Pokaż pełną wersje : Lord of the rings-bitwa z orkami w Morii
Slagolash
28-12-2004, 15:02
Jak w tytule:
http://img98.exs.cx/img98/1282/lotr2st.png
Jakby pojawił się x, to daję link do obrazka:
http://img98.exs.cx/my.php?loc=img98&image=lotr2st.png
Fake'a zrobiłem dzisiaj z nudów (przeciez nie samą Tibią człowiek żyje) :)
Comment, plz
Nosferatu
28-12-2004, 15:10
Ladne tylko co tam robi necro?
Patimrok
28-12-2004, 15:11
super fake tylko jeden błąd, ale nie w fake'u tylko w tytule, to była walka z goblinami a nie z orkami, a tak poza tym spox
@up
necro to najprawdobodobniej aragorn
Jaszczur of Secura
28-12-2004, 15:11
ee to tak
po 1. chcialem zauwazyc ze w morii byly gobliny a nie orki :] :p
po 2. nawet jak juz orki wstawiles to co tam robi cycek :/ bo do trolla jaskiniowego to on podobny niejest ;)
po 3. co tam robi necro ;)
po 4. ocena pomysl 10/10 wykonanie 5/10 w sumie 7.5/10
Slagolash
28-12-2004, 15:13
@ Nosferatu-necro miał zastępować ara'gorna ;). Tak jakoś wyglądem mi do niego przypasował.
A co cycka-w .spr nie bylo niczego o rozmiarze i kolorze tego trolla co był w filmie. Jedynie on mi tak jakoś pasował do tej roli :)
Edit 2:
Mam prośbę: jak macie jakies inne pomysły na fake'i z lotra, to zamieszczajcie je tutaj, a ja bede próbował wykonywać. Z góry THX
Danuneko
28-12-2004, 15:30
Według mnie fajne a co do goblinów to rodzaj orków
Arathorn
28-12-2004, 16:50
To zależy od wydania, w niektórych są gobliny a w niektórych orki..
O ile się nie mylę, to u Tolkiena prawdziwe jest równanie:
GOBLIN=ORK
@up
I tu sie mylisz ja akurat na tolkienie sie znam i rownanie goblin=ork niejest prawdziwe.
Fajny, fajny... tylko faki lotrowe już gdzieś widziałem...
Zatem pomysł 7/10, a wykonanie 9/10 (ten cyc mi tu nie pasuje) - czyli wychodzi 8/10 (dobrze ja liczyć?? :]).
Ogólnie jest całkiem nieźle, może w końcu nauczysz się robić faki nie obrażające nikogo, vide sprawa z Aval'Yahem. :D
Święty Paladyn
28-12-2004, 19:03
Tak z rób bitwe ;p o Chelmowy Jar(nie wiem czy dobra nazwa) np na murach zamku kolo ab ;)
wykonanie 9/10
pomysł 2/10
oglonie 8+/10
ładne wykonanie ale baardzo częsty pomysł
necro to aragorn....ciekawe co tam robi hero
Slagolash
28-12-2004, 19:22
@Św. Paladyn: zlecenie przyjęte.....:P
@Stratos: hero to frodo (wiem że zaraz zostane wyśmiany :P) ale podkreślam: on tylko miał wyglądać jak hero, nie musiał mieć jego walorów (analogicznie do necro-aragorna i cyca-trolla)
Nosferatu
29-12-2004, 10:42
hmmm a ja myślałem ze hero to
Boromir xD
A ja bym zamiast cyca dał Behemotha, a zamiast Necromancera - Huntera, ale zrobisz jak chcesz :).
Aval'yah
29-12-2004, 13:31
Ładne.. po prostu ładne. Pomysł trochę ograny, ale wykonanie mi sie podoba. Trochę faktycznie nie dobrałeś odpowiednio "roli" (necro, cyc, here itede.), a tak po za tym to gdzie jest reszta hobbitow?! chciałeś pomysły na inne... hmmm...dobra to niech będzie finałowa bitwa u bram Mordoru... siły ludzi okrążone przez armię orkow.. powodzenia!;p
Slagolash
29-12-2004, 20:02
Elo, mam pytanie do znawców Tolkiena...
Zrobiłem bowiem tło do kolejnego fake'a
http://img160.exs.cx/img160/8122/minastirith3sz.png
chyba wszystko gra (technicznie), ale mam dziwne uczucie że pomyliłem miejca akcji...miał to być Chelmowy Jar, czy to na pewno to? Nie moge sprawdzić, bo gdzieś mi sie zapodziała płytka z filmem, a książki nie mam.
slimaczek
29-12-2004, 20:18
Nie miałeś co wstawić zamiast cyca? Behemoth by chyba najlepiej pasował do trolla.
Nosferatu
29-12-2004, 21:26
miejsce akcji dobre ale ten mostek chyba dluższy powinien być
Aval'yah
29-12-2004, 21:33
Mi to bardziej przypomina szczyt minas tirith.. chociaz te mury tam nie pasują. Ale te pomniki i trawnik kojarzy mi się właśnie ze sceną, gdy ten obłąlany król rzucał się ze szczytów muru.
Slagolash
30-12-2004, 13:11
@up- Yahoo, thx za pomysł :). Mi też to jakoś tego Chelmowego Jaru nie przypominało, dlatego zrobiłem scenę o której wspomniałeś-kiedy król rzuca się ze szczytu minas tirith.
----------------------------------------------
W tło jest wrzucona także scena, kiedy Faramir budzi się ze snu na płonącym stosie...enjoy! :evul:
http://img149.exs.cx/img149/367/lotr24ku.png
Comment, plx
Aval'yah
30-12-2004, 14:38
Buhahaha, fire elemental jako płonący król, dobre :D
Po za tym całkiem nieźle, ale poprzedni bardziej mi się podobał. Tu za dużo tych ozdobników, śmieci, i ognisk dodałeś. Fajne te zrobione w corelu czy w tym tamś jakby światło-cienie. Ogólnie podoba mi się.
Jacekkk_Amera
30-12-2004, 15:32
Zrobiles jeden wielki blad!!! (Ork zerk atakuje wszystkei potwory zeby dostac sie do tego ktorego sie chce zabic)a ty to niewystapilo tyklo czekal w kolejce :) ;) X( I pamietaj najpierw przecztaj o potwoze ktorego umieszczasz ;) to juz wszystko :P
Thimburd
30-12-2004, 15:32
- Obrazek numer 1
1. Gobliny, nie orki ;P
2. Nie ma wszystkich Hobbitów :(
Pomysł: 1/10 (w końcu pomysł tolkiena ;P)
Wykonanie: 8/10
- Obrazek numer 2
1. Mniam.
2. Mlask.
Pomysł: 2/10 (w końcu pomysł tolkiena... ale jak przedstawiony ;P )
Wykonanie: 9/10
Zrobiles jeden wielki blad!!! (Ork zerk atakuje wszystkei potwory zeby dostac sie do tego ktorego sie chce zabic)a ty to niewystapilo tyklo czekal w kolejce :) ;) X( I pamietaj najpierw przecztaj o potwoze ktorego umieszczasz ;) to juz wszystko :P
FAjne... idź na wojne niech ci gostek artylerią zajedzie droge lub ciężarówką z towarem takim jak "Bomba atomowa" i weź se ją rozwal bo ci blokuje droge...lub innego sojusznika... a jak ci mama blokuje w domu przejscie z pokoju do pokoju tą ją kopiesz bo jest "słabsza"??? (wkońcu kobiety jak to mówią to płeć słabsza ;) )..... jaki z ciebie dziwak ... ja nie moge !!!!!!
Topic:
No no fajne fake :D :D :D ja chce more . Chce sie zapytać jak je dokładnie robiłeś ??? metoda wytnij wklej czy jak ???
Slagolash
30-12-2004, 15:39
@up: Wszystko sklejam z pojedynczych sprite'ów; robota cholernie żmudna, ale efekt zajefajny. Wszystko na jednym programie, na corelu photo-paincie. Efekty świetlne tesh.
@down:Fajne wyzwanie :p może i podołam, nawet jush mam pomysł...:]
@up: Wszystko sklejam z pojedynczych sprite'ów; robota cholernie żmudna, ale efekt zajefajny. Wszystko na jednym programie, na corelu photo-paincie. Efekty świetlne tesh.
wiem że żmudna ... sam nią robie fake :) .. ale nigdy nie robiłem piętrowych :/ .. ZA dużo pracy (z 2 h by możliwe że by było :D )... A teraz mam prośbe ... zrób coś innego niż z Tolkiena (sam wymyśl coś z LOTR) ale nic co było już użyte :D zobaczymy czy coś ci sie uda (ale nie jakieś denną bitwe gdzie w****u orców na dole a na murze (który jest oblegany przez orci) jakieś tam elfy, hero i takie tam pierdoły, które były używane 50000000000000000000000000000 razy :/ .
Powodzenia
Avalanche
30-12-2004, 17:06
1 Fake był nawet dobry tylko nie wiem co tam robił cyc i za mało było niziołków (mogłeś dać behemota bo troll to troche nie pasuje, bo jest za mały)
2 Fake był też niezły tylko ze demethor wraz ze swoim synem podpalał się w sali , a nie na moście ale to już szczegół ;)
Slagolash
30-12-2004, 21:05
Wedle życzenia Avagera-fake nie-lotrowy, bez rzezi itp.
-----------------------------------------------------
Co prawda książka z której to wziąłem...hmm...nie jest uznawana przez sporą grupę osób (ogólnie), no ale..................who cares?
-----------------------------------------------------
Scena prawie że finałowa HP 4-odrodzenie Voldemorta
http://img159.exs.cx/img159/9331/hp4wf.png
Comment
@down: ciekawe...xD
Nosferatu
30-12-2004, 22:01
Very nice harry potter ;p
Jak juz poszedles w ten temat to proponuje zebys zrobil labirynt xD
Aval'yah
30-12-2004, 23:28
Lol, przeciez wszyscy wiedzą, że henryk portier to gej :p IMO jak na razie twoja najgorsza praca.
a czy ta armia dookoła (prawie) to Dementorzy ;) ? Bo dokładnie nie pamiętam książki ;) .
Ładne...tło w czym robione ? a ten chłopek to chyba ruchomych nóg niema o ile sie nie myle.... a i jeszcze jedno ską wziołeś np. inne outfity w fotce przedostatniej ??? (Te innego koloru ;) ? )
a teraz inaczej... ZUPEŁNIE nie użyte (w żadnej książce) masz za zadanie (jak chcesz) pomieszać HARRY POTTERA + LOTR :D ... zobaczymy czy coś ci wyjdzie ;) .
Powodzenia.
EDIT:
to z dementorami to nie aktualne.. oni byli w 3 części ;D .
Slagolash
30-12-2004, 23:44
@Avager:
Wszystko na jednym programie, na corelu photo-paincie.
:P
Outfity wyciąłem z gry na odpowiedniej rozdzielczosci, a cała reszta to sprity.
A co do wyzwania...takie coś chyba w praktyce nie może istnieć...omg...ale spróbowac wolno :P
Aha, ci goscie to smierciożercy
@Aval:
Lol, przeciez wszyscy wiedzą, że henryk portier to gej
Czyżby aluzja do naszego qmpla z klasy?? :evul:
@down:nie wiem jaka to rozdzielczosc, nie ustawiałem jej w opcjach, ale robiłem to tak:
-minimalizowałem okienko
-ustawiałem okienko z chatem na minimalną szerokość
A potem screen i do corela
aha...a na jakiej rozdzielczości :D :D :D i jak ją ustawić ;) ??? (w programie ? ).
Lord Nikusus
31-12-2004, 00:42
Fake bardzo fajne. Praktycznie wszystko do cezgo można było się przyczepić zostało wymienione. A ja chciałem prosić zeby ktoś dał linka strony z której można ściągnąć program(ten w którym zostały zrobione te fake) albo o zamieszczenie linka z wersja insatlacyjna programu. PLX
Aval'yah
31-12-2004, 12:12
I po co tak kombinowaź z tą rozdzielczością? Wystarczy ustawić "Don't shrink/strech the map" (czy cos w tym stylu) w "Options"/"Graphics"/"Advanced". Jeżeli juz przy tym jesteśmy to w tym fake z płonącym Denethorem były trochę za duże postacie.
Slagolash
31-12-2004, 15:08
A teraz fake wogóle nie związany z lotrem, ani wogóle z fantasy...bardziej z Tibią...Mam prośbe do modków: ten fake nie do końca spełnia normy etyczne i moralne ale no ban plx!
Enjoy!
http://img113.exs.cx/img113/8750/fd4rx.png
:P:P:P:evul:
Lord Czaja
31-12-2004, 19:38
w hobbicie były gobliny, w władcy pierścieni orkowie, mieli takie same opisy, więc chyba jest to to samo :)
BTW: czemu na każdym forum jest ta sama kłótnia? :D
Kicek Ilur
31-12-2004, 20:47
No. Dosyć dobrze choć z tym cyckiem. Co to miało być??? Why? :cyclops: :cyclops: LoL??
Święty Paladyn
31-12-2004, 21:52
- Obrazek numer 1
1. Gobliny, nie orki ;P
2. Nie ma wszystkich Hobbitów :(
Pomysł: 1/10 (w końcu pomysł tolkiena ;P)
Wykonanie: 8/10
- Obrazek numer 2
1. Mniam.
2. Mlask.
Pomysł: 2/10 (w końcu pomysł tolkiena... ale jak przedstawiony ;P )
Wykonanie: 9/10
a czy wszyscy hobici byli w Morri?
Ekhem sory ze sie wetne,nie wiem czy to bylo Tolkiena czy kogos innego
"Gobliny to cos w rodzaju kultu-sa rasy orkow"
Myshacheq
01-01-2005, 18:40
@up
I tu sie mylisz ja akurat na tolkienie sie znam i rownanie goblin=ork niejest prawdziwe.
Czytałem tą książke chyba z 10 razy, film oglądałem też coś koło tego. Miałem kilka wydań Władcy i raz byli orkowie raz gobliny. Wszystko jest wytłumaczone na samamym początku książki i śmiem twierdzić, że Tolkiena znasz tylko z plakatów.
Slagolash
01-01-2005, 19:03
Ja się akurat nie wypowiem w tej kwestii , bo nie czytałem Władcy, jedynie filmy oglądałem, nie jestem znawcą. Orkowie jakoś bardziej mi pasowali, dlatego zrobiłem fake'a z nimi jezeli to były gobliny to sorx. Ale mały offtopic sie zrobił nie uważacie? :P
Btw: skomentujcie ostatniego fake'a (tego niezwiązanego z lotrem :P), proszę
@down: Nie ma to jak szczery do bólu komentarz dobrego qmpla :evul:
Yazon Zigrin
01-01-2005, 19:41
Skomentuję tego napalonego (ogiera :P) fake'a... to pewnie spelnienie twoich marzeń egzotycznych (każdy wie o co chodzi)... fajne, fajne... dobrze zrobione... i wogóle :p, co roll-mopsie... sorki hot-dogu :P (tylko niektórzy będą znali głęboki sens tego posta... reszta - mówi się troodno :D)
fake fajny.....
orki sa wieksze, głupsze i bardziej zielone niz gobosy!
Myshacheq
01-01-2005, 20:02
@up
Stray nie dobijaj mnie...Widac że jesteś fanem Anime, a nie, Tolkiena. W większości dzieł fantasy tak jest, ale nie w literaturze Tolkiena.
PS. I nie orki (takie ssaki wodne) tylko orkowie...
Maciek Demolka
20-01-2005, 15:03
Nawet spoko Ci to wyszło
Poważniejszych usterek nie zauważyłem...
;)
>>>DragoN<<<
06-02-2005, 19:14
Hmmm ten fake'y jush gdzies widzialem tylk nie wiem skond :confused:
Heh, ja tylko widzialem 2 czesci Władcy, nic nie pamietam ale good fake 7/10
Yoh Asakura
07-02-2005, 17:16
Wszystkie fejki sa zajefane :] !! Moglbys zrobic ta scene jak Eowina zabija Krola Nazguli z tekstem:
Ja nie jestem mezem!
A potem jak na jej ramion umiera Theoden (nie wiem czy to ten gostek)
Albo jak Aragorn z Gimlim i Legolasem przybywaja statkiem z armia umarlych :D
Gesundheit
07-02-2005, 22:17
@ Nosferatu-necro miał zastępować ara'gorna ;). Tak jakoś wyglądem mi do niego przypasował.
A co cycka-w .spr nie bylo niczego o rozmiarze i kolorze tego trolla co był w filmie. Jedynie on mi tak jakoś pasował do tej roli :)
Edit 2:
Mam prośbę: jak macie jakies inne pomysły na fake'i z lotra, to zamieszczajcie je tutaj, a ja bede próbował wykonywać. Z góry THX
Piękne też jestem fajenm LOTRA
Aha mogłeś zamiast cyca wstawić Behemotha.
co to jest do [cenzura] jakas moda na odswiezanie starych tematow? :/
Troche oczy mnie rozbolały żeby to ocenić :( no ale w porzo gdyby nie to że zrobiłeś goblinów jako orki :(
EDIT:Eeee...Pomyliłeś się,to Minas Tirith
Nawet nawet
Ale juz orki mi sie nudzo ;/
<<<Kiemi>>>
13-06-2005, 15:51
:):):):):):):):)
Wykonanie 7/10
pomysl 8/10
:):):):):):):):)
Patimrok
14-06-2005, 15:15
Nice fake'i wszystkie
@orki/gobliny
W niektórych książkach ("Hobbit") w Morii były gobliny, a w innych ("Drużyna Pierścienia") byli orkowie, ale to nie może być to samo, bo uruków w końcu stworzyli ze skrzyżowania orków z goblinami, więc nie miało by sensu twierdzenie ork=goblin
Master Mind
14-06-2005, 18:00
Ladne ,ale to nie były orci tylko gobliny. I nie cyklop tylko troll :) Pozatym całkiem fajne.
Lord Niusia plxOr
17-06-2005, 17:52
no dajmy na to 7/10
Darth Ryba
06-07-2005, 03:07
ocena: troche lepsze niz srednie
pomysl: 8/10
wykonanie: 5/10
ogolnie to nawet spox
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.