zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jak nie dać się PKerom?

Master'Piotr
25-04-2009, 20:21
Jak w temacie. Z tym, że nie jest to kolejny głupi temat, tylko pytanie do doświadczonych graczy o porady (a nie prośba do noobów o wskazówki w stylu kup sobie lepszą zbroję). Mam pomysł, że jak już parę osób się wypowie, będzie można zrobić poradnik (bo takiego raczej jeszcze nie ma).

Pozdrawiam

AnonimowyPowrot
25-04-2009, 20:27
Nie wychodź z depo/znajdź pro/kup lepszą zbroję (rotfl! xD)

A na poważnie - drabiny, schody, m walle... Nikt nie powie ci niczego konkretnego.

Master'Piotr
25-04-2009, 20:33
A czy jak gram sorcem to opłaca się zainwestować w bp jakiś run (np. magic misile). A jak jestem w jakimś tunelu to mam stawiać fire fieldy czy coś takiego jak mnie gonią?

Nath015
25-04-2009, 21:20
Jesli gonia cie pk i strzelisz f bombe to potem nie bedziesz mogl wejsc do depo/temple. Tak jak ktos powiedzial wczesniej, nie da sie powiedziec niczego konkretnego. Ale nos ze soba kilka destroy fieldow/desintegrate. Zawsze sie moga przydac.

Maciekxd
25-04-2009, 21:24
Noś poty i destroy fieldy

Muszkiet
25-04-2009, 21:37
Można tez grac na non-pvp, podobno najlepszy sposób.

DK-LOG.911
25-04-2009, 22:15
Oto lista najlepszych tricków:

Nie atakuj PKera!!!
Noś przy sobie Magic Walle (do blokowania)
W każdym mieście znajdź kilka miejsc dobrych do ukrywania się, np.:

siedziba inkwizycji w Thais
koszary (u Chestera Kahsa) w Thais
doki w Venore
magazyn pod portem w Venore
zamek w Carlin

Najwyższe piętro
Podziemia

kryjówka Talphiona w Kazordoon
miejsc jest oczywiście masa. wystarczy dobrze patrzeć ;)

juran_se_spychowa
25-04-2009, 22:35
Ja zdaje się na pomoc moich kumpli i tyle... zawsze jesteśmy gdzieś blisko siebie, i jeszcze ani razu nie zdażylo mi się paść od PK...

Master'Piotr
25-04-2009, 22:42
A jak spotkam w jakiejś dziurze (czyli miejscu gdzie expie) PKera co ma mniej więcej taki poziom jak ja albo troche wyższy (mam 9 lvl, sorc) to mam uciekać czy spróbować go ubić?

Glimil
25-04-2009, 22:48
Zależy od twoich umiejętności PVP. Może się okazać, ze ma lvl większy o 2 a ty go pokonasz. Może też tak być, że ma taki sam lvl, jak ty, lecz posiada większe skille o 3-4, to też może być decydującym wynikiem walki. Może też tak być, że ci nic nie zrobi, bo akurat trafiłeś na nooba który bije tyko postacie o 6 lvl niżej. Nic nigdy nie wiadomo, ja zawsze czekałem na ruch takiego PK, co zrobi, jeżeli zaatakuje, a ja mam niższy lvl, próbuje uciec, a jeśli nic nie robi omijam go z daleka. Ja nie lubię walczyć z graczami nie kręci mnie to jakoś, a poza tym i tak bym przegrał

Gholit
25-04-2009, 23:35
Jeśli ktoś się wybiera na PK'owanie to pewnie jest przygotowany, ma dużo potów i runek, więc radzę uciekać. Chyba że to jakiś noobek, to inna sprawa.

Erverse
26-04-2009, 09:48
O 9 sorca to Ty się nie bój...
Apropos, jest już taki temat, a właściwie poradnik.

BishKOPt
26-04-2009, 10:08
na 9 lvlu nawet niema mowy o walce ;p bo co ty mozesz różdżką zrobić ;P zreszta jak cie ubija na 9 lvlu to tak jakbys tylko teleporta dostał do miasta, jak dla mnie ;p bo te 2 czy 3k expa to jest nic :)

Zamne
26-04-2009, 10:21
jak nikogo nie wkurzysz to nikt ci nie bedzie bil 9 sorca, bo sobie pomysla "co mi z niego spadnie, najwyzej jakis scale armor -.-" i nikt nie powinien go ruszac, ofc poza 12letnimi dzieciaczkami ktore mama w domu nie kocha :p

Master'Piotr
26-04-2009, 11:06
Dziękuję wszystkim za rady, ale mam jeszcze parę pytań:

* czy opłaca się zainwestować w Time Ringa (bohy dla 9 lvl to chyba kiepski pomysł :( ), a jeżeli tak to czy bardzo zwiększy on moje szanse ucieczki przed PK???

* czy niewidzialność (Stealth Ring) działa także na ludzi, czy tylko na potwory???

* czy jak użyję pod rząd różnych run z fieldami (np. fire field, enegry field, poison field) to gościu będzie otrzymywał poźniej jednocześnie obrażenia od wszystkich trzech żywiołów???

* czy teraz jest tak, że aby używać np. Magic Wall trzeba mieć 9mlvl ORAZ 32 zwykły lvl (pamiętam, że kiedyś do używania był potrzebny tylko mlvl)???

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Pozdrawiam

Mosted
26-04-2009, 12:05
Po co ci odpowiedz? Przecież wszyscy jesteśmy noobami;(

Partyraiser
26-04-2009, 12:34

* czy opłaca się zainwestować w Time Ringa (bohy dla 9 lvl to chyba kiepski pomysł :( ), a jeżeli tak to czy bardzo zwiększy on moje szanse ucieczki przed PK???

* czy niewidzialność (Stealth Ring) działa także na ludzi, czy tylko na potwory???

* czy jak użyję pod rząd różnych run z fieldami (np. fire field, enegry field, poison field) to gościu będzie otrzymywał poźniej jednocześnie obrażenia od wszystkich trzech żywiołów???

* czy teraz jest tak, że aby używać np. Magic Wall trzeba mieć 9mlvl ORAZ 32 zwykły lvl (pamiętam, że kiedyś do używania był potrzebny tylko mlvl)???

Pozdrawiam

1. Tak time ring kosztuje ok. 2k i jest baardzo przydatny, szczegolnie jeśli nie mamy pacca, sam wiele razy mi ratował dupe przed pk :)

2. Niewidzialność dziala tylko na niektore potwory, ale czasami się przyda jesli twoj zabójca nie ma wysokiego lvla możesz założyc stealth ringa i wbiec gdzieś gdzie jest dużo np. demon skeletonów ( nie widzą nie widzialnych )

3. Nie wiem, ale co Ci da że puścisz w niego fire fielda ? :D

4. Tak, musisz mieć 32 lvl i 9 mlvl.

I zawsze noś przy sobie dużo potionów, nawet jak idziesz na potwory na które nie musisz ich brać, nie daj się zaskoczyć tj. nie stój w miejscu bo Cię trapną, myśl gdzie uciekasz, uciekaj z głową ! Jeśli możesz używać to noś ze sobą destroy fielda, bo gdy wpadniesz w trapa pomoże Ci się z niego wydostać.

Nath015
26-04-2009, 19:39

Pozdrawiam

No to ja moze powiem troche dokladniej niz poprzednik.

1. Oplaca sie zainwestowac (u mnie kosztuje on 1k), t ring daje ci 30 lvli, wiec nawet na 10 mozna uciec od 35-40).
2. Niewidzialnosc dziala na niektore potwory, ludzie beda cie widzieli jako "chmurke czaru".
3. Tak, bedzie otrzymywal wszystkie trzy rodzaje obrazen. Jednak strzelanie w pk fieldami spowoduje, ze nie bedziesz w stanie wejsc potem do dp/temple. Jesli chcesz pk-owac to zdecydowanie lepiej jest uzywac innych run, np. hmm/icicle.
4.Tak, do uzywania MW trzeba miec 9 m lvl (niestety...) i 32 lvl.

BaxCrow
01-05-2009, 03:26
No dostałeś takie porady, że na pewno nigdy nie padniesz...

A tak na poważnie, dla 9 maga, nie ma żadnej rady.
Masz 190 punktów życia, a to czy ktoś Cię zabije to zależy od jego kaprysu.
Mogę Ci tylko doradzić. Nigdy nie atakuj PK. Po prostu biegnij w stronę najbliższego PZ [Protection Zone]. Noś przy sobie plecak z maną, żeby w sytuacji, gdy bije Cię powiedzmy 13 druid, możesz mieć cały czas manę do tego by używać exury. A jeżeli jakikolwiek 60 mag czy druid, będą mieli kaprys Cię zabić to możesz co najwyżej, zalogować się w temple i odrabiać poziom. Time Ring, może Ci pomóc w ucieczce, ale jeżeli ktoś chce PKować, to pewnie też posiada taki pierścionek.

I chyba najlepsza rada. Nigdy nie panikuj. Bo większość ludzi przez to traci życie. Panika w rękach, serce wali jak oszalałe, a mózg nie pracuje jak powinien.

Pozdrawiam. BaxCrow.

ZenonRozbojnik
04-05-2009, 17:08
kup sobie taki syropik nervosol i postaw kolo kompa jak cie zlapie pk to szybko oj e b cala buteleczke. Zero stresu wtedy, polecam

ThoosOnienn
04-05-2009, 20:08
ja kiedys poszedlem na poh i na 8 lvl (jestem palkiem) skillilem na kolegach do 50 dysta i poszedlem i spotkalem 15 druta zaczol mnie bic a ja daleko od miasta to nie mialem szans na ucieczkie wiec zaczoleemm go walic i go pokonalem no mialem moze szczescie ze niemial potow ale exury uzywal a ja na 8 lvl tylko utevo lux :)

Grulix
04-05-2009, 20:11
Najważniejsze jest to, żebyś nigdy nie dawał nieznajomym party i ich atakował. Noś sobie m wale, oraz dużo mf. Jak schodzisz z respa schodź tak jak Ci zostanie mało mf nigdy nie schodź z respa nie mając nic mf chyba, że to no-pvp :D.