Pokaż pełną wersje : Blad w dodawaniu wlasnego avatara.
Sprawa wyglada tak:
Uzywam linuksa, a tam jak wiadomo nie ma liter dysku (czyli c:\, d:\, itd), jest natomiast glowne drzewo plikow, a sciazki do plikow zaczynaja sie nie wg wzoru X:\<sciezka>, a /<sciezka> (np. /home/polin/plik.txt). I tu pojawia sie problem przy dodawaniu wlasnego avatara - zdaje mi sie ze skrypty sprawdzajace poprawnosci sciezki odrzucaja ta do obrazka, gdyz nie zaczyna sie od literu napedu - w wyniku tego dostaje komunikat 'Nie wypelniles wszystkich pol poprawnie!'.
PS. Przy oknie do wpisywania tresci posta jest 'Wiadmość:' - drobna literowka.
$corcerer
05-01-2004, 04:09
spróbuj wysłać avatar na jakąś strone za pomocą FTP a potem ściągnąć go z tej strony. podając w polu adresu adres obrazka na stronie
Oryginalnie dodany przez scorcerer
spróbuj wysłać avatar na jakąś strone za pomocą FTP a potem ściągnąć go z tej strony. podając w polu adresu adres obrazka na stronie
Tego tez juz probowalem - co prawda nie wywala zadnego bledu, ale samego obrazka tez nie wyswietla.
$corcerer
05-01-2004, 04:25
Najprostszą drogą byłby dostęp do windy, i wrzucenie avatarka, ale gdybyś mógł to domyślam się że już byś tak zrobił :P
To co teraz powiem jest wyłącznie moim domysłem, już jest próbą "siłową" :
albo shell (wątpię)
albo odpaliś jakąś przeglądarkę windowsową spod WINE i wtedy wskazać miejsce (wątpliwe rozwiązanie, nie wiem w jaki sposób wine emuluje katalogi i czy jest coś takiego możliwe......
ale na twoim miejscu poszedłbym do kumpla albo do kafejki ...
@re: down
Dlatego uważam powinna być możliwość skasowania własnego posta ...
jeżeli np. mój jest nie trafny
Oryginalnie dodany przez scorcerer
Najprostszą drogą byłby dostęp do windy, i wrzucenie avatarka, ale gdybyś mógł to domyślam się że już byś tak zrobił :P
Owszem - to jest jakies rozwiazanie, czy raczej obejscie przeszkody. Niemniej nie to bylo moim zamyslem przy zakladaniu tego watku - mialem na celu zasygnalizowanie istnienia bledu (co tez uczynilem).
Ponadto - widze, ze moj avatar lezy w odpowiednim katalogu na serwerze - a wlasciwie nie sam avatar, co pusty plik (o rozmiarze 0 bajtow).
witam,
otoz rowniez u mnie wyskakuje blad przy wstawianiu wlasnego avatara.
po podaniu sciezki, nazwy i grubosci ramki, pojawia sie taki napis : Foto hatte nicht erlaubtes Format: gif!
otoz gdybym podawal jpg to bym sie nie pytal a ze podaje plik .gif ktory spelnia warunki (waga kb, i rozmiar), sprawdzilem rowniez czy z ftp nie zadziala, rowniez ten sam komunikat,
nie wiem o co moze chodzic wlasnie, ten avatar mialem na gery i tam wsio dzialalo, pozdrawiam
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.