zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wesołego Alleluja!

Voniek
09-04-2009, 18:36
Po raz kolejny obchodzimy święto Wielkiej Nocy. Króliczki w całym tibijskim świecie skończyły kolorować jajka. Jeżeli jesteś zainteresowany zdobyciem takich jajek na wielkanocny stół, odwiedź miejsca występowania królików lub kur. Jeżeli wolisz jednak kupić jajka wielkanocne, popytaj sprzedawców jedzenia, być może mają w swojej ofercie podobne niespodzianki.

Życzymy wam wspaniałych świąt Wielkanocnych!

lolnik1
09-04-2009, 20:04
Ja też życzę ekipie redaktorów tibii.pl i użytkownikom forum tibii.pl bogatego zająca i wogóle ;). Po jajka napewno się wybiore.

--Cienius--
09-04-2009, 20:51
dla wiekszosci tibijczykow swieta to tylko okazja do grania ale wesolego jajka;p

Dragon-Fly
10-04-2009, 06:56
Nie bardzo rozumiem tytuł newsa. Na Tibia.com jest "Wesołej Wielkanocy", a nie "Wesołego Chwalenia Pana"...

Etoric
10-04-2009, 09:06
Nie bardzo rozumiem tytuł newsa. Na Tibia.com jest "Wesołej Wielkanocy", a nie "Wesołego Chwalenia Pana"...

oh, rasowy fighter;[ chrześcijaństwo to zło, a twoje czczenie marchewki i buntowniczy styl bycia to podstawa egzystencji życia w Babilonie?
get lost loser.

Bananowy_Korniszon
10-04-2009, 09:27
Dokładnie, popieram Etorica.
No. A dla ateistów: Miłego dnia.

Vasudanin
10-04-2009, 11:39
Króliczki w całym tibijskim świecie skończyły kolorować jajka.
Czuje sie urazony! ;'(
@Bardziej srsly
Wszystkiego naj
Milego dnia
Vasu kroliczek
Dzis zyczy wam
@down&2down
Utopcie sie w kawie.

Orog_Rtn
10-04-2009, 11:41
Orog dobry orog zuy?
Wystaw pisankę, teraz ty!

Bananowy_Korniszon
10-04-2009, 11:44
W radzieckiej Vasudanii to króliki są malowane przez jajka.

Elvanixima_Dragnos
10-04-2009, 15:33
Ja jestem ateistą, nie spędzam więc świąt jak normalny katolik, ale grać tez nie będę. Pouczę się trochę, pogram najwyżej dzisiaj,m jak nie ma świąt jeszcze. I jeszcze dla wszystkich Happy Easter!!!

Maniek24
10-04-2009, 17:06
Święta tuż tuż a co za tym idzie lany poniedziałek :D
Również składam Wszystkim Wesołych Świąt!!!!

Smilek
10-04-2009, 20:20
Święta tuż tuż a co za tym idzie lany poniedziałek :D
Również składam Wszystkim Wesołych Świąt!!!!

Dzięki:)
http://www.ubar.pl/img_14923_normal.gif (http://www.ubar.pl/)

Kubaland
10-04-2009, 22:35
Wszystkim Tibijczykom, nie-Tibijczykom, wierzącym w to lub to albo niewierzącym tak jak ja, czyli po prostu każdemu Wesołych Świąt Wielkanocy :)

Xr3
11-04-2009, 12:18
Nie cierpię świąt. Nienawidzę Religii.

GargoinX
11-04-2009, 12:56
Również życzę udanych świąt i dużo Vasud... tzn. królików! ; P

Pan i Wladca
11-04-2009, 13:10
Najlepszego kurczaczki. Poniedziałek zawsze można zalać czymś innym niż wodą ;)

Shivek
11-04-2009, 17:40
Jak zawsze konkurs Esemes jest ważniejszy niż życzenia...
Nie dziwię się, że fartem spoglądam na newsy z Tibii.pl
Tak jak teraz, mogłem ten news przeczytać w środę, lecz coś mnie skusiło by zjechać niżej niż reklama konkursu...
Życzę wszystkim wesołych świąt.

jerrry
11-04-2009, 19:00
Nie cierpię świąt.

signed. nie bawi mnie juz ta sztuczna świąteczna atmosfera. Mogę posprzątać, moge się usmiechnąć, ale to i tak niema wiekszego sensu.

Cipsoft doskonale wie, że są gracze uzależnieni od tej gry i swoje święta zamast z rodziną, spędzą przy tej grze. Dlatego stwarzają równie sztuczną atmosfere

Pozdrawiam

Folcred
11-04-2009, 20:52
Życze wszystkim wesołych i miłych świąt i mam nadzieje że niektórzy zawieszą tymczasową grę i spędzą święta z rodziną a nie na expach bo wszystkie free :]

Bananowy_Korniszon
11-04-2009, 22:42
Nawet nie wiecie jakie to święto jest upokarzające dla szatana.

GargoinX
12-04-2009, 08:53
Nawet nie wiecie jakie to święto jest upokarzające dla szatana.

"Zwycięzca śmierci, piekła i szatana!" ;D

Chyba dzisiaj się zaloguję na chwilkę i popatrzę jak nooby na rooku zacieszają się jajkami. :)

juran_se_spychowa
12-04-2009, 10:56
Życze wszystkim głupich, nudnych i smutnych świąt... Do tego życze "deduw", "hakuw", "boteruw", "szareruw" i ogólnie wszystkiego złego...

Aevolana
13-04-2009, 01:37
O tak... Wszystkim wesołych, najweselszych, z dala od kompa (na prawde, z rodziną lepiej:) ) świąt zmartwychwstania Chrystusa <<< nie zapomnijcie o tym co najważniejsze, i kto najważniejszy;)

Mr.Bloody
13-04-2009, 14:53
@up
popieram popieram
głównie dlatego, że mam status niegrający :D

Virlan
13-04-2009, 14:57
O tak... Wszystkim wesołych, najweselszych, z dala od kompa (na prawde, z rodziną lepiej:) ) świąt zmartwychwstania Chrystusa <<< nie zapomnijcie o tym co najważniejsze, i kto najważniejszy;)

Może bez takiej propagandy na publicznym forum ok? Bo ja np. jestem ateistą,a święta to dla mnie okazja do spędzenia czasu z rodzina, zwłaszcza ta dalszą, która widuje raz-dwa razy w roku.

Bananowy_Korniszon
13-04-2009, 15:23
Propaganda? Wielkanoc to nie święto wolnych dni tylko odrodzenia Chrystusa jakby nie patrzeć. Jak nie wierzysz w odrodzenie Chrystusa to do roboty, ó.

Virlan
13-04-2009, 16:19
Propaganda? Wielkanoc to nie święto wolnych dni tylko odrodzenia Chrystusa jakby nie patrzeć. Jak nie wierzysz w odrodzenie Chrystusa to do roboty, ó.

Tzn. gdzie mam do tej roboty iść? W Wielkanoc wszystko jest zamknięte, szkoły są nieczynne. Jak napisałem, dla mnie to okazja do spotkania się z rodziną, zwłaszcza tą, którą rzadko widuję. A propaganda, bo pisanie "nie zapominajcie o tym co najważniejsze, czyli o Chrystusie" na publicznym forum jest dla mnie właśnie propagandą, od której chociaż w internecie chciałbym uciec. Ja swojej ideologii nie szerze, a tym bardziej publicznie. Nigdzie nie napisałem, że Wielkanoc to dla mnie "święto wolnych dni".

@down
Ja nie wiem w jakiej metropolii mieszkasz, ale w Łodzi w święta ludzie raczej nie pracują...

Etoric
13-04-2009, 17:42
Tzn. gdzie mam do tej roboty iść? W Wielkanoc wszystko jest zamknięte
chyba w twojej wsiopipidówie jest wszystko pozamykane:)

Aevolana
13-04-2009, 20:09
Hehe... nie miałem na celu wzbudzenia dyskusji, ale jeśli już do tego doszło to proszę żeby była ona na pewnym poziomie kultury:)
Dlaczego Jezus jest najważniejszy? Bo to właśnie jego święta i nie jest to propaganda, chyba jesteś daleki od zrozumienia tego słowa, odsyłam do mądrych ludzi;) Piszesz, żebym nie mowil tego na forum publicznym. A dlaczego? dla mnie takie zarzuty są niezrozumiałe, ponieważ jestem wolnym człowiekiem i mogę pisać co chcę, a mam do tego prawo tym bardziej, że pisze to z kulturą i nie zmuszam nikogo do niczego, tylko przypominam o sensie istnienia tych świąt. Tak, owszem dla Ciebie to dni do spotkania z rodziną, ale to nie są dla Ciebie " Święta Wielkiej Nocy" tylko to są "wolne dni". Rozumiesz różnicę? Nie chce nikogo zmuszać do swojej religii, jestem od tego daleki (choć zachęcam) , ale przede wszystkim chodzi mi o to , aby chrześcijanie nie zamienili Chrystusa z jajecziem i zającem, chyba się ze mną zgodzisz? pozdrawiam;)

Virlan
13-04-2009, 21:25
Propaganda-celowe działanie zmierzające do ukształtowania określonych poglądów i zachowań zbiorowości lub jednostki, polegające na perswazji intelektualnej i emocjonalnej

Możliwe, że zareagowałem zbyt ostro. Niemniej, wolność słowa, wolnością słowa, jednak głoszenie swoich poglądów religijnych na forum, zwłaszcza takim, które tematyką nie ma nic wspólnego z religią uważam za.. hm, nieodpowiednie.

Twoja uwaga tak czy inaczej była słuszna. Nawet ci "wierzący" zapominaja o co chodzi w tych świętach, chociaż akurat tu winne są media, robiąc z tego gigantyczne, skrajnie komercyjne wydarzenie.

Jeśli Cię jakoś uraziłem, przepraszam, zareagowałem zbyt ostro pewnie i nie zrozumiałem o co dokładnie Ci chodziło.

Pozdrawiam.

Aevolana
13-04-2009, 22:16
No, wreszcie widze to co chciałem na tym forum zobaczyć przez długi czas... kulture i uszanowaqnie innych poglądów, koniec z krzykaczami, może wreszcie to oznaka zrozumienia, że kultura ma sens, pozdrawiam;)

Giorio
15-04-2009, 15:58
Tzn. gdzie mam do tej roboty iść? W Wielkanoc wszystko jest zamknięte, szkoły są nieczynne. Jak napisałem, dla mnie to okazja do spotkania się z rodziną, zwłaszcza tą, którą rzadko widuję. A propaganda, bo pisanie "nie zapominajcie o tym co najważniejsze, czyli o Chrystusie" na publicznym forum jest dla mnie właśnie propagandą, od której chociaż w internecie chciałbym uciec. Ja swojej ideologii nie szerze, a tym bardziej publicznie. Nigdzie nie napisałem, że Wielkanoc to dla mnie "święto wolnych dni".

@down
Ja nie wiem w jakiej metropolii mieszkasz, ale w Łodzi w święta ludzie raczej nie pracują...

jesteś żydem? (bez urazy)

Virlan
15-04-2009, 17:14
Napisałem przecież, że jestem ateistą, czyli nie wierzę w Boga/bogów.

Po czym wnioskujesz, że jestem żydem?

Aevolana
15-04-2009, 18:40
jesteś żydem? (bez urazy)

napisał że jest ateistą;/
bez urazy? widze ze nadal troche ograniczeni ludzie tu sie wypowiadaja... ;/

picia633
16-04-2009, 19:34
Kiedy będą awanse??