Pokaż pełną wersje : Wojna na Azurze.
TSmaster
28-12-2004, 15:59
http://members.lycos.co.uk/maxrazel/WTO.jpg
Divinitius vs Silent Force, co tu duzo mowic...
Hail Silent Force!!
zrobilem sam ten obraz :D
Nicee...
Co tu duzo gadac fajne to to...
Fajny obrazek, gratzz. A tak wogóle to napisz coś więcej o tej wojnie; przyczyny, ciekawostki itd.
TSmaster
29-12-2004, 06:50
Sluchaj... gram na tym swiecie i wiem ze jest wojna... ale wojna jest tam praktycznie caly czas, z tymi samymi osobami na czele. Za duzo ci powiedziec nie moge, nalepiej jakby pokame albo cors ent by cos powiedzieli, poniewaz brali oni udzial w tej wojnie. Pozdro
Druidek of secura
29-12-2004, 09:02
wiesz co tylko ze ja znam Pokame z rl :) I kiedyś byly na forum zdjecia które on sam robil
Bardzo ładny obrazeczek GRATZ
Mi bardzo się podoba tylko szkoda że nie ma ss jak walczął te dwie gildie
Jak narazie prowadzi SF z tego co wiem. Po stronie Divi są także Cleytion 67 lvl royal i Hawek 105 royal. Ostatnio Cleytion walił w Urbexxa i Darkbravera mało im przy tym robiąc a oni z niewyjaśnionych powodów tylko sobie chodzili i się uhali(jakby nie mogli go zabić). Wojna prawie od zawsze bo to najlepsze gildie na Azurze i się eliminują :/.
Rarisu|Klim
29-12-2004, 13:30
Fajne zdjecie do divi~ powienes dodac Yave i Hawka
Jaszczur of Secura
29-12-2004, 13:42
calkiem fajny obrazek tylko szkoda ze niema pokazne jak sie piora :p
dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa dupa
Szakal van'Thorn
29-12-2004, 19:09
Fajny obrazek :)
ps: SorcFan to co napisałeś świadczy o twojej inteligencji :baby:
TSmaster
30-12-2004, 09:30
Z tego co wiem, to divinitius wypowiedzialo ostateczna wojne silent force. Dala czlonkom SF 3 dni na opuszczenie gildii za darmo, z tego co przeczytalem 4 osoby odeszly od gildii po tym oswiadczeniu. Wszyscy ci z SF co sa na rysunku jednak zostali i beda dzielnie walczyc. Teraz beda mieli trudniej nie dosc ze beda walczyc z Divi, to jeszcze beda musiali walczyc z nowa gildia jaka powstala czyli laxmacka united, gdzie sa takie wygi jak Hawek(105 RP) Tano(100 RP) Thor Phyroflame(99 RP) i Manur (107 EK). Nie pozostaje mi nic do zrobienia jak zyczyc Silent Force wygranej. Pozdro!
Adolphus Elbragol
30-12-2004, 09:57
Fajny ss.
btw. skad wytrzasnales ta Divinitusowa czcionke? Wyglebista jest.
Chopkers
30-12-2004, 12:11
ja odczolem skutki tej wojny jak musiale pomagac koledze.
widzieliscie kiedys 32 lvl(paladyn) ratujacy 77lvl(tez paladyn)??!
sieka byla niezla. we dwoje zabilismy 4 knightow w przedziale 30-60lvl :D
Pomysł zkopiowany od Bispo który zrobił coś takiego, ale związane z wojną na Julerze :)
Do laxmacka united doszła teraz Ambellyn odchodząc od Divi. Ostatnio biagała po Ab i szukała biednego Franco De' Lago :].
TSmaster
03-01-2005, 11:56
Silent Force przeszlo ostro do ataku:
---Zlowrogi Yava Lek Killed at Level 79 by Drazharm and by Franco De'lago
---Manur Killed at Level 108 by Urbexx and by Franco De'lago
---Anakin Darkwood Killed at Level 82 by Minavand
---Thor Phyroflame Killed at Level 100 by Urbexx
Oby tak dalej :D
>Zamieszczam SS z trapu Manura i Thora:
http://members.lycos.co.uk/maxrazel/Trap.JPG
((Manur lezy nieżywy))
Ale teraz zaswirowali :P
Lepiej tego nie mogli zrobic :D
a ja bym chciał żeby o wojnie troszeczke poprzynudzał gimili i cors:PŻycze im wygranej.SS super zgapiony ale co tam
Angethras
07-01-2005, 21:50
wczoraj padl Darkbraver zabity przez Tano i Hawka oraz Drazharm zabity przez Tano -.- trzeba ubic tych szwedow jak najszybciej sie da
Benanzio
08-01-2005, 16:47
No własnie obrazek jest calkiem wporzo wręcz wypas ale mialem nadzieje zobaczyc wojne a nie jakis tam obrazek.
po ciulu ta wojna twoi kumple postawali tak i niby to ma byc wojna czego nie ma pokazanej wojny
Masterusz Tedeusz
08-01-2005, 20:44
wiesz co tylko ze ja znam Pokame z rl :) I kiedyś byly na forum zdjecia które on sam robil
Blondas buhahahahahhaahahha 8o :D , no i po co sie chalisz :p ja etz znam ale sie nie chwale :]
a tak przy okazji to wojna miedzy polakami a szwedami 8o , a jedynym ktory ze szwedami trzyma jest Razzer m sorc , wiecej nie wiem bo tam juz nie gram ;)
Pozdro!
znowu polacy dostaną niezły w******* :)
wystarczy looknać nowe filmiki jak obrywaja i nic nie moga zrobić...
a za zabicie manura oberwali bany bo zabili go wykorzystujac słaby punkt gry ;)
King Karol
08-01-2005, 22:30
Sf vs Divintus :D Znam tam pare ziomków bo też gram na azurze :)
Pozdro Dla Całej AZURY
AZURA WAR :D
TSmaster
09-01-2005, 07:43
Do abuka i benanzio:
Jesli chcecie zobaczyc wojne, macie 2 filmiki z wojny:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=22154
.................................................. .................................................. ....
:evul:
a za zabicie manura oberwali bany bo zabili go wykorzystujac słaby punkt gry ;)
hehe , no moze i dostali bany , ale coz , powinienes zmienic tersc tego posta ;]. W tej chwili wszyscy zostali odbanowani.Wspaniala robota Draz!!
Czy ja wiem czy polacy , austryjacy i mniejszosc szwedzka dostaja po dupie ?? ;>. No moze podadali , ale zobaczcie tez na statystyki LU , Divi.Sf gdy padlo odrazu odrobilo lvl , a nawet zrobili wieksze , a LU i Divi zostali na takich lvl na jakich padli
Hail Silent Force :flaga_pl: :swe: szkoda ze niema Austryjackiej Flagi :P
a za zabicie manura oberwali bany bo zabili go wykorzystujac słaby punkt gry ;) Nie dostaniemy w*******, bo ta wojna sie nie skonczy, bo obie strony sa zbyt silne zeby przegrac. Jedynym powodem dla ktorego Divi lub SF mogloby przegrac to jakis mass hack albo nielojalnosc sporej czesci gildii. Poza tym jak zauwazyl Pokame, Divi przystopowalo exp, a czesc SF expi jak szalona, co automatycznie zwieksza nasze szanse.
Poza tym skoro filmiki robili czlonkowie Divintus, to myslisz ze umieszczali by filmiki w ktorych gina? Lepiej spojrz na deathlisty obu gildii, a nie sugeruj sie dwoma propagandowymi filmami.
a tak przy okazji to wojna miedzy polakami a szwedami 8o , a jedynym ktory ze szwedami trzyma jest Razzer m sorc , wiecej nie wiem bo tam juz nie gram ;) Mamy plakac czy sie smiac? Wojna nie jest miedzy polakami a szwedami bo w sf sa tez austriacy i szwedzi, a w divinitus polacy i anglicy. A Razeer w zadnym wypadku nie stoi po stronie ktora nazywasz "szwedami".
Nie dostaniemy w*******, bo ta wojna sie nie skonczy, bo obie strony sa zbyt silne zeby przegrac. Jedynym powodem dla ktorego Divi lub SF mogloby przegrac to jakis mass hack albo nielojalnosc sporej czesci gildii. Poza tym jak zauwazyl Pokame, Divi przystopowalo exp, a czesc SF expi jak szalona, co automatycznie zwieksza nasze szanse.
Poza tym skoro filmiki robili czlonkowie Divintus, to myslisz ze umieszczali by filmiki w ktorych gina? Lepiej spojrz na deathlisty obu gildii, a nie sugeruj sie dwoma propagandowymi filmami.
Mamy plakac czy sie smiac? Wojna nie jest miedzy polakami a szwedami bo w sf sa tez austriacy i szwedzi, a w divinitus polacy i anglicy. A Razeer w zadnym wypadku nie stoi po stronie ktora nazywasz "szwedami".
Ta , tak jak powiedzial Drazharm , po co maja robic filmy i wastawiac je na rozne forum. Wazne jest to ze w tej chwili chlopaki z Sf(Polacy , Szwedzi i Austryjacy ) robia Lvl , a Divi i LU (Szwedzi , Anglicy i 2 odlodkow z polski) stoja w tych lvl na ktorych padli. Pozdro Gimli 8o
Knight Azura
22-01-2005, 14:16
ja gram na azura ale daj jakies ss jak sie piora bo takie to nudne jest to sa koledzy z tibii na ss'sie :]
23knight/4mlvl/skille */* AZURA Lumiakard Ekon
Stachumixer
22-01-2005, 17:40
Mi bardzo się podoba tylko szkoda że nie ma ss jak walczął te dwie gildie
To samo co ^^, Gratz.
Mam trochę czasu to moge wam opowiedzieć całą historię tej wojny, i obalićkilka nieprawdziwych opowieści.
Wszystko zaczęło się gdy azura miała około 4 tygodni, w najsilniejszej wtedy guildii znanej jako Anno Domini pokłuciło się 2 graczy, Falzer i Tano.
Jako iż Tano był vice leaderem tej gildi i bratem leadera, wykopał Falzer'a z guildii, jak również jego rl kolege, najlepszego master sorca na azurze w tych czasach i teraz również, Minavand'a.
Od tego zaczęła się ta wojna, jak możecie sobie wyobrazić, po stronie Minavand'a i Falzer'a stanęła większość high lvl Polaków, jak i również nieliczna grupka szwedów.
Reszta ludzi pozostała w guildii Anno Domini.
Minavand i Falzer, Predhator, Avanti Sorcerrer, Pokame i paru innych ludzi stworzyli guildie znaną w tamtych czasach jako Wanted.
Mimo iż mieli liczną przewagę nad Anno Domini i wyższe lvle , przegrali tę wojnę ponieważ nie byli tak doświadczeni jako AD( anno domini), polacy chodzili huntowac w miejsca , w których bardzo łatwo ulegali licznym pułapkom.
Po tej wojnie większość byłch członków Wanted musiała zaplacić spore kwoty i nie mogli wstępować do innych guildi przez 6 miesięcy.
W lipcu, gdy AD przestało istnieć, Minavand i Falzer dołączyli do naszej gildi znanej wówczas jako Mortalions. W ten sam dzień Minavand został zabity przez byłch członków Anno Domini, w około 15 minut potem odpowiedzieliśmy atakiem co zapoczątkowało drugą wojnę na azurze.
Mortalions przeciwko Pretorians i Exula Jul Gran.
Nie mieliśmy zbyt wielkich szans w tej wojnie , ponieważ Pretoriansi i Exura~ mieli dużo wyższe lvl'e i więcej ludzi , po ich stronie stało wielu polaków na wysokich lvlach, co się potem na nich zemściło gdy zostali zabici przez swoich "przyjaciół" z guildii.
Mimo licznej przewagi Pretoriansów, to my byliśmy przodem w tej wojnie, zabilismy ich duzo wiecej niz oni nas, lecz my stalismy prawie calymi dniami w pz , i walczylismy w nocy podczas gdy nasi wrogowie zdobywali lvle.
Po paru dniach wojny, postanowilismy dojsc do porozumienia z wrogami i po zaplaceniu pewnej kwoty zostalismy wolni.
Po tygodniu znowu wstrzęła się wojna , lecz tym razem tylko przeciwko członkom guildii Exura Jul Gran ( Hawek, Manur, Exmind, Anakin Darkwood etc.)
Po około 2 miesiącach wojny dołączyli się do nich Anglicy i wszyscy inni szwedzi, znani jako Divinitus.
Guildia Exura Jul Gran ciagle zmieniała swoje nazwy, czasami bywały tygodniowe pokoje na azurze, lecz wciąz szwedzi lub anglicy łamali swoje słowo.
Ostatni pokój , który był 2 tygodnie temu i trwał przez tydzien , znowu przerodził się w walki, lecz tym razem Silent Force( większość polaków , paru szwedów i 2 austryiakow) ma liczną przewagę nad Veangance ( Manur, Mataca, Trevelyan).
Polacy zaczynają wreszcie prowadzić w tej wojnie, i wątpie , żeby się już to mogło zmienić. Myślę , że opisałem tę wojnę bardzo szczegółowo i wystarczająco, jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania to chętnie na nie odpowiem.
Cors Ent
15-02-2005, 14:48
Panie Bloker zaczolem juz pisac sprostowanie.
Powiedz pan jakim charem grasz/ grales na Azurze.
bo w tym co napisales widze same byki :D
ja bylem jednym z polakow ktorzy walczyli od zawsze po stronie AD i Divinitus.
Powiem wiecej- mieismy nieformalny ale w miare pewny sojusz z Mataca.
zmienil to bk hause ale to inna opowiesc.
i z mojego punktu widzenia histria azury wygladala nieco inaczej
Napisz swoj nick to moze opisze dokladnie co mi sie w Twojej interpretacji nie podoba :)
Ta , Pan panie bloker pominoles pare szczegolow. No moze wojna zaczela sie od wykopania Falzera z AD , ale to nie byl glowny powod wojny. Gdy "wanted" mialo ogromna przewage nad AD zdazyl sie wypadek , Haotaru Tamoe , Falzer , Ratzoh , Drazharm (chyba ale nie jestem pewny ) i wilu HLVL z Wanted podostawali bany. Niepamietam juz za co , ale to sie bardzo odbilo na wojnie , malo tego Thor Phyroflame ktory wtedy byl "czlonkiem" Wanted szpiegowal dla AD , gdy ruszalismy zabic Hawka lub Tana nagle oni dawali loga albo stali w PZ . Sossar ktory wtedy byl jednym z najwyzszych lvl na Azurze nie zabardzo kwapil sie do tego by zabijac wrogow z AD , gdy Ad zaatakowalo mnie (Pokame) i Unholy Sainta w Venore nawet nie pomagal nam , stal sobie w miejscu a AD tez go nie ruszalo. Po zakonczeniu wojny nie musial rowniez za to placic. X( . Potem byly rowniez wojny w ktorych nie bralem udzialu , wolalem robic LvL i potem dolaczyc do wojny. Dolaczylem do wojny gdy dowiedzialem sie ze Przemo Ent , Zordan Storm , Heg , Jameha , Cors Ent i DoF zostalo zaatakowane przez Pretorians w BK House , wtedy tez SF postanowilo ze nie ebdzie bralo udzialu w wojnie , lecz gdy po smierci Drazharma SF wlaczylo sie do wojny. Po kilku tygodniach walki nastal pokoj , tak bardzo oczekiwany przez cala Azure . To mial byc pokoj na wieki. Jak sie okazalo trwal on tylko tydzien. Veangance podstempem zabilo kilku membersow SF i wojna zaczyna sie na nowo . Ostatnie fragi to smierc Drazharma i Zordana , lecz SF tez zabija , udalo im sie ubic 2 x Rulabima i pare razy Cleytiona. Zobaczymy jak sie bedzie to toczylo nadal. Hail ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.