Pokaż pełną wersje : Battleon pomocy !! xD
MalyBucz1990
27-04-2009, 17:06
Gram w Battleon'a i mam pare pytan co to tej gry. Zaczne od poczatku. Mam 31 lvl i nie wiem z kad wziasc miksturki do leczenia. Czytalem na forach ze mozna miec tylko 1 ale musi byc jakis sposob aby posiadac ich troche wiecej na raz. A druga sprawa to jak zmiecic swoje atrybuty (STR,DEX itd.)? Mam 31 lvl i mam all po 10 punktow.
1. Z kaz wziasc wiecej potow i jak je zdobyc ?
2. Jak zmienic swoje atrybuty ?
Prosze o dokladne opisy miejsc i gdzie mozna dane czynnosci zrobic. Prosze takze o nie pisanie taki odpowiedzi jak np. Idzi to jakiegos NPC i tam se zmieniasz. Potrzebuje konkretow. Prosze pisac jak dla poczatkujacego.
Z gory Thx za dobre checi. Czekam z utesknieniem na jakies dobre odpowiedzi. xD
Heatvich
27-04-2009, 18:46
Siema. Też gram w tę grę i podpowiem ci. Atrybuty zmieniasz u stat trainera. Zagadaj do tego czerwonego cosia na początku.
Co do potek, podobno się je robi . Sam nie wiem z kond je brać.
Pozdrawiam :)
MalyBucz1990
27-04-2009, 19:36
Wielkie dzieki Heatvich za udzielenie takiej odpowiedzi jakiej sie spodziewalem. Napewno bedzie mi sie teraz lepiej gralo. Jesli dowiesz sie jak robic potki to czekam na next odpowiedz.
Jesli ktos zna dokladne wiadomosci co do potkow to prosze o posta.
Thx jeszcze raz.
Pozdrawiam =]
Pamiętam, że za każdym razem jak się przelogowywałem to dostawałem 1-2 potiony.
Potiony mozesz wziasc np ze skrzynek na questach, lub z domku (ale to kosztuje Z-tokeny)
Poty sie robi w chacie Warlicka [tego maga] musisz wkładać do gara różne rzeczy z półki i ci potki wyjdą ;p
MalyBucz1990
28-04-2009, 07:10
Noradin jesli to dziala to bedzie good. A jesli chodzi o ta chate maga, to ona jest w tym miescie podstawowym, w ktorym sie pojawiasz (podajze to jest miasto Battleon) czy w Nawiedzonym Miescie ( nie pamietam nazwy) ?
Bo moj brat czytal ze mozna miksowac jakies skladniki na poty w tym nawiedzonym miecie i chce sie upewnic dokladnie gdzie. Jak dasz rade odpisz.
Thx 8o
Heatvich
28-04-2009, 10:11
Hmm... Czytałem coś i wiadomo mi że poty się robi u tego maga jak napisał ktoś up. Ale nie znam składników do końca, ja poty także pobierałem z questa(bodajże z jakimś trollem dostawałem 10 mana i 10 health) ale nie pamiętam go do końca.
Poczytam coś jeszcze i dam ci znać.
@edit
Jeżeli tolerujesz "pomoce" to masz to.
Wejdz do gry i zagadj do twilly'ego. Weź quest frogzard-hunter i kliknij w quest 3, zabij 2 moby i otrzymasz 10 potek. Przy 3 ucieknij lub go pokonaj ;).
Oryginalna treść z http://www.cheatsguru.com/pc/battleon/hints/#id1577172
Btw. Jaką grasz klasą , jaki lvl , i czy masz już "rasę"? :D
MalyBucz1990
28-04-2009, 13:00
Powiem tak : Wiem ze jestem Fighterem 31 level obecnie i ukonczylem 4 trening ze tak powiem u jakiegos kolesia w tym sklepie "INN"... Nie wiem czy moja odpowiedz jest dobra bo gram w to 1 raz i nei wiem co gdzie sie robi jeszcze.
Btw. Jak ktos dobrze sie zna na tych klasach czy czyms tam niech objasni o co w tym kaman i poradzi czym najlepiej byc jako Fighter... I gdzie sie robi ta klasa krok po kroku znaczy sie gdzie jest ten NPC. Sorrki jezeli zle zlozylem pytanie znaczy sie bez sensu ale jezeli rozumiecie o co chodzi to napiszcie. Z gory Dziekuje :)
Heatvich
28-04-2009, 13:13
Hah :D Z chęcią ci pomogę.
LVL Fightera - tak jakby doświadczenia jak np. Policjant , Sierżant itp.
Po zrobieniu 5 lvl fightera polecam zrobienie klasy Berserker <travel map i tam u góry masz Berserker coś tam>.
I zagadasz do npc , on ci da 5 poziomowego questa <co 1 poziom silniejsze stwory!>
Ja obecnie gram Rouge <43 lvl , klasa Ninja , rasa Human Werevolf>.
Następnie dla wyzwania polecam ci zrobienie z siebie DracoMancera <o ile możliwe dla fightera> a z resztą dasz sobie radę ;D
Btw. Wrzuć screena ze swoimi statsami czy coś.
MalyBucz1990
28-04-2009, 14:31
Dzieki za powyzsze info. Na bank sie przyda...
A co do statystyk to oto link :
http://img527.imageshack.us/img527/3045/53798332.jpg
Jezeli o to chodzi ^^
Jezeli masz jakis plan jak pujsc w staty to powiedz x]
Ja mam tak jak na screenie. I pujde w tego Berserka.
A tak poza tym to widze ze gramy na 1 swiecie w Tibi x]
Heatvich
28-04-2009, 14:56
Hmm.. No to rozłożenie stat masz b.dobre. Ładuj tak dalej do 45~ , a potem radze ci dodać trochę w luck ze względu na mniejsze waste.
Jeżeli walisz coś czarami to dodaj parę w intellect.
Co do serva tibii to się zgadza :)
a btw. Polecam ci robić dużo questów. Niezła kasa, exp i dużo z-token'sów wpada :).
Dzisiaj wbiłem i new postać zrobiłem xd powiedzcie jak sie staty robiło? [str itp] bo dawno nie gralem
MalyBucz1990
28-04-2009, 20:44
Jak staty sie robi masz wyzej napisane, ale powtrze : Po zalogowaniu masz takiego Czerwonego jakby krolika wchodzisz w niego i bierzesz "Hello!", potem bierrzesz cos takiego jak Stat Triner czy cos w tym stylu i wybierasz u kogo sie szkolic chcesz i bierzesz tylko jakie Atrybut se podnosisz i to wsio chyba... Jedynie tyle ze placisz coraz wiecej na dany atrybut oraz trener robi sie tez silniejszy ^^ u Sir... cos tam mozesz trenic all, u maga to jak na maga przystalo a u tego Warriora tylko END, STR i DEX jak na wojownika x]
Jak o to chodzi to prosze....
Heatvich
28-04-2009, 21:42
No :) To kolega już wie dużo na temat Adventure Quest?;)
Refresh.
Wklejamy SS z naszymi postaciami?:)
MalyBucz1990
28-04-2009, 23:19
Jak wkleisz pierwszy Screena to ja tez moge ^^ Chce najpierw zobaczyc jak to ma wygladac.:] Zeby bez nadziejnych i bez sensownych Screenow nie umieszczac.
Heatvich
28-04-2009, 23:23
No ok :P Zaraz wkleję ss z editem.
@edit
Mój Tecov. 45 Rogue B)
No i kolekcja 3 armorków :P
http://img257.imageshack.us/img257/8663/hejajko.jpg
MalyBucz1990
29-04-2009, 09:50
Niedawno se zrobilem Berserka, ale chodze z zbroja Fightera bo mnie jeszcze nie stac :( na ich zbroje.
Sorki ze fotka w linku, ale nie wiem jak dodac obrazek i mam z tym klopot.
http://img524.imageshack.us/img524/1408/obojetnie1.jpg
Jak mozez to wes napisz jak zrobic inna Race niz Human ?
Ale wy sie męczycie ze screenami ;p, poprostu zalogujcie i kliknijcie "character page", na dole po prawo od twilliego i oto wynik: http://aq.battleon.com/build30/charview.asp?temp=116072
Heatvich
29-04-2009, 13:58
Ech.. Zapomniałem o tym :D Długo nie grałem i nagle powrót.. Od nowa obczajam wszystko ;D
@autor
I jak tam idzie ?:)
MalyBucz1990
29-04-2009, 17:31
Gepard mam pytanie jak mozesz to odpowiedz na nie : Jak sie robi poty ? Bo moze wiesz... Wiem ze jak sie relogniesz to ci sie odnawia 1 potion... Ale jak sie robi by sie nie przelogowywac. Jak wiesz to opisz dokladnie co, gdzie i jak... Z gor dzieki...
Mówiłem ciiii..... Nakręce ci filmik poczekaj...
MalyBucz1990
02-05-2009, 12:07
Siemka i sorki ze nic nie pisalem ale nie mialem powodu. Juz wiem jak stwozyc miksturki do leczenie, ale co najgorsza mozna miec tylko 1 przy sobie. Jak cos obczaje co z czym miksowac i podam receptury co z czego mozna zrobic Pozdro xD
Wiec... Zmiksowalem skladniki i powychodzily mi dziwne rzeczy. To tak :
Jestesmy w miescie Battleon (w tym pierwszym) i wchodzimy do drugiej chatki od lewej (Mage Shop). Znajduje sie tam Warlick, nastepnie klikami na niego i wybieramy opcje : Explore Shop --> Sure thing, really! Mamy przed soba polke z skladnikami i garnkiem (Mixing Bowl). Wystarczy przeciagnac dany skladnik do garnka (zawsze 3 skladniki). Wydaje mi sie ze wszystko zmiksowalem na rozne sposoby.
Receptury :
* Heal Potion : Mermazon Kelp, Magma Leaf, Frogzard Tear (mozemy miec max 1, ale twozyc mozemy wiecznosc)
* Teleport : Magma Leaf, Mermazon Kelp, Slattwob Dust (odrazu teleportuje w rozne miejsca np. mnie przeteleportowalo na statek Pirata w Nawiedzonym miescie oraz moze teleportowac na miejsce walki)
* Mana Potion : Mermazon Kelp, Moglin Essence, Bad Juice
* Green Hair : Mermazon Kelp, Frogzard Tear, Bad Juice (zmienia twoj kolor wlosow na zielony)
* Backwoard Name : Mermazon Kelp, Frogzard Tear, Moglin Essence (odwraca nick np. Bucz --> zcuB)
* Pet Rock : Magma Leaf, Bad Juice, Slattwob Dust (brzmi jak kamienny zwierzak)
Jak pominolem jakas kombinacje to prosze o posta.
Btw. Sorry za bledy ortograficze jezeli jakies sa oraz za niepoprawnie napisane slowa angielskie.
można mieć 10 potionów nie będąc Guardianem szybko i łatwo:)
Sry że przez chomika ale nie miałem pomysłu.{AAA.bmp}
Klikamy to co zaznaczyłem na czerwono.
po pokonaniu ostatniego potworka uzupełnia nam poty do 10
(poty będą po wylogowaniu się) następnie uciekamy od następnej walki i mamy 10 potów.
(nie da rady mieć więcej) :confused:
http://chomikuj.pl/awokado1231/Inne
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.