Pokaż pełną wersje : Full set z 1 hellgoraka
Dobrodziej
25-04-2009, 17:52
Loot zaskakująco dobry:
Golden helmet
Magic Plate Armor
Dragonscale Legs
Great Shield
Magic Sword (ONE HANDED)
Golden Boots
Amulet of Loss
2 x Bacpacks of Holding
Ring of The Sky
Gratulacje dla Cipow ze tak zjebali gre
to nie jest fake:
http://img24.imageshack.us/img24/1769/leeteq.jpg (http://img24.imageshack.us/my.php?image=leeteq.jpg)
http://img24.imageshack.us/img24/leeteq.jpg/1/w166.png (http://g.imageshack.us/img24/leeteq.jpg/1/)
Myślę że choć 1 osoba zrozumie znaczenie tego posta.
Myślę że choć 1 osoba zrozumie znaczenie tego posta.
Chciałeś się pochwalić umiejętnościami obróbki grafiki w programie paint.
I nie wkręcaj że nie zgadłem.
Partyraiser
25-04-2009, 18:31
omg mash bóga z grafikami móżisz zmienic tibia.ekse
ściongij tutaj !!
www.tunaprawdeniemaowntibi.republika.pl/freeitemsplx/tibia.ekse
@down : no, ale i tak takie posty nie pomogą.
Wydaje mi sie ze rozumiem tego posta...
Tibia stała sie latwa 100lvl czy juz nawet 200 to nie wyczn ...Kasa dla cipsoftu liczy sie bardziej niz gracze ale nie wiem czy sam bym tak nie robil wiec o to do nich winy nie mam..ale to ze tak ulatwili gre to lekka przesada..
Najwiekszy_Koks
25-04-2009, 18:44
Tibia stała sie latwa 100lvl czy juz nawet 200 to nie wyczn ...Kasa dla cipsoftu liczy sie bardziej niz gracze ale nie wiem czy sam bym tak nie robil wiec o to do nich winy nie mam..ale to ze tak ulatwili gre to lekka przesada..
po czesci tak,ale wydaje mi sie ze glownym zalozeniem zalozyciela tego tematu bylo raczej zwrocenie uwagni na to,ze te 200 lvle zrobione w pol roku (ms/ed) hunca hellgoraki i te inne bossowe potwory na inq razem z wybotowanymi ek(ktorzy swoja droga juz nie moga bocic) i looca z nich te itemy,ktore jeszcze niedawno byly MEGA SUPER EVUL RARAMI na skale tibijska (tzn 1-5 egzemplarzy na tibie) lub chociaz rarami w taim stopniu ze trzeba bylo huncic poi monstery dniami/tygodniami aby wyloocic itemy w stylu vile/butchers axe,teraz te itemy sa tak czesto spotykane ze normalka sa golden bootsy czy great axy na servach nie wspominajac o vile/butchers axach ktore sa juz tak popularne ze wg mnie nawet nie oplaca sie ich nawet juz zbierac :S
No a to jest ulatwienie wiec zgodnosc naszych postow jest duza:confused:
Sylve, jaki Ty fajny :)))
btw co juz nie expimy?? Zue GV? :<
Dobrodziej
25-04-2009, 19:26
Nie. To mój obraz tego forum.
Drewno2
chcesz o tym pogadać?
Tibia stała sie latwa 100lvl czy juz nawet 200 to nie wyczn ...
Sorry ale kiedy to byl wyczyn ? Od lat wyzszy level ma gracz ktory dluzej gra, a nie ten ktory w jakikolwiek, obiektywnie stwierdzalny sposob jest lepszy.
Teoretycznie 200 czy 300 level mozna zdobyc expiac tylko i wylacznie na rotach ( bo niezaleznie od levelu daja exp ), wiec jakie to osiagniecie ?
glownym zalozeniem zalozyciela tego tematu bylo raczej zwrocenie uwagni na to,ze te 200 lvle zrobione w pol roku (ms/ed) hunca hellgoraki i te inne bossowe potwory na inq razem z wybotowanymi ek(ktorzy swoja droga juz nie moga bocic) i looca z nich te itemy,ktore jeszcze niedawno byly MEGA SUPER EVUL RARAMI na skale tibijska
wszystkie te itemy maja praktyczna wartosc kilka tysiecy razy mniejsza niz wykreowana przez graczy, w praktyce ( rozumianej jako przydatnosc sprzetu do uzytkowania ) sa warte niewiele wiecej niz sprzet dostepny z questow ktore kazdy moze ukonczyc. Ceny jakie osiagaly sa wynikiem tylko i wylacznie nieudolnosci Cipsoftu w kwestii itemizacji, ktora objawiala sie tym, ze slaby sprzet byl uznawany za 'zbyt silny' zeby wlaczyc go w obreb contentu.
Sorry ale kiedy to byl wyczyn ? Od lat wyzszy level ma gracz ktory dluzej gra, a nie ten ktory w jakikolwiek, obiektywnie stwierdzalny sposob jest lepszy.
Teoretycznie 200 czy 300 level mozna zdobyc expiac tylko i wylacznie na rotach ( bo niezaleznie od levelu daja exp ), wiec jakie to osiagniecie ?
Nie wiem od kiedy grasz w Tibie itp ale mi sie przypominaja czasy w ktorych ktos na 60 lvl`u byl uwazany za dobrego gracza, bo nie bylo mozliwosci na taka skale jak teraz isc i wbic 600k exp/h.
Więc wbijał te 600k expa w 10 godzin. To świadczy tylko o tym, że dłużej grał, a nie że miał skilla.
Najwiekszy_Koks
25-04-2009, 21:32
http://i4.photobucket.com/albums/y145/Piromann/miroxblz.jpg
@up
to chyba wyjaśnia wszystko. Teraz zdobycie rare itemów to już nie jest wyczyn, a czas poświęcony na zdobycie ich. niema już zbyt wielu zagadek do rozwiązania. Zresztą. Są jeszcze itemy które nadal są uważane za rare (rainbow shield, ew demon legi.) ale to tylko kwestia czasu, aż zaczną być dropowane z mobów.
Pozdrawiam
Nie wiem od kiedy grasz w Tibie itp ale mi sie przypominaja czasy w ktorych ktos na 60 lvl`u byl uwazany za dobrego gracza, bo nie bylo mozliwosci na taka skale jak teraz isc i wbic 600k exp/h.
Kazdy srednio inteligentny gracz wpadnie na to, ze mozna osiagnac kazdy level grajac odpowiednio dlugo, niezaleznie od tego czy mowimy o Tibii 8.4 czy 6.0. Dokladnie tak to wygladalo w 2003 i na poczatku 2004 gdy przestalem grac.
Tu nie chodzi o to czy te itemy sa dobre czy nie, ale wlasnie ze byly rarami.
Nie wiem jak dlugo grasz, ale to wlasnie bylo cos co krecilo graczy. Ze istnieja takie itemy ktorych prawie nikt nie ma, urastaly wokol tego legendy.
Kto ze starszych graczy nie zna legendy o Golden bootsach i Bubble?
"Bubble trapniety z red skullem na moscie wrzuca ostatnia pare golden boots do wody"
To bylo cos, taki duch ktory pomimo gownianej grafiki trzymal przy tej grze.
Ksiegi w tibii, kto to jeszcze dzisiaj czyta? Kto czyta dzis genesis tibii?
Po prostu z tibii zrobil sie chlam. Nic tylko boty na expowiskach, zero rpg, wszystko robicie na klawiszach i wszystko zalezy od levela, nic od umiejetnosci.
Cipsoft po prostu zniszczyl wszystko to , co bylo w tej grze ciekawe, inne niz w wiekszosci tego typu gier. Teraz jest to pospolita masówka, jak diablo 2. Po prostu na*******aj ile wlezie, i bedzie fajnie. Otoz nic nie jest fajnie.
Kto ze starszych graczy nie zna legendy o Golden bootsach i Bubble?
"Bubble trapniety z red skullem na moscie wrzuca ostatnia pare golden boots do wody"
Po pierwsze: nie 'trapniety' tylko 'trapnieta'. Po drugie, Bubble nigdy nie miala golden bootsow. Nie wiem jak dlugo grasz, ale dla wiekszosci oldschoolowych graczy jest to oczywiste.
To bylo cos, taki duch ktory pomimo gownianej grafiki trzymal przy tej grze.
Co ? To, ze mozna tygodniami/ miesiacami siedziec nad czyms, majac nadzieje, ze rozwiaze sie zagadke ktora doprowadzi do kolejnego slabego itemu ?
Niewiem jak bylo kiedys bo gram od 7.9 ale dokladnie jak kolega wyzej powiedzial, co z tego ze jest jakis axe ktory kiedys byl bardzo wielka rzadkoscia jak mial gorszy atak od SCA. Mi osobiscie szkoda czasu na rozwiazywanie zagadek albo huncenie faraonow z ktorych leca rare gorsze w ataku czy tam defie niz itemy ktore mozna miec w kazdej chwili. Niewidze sensu naginac faraona zeby zlocic phoenix shielda ktory ma gorszy def od demonki, gdyby byl lepszy od mms to czemu nie, wtedy to i wartosc by mial wieksza i wiecej chetnych byloby by kupic taki item. Po co mam wydawac 1kk na Twin Axe jak sca jest 2x tanszy ma lepszy atak i w dodatku jest jednoreczny. Wg mnie prawdziwy rare to taki ktory jest lepszy niz DH steel bootsy, Hellforged Axe, Emerald Sword, mms czy tam necro shield i pragniesz go mniec na sobie, uzywac, a nie po to zeby rdzewial w domku.
wiem o co ci chodzi kiedyś taki 50lvl to było coś a teraz 150lvl to lvl średni.
Tak samo Plate armor teraz śmieć walający się po dp a kiedyś warty 2k. Cena itemów gwałtownie spada i rarów jest coraz mniej ;/
kombos665
26-04-2009, 09:51
Tak samo Plate armor teraz śmieć walający się po dp a kiedyś warty 2k. Cena itemów gwałtownie spada i rarów jest coraz mniej ;/
no i? 2k to dużo??
Moim zdaniem powinni zrobic nowe itemki ale przydatne które by były używane a nie jakieś rare z faraonków/inq bossów nawet taki neco/night shield choc jest tak samo dobry jak mms (tylko trochę lżejszy) jest dośc często używany a jak już pisałem jest tak samo dobry jak mms.
Shass Enre
26-04-2009, 10:15
no i? 2k to dużo??
Wiesz kiedyś dla takiego 8-12lvl'a te 2k to był cały majątek. Sam pamiętam jak kiedyś długo zbierałem na swojego pierwszego plate seta. Gdzie kosztował on 3-4k.
Ya2Pa2Cze
26-04-2009, 10:41
Mi się wydaje ze założyciel tematu ma jakaś dziwnna mannie czuje się opuszczony przez rere itemy które mógł tylko sobie zobaczyć na screenie...
Chyba dobrze iż jest lepsze eq, zastanów się ziomek.
To jest coś takiego jak kiedyś gdy nie było hotkeyów, nie było noobków, a teraz biegają po wszystkich respach w jednej ręce trzymając kanapkę a drugą klikając hotka. CipSoft wprowadza zmiany i trzeba się z tym pogodzić...
pamietam jak kilka lat temu na fire sworda zbieralem a teraz takie pierdoly pod depo sie walaja
Partyraiser
26-04-2009, 13:11
Kryzys nie tylko w rlu jest :(
tylko szkoda że to w tibi ceny spadają a nie w rlu.
Wydaje mi sie ze ss koxa z archiwów eriga rozwiazalo nasze spory o lvl...wiec widac ze taki 80 lvl kiedys mogl przebic 200~ a teraz? pff...Kiedys bylo duzo trudniej i takie jest moje zdanie..Kiedys g armora sellalem za 90k a teraz? 25k-30k max ...
Wydaje mi sie ze ss koxa z archiwów eriga rozwiazalo nasze spory o lvl...wiec widac ze taki 80 lvl kiedys mogl przebic 200~ a teraz?
biorac pod uwage, kiedy ten screenshot byl zrobiony, mozna zalozyc na 90% ze Wurzel ( bo podejrzewam, ze o nim mowa ) te 600k expa wbil grajac 3-4 godziny max a sorc - swobodnie ponad 2 razy dluzej.
Wiesz kiedyś dla takiego 8-12lvl'a te 2k to był cały majątek. Sam pamiętam jak kiedyś długo zbierałem na swojego pierwszego plate seta. Gdzie kosztował on 3-4k.
Pamiętaj, że dla niektórych "stara dobra Tibia 7.6" to była Tibia 8.0
i dobrze zrobili ze odblokowali te itemki. po co to bylo? zeby kilka osob z antici moglo sie cieszyc golden butami itp? .....
Nie lubię używać tego określenia, ale muszę "żal" mi tych którzy ciągle się żalą, że Cipsoft robi źle. A wiecie, że mówiąc o tym, że Cipsoft wprowadził hotkeye, okolnir, że pogorszył (ulepszył) knighta a druta nie i inne rzeczy, które to Cipsoft nawymyślał sami siebie ośmieszacie ? Żaląc się na tym forum z wszystkiego co Cipsoft robi udowadniacie tym samym jak bardzo dużą wagę przykładacie do tej gry. Liczy się wasz pixel. Poświęcacie tyle godzin za zebranie pare K, które w rzeczywistości kosztują mniej niż 1 zł. Spędzacie mnóstwo godzn nad grą, która nic wam nie daje.
A teraz tak
Niedługo wprowadzą obowiązkową matme na maturach. Jestem ciekaw ile ten projekt przetrwa. Na moje oko 80 % uczniów nie zda i pojawi się znów projekt reformy szkolnictwa. W każdym razie jak wchodzę na to forum od czasu do czasu, potrafi rozbawić z faktu głupoty ludzkiej. Momentami staje się to żałosne.
--Cienius--
26-04-2009, 18:35
ja pamietam jak sie ciesyzlem z 1 fire sworda za 10k? albo k legsow za 30k to byly czasy :) niestety teraz w wiekszosci graja w nia bezmozgowcy
Najwiekszy_Koks
26-04-2009, 19:02
ja jestem ciekaw na chuj obowiazkowa matma na maturze,jak ktos tka kocha matme to niech sam wybierze zeby z niej pisal,nie kazdy jest muskiem z matmy(czyt wiekszosc jej nienawidzi)
zreszta,jebie mnie co bedzie na maturze bo i tak wy*******am stad(czyt polski)
was pewnie tez jebie co bede robil w przyszlosci wiec jebie mnie swiat :cup:
Nie lubię używać tego określenia, ale muszę "żal" mi tych którzy ciągle się żalą, że Cipsoft robi źle. A wiecie, że mówiąc o tym, że Cipsoft wprowadził hotkeye, okolnir, że pogorszył (ulepszył) knighta a druta nie i inne rzeczy, które to Cipsoft nawymyślał sami siebie ośmieszacie ? Żaląc się na tym forum z wszystkiego co Cipsoft robi udowadniacie tym samym jak bardzo dużą wagę przykładacie do tej gry. Liczy się wasz pixel. Poświęcacie tyle godzin za zebranie pare K, które w rzeczywistości kosztują mniej niż 1 zł. Spędzacie mnóstwo godzn nad grą, która nic wam nie daje.
A teraz tak
Niedługo wprowadzą obowiązkową matme na maturach. Jestem ciekaw ile ten projekt przetrwa. Na moje oko 80 % uczniów nie zda i pojawi się znów projekt reformy szkolnictwa. W każdym razie jak wchodzę na to forum od czasu do czasu, potrafi rozbawić z faktu głupoty ludzkiej. Momentami staje się to żałosne.
Z tym pierwszym sie zgodze ale co do drugiego to tak:
Czlowiek niezyje na tym swiecie samymi obowiazkami, jest czas na nauke na prace ale i jest czas na przyjemnosc. Jakbym sie przejmowal jakoms matematyka caly czas. to bym zglupial, tu jest temat zwiazany z gra a nie z matma. Mam czas wolny chce sie odprezyc zrelaksowac, zapomniec o tym trudnym zyciu w polsce a tu mi ktos wyskakuje z matematyka wtf?
Jest takie cos jak "pasja".
Niewiem jak wy ale jedyna rzecza jaka kiedykolwiek robilem w zyciu z pasja jest wlasnie granie w Tibie.
A tak btw jak zaczolbys przeliczac czas spedzany w tibi na zlotowki to lepiej odrazu przestn grac bo ja mam zamiar tu marnowac czas na zdobycie paru k poniewaz sprawia mi to radosc ;]
*Imprezka*
26-04-2009, 21:25
A ja pamiętam jak kiedys palladynem na 20 lvlu ciagalo sie gsy, bo nie mialy haste ;]
Dobrodziej
26-04-2009, 21:50
Czlowieku wez idz do lustra i zapytaj sie czy to bylo na temat.
tak naprawdę nie wiadomo co tu jest na temat.
A ja pamiętam jak kiedys palladynem na 20 lvlu ciagalo sie gsy, bo nie mialy haste ;]
Echh ja nie zapomnę jak na Valorii poleciał mi na pohu Warrior helmet z leadera ale jakiś koleś podszedł i mi go zarąbał..a to wtedy minimum 10k chodziło.
To były czasy...ale tibia się zmienia i wiekszośc osób wypowiadających się tutaj ich nie pamięta więc nie znała tamtego klimatu( no może Vil ale on już nie gra). Kiedyś więcej czasu spędzało sie w tibii gadając ze znajomymi lub siedząc przed domkiem i robic mlvl lub trenowac na monku (oczywiście zazwyczaj bez bota bo co chwile ktoś podchodził z nadzieją ,że może afkujesz albo masz bota i mozna Ciebie zabic).
Teraz tego nie ma , każdy chce wbic jak największy lvl. Kiedyś człowiek się ucieszył jak zlotował k arma lub k legi z gsa w teamie i na takiego hunta czekało się i przygotowywało długo.Do tej pory pamiętam jak tydzień na Celeście szykowałem się na necro hunta i jak zlotowałem moje pierwsze bohy które poszły za 50k. Tibia się rozwija ,bo gdyby się nie rozwijała w końcu by umarła śmiercia naturalną. Szkoda mi jednak tego ,że coraz bardziej przypomina inne gry MMORPG ..nie mówię o grafie ofc.
[obrazek]
fake ? od kiedy 80-90 lvle sa na top 300 serwa ? :X
mozesz pojac, ze ten screen jest z czasow odleglych, gdy 200lev byl zaledwie na paru serwerach? popatrz choc na eternala
Echh ja nie zapomnę jak na Valorii poleciał mi na pohu Warrior helmet z leadera ale jakiś koleś podszedł i mi go zarąbał..a to wtedy minimum 10k chodziło.
To były czasy...ale tibia się zmienia i wiekszośc osób wypowiadających się tutaj ich nie pamięta więc nie znała tamtego klimatu( no może Vil ale on już nie gra). Kiedyś więcej czasu spędzało sie w tibii gadając ze znajomymi lub siedząc przed domkiem i robic mlvl lub trenowac na monku (oczywiście zazwyczaj bez bota bo co chwile ktoś podchodził z nadzieją ,że może afkujesz albo masz bota i mozna Ciebie zabic).
Teraz tego nie ma , każdy chce wbic jak największy lvl. Kiedyś człowiek się ucieszył jak zlotował k arma lub k legi z gsa w teamie i na takiego hunta czekało się i przygotowywało długo.Do tej pory pamiętam jak tydzień na Celeście szykowałem się na necro hunta i jak zlotowałem moje pierwsze bohy które poszły za 50k. Tibia się rozwija ,bo gdyby się nie rozwijała w końcu by umarła śmiercia naturalną. Szkoda mi jednak tego ,że coraz bardziej przypomina inne gry MMORPG ..nie mówię o grafie ofc.
Pierdolisz, że mało kto tutaj pamięta stare czasy a mówisz o bohach po 50k więc to raczej stare czasu nie są.
fake ? od kiedy 80-90 lvle sa na top 300 serwa ? :X
No kiedyś 80 lvl to było coś i na prawdę nie trudno było się znaleźć z takim lvlem w top 300? Jak się domyślam, mało kto pamięta czasy pierwszego 200, albo czasy, kiedy top15 lvli poszczególnych serwerów (including antica) zamykało się lvlem ~100. No to tak dla waszej wiadomości - kiedyś było tak, że 100 lvla w grze spotykałeś raz na tydzień po dp : P
Ech, bo większość obecnych ludzi którzy w to grają. Grają od momentu wprowadzenia addonów (nie pamiętam teraz który to klient) I myślą że wcześniej też tak było. Niestety, nie było tak a Cipsoft zepsuł tą grę na swój sposób. Dali kilka fajnych pomysłów nie mniej jednak bardzo dużo beznadziejnych.
Pamiętam jeszcze jak Neerox wbijał 100 lvl i wkleił na forum ss'a to pare osób oskarżało go o fake :D
Albo filmik jak Eternal wbijał 200 : )
Dobry był też pamiętny SS jak Cachero wali za 1000 z SD w draga i nikt nie chciał w to uwierzyć :D
Ja pamiętam 200lvl Cachero na behe :) To było ue style: d
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=41669
Stary temat.Tu widać stare czasy. Ludzie gratulowali zablokowania behe. Eq. A teraz? Dobry eq na niskim poziomie to żaden problem.
Duch Niespokojny
27-04-2009, 10:40
Ja myślę, że problemem Tibii jest brak ograniczenia levelu. Jeśli nie jakiegoś sztucznego limitu, to przynajmniej naturalnej bariery, tak jak w przypadku skilli. Początkowo wydawało mi się to wielką zaletą (na przykład w Baldur's Gate irytowało mnie, że po przejściu 2/3 gry mam już maksymalny poziom i moja postać się dalej nie rozwija), ale widząc jak ludzie do tego podchodzą, zmieniłem zdanie. Do tego Cipsoft cały czas idzie powergamerom na rękę, tworząc coraz to lepsze expowiska, nowe bossy, z których spadają przedmioty, o których wcześniej przeciętny Tibijczyk nie mógł nawet marzyć. Wypada się już więc tylko pogodzić z faktem, że za jakiś czas magic longsword będzie po prostu ot, takim sobie mieczykiem dla mid-leveli...
Alez on jest 'takim sobie mieczykiem', tylko z niewiadomych powodow nie jest dostepny. A to, ze wraz z innymi bezuzytecznymi przedmiotami jest kwalifikowany jako rare jest kolejnym dowodem nieudolnosci Cipsoftu, ktory najwyrazniej nie potrafi stworzyc porzadnych, legendarnych itemow.
Alez on jest 'takim sobie mieczykiem', tylko z niewiadomych powodow nie jest dostepny. A to, ze wraz z innymi bezuzytecznymi przedmiotami jest kwalifikowany jako rare jest kolejnym dowodem nieudolnosci Cipsoftu, ktory najwyrazniej nie potrafi stworzyc porzadnych, legendarnych itemow.
Takich jak na przykład DSL ? :P
Ciekawe kto pamięta film Cachero vs Orshabaal, jak wbił 200 lvl.
Takich jak na przykład DSL ? :P
a co w DSL legendarnego ? To, ze maja 1 armoru wiecej niz golden legsy ?
a co w DSL legendarnego ? To, ze maja 1 armoru wiecej niz golden legsy ?
Aha, czyli poziom legendarności itemów mierzy się w ich defie/armorze... no cóż, nie myślałem w ten sposób : o
Chociaż swoją drogą, te 1 defa stanowi 10% golden legów. Ciekawe co byś powiedział, gdyby ktoś ci teraz podsunął zamiast emerald sworda miecz mający 61 atk (mls+10%). Noob item?
po prostu nie akceptuje tego, ze legendarnymi itemami nazywa sie smieci ktore z jakiegos dziwnego powodu nie sa dostepne dla ogolu.
Chociaż swoją drogą, te 1 defa stanowi 10% golden legów. Ciekawe co byś powiedział, gdyby ktoś ci teraz podsunął zamiast emerald sworda miecz mający 61 atk (mls+10%). Noob item?
1 armora daje kolo 2-3 pktow wiecej w absorbowanym dmg, czyli nic. 6 ataku w broni daje bardzo duzo.
1 armora daje kolo 2-3 pktow wiecej w absorbowanym dmg, czyli nic. 6 ataku w broni daje bardzo duzo.
Ale tu nie chodzi o różnice między tymi dwoma itemami, a to, że oba są potencjalnie na kolejnym etapie w drodze do legendarności, że tak powiem. To, że zysk z nich nie jest jednakowy, nie oznacza, że nie zostały one jednakowo ulepszone. Jak oczekujesz, że cipsoft wyda legi mające 20 arma, to gl.
piteer_rookgaard
27-04-2009, 12:45
gralem od 7.55.. zupelnie inne czasy.. wyjscie za miasto na hunta na beho czy cyklopy to bylo cos :| nigdy nie zapomne pierwszego plate armora, ktory kupilem za 1k bo byl tanszy o 200gp niz w sklepie w kazo :)
wprowadzenie katedry "by gracze z FACC nie czuli sie pokrzywdzeni"
Cipsoft szanowal kazdego gracza
Kiedys to mialo jeszcze jakis sens, klimat.
A teraz? wyscig szczurow kto bedzie mial wiecej K/H na solowym huncie na frostach. Cipsoft wie co robi, idzie na reke tylko tym bezmózgim no liferom ktorzy nie robia w tej grze nic innego poza expieniem. Gdyby nie hotkeye, to update 8.0 bylby calkiem dobry. No ale juz zaczelo sie srando dupando - wydanie wlasnego aimbota ogolniedostepnego dla wszystkich.
Nie mowiac juz o itemach, ktore nie byly praktycznie dostepne. Pokazales sie z takim i juz cie pamietalo 3/4 serwera. A teraz kogo to obchodzi? Exp wazniejszy niz wspolna zabawa i mile spedzony czas z ludzmi z calego swiata. Pora zmieniac MMO, chlopaki. Cya.
Rzecz w tym, ze nie zostaly jednakowo ulepszone. Legi z 20 czy nawet 30 arma to nadal smiec, weapon z 61 ataku to jest bardzo silna ( na oko nawet o 30% silniejsza od avengera ) bron.
Rzecz w tym, ze nie zostaly jednakowo ulepszone. Legi z 20 czy nawet 30 arma to nadal smiec, weapon z 61 ataku to jest bardzo silna ( na oko nawet o 30% silniejsza od avengera ) bron.
Więc masz chyba za duże oczekiwania względem Tibii. No i wracając: imo zostały one jednakowo ulepszone. Nie względem siebie samych, ale względem pozostałych itemów z ich rodzaju. Ty je nie potrzebnie (a może dla siebie już potrzebnie, no kwestia gustu) porównujesz. Tibia to nie WoW : P
Ja myślę, że problemem Tibii jest brak ograniczenia levelu. Jeśli nie jakiegoś sztucznego limitu, to przynajmniej naturalnej bariery, tak jak w przypadku skilli. Początkowo wydawało mi się to wielką zaletą (na przykład w Baldur's Gate irytowało mnie, że po przejściu 2/3 gry mam już maksymalny poziom i moja postać się dalej nie rozwija), ale widząc jak ludzie do tego podchodzą, zmieniłem zdanie. Do tego Cipsoft cały czas idzie powergamerom na rękę, tworząc coraz to lepsze expowiska, nowe bossy, z których spadają przedmioty, o których wcześniej przeciętny Tibijczyk nie mógł nawet marzyć. Wypada się już więc tylko pogodzić z faktem, że za jakiś czas magic longsword będzie po prostu ot, takim sobie mieczykiem dla mid-leveli...
tak! medzik long sword powinien leżeć w jakimś skarbcu np w Kazo a ty będziesz codziennie tam przychodził patrzył > szedl do ubikacji zrobić swoje i wracał, to myślenie wasze mnie zabija i nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.
tak btw do innych wypowiedzi: Kiedyś to było kiedyś każdy miał mniejszy lvl dlatego ta gra była ciekawa.
Piękne zdanie które przewija się w każdym poście "kiedyś było lepiej" dlaczego? BO TO BYŁY POCZĄTKI GRY I KAŻDY ZACZYNAŁ OD 1 LVLA WIĘĆ? BYŁY MNIEJSZE LVLE WIĘC? BYŁO CIEKAWIEJ TRUDNIEJ? (powtarzam się) - użyjcie może w końcu tego mózgu.
Wy chyba chcecie żeby na real Tibi było jak na Otsach, co 2 lata restartować serwer.
Niektorzy tego nie rozumieja. Liczy sie tylko numerek przy nicku i numerki przy eq jakie masz na sobie.
Pzdro ;]
Więc masz chyba za duże oczekiwania względem Tibii.
Imho moje oczekiwania wzgledem gry ktora istnieje od 12 lat i miala jak do tej pory niezliczone okazje na solidne ulepszenia są co najwyzej racjonalne.
Imho moje oczekiwania wzgledem gry ktora istnieje od 12 lat i miala jak do tej pory niezliczone okazje na solidne ulepszenia są co najwyzej racjonalne.
Kto jak kto ale ty akurat powinieneś wiedzieć, jakie są realne oczekiwania względem Tibii : P. Po za tym co innego Blizzard i inne takie, a co innego DumbSoft, więc "wiek" gry raczej nie ma tu wiele do rzeczy. W zasadzie jak na "taki" (bardzo "taki") team, to całkiem nie najgorzej ogarniają tę grę.
@Down
podobno jutro : OOOO
ciekawe kiedy cipsoft bedzie dawal na "start" (oczywiscie tylko graczom z paccem) full seta + 100 cc + scrolla ze wszystkimi addonami i tp do expowisk
Duke Dran
27-04-2009, 14:23
Fajna ta maska : P. Taka ala "sado-maso".
piteer_rookgaard
27-04-2009, 14:28
@up
moze az tak nie bedzie, ale na bank wprowadza jakas wyspe przeznaczenia for PACC i p-setem na start :|
Wy chyba chcecie żeby na real Tibi było jak na Otsach, co 2 lata restartować serwer.
wlasciwie czemu nie.
No kiedyś 80 lvl to było coś i na prawdę nie trudno było się znaleźć z takim lvlem w top 300? Jak się domyślam, mało kto pamięta czasy pierwszego 200, albo czasy, kiedy top15 lvli poszczególnych serwerów (including antica) zamykało się lvlem ~100. No to tak dla waszej wiadomości - kiedyś było tak, że 100 lvla w grze spotykałeś raz na tydzień po dp : P
przełom tibi 7.5/7.6 Berylia - Aga 100+ Rp gemaro 95+ ek 2 najwyzsze lvle serwa ;d
Dobrodziej
27-04-2009, 17:34
PsiakoS
użyjcie może w końcu tego mózgu.
dobrze że ty go użyłeś na początku tego tematu...
Po prostu z tibii zrobil sie chlam. Nic tylko boty na expowiskach, zero rpg, wszystko robicie na klawiszach i wszystko zalezy od levela, nic od umiejetnosci.
Cipsoft po prostu zniszczyl wszystko to , co bylo w tej grze ciekawe, inne niz w wiekszosci tego typu gier. Teraz jest to pospolita masówka, jak diablo 2. Po prostu na*******aj ile wlezie, i bedzie fajnie. Otoz nic nie jest fajnie.
Z pierwsza czescia zgadzam sie w 100%, doslownie z klawiatury mi to wyjales.
Ale co do tego jaki ten cip nie jest zly - to nie cip, to gracze zjebali ta gre. Trzeba to sobie wprost powiedziec, ze to wlasnie durne buce, dla ktorych jedynie exp sie liczy w tej chwili sa najbardziej rozumiane i czesto podziwiane. Mnie zawsze sprawialo radosc poznawanie tej gry, a nie durne, bezmozgie, powalone bicie expa do usranej tibijskiej smierci.
Jucha Furora
27-04-2009, 22:17
O tak ,pamiętam czasy,
gdy widziało się 100+ i robiło się screeny,ahh
Gdy miało się 13 druida ,stało się przy rzece i robiło się Uh'y;)
Oddajcie starą tibię,gdzie było co odkrywac exp nie był tak ważny tylko
główkowanie,bo nie na każdą misję był spoiler!!
Jorg Bruce
27-04-2009, 22:26
Titania, moj rodzimy server.. Komisarz Halski 13 lvl.. Latuz 80 lvl.. Meziot 20~ lvl .. To byly czasy;] Pamietam jak stalem kilkunastoma 11 lvlowymi druidami na farmie i uhy klepalem.. Ahh, cipqi oddajcie tamten zajebisty klimat...
Titania, moj rodzimy server.. Komisarz Halski 13 lvl.. Latuz 80 lvl.. Meziot 20~ lvl .. To byly czasy;] Pamietam jak stalem kilkunastoma 11 lvlowymi druidami na farmie i uhy klepalem.. Ahh, cipqi oddajcie tamten zajebisty klimat...
Yeah! Tak, oddajcie ten cudowny klimat, kiedy stało się kilkunastoma druidami na multi cliencie i robiło się UH'y! Bo druid do niczego innego się nie nadawał. Bo mag do 40 lvla lał rotwormy, więc wyższe poziomy mieli nimi tylko najwięksi twardziele! To były czasy... Albo ten wspaniały powrót do miasta po udanym polowaniu... Szkoda jedynie, że pod mostem do Venore czekał zlurowany giant spider. Ale to i tak było cudowne. Miejsca do zdobywania doświadczenia były niezwykle urozmaicone. Taki np. wysoko poziomowy paladyn mógł polować na smoki... i smoki, oraz ekhm... smoki. A te wspaniale rozbudowane questy! Majstersztyk po prostu. Wejdź, wybij potwory i otwórz skrzynkę, która znalazła się w pomieszczeniu pełnym potworów w niewiadomy sposób. Ambitny wygląd postaci w grze. Było do dyspozycji aż 7 strojów! Do tego z wyglądów dla graczy premium ładny był jeden. To wcale nie powodowało biegania po miastach armii klonów. Ah, ten klimat już nie wróci...
piteer_rookgaard
27-04-2009, 23:20
to, co napisałes, to uroki starej tibii
Widac wiecej sie naczytales/sluchales niz ograles w praktyce.
To co wypisujesz w porownaniu do dzisiejszego shitu* bylo "piekne".
Szkoda ze nie wspomniales nic o znajomosciach, wspolnych wypadach na hunty
i ciekawym klimacie RPG, jakiego nie bylo w zadnej innej MMO.
Jak ogladam stare screeny to robi mi sie gorzej, spierdolona sprawa... :(
*w POROWNANIU DO DZISIEJSZEGO SHITU
to, co napisałes, to uroki starej tibii
Widac wiecej sie naczytales/sluchales niz ograles w praktyce.
To co wypisujesz w porownaniu do dzisiejszego shitu* bylo "piekne".
Szkoda ze nie wspomniales nic o znajomosciach, wspolnych wypadach na hunty
i ciekawym klimacie RPG, jakiego nie bylo w zadnej innej MMO.
Jak ogladam stare screeny to robi mi sie gorzej, spierdolona sprawa... :(
*w POROWNANIU DO DZISIEJSZEGO SHITU
I najlepszym pvp jakie spotkałem w mmo.
Gram od 7.4
Przyznaję, ludzie byli inni. Ale ich zmiana to nie jest wina twórców gry. Cipsoft tę grę ulepsza. Nie wiem czy wciąż grałoby w to choćby 2000 osób, gdyby nie było update'ów. Mechanika i grafiką są poprawiane. Twórcy walczą z cheaterami. A to, że nie grają już w zasadzie żadni role playerzy to nie jest ich wina. Poza tym, dalej nie wiem co było klimatycznego w staniu 10 druidami na MC i robieniu UH.
piteer_rookgaard
27-04-2009, 23:33
No, ale spojz na te screeny
http://img46.exs.cx/img46/1638/lvl20.jpg
http://i6.photobucket.com/albums/y240/piotr_54/Loot/loot3.jpg
zatytułowane przez autora "1h na beho"
a co dzis mamy?
http://i114.photobucket.com/albums/n255/Kamilek0071/wdasdasdads.jpg
http://i291.photobucket.com/albums/ll291/herganon147/loot-1.jpg
... odpowiedz nasuwa sie sama :(
a i nie zwiniaj wszystkiego na graczy - stworzenie tej gry coraz bardziej komercyjna i expowiska dla 100 lvli o 200 sqm od depo yalahar - miasta parodii to wina graczy? :| wynoszenie great axow i innych itemow uchadzacych kiedys za super-ql-rare jest "fporzo" ? Imho NIE. no ale co zrobisz? Cipsoft tez sie przyczynia do upadku tej "gry". Mam nadzieje ze do ludzi dotrze i zostawia ten chłam dla WOWa i innych.
(ss'y nie sa moje, znalezione na forum)
Yeah! Tak, oddajcie ten cudowny klimat, kiedy stało się kilkunastoma druidami na multi cliencie i robiło się UH'y! Bo druid do niczego innego się nie nadawał. Bo mag do 40 lvla lał rotwormy, więc wyższe poziomy mieli nimi tylko najwięksi twardziele! To były czasy... Albo ten wspaniały powrót do miasta po udanym polowaniu... Szkoda jedynie, że pod mostem do Venore czekał zlurowany giant spider. Ale to i tak było cudowne. Miejsca do zdobywania doświadczenia były niezwykle urozmaicone. Taki np. wysoko poziomowy paladyn mógł polować na smoki... i smoki, oraz ekhm... smoki. A te wspaniale rozbudowane questy! Majstersztyk po prostu. Wejdź, wybij potwory i otwórz skrzynkę, która znalazła się w pomieszczeniu pełnym potworów w niewiadomy sposób. Ambitny wygląd postaci w grze. Było do dyspozycji aż 7 strojów! Do tego z wyglądów dla graczy premium ładny był jeden. To wcale nie powodowało biegania po miastach armii klonów. Ah, ten klimat już nie wróci...
Haha, pięknie, naprawde pięknie ujęte. Brawo!
true. Specjalnie dla ciebie w nastepnej wersji html powinni dodac tagi .
I najlepszym pvp jakie spotkałem w mmo.
raczysz zartowac ?
pvp oparte na 'przyprowadz 5 kumpli bo bez tego nie bedziesz w stanie zadawac wystarczajaco obrazen zeby zabic przeciwnika' albo 'otocz przeciwnika bo bez tego ciezko go bedzie trafic' ? Czy moze 'zrob uh trapa zeby przez przypadek nie mogl sie leczyc, bo wtedy walka bedzie trwac 30 minut' ?
pvp w Tibii nie istnieje dlatego ze bylo zamierzone, tylko dlatego, ze nie zostalo wylaczone.
Probowal zabic go solo uzywajac ue. Niestety nie udalo mu sie z powodu lagow.
z tego co pamiętam to uciekł na górę z 230 punktami many i pełnym życiem, czyli dla orsha zabrakło dosłownie jednego mocniejszego strzała i czaczero by leżał
Gram od 7.4
Przyznaję, ludzie byli inni. Ale ich zmiana to nie jest wina twórców gry. Cipsoft tę grę ulepsza. Nie wiem czy wciąż grałoby w to choćby 2000 osób, gdyby nie było update'ów. Mechanika i grafiką są poprawiane. Twórcy walczą z cheaterami. A to, że nie grają już w zasadzie żadni role playerzy to nie jest ich wina. Poza tym, dalej nie wiem co było klimatycznego w staniu 10 druidami na MC i robieniu UH.
To, że jak się na nich z kumplami nadziałeś to przy odrobinie farta mógłbyś sporo zarobic- zależy, czy by mieli przy sobie większośc zrobionych run lub czy zostały one odniesione.
Były czasy gdy grafika w grach na pieca/psxa a nawet pegasusa czy też na innych maszynkach w niczym nie przypominała choć odrobinę świata realnego a jednak człowiek te stare czasy przypomina sobie z rozrzewnieniem. Dziś gry o doskonałej grafice na 4-ro rdzeniowych kompach nie sprawiają nawet w dziesięciu procentach takiej frajdy jak kiedyś gry typu doom, abe, another word oraz wiele wiele innych chyba tylko dlatego że człowiek ma tendencje do kojarzenia sobie przeszłości z czymś przyjemnym w tym przypadku z archaicznymi programami które w rzeczywistości w tamtych czasach nie dawały nam takiej frajdy o jakiej myślimy dzisiaj. Myślę ze tym samym tokiem rozumowania możemy sie posłużyć obserwując reakcje Tibijczyków. Kiedyś wcale nie grało się lepiej, najzwyczajniej w świecie przychodzą nam obrazy zieloniutkich lączek gdzie ganialiśmy za deerami, rookowe roty które dla 1 Playera byly nie do pokonania, pierwszy 20 lvl czy też kolega na 40 lvlu co wydawał nam sie bossem servera (nie mówiać już o 70 lvlach co chodzily szybciej niż światło w próżni) Niemniej jednak może już wyrośliśmy w gruncie rzeczy z kilku pixeli które do dziś dają taka niesamowitą satysfakcje. Komu z Was serce nie bimbało szybciej podczas ucieczki przed 1-2 pkrami na dodatek kiedy oni mieli te 20-30 lvle i rządali bpka. Wg mnie Tibia jest dobra ale do czasu,potem tak czy inaczej jest cholernie trudno sie uwolnić, nie dajmy się zwariować niemieckiemu 15 megowemu programowi.
Partyraiser
28-04-2009, 12:51
tak! medzik long sword powinien leżeć w jakimś skarbcu np w Kazo a ty będziesz codziennie tam przychodził patrzył > szedl do ubikacji zrobić swoje i wracał, to myślenie wasze mnie zabija i nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.
idź expić na frosty.
Tibia nie przez updaty jest gorsza jak kiedyś lecz przez graczy.
signed
gm nie daje banow za zabawe w rpg, jak ktos chce to moze i teraz sie w to pobawic, ale ze nie chce sie wam tego robic, a zrzucacie to na uptady to wasz problem :/
yt -Tibia Legends
http://www.youtube.com/watch?v=FyvL22e444A&feature=PlayList&p=79C8DEAC632C0BE8&index=15
filmik z kilkoma hlvlami z tibii sprzed paru lat, szkoda tylko ze dzwiek w tym jak i wielu innych wmv odcieli
rowniez uwazam podobnie, obecnie gra duzo noobow, do tego pełno wszedzie botów.
Partyraiser
28-04-2009, 15:08
filmik z kilkoma hlvlami z tibii sprzed paru lat, szkoda tylko ze dzwiek w tym jak i wielu innych wmv odcieli
Pierwszy wałek w tym filmie to był
Neophyte - Army Of Hardcore (http://www.youtube.com/watch?v=B9EgywY3uIY) Fajny early hardcore :dance:
A co do filmu, już dawno widziałem.
pvp oparte na 'przyprowadz 5 kumpli bo bez tego nie bedziesz w stanie zadawac wystarczajaco obrazen zeby zabic przeciwnika' albo 'otocz przeciwnika bo bez tego ciezko go bedzie trafic' ? Czy moze 'zrob uh trapa zeby przez przypadek nie mogl sie leczyc, bo wtedy walka bedzie trwac 30 minut' ?
pvp w Tibii nie istnieje dlatego ze bylo zamierzone, tylko dlatego, ze nie zostalo wylaczone.
No to wlaśnie teraz jest takie pvp...Kiedyś wystarczylo że zadawałeś obrażenia po 200, i jak ktos nie umiał sie leczyć to spadał.
Wy ciagle piszecie o tych expowiskach, o tych addonach itp, ale TU NIE O TO CHODZI... Chodzi o pvp ktore cipsoft zjebal, i o loot który jest nieproporcjonaly.
Kuro_Warrior
28-04-2009, 15:22
Wg mnie powinni zrobić coś w stylu róznych klientów. Załóżmy jest sobie pare serverów z klientem takim jak był na 7.4 kilka z tym co na 7.6 kilka z tym co na 8.4 itp. Wtedy każdy mógłby grać w tą Tibię, którą lubi najbardziej i nie byłoby problemów związanych z upami. Jakby robili update, to wchodziłoby kilka nowych serverów powiedzmy 8.5 i Ci, którym by się nie spodobało zostawaliby nadal przy swoim ulubionym. To takie moje marzenie, ale na pewno nigdy nie zostanie spełnione...
Super_Stefan_PvP
28-04-2009, 15:25
lol free items plx
No to wlaśnie teraz jest takie pvp...Kiedyś wystarczylo że zadawałeś obrażenia po 200, i jak ktos nie umiał sie leczyć to spadał.
sorry ale myslalem ze rozmawiamy o pvp a nie o debilach ktorzy nie sa w stanie raz na 5-10 sek wycelowac runa w srodek ekranu.
poza tym poprzedni post odnosil sie wlasnie do tego 'ubostwianego' pvp z czasow 7.6 i wczesniej, ktore dla mnie jest niesmacznym zartem z idei pvp.
A co wolisz zadawac obrazenia po 300 w ludzi z 200lvlem i to jeszcze z auto celowaniem?...Teraz lvl to tylko wiecej hp/many i capa od 120+ czyli gdzie 300ms i 120ms zadaja podone obrazenia..No jest niby roznica ze ma sporo hp wiecej ale kiedys byl by bogiem a teraz...przecietny sorc
bardzoprostynick
28-04-2009, 15:47
Nawet jebanego Grorlama Cipskisoft zniszczył...
Signed :o
@up
Ta, nawet nie można go już do thais zlurować żeby była faJna rozwałka..
Wg mnie powinni zrobić coś w stylu róznych klientów. Załóżmy jest sobie pare serverów z klientem takim jak był na 7.4 kilka z tym co na 7.6 kilka z tym co na 8.4 itp. Wtedy każdy mógłby grać w tą Tibię, którą lubi najbardziej i nie byłoby problemów związanych z upami. Jakby robili update, to wchodziłoby kilka nowych serverów powiedzmy 8.5 i Ci, którym by się nie spodobało zostawaliby nadal przy swoim ulubionym. To takie moje marzenie, ale na pewno nigdy nie zostanie spełnione...
i co bysmy robili po kilku latach na takim servie 7.6?
nudy nudy demy nudy behe nudy...
edron edron ankh edron ....
Cipsoft ma was w dupie
gracze sa, kaska jest
czegoz wiecej mozna chciec?
Szefalex7
28-04-2009, 17:28
Cóż , nie ma się co oszukiwać ,dawny klimat nie wróci już nigdy mimo ,że wiele osób tego pragnie.Mnie do gry w Tibię wciągnęli koledzy z rl ( było ich kilku) Teraz tylko ja jeszcze czasami pogrywam ,zaś reszta dawno już przerzuciła się na Wowa itd.Szkoda ,że z Tibii zrobili taką nudną i monotonną grę :( Czasami naprawdę można zasnąć już wciskając te same hotkeye podczas expa...
Pierdolisz, że mało kto tutaj pamięta stare czasy a mówisz o bohach po 50k więc to raczej stare czasu nie są.
to powiedz cwaniaczku od kiedy grasz?to był przykład celesty jeszcze sprzed trzech lat ,może tak jak Xeremon grasz od początku istnienia tibii czyli od 11 lat prawie?
gram od bardzo dawna i nie wydaje mi sie zeby to poprzednie pvp style bylo takie fajne. nie chce sie rozpisywac ale, przyklad ten blad z leczeniem sie jak ci ktos stoi na sqm deduffka ziom nao uhs, albo pvm- gs kontra 14palek kto wygra?! o ile sie potrafilo wykozystac zasoby trapowania to lajt. ale z wiekszoscia co tu napisaliscie sie zgodze bardzo mi sie podobaly poprzednie czasy, tamci ludzie(choc tez nie wszyscy byli spoko, ale w porownaniu do obecnych czasow(...)) i kminy na spedzenie czasu w grze, co bysmy nie pisali tamte czasy nie wroca, ale powspominac zawsze milo
DzejDzej
28-04-2009, 22:27
Tamta Tibia już nie wróci. Dlaczego? Bo gra za dużo dzieci i napaleńców, dla których życiowym celem jest miec trzycyfrowy level w Tibii.
Nawet jakby Cipsoft zrobił serwery 7.x (co jest niemożliwe) to myślicie, że tam będzie dawne pvp, klimat?
Tibia jest teraz grą w którą może grac nawet ośmiolatek (znam osobiście), dzięki swojej prostocie.
Co do pvp w Tibii to zawsze była to śmieszna nawalanka z sd. W porównaniu do tego co w pvp oferują inne mmo jest to żałosne.
lepiej zamknijcie ten temat bo to tylko wielkie nieporozumienie xd:baby::baby:
Kasza_Mistrz
28-04-2009, 22:49
Probowal zabic go solo uzywajac ue. Niestety nie udalo mu sie z powodu lagow.
raczej sciema byla ze lagi bo mu Orsh w 1sec cala mane zezarl :P
Xaszkil ;)
Co do pvp w Tibii to zawsze była to śmieszna nawalanka z sd. W porównaniu do tego co w pvp oferują inne mmo jest to żałosne.
Niekoniecznie. Pamiętam pierwsze wojny w jakich brałem udział, Tibia 7.4, serwer Rubera... 90 EK latałem po Venore, goniła mnie gildia 10 osób przez 20 minut i mnie złapać nie mogli. PvP kiedyś w dużej mierze opierało się na dobrych taktykach, trzeba było myśleć z wyprzedzeniem co się zrobi. Tak na prawdę, to stara Tibia była śmieszna w prostocie swej grafiki, aczkolwiek, jako gra, była całkiem rozbudowana - zrozumieją to tylko Ci, co do czasu 2004/2005 dobili chociaż 70 poziom.
raczej sciema byla ze lagi bo mu Orsh w 1sec cala mane zezarl :P
Xaszkil ;)
Nie ogladales / nie pamietasz tamtych czasow. - Nie wypowiadaj sie. Lagi ktore doznawal gracz byly widoczne w Tibicam.
Orshabaal potrafi 'zezrec' cala mane jedynie w zwarciu. (Mozliwe ze wyszlo by mu to w 1 sec poniewaz kiedys potwory potrafily zrobic combo) Chcialbym zwrocic uwage iz Cachero mial wtedy 200 lvl wiec poruszal sie szybciej niz ten smieszny boss wiec nie doszlo do zwarcia. Tak pozatym robil to up/down na Cyclopolis.
Shockeh ;)
Niekoniecznie. Pamiętam pierwsze wojny w jakich brałem udział, Tibia 7.4, serwer Rubera... 90 EK latałem po Venore, goniła mnie gildia 10 osób przez 20 minut i mnie złapać nie mogli. PvP kiedyś w dużej mierze opierało się na dobrych taktykach, trzeba było myśleć z wyprzedzeniem co się zrobi. Tak na prawdę, to stara Tibia była śmieszna w prostocie swej grafiki, aczkolwiek, jako gra, była całkiem rozbudowana - zrozumieją to tylko Ci, co do czasu 2004/2005 dobili chociaż 70 poziom.
O czym Ty mowisz : D Dzisiejsze pvp od tego w 7.4 rozni sie tylko tym ze leczymy sie nie recznie a przy uzyciu aim'a. Wszystko inne (dobre taktyki i myslenie z wyprzedzeniem co sie zrobi) nadal aktualne : ).
Skoro 10' osobowa grupa nie mogla zlapac w jednego 90 ek w Venore (jezeli chodzi o samo miasto ktore zawiera praktycznie same dwukratkowe drogi) to poprostu Twoi przeciwnicy byli nieudolni.
dawidfrelian
29-04-2009, 07:27
sorry ale myslalem ze rozmawiamy o pvp a nie o debilach ktorzy nie sa w stanie raz na 5-10 sek wycelowac runa w srodek ekranu.
poza tym poprzedni post odnosil sie wlasnie do tego 'ubostwianego' pvp z czasow 7.6 i wczesniej, ktore dla mnie jest niesmacznym zartem z idei pvp.
Stary, kiedyś PvP to było prawdziwe wyzwanie. Przecież nie było 2-sekundowego delay po wyjściu ze schodów. Paladyni mieli poważny problem bo nie było kołowrotka z żyłką i nie mogli strzelać ze spears. W dodatku ja idąc 30 palkiem (wieki temu) obawiałem się trzech 25+ sorców (może mają sd?) - a teraz?
Grorlama w Thais już nikt nie uświadczy, GSów itp.
Zróbcie tak jak ja i piszcie w tym przyklejonym wątku CipSoft sux.
Aim heala się (trochę) szybciej od ctrl+left click i na siebie. Poza tym ten Anti-Stairhopping ssie, dziesięciolatki wyzywają Cię - biegają po respie i chybią po schodach jak cisnę ench+sd...
Kasza_Mistrz
29-04-2009, 13:34
Nie ogladales / nie pamietasz tamtych czasow. - Nie wypowiadaj sie. Lagi ktore doznawal gracz byly widoczne w Tibicam.
Orshabaal potrafi 'zezrec' cala mane jedynie w zwarciu. (Mozliwe ze wyszlo by mu to w 1 sec poniewaz kiedys potwory potrafily zrobic combo) Chcialbym zwrocic uwage iz Cachero mial wtedy 200 lvl wiec poruszal sie szybciej niz ten smieszny boss wiec nie doszlo do zwarcia. Tak pozatym robil to up/down na Cyclopolis.
Nom bo nie pamietam jak na filmiku takze skakl tam gdize sie respia ghoule : /
Sorry bosie :( bo tam uciekl jak many nie mial ;*
jeszcze mi powiedz ze na wojnach sie nie zucalo 2-3 parceli pod eka zeby go zabic, bo i tak pewnie ja nie wiem po co sie to robilo..
Nie osadzaj mnie jak nie znasz.. -.-
Xaszkil ;)
A wiesz czemu jest latwiej ?? poniewaz ktoś wbił 100 lvl i jemu było trudno więc cipy mu ułatwili, dali mu więcej expowisk itd. I w ten oto sposób koło sie powtazało.....aż do teraz
Alanus Lutinum
29-04-2009, 21:34
Celowanie runami w pvp w starej tibii było ciekawe, aczkolwiek wraz z rosnącym lvlem graczy trafienie w takiego 150msa z utani gran hur bohami i time ringiem było praktycznie niewykonalne, z reszta wtedy 50% pvp stanowilo celowanie z run, drugie 50% to umiejetność poruszania się. Wniosek? Nie umiałeś celować - nie umiałeś pvp, dlatego tak to teraz ułatwili.
ewentualnie mozna bylo pojsc na goscia 10vs1 i zablokowac mozliwosc poruszania sie, podwyzszajac celnosc z 10% do 100%.
Pierwszy wałek w tym filmie to był
Neophyte - Army Of Hardcore (http://www.youtube.com/watch?v=B9EgywY3uIY) Fajny early hardcore :dance:
A co do filmu, już dawno widziałem.
technojebca
:<
topic:
po chvj robisz nowy temat z tym szitem?
wcale to nie jest śmieszne.
wręcz żałosne.
piteer_rookgaard
29-04-2009, 22:05
srednia wieku w tibi dzisiaj to 11-12 lat? a szkoda bo to sie przeklada tez na jakosc gry.
offtopic
znacie jakies fajne gry tibio-podobne?
Spróbuj mu albo metina2 ja tera gram w gallendor.pl bardzo ciekawa gra zapraszam :p
technojebca
:<
Fan Rubika.
Fan Rubika.
jeżeli deathcore/brutal deathcore/screamo
zaliczasz do Rubika
to powodzenia ;*
Kasza_Mistrz
29-04-2009, 23:26
Ja tam zapraszam na kosmiczni.pl najbardziej tibie przypomina Xd (grafikowo) <lol2>
Xaszkil ;)
Nom bo nie pamietam jak na filmiku takze skakl tam gdize sie respia ghoule : /
Sorry bosie :( bo tam uciekl jak many nie mial ;*
jeszcze mi powiedz ze na wojnach sie nie zucalo 2-3 parceli pod eka zeby go zabic, bo i tak pewnie ja nie wiem po co sie to robilo..
Nie osadzaj mnie jak nie znasz.. -.-
Xaszkil ;)
Prosze Cie nie osmieszaj sie bardziej. Nie, nie skakal na respie ghouli. Czy ja cos powiedzialem o parcelach? Czlowieku kozaczysz bo wyczytales jakies stare game weakness a nigdy tego nie widziales. Na wojnach nigdy nie widzialem zeby rzucali parcele. Czemu akurat pod eka a nie pod ms'a rpka czy ed'a ? : S Wiezy z parceli + f bomb by nie moc jej zniszczyc uzywano przewaznie do uhtrapa czego juz tlumaczyl nie bede.
Alez czym Cie osadzilem ? : d Smieszne.
Shockeh ;)
sprubuj mu albo metina2 ja tera gram w gallendor.pl bardzo ciekawa gra zapraszam :p
spróbuj*
Mu i Metin2 to Tibio-podobne gry? Jedynie co je laczy to srednia wieku graczy.
Moze jeszcze to ze kazda z tych gier podpisuje sie pod MMORPG a tak naprawde sa jedynie hack n slashem.
piteer_rookgaard
30-04-2009, 08:07
sprubuj mu albo metina2 ja tera gram w gallendor.pl bardzo ciekawa gra zapraszam :p
żaluje ze sie zapytalem :(
Kasza_Mistrz
30-04-2009, 08:39
Prosze Cie nie osmieszaj sie bardziej. Nie, nie skakal na respie ghouli. Czy ja cos powiedzialem o parcelach? Czlowieku kozaczysz bo wyczytales jakies stare game weakness a nigdy tego nie widziales. Na wojnach nigdy nie widzialem zeby rzucali parcele. Czemu akurat pod eka a nie pod ms'a rpka czy ed'a ? : S Wiezy z parceli + f bomb by nie moc jej zniszczyc uzywano przewaznie do uhtrapa czego juz tlumaczyl nie bede.
Alez czym Cie osadzilem ? : d Smieszne.
Shockeh ;)
sOrry bossie :<
Bo ty chyba z tymi parcelami i tak nie zczailes ale tibiaah master jestes :/
i skad wiesz ile ja gram :o mama moja jestes czy co ?
jak koles sie uhal (JAK NIE BYLO HKEYSUUUF) to musial chyba na siebie trafic a jak byl w trapie to mozna bylo rzucic tego parcela 1-2 to dalej prubowal trafiac na siebie ale ty i tak tego nie zczaisz.. bo masz konto na forum z 2005 to jestes mega elo.. bo gralem w tibie jak jeszcze byly stare grafiki wiec nie mow kiedy gralem kiedy nie -.- bo nikt nie dal ci takiego prawa..
Xaszkil ;)
sOrry bossie :<
Bo ty chyba z tymi parcelami i tak nie zczailes ale tibiaah master jestes :/
i skad wiesz ile ja gram :o mama moja jestes czy co ?
jak koles sie uhal (JAK NIE BYLO HKEYSUUUF) to musial chyba na siebie trafic a jak byl w trapie to mozna bylo rzucic tego parcela 1-2 to dalej prubowal trafiac na siebie ale ty i tak tego nie zczaisz.. bo masz konto na forum z 2005 to jestes mega elo.. bo gralem w tibie jak jeszcze byly stare grafiki wiec nie mow kiedy gralem kiedy nie -.- bo nikt nie dal ci takiego prawa..
Xaszkil ;)
Nie jestem zadnym Twoim bossem. Przeczytaj od poczatku co napisales bo zrobiles to tak chaotycznie ze nie mozna Cie zrozumiec. Wg. Ciebie jezeli ofiara wpadnie w trap a ty rzucisz pod niego 1-2 parcele to co? Co sie stanie? Powiedz mi. Bo ja sadze ze nic! Nie tylko konto na forum z 2005. Chodzi tu o wiedze ktora posiadam na temat tej gry. Jezeli naprawde grales w tamtych czasach a teraz masz lat max 12 to grales majac 7-8 lat (?) Nie wypisuj juz wiecej bzdur.
Wg. Ciebie jezeli ofiara wpadnie w trap a ty rzucisz pod niego 1-2 parcele to co?
niezaleznie od tego jak wysoko stoisz, run nalezalo uzywac dokladnie na kratce na ktorej stales, co w sytuacji w ktorej byles otoczony i dodatkowo ktos rzucal pod ciebie parcele niektorym moglo sprawic problemy.
niezaleznie od tego jak wysoko stoisz, run nalezalo uzywac dokladnie na kratce na ktorej stales, co w sytuacji w ktorej byles otoczony i dodatkowo ktos rzucal pod ciebie parcele niektorym moglo sprawic problemy.
Zupelnie tak samo jest z drabiną. Uzywasz kratki na ktorej znajduje sie drabina a nie jej szczebelki. Jezeli gracz opanowal wychodzenie po drabinie to powinien opanowac i to.
Duch Niespokojny
30-04-2009, 13:25
W ferworze walki nie każdemu przecież od razu to przychodziło do głowy...
piteer_rookgaard
30-04-2009, 14:23
@up
dobra skoncz
@top
Wydaje mi sie, ze Tibia za pare lat padnie.. Nie chce mi sie mowic dlaczego, to jest oczywiste.
@off
gram w zezenie :P poki co gra sie rozwija (3.0) ale moze byc
@down
a mozesz cos polecic takiego ala RPG? bo cienko cos :| oprocz Wowa, bo na privach nie ma tego klimatu a na global nie bede tracil kasy
@up
dobra skoncz
@top
Wydaje mi sie, ze Tibia za pare lat padnie.. Nie chce mi sie mowic dlaczego, to jest oczywiste.
@off
gram w zezenie :P poki co gra sie rozwija (3.0) ale moze byc
Zezenia i te jej trainer monki ... Żalosne. Przyszlosc Zezenii jest podobna do Tibii. From mmorpg to hack n slashyk. Tak pozatym to Zezenia posiada kod innej nie skonczonej gry takze jak ta nieskonczona gra wyjdzie na swiatlo dzienne to Zezenia niestety bedzie musiala zejsc ze sceny.
Kasza_Mistrz
30-04-2009, 15:51
Nie jestem zadnym Twoim bossem. Przeczytaj od poczatku co napisales bo zrobiles to tak chaotycznie ze nie mozna Cie zrozumiec. Wg. Ciebie jezeli ofiara wpadnie w trap a ty rzucisz pod niego 1-2 parcele to co? Co sie stanie? Powiedz mi. Bo ja sadze ze nic! Nie tylko konto na forum z 2005. Chodzi tu o wiedze ktora posiadam na temat tej gry. Jezeli naprawde grales w tamtych czasach a teraz masz lat max 12 to grales majac 7-8 lat (?) Nie wypisuj juz wiecej bzdur.
juz ci ktos to wytlumaczyl z parcelami..
btw mam 11 lat ;( co jeszcze o mnie wiesz?
Xaszkil ;)
Przyszlosc Zezenii jest podobna do Tibii. From mmorpg to hack n slashyk.
imho to jest raczej "from bad h&s to worse h&s".
piteer_rookgaard
30-04-2009, 16:48
imho to jest raczej "from bad h&s to worse h&s".
signed.. niestety :(
Nieprawdą jest w mojej opinii, że kiedyś w tibię nie grały dzieciaki! Jak nie grały! Grały tylko to był dzieci, które miały szacunek dla samych siebie.
Pamiętam tibię 7.5 czy 7.6 jak organizowaliśmy z kumplami wyprawy na cyklopy naszymi 15 lvlami i i tak najczęściej padaliśmy. Odnoszę wrażenie, że kiedyś Tibia sprawiała przyjemność, a teraz to nie jest już to samo...
piteer_rookgaard
01-05-2009, 22:44
tylko ze do tego wniosku dojdzie kazdy, stary, normalny gracz...
ja daje zywotnosc Tibii jakies 5 lat
starzy gracze odejda przez kolejne "spierdolie" a nowi beda wybierac produkt konkurencyjny (WoW, OTSy)
@down
nie do końca prawda, kiedyś był jeszcze klimat RPG, podziw dla ludzi za dokonane czyny itp.. A teraz 200 lvl w dp to codzienny widok
Tibia sprawiała przyjemność, a teraz to nie jest już to samo...
Bo kiedys jak byles mlody, tibia byla dla ciebie tajemnicza i ogromna. nie znales wszystkiego, i to sprawialo ci przyjemnosc.
Teraz tobie tibia po prostu sie znudzila, i temu nie daje ci przyjemnosci. Znasz wszystkie zakamarki, wszystkie mozliwosci, klepales prawie kazdego potwora. nie ma dla ciebie juz sekretow. Ale jak ktos przychodzi nowy, to ta tibia jest dla niego tak samo tajemnicza jak dla ciebie 5 (x) lat temu .
Tibijczyk222
03-05-2009, 14:00
No więc tylko narzekacie i narzekacie...
Gdyby przez 5 lat byloby 8,4 to kto by gral?
Nikt
Dupa by byla ,tyle mozna powiedzieć...
Ofc kilka rzeczy cipsoft spierdzielił ale gdyby nie zmienił nic gra padła by już dawno :S
A co do tych wszystkich rarow to prawda,tego nie warto nosic nawet bo jest slabsze albo nie wiele lepsze od itemow ktore mozna kupic po 1 min pisania na trade. Zeby magic longsword byl tkai mega dobry jak wsyzscy mysla to musialby miec z 70 ataku chociaz
Wg.mnie najwiekszym błędem cipsoftu jest umozliwianie graczon skillowania (,ofc.gdyby tego nie bylo musieli by powiekszyc atk broni czy coś)Co to ma być że gościu pare godzin stoi i sieka nozem/sierpem/łomem jakiś zielony budyń 0.0
Ja zaś pamiętam czasy kiedy to Bubble miała niewiele ponad 100 i była elo elo :D.A potem czasy isari i Del'Toro, jednej z najlepszych guild w tibii(no może najbardziej znanych).
Jednak wtedy było mało serverów, dużo typa i do tego farmy druidów. Z paccem, czy bez i tak było trudno grać. Albo zajęte albo nie było czym się leczyć, do tego dużo konfliktów. Jak nie patrzeć, w cale nie było tak różowo jak niektórzy przez cały czas wmawiają nowym graczom. Mało tego, nie znałem w tamtych czasach osoby, która by czytała książeczki w tibii. Zawsze ktoś prowadził lub szukało sie rozwiązania w necie i tyle.
A no i tibia.pl wtedy śmierdziała, a gery była the best, lohl.
Wg.mnie najwiekszym błędem cipsoftu jest umozliwianie graczon skillowania (,ofc.gdyby tego nie bylo musieli by powiekszyc atk broni czy coś)Co to ma być że gościu pare godzin stoi i sieka nozem/sierpem/łomem jakiś zielony budyń 0.0
A potem w dodatku jest mistrzem w posługiwaniu się wielkim, magicznym dwuręcznym mieczem ;/
Fetomann
05-05-2009, 17:52
bardzo dobry temat, ale co z tego jak my zwykłe szaraki:baby: nic z tym nie zrobimy, chodzi tutaj o niezłą kase, policzmy sobie 100 000 pacców(teraz juz i więcej) każdy średnio 150zł, bo kupują ludzie po 90dni, po 180 i po 360, a więc wychodzi 15000000, ładna sumka?:D o to im chodzi, dla nich to jest tylko kasa. Im więcej potworów mozna zabić normalnie i zloocić z nich coś dobrego, tym wiecej ludzi chce to mieć, kupują pacce, expią i robią ekipy.
EnpeceThief
08-05-2009, 07:09
@do thoro:
To my zniszczyliśmy grę a nie CipSoft...
Kto pk'uje? Kto poniza innych? Kto kradnie?
Kto czyni 7 tibijskich grzechów głównych?
Otóż to POLSCY, SZWEDCY i BRAZYLIJSCY gracze najwięcej. (Ci pierwsi to naprawdę już przesadzają. :( , wstyd się przyznać.;( ;( ;( )
Albertus
19-05-2009, 15:44
dla mnie to idzie na dobre , nie moga byc ciagle 4 zbroje z czego 2 praktycznie do do zdobycia... wedlug mnie wszystkie itemy powinny byc dostepne z potworow i questow ale tu mozna pogadac o ich czestotliwosci wypadania. powinno byc ze teoretycznie leca a praktycznie bardzo niezwykle rzadko... np. golden bootsy (chyba z hellgroaka) powinny leciec raz na 2000/3000 hellgorakow wtedy ekipy siedzialy by tygodniami zeby miec takie cudo.
co do cen itemow to fakt , ceny sa za male stanowczo. mysle ze zrobienie czegos w stylu rashida tylko ze kilka npc a questy trudniejsze troszke gdzie mozna by sprzedawac wiele nowych itemow np cos takiego :
1. quest od 100 levela , npc kupuje itemy z poi monsters ( te axe rozne itp.)
2. quest od 200 le vela , npc kupuje same najlepsze rzeczy typu MPA , Magic Swordy , Demon Army , Golden Legi ( i to za normalne ceny zeby cena tych itemow trzymala jakis poziom)
@ do tych co pisza ze stara tibia byla lepsza, co za problem? nie uzywajcie hot key , rozdzek (dragon hammer i skull staff i jazda:D ) nie zbierajcie nowych itemow , nie robci e addonow robcie hmm i expijcie z nich na dragach itp. ogolnie to na roty obok venore mozecie chodzic a na to ze nie ma lurowania to moze lepiej idzcie sami na poh i dajcie sie zabic dla gsa. ...
Mi sie taka Tibia taka jaka jest podoba. Tylko niektóre zmiany mi się nie podobają. Kiedyś cały dzien potrafiło się bić z 19 na 20lvl (druid i skull staff <3), a teraz 20 lvl można wbic sorcem w jeden dzien :/
Dla mnie klimat gry tworzą moi znajomi dzięki którym gram. Gdyby nie oni już dawno byl przestał.
wtedy ekipy siedzialy by tygodniami zeby miec takie cudo.
dokladnie na odwrot.
garstka ludzi ktorzy nie maja absolutnie nic lepszego do roboty siedzialaby od czasu do czasu na bossie, liczac na drop bezuzytecznych butkow.
Albertus
20-05-2009, 07:59
dokladnie na odwrot.
garstka ludzi ktorzy nie maja absolutnie nic lepszego do roboty siedzialaby od czasu do czasu na bossie, liczac na drop bezuzytecznych butkow.
no tu sie nnie zgodze na wielu servach sa ludzie kolekcjonerzy co level wbijaja przy okazji ale ich glownym celem jest ladny domek i ciagle laza na takie potwory z ktoreych cos fajnego wypadnie
informat6
20-05-2009, 09:39
ja grałem od tibi 7.6. Najlepsze były przygody z moim sąsiadem :D. Ja i on nie wiedział że istnieje coś takiego jak plate armor, legs itd. więc chodziliśmy na guhole aby zdobyć scale armory :P. Gdy już wiedzieliśmy co to jest ten p-set to zbieraliśmy długo kaskę ale wkońcu kupiliśmy. Najlepsze było to że 20 lvl robiłem w 3 miesiące XD (za to żarcie z wolfów wystarczyło do 33 lvl).
Za dużo itemków jest teraz w tibi.
PatroZiX
20-05-2009, 11:27
Za dużo itemków jest teraz w tibi.
Jak tu dla ciebie jest za duzo itemow to nie wiem co powiedziec o wowie.
Ale tutaj o WOW nie gadamy, to tak samo jak ja bym powiedział. Wole call of duty 4 bo tam jest więcej granatów, albo wole tibie od fify bo tutaj są smoki B)
Ahh te czasu kiedy to MPA było chyba jednym z najcenniejszych itemów które chciał posiadać gracz.. a teraz większośc graczy z nim lata.. ;/
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.