zaloguj się

Pokaż pełną wersje : PVP - gra od nowa

VLD
01-05-2009, 09:55
Witam!

Zaczynam od nowa, to juz moja 9 postac i troche doswiadczenia mam, ale tym razem powracam na stare smieci czyli na Elysie (pvp), gdzie zaczynalem. Chcialbym zrobic postac do okolo 40 lvl, ma ona sluzyc potem do pk ale takze i spokojnej normalnej gry, co doradzicie, myslalem nad magiem i druidem... Nie mam zamiaru kupowac pacc

PS. Zauwazcie ze tematy o profach sa kierowane przez uzytkownikow proszacych o porade kim grac na NON-pvp, ja wybralem pvp

Nath015
01-05-2009, 10:52
Na pytania typu ms/ed ciezko jest odpowiedziec. Prawda jest taka ze te profesje prawie wogole sie nie roznia. Druid ma lepsze zywioly rodow, dlatego ja osobiscie wole druida.

jerrry
01-05-2009, 12:35
Druid/Sorc - Zależy na czym masz zamiar expić. To nie prawda jak powiedział pan up, bo te postacie są podobne ze względu na hp/mp, Eq, i supplies jakie używają. Ale jeśli chodzi o Expy, oraz taktyki to diametralnie się różnią.

Paladin - jeśli miałbyś kogoś z monkiem i dobre skille, to postać jest naprawdę świetna do grania na pvp. Szybkość w expieniu w miejscach niedostępnych na tym poziomie dla innych, oraz 0 waste czyni z tej postaci świetnego Cash makera.

Knight - dużo hp pomaga mu przeżyć ale na low lvl bez pacc jeśli nie znasz ukrytych miejsc to raczej ciężko. Jak wyżej. Monk+skillowanie, i może wyjść naprawdę owocna postać.

P.S Właśnie uciekłem z Elysii. Paymenty za free się zaczęły ;/

Pozdrawiam

Satanik
01-05-2009, 13:11
Na pytania typu ms/ed ciezko jest odpowiedziec. Prawda jest taka ze te profesje prawie wogole sie nie roznia. Druid ma lepsze zywioly rodow, dlatego ja osobiscie wole druida.

i tu sie mylisz...
tera hur druida jest droższy o 40many i słabszy dosyć sporo od vis hura sorca, dodam że terra hur zadaje obrażenia z ziemi więc jest praktycznie nie przydatny do expienia, do pvp tak samo bo zadaje mniejszy damage niż sd
next:
ROTS zabiera 2 razy mniej many od ethernal winter a max hit jest taki sam...

żywioły? tu bym sie kłucił...

Nath015
01-05-2009, 17:01
Terra hur jest dla posiadaczy pacc'a, a autor tematu nie zamierza go kupowac. Tak, macie racje, te postacie sie TROCHE roznia, ale tam gdzie jedna profesja jest slabsza, inna zyskuje, i odwrotnie.

Sakan
01-05-2009, 17:12
Terra Hur dla pacc, hehehehe? Chyba jest coś o czymś nie wiem...
Jeśli masz wybrać między facc sorc a facc druid to weź sorca, ma dobre atakujące czary dla facc (exevo gran vis lux/exevo vis hur) a druid to co najlepsze to dla pacc.
Ja bym Ci bardziej polecił palka niż sorca/druida jeśli ma być facc na około ~40 lvlu.

Dybel
01-05-2009, 19:18
Bez pacc odpuść sobie profy magiczne, może paladyn? choć możesz też najta, trudno go zabić nawet na tym 40 lvl xP tylko skille musisz wbić

Nath015
01-05-2009, 21:54
Pojebalo mi sie z terra hurem, sorry. Zgadzam sie, ze na facc'a bardziej pasuje palek/knight.

VLD
02-05-2009, 09:26
Nie chce mi sie skilowac, poza tym paladynem jak zaczynam od zera to ciezko zdobyc kase na skilling, a knightem to dlugo idzie, nawet za dlugo (mam 53 knighta, wiem jak to jest ze skilami)

jerrry
02-05-2009, 11:20
Nie chce mi sie skilowac, poza tym paladynem jak zaczynam od zera to ciezko zdobyc kase na skilling, a knightem to dlugo idzie, nawet za dlugo (mam 53 knighta, wiem jak to jest ze skilami)

Kupujesz monka (ew, najpierw robisz coś niezgodnego z zasadami tibii i robisz sobie monk makera. Długo to nie zajmuje) i w jeden dzień wbijasz spokojnie dist ~50 na spearach. Jest to już wystarczający dist żeby iść na roty i zbierać niezłe profity.

Albertus
02-05-2009, 16:46
jak facc to postacie magiczne odrazu mozesz skreslic.

piteer_rookgaard
03-05-2009, 12:03
ten temat tez mi sie przyda. Ja ci radze palka, a jezeli koniecznie magiczne no to sorc (sd i pare czarow ofensywnych dla FACC)

jerrry
03-05-2009, 16:11
jak facc to postacie magiczne odrazu mozesz skreslic.

Skreślanie postaci magicznych na facc jest krzywdzące. Sam z powodzeniem zrobiłem 50 sorca w dość niedługim czasie. wystarczy tylko wiedzieć jak i gdzie expić z zyskiem. Mogę się zgodzić, że gra na facc jest utrudniona, ale nie niemożliwa

Pozdrawiam

Emlo666
03-05-2009, 16:58
Postać magiczna do pk jest ok ze względu na to, że na lvl ~30 możesz summonować potwory. Ale, palkiem, gdy wbijesz dobrego skilla (nawet te 60) to spokojnie z rs'ami możesz pk'ować (niewiem dokładnie od którego lvl są enchant speary, bo już dość dawno nie grałem) na 30lvl. Kupujesz potki, idziesz na miejsca w których jest od groma botów i pk masz idealne z dużym zarobkiem.

ZenonRozbojnik
04-05-2009, 13:59
pal dla lamusów
sorc ma lepsze zywioly niz drut
jak masz 50 knighta to juz sam powinienes sie orientowac nieco cipko

Nath015
04-05-2009, 23:19
pal dla lamusów
sorc ma lepsze zywioly niz drut
jak masz 50 knighta to juz sam powinienes sie orientowac nieco cipko

Pal dla lamusow - Moze uzasadnisz dlaczego?
Sorc ma lepsze zywioly niz drut - Nie zgodze sie.
Jak masz 50 knighta to juz sam powinienes sie orientowac nieco cipko - Po to jest to forum, zeby zapytac o opinie innych. I nie musisz nikogo obrazac.

ZenonRozbojnik
04-05-2009, 23:35
woi daje mozliwosci expienia na lepszych potworach. Tak samo jak wave slabszy ogniowy i mocniejszy z energi. Exori frigo hur i tera drutka sa zalosne do expa. Wiadomo ze podobne profesje ale wole sora.
pale mnie irytuja bo biegaja sobie z tarcza ze spirami zamiast jak dawniej z kusza co psuje klimat i zalozenia. Gardze nimi. nara

Skullgetter
15-05-2009, 23:54
. Exori frigo hur i tera drutka sa zalosne do expa.

tutaj nam pokazales swoja wiedze o postaciach magicznych :)