zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ban za trapowanie

Paskudek
20-04-2009, 00:55
Witam

Dostalem bana na 7 dni za trapowanie i mam pytanie. Czy jak dostane nastepnego bana w ciagu 6 miesiecy to moje konto zostanie skasowane?

Vison
20-04-2009, 01:41
Nie.
(mogę się mylić)

Budi
20-04-2009, 07:22
13.Banished because of weakness abusing

Ban za wykorzystywanie słabości gry (np. teleport).

Notatka: nie
Pierwszy ban: 7 dni
Drugi ban: usunięcie konta
Ban na IP: nie
Odwołanie się: tak

Niestety...

Rav
20-04-2009, 13:56
"deleta" mozna dostac dopiero po uprzednim final warningu ktory jest na koncie (czerwony napis przy reasone bana) a napis oznacza w skrocie cos jak "jeszcze jeden ban i masz delete" dlatego uwazam ze jesli twoje konto do tej pory otrzymalo tylko tego bana to za drugim tez dasz rade tylko bedzie na miesiac

Paskudek
20-04-2009, 14:23
w punishment information jest tylko to napisane...

Type: Account Banishment - Banishment of the complete account. For the duration of the banishment no character of the account may log into the game.
Character: Paskudek tros
Reason: destructive behaviour
Comment: killing a player on non pvp
Date: Apr 19 2009, 20:32:56 CEST
Until: Apr 26 2009, 20:32:56 CEST
Duration: 7 days
Status: The player complained about this banishment.
After discussing the case the player accepted the banishment.

Rav
20-04-2009, 15:03
czyli mozesz dostac tak jak pisalem jeszcze jednego bana bez obawy i utraty konta, choc nie zycze tego ^.-

Nath015
20-04-2009, 19:51
Niestety...

Niestety nie wkleiles odpowiedniego bana... Lure, trap, to wszystko podchodzi pod destrictive behaviour. 1st ban - 7 dni, 2nd ban - 30 dni, 3rd ban - usuniecie konta.

Fureyka
20-04-2009, 19:59
Niestety nie wkleiles odpowiedniego bana... Lure, trap, to wszystko podchodzi pod destrictive behaviour.

A wlasnie, ze trapowanie podchodzi pod weakness abusing ;)

Nath015
20-04-2009, 20:30
A wlasnie, ze trapowanie podchodzi pod weakness abusing ;)

0.o? Ja mialem taka notke po banie: Banished for 7 days becouse of destrucivte behaviour (Luring assassins to other players on non-pvp world).
Wiec lurowanie podchodzi pod destrictive beh~, co do trapowania nie jestem pewnien, ale wydaje mi sie ze i luring i trapping to lamanie tego samego "przepisu".

edit:
Rzeczywiscie, trap wlicza sie w weakness abusing. Jednak trap wiaze sie prawie zawsze z lurowaniem, a wtedy ban jest na destrictive behaviour.

Fureyka
20-04-2009, 21:48
Jednak trap wiaze sie prawie zawsze z lurowaniem, a wtedy ban jest na destrictive behaviour.

Chyba na non pvp sie wiaze z lurowaniem :P Blokowac mozesz ludzi w dp zeby nie odeszli od skrzyneczki, blokowac przejscie lub poprostu zwykly trap podczas atakowania/zabijania. To wszystko uniemozliwia ucieczke/poruszanie sie postaci z powodu jakis tam bledow/brakow w grze czyli jest to weakness abusing.
Przyklad kolegi ktory zablokowal sobie innego kolesia na rooku:
Banished: until Apr 21 2009, 14:29:53 CEST because of game weakness abuse

Lurowanie to nie jest wykorzystywanie bledow tej gry, wiec tak jak dostales na non pvp moga do zahaczyc o destrucivte behaviour (z taka kara na pvp sie nie spotkalam). :p

Vison
20-04-2009, 23:30
weakness abusing - Trapowanie graczy (np. parcelami)

destrictive behaviour - Pozostałe Trapowanie (np. utrudnianie ruchu graczom)

Nath015
21-04-2009, 21:06
weakness abusing - Trapowanie graczy (np. parcelami)

destrictive behaviour - Pozostałe Trapowanie (np. utrudnianie ruchu graczom)

Dokladnie. Napisalem ze trapowanie wiaze sie z lurowaniem, bo sam gram na non-pvp.