Pokaż pełną wersje : Fake Maker
Witam drogich Użyszkodników forum.
Chciałbym wam przedstawić aplikację służącą do tworzenia Fake'ów.
Na razie udostępniam wam beta wersję 1.2, w której możemy stworzyć swój Citizen Outfit.
Chciałbym, aby wszyscy testujący napisali opinię na temat programu, opis jego działania (zgłaszania błędów, itp) oraz rzucali fajnymi pomysłami.
Program jest na licencji freeware!
Download
http://fakemaker.w.interii.pl/Fake%20Maker%20Beta%20v1.2*****
*Jest to plik .z i p
Nie ma keylogera, gdyż zależy mi na pozostaniu na tym forum.
Pomysły na przyszłość:
-więcej outfitów,
-nick i pasek życia nad outfitami,
-program tworzący domki,
-wbudowany edytor czcionki tibijskiej (więcej możliwości, niż w "Tibia Font Converter")
-wbudowana aplikacja do tworzenia efektów czaru.
Jak możesz pomóc?
Oczywiście testując mój program, pisząc opinię na jego temat, reportując błędy (podając przytym system i inne informacje wydające się zbędnymi :D). Pytając się poprzez wysłanie prywatnej wiadomości (PM) lub dodając pomysł w tym temacie. Tych, którzy jakoś pomogli, wrzucę do creditsów.
Minimalne wymagania sprzętowe:
-niskie (nie znam),
-testowany na Windows XP,
-monitor w rozdzielczości większej niż 800x600.
Screeny:
http://img154.imageshack.us/img154/807/82545708.png
http://img154.imageshack.us/img154/4919/out.png
Obsługa Bety v1.2
Wyróżniamy aktualnie 5 pól zmiany odcieni:
-hair-włosy,
-torso-tors,
-legs-nogi,
-feet-stopy,
-light-światło.
Hair, torso, legs i feet służą do zabarwiania poszczególnych części ciał, lecz light do przyciemniania obrazu.
Dzięki Color Selector'owi możemy wybrać DOWOLNY kolor, a dzięki licznikowi poziomu przeźroczystości lub przyciemnienia skalę barw. Regulować możemy je za pomocą przycisków znajdujących się obok nich.
Gotowy outfit zapisujemy poprzez "Aparat fotograficzny", a sam plik pojawi się w folderze Fake Maker Beta v1.2\Outfits\ w nazwie "Citizen Outfit x" gdzie x to losowy numer.
http://img154.imageshack.us/img154/4292/cos.png
Czyste, można ściągać. Skan: Klik! (http://img17.imageshack.us/my.php?image=skanl.jpg)
Cóż, cudo to nie jest... Chwila, to jest cudo. Na pewno się przyda, chociaż koloruje trochę lipnie, jednak z drugiej strony na nowy, nie stosowany przedtem sposób (mam na myśli kolorowanie outów razem z konturami). Z góry mówię, że zapewne w wersji final przydałaby się opcja dodawania własnych outfitów (z nakładkami), oraz oczywiście addonów. Jeśli kiedyś wziąłbym się znowu za fake (LOL!), bardzo przydałby mi się do robienia ludzi - bo musicie przyznać, że robienie każdego mieszkańca ręcznie jest trudne, a lipnie wygląda, jak co czwarty wygląda tak samo).
@Offtopic
Po dwóch latach od mojego starego poradnika (który, nie oszukujmy się, był raczej denny ;)) zapowiadam nowy, dla tych, którzy w fake już siedzą. Ja nigdy żadnego fake nie skończyłem i skończyć nie mam zamiaru, jednak może się przyda, gdyż wpadłem na kilka nowych pomysłów.
Pozdrawiam,
zdrowy, młody, piękny, inteligentny
błyskotliwy, bystry i skromny
Kashel
@Edit
Ah, i polecałbym zmienić kolor tła na biały - i okienka z outami, i tło. Zresztą widzę, że można zrobić to ręcznie, ale nie wszyscy (nie każdy jest tak błyskotliwy :() mogą na to wpaść ;) DAJ MNIE DO CREDITSÓW KUR(coś tu miałem wstawić, nie pamiętam co.) :3
Co wstawić zamiast tych gwiazdek ***** ???
bo wpisuje: .r a r . z i p i niedziała..
Help!!!! <--------- Fast!
Herbi_Oxyna
02-05-2009, 20:02
@up
Ja wpisuję zip i śmiga, tyle, że okno pobierania mi się nie wyświetla, a pliki są w katalogu c:/users/***/downloads (win vista) o_O
@down
Zaraz dam ci link na pw
@topic
Jak się dobierze dobre kolory, to nawet nieźle koloruje ;p
A mi nie smiga!! daj to ktos na *********** albo na cos innego PLX
Mi taki blad
Bad Request
Your browser sent a request that this server could not understand
@Up
Wielkie Dzieki!
Tylko jeden outfit? E.....:o:o Myślałem że więcej będzie :(
Tylko jeden outfit? E.....:o:o Myślałem że więcej będzie :(
Kochamy czytanie ze zrozumieniem ;)
Na razie udostępniam wam beta wersję 1.2, w której możemy stworzyć swój Citizen Outfit.
- wersja alfa (pre-beta), podczas której autorzy doprowadzają do rzeczywistego działania programu, nawet w ograniczonym zakresie
- wersja beta, kiedy program ma już pierwszych użytkowników, zwanych często beta-testerami, i wyłapywane są błędy związane z różnymi środowiskami i warunkami pracy programu
Potocznie jest uważane, że wersja beta to wersja alfa - i to też autor miał na myśli, powiedziałbym nawet, że to jest przejściówka między betą a alfą z większą domieszką bety; tak więc użytkowniku! Zanim napiszesz post sprawdź jego treść osiemnaście razy!
MadziulaX
03-05-2009, 10:36
plik czyściutki jak łza
http://www.virustotal.com/pl/analisis/341d30b4973bf09403d958d0deafad27
Jak na wersje testową bardzo mi się podoba :)
oto mój outfit ;p http://img15.imageshack.us/img15/1705/citizenoutfit194325.png
A taki najbardziej wkurzający błąd to to że jak wybiorę kolor i chce go zmienić, klikam na pasek i
zmienia się kolor podstawowy :)
Ah, i polecałbym zmienić kolor tła na biały - i okienka z outami, i tło. Zresztą widzę, że można zrobić to ręcznie, ale nie wszyscy (nie każdy jest tak błyskotliwy ) mogą na to wpaść
Kolorystycznie nie jest oczojechane i może chyba tak zostać? Kolor tła pod outfitami ma zostać różowy, tak jak zwykle ten róż jest używany za transparentny.
"Zresztą widzę, że można zrobić to ręcznie"- ale o co chodzi, jakiś bug?
okno pobierania mi się nie wyświetla, a pliki są w katalogu c:/users/***/downloads (win vista) o_O
To wina przeglądarki, bądź jakiś ustawień, w tym Tobie nie pomogę ;p
Vasudanin
03-05-2009, 10:51
"Zresztą widzę, że można zrobić to ręcznie"- ale o co chodzi, jakiś bug?
Jemu chodzi o to, ze to tlo mozna zmienic recznie.
A program nawet fajny, z checia czekam na final. :D
Planuję wypuścić Betę v1.3.
Czas wykonania: nieznany.
Nowości: Dodanie addonów do Citizena, poprawiony bug z kolorami torso, legs i feet- nie mają podstawowego koloru: niebieskiego, brązowego i szarego.
@Shivek
Mam na myśli to, żeby tło było jednolite, bo trudno trafić idealnie.
@Down
No.
@2down
TO nie jest PEŁNA WERSJA.
Herbi_Oxyna
03-05-2009, 18:29
Chyba kashkowi chodzi, żebyś nie robił dwóch kolorów tła, czyli różowego i fioletowego, tylko jedno - różowe.
Is that right?
Przydatny program,szkoda że nie można tworzyć innych outfitów niż ten.Np. Female czy coś.2 Minuty i to mi wyszło!
http://i297.photobucket.com/albums/mm225/dyngi_2008/CitizenOutfit1594092.jpg
Ooo Shivek widzę błyszczy xd
Ładnie, ładnie.
Ale w ile zrobiłeś ten plik? Mogłeś dorobić resztę outów. Oj coś ci się nie chciało xdd
Vasudanin
03-05-2009, 21:12
A ja dolaczajac sie do pytania Mr. Up pytam w czym.
Ale w ile zrobiłeś ten plik? Mogłeś dorobić resztę outów.
Zrób lepiej. Nie chciałem dawać więcej, gdyż muszę mieć najlepszą wersję jednego outfita, bym mógł później bez problemów i poprawek zrobić inne.
Zrobiłem w tydzień, (tutaj damy wypowiedz Vasudanina)
pytam w czym
testując objekty w MMF2 (Multimedia Fusion 2).
objekty
A co to?
Ale i tak odwaliłes kawał dobrej roboty czekam na ''uptade''
Herbi_Oxyna
04-05-2009, 16:29
MM2? Przecież to mam! Hmm... może też zrobię coś do fake'ów...
Pomysł nawet dobry...
Ale poczekam ze ściąganiem aż pojawi się coś więcej niż tylko możliwość zrobienia połowy jednego outa...
GargoinX
04-05-2009, 18:58
Muszę przyznać, że program całkiem fajny, lecz póki co mało funkcjonalny. Jak już uda ci się dorobić resztę outfitów z addonami to uznam ten program za świetny. ;)
FlisApola
04-05-2009, 21:19
Popieram Garga! jedendwatrzyczterypięćsześćsześćsześćsiedemosiemdz iewięćdziesięć
popieram FlisApola ,który popiera Garga B)
A ja popieram to, żeby nie było spamu.
Pracuję nad doskonaleniem funkcji programu, pracę będę również robił po szkole.
A ja popieram to, żeby nie było spamu.
Pracuję nad doskonaleniem funkcji programu, pracę będę również robił po szkole.
Liczymy na Ciebie. Zrobię wszystko, żeby dostać się do kreditsów, więc szykuj pas dziewiczy bejb ;*
Kaszel, dam Tobie robotę, kiedy skończę betę z Citizenem, napotkałem drobne kłopoty ;[
Następna wersja FM'a pojawi się we wtorek po 17:00 lub w sobotę po południu (wszystko zależy od tego czy się wyrobię przed wycieczką, czy po niej).
Nowości w wersji 1.3:
-nowy interfejs (zbliżony do tibijskiego),
-cieniowanie poszczególnych części,
-udoskonalenie koloryzowania (algorytm stworzony tak, aby nie było żadnego błędu prócz jednego, którego szanse na wywołanie=1:100000),
-test outa na plcacówce (będziesz mógł nią chodzić i robić foty na zrobionej przeze mnie miejscówce),
-full citizen outfit,
-creditsy,
-menu.
GargoinX
17-05-2009, 14:28
-test outa na plcacówce (będziesz mógł nią chodzić i robić foty na zrobionej przeze mnie miejscówce),
Interesujący pomysł. :)
Jak znajdę czas (a w supporcie jest go mało ;x) to posklejam jakieś addony.
DK-LOG.911
17-05-2009, 15:54
@up
nie sklejaj citizen female - to moja robota
@Shivek
juz nie dlugo bedzie reszta female ;)
Pacz_knight
17-05-2009, 20:02
Ciekawy pomysl, ale nie wyklucza faktu ze jest troche "nie fajny".
To ze program koloruje ci outfity, wcale nie uksztaltuje twoich umiejetnosci w robieniu outow. Nowi userzy ktorzy przykladowo chcieli by zostac pro outfiterami i robic rozbudowane outfity, niczego sie nie naucza. Przeciez my wszyscy zaczynalismy od najprostrzych czynnosci jak kolorowanie outfitow. Ja sam robiac outfity wiem ze samodzielne nakladanie kolorow durzo mi w przeszlosci pomoglo, bo dzieki temu umiem cieniowac, nakladac detale i etc.
Rownie dobrze mozna wejsc w klijenta Tibii i w 5 sec zrobic outfit, tak jak to jest pokazane w poradniku Cloya...
Rownie dobrze mozna wejsc w klijenta Tibii i w 5 sec zrobic outfit
Jak taki kozak to daisz. Zapewne masz wszystkie outy i addony??
pro outfiterami i robic rozbudowane outfity, niczego sie nie naucza
Eeeee, to nie ma być program do nauki jak zostać "Pr0 ołtfiterem"...
samodzielne nakladanie kolorow durzo mi w przeszlosci pomoglo
mi terz
btw. pr0gram również nie będzie do tworzenia outów, więc nie mów:
"Fajny pomysł, lecz nie zrobisz tam nowych outów. Ja wolę kolorować 40 outów co zajmie mi 4 godziny lub zrobić atak klonów."
GargoinX
18-05-2009, 14:40
Muszę się drogi Paczu ze Shivkem zgodzić. Ja umiem jako tako robić własne outy, a nie chce mi się siedzieć kilka godzin nad mieszkańcami miasta do fake'a. Taki program może być pomocny dla bardziej zaawansowanych fakerów którzy nie muszą się już za wiele uczyć.
Sezowaty
18-05-2009, 20:01
Moim zdaniem może to być ciekawy program, o ile wyjdzie w 'pełnej wersji'.
Ułatwi niektórym pracę przy Fake. W chwile można by było zrobić kilka takich Tibijskich(chociaż na moje to nakładanie kolorów np. w photoshopie czy tam gimpie to nie taki duży problem, o ile ma się odpowiednie już przygotowane materiały.)
A co do Twojego posta Pacz, to wiesz, jak ktoś będzie chciał robić własny outfit to zacznie robić sam.
mikolaj99
19-05-2009, 10:34
Po baardzo długiej przerwie....
Z początku myślałem że to fake. Zajrzałem, ściągnąłem. Noo... bardzo przydatny programik. :) Ciekawe opcje ale dosyć ich mało (wiem że to beta). Czekam na następną wersję bo program zapowiada się znakomicie. Proponuję najpierw wstawić podstawowe outfity czyli jeszcze Hunter, Mag, Knight(wiadomo). Potem możesz zabrać się za parę PACC'ów, potem je dokończyć a w finałowej wersji addony do wszystkiego. Rozpędziłem się... ale rób jak chcesz. Czekam na wersję 1.3 :) (to nie dzisiaj?)
Sir Speed
19-05-2009, 14:09
Pacz ma tu dużo racji, ale tak jak było mówione wyżej i takim osobom program przyda się do robienia np. przechodniów, których zresztą nigdy nie chciało mi się robić.
Po przemyśleniu napisałem to samo co garg xD
Pacz_knight
19-05-2009, 14:34
@Shivek
Jak taki kozak to daisz. Zapewne masz wszystkie outy i addony??
Od tego jest specjalny program/bot (TIBII GG) dzieki ktoremu masz dostep do wiekszosci potworow i wszystkich outfitow z addonami...
Eeeee, to nie ma być program do nauki jak zostać "Pr0 ołtfiterem"...
To przeczytaj sobie moj post 10 razy, a jak nie poskutkuje, to kolejne tyle i moze zrozumiesz jaka wypowiedz kryla sie w moim poscie.
@Gargoin
To ze ty umiesz kolorowac outfity, to nie znaczy ze inni rowniez umieja i musza sie ograniczac do kozystania z tego programu, albo tak jak OTS ME.
@Gargoin
To ze ty umiesz kolorowac outfity, to nie znaczy ze inni rowniez umieja i musza sie ograniczac do kozystania z tego programu, albo tak jak OTS ME.
Ja umiem kolorować i nie "muszę się ograniczać do korzystania z tego programu, albo tak jak OTS ME" :(
Ale nie mówcie mi że kolorując 2456 outfitów pokroju citizen itp. nauczę się robić pr0 outfity... Jeśli ktoś będzie chciał się brać za robienie pr0 outfitów to sam zacznie robić...
@down:
Tyle że ME robi coś gorszej jakości ( fakt ten program też nie będzie genialny ).
Co do outów to żaden początkujący nie zacznie malować outów "ręcznie", skoro może przykładowym GIMPem... I ten program właśnie ma na celu zastąpienie koloryzacji w - przykładowym - GIMPie.
Pacz_knight
19-05-2009, 15:49
@up
Teraz jest mowa o zwyklym kolorowaniu. Nikt nie powiedzial ze pokolorujesz zyliard outfitow i wskoczy ci skill w robieniu pro outfitow... Chodzi o to zeby poprubowac, robic cos samodzielnie, czegos sie nauczyc i dojsc do czegos metoda prob i bledow.
Dobrze rozumiem ze robienie przykladowych mieszkancow do fake'a to kupa roboty i lepiej polegac na takowym programie. Wlasnie do robienia tych pro outfitow potrzebne sa podstawy, a przy okazji kombinujemy co i jak, uczac sie chocaz by takim kolorowaniem ;)
Nie jestem przeciwny temu programowi, lecz robi sie z tego kolejny progam pokroju ME...
Dziś nie będzie v1.3. W wersji 1.4 postaram się pobawić alfa czanelem, przez co zniknie odcień białości (0 kłopotów z kolorowaniem outfitów).
A Pacza proszę o gadanie na PW.
Glannath
19-05-2009, 18:59
A ja myślę, że ten program na ch*ja się wszystkim przyda, skoro w ciągu ostatniego kwartału nie wyszedł ani jeden dobry fake, który doczekał się więcej niż jednej strony ;s
Dlatego proponuję ruszyć tyłki, zawrzeć zwieracze i zabrać się za tworzenie fake'ów, zamiast gadać i nic nie robić (w ten sposób próbuję zmotywować również siebie) ;)
Jest szansa na lepszego FM'a!
Jutro dodam następną wersję, a zabawę z Alfą postaram się skończyć w następnym tygodniu.
Narazie twój program koloruje outfit z czarnymi liniami, co wygląda nieestetycznie. Czy w następnej wersji postarasz się to zmienic?
Jakby co to mów czego potrzebujesz, spróbuję Ci pomóc.
program koloruje outfit z czarnymi liniami
???
Btw, drodzy użyszkodnicy, nie wyrobię się z programikiem (za dużo czasu zajął mi nowy layout), czekają mnie sprawdziany, itp duperele, więc znó przekładam premierę. Możecie się czuć zawiedzeni, lecz mam nadzieję, iż mi przebaczycie. Planowanie wyjście v1.3 w następną niedzielę.
Jak chcesz pomóc to rób addony (więcej w zamówieniach na grafy).
Wiecie co...
Spojrzałem na to teraz okiem realisty i widzę że raczej nie zdołasz wykonać choć połowy tego co im obiecałeś wykonać...
Zdołam, tylko potrzebuję outfitów..?
mikolaj99
24-05-2009, 19:06
Wiecie co...
Spojrzałem na to teraz okiem realisty i widzę że raczej nie zdołasz wykonać choć połowy tego co im obiecałeś wykonać...
Postaw się na jego miejscu.
@up
Czekam na nową versję, ale ja niestety niczego ci nie skombinuję. Moje outfity, arsenały, pliki do fake'ów, wszystko przepadło po tym jak dostałem karę na kompa :O, a i tak do dzisiaj. Będę dopiero po środzie mógł coś wykombinować lub po końcu roku szkolnego.;(
WRESZCIE!!!
Udało mi się osiągnąć najwyższy poziom kolorowania!
http://img181.imageshack.us/img181/4928/hahah.png
Chgciałym przeprosić, że nie wyszła poprzednia wersja fake makera, lecz z całą pewnością mogę stwierdzić, że next beta pojawi się w następną niedzielę.
Wasz leniwy
Siwuś
mikolaj99
08-06-2009, 07:11
Poziom koloryzacji ładny, ale dwie niedziele temu mówiłeś że będzie to w następną niedzielę a teraz mamy czekać jeszcze jedną? 0.o Przyłóż się, bo ten program na prawdę wielu ludziom się przyda.
@down
Czyli czekamy do niedzieli?
Dodawaj addony i inne outy :)
NMie chciałem wypuścić poprzedniej wersji, bo stwierdziłem, że bym wypuścił ten sam kicz (biały odcień), tylko różniący się interfejsem ;p
http://img190.imageshack.us/img190/3333/34186766.png
Masz maga!
Po co mi ten mag, jeżeli nie ma nakładek...
Algorytmy mi się jechają :<
http://pomocfake.jun.pl/viewtopic.php?t=227
Wszystkie basic outy z nakładkami.
Mam je, ale addonków już ni ma :(
;]
Ale nie będę wprowadzał algorytmu bez nich.
mikolaj99
09-07-2009, 11:36
Mam wrażenie że już porzuciłeś ten program(?).
Nie, nigdy tego nie zrobię.
Maniak69
09-07-2009, 12:03
Daj przynajmniej wersję bez add-onów.
ZAL? Co za kłopot wrzucić addony do koloryzacji w Gimpie?? A potem je wkleić na outfit?
Ja znalazłem parę addonów:
http://img53.imageshack.us/img53/34/addony.png
Zawsze coś ;)
PS: Ten full ciziten na dole ma addon 3 zrobiony przezemnie (etui przy pasie [wtf? tak z nudów :D])
DK-LOG.911
09-07-2009, 15:27
Jak chcesz mu pomóc to masz mu dawać outfity w połączeniu z addonami i nakładki. http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=55068&page=324
Vasudanin
09-07-2009, 15:31
ZAL? Co za kłopot wrzucić addony do koloryzacji w Gimpie?? A potem je wkleić na outfit?
To, że zajmuje to sporo czasu, deklu.
@Vasu
Rzeczywiście, w ciul zajmuje to czasu
Chodzi o coś takiego?
@Assassin Male
http://img43.imageshack.us/img43/864/assassinb.png
(szabla nie ma kolorów)
@Barbarian Male
http://img188.imageshack.us/img188/9395/barmarian.png
(broń nie ma kolorów)
Jeśli chodzi o coś takiego Shivek, zrobię reszte (obrazki są bardzo duże więc w linkach. Nakładki są tak zrobione, że koloryzacja nie będzie wchodziła na addon bez kolorów, jak np. broń barbariana)
Dzisiaj rano jeszcze próbowałem zrobić Wizarda, ale problem polega na tym, że addon naramienniki mają dodatkowo rękawy, które dużo mi utrudniły ;/
@Down
W arsenale są bez addonów i wcale nie tak łatwo jest z ''sprite editora'' dać nakładki z addonem (bo nie ma nakładek np. z przedmiotami takimi jak szabla)
I jakbyś nie wiedział to straszie długo się robi coś takiego...
@Edit
No, zrobienie takich strasznie trudnych nakładek, bo aż pare maźnięć, to strasznie trudno O.o
Omg dajecie mu białe outy z arsenału i liczycie na jakieś creditsy czy ch*j wie co? O.o (post Noradina i pierwszy Gallade)
Jak chcecie pomóc to sklejajcie te gówna ze sprite edytora...
@edit
Masz tu coś. O ile wiem do tego nie ma addonów chyba.
http://img13.imageshack.us/img13/3241/marriage.png (http://img13.imageshack.us/i/marriage.png/)
@up
Ej, to się naprawde strasznie długo robi? ;(
Algorytmy muszę od nowa robić, a szczerze mówiąc nie chce mi się :>
Po za tym, jak zrobię algorytm do głupiego citka, to dorzucę od razu wszystkie outy bez addonów, bo wtedy już z dodawaniem nie będę miał problemu (obmyśliłem inny sposób po prostu).
Jeśli chodzi o coś takiego Shivek, zrobię reszte (obrazki są bardzo duże więc w linkach. Nakładki są tak zrobione, że koloryzacja nie będzie wchodziła na addon bez kolorów, jak np. broń barbariana
Tak, chodzi o te nakładki, postaraj się też porobić female. Tak, broń nie ma zmieniać koloru.
Omg dajecie mu białe outy z arsenału i liczycie na jakieś creditsy czy ch*j wie co? O.o (post Noradina i pierwszy Gallade)
Jak chcecie pomóc to sklejajcie te gówna ze sprite edytora...
@edit
Masz tu coś. O ile wiem do tego nie ma addonów chyba.
Ciach
@up
Ej, to się naprawde strasznie długo robi? ;(
Tak,bo niektóre nakładki z addonami [ty dałeś same outy] są na innych stronach. [Ja barbarian outfit mam na 2000+ a nakładki z addonami na 150+].
Tak,bo niektóre nakładki z addonami [ty dałeś same outy] są na innych stronach. [Ja barbarian outfit mam na 2000+ a nakładki z addonami na 150+].
Co ty bredzisz?? Piszesz jak byś się schlał?? o0
Możesz mi to wytłumaczyć bardziej?
@up
Myśle, że chodzi mu o to, że w spr edytorze grafiki są wymieszane i czasami przy outficie nie ma do niego nakładek tylko są gdzieś dalej.
To, że nie zrozumiał mojej ironii to już inna sprawa...
@Down
W arsenale są bez addonów i wcale nie tak łatwo jest z ''sprite editora'' dać nakładki z addonem (bo nie ma nakładek np. z przedmiotami takimi jak szabla)
I jakbyś nie wiedział to straszie długo się robi coś takiego...
@Edit
No, zrobienie takich strasznie trudnych nakładek, bo aż pare maźnięć, to strasznie trudno O.o
Sorry mistrzu zapomniałem, że tylko ty sklejasz outy i nakładki ze spr editora. Wybacz.
@Shivek
Brakuje ci jakichś outów bez addonów?
@2xdown
A co to za różnica skoro czarnych lini i tak nie pokolorujesz?
@Mikes
Nie mistrzu, ja biorę białe outy i robie sam nakładki a nie z sprite editora czy z arsenału (z arsenału np. nakładki często wchodzą na czarne linie, a przecież tego chyba nikt nie chce)
To właśnie źle robisz, ja chcę z wychodzącymi na linie o0.
Brakuje ci jakichś outów bez addonów?
Miałeś chyba Yalahari zrobić full, nie pamiętam czy dokończyłeś (male i female z odwróceniami).
@UP AHUAHSuahSU
MOZE KUR** JEST JAKIS KLOPOT?! AHsuhAUshAUshaushaushUAhss
Przymknij japę.
od 12 dni nie było tu żadnego posta - wnioskuję, że albo pracujesz nad programem, albo już go porzuciłeś - mógłbyś dać nam jakiś znak ;]
Shiveeeek ja cię błagam!! Zrób że huntera! Chodźby bez addonów bo na cholerę ci to? Nie możesz wydać wersji alpha v1 a potem z addonami beta v1?
Za dużo pepsi koli, aż 3 promile we krwi :<
Obijam się i wogle, może dziś zrobię coś dla fejkowców.
Powiem szczerze: Ten program jest świetny!
A to głównie dlatego, że ja zwykle bazuję na citizenie i dorabiam głowy.
http://img513.imageshack.us/img513/3493/citizenoutfit1680465.png
Taki mój wynik. Jedyne minusy to to, że koloruje bardzo jasno, a jak się przyciemnia, to ma pysk i ręce ciemne i to, że zapisuje w .bmp, co może wkurzać przy produkcji hurtowej. Ale i tak 10/10, bo to tylko alfa.
@down
Może wersja beta, bo ta moja w .bmp daje
i to, że zapisuje w .bmp
W png.
Co do jasności, to problem rozwiązany, tworzę lepszą wersję, może dam w przyszłym tygodniu.
Hmm... Tak sobie myślę, że jest to raczej nie potrzebne. 1 outfit, jeśli się wie jak go zrobić, zajmuje bardzo mało czasu, max 5 minut. Jakoś nikt nigdy nie zajmował się jakimś głupim "Fejk Mejkiem" tylko poświęcał te 5 minut na outfit.
Jaką niby później będziesz miał satysfakcje?
Cicho Ghernie, to dobry wynalazek. Sam kiedyś pomagałem przy czymś takim, ale twórca nie miał samozaparcia.(chyba ze Shylios to multikonto ;p)
A imho to dobra rzecz.
Łap wizarda:
http://img11.imageshack.us/img11/2797/wizarda.png
Te białe na nakładkach w addonach naklejasz na normalne nakładki i potem zmazujesz i nie masz wtedy kolorowej czaszki w outficie.
nie musiałeś dawać białego, bo i tak tego koloru nie ma ;]
dzięki.
Jeszcze jakiś może dzisiaj dodam, tyle że muszę to wszystko od zera kleić, bo temat od Michossa na PF mi się spier...
Chcesz to ci mogę nawet zrobić outfity od potworów, tyle że z tym jest od cholery roboty(patrz link w opisie)... Jak jakiegoś zrobię to dam edita.
@Edit1
Łapaj huntera:
http://img198.imageshack.us/img198/8640/huntery.png
@Edit2
Mino guard ze zbroją do kolorowania. Chcesz, możesz użyć w FakeMakerze:
http://img8.imageshack.us/img8/5354/minoznakadkami.png
@Edit864646684
Ork z możliwością kolorowania go jak zwykłe outfity.
http://img268.imageshack.us/img268/6743/orknakadkowany.png
@Edit864646685
Po pokolorowaniu na jakieś tam kolory:
http://img33.imageshack.us/img33/8922/outcome.png
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.