Pokaż pełną wersje : Inne Obecność moderatorów w dziale "filmy".
Jorg Bruce
09-04-2009, 21:38
Nie często bywam na forum tibii.peel, ale zawsze gdy wchodzę zauważam jakiś super uber pro filmik jak pięć 10 lvli zabije 435 knighta, który jest keyloggerem. I nie raz te tematy nie są zamykane, tylko giną śmiercią naturalną, w długim czasie. A pro juserzy tego forum, często mogą się nabrać, więc apeluje o większy wgląd w dział filmy, bo w tym dziale jest najwięcej keyloggerów na całym forum, więc przydałaby się jakaś dobra kontrola tego działu. Wiem, że nie tak łatwo jest się nabrać, ale są tutaj i tacy, którzy wydają po 300 zl na chary allegro i po kliku dniach wchodzą pooglądać filmy, a na drugi dzień okazuje się, że nie ma chara. Więc apeluje do administratorów forum o to, żeby bardziej doglądali tego forum, ponieważ jest co raz więcej pseudo hakierów. Pozdrawiam, Jorg Bruce
PS. Wiem, że modek nie może być 24/7 online, no ale sam zgłosił się na tą posadę i powinno go to zmuszać do wchodzenia na forum, wtedy gdy jest na komputerze.
PS2. Tutaj daje mały przykład: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=210928
Temat założony 7.04, dziś jest 9.04. Keylogger prawie idealny, potencjalny "noob" na bank nie spostrzeże róznicy między oryginałem a tym. A do tego rozszerzenie różni się jedną literą, więc tutaj też trudno będzie cokolwiek dostrzec.
MikeRoyal
09-04-2009, 21:42
Praca moderatorów jest obecnie nie zauważalna po za keyami w filmach, jest ok na forum, ale przecież mamy mózg to chyba widzimy co ściągamy.
Vasudanin
09-04-2009, 21:42
Wlasnie prowadzony jest nabor na nowych moderatorow. Wyniki powinny byc w tym tygodniu (wedlug Tompiora). Napewno bedzie kulki nowych do dzialu filmy, prosze cierpliwosci.
Martw sie o siebie, a nie o innych.
Jorg Bruce
09-04-2009, 21:46
A ja własnie będe się martwił o innych, bo nie jestem takim grubym samolubem jak Ty. Nie chcę dawać "pro polisz hakierom" przyjemności z kradzieży kont, więc stąd mój temat.
@Mikeroyal
Zapewniam, że 20-30% użyszkodników działu filmu nie ma sprawnego ów wyżej wymienionego organu jakim jest musk.
MikeRoyal
09-04-2009, 21:51
A ja własnie będe się martwił o innych, bo nie jestem takim grubym samolubem jak Ty. Nie chcę dawać "pro polisz hakierom" przyjemności z kradzieży kont, więc stąd mój temat.
@Mikeroyal
Zapewniam, że 20-30% użyszkodników działu filmu nie ma sprawnego ów wyżej wymienionego organu jakim jest musk.
W sumie fakt, a potem pojawiają się głupie tematy help !!11!!!!111 pl@xxxx chackli mi moje kąto one oneoene help plix
Gdyby wszyscy mieli takie podejście jak Ty, to cała ludzkośc by już dawno wyginęła.
Wielkimanitu
09-04-2009, 22:13
@UP
Przecież już Jezus mawiał: "Jeśli każdy pomyśli o sobie, będzie o wszystkich pomyślane." :)
@Mikeroyal
Waże 60 kg, więc nie jestem gruby. Do tego mam nawet sporo kumpli, więc nie jestem samolubem. ;*
Ty w domu płaczesz za innych, którzy doznali hacku? Tutaj panują prawa dżungli. Jeśli chcesz pomóc to staraj się o posadę moderatora i siedź 24/h na forum i sprawdzaj tematy, czy nie ma keyloggerów, a nie zakładasz durne tematy, które były poruszane wiele razy. A i mało tego-takie tematy... że tak powiem, gówno dają. ;]
Gdyby wszyscy mieli takie podejście jak Ty, to cała ludzkośc by już dawno wyginęła.
Ja mówie o forum, a nie o "całym świecie"...
Jorg Bruce
09-04-2009, 22:53
jorg bruce nie jest debilem on jest kompletnym kretynem
temat byl poruszany wiele razy, wiec nieswiadomie trolujesz co daje ci miano kretyna
Na jakiej podstawie tak myślisz? Może troche udowodnisz? A kompletnego kretyna masz w lustrze. Jakos nie widziałem, aby ten temat był poruszany, a siedzę na tym forum dłużej niż ty.
@Leon
Tak, modle się za tych którzy stracili konta przez swoją głupote. A tam jeszcze mówiłeś, że te tematy gówno dają. Na pewno coś dają. Ja wole pisać takie tematy niż nic nie robić.
wieszaki i tompiory wola banowac za spam niz usuwac keyloggery ;DDDD
nie masz sie czym chwalic, ze siedzisz dluzej ode mnie.
I bezpodstawny imbecylu napisalem dlaczego tak twierdze.
A teraz Ty mi napisz skad wiesz ile siedze na forum.
Na dodatek to nieprawda, ze w lustrze mam Twoje zdjecie.
Nie mam zamiaru szukac dla Ciebie tematow smierdzacy leniu.
Jak juz trolujesz to rob to swiadomie i z jakas ambicja.
Ratuje Cie to, ze masz wrodzony zanik mozgu.
Zawsze marzyles zeby zostac super bohaterem i wlazles na forum zeby poszpanowac jak Ty to widzisz cale zlo i jestes lepszy, bo spamujesz po raz enty na dodatek pokazujac jakim jestes leniwym slepym siusiakiem. I teraz kazdy modek to czyta i powiem "o kurwa!!!!!!!!! JORG BRUCE MA RACJE!! NIE IDE NA SNIADANIE WIELKANOCNE TRZEBA CZUWAC NA FORUM" A na koncu podziekuja Ci za oswiecenie wrecza stroj super forumowicza i bedziesz mogl sie przebierac potejemnie w Hyde parku i wskakiwac do Filmow siejac postrach umiejtenoscia smapu jaka nabyles po wyskoczeniu z mamusinej pochwy.
Jorg idz na tibie org
Nie często bywam na forum tibii.peel, ale zawsze gdy wchodzę zauważam jakiś super uber pro filmik jak pięć 10 lvli zabije 435 knighta, który jest keyloggerem. I nie raz te tematy nie są zamykane, tylko giną śmiercią naturalną, w długim czasie. A pro juserzy tego forum, często mogą się nabrać, więc apeluje o większy wgląd w dział filmy, bo w tym dziale jest najwięcej keyloggerów na całym forum, więc przydałaby się jakaś dobra kontrola tego działu. Wiem, że nie tak łatwo jest się nabrać, ale są tutaj i tacy, którzy wydają po 300 zl na chary allegro i po kliku dniach wchodzą pooglądać filmy, a na drugi dzień okazuje się, że nie ma chara. Więc apeluje do administratorów forum o to, żeby bardziej doglądali tego forum, ponieważ jest co raz więcej pseudo hakierów. Pozdrawiam, Jorg Bruce
PS. Wiem, że modek nie może być 24/7 online, no ale sam zgłosił się na tą posadę i powinno go to zmuszać do wchodzenia na forum, wtedy gdy jest na komputerze.
PS2. Tutaj daje mały przykład: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=210928
Temat założony 7.04, dziś jest 9.04. Keylogger prawie idealny, potencjalny "noob" na bank nie spostrzeże róznicy między oryginałem a tym. A do tego rozszerzenie różni się jedną literą, więc tutaj też trudno będzie cokolwiek dostrzec.
Wedlug droma nie warto moderowac tego forum poniewaz tibia to juz przeszlosc. Weldug mnie nie dlugo to forum upadnie, co prawda beda nowi modetarorzty ktorzy beda ekhm aktywni(?) max pol roku, potem im sie to znudzi. Potem czekac tylko na burdel ktory bedzie rosl i rosl az wkoncu , ktos z zewntarz z tym zrobi
Jorg Bruce
09-04-2009, 23:51
Zawsze marzyles zeby zostac super bohaterem i wlazles na forum zeby poszpanowac jak Ty to widzisz cale zlo i jestes lepszy, bo spamujesz po raz enty na dodatek pokazujac jakim jestes leniwym slepym siusiakiem. I teraz kazdy modek to czyta i powiem "o kurwa!!!!!!!!! JORG BRUCE MA RACJE!! NIE IDE NA SNIADANIE WIELKANOCNE TRZEBA CZUWAC NA FORUM" A na koncu podziekuja Ci za oswiecenie wrecza stroj super forumowicza i bedziesz mogl sie przebierac potejemnie w Hyde parku i wskakiwac do Filmow siejac postrach umiejtenoscia smapu jaka nabyles po wyskoczeniu z mamusinej pochwy.
Jorg idz na tibie org
Ejj no weź skad wiedziałeś, że chce być super bohaterem? Cykniemy se fotke na naszom klase? Żal mi cie, niedowartościowany dzieciaku, siedzący przed komputerem. Cały czas coś o trolach mówiłeś, chyba Cie trole wychowywały i biły, stąd taka nienawiść, innego racjonalnego wytłumaczenia nie widze.
PS. Mukbyś mi dać tą koszulkę super forumowicza ;d
PS2. Nie rób śmietnika w moim temacie, nie zaglądaj tu więcej i się nie wypowiadaj. Bo robisz syf i jak już mówiłem to tego akurat tutaj nie chce.
wojtek12345
10-04-2009, 09:24
admini w tym dziale po prostu śpią:
http://images21.fotosik.pl/344/fff6901585664e4amed.jpg
Couranger
10-04-2009, 11:28
wole frytki.
Dziś powinny się pojawić wyniki konkursu na moderatora. Mam nadzieję, że jeśli jacyś zostaną wybrani, wtedy trochę sytuacja się zmieni
Pozdrawiam
Jorg idz na tibie org
Fajnie ,że miałeś dzisiaj albo wczoraj śniadanie wielkanocne. Weź lepiej ułóż kolejny wierszyk dla Ne'rooxa albo kogoś innego. Twoje posty są bezsensu i nawet nie są śmieszne ;(.
Nie często bywam na forum tibii.peel, ale zawsze gdy wchodzę zauważam jakiś super uber pro filmik jak pięć 10 lvli zabije 435 knighta, który jest keyloggerem. I nie raz te tematy nie są zamykane, tylko giną śmiercią naturalną, w długim czasie. A pro juserzy tego forum, często mogą się nabrać, więc apeluje o większy wgląd w dział filmy, bo w tym dziale jest najwięcej keyloggerów na całym forum, więc przydałaby się jakaś dobra kontrola tego działu. Wiem, że nie tak łatwo jest się nabrać, ale są tutaj i tacy, którzy wydają po 300 zl na chary allegro i po kliku dniach wchodzą pooglądać filmy, a na drugi dzień okazuje się, że nie ma chara. Więc apeluje do administratorów forum o to, żeby bardziej doglądali tego forum, ponieważ jest co raz więcej pseudo hakierów.
Latwo zauwazyc, ze jest to najszybciej wzrastajacy dzial na forum, zatem wymagajacy nieustajacej kontroli, co w tej chwili jest mocno utrudnione jesli wogole mozliwe ( prosze nie traktowac tego jako oficjalnego stanowiska serwisu ).
Druga sprawa jest taka, jesli uzytkownik nie jest skonczonym debilem, to jest swiadomy tego, ze znajda sie ludzie probujacy uzyskac roznymi sposobami dostep do jego konta. Dlatego kazdy niezaleznie od wieku, jesli, powtarzam, nie jest skonczonym debilem, powinien probowac sie zabezpieczyc jak rowniez doedukowac w zakresie tego, jak omijac niebezpieczenstwa.
Nie odpowiadam za ludzi ktorzy nie patrza co sciagaja i lapia sie na keyloggery w plikach .com, nie odpowiadam za ludzi ktorzy nabieraja sie na .s.cr. Moderacja, jakkolwiek dobra by nie byla, zawsze cos przepusci, wiec pierwsza ( i najskuteczniejsza ) linia obrony nalezy do uzytkownika.
Nalezy zachowac ostroznosc przy tematach z podejrzanymi nazwami ( MDW hacked itp ), nalezy zachowac ostroznosc gdy film wrzuca ktos, kto zalozyl konto 3 dni temu, nie ma avatara ( bo 99% podstawionych accountow nie ma ) itp.
Kompa uzywam srednio przez 16-18 godzin dziennie, z reguly caly ten czas jestem zalogowany na tibia.pl, zdarza mi sie nawet zostawienie przegladarki z otworzonym w oknie konkretnym tematem, nie znaczy to, na milosc boska, ze siedze i obserwuje czy czasem ktos nie podmienia linka.
Miejcie troche rezerwy co do mozliwosci moderatorow do biezacej obserwacji tematow.
Latwo zauwazyc, ze jest to najszybciej wzrastajacy dzial na forum, zatem wymagajacy nieustajacej kontroli, co w tej chwili jest mocno utrudnione jesli wogole mozliwe ( prosze nie traktowac tego jako oficjalnego stanowiska serwisu ).
Gdyby administracja potrafiła prawidłowo wybierać osoby na stanowisko, to nie było by tutaj takiego burdelu, jaki możemy aktualnie "podziwiać". Nie jestem w stanie pojąć, jakim prawem taki ktoś jak Vanhelsen aka. Wieszok w dalszym ciągu kurczowo trzyma się swojej ciepłej posadki. Ten moderator nie robi prawie nic pożytecznego, a czasem nawet posuwa się do robienia "zabaw", polegających na beztroskich banowaniu ludzi za nic i wmawianiu im, jakich to plugawych i karygodnych czynów się dopuścili. Ogółem, to jego przypadek jest moim zdaniem totalnym nieporozumieniem. Wąsko pojęta administracja żyje w przekonaniu, że przyjęci przez nich wolontariusze, prawidłowo dopełniają swoich obowiązków.
Oczywistość - Zamiast naprawiać błędy, lepiej siedzieć na dupie, rozkładać ręce i odpowiadać wszystkim, "że się nie da".
Miejcie troche rezerwy co do mozliwosci moderatorow do biezacej obserwacji tematow.
Moderatorów na tym forum jest wystarczająco dużo. Szkoda tylko, że prawie żaden nie wykonuje swoich prac we właściwy sposób. Na boardzie, na którym ja jestem moderatorem, takie osoby jak Vanhelsen, straciły by swoją posadkę tak szybko, jak ją zdobyły.
Sam zastanawiałem się nad złożeniu temu forum propozycji, polegającej na mianowaniu mnie moderatorem, ale krótkim namyśle stwierdziłem jasno; Nie chcę pracować z ekipą, która moderatorską jest tylko z nazwy, a poza tym to smutne miejsce nie jest warte mojej ciężkiej* pracy.
*Jak na wasze standardy.
T3H_VirUs
11-04-2009, 10:28
To w dziale "Filmy" jest moderacja? ŁOOOOOOOOOO to zostałem zaskoczony.
O kur...czem, ale go teraz zjechales, pewnie sie zamknie w sobie.
Dziś powinny się pojawić wyniki konkursu na moderatora. Mam nadzieję, że jeśli jacyś zostaną wybrani, wtedy trochę sytuacja się zmieni
Pozdrawiam
Jesli przy tym wyborze wezma pod uwage ilosc wyslanych reportow na innych, to bedziesz mial okazje naprawic to wspaniale forum!!
Na temat:
Mysle, ze to forum, jako najwieksze (?) polskie forum o wspanialej (?) grze tipjii zawsze bylo nawiedzane przez wielu ludzi, tych ktorzy maja 8 lat, jak i tych ktorzy maja 18, a pewnie nawet znalazlo by sie kilku 50+ latkow. No dobra, ale co z tego? No to, ze skoro jest sporo osob to bedzie to przyciagalo tych, ktorzy chca nabierac ludzi.
Druga sprawa: Komu z was tak naprawde chcialoby sie sprzatac syf po jakichs elo haxorach? Nawet jesli sie wam chce, to po okolo tygodniu pracy na pewno wiekszosci z was by sie to znudzilo. Ale jednak szkoda byloby tracic wyrozniajacy kolorek, co nie?
Jorg Bruce
12-04-2009, 21:14
Przypominam, że moderatorzy sami zgłosili swoją chęć pomocy forum. Wobec tego ich obowiązkiem jest ochrona forum przed uber szescioletnimi hakierami. A jak im się to znudziło to niech oficjalnie odejdą, będzie widać w jakich działach jest ile aktywnych modków.. Btw. można jeszcze dorobić range ex moderator, z jakimś fajnym kolorkiem ;p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.