się jeszcze raz nim zaczniesz wypisywać twoje przemyślenia. To tak jakby przedszkolak zaczął nawijać, że za komuny było lepiej.
Przepraszam cię bardzo - to co teraz napisałeś nie ma nic a nic wspólnego z tematem. Zacznij pisać coś co tyczy się wątku a nie jakieś swoje refleksje na temat świata codziennego. Dziękuję :)
P.S Nie porównuj mnie do przedszkolaka ponieważ, wpadasz na forum i prowokujesz wszystkich do o koła. Na pewno mi i wielu innym userom to nie pasuje, więc weź się za swoje sprawy a nie prowokację i krytykę ludzi którzy "nie znają świata tak dobrze jak Ty". Bo zauważ że nie każdy tutaj jest na tyle wykształcony i dorosły w porównaniu z tobą <mówię m.in. o sobie>. Po prostu przyhamuj trochę.
@Heatvich
Ale Ty naprawdę głupio piszesz...
Po co CipSfot miałby dawać coś RS-om, skoro ich "domem" jest Rookgaard? Rook to wyspa dla nowych, a Ci raczej wolą sie nauczyć zasad gry itp. niż korzystać z jakichś fajerwerków. Co więcej, założę się, że taki początkujący gracz nie potrafiłby z nich korzystać.
Heatvich
10-04-2009, 11:51
@up
Jeżeli pisanie faktów dla ciebie , to głupie pisanie - polecam re-edukacje.
@top
Co do tego skrótu - RS - z tego co wiem RookStayerzy mieli inny skrót, większość nie wtajemniczonych myśli zapewne że RS to RedSkull.
Może nazywajmy to nieco inaczej?:)
Rocket Slayer
10-04-2009, 12:25
Przepraszam cię bardzo - to co teraz napisałeś nie ma nic a nic wspólnego z tematem. Zacznij pisać coś co tyczy się wątku a nie jakieś swoje refleksje na temat świata codziennego. Dziękuję :)
To, że tego nie pojmujesz, nie znaczy, że piszę nie na temat. Twoim problemem jest to, że nie potrafisz analizować tekstu, do czego on się może odwoływać. Masz 14 lat. Wiele od ciebie nie powinienem wymagać?
P.S Nie porównuj mnie do przedszkolaka ponieważ
QUE???
wpadasz na forum i prowokujesz wszystkich do o koła. Na pewno mi i wielu innym userom to nie pasuje, więc weź się za swoje sprawy a nie prowokację i krytykę ludzi którzy "nie znają świata tak dobrze jak Ty"
1. Forum jest publiczne, dla wszystkich
2. Na forum jest swoboda wygłaszania myśli (żałuję, że nawet tych najdurniejszych...)
3. Mam głęboko w poważaniu opinię tobie podobnych userów. Wolę poznawać opinię tych starszych, co wiedzą o czym piszą.
4. Strzel fochem
. Bo zauważ że nie każdy tutaj jest na tyle wykształcony i dorosły w porównaniu z tobą <mówię m.in. o sobie>
Domyślam się. Właśnie takim jak ty trzeba dawać pewne rzeczy do zrozumienia, gdyż dopiero się uczysz pewnych rzeczy.
Po prostu przyhamuj trochę.
Nie z twojego powodu.
@up
Jeżeli pisanie faktów dla ciebie , to głupie pisanie - polecam re-edukacje.
Co ja bym tobie mógł polecić, panie "do o koła"...
Beh0lder
10-04-2009, 13:52
P.S Nie porównuj mnie do przedszkolaka ponieważ, wpadasz na forum i prowokujesz wszystkich do o koła. Na pewno mi i wielu innym userom to nie pasuje, więc weź się za swoje sprawy a nie prowokację i krytykę ludzi którzy "nie znają świata tak dobrze jak Ty". Bo zauważ że nie każdy tutaj jest na tyle wykształcony i dorosły w porównaniu z tobą <mówię m.in. o sobie>. Po prostu przyhamuj trochę.
Ty naprawde taki durny jestes? To był przykład jak bezsensowne jest to co mowisz.I nie porównywał Ciebie do przedszkolaka tylko twoje debilne wypowiedzi.
@down Masz racje nie będe hodować trolli .. juz wiecej na twoje durne posty nie odpisuje .
#edit : cholera zadziałało! :P
Heatvich
10-04-2009, 17:04
A więc dobra, koniec tego żałosnego przedstawienia. Wziąłem sobie do serca do co napisał Rocket i tyle.
@edit
Koniec Prowokacji. Z mojej strony przynajmniej :)
Heatvich
10-04-2009, 23:33
Co do tego sporu Cip V.s RS..
Przed momentem spotkałem na poison cave pewnego polaczka, zamiast "Cześć" przeczytałem "wszyscy zostaniecie zabnowani.. jestescie rookSLAYERAMI... kradniecie expa.. po co zostałeś na rooku?".. Zdziwiło mnie to... I tu w pewnym sensie jest odpowiedź..
@Offtop - Spike Sword etc.
Co powiecie o tym filmie?
http://www.youtube.com/watch?v=OgAtUpZxAes
Znalazłem go na youtube. Dość Ciekawy :]
@up
Nawet nie wiedziałem, że jestem na czyimś filmie!
Nie, jako senior tutorzy nie mamy możliwości zabicia mino maga.
(Ani banowania, również zamieszczonego na filmie)
Co do tematu- ja nie widzę jakoś niechęci Cipsoftu do Rookstayerów, wręcz przeciwnie.
Heatvich
11-04-2009, 20:33
@up
Ale to nie było że on banuje, tylko że ludzie zostali zbanowani z jego powodu :D
Nie bardzo. Pokazał, że "napisał reporta" i w tym samym momencie koleś blokujący drogę zniknął.
@down
No wiem, że BYŁ. Ale on chciał żeby to tak wyszło, jakby miał nadprzyrodzone zdolności.
Heatvich
11-04-2009, 22:59
Może to był podstawiony koleś pod filmik?:D
Beh0lder
12-04-2009, 18:10
Raczej w roznych odstepach czasowych.Tzw. fragment w ktorym pisze raport jest wczesniej zas to kiedy znika jest podstawione w moment nacisniecia ok.
Nie trudną zreszta zauwazyc , ze film jest posklejany z kilku filmikow oddzielnych
Kawalerzysta
13-04-2009, 23:16
Problem jest i generalnie ciezko cos z nim zrobic. Tibia to produkt ktory ma przynosic zysk. Jakby na to nie patrzec. A zatem kazdy nowy gracz, ktory takowy zysk moze przyniesc jest mile widziany. I teraz kwestia podejscia do nowego gracza. Wyobrazmy sobie ze loguje sie, zachwyca sie tutorialem wykonujac swoj pierwszy quest, otrzymuje wspaniale nagrody i wychodzi na glowna czesc Rooka. I tu mamy dwie alternatywy. Albo zacznie chodzic na szczury, zbierac zloto, kupowac eq i poty, wciagac sie w gre.. ALBO wejdzie na szczury gdzie botterzy wszystko wybijaja, pojdzie na cave waspow gdzie Rookstayer powie mu ze ma wyjsc. W drugim przypadku gracz sie raczej zniecheci biorac pod uwage ze sa gry MMO gdzie masz dungeony dla siebie. Strata takiego gracza to strata potencjalnego nabywcy PACC a zatem strata zysku dla CipSoftu. Ciezko zatem sie dziwic ze nie darza miloscia Rookstayerow. A zatem co z nimi zrobic. Skasowac ich nie mozna, obnizyc lvlu ani sila wypchac na maina tez nie bo byloby to nie fair wobec prawdziwych Rookstayerow, ktorzy zachowuja sie w porzadku. Zatem CipSoft musi doprowadzic do takiego stanu rzeczy ze pozostawi Rookstayerow samym sobie ale jednoczesnie sprawi ze tworzenie nowych Rookstayerow bedzie nieoplacalne zarowno dla uczciwych graczy jak i botterow. Krok '1k' jest swietnym tego przykladem. I nie wazne jak bardzo ktos bedzie chcial pozbycia sie Rookstayerow.. nie da sie ich pozbyc. Z drugiej strony nie trzeba sie pozbywac tych normalnych Rookstayerow a jedynie botterow i PK. Stad 'ulatwione' spawny, lepiej skonstruowane cavesy, itd. Wg mnie to swietne posuniecie. I mysle ze z czasem da rade pozbyc sie botterow i PK z Rooka wlasnie takimi subtelnymi zmianami.
SkateElement
14-04-2009, 02:25
No więc. Czy zastanawiało was dlaczego CipSoft nie cierpi RookStayerów?
Ale tak na prawdę.. A nie z powodu że zostają na rooku?
Niedawno dość myślałem o tym i rozpatrzyłem 3 wersję dlaczego tak jest :
To 3 czy 4? :D
Ja myślę nad opcją, że Rookgaard to wyspa nowych i nie są tam potrzebni rookstayerzy.
BingooCola
15-04-2009, 18:37
Wszystkie te rzeczy dzieją sie też na mainie więc załóż nowy temat cip vs main.
A i jeszcze jedno.Czemu stawiasz kropkę po v i przed s , skoro to jeden wyraz?:o (versus)
Beh0lder
16-04-2009, 15:19
To 3 czy 4? :D
Ja myślę nad opcją, że Rookgaard to wyspa nowych i nie są tam potrzebni rookstayerzy.
Rookstayerzy regulują flore i faune ... :) bez nich byłoby wiecej noobow na mainie (trapowanie etc. skutcznie ich zniecheca ;)) niestety noob nadal nie jest gatunkiem zagrozonym :/.Rookstayerzy sa jak najbardziej potrzebni! xD
Marcin24
16-04-2009, 15:48
Rookstayerzy regulują flore i faune ... :) bez nich byłoby wiecej noobow na mainie (trapowanie etc. skutcznie ich zniecheca ;)) niestety noob nadal nie jest gatunkiem zagrozonym :/.Rookstayerzy sa jak najbardziej potrzebni! xD
Szkoda, że myślenie dzisiaj to rzecz zapomniana. W takim razie pomogę.
Cipsoft tworzy Rookgaard, w celach pomocy nowym graczom, aby nauczyli się grać, dodając jedynie małą część ekwipunku i słabsze potwory. Nagle coraz więcej osób zaczyna zostawać na Rookgaardzie - Cipsoft myśli "Kurde, coś nie tak, stworzyliśmy Rookgaard, żeby ludzie z niego wychodzili przy 8 poziomie, a ludzie zostają na nim! Tego nie było w planach!". To oczywiste, że ludzie się boją rzeczy, które nie były zaplanowane. Jedynie z początku uznali to za niejaką ciekawostkę i zostawiali to, żeby samo sunęło do przodu. Teraz, niestety, się to zmieniło.
Reasumując: Rookstayerzy nie są potrzebni i nigdy nie będą. Koniec, kropka, idziemy do żłobka.
juran_se_spychowa
16-04-2009, 16:21
up@
Popieram
topic@
Ja jestem za tym (jak ktoś już wcześniej wspomniał), żeby po osiągnięciu 8 poziomu trzebabyło opuścić rookgard. Rookstayerom mówimy NIE.
Heatvich
16-04-2009, 20:45
Ech panowie.... Jeżeli wam ktoś wmówił że za 1000 nabitych postów dostaje się Zielony nick - to muszę was rozczarować. Nie ma niczego takiego. Skończycie ten spam?
@topic
Dla mnie temat do zamknięcia.
@2down
Poziom czego? Spamu? Myślałem że temat się rozwinie ale tu się robi śmietnik.
Marcin24
16-04-2009, 21:03
@topic
Dla mnie temat do zamknięcia.
dla mnie ten temat jest jusz zamknienty
Znalazł się fajny temat do ciekawych dywagacji i wymiany argumentów. Niestety, to zrozumiałe, że nie których on przerośnie, ale to nie znaczy, że należy go zamykać. Po prostu tu nie wchodźcie, jeśli poziom zbyt wysoki.
Niezbawiony
16-04-2009, 21:10
Znalazł się fajny temat do ciekawych dywagacji i wymiany argumentów. Niestety, to zrozumiałe, że nie których on przerośnie, ale to nie znaczy, że należy go zamykać. Po prostu tu nie wchodźcie, jeśli poziom zbyt wysoki.
dobrze temat otwarty
Heatvich
17-04-2009, 11:12
@up
Masz już czarny nick , zielonego nie dostaniesz. PRZESTAŃ SPAMOWAĆ?
@topic
W pewnym sensie.. Nie dziwie się dlaczego są te spory... Wczoraj stoję w mieście, podchodzi masa newbie i :
"PLX PLX PLX KATANA PLX"
"Sryy, Nie mam :)"
"CH*JU JEB*ANY NOOBSTAYER"
Po tym zdarzeniu nie dziwę się naprawdę dlaczego większość RS trapuje.
Tak jak ktoś już kiedyś powiedział, RookStayerzy to efekt uboczny Rookgardu.
Zaznaczyłem opcję Bo są niepotrzebni. Dlaczego? Bo zniechęcają nowych graczy do dalszej gry.
Rocket Slayer
17-04-2009, 14:50
Większość mówisz... z kond wiesh?
RookStayerzy
Jak wy modyfikujecie tą nazwę... oh my gosh... Tu wielka litera, tam inny wyraz...
Nie wiem, czy już to tutaj pisałem ale o stronie Cipsoftu nie mamy co mówić, bo nie znamy ich stanowiska (ofc chyba, że ktoś tam z użytkowników tego forum pracuje, w co wątpię).
Krótko - "bessęsu"
Beh0lder
17-04-2009, 17:36
@up
Masz już czarny nick , zielonego nie dostaniesz. PRZESTAŃ SPAMOWAĆ?
@topic
W pewnym sensie.. Nie dziwie się dlaczego są te spory... Wczoraj stoję w mieście, podchodzi masa newbie i :
"PLX PLX PLX KATANA PLX"
"Sryy, Nie mam :)"
"CH*JU JEB*ANY NOOBSTAYER"
Widzisz ;/. Smutna rzeczywistosc my - rookstayerzy pomagamy tym noobkom (poprzez trapy ;0) oderwac sie od nalogu (albo w niego nie popasc) a oni tak sie nam odwiedzieczaja.... :/.
Zamknijcie ten glupi temat. :cup:Odpowiedz jest oczywista:cup:.
immortal_voodoo
17-04-2009, 18:19
A nie uważacie, że jakby Cipsoft zrobił ograniczenie do maksymalnego levela na rooku - 10, to problem by został rozwiązany?
Wicher'Sorcer
17-04-2009, 18:48
@UP:
A co z tymi którzy mają już wyższy level niż 10 ? zablokować expa ? Ale to będzie nieuczciwe w stosunku do innych rookstayerów zaczynający karierę na tej jakże pięknej wyspie. Według mnie niech będzie tak jak jest , nie wszyscy rookstayerzy trapują , nie wszyscy rookstayterz botują , są tacy rookstayerzy którzy pomagają nowym w questach (ja czesto to robie jak mam czas). Wiec nie wmawiajcie mi że rookstayerzy to najwieksza plaga tibii (po noobach). Tyle z mojej strony.
Mogą zniechęcać do dalszej gry i często to robią i nie tylko trapem ale ogólną postawą wobec innych. Nowy gracz może się oburzyć.
Jest tego zaleta. Od razu widać jaka jest tibia zarówno na rooku jak i na mainie.
Dlatego nie ma w tym nic złego, bo gracz może jeszcze zrezygnuje zanim się wciągnie.
Misiakox
25-04-2009, 14:09
W tych czasach Rookstayer zamiast pomagać nowym, to im bardziej utrudnia grę. Takie jest moje zdanie. Przecież kiedyś Cipsoft nie dawał limitu w banku itp. A dlaczego? Bo rookstayerzy pomagali innym ( mam na myśli nowicjuszom ), a teraz trapują, przeszkadzają, robią wsyzstko aby utrudnić rozgrywkę.
Heatvich
25-04-2009, 15:09
Tak, bocili 24/7 :) I z tego wynikła blokada w banku.
Sam nie powiem bo jestem "Rookerem", i pomagam inny. Ale jak patrzę na to co robią rówieśnicy to mi się płakać chce.
Beh0lder
30-04-2009, 23:02
Cipsoft nie dawał limitu w banku itp. A dlaczego? Bo rookstayerzy pomagali innym ( mam na myśli nowicjuszom ), a teraz trapują, przeszkadzają, robią wsyzstko aby utrudnić rozgrywkę.
Hej hej ja żadnego paktu z diabłem nie podpisywałem zostając rookstayerem. Nikt też nie zobowiązywał sie do pomagania nowym. Więc nie wiem dlaczego też niektórzy myślą , że Ćipsoft nie dał tego ograniczenia wczesniej dlatego , że rookstayerzy mieli pomagac nowym.
@edit przestancie uzywać tego pier****** skrótu rs wiekszosci sie to kojarzy z red skullem albo royalkami
Veriuzen
30-04-2009, 23:11
Ja sądze że chodzi o kase w tych latach wszystko opiera się na forsie...
CipSoft poprostu wkurza się że rs niekupują Pacc bo na rooku jest mało potrzebny
Rookstayer to taki produkt uboczny.
Osobiście uważam, że powinno się zrobić auto teleport do świątyni po wbiciu 8 poziomu.
Jeden Pan mnie rozśmiesza, albo nie interesuje się kompletnie tibia.com, albo jest taki nie inteligentny, pytasz gdzie dowód na to, że CIP nie lubi RookS?
Zmiana limitu banku. Po tylu latach, dalej nie wprowadzono depozytu.
Teren wyspy w ogóle się nie zwiększa. Żadnych nowych zbroi, wyczynów.
Dalej brakuje Ci argumentów?
A dlaczego tak ich nie lubią? Ponieważ 80% RookS po prostu nie kupuje PACC.
Do tego RookS trapują nowych graczy. Okradają ich, co zniechęca do gry, przez co tracą oni przyszłych PACCowców.
Moim zdaniem RookS powinien zostać zniwelowany.
W tym momencie RookS jest zbyt dużo, co spowodowało, że CIP nie może od razu usunąć tego problemu.
Uważam, że każdy RookS powinien zostać przeniesiony na Mainland.
Jeżeli którykolwiek będzie miał problem, to niech nie gra, a jeżeli poda argument, że musiał dużo dłużej zdobywać doświadczenie i na dużo słabszych potworach, z dużo gorszym skillem i ekwipunkiem, to sam się go spytam.
Kto ci do jasnej cholery kazał? To był twój głupi wybór.
Pozdrawiam. BaxCrow.
DK-LOG.911
01-05-2009, 08:36
@up
polowa z tego co napisales to bzdury. rookstayerzy NIGDY nie powinni tak nagle zostac "zmainowani". to by bylo zniechecenie do gry. gdyby gracze zobaczyli, ze CipSoft robi cos wbrew ich woli, jak wiekszosc stwierdziliby "Tibia to gowno". wtedy dowiedzieliby sie ich koledzy, koledzy kolegow... i kto by gral w Tibie?? no ja ;). pewnie jeszcze kilka innych osob...
Heatvich
01-05-2009, 13:22
@up
polowa z tego co napisales to bzdury. rookstayerzy NIGDY nie powinni tak nagle zostac "zmainowani". to by bylo zniechecenie do gry. gdyby gracze zobaczyli, ze CipSoft robi cos wbrew ich woli, jak wiekszosc stwierdziliby "Tibia to gowno". wtedy dowiedzieliby sie ich koledzy, koledzy kolegow... i kto by gral w Tibie?? no ja ;). pewnie jeszcze kilka innych osob...
A człowiek nie powinien nigdy umrzeć, ale umiera :). CipSoft zrobi to co będzie chcieć. Wiesz kto by grał w tibie? Wszyscy którzy mieli chary na mainie :)
Polecam ci słownik ort. Pt. "Duża Litera".
@edit
Tak btw.
Rookstayer to taki produkt uboczny.
Zmiana limitu banku. Po tylu latach, dalej nie wprowadzono depozytu.
Teren wyspy w ogóle się nie zwiększa. Żadnych nowych zbroi, wyczynów.
Dalej brakuje Ci argumentów?
Pogrubione - To już wiemy.
To co zacytowałem. Nie dlatego że ich nie lubią, ale dlatego iż ROOKGAaRD TO WYSPA TYLKO DO WYJŚCIA NA MAIN.
Beh0lder
01-05-2009, 13:37
Rookstayer to taki produkt uboczny. Tak
Osobiście uważam, że powinno się zrobić auto teleport do świątyni po wbiciu 8 poziomu. A co z tymi co maja powyzej juz 8 lvla? Wywalic też na maina ? Tylko jaki byłby tego skutek ? - Rzeź ? No własnie czesc rookstayerow by sie nieźle wkur**** i zaczełaby pkowac.
Jeden Pan mnie rozśmiesza, albo nie interesuje się kompletnie tibia.com, albo jest taki nie inteligentny, pytasz gdzie dowód na to, że CIP nie lubi RookS?Nie ma w 100% jasnego dowodu na to , że cipsoft ich nie lubi.
Zmiana limitu banku. Po tylu latach, dalej nie wprowadzono depozytu. omg Ty taki glupi jestes?To jest ochrona antybotowa aby boty brudnej kasy na main nie przenosily a wraz z padnieciem (huh i tu pojawiaja sie rookstayerzy ;0) aby całą tracily (oczywiscie mozna dp chara zrobic)
Teren wyspy w ogóle się nie zwiększa. Żadnych nowych zbroi, wyczynów. To wyspa nowych . Po kiego ch*** mieliby dodawac nowe tereny ?
Dalej brakuje Ci argumentów? Nie wiem jak jemu , ale mnie tak
A dlaczego tak ich nie lubią? Ponieważ 80% RookS po prostu nie kupuje PACC.A po cH** ma kupowac? Gra na rooku bez pacca i z paccem nie jest tak niezrownowazona jak na mainie
Do tego RookS trapują nowych graczy. Okradają ich, co zniechęca do gry, przez co tracą oni przyszłych PACCowców.A Tomurka to nie trapuje ? Też trapuje. To co z nim zrobic ? W***** na rooka?
Moim zdaniem RookS powinien zostać zniwelowany.A moim zdaniem swiaty non pvp. Bo to tez jest jak rookgaard jakby nie patrzec tam tez obrazaja , kradna , trapuja.
W tym momencie RookS jest zbyt dużo, co spowodowało, że CIP nie może od razu usunąć tego problemu. Jestemy jak zaraza.
Uważam, że każdy RookS powinien zostać przeniesiony na Mainland.A kazdy gosciu z maina na rooka :D.
Jeżeli którykolwiek będzie miał problem, to niech nie gra, a jeżeli poda argument, że musiał dużo dłużej zdobywać doświadczenie i na dużo słabszych potworach, z dużo gorszym skillem i ekwipunkiem, to sam się go spytam.
Kto ci do jasnej cholery kazał?Nikt ale tez nikt nie powiedział , że zostanie to w przyszlosci zmienione i ich wysilek pojdzie na marne.
To był twój głupi wybór.Zalezy dla kogo , jak ktos gra na rooku tylko po to aby trapowac to i tak bedzie mial to w dupie.
perek1892
01-05-2009, 13:42
Tak, bocili 24/7 I z tego wynikła blokada w banku.
Sam nie powiem bo jestem "Rookerem", i pomagam inny. Ale jak patrzę na to co robią rówieśnicy to mi się płakać chce.
to by mi sie stamina skończyła...omfg
Tak
A co z tymi co maja powyzej juz 8 lvla? Wywalic też na maina ? Tylko jaki byłby tego skutek ? - Rzeź ? No własnie czesc rookstayerow by sie nieźle wkur**** i zaczełaby pkowac.
No i niech się denerwują co ich to interesuje i tak na nich nic nie zarabia.
Więcej na nich tracą niż zarabiają, więc im [czyt. CIP] to lotto.
Nie ma w 100% jasnego dowodu na to , że cipsoft ich nie lubi.
No 100% nie ma, ale widać, że za nimi nie przepadają.
omg Ty taki glupi jestes?To jest ochrona antybotowa aby boty brudnej kasy na main nie przenosily a wraz z padnieciem (huh i tu pojawiaja sie rookstayerzy ;0) aby całą tracily (oczywiscie mozna dp chara zrobic)
Nie to nie jest ochrona anty botowa. Bo ochrona, to anty cheat. A to jest po prostu zniwelowanie, zbierania kasy na bezpiecznym terenie.
To wyspa nowych . Po kiego ch*** mieliby dodawac nowe tereny ?
No to teraz się zastanów, dlaczego np. nie zrobią nowego miejsca do zdobywania doświadczenia dla graczy PACC z bramką poziomową od powiedzmy 20? Bo nie chcą ich zachęcać do gry!
Nie wiem jak jemu , ale mnie tak
To już twój problem nie mój.
A po cH** ma kupowac? Gra na rooku bez pacca i z paccem nie jest tak niezrownowazona jak na mainie
Masz w ogóle pojęcie o finansach? To jest główny powód, dlaczego CIP nie lubi RookS, bo oni grają w ich produkt przez długi okres czasu, ale CIP na nich nie zarabia, do tego poprzez trapowanie nowych graczy, część z nich się zniechęca, co powoduje kolejne straty pieniędzy.
A Tomurka to nie trapuje ? Też trapuje. To co z nim zrobic ? W***** na rooka?
Mainland, to teren gdzie grają gracze zaawansowani. Skoro przebyli rookgard, to znaczy, że osiągneli podstawową wiedzę na temat gry. I chciałem Ci przypomnieć, że trapowanie innych gracze w świetle prawa Tibijskiego jest zabronione i karane banem.
A moim zdaniem swiaty non pvp. Bo to tez jest jak rookgaard jakby nie patrzec tam tez obrazaja , kradna , trapuja.
Z jedną małą odmianą, tam gracze kupują PACC, czyli CIP na nich zarabia.
Jestemy jak zaraza.
Nie zaprzeczę.
A kazdy gosciu z maina na rooka :D.
To pozostawię bez komentarza. Samo mówi za siebie.
Nikt ale tez nikt nie powiedział , że zostanie to w przyszlosci zmienione i ich wysilek pojdzie na marne.
I myślisz, że to kogoś obchodzi, prócz nich? Raczej nie.
Zalezy dla kogo , jak ktos gra na rooku tylko po to aby trapowac to i tak bedzie mial to w dupie.
No, więc sam podałeś mi argument, dla którego CIP nie lubi RookS.
Wy trapujecie newbie, a oni przestają grać. Proste.
Ps. Nie odpowiadaj na mój post, po raz kolejny. Szkoda czasu.
Heatvich
01-05-2009, 14:49
Beh0lol~
Nie prowokuj ludzi , nie wyjdziesz na tym dobrze.
@up
Olej go, nie zniżaj się do poziomu 0.
@topic
Fajnie, to temat do rozmowy o Rukerach vs CipSoft. A nie żaden Spam FFa.
rookstayerzy to nooby ;/ chcę kupić pick, koleś powiedział żebym poszedł na tower wasp i mnie wciągnął liną i padłem ;/ jebani rookstayerzy!!!!!!!!!!!;(;(;(
Rocket Slayer
01-05-2009, 16:19
No i niech się denerwują co ich to interesuje i tak na nich nic nie zarabia.
Więcej na nich tracą niż zarabiają, więc im [czyt. CIP] to lotto.
Skąd ty to do cholery wiesz???
EDYTOWANE, BO PAN SIĘ NIE DOMYŚLIŁ!
Nie ma w 100% jasnego dowodu na to , że cipsoft ich nie lubi.
No 100% nie ma, ale widać, że za nimi nie przepadają.
Określasz jakąś konkretną grupę czy wszystkich? Jak to drugie to pozostaje mi cię wyśmiać.
edit: Jeszcze czytać potrafię...
Nie to nie jest ochrona anty botowa. Bo ochrona, to anty cheat. A to jest po prostu zniwelowanie, zbierania kasy na bezpiecznym terenie.
... aby zniechęcić botterów do działania na nim.
Masz w ogóle pojęcie o finansach? To jest główny powód, dlaczego CIP nie lubi RookS, bo oni grają w ich produkt przez długi okres czasu, ale CIP na nich nie zarabia, do tego poprzez trapowanie nowych graczy, część z nich się zniechęca, co powoduje kolejne straty pieniędzy.
Co ty za herezje opowiadasz? Jak ja lubię info wyraźnie wyssane z palca...
Mainland, to teren gdzie grają gracze zaawansowani. Skoro przebyli rookgard, to znaczy, że osiągneli podstawową wiedzę na temat gry. I chciałem Ci przypomnieć, że trapowanie innych gracze w świetle prawa Tibijskiego jest zabronione i karane banem.
Jest. I co z tego? Jakoś mało kto go dostaje... niestety...
Z jedną małą odmianą, tam gracze kupują PACC, czyli CIP na nich zarabia.
LOL. Zastanów się, może postać na Rooku jest kolejnym czynnikiem wpływającym pozytywnie na zmianę stanu konta, gdy ktoś ma także na nim postać na Mainlandzie? Myślisz, że po cholerę są tam dostępne addony?
4. Tu po prostu chciałeś zabłysnąć swoją inteligencją, ale niestety Ci się nie udało. Informacje nie są wyssane z palca. Jedynym zarobkiem CIP jest sprzedasz PACC, a co za tym idzie, każdy RookS, który nie posiada PACC, bo nie oszukujmy się jest on mu tak potrzebny, jak rybie ręcznik, a poprzez trapowanie nowych graczy, który będą chcieli wyjść na Mainland i kupić PACC, tracą oni nie dość, że PACC z RookS, ale i tego nowego gracza.
Muahahah to ty znasz ich bilans, że wiesz, że konkretnie z tego powodu są tak stratni?
Więcej graczy = przepełnione serwery (część się nie może zalogować [jedni mogą się zniechęcić, inni kupią pacca - w jakich proporcjach - nie wiem]) => może istnieć szansa stworzenia nowego serwera (koszty zakupu jednostki i utrzymania)
Dzisiejszy RookS to zwykle botterzy, traperzy i złodzieje, do tego ich kultura osobista jest tragiczna.
Debili masz już rozsianych po całej Tibii. Nie pamiętam dokładnie od jakiego momentu, ale wiem, że taka fala była cholernie zauważalna. Co było nie powróci...
Więcej nie będę odpowiadał, bo to OFF.
Dla mnie ten temat to jedna wielka kupa guffna, więc nikt nie będzie się czepiać jak nasram swoje.
@Rocket.
Będę odpowiadał po kolei.
1. Bo gram w tą grę ponad 5 lat. I kiedy widzę rookstayera, to stwierdzam, że 3/4 z nich nie posiada płatnego konta oraz większość z nich to po prostu chamscy ludzie, którzy zamiast pomagać nowym, jeszcze ich wykorzystują.
2. Skoro nie domyślasz się, że mówię o CIP-Sofcie, to gratuluję.
3. No chyba każda zmiana ma na celu więcej ulepszeń, niż tylko jedno?
4. Tu po prostu chciałeś zabłysnąć swoją inteligencją, ale niestety Ci się nie udało. Informacje nie są wyssane z palca. Jedynym zarobkiem CIP jest sprzedasz PACC, a co za tym idzie, każdy RookS, który nie posiada PACC, bo nie oszukujmy się jest on mu tak potrzebny, jak rybie ręcznik, a poprzez trapowanie nowych graczy, który będą chcieli wyjść na Mainland i kupić PACC, tracą oni nie dość, że PACC z RookS, ale i tego nowego gracza.
5. Mało kto dostaje, bo GMowie są leniwi.
6. Sorki, ale ja mówie o RookS a nie o graczach, którzy uważają siebie za RookS bo wbiją tam 20 poziom. RookS to taki gracz z 40-50 poziomem lub wyższym, a przy wbijaniu takiego poziomu nie ma czasu na inne postacie.
Za czasów Master Slayera czy Sunrise, RookS byli mało popularni, a oni sami, byli graczami, którzy starali się jak najbardziej pomagać nowym graczom, dlatego byli lubiani przez grono Mistrzów Gry. Dzisiejszy RookS to zwykle botterzy, traperzy i złodzieje, do tego ich kultura osobista jest tragiczna.
Tyle w tym temacie. Więcej nie będę odpowiadał, bo to OFF.
Napisałem swoją opinię. CIP nie lubi RookS i tyle.
Pozdrawiam. BaxCrow.
Beh0lder
02-05-2009, 14:06
@Rocket.
Dzisiejszy RookS to zwykle botterzy, traperzy i złodzieje, do tego ich kultura osobista jest tragiczna.
kultura osobista ?
n/c
Hmm idź trapnij jakiegoś noobka wyleci Ci z niego studded armor napisz do niego potem zobaczysz kulture osobista :) , której mówisz.
@BaxCrow
Zachowujesz się tak jakbyś był jednym z pracowników Cip~. Powiedz mi, dlaczego się w tym temacie tak bulwersujesz? A może Ciebie strapowali jacyś "przeklęci" Rookstayerzy? Zapewne jest to jakiś uraz, do tego Tibijskiego społeczeństwa. Dlaczego Cię tak te zarobki Cipsoftu interesują? Jeżeli uważasz, że Cip~ mało zarabia, to kup sobie Pacc na powiedzmy 20 lat. Kogo to obchodzi ile oni zarabiają?
Btw. Oni sami dążą do tego, aby grało coraz mniej graczy. 2 razy w roku żałosny update tylko ułatwiający grę. Coraz więcej prawdziwych graczy odchodzi a zostają same dzieci po 10-12 lat. Już nie mogę się doczekać "Tibijskiej Apokalipsy" kiedy to nagle zobaczymy czarny ekran i napis na środku "The End".
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.