zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Scaraby czy Dwarf Guardy?

Brave
28-12-2004, 15:54
Witam!
Od pewnego czasu mam dylemat czy chodzić [z bełtami] na Scaraby czy na Dwarf Guardy. Teoretycznie bardziej opłaca się polować na Guardy [Scarab -120 xp, Dwar Guard - 170 xp] ale pod uwagę biorę jeszcze takie czynniki jak np. odległość od expowiska.
Ja mieszkam w Ankrahmun i do Scarabów mi 2 kroki, a na Guardy muszę najpierw płynąć do Venore, potem do Ab i z tamtąd z kapcia do kopalni. Niby Guardy się szybciej zabija i lepszy z nich loot, tylko trudno go transportować i uciążliwe jest dostawanie się do expowisk.
Dlatego chciałem poznać Wasze zdanie - na co lepiej chodzić, mieszkając w Ankrahmun?

Siergiey
28-12-2004, 15:58
Przenies sie do kazz

emilok
28-12-2004, 16:02
Najlepiej to sie przeprowadzic do innego miasta, ale jak juz lubisz piaski to na ank jest kilka poukrywanych zesc do krypt gdzie mozna wyczesac ~30k na godzine (skele, gule, larvy, nizej scaraby, szamblery, dsy, mumiaki, vampy,bonbisty a na samym dnie nekrosy). Dla palka tam exp idealny, nic nie strzela, wolne jak cholera. A na same scraby sie nieoplaca chodzic bo sa szybkie jak cholera.

LOLO
28-12-2004, 16:05
Przeprowadz się do ab i niebędziesz musiał płynąć z arkramun do venore i z venore do ab.
Exp na guardach

Brave
28-12-2004, 17:09
Ale ja mam domek w Ank ;). Więc chodzi mi tylko na co się bardziej opłaca chodzić mieszkając w Ank :).
Z tymi kryptami też będę próbował, ale narazie chce wiedzieć co się bardziej opłaca z tego co napisałem.

emilok
28-12-2004, 19:07
Jak w ank i nie krypty to jeszcze masz smoki, albo jakisnie z larvami i scarabami. Na te guardy to ci sie nieoplaca chodzic bo ile uniesiesz ze soba boltow? 100?500?1000? toz ci sie nioplaca na 3 godziny hunta po calej mapie ganiac. Jak chcesz te scaraby to ciszniesz do jaskin larvowych na glebsze poziomy ale nie z kusza tylko z tarcza i dzidami, lepiej ci bedzie szlo, zapewniam cie.

Brave
28-12-2004, 19:15
Też tak myślałem, żeby ze spirami łazić tylko gorzej jest jak zostają pod trucizną :). A jeśli chodzi o bolty to mi Bravestorm z Ank może wysłać dlatego się ciągle łamie na co łazić, ale chyba spróbuje jednak ze spirami na Scaraby :).

emilok
29-12-2004, 13:56
Kurde nie pomyslalem o poison fieldach :/
No to faktycznie beda ci non stop poisonowac spiry i bedziesz mial lipe.
Nie znam jakiegos tajnego sposobu na ten problem ........... chyba ci pozostaje w ank tylko krypty albo smoki bo na tych acrabach to sie bedziesz strasznie meczyl i w****ial co chwila chyba

traczuu
29-12-2004, 14:11
Mi się wydaje że mimo wszystko Guardy... Zależy jeszcze czy Ci zależy na kasie czy na expie?? Jesli na Kasie to zachrzaniaj na Guardy, a jeśli na expie Ci zależy to nie wiem:p,ale ja bym wybrał KAZZ i Guardy.....

Jaszczur of Secura
29-12-2004, 14:18
ank sam tam mieszkam :] mozna na larvach ostro expic, krypty , smoki. co do smokow to mozesz isc w takie miejsce gdzie sa 3 dragi i dl :) ale spox jak dobrze zlrujesz to po 1 :p

Waleczny Theo
29-12-2004, 15:13
Ja bede niedlugo mial domek w Ankrahmun - bo tam expie na scarabach. Moim zdaniem lepiej sie expi na scarabach, poniewaz:
a) Za dwarfa guarda jest teraz mniej expa ( i to az o 15)
b) Kopalnie sa bardzooo czasto zajete i pelno tam n00bow i faccow
c) Po scarabach jest duzo kasy - a nie loot ktory trzeba niesc i sprzedawac :P
Zreszta.. jak kto woli :)

Brave
29-12-2004, 15:21
Scaraby są fajne, tylko, że dłużej się je zabija i przez to więcej bełtów idzie. Jeśli chodzi o exp to mi pasują, ale nie zwraca się za bolty :(. W kryptach jeszcze nie próbowałem, ale nie chce tam sam iść :).
Gdybym mieszkał w AB to nie miałbym wątpliwości a takto..

Wypas
29-12-2004, 15:43
zamieszkaj na darashi
z tamtad mozesz płynąć statkiem lub na piechte do ankha albo dywanem do fameur hill

kurdzikus
29-12-2004, 21:10
Nie no spoko lepiej ic na scaraby stego powodu ze nie tracisz tak duzo czasu a poza tym na scarabach lepij podnosi sie dystans bo trudniej je zabic choc mniej expa ale to zawsze cos.

Brave
29-12-2004, 21:33
Wypas --> Jak już mówiłem, mam dzielony domek w Ank i nie chce nam się przenosić :).

Kurdzikus --> Dlatego narazie chodzę na Scaraby :). Tyle, że mi się za bolty nie zwraca, ale na Guardy za dużo jest zachodu, żeby tam łazić z Ank, tyle, że loot piękny..

CHESTER from rubera
29-12-2004, 22:00
mozesz wykopywac scaraby :P tez fajnie jest i coina zgarnac można :) . Ja polecam dragi na ank mozna zastosowac taktyke wejscia i wyscia (inaczej góra dól) podchodzisz na parcelach bolt+hmm i zchodzisz ewenktualniesie leczysz po mozna tak bic dragi na 16 lv ! exp bardzo szybki i stosunkowo male ryzyko .

Tibiańczyk
29-12-2004, 22:24
Wypas --> Jak już mówiłem, mam dzielony domek w Ank i nie chce nam się przenosić http://tibia.pl/forum/images/smilies/smilex.bmp.

Kurdzikus --> Dlatego narazie chodzę na Scaraby http://tibia.pl/forum/images/smilies/smilex.bmp. Tyle, że mi się za bolty nie zwraca, ale na Guardy za dużo jest zachodu, żeby tam łazić z Ank, tyle, że loot piękny..Hmm jak ci źle z skarabami ,daleko do guardów do idz se do podziemnych dziur a tam znajdziesz maseeeee potworkow np. szmblery jak kumpel knight to vampki, necro poblokuje. Jeżeli nie pomyśl o kupnie domkq w kazz samemuhttp://tibia.pl/forum/images/smilies/smilex.bmp i gon na guardy. Kasa na 100% sie zwróci.

Brave
29-12-2004, 22:45
A w tych kryptach zwróci mi się kasa :)?

emilok
29-12-2004, 23:02
....tak....

Ankhaev
30-12-2004, 09:25
Krypty rządzą! ^^ jak chce guardy, do idę do Cyclopolis. Tylko 1, ale resp szybki...

Pointer
04-01-2005, 21:21
Osobiście wole expic na Scarabach w ank... Exp szybki oprócz tego mumie, ghoule, szkielety, szamblery z których tez sporo kasy leci i dosyć dobry loot ja przez niewielki czas z mummi wyciagnalem loot wart conajmniej 5k B)(crystal ringi, magic light wandy) plus kasa z scarabów, itp. 8o

Krypty jednak rzadzą!! B)