Pokaż pełną wersje : Pytanie dotyczące pacca pocztą
Arathorn
28-12-2004, 16:06
Wiem że były już setki takich tematów ale nie znlazłem tam żadnych przydatnych informacji na to pytanie wię zadaje je tu..
A mianowicie, chciałem pacca wyciągnąć od starszych, ale się nie zgodzili, więc chce sobie kupić pacca pocztą, i czy jak na stronie, tibia.com w formularzu i na kopercie jako nadawca wpiszę mój adres to nic do mnie nie przyjdzie pocztą?
Pytam bo starzy byli by bardzo wkur.. ekhmm.. zdenerwowani jakby przyszła informacja, że stałem się szczęśliwym posiadaczem pacca i że gratulują mi zakupu lub coś podobengo...
plz o odp...
Wiem że były już setki takich tematów.....
plz o odp...
Żeczywiście było....
Masz problemy jak 10 latek, a akurat to czy twoi rodzice się wkur....zdenerwują czy nie to najmniejszy problem.....
PACC pocztą często(czytaj zawsze[99.9%]) znika w nieokreślonych okolicznościach.
Wnioski sam wyciągnij
Warloczek
28-12-2004, 18:05
@up
nie odpowiedziałes na jego pytanie, i wcale mi si nie wydaje że 99,9% nei dochodzi
@topic
nie dostaniesz żadnego listu do domu że jesteśposiadaczem pacc
wszystko bedzie wysyłane e-mailem
Jak chcesz wysyłaj ocztą, ale na poczcie polskiej z pieniędzmi w kopercie dzieje się jak ze statkami i samolotami w trujkącie bermudzkim -.-
Taka oto nasza Poczta Polska......
Chciałem dodać że moi kumple wyslali juz kilka razy kase na pacc pocztą polską i wszytsko doszlo.... wg mnie nalezy wyslac priorytetem oraz z potwierzdzeniem odbioru... (jak cipy dostaną liścik to przychodzi do ciebie taka karteczka ze zostalo odebrane) :)
Chciałem dodać że moi kumple wyslali juz kilka razy kase na pacc pocztą polską i wszytsko doszlo.... wg mnie nalezy wyslac priorytetem oraz z potwierzdzeniem odbioru... (jak cipy dostaną liścik to przychodzi do ciebie taka karteczka ze zostalo odebrane) :)
Tak wlasnie zrobilem i sie teraz ciesze paccem. Ale zadna karteczka mi nie doszla z tym potwierdzeniem odebrania.
Nie obrzucajcie już tak gównem tej Poczty Polskiej. Ileż można?
nie dostaniesz żadnego listu do domu że jesteśposiadaczem pacc
wszystko bedzie wysyłane e-mailem
dokładnie
Powinni zrobić statystyki dotyczące przesyłek pieniężnych!!
Wtedy będzie można coś powiedzieć o poczcie polskiej a Wy wyciągacie wnioski na jednym przykładzie.
Biszkopt
29-12-2004, 20:36
Ja wysłałem PACCA pocztom i jakoś jestem jego szczęśliwym posiadaczem (czekałem tydzień) .Listów do ciebie nie wysyłaja , tylko maila. :)
Arathorn
29-12-2004, 20:41
dobra dzięki już się dowiedziałem, temat można chyba zamknąć bo z tego co widze to coraz więcej postów z takimi samymi odpowiedziami...
EDIT: A jak wysle poleconym priorytetem to nic z poczty nie przujdzie? jakieś potwierdzenie że już doszło albo cos takiego?
Arathorn
30-12-2004, 19:48
*BUMP*
plz o odpowiedz na edita...
A jak wysle poleconym priorytetem to nic z poczty nie przujdzie? jakieś potwierdzenie że już doszło albo cos takiego?
Nie. Żadne potwierdzenie dostarczenie przesyłki nie przyjdzie. Jest natomiast możliwość wysłania listu poleconego ZPO (z potwierdzeniem odbioru). Kosztuje to nieco więcej, ale adresat przy odbiorze listu poleconego podpisuje potwierdzenie odbioru i wędruje ono z do Twojej skrzynki. Wtedy wiesz kto i kiedy dokładnie odebrał list.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.