Pokaż pełną wersje : Stosunek do okularów.
Borze dromidor mi skasował mój ulubiony temat tego miesiąca - do pisania o tym, jaki macie stosunek do okularów, a jest on nawet ciekawy! (bo o "pytaniu tibijczyków czy poprawiają wzrok" przestał on być po dwóch postach).
Ja zakładam okulary jedynie do pracy przy komputerze. Znacznie przyjemniej mi się wtedy czyta, nie obciążam oczu w ogóle że tak powiem (chociaż mogę czytać i bez okularów bez problemu, po prostu w okularach odczuwam większy komfort). No i są z antyrefleksem, jest to dla mnie wielki plus, czytałem sporo dobrych opinii na ten temat i myślę, że również mnie to wiele daje. Na zewnątrz nie potrzebuję, bo nie wydaje mi się abym był jakiś ślepy czy coś, wszystko bez problemu "widzę" : p.
I nie, nie wydaje mi się, aby noszenie okularów to był jakiś wstyd. Wiele osób mi mówi, że nawet ładnie na mnie leżą, chociaż mało kto miał mnie okazję w nich zobaczyć.
A co Wy o tym sądzicie? Badaliście wzrok? Nie nosicie okularów mimo nakazu okulisty? Nie chce wam się/wstydzicie się?
AnonimowyPowrot
28-04-2009, 21:40
okulary to pedaly ;[
@down
slaby sprzet masz po prostu
niestety stosunków z okularami nie odbywam, ale i tak nosze je codziennie, mam wade -2/-2 a krotkowidz ma przesrane, bo ogolny brak szczegółów mnie denerwuje. Z okularami wyglądam lepiej, chociasz wiele osob pytało się mnei czy nie lepiej by mi było z soczewkami.
Noszę soczewki kontaktowe, okulary czasami wieczorem. Nie ma w tym nic wstydliwego, niektórzy nawet lepiej wyglądają w okularach niż bez (ba, w niektórych krajach ludzie traktują okulary jako biżuterię).
Milten Magician
28-04-2009, 21:42
Noszę bo muszę. Mam wadę +0.5 na jednym i +1.0 na drugim oku.
Mam spore szanse na wyleczenie zupełne więc próbuję.
Napaliłem się na soczewki swego czasu. Ale jak zobaczyłem ich cenę i ile jest z nimi zachodu to wróciłem do okularów.
Edit
Jednak największą wadą okularów jest to, że się bardzo łatwo brudzą ;/
neopostman
28-04-2009, 21:45
Okulary wdziewam tylko w celu pożerania promieni słonecznych.
Ale kiedy byłem młody miałem lekką wadę, którą musiałem korygować okularami rok, czy tam półtora.
Ponoć wyglądałem w nich sexi ; d.
kobiety na to lecą
@Neo [hide]
wiadomo ;D
@
Ja nosze i jakoś problemów z tym nie odczuwam choć pare osob mówiło ze moze jednak lepiej bym bez wyglądał :p
ale trzeba je często czyścic :/
ale w gimn. na początku to było ciężko..
Dark Sven
28-04-2009, 22:02
Wzrok mam jak jaszczomp.
Wzrok mam jak jaszczomp.
Ja też, ale tylko z bliska.
Czarna_Mamba
28-04-2009, 22:06
Ja za to dumnie noszę moje okulary a'la Harry Potter, pomimo tego, że nie mam wady wzroku. : ))
Poza tym, stwarzają iluzję, że osoba jest inteligentna i oczytana xD, niektóre modele jednak (moje... : D) dodają +5 do nerdostwa. Ogólnie podobają mi się ludzie w okularach, szczególnie tych grubszych lub w bardziej wyrazistym kolorze, jednak nie każdemu to pasuje.
Ma się to siostry z -3/-6. : ) Jednak one preferują soczewki. Za to szwagier za Chiny nie dał się i twardo obstaje przy brylach. : )
niestety stosunków z okularami nie odbywam, ale i tak nosze je codziennie, mam wade -2/-2 a krotkowidz ma przesrane, bo ogolny brak szczegółów mnie denerwuje. Z okularami wyglądam lepiej, chociasz wiele osob pytało się mnei czy nie lepiej by mi było z soczewkami.
Mam -4,5/-4,75 (i tak dobrze, że tylko tyle, ojciec ma -6). Soczewki uber alles, though ; )
Koleżanka ma -13, jej powiedz, że krótkowidz ma przesrane przy -2 =P
Napaliłem się na soczewki swego czasu. Ale jak zobaczyłem ich cenę i ile jest z nimi zachodu to wróciłem do okularów.
50 zł/miesiąc i masz soczewki, których nie musisz zdejmować na noc (sam takie nosze). Owszem, są to koszta.
FPISUJCIE MIASTA KTURE NOSZOM SOCZEWKI!!11one
Wzrok mam raczej dobry, okularow nosic nie musze. Ale nie mam nic przeciwko nim, a dziewczyny w okularach sa pociagajace :3
semilunaris
28-04-2009, 22:15
FPISUJCIE MIASTA KTURE NOSZOM SOCZEWKI!!11one
PINCZYN.
Okulary, słaba wada wzroku. Majnusy. Ktoś powiedział, że kobiety na to lecą. Chyba z dachów.
@up
Starogard Gdański? xD
Ja kiedyś nosiłem okulary ale teraz już nie muszę :P
Wzrok mam raczej dobry, okularow nosic nie musze. Ale nie mam nic przeciwko nim, a dziewczyny w okularach sa pociagajace :3
Niektóre. Ale ogólnie wolę bez ; )
Notabene, dziewczyny, które robią :3 też są pociągające.
Soczewki. Okulary noszę zawsze wieczorem w domu, gdy już soczewki zdejmuje. Nosiłem je właściwie długo, ale jednak soczewki wygodniejsze. Nie ma problemu gdzie je podziać jak idziesz grać w nogę, nie parują zimą itp.
Wada +3.5/+4
Stanley6a
28-04-2009, 22:27
A ja nosze okulary i mi to nie przeszkadza i nie przynosi wstydu ;d Jestem krótkowidzem ;d Koło -2/-2 ;d Podobno w okularach wyglądam lepiej niż bez. Nie wiem. Nie potrafie tego ocenić. Przyzwyczaiłem się już.
Ja ja się cieszę idealnym wzrokiem (0.00 : D). Ale do okularników nic nie mam, wyglądają o niebo lepiej kiedy noszą okulary, niż kiedy robią =.= na tablicę.
P.S.: Ryba, nudzi Ci się, co? : D
Nie noszę, mimo że powinnam, bo ostatnio słabo widzę. :) mam około -1/-0,75. A boję się iść do okulisty, bo w okularach jest mi dużo gorzej niż normalnie. Chociaż skoro ktoś powiedział, że dziewczyny w okularach są bardziej pociągające to może się zdecyduję.. ;)
@Lasooch
Noo, :3 tez jest plusem xD
@Valisha
Smialo! Ale musisz do tego robic ":3" i efekt gwarantowany!
Powinienem nosic, ale noszę od czasu do czasu, jak już do komputera.
piternet
28-04-2009, 22:58
Ja na szczęście ciesze się dobrym wzrokiem i nie mam zamiaru go tracić. Po za tym okulary trochę przeszkadzają w codziennym życiu oraz uprawianiu sportu. Jak ma się -13 to bez okularów chyba prawie się nie widzi? Współczuję, ja bym nie wytrzymał =D
Natomiast, jestem posiadaczem stałego aparatu na zęby, jeszcze ze 3 lata ;)
Ja na szczęście ciesze się dobrym wzrokiem i nie mam zamiaru go tracić. Po za tym okulary trochę przeszkadzają w codziennym życiu oraz uprawianiu sportu
O tak, bo zdjęcie okularów to tak spektakularny wysiłek, na który nie wielu się porywa! To chyba dlatego ostatnio na mistrzostwach świata Otylia pływała w okularach, a Ronaldo właśnie grał z Arsenalem z okularami na nosie.
: D
@down
Yup
btw. Jaki Ronaldo? Masz na mysli Christine? xd
Ja okulary kiedys nosilem, jakos do 4 klasy podstawowki - cos takiego - okulista powiedzial, ze juz nie musze nosic, ale jak chce to moge. Jakos nie chcialem, ogolnie MOZE mam jakas minimalna wade, ale na wzrok nie narzekam.
Stosunki do okularów... Ryba osiągnął szczyt fetyszu... o.0
Pf, głodnemu chleb na myśli. Niektóre słowa mają więcej niż jedno znaczenie!
przy czym niektore są bardziej dwuznaczne na pewnych forach niz na innych xD
..::QRAS::..
29-04-2009, 07:15
nosze soczewki , a do samochodu mam takie z 3 filtrami z antyrefleksami i huk wie co jeszcze xd
@Lasooch
Dużo się tam Was ostało po pożarze? ;)
@Topic
Półślepy. O ile dobrze pamiętam 0.5 i 0.75.
Mam -4,5/-4,75 (i tak dobrze, że tylko tyle, ojciec ma -6). Soczewki uber alles, though ; )
Koleżanka ma -13, jej powiedz, że krótkowidz ma przesrane przy -2 =P
Omg, mi moje -0.75/-0.75 wystarczy, żebym się wkurzył, bo nie widzę xD
Okulary noszę od jakiegoś miesiąca, może dwóch. Zakładam je głównie w szkole i do pracy z komputerem. Planuję w najbliższym czasie soczewki sobie załatwić, bo chciałbym widzieć dalekie rzeczy na ulicy xD
Czterookie potwory!!!!!!! Nic złego dopóki nie wyglądasz jak Harry Potter.
BTW. Jaszczomp mnie położył xD
mój kumpel z siłowni nosi okulary, a nie jest to mały delikwent(bez kija ni rusz). Gdy tylko ściągnie okularki jego twarz (jak u supermena) zmienia się w typową wredna mordę kryminalisty(co doskonale uzupełnia sie z jego sylwetka). Gdy nosi okulary wygląda na dużego miłego studenta, więc pozory, że chooj.
Dlatego okulary są doskonałym uzupełnieniem dla młodego człowieka(nie tylko), który np chce zabłysnąć przed pracodawcą.
gavreonien
29-04-2009, 10:51
Mi przez noszenie okularów nie udało się kiedyś załapać na pracę na budowie... A jestem dalekowidzem, +1,5/+1.0. Tak poza tym to już się przyzwyczaiłem, seki od 3 roku życia noszone, więc luz ;)
Warriorek
29-04-2009, 11:00
Pf, głodnemu chleb na myśli. Niektóre słowa mają więcej niż jedno znaczenie!
Pff.Głodny ,głodnemu wypomina ;D.Niewiem o co chodzi ; o .
Mi przez noszenie okularów nie udało się kiedyś załapać na pracę na budowie... A jestem dalekowidzem, +1,5/+1.0. Tak poza tym to już się przyzwyczaiłem, seki od 3 roku życia noszone, więc luz ;)
Ciekawe, nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Może nie przez okulary, a przez sylwetkę nie udało się?
btw ile teraz kosztuje laserowe leczenie? pytam z ciekawości.
Noszę okulary prawie cały czas. Ściągam do spania, mycia i na imprezach historycznych. Mam bardzo małą wadę, ale muszę je nosić bo nienoszenie skutkuje u mnie cholernie uciążliwymi migrenami. ; < Jednak nie wstydzę się swoich okularów. Ot po prostu, skoro trzeba to noszę ; )
JapkoLata
29-04-2009, 16:16
a som okulary kture nosi sie dla ozdoby i neiktorzy nosza zeby tylko ladnie wygladac
Wylansowany
29-04-2009, 16:27
Ja mam oczy bez wady wzroku, widzę zawsze szczegóły, nie muszę nosić okularów, ale oczy mi strasznie łzwią - dobrze, że przypomniałem sobie, że powinienem iść do okulisty...
Ale wracając do tematu. Ja do okularów nic nie mam, w dodatku, że teraz większość ludzi je nosi, to nie jest nic dziwnego.
Sam noszę tylko przeciwsłoneczne, bo ponoć lepiej wtedy lepiej wyglądam niż bez nich (na zdjęciach lepiej wychodzę :p).
Dark Sven
29-04-2009, 16:52
Sam noszę tylko przeciwsłoneczne, bo ponoć lepiej wtedy lepiej wyglądam niż bez nich (na zdjęciach lepiej wychodzę :p).
Pewnie masz tak duże, że twarzy to za bardzo nie widać...
Wielkimanitu
29-04-2009, 17:19
Noszę okulary bo dodają mi +1 do inteligencji i +2 do charyzmy.
Czarna_Mamba
29-04-2009, 17:44
Ekhm, dziękuję. :<<
Jak młodszy byłem lat kilka i włosy miałem takie no... hmm... jakby nie patrzeć krótkie ; ) to na mnie Harry Potter wołali ; <
Wylansowany
29-04-2009, 19:24
Pewnie masz tak duże, że twarzy to za bardzo nie widać...
Właśnie o to chodzi. :p
Jak młodszy byłem lat kilka i włosy miałem takie no... hmm... jakby nie patrzeć krótkie ; ) to na mnie Harry Potter wołali ; <
A ja lubię harrego pottera :p
btw
Otrzymałeś ostrzeżenie na Forum Tibia.pl
Otrzymałeś ostrzeżenie na Forum Tibia.pl.
Powód: Wulgarne słowa
-------
Wiadomość jest automatyczna. Znajdziesz w niej informacje o powodzie ostrzeżenia. Pamiętaj drogi użytkowniku, że otrzymałeś ostrzeżenie dlatego, że nie zastosowałeś się do regulaminu. Jeśli masz jakieś wątpliwości odpisz na tą prywatną wiadomość.
Pamiętaj, że korzystanie z forum jest przywilejem, dlatego należy stosować się do zasad.
-------
To ostrzeżenie nakłada 1 punkt(ów) na Twoje konto, czas na jaki zostało nałożone jest podane w widoku Twojego profilu. Poważne ostrzeżenia nie wygasną nigdy.
Oryginalny post:
2533319
mój kumpel z siłowni nosi okulary, a nie jest to mały delikwent(bez kija ni rusz). Gdy tylko ściągnie okularki jego twarz (jak u supermena) zmienia się w typową wredna mordę kryminalisty(co doskonale uzupełnia sie z jego sylwetka). Gdy nosi okulary wygląda na dużego miłego studenta, więc pozory, że chooj.
Dlatego okulary są doskonałym uzupełnieniem dla młodego człowieka(nie tylko), który np chce zabłysnąć przed pracodawcą.
Pozdrawiamy ;)
Forum Tibia.pl
a teraz pytanie za 100pkt!!! gdzie jest wulgarne słowo?
SPisek trwa ale ja się nie dam ! ;D
A ja lubię harrego pottera :p
btw
Otrzymałeś ostrzeżenie na Forum Tibia.pl
a teraz pytanie za 100pkt!!! gdzie jest wulgarne słowo?
SPisek trwa ale ja się nie dam ! ;D
To jest to pod koniec pierwszego akapitu, na "ch" : P
Wg regulaminu nie wolno:
Zakazane są również wszelkie sposoby omijania autocenzury (wstawianie kropki w środku wyrazu, zamiany np. "u" na "v" itp.)
@top
Nie widziałem jeszcze dresa w okularach ;<, widziałem dresa bez dresa! Wat a rare!
Up ja widziałem dresa w okularach!
A co do kobiet w okularach, to preferuje bez.
ale tam są zwei o, zresztą nie o to chodzi. Prawie wszyscy na forum wrzucają wulgaryzmy do zdań, ale nikt nie wyłapuje pkt. Zresztą ja dobrze wiem, że to taka mała zemsta ;p
normalnie spisek! :D
ja noszę okulary, ale od jakiegoś czasu chętniej 'przywdziewam' soczewki kontaktowe. i może mi wierzyć lub nie, ale panny kleją się jeszcze mocniej!
ja noszę okulary, ale od jakiegoś czasu chętniej 'przywdziewam' soczewki kontaktowe. i może mi wierzyć lub nie, ale panny kleją się jeszcze mocniej!
Naprawdę? Jeszcze mocniej?!
stary, naprawdę nie wiem, jak to działa.
Ogólnie to na prawe oko ledwo co widze >.>
Na badaniu lekarskim potrzebnym na prawojazdy kłamałem!
Mam okulary! lecz nie podobam się wnich sam sobie i ich nie nosze:(! i czasem ciężko trafić do łóżka jak jeszcze podłoga wiruje :/
sueroski
30-04-2009, 19:16
weźcie coś dla mnie ;]
ja będę mieć pojutrze okulary (dziś all badania skończyłem około 18 a o 18 zamykają a jutro zamknięte więc w sobotę)
wady nie mam takiej straszliwej (lewe 1 a prawe 0,75) ale i tak już ze mnie się śmieją w klasie :/ ale ja fan harrego pottera i ich ignoruje xD
I am wizard! xd
A ja to dziewczyna. I mam hmm .. -4...-4.5
XD
Bez okularów to ja dlugo bym nie wytrzymała.
W przedszkolu mialam -9/-9 XD
Dark Sven
30-04-2009, 20:45
Ludzie... Gdzie wy żyjecie, że się z okularów śmieją ; l?
W Polsce?:confused:
Propo regulaminu, widzialem ze go ktos zacytowal mam takie pytanie odnosnie.
Zakazane są również wszelkie sposoby omijania autocenzury (wstawianie kropki w środku wyrazu, zamiany np. "u" na "v" itp.)
czy owy autocenzor znajduje sie na tym forum?
Zeby nikt nie pisal o jakis offtopicu to dodam, jak sadzicie czy to ze tak duzo osob nosi okulary ma jakis zwiazek z promieniowaniem np po katastrofie w czarnobylu?
Zeby nikt nie pisal o jakis offtopicu to dodam, jak sadzicie czy to ze tak duzo osob nosi okulary ma jakis zwiazek z promieniowaniem np po katastrofie w czarnobylu?
Ma związek z promieniowaniem ale raczej monitorów, których w ostatnich latach przybyło.
Co do autocenzury, to kiedyś była, teraz nawet nie wiem. Ale można sprawdzić:
UWAGA!
na dole niecenzuralne słowo, jeśli nie masz ukończonych 18 lat i/lub zgody rodzica, bądź prawnego opiekuna nie zaglądaj tu:
http://img220.imageshack.us/img220/512/rickrolli.jpg
edit, jednak nie ma zadnego cenzora"" ktory gwiazdkuje slowa
e tam, ja sam nie nosze, ale jakos tam mi nie przeszkadza jak ktos nosi... co to mnie w sumie obchodzi?...
neopostman
30-04-2009, 22:54
stary, naprawdę nie wiem, jak to działa.
Bo kupujesz sobie takie soczewki z feromonami!
Na jakimś totalnym zadupiu gdzie nawet poczta nie dociera. ;D
Jak jest się lechem to się śmieją... ja wybrałem takie które do mnie pasują i nikt słowa niw mówił. xd
Ja mam astygmatyzm to i muszę bryle nosić. Już od czternastu lat ale jakoś nie zauważyłem, żeby mnie za to jakoś szczególnie tyrali (już bardziej za ryj mnie jadą). A co do Harry'ego, to śmiesznie to wygląda jak machne długopisem i wydre more "Ekspeljarmus!" a kolesiowi na drugim końcu sali ołówek wylatuje w powietrze. Pani poszła po dyrektora jak zaklęcia zaczęły latać po sali :(
juran_se_spychowa
01-05-2009, 17:11
A co mi przeszkadza to, że ktoś nosi okulary? Skoro musi, to nosi. A mało tego, wg. mnie okulary dodają dziewczynom urody.
Ja żadnej wady wzroku nie mam i nigdy nie miałem. Z ludzi którzy noszą okulary nie wyśmiewam się, bo z reguły im pasują ( no może czasem, ale to po chichu, jak ktoś ogromne bryle nosi ; P).
Kaczorro
04-05-2009, 15:20
Okulary noszę od roku. Szczerze powiedziawszy lepiej wyglądam w nich niż bez xD
Ale do czytania zawsze zdejmuję, bo mi przeszkadzają.
Gierubesoen
04-05-2009, 15:35
Niektórym pasują, ale jak widzę 5 letnie dziecko w okularach grubości spodu kufla od piwa, a za nim matkę w jeszcze większych, to mi się płakać chce.
A mało tego, wg. mnie okulary dodają dziewczynom urody.
Nie tyle urody, co uwaza sie je za bardziej inteligentne. Co do tematu, nigdy okularow nie mialem na nosie, nawet tych przeciw slonecznych.
Imo okulary są sexi i dodają męskości każdemu nerdowi. Gdy zakładam okulary czuję sie strasznie męski, a każda napotkana przezemnie laska sie mnie pyta:
Ema madafaka moge Ci possac ptaka?
Teraz cos na serio czyli rzecz jasna wypadało by przytoczyć jakieś cytaty i kogoś zjechać za głoszenie herezji
tak więc:
Niektórym pasują, ale jak widzę 5 letnie dziecko w okularach grubości spodu kufla od piwa, a za nim matkę w jeszcze większych, to mi się płakać chce.
Drogi Gierubesoenie
Dzieci te które mają noszą przysłowiowe bryle są do tego zmuszone gdyż nie potrafiły by one w pełni cieszyć się życiem. To nie ich wina ze takie już są. Twój płacz w tej sprawie już nic nie pomoże, co więcej odłóż żyletkę i przestań wmawiać samemu sobie ze świat jest zły oprócz tego Tibijskiego* (bo tam każdy dobrze widzi bez okularów ale tylko na 7 metrow)
*nie wiem jak się odmienia Tibie :(
FlisApola
04-05-2009, 22:19
Ja noszę okulary od kiedy miałem 5 lat i wali mnie, co ludzie o mnie myślą (zresztą, już się chyba przyzwyczaili ;)). Ważne, że sam się sobie podobam, z moimi okularami i włosami do końca karku. Kiedyś w szkole jakiś gimnazjalista chyba, przechodzę koło niego, a on (nie do mnie): "Ty, to jest, kurwa, hipis!" Osobiście olewam takich ciepłym moczem.
Co do tematu, nigdy okularow nie mialem na nosie, nawet tych przeciw slonecznych.
To ty życia nie znasz.
przez waz można kompleksów się nabawić :S
To ty życia nie znasz.
Noo, kazda osoba noszaca okulary mi to powtarza ;];]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.