Pokaż pełną wersje : DLe na Yalahar
Witam,
Chciałem wybrać się na DLe na Yalahar. W zasadzie za wiele się na drodze nie znałem itp, ale znalazłem mapkę:
http://tibia.looki.de/forum/attachment.php?attachmentid=300216
No więc podążając jej śladami doszedłem do końca, gdzie spotkałem "Pythius The Rotten", który nie chciał przepuścić mnie przez teleport jeśli nie dam mu jakiegoś "skarbu".
Mam 2 pytania.
1. Co muszę mu dać, aby mnie przepuścił przez TP i ew jak to zrobić.
2. Czy aby się tam dostać muszę mieć skończony jakiś dodatkowy quest?
Z góry dzięki za odpowiedź, a tak przy okazji, jak ogląda to jakiś doświadczony gracz, nie pogardzę jeśli poda jakieś wskazówki dot. expienia tam ;)
jedyne czego potrzebujesz to golden mug,a co do expienia tam, normalnie bijesz po koleji chodzac w kolo i tyle ;p
Pytanie numer jeden - tak jak napisał Ci Dabeko potrzebujesz Golden Mug (który notabene wypada z DLi). Wystarczy 1 na dostęp kiedy tylko chcesz ;]
Expienie... Jako, iż jesteś druidek, poziom 120~ i będziesz tam expił z frigo (tak obstawiam) bij wszystko powoli. Każde większe pomieszczenie zawiera średnio 2~ dle + hatchling. Resp jest dość szybki, więc może się zdarzyć, że wpadniesz w sumie na 3 DLe. W takim wypadku dobrze jest mieć 1-2 plecaki Avalanche. Oczywiście biegasz dookoła pomieszczenia, żeby Cię nie trafił i co jakiś czas exura. Najlepiej zacznij idąc w prawo i na około (na lewo jak źle pójdziesz możesz trafić i na 4 DLe na raz, a tak to idąc z prawej strony powoli wylurujesz wszystko i wybijesz). Aha i nie przejmuj się, jak ktoś przebiegnie Ci przez resp - prawdopodobnie ten ktoś robi quest ;]
*down
Chyba nie grałeś na Celeście...;)
W takim razie musisz zaopatrzyć się w kilka (naście?(dziesiąt?(set?))) tych itemów.
1. Golden mug i Hi-Offert-Yes-Golden Mug i w tp...
2. Musisz pogadac z tym npc co wysyla cie na Fenrock, musisz poplynac na ta 2-ga wyspie, bodajze Mistrock? i zapytac na niej o owa wyspe, a potem mozesz isc na dle.
up@ spawnu nie mozna zajac ;\ chyba, ze na pvp.
Dzięki za odpowiedzi, faktycznie golden mug zadziałał. Czytałem o tym, ale nie byłem do końca przekonany, myślałem, że jest do czego innego ;)
Co do tego:
Wystarczy 1 na dostęp kiedy tylko chcesz ;]
Tak nie jest. Po oddaniu GM możesz przez kilka minut wchodzić i wychodzić w teleport, ale po godzinie jak wylazłem, to już nie mogłem wejść.
Co do samego miejsca, to całkiem fajne. 200k/h przy spokojnym expieniu nie jest złe : P
Mając 140 ED i trochę GP na runy Avalanche + szybki resp możesz nawet wyciągnąć 400+- k Expa na godzinę ;)
1. Golden mug i Hi-Offert-Yes-Golden Mug i w tp...
2. Musisz pogadac z tym npc co wysyla cie na Fenrock, musisz poplynac na ta 2-ga wyspie, bodajze Mistrock? i zapytac na niej o owa wyspe, a potem mozesz isc na dle.
up@ spawnu nie mozna zajac ;\ chyba, ze na pvp.
Na Non-PvP też można zaklepywac miejsce polowań ;)
dziwny ten non-pvp musi byc ;o
ChrisvonKyra
04-06-2009, 17:19
Mam jedno pytanko, a nie chce zakładać nowego tematu więc napisze tutaj.
Idę zgodnie z mapką na DL'e, lecz w miejscu gdzie trzeba użyć picka na tej dziurze to używam go i pisze mi "You cannot use this object"X(
Co trzeba zrobić aby przedostać się?
wracasz do Maris'a, plyniesz na Mistrock, jak juz bedziesz na wyspie, pytasz npc o owa wyspe, on Ci mowi, ze nia ma tu nic ciekawego i radzi Ci wybrac sie na Fenrock i od teraz mozesz uzywac picka.
Gl na Dla'ch na 45lvl
Witam chciałem się zapytać jak dojść na te dle? bo widzę tą mapę na początku tematu ale nie wiem gdzie to jest, gdzie się zaczyna, która to część i które to dokładnie miejsce. Proszę o odpowiedź.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.