zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Galerianki.

Gonzo
04-05-2009, 00:37
http://www.megavideo.com/?v=0JDZKSEO

"Galerianki" to krótki, bo trwający trzydzieści minut film opowiadający o życiu nastoletnich gimnazjalistek, które spędzają czas w centrach handlowych szukając facetów, którym oferują usługi seksualne w zamian za pieniądze i inne gadżety. Film ukazuję drogę normalnej dziewczyny do galerianki, ponieważ nie była akceptowana przez środowisko.

Polecam obejrzeć, oraz ciekawi mnie - czy ktokolwiek z was spotkał się z tym zjawiskiem w swoim otoczeniu? Nie mówię, że w kręgu swych bliższych znajomych, lecz chociażby w szkole? Czy uważasz, że problem należy nagłaśniać czy bagatelizować i jednocześnie uciszać?

Film wywarł na mnie wrażenie, osobiście nie zauważyłem, że takie coś ma miejsce - a jak jest w waszych regionach?

Ashlon
04-05-2009, 00:41
Polecam obejrzeć, oraz ciekawi mnie - czy ktokolwiek z was spotkał się z tym zjawiskiem w swoim otoczeniu?

Nie spotkalem sie.

Nie mówię, że w kręgu swych bliższych znajomych, lecz chociażby w szkole? Czy uważasz, że problem należy nagłaśniać czy bagatelizować i jednocześnie uciszać?

Trzeba naglasniac i walczyc z taka patologia. Rozumiem, jesli kobieta sprzedaje swoje cialo, bo w krotkiej perspektywie czasu nie bedzie miala pieniedzy nawet na jedzenie/utrzymanie, ale dziewczyny, ktore, dosadnie mowiac, daja dupy za nowa pare spodni, sa glupimi dz**kami.

Gelt
04-05-2009, 00:50
Znam, oglądałem, widziałem. Te co znam oddawały się by "podnieść" swój status społeczny:) Ba, nawet jeden chłopak się znalazł... Piękna mam okolicę: D

@down

W prawie każdym kawałku na OCB są te wstawki. Żałuje bo w instrumentalu psują klimat...

Snopeczek
04-05-2009, 00:53
Osobiście nie znam, wiem jednak o takich w niedalekim otoczeniu.
Film oglądałem już dawno, po wyśjciu albumu OSTRego. Tam 'skity' są wzięte z tego filmu, przesłuchaj chociażby kawałek 'Sam to nazwij'.

@down
to jest wg mnie tzw słowotwórstwo

Rybzor
04-05-2009, 01:17
O boziu, CP!

Nie spotkałem się z takimi przypadkami wśród nastolatek, a słowo z nazwy tematu pierwszy raz widzę na oczy xd

btw. kolesia od oświetlenia w tym filmie zabić to mało ;;

Lasooch
04-05-2009, 01:29
Trzeba naglasniac i walczyc z taka patologia. Rozumiem, jesli kobieta sprzedaje swoje cialo, bo w krotkiej perspektywie czasu nie bedzie miala pieniedzy nawet na jedzenie/utrzymanie, ale dziewczyny, ktore, dosadnie mowiac, daja dupy za nowa pare spodni, sa glupimi dz**kami.

To, że ktoś jest głupią dz*wką nie znaczy, że trzeba to nagłaśniać. Mnie osobiście nie rusza, że ktoś marnuje swoje życie. Jego sprawa. Może zmądrzeje i oby wtedy było za późno.

@top: nie spotkałem się.

zoliax
04-05-2009, 07:39
@up
A chciałbyś, żeby tak twoja córka skończyła?

@top
Spotkałem się z tym problemem... w gazecie. ;d

Erverse
04-05-2009, 07:59
UP.
Jakby ją dobrze wychował to by do tego nie doszło.
TOP. Nie spotkałem się.

Misza
04-05-2009, 08:17
Nie spotkałem się, szkoda. ;/

Shadron
04-05-2009, 09:10
Nie spotkałem się.Ogólnie fajny film!

Gierubesoen
04-05-2009, 09:19
Nie mam nic przeciwko- panowie zadowoleni, dziewczyny też, więc w czym problem? Niektórzy są przerażeni, że teraz już gimnazjalistki uprawiają seks itd. Świat idzie naprzód, średnia wieku inicjacji seksualnej ciągle maleje i nie ma co płakać nad młodymi panienkami które chcą dobrze wyglądać ; )

PS We Wrocławiu tego pełno... Galeria Dominikańska, Magnolia, Arkady, Pasaż Grunwaldzki, wystarczy przejść i się rozejrzeć wokół...
Film dobry, całkiem realistycznie pokazana sytuacja.

Ashlon
04-05-2009, 09:24
To, że ktoś jest głupią dz*wką nie znaczy, że trzeba to nagłaśniać. Mnie osobiście nie rusza, że ktoś marnuje swoje życie. Jego sprawa. Może zmądrzeje i oby wtedy było za późno.

Nie chodzilo mi o naglasnianie sprawy, podajac dane danej osoby (na zasadzie "Ta Y to taka a taka, bo daje dupy"), tylko po prostu trzeba rozmawiac na taki temat i jasno wyrazac swoje negatywne (w moim przypadku) podejscie do takich osob. Dopoki taka osoba nie lamie prawa i nie afiszuje sie z tym, a "zajmuje sie" tym procederem - mi to wisi, jej zycie. Po prostu nie toleruje takiego postepowania i mowie o tym glosno, a czy ktos wezmie sobie to do serca, czy nie - nie moj problem.

Gelt
04-05-2009, 10:42
Nie mam nic przeciwko- panowie zadowoleni, dziewczyny też, więc w czym problem? Niektórzy są przerażeni, że teraz już gimnazjalistki uprawiają seks itd. Świat idzie naprzód, średnia wieku inicjacji seksualnej ciągle maleje i nie ma co płakać nad młodymi panienkami które chcą dobrze wyglądać ; )

Pytanie czy to dobrze, że świat idzie tak do przodu. Przecież to jeszcze dziecko. Ja się tylko dziwię tym wszystkim facetom. No ale dziś takie zachowanie jest ładnie nazwane "fetyszem"..

Shanhaevel
04-05-2009, 10:54
Film ukazuję drogę normalnej dziewczyny do galerianki, ponieważ nie była akceptowana przez środowisko.

Sprytne, teraz z pewnością będzie powszechnie szanowana.

@up
Jutro będą to nazywać 'sportem narodowym'.

@2xdown
Nie, w Szwecji już tak jest.
Patrz:
http://www.filehurricane.com/photo-viewer/1665

Grue
04-05-2009, 11:14
Spotkałem sie z takimi 'chetnymi' szmatami. Z tym ze narobilem jej na cale centrum (stary browar) obciachu ze juz sie pewnie nie pokaze tam xD Nie szanuje takich uposledzonych zer. Ale tak patrzac w ogole na dziewczyny lat 90-99 to to pokolenie jakies zjebane jest. Przynajmniej w Poznaniu, z bloków, dzieciaki sa jakies uposledzone. Niewiem czy MTV i inne tv, gazety namieszalo we lbie czy co....

Gelt
04-05-2009, 11:18
Grue, nie mylisz się.U mnie ostatni normalny rocznik to 88, moze 89.. I trafiłeś! TV...

@Shan~

Czyżby tylko Polacy byli takimi dewiantami?: >

Lasooch
04-05-2009, 12:01
@up
A chciałbyś, żeby tak twoja córka skończyła?

Gdyby moja córka tak skończyła, przestałbym ją uznawać za swoją córkę. Może u mnie mieszkać (bo za wyrzucenie chyba groziłyby mi konsekwencje prawdne), ale niech na chleb daje d*py, ja jej karmić nie będę. I w 18 urodziny - na bruk.

Nie chodzilo mi o naglasnianie sprawy, podajac dane danej osoby (na zasadzie "Ta Y to taka a taka, bo daje dupy"), tylko po prostu trzeba rozmawiac na taki temat i jasno wyrazac swoje negatywne (w moim przypadku) podejscie do takich osob. Dopoki taka osoba nie lamie prawa i nie afiszuje sie z tym, a "zajmuje sie" tym procederem - mi to wisi, jej zycie. Po prostu nie toleruje takiego postepowania i mowie o tym glosno, a czy ktos wezmie sobie to do serca, czy nie - nie moj problem.

Wiem, że nie chodziło o nagłaśnianie przypadków, tylko nagłaśnianie problemu. Ale nie widzę w tym celu, niech robią ze swoim życiem co chcą.

Świat idzie naprzód, średnia wieku inicjacji seksualnej ciągle maleje i nie ma co płakać nad młodymi panienkami które chcą dobrze wyglądać ; )

Mamy odmienny pogląd nt. dobrego wyglądu, ale de gustibus non disputandum est. W sumie nawet est, ale nie zawsze warto ; )

Exodus
04-05-2009, 12:08
Ja ogladalem ten filmik kilka miesiecy temat i akurat jakis czas pozniej bylem z kumplami w galerii, zaczepily nas 2 małolaty, które wyraznie szukaly **** do dupy, strasznie sie narzucaly.

Tez tak jakos mi sie wydaje, ze te mlodsze roczniki od 90 wzwyz jakies po****e sa, we wczesniejszych sa takze takie wyjatki, ale w tych pozniejszych to juz jakas plaga.

@up
A nie probowalbys corce pomoc z tego wyjsc, tylko odrazu powiedzmy po 2 przypadkach, odrazu bys ja skreslil? Myslisz, ze tak latwo wlasne dzieci odtracic?

Mazur199
04-05-2009, 12:21
imo,bardziej spotykanym przypadkiem są dajki pod dyskotekami

Dr.Unknown
04-05-2009, 12:45
Po co jakieś głupie słowotwórstwa, jak mamy komplet słów - chociażby "kurwa".

/care

Rothes
04-05-2009, 12:51
Ja widocznie żyję aż na takim zadupiu, że takie "nowości" jeszcze do nas nie dotarły. Niemniej jednak film ciekawy - w głowie się nie mieści co to się porobiło z dzisiejszą młodzieżą (choć sam jestem z rocznika '90, na całe szczęście w swoim otoczeniu nie zauważam takiego zachowania).

Grue
04-05-2009, 12:58
imo,bardziej spotykanym przypadkiem są dajki pod dyskotekami

Powiem Tobie, ze znam kluby w Poznaniu gdzie sie nie spotkalem (jeszcze) z takimi dajkami. Za to to co widze na osiedlu to patologia po prostu. Dziewczynki po 13-14 lat sie puszczaja jak Panie pracujace na A2 :/ Ale co zrobic, starzy im nie poswiecaja uwagi, tv i towarzystwo je niszczy. Ciekawe co bedzie za kilka lat hehe :d

Pan i Wladca
04-05-2009, 13:34
Widziałem to jakiś czas temu, i muszę powiedzieć, że to się w głowie nie mieści. Aż boje się mieć córkę w przyszłości. U nas coraz więcej takich wyuzdanych czternastek biega, aż strach do jakiejś podejść gdzieś na imprezie, później się okaże że 14 lat miała. Tym starym złamasom bym fiuty poobcinał. Jak tak oglądałem to myślałem, że ta gówniara jednak będzie normalna, bo zarywał do niej ten gość w podobnym wieku, a ta z tym obleśniakiem skończyła :(

Lasooch
04-05-2009, 13:39
@up
A nie probowalbys corce pomoc z tego wyjsc, tylko odrazu powiedzmy po 2 przypadkach, odrazu bys ja skreslil? Myslisz, ze tak latwo wlasne dzieci odtracic?

Może nie jest łatwo odtrącić własne dzieci, ale są pewne rzeczy, których bym zaakceptować nie potrafił. To alternatywa wykluczająca - albo jest moim dzieckiem, albo jest ścierwem.

@roczniki 90 i młodsze: sam jestem z '91 i w moim towarzystwie takich osób nie ma. W szkole (niezłej) też raczej nie, myślę, że podatność na wpływy telewizji i osiedla jest odwrotnie proporcjonalna do ilorazu inteligencji - jak widzę rano w autobusie takie bydło, które ma puszczalstwo wypisane na twarzy, to wiem pod którą szkołą wysiądzie. Oczywiście wszędzie się ktoś taki trafi, ale z autopsji wiem, że im niższe progi punktowe tym więcej (bo w gimnazjum miałem sporo takich osób).

Xevez
04-05-2009, 14:37
ja jestem '92 i w szkole nie spotykam się z czymś takim (może dlatego, że to dość dobre liceum), w swoim środowisku także się z tym nie zetknąłem, ale wiem, że w moim mieście istnieją takie osoby

Dr.Unknown
04-05-2009, 14:43
Aż boje się mieć córkę w przyszłości
Ja bym swojej nie wypuszczał z piwnicy.

Fritzl

Xelius
04-05-2009, 15:41
Nawet Ostry napisał o tym kawałek ;)

O.S.T.R - Sam To Nazwij (http://gutspik.wrzuta.pl/audio/6vWc93UX9GW/o.s.t.r._-_sam_to_nazwij)

Gierubesoen
04-05-2009, 15:44
Pytanie czy to dobrze, że świat idzie tak do przodu. Przecież to jeszcze dziecko.

Dziecko, dziecko, ale to, że świat idzie do przodu oznacza, że te dzieci coraz szybciej zaczynają interesować się sprawami dorosłych.

Mamy odmienny pogląd nt. dobrego wyglądu, ale de gustibus non disputandum est. W sumie nawet est, ale nie zawsze warto ; )

Chodziło mi o to, że te dziewczyny myślą, że dobrze wyglądają

Nawet Ostry napisał o tym kawałek ;)

O.S.T.R - Sam To Nazwij (http://gutspik.wrzuta.pl/audio/6vWc93UX9GW/o.s.t.r._-_sam_to_nazwij)

Sama prawda ;D

Lechista
04-05-2009, 16:39
Przyznam, ze niezłe laski ^^

Gierubesoen
04-05-2009, 16:50

Ta zwłaszcza ta co ją nie bolało za pierwszym razem, hahaha

Exodus
04-05-2009, 17:23
ja jestem '92 i w szkole nie spotykam się z czymś takim (może dlatego, że to dość dobre liceum), w swoim środowisku także się z tym nie zetknąłem, ale wiem, że w moim mieście istnieją takie osoby

To nie chodzilo tylko o galerianki tylko o to, ze wiekszosc rocznika(mowie tu o obydwu plciach) 90+ to albo jakies emo, czy inne pedalki, no i oczywiscie o puste lalki takze, ale kiedy ich nie bylo??

Matheavyk
04-05-2009, 18:09
Mam brata rocznik '92, który otwarcie mówi, że jego rocznik czy rok starsi to jest jakieś popapraństwo w porównaniu do tego co w moim roczniku '90. Widzę z waszych wypowiedzi, że różnie to bywa z tą granica wiekową.
Ale wiecie co myślę? Że tak samo jak my nie potrafimy zrozumieć zachowania dzisiejszych dzieci(które za dzieci się chyba nie uważają) tak i one nie rozumieją nas (nie, żebym uważał się za wybitnie dorosłego, ale powiedzmy, że prawie;)). Dokonał się jakiś konkretny i dosyć nagły skok "cywilizacyjny" na naszych oczach...

Rybzor
04-05-2009, 18:16
To nie chodzilo tylko o galerianki tylko o to, ze wiekszosc rocznika(mowie tu o obydwu plciach) 90+ to albo jakies emo, czy inne pedalki, no i oczywiscie o puste lalki takze, ale kiedy ich nie bylo??
Hahah, "to albo jakies emo, czy inne pedalki", padlem xdd

Pewnie w szczególności ta gwiazda CP z ostatniej akcji filmu : O

Valisha
04-05-2009, 18:36
Film interesujący.
Ja sama jestem z '91, jednak z mojego i rok młodszego otoczenia nie znam nikogo takiego. Niestety na moim osiedlu zdarzają się takie przypadki, nawet sporo, głównie w '93+. Gdy taką spotkam mam ochotę coś jej zrobić, bo łatwo mnie wytrącić z równowagi, albo delikatnie chociaż uświadomić do czego takie zachowanie prowadzi. Za szybko chcą dojrzewać, a później będą płakać nad zmarnowanymi najpiękniejszymi latami swojego życia.

Martka
04-05-2009, 19:13
Dla mnie ogóle niepojęte jest, jak takie "dziunie", nie mające za grosz szacunku do samych siebie (i innych) mogą mówić o sobie jako o osobach na poziomie. Trzeba mieć nieźle poprzewracane w główce żeby tak się zachowywać.

Gelt
04-05-2009, 20:18
Największy wpływ ma towarzystwo. Na moich oczach ciche myszki zmieniły się w automaty do lodów. Pare osob liżących sie (bo całowaniem tego nawet nie nazwe) na "melange" (słowotwórstwo by zi0my) to norma.

@Gierubesoen

I ma zawsze orgazm.

spider-bialystok
04-05-2009, 20:34
A mi to nie przeszkadza, od razu same wsrod siebie robia selekcje na dziwki. Widac czarno na bialym ktora to szmata.
Pare osob liżących sie (bo całowaniem tego nawet nie nazwe) na "melange" (słowotwórstwo by zi0my) to norma.
A dawniej to niby tak nie bylo? W pokoleniu naszych rodzicow (40, 50 latkow) zajscie w ciaze w wieku 18-20 lat nie bylo niczym dziwnym. Teraz ciaza w takim wieku jest jednak rzadkoscia. Wiadomo, upowszechnila sie antykoncepcja. Ale imprezy nie byly wcale bardziej grzeczne niz teraz.

Gelt
04-05-2009, 21:58
Wyciągaj jednego zdania. To tylko przykład, że towarzystwo ma wpływ. I tak, uważam, że było grzeczniej bo istniał kręgosłup moralny. Mocniejszy niż dziś.

AnonimowyPowrot
04-05-2009, 22:06
Ciekawi mnie jedno - czy dobór aktorek był celowy? Tzn. specjalnie brzydkie były "te złe", żeby zniechęcić ludzi, czy wypadek przy pracy?

@Edit

Faceci normalni chociaż, bo jeśli chodzi o babki to raczej skrajne przypadki.

@Edit 2

Niestety, wszystko troszkę sztuczne, przynajmniej z mojego punktu widzenia (średnie miasto na połódniu kraju, wam zostawiam ocenę).

@Edit 3

Smutne zakończenie =<

@Refleksje!

Myślę, że jest to zachowanie jak najbardziej naganne i niedopuszczalne. Ojciec był w miare normalny, gdyby matka zachowywała się jak on, a chociaż udawała, to może potoczyłoby się to inaczej. Mimo pozorów rodzeństwo odegrało znaczącą rolę.

Na całe szczęście w moim otoczeniu takie przemiany raczej nie przechodzą, a już w bardzo młodym wieku każdy dobiera sobie towarzystwo. Można je oczywiście zmienić w przyszłości, ale raczej nie pociąga to za sobą takich skutków zmiany własnej osobowości. Pomyślcie tylko, niektórzy stali się takimi osobami nieświadomie (zdecydowana większość), a każdy kto jest odrzucany (tymbardziej, że na pewno nie jest to jedna osoba) na pewno pomyśli sobie coś w stylu "Przecież to dziwki, raczej nieciekawe osoby, sama chociaż będę miała czym się pochwalić w przyszłości!", bo przeważnie są to osoby mądre (nie chodzi mi tu na pewno o dobre oceny).

Trochę pomieszałem, ale najważniejszy sens raczej został oddany. Przy okazji pisania tego tekstu doszedłem do wniosku, że zbliżone przypadki widzę na codzień, jednak u nas ma to swoje granice.

@Edit 4

Pozytywnym akcentem była zmiana jej głosu :D

Argen
04-05-2009, 22:19
No sztuczne, ale o przekaz chodzi, o przekaz!

A co do tematu, to jakoś mam to w dupie (tylko nie rzucajcie pytaniami, co bym zrobił gdyby tak zrobiła moja córka). Imo to chore, ale w sumie jakoś na tym nie cierpicie, nie? Zresztą, wystarczy zadbać o dzieci:

masz przecież telefon od wujka <look na cegłe>
albo matka:
ty nie powiesz co widziałaś, a ja będe cie kryła jak będziesz wychodziłą wieczorami

Zawodowi rodzice, nie ma co :cup: :cup: :cup:

Exodus
04-05-2009, 23:53
No sztuczne, ale o przekaz chodzi, o przekaz!

A co do tematu, to jakoś mam to w dupie (tylko nie rzucajcie pytaniami, co bym zrobił gdyby tak zrobiła moja córka). Imo to chore, ale w sumie jakoś na tym nie cierpicie, nie? Zresztą, wystarczy zadbać o dzieci:

albo matka:

Zawodowi rodzice, nie ma co :cup: :cup: :cup:

Tylko te galerianki to bardzo czesto dziewczyny z tzw. dobrych domow. Rozpieszczone, ktore chca poznac zycie od innej strony, najlepiej trzymac krotko! xD

Gelt
05-05-2009, 00:07
Jak zakonnice.

Rav
05-05-2009, 00:20
przedstawili nam obraz osoby ktora ulega innym, chce sie przypodobac, w sumie z tego co tam widac to niezly hardkor miala przez cale zycie(dom, szkola, znajomi~) ale gdyby byla osoba ktora stawia na swoje itd mysle ze nie potoczyloby sie tak. chodze do klasy wlasnie z kolesiem ktory ma 18lat i zeby przypodobac sie robi wszystko, zaczal palic, robi z siebie kretyna, rzuca jakimis tekstami w rozne osoby chcac sie poprzez to przypodobac jakims brudasom. nie ma co niszczy sie i jakos to sie odnosi do tego filmu. aha, jest jeszcze takie fajne przyslowie ktore pasuje tutaj do tego o czym jest mowa 'kto z kim przystaje ten sam taki sie staje'(mozliwe ze przekrecilem slowka jakies, ale sens zachowany) gdyby urodzila sie w dobrej rodzinie na ogarnietej dzielnicy takie sytuacje nie mialyby miejsca.
to tyle ode mnie, a co do samego filmu to podobal mi sie ;)) fajne texty rzucala ta w czarnych wlosach.

Psychotata
05-05-2009, 02:47
Coz, zycie jak zycie. Chociaz ja mam dopiero 16 lat (tak jestem dzieckiem i sie z tego ciesze), cholernie mnie irytuje to, ze dziewczyny w moim wieku sie tak poprostu puszczaja na boki. Nie wiem dlaczego, ale mnie to wnerwia jak cholera. Tak spotkalem sie z takimi przypadkami. W mojej szkole sa 3 takie przypadki, tlumacza sie: Uprawiamy seks dla przyjemnosci. Te dziewczyny z mojej szkoly nie "seksą" sie ze starszymi dla kasy, tylko z rowiesnikami -.-' znajomi mnie znaja, wiedza ze nie toleruje takich osob, coz... znalem moja jedna z lepszych kolezanek 9 lat... swojej najlepszej przyjaciolce (mojej dziewczynie) mowila zawsze, ze jest pobozna, ze nie bedzie palic, przeklinac, tym bardziej uprawiac seksu w tak mlodym wieku, i tym bardziej nie z byle kim. Wszystko sie zmienilo w 1 tydzien (niestety ;<). Poklocila sie z moja dziewczyna, koniec z kosciolem :)) HAH, palenie na porzadku dziennym, alkohol hmmm... bez niego dzien to zmarnowany dzien, wiazanki puszcza niemilosiernie, poprostu plakac. Puszcza sie z kim chce, pochodzi z dobrego domu, rodzice jej dalej ufaja (nic o tym nie wiedza) bo zdobyla zaufanie w wakacje (nie pamietam czym). Nic juz do niej nie dociera. To zmarnowana dziewczyna. Co z tego, ze 12 lat to legalny wiek uprawiania seksu w Holandii, skoro nikt w takim wieku nie mysli o seksie. Swiat tak idzie do przodu, ze marnuje dzisiejsza mlodziez. Pozniej tacy jak wy, uwazacie roczniki 90+ za, ze tak to nazwe "debili". Czasami sobie mysle, ze nie rozumiem dzisiejszych czasow, chociaz pod tym wzgledem nic od kilkunastu lat sie nie zmienilo ;) Film ukazuje dziewczyne, ktora w moment z ponurej (bo jak mozna ja nazwac pogodna) dziewczynki, przeradza sie w maszyne do seksu. Tyle na temat. Pewnie polowa mojego tekstu to wyzalanie sie, ale zawarlem tez odpowiedz na pytanie w temacie, i wyrazilem wlasna opinie. Szkoda mi tych dziwczyn, ze musza sobie tak zycie marnowac. Nie wyobrazam sobie mojej 12 letniej siostry, uprawiajacej seks za 3-4 lat.

semilunaris
05-05-2009, 10:39
Dziwi mnie to, że pojawiają się argumenty, że to zazwyczaj 'dziewczyny z dobrych domów'. Śmiem zaprzeczać. Słownikową definicją dobrego domu byłby pewnie opis rodziny, która zawsze wspiera każdego z członków i wychowuje ich na dobrych ludzi. Czy dobrym (wewnętrznie moralnie) można nazwać dziewczynę/chłopaka (nie okłamujmy się, prostytucja chłopięca też zaczyna się w Polsce pojawiać), która/y oddaje się za pieniądze? Wątpię.

Zjawisko przerażające swoją drogą.

Mazur199
05-05-2009, 10:45
http://www.joemonster.org/article.php?sid=11342

poczytajta se

Gonzo
05-05-2009, 12:15
http://www.joemonster.org/article.php?sid=11342

poczytajta se

Znam, z początku śmieszne - ale po chwili zastanowienia się, jest to przykra prawda.

rentonB
05-05-2009, 13:16
Psychicznie glupi obraz dla psychicznie chorych ludzi, gonzo pewnie skorzystal

Fayny
05-05-2009, 13:24
Ja się spotkałem, tylko że nie w jakiś centrach handlowych, bo mieszkam w małym mieście i rzadko bywam np. na bielanach we Wrocławiu, a przy lesie Grochotowskim lub przy a4 owszem zawsze stoją.

Btw. temat powinien nazywać się "Blachary" ew. "Puste tirówy" bo są puste i mają 2 tony tapety na ryju.

Ps. U mnie w szkole jest troche takich, zawsze stoją przed sklepikiem, liża namiętnie zamrożoną wode (lody) za 30groszy i do każdego chłopa się wdzięcza (łagodnie mówiąc) a potem daj złotówke :o a potem wiadomo co z nich urośnie

Ps2. Te kur*y co tą babke demoralizowały, to bym rozj*bał :p

Exodus
05-05-2009, 14:19
Ps2. Te kur*y co tą babke demoralizowały, to bym rozj*bał :p

Daj spokoj Bóg je wystarczająco skrzywdzil urodą. ;p

@down
No, ale zebranie tez to honorowych zajec nie nalezy...

Gelt
05-05-2009, 15:08
Ps. U mnie w szkole jest troche takich, zawsze stoją przed sklepikiem, liża namiętnie zamrożoną wode (lody) za 30groszy i do każdego chłopa się wdzięcza (łagodnie mówiąc) a potem daj złotówke :o a potem wiadomo co z nich urośnie

Co w tym złego, że wykorzystują swoją urodę na niższych formach? To Ci kretyni co dają te złotówki powinni się martwić o przyszłość. Jak mozna byc tak naiwnym: )

@up

Tak,alecięzko to porównać do najstarszego zawodu. A to miał na mysli Fayny.

Lechista
05-05-2009, 15:28
Hmm dziewczyny z dobrego domu? A wg. ciebie dobry dom to taki w którym jest kasa i niczego nie brakuje ?

Argen
05-05-2009, 15:32
Hmm dziewczyny z dobrego domu? A wg. ciebie dobry dom to taki w którym jest kasa i niczego nie brakuje ?

Jeśli NICZEGO nie brakuje, to jest dobry (a wręcz idealny).

Evil Maul
05-05-2009, 15:39
Film oglądałem już dawno temu, robi wrażenie i w końcu ktoś poruszył kontrowersyjny temat. Polecam również na wybranie się do kina na film Wojna Polsko-ruska o to zwiastun:
http://www.youtube.com/watch?v=YY2RgTkRDlI
kto czytał książkę ten wie o co kaman ;D

Fayny
05-05-2009, 17:07

Właśnie, ( przynajmniej w mojej szkole ) to większość takich bab, była kiedyś dobrymi uczennicami, nie jakimiś tam zawszonymi kujonami, ale dobrym uczniem.

Ale ofc. się znudziło i trzeba było zączać się upijać, nałogowo palić..
A potem wiadomo..
*Nie mam nic do picia ani palenia, ale w umiarkowanych ilościach.

@down : to chyba też troche zależy od wielkości miasta w którym mieszkasz, bo np. u mnie w mieści 20~ tysięcznym mało jest takich przypadków, ale np. jak bylem we Wrocławiu ..

Kenixia
05-05-2009, 17:16
Nie znam takich dziewczyn, słyszałam o tym już kilka razy. Jak dla mnie jest to za mocno nagłośnione, bo tak na prawdę nie jest tego tak dużo a jak takie dziewczyny w moim wieku się nasłuchają to połowa z nich pewnie popędzi do centrum i dopiero się zacznie.

Alanus Lutinum
05-05-2009, 17:43
Ta babka była głupia. W scenie z ojcem nie powiedziała po co jej nowy telefon, gdyby powiedziała, założę się, że ojciec spojrzałby na to z innej strony. Nie gadała rodzicom o swoich problemach, nie było ani jednej sceny w której ona rozmawia z matką o tym, że nikt jej nie lubi, najprawdopodobniej wina leży po jej stronie i rodziach. Jej matka i ojciec zupełnie się nie interesowali córką, a ona sama nie mówiła nikomu o swoich problemach i dała dupy, żeby mieć na nowy fon i ciuchy.

Gierubesoen
05-05-2009, 17:47
Ta babka była głupia. W scenie z ojcem nie powiedziała po co jej nowy telefon, gdyby powiedziała, założę się, że ojciec spojrzałby na to z innej strony.

Gdybym miał takich rodziców, też bym im o niczym nie mówił...

Lasooch
05-05-2009, 19:13
Ale ofc. się znudziło i trzeba było zączać się upijać, nałogowo palić..
A potem wiadomo..
*Nie mam nic do picia ani palenia, ale w umiarkowanych ilościach.

Picie z umiarem jest spoczi, ale palenie to zło. Niestety, co drugą dziewczynę muszę od razu skreślić (w sensie jako potencjalny target), bo pali.

Ale i tak nie uważam, żeby palenie i picie wykluczało bycie dobrym uczniem.

Ta babka była głupia. W scenie z ojcem nie powiedziała po co jej nowy telefon, gdyby powiedziała, założę się, że ojciec spojrzałby na to z innej strony. Nie gadała rodzicom o swoich problemach, nie było ani jednej sceny w której ona rozmawia z matką o tym, że nikt jej nie lubi, najprawdopodobniej wina leży po jej stronie i rodziach. Jej matka i ojciec zupełnie się nie interesowali córką, a ona sama nie mówiła nikomu o swoich problemach i dała dupy, żeby mieć na nowy fon i ciuchy.

Czy ja wiem, ja też z rodzicami o swoich problemach nie gadam a jakoś nie lecę się puszczać za nowe spodnie.

Argen
05-05-2009, 19:42
Czy ja wiem, ja też z rodzicami o swoich problemach nie gadam a jakoś nie lecę się puszczać za nowe spodnie.

A kto tam by Cie chciał : DD

Lasooch
05-05-2009, 19:50
A kto tam by Cie chciał : DD

Masz trochę racji : (

Gonzo
05-05-2009, 19:57

Oj Łasy, ja i tak znam prawdę... :>

Powiedz Ty mi... kto w dzisiejszych czasach szuka pomocy u rodziców, próbuje z nimi rozmawiać? Znasz takie osoby? No właśnie, ja nie. Rodzina w dzisiejszych czasach zeszła na dalszy plan.

Rocket Slayer
05-05-2009, 20:04
Bądź co bądź, Galerian to by było ładne imię, ofc jeśli już nie istnieje =.=

Co do filmu, nie spotkałem się z takimi przypadkami (może dlatego, że sam się w piwnicy zamykam i tylko do szkoły wychodzę?).

Pjona
05-05-2009, 20:29
Zauwazcie jak ta dziewczyna skonczyla wkoncu zadowolona , niezle ubrana z nowym telefonem , nowe kolezanki czyli spelnily sie jej marzenia a "dawanie dupy" czy nie mozna przymknac na to oka ? oczywiscie w takim wieku to niezbyt madre i tym gardze ale od 16 lat + jestem za . TO JEST MOJE ZDANIE NIE KRZYCZ PO MNIE

Rothes
05-05-2009, 20:47
Film oglądałem już dawno temu, robi wrażenie i w końcu ktoś poruszył kontrowersyjny temat. Polecam również na wybranie się do kina na film Wojna Polsko-ruska o to zwiastun:
http://www.youtube.com/watch?v=YY2RgTkRDlI
kto czytał książkę ten wie o co kaman ;DDaj spokój. To "dzieło" Małkowskiej to jedno wielkie nieporozumienie, zresztą tak jak cała jej twórczość.

Zauwazcie jak ta dziewczyna skonczyla wkoncu zadowolona , niezle ubrana z nowym telefonem , nowe kolezanki czyli spelnily sie jej marzenia a "dawanie dupy" czy nie mozna przymknac na to oka ? oczywiscie w takim wieku to niezbyt madre i tym gardze ale od 16 lat + jestem za . TO JEST MOJE ZDANIE NIE KRZYCZ PO MNIEA co za różnica w jakim wieku dziewczyna się sprzedaje? Przecież to jedno i to samo...

Shanhaevel
05-05-2009, 20:52
Powiedz Ty mi... kto w dzisiejszych czasach szuka pomocy u rodziców, próbuje z nimi rozmawiać? Znasz takie osoby? No właśnie, ja nie. Rodzina w dzisiejszych czasach zeszła na dalszy plan.

Ja czasami rozmawiam z rodzicami o różnych debilizmach upowszechnionych wśród młodzieży. I wcale nie uważam rówieśników za autorytety. Jestem emo?

Picie z umiarem jest spoczi, ale palenie to zło.

True. Ja ew. strawię jeszcze sziszę, byle nie za często, bo trochę to jednak szkodzi (chociaż ładnie pachnie, doh).

Zauwazcie jak ta dziewczyna skonczyla wkoncu zadowolona , niezle ubrana z nowym telefonem , nowe kolezanki czyli spelnily sie jej marzenia a "dawanie dupy" czy nie mozna przymknac na to oka ?

Nie.

Pjona
05-05-2009, 21:14
@Rothes
Skoro to jedno i to samo to seks mozna uprawiac od narodzin?
Do tego sie dojrzewa a ze robi to dla kasy zeby byc szczesliwa Jej sprawa
MOJE ZDANIE

AzuranskiRookstayerXL
05-05-2009, 21:19
Po przeczytaniu tego tematu zachciało mi się wyjść do sklepu... :<

Exodus
05-05-2009, 21:23
Jak ktos zabija innych dla kasy, aby byc szczesliwym to tez dobrze? Taka laska po niedlugim czasie tez zlapie jakiegos syfa i bedzie potencjalnym mordercą.

I po drugie bardzo wazne MOIM ZDANIEM taki wyglad wcale nie jest dobry, szczerze mowiac jak widze jakas laske ta2 ubrana, w rozne jaskrawy barwy stylizujaca sie na k***e to sie patrze z politowaniem.

Pjona
05-05-2009, 21:26
@Exodus
Dopoki jest zdrowa i nie zabije nikogo ja jestem ciagle za

i dlaczego MOIM ZDANIEM jest zle

Gonzo
05-05-2009, 21:43
@Exodus
Dopoki jest zdrowa i nie zabije nikogo ja jestem ciagle za

Ta, ale ona nie wie, do kiedy jest zdrowa.

Pjona
05-05-2009, 21:48
Ta, ale ona nie wie, do kiedy jest zdrowa.

A jesli by sie zabezpieczala? to chyba cos pomaga
jesli to nie pomaga (nie znam sie moze jestem za glupi) to rzeczywiscie jest to zle

Gelt
05-05-2009, 21:52
Jesteś głupi. Nigdy nie ma 100% pewności. Zresztą.. Może się zarazić czymś przez seks oralny a wątpię czy ktoś chciałby by robiła to przez prezerwatywę.

Źle zrozumiałeś Rothesa. Skoro oddaj się za kase, to właściwie nie ma znaczenia w jakim jest wieku. I to, że się oddaje nie znaczy, iż do tego dojrzała.

Pjona
05-05-2009, 21:59
Jesteś głupi. Nigdy nie ma 100% pewności. Zresztą.. Może się zarazić czymś przez seks oralny a wątpię czy ktoś chciałby by robiła to przez prezerwatywę.

Źle zrozumiałeś Rothesa. Skoro oddaj się za kase, to właściwie nie ma znaczenia w jakim jest wieku. I to, że się oddaje nie znaczy, iż do tego dojrzała.

Moze nie zrozumialem Rothesa ale ty napewno nie zrozumiales mnie.
Radze przeczytac jeszcze raz

Lasooch
05-05-2009, 22:43
I po drugie bardzo wazne MOIM ZDANIEM taki wyglad wcale nie jest dobry, szczerze mowiac jak widze jakas laske ta2 ubrana, w rozne jaskrawy barwy stylizujaca sie na k***e to sie patrze z politowaniem.

To już kwestia gustu. Ja na przykład nie patrzę z politowaniem. Ja patrzę z pogardą.

spider-bialystok
05-05-2009, 22:59
Picie z umiarem jest spoczi, ale palenie to zło.
Poniewaz?
Po wypaleniu nawet 2 ramek fajek w dzien caly czas kontroluje sie swoje zachowanie.
Po alkoholu jednak nie do konca.
Najlepszy sposob na dobry poranek - kawa i papieros :)
Niestety, co drugą dziewczynę muszę od razu skreślić (w sensie jako potencjalny target), bo pali.
To przy odrobinie szczescia za 20 lat poruchasz ;)

Lasooch
05-05-2009, 23:12
Poniewaz?
Po wypaleniu nawet 2 ramek fajek w dzien caly czas kontroluje sie swoje zachowanie.
Najlepszy sposob na dobry poranek - kawa i papieros :)

Zbyt łatwo się uzależnić. Od alkoholu, mimo wszystko, trudniej. Oczywiście nikomu nie zabraniam, ale jak ktoś pali przy mnie to albo go uprzejmie proszę, żeby tego nie robił, albo się ustawiam tak, żeby na mnie dym nie leciał ; )

Co do kawy, też nie lubię (ale tu, oczywiście, w żaden sposób mi nie przeszkadza, że ktoś pije).

To przy odrobinie szczescia za 20 lat poruchasz ;)

Są rzeczy, których nie trawię.

Shanhaevel
05-05-2009, 23:14
Poniewaz?

Palić można dużo i codziennie przez 30 lat, a że to nie ma tak bezpośrednich skutków jak alkohol, to na starość człowiek eeeeech... No i nie wszyscy lubią smród dymu tytoniowego. : P

spider-bialystok
05-05-2009, 23:18
W wieku 70, 80 lat i tak wiekszosc ludzi sypie sie na calego, nawet ci niepalacy.
Za to sa tez osoby (wbrew temu co glosi propaganda), ktore pala cale zycie i zyja 90 i wiecej lat.

Gonzo
05-05-2009, 23:25
Za to sa tez osoby (wbrew temu co glosi propaganda), ktore pala cale zycie i zyja 90 i wiecej lat.

Ale zdecydowanie więcej ludzi którzy żyją ponad 90 lat nigdy nie paliła nałogowo (albo w ogóle nie paliła). Palenie skraca życie, udowodnione naukowo i życiowo, taka prawda...

spider-bialystok
05-05-2009, 23:36
- Panie doktorze nie pale, nie pije, nie cpam, nie koksuje, jak dlugo bede zyl?
- a po co ?
;)

Exodus
06-05-2009, 10:11
płytki zart, sam sobie odpowiedz, po co mozna zyc, lub dla kogo (ladniej brzmi)

to nie jest spinanie sie, po prostu nie spodziewalem sie po tobie takie zartu na poziomie podstawowki/gimnazjum - bo smieszne to nie jest.

Litawor
06-05-2009, 10:38
Po co ta dyskusja? Jak ktoś chce palić, niech pali, byle w domu, a nie na przystanku obok mnie. Szkodliwość ma niewiele do rzeczy, każde uzależnienie to zło; ale jak ktoś chce sobie w ten sposób szkodzić, to moje odczucia nie mają nic do rzeczy.

@spider-bialystok
Podatność na szkody, jakie wyrządza palenie, jest prawdopodobnie uwarunkowana genetycznie, ale nie masz możliwości przekonania się, jak to się skończy akurat dla Ciebie.

Ciekawostka - palenie wpływa na smak spermy.

spider-bialystok
06-05-2009, 12:25
płytki zart, sam sobie odpowiedz, po co mozna zyc, lub dla kogo (ladniej brzmi)
Wyluzuj kolego, bo takie spinanie sie tez skraca zycie ;)
Po co ta dyskusja? Jak ktoś chce palić, niech pali, byle w domu, a nie na przystanku obok mnie.
Dmuchanie dymem tytoniowym np. na przystanku w ludzi jest chamstwem, zgadzam sie.
Ale przepisy w Europie to juz kompletny faszyzm, jesli wlasciciel restauracji czy pubu nie moze sam zdecydowac czy w jego lokalu wolno czy nie wolno palic

Lasooch
06-05-2009, 12:39
Dmuchanie dymem tytoniowym np. na przystanku w ludzi jest chamstwem, zgadzam sie.
Ale przepisy w Europie to juz kompletny faszyzm, jesli wlasciciel restauracji czy pubu nie moze sam zdecydowac czy w jego lokalu wolno czy nie wolno palic

Według Ciebie chyba wszystkie przepisy to faszyzm, ale abstrahując: w pubach, afaik, wolno palić?

Gelt
06-05-2009, 12:59
Ciekawostka - palenie wpływa na smak spermy.

Sprawdzone!

@down

To jest dewiacja. Póki nie zacznie Cię to kręcić nie zrozumiesz.

Alanus Lutinum
06-05-2009, 13:48
A ten facet co zabulił tej małolacie za danie dupy to jakiś pedofil jest? Jak można posuwać 13-latkę, która nawet cycków nie ma, na dodatek będąc po trzydziestce, czy nawet po czterdziestce?

spider-bialystok
06-05-2009, 14:07
Według Ciebie chyba wszystkie przepisy to faszyzm, ale abstrahując: w pubach, afaik, wolno palić?
W takim np. UK nie wolno palic ani w pubach, ani w restauracjach ani w klubach.
Jest tylko kwestia czasu by lewactwo rozpowszechnilo tego typu przepisy na reszte UE.

Kem3s
06-05-2009, 14:37
Dziwie się, że są na świecie mężczyźni tak głupi, żeby skorzystać z usług takich 'kobiet'. Przecież nawet rozporka nie opłaca się rozpinać...
Ale fakt faktem- zbyt mocno przesadzone

Dark Sven
06-05-2009, 15:11
Jest tylko kwestia czasu by lewactwo rozpowszechnilo tego typu przepisy na reszte UE.

W każdym temacie musisz jęczęć, że państwo jest złe? Kiedy w końcu spierdolisz na Antarktyde czy do innego Paragwaju?

Voon
06-05-2009, 15:28
Jesteś głupi. Nigdy nie ma 100% pewności.
http://img25.imageshack.us/img25/5981/934500.jpg

Poniewaz?
Tylko stojąc obok Ciebie i popijając piwo/wino nawet nie poczujesz. Co innego z paleniem. I sam fakt, że jak ktoś pali to w miarę regularnie.

palnie wpływa na smak spermy
Sprawdzone!

@down

To jest dewiacja. Póki nie zacznie Cię to kręcić nie zrozumiesz.
own ; d

Gelt
06-05-2009, 18:28
Voon, nieładnie wyciągać zdania z kontekstu xd

Btw gdy ktoś koło CIebie pije jakiś alkohol to także czuć nieprzyjemny zapach (to juz zależy od alkoholu jak jest jego intensywność)

spider-bialystok
06-05-2009, 18:54
W każdym temacie musisz jęczęć, że państwo jest złe? Kiedy w końcu spierdolisz na Antarktyde czy do innego Paragwaju?
A ty w kazdym temacie musisz pisac posta ktory nie wnosi kompletnie nic do dyskusji? Czy ta szopa na twojej glowie ogranicza ci doplyw tlenu do mozgu?
Tylko stojąc obok Ciebie i popijając piwo/wino nawet nie poczujesz. Co innego z paleniem. I sam fakt, że jak ktoś pali to w miarę regularnie.
Jak mam katar to moze i nie poczuje. W kazdym innym wypadku wyczuje gdy ktos pije piwo lub wino obok mnie.

Gonzo
06-05-2009, 20:15

Możliwe, że jest taki przepis - przestrzeganie to co innego. ;)

Hovvner
06-05-2009, 23:30

Nie wiem czy wiesz, ale w faszystowskich Włoszech pociągi przyjeżdżały co do minuty. Tak srogie były kary za NIEPRZESTRZEGANIE przepisów.

I won z fajkami z miejsc publicznych.

Giorio
07-05-2009, 12:04
haha, ja kiedyś siedząc w mcdolands, w galerii miałem śmieszną sytuację.
Akurat siedziałem sam (czekałem na znajomego), gdy tu nagle podeszła do mnie dwójka różowiutkich dziewczynek( chodzi o tapetę na mordzie). Takie były nachalne, że bez zaproszenia siadły przy moim stoliku( =( ). Wygadywały takie głupoty, że już chciałem uciekać, gdy nagle zagadały. Tyle co się uśmiałem =D. Nagle jedna palnęła, że chce do mnie numer. Oczywiście zacząłem łgać, bo niby po co mi taka znajomość. Ale tak nachalnych istot to jeszcze nie spotkałem. Więc spytałem dziewczyny o wiek, a one - czy to ważne? Hehe, no raczej tak, ale nie ważne. Prosto z mostu powiedziałem, że nie szukam nowych znajomości (taka bzdura). Tak się dziewczyny oburzyły, że kur... leciały co 1sec. Ludziska patrzyli na tą całą sytuacje z czystym niesmakiem. Tak mi było wstyd, że musiałem zawinąć się z galerii.

Voon
07-05-2009, 15:14
Gelt i spider:
Nie chodzi tu oczywiście o odległość 1-2 metrów ale o 4-5. Jeśli czujecie z takiej odległości pite piwo to mogę tylko pogratulować węchu.

Gelt
07-05-2009, 16:13
Ja mam spory organ powonienia więc dużo czuje!xd

@Giorio

Musiałem 2x przeczytać by zrozumieć sens. Nie wiem w sumie kto w tym momencie wyszedł gorzej.. Ty czy one. Skoro nie potrafisz postawić się jakiejś małolacie... N/c.

@down

Racja. W takim razie nie miał szans. Miały przewagę liczebną. Musiał uciekać z expowiska "Galeria" do pz'ta.

zoliax
07-05-2009, 16:38
Skoro nie potrafisz postawić się jakiejś małolacie... N/c.
Dwóm! Dwóm małolatom!

Wiślaczek
07-05-2009, 16:40
Akurat siedziałem sam, czekając na znajomego, gdy tu nagle podeszła do mnie dwójka różowiutkich dziewczynek(chodzi o tapetę na mordzie). Takie były nachalne, że bez zaproszenia siadły przy moim stoliku( =( ). Wygadywały takie głupoty, że już chciałem uciekać, gdy nagle zagadały. Tyle co się uśmiałem =D. Nagle jedna palnęła, że chce do mnie numer. Oczywiście zacząłem łgać, bo niby po co mi taka znajomość. Ale tak nachalnych istot to jeszcze nie spotkałem. Więc spytałem dziewczyny o wiek, a one - czy to ważne? Hehe, no raczej tak, ale nie ważne. Prosto z mostu powiedziałem, że nie szukam nowych znajomości (taka bzdura). Tak się dziewczyny oburzyły, że kur... leciały co 1sec. Ludziska patrzyli na tą całą sytuacje z czystym niesmakiem. Tak mi było wstyd, że musiałem zawinąć się z galerii.
A byly chociaz ładne? trzeba bylo wykorzystac okazje! ;-)

Lasooch
07-05-2009, 20:49
Akurat siedziałem sam, czekając na znajomego, gdy tu nagle podeszła do mnie dwójka różowiutkich dziewczynek(chodzi o tapetę na mordzie). Takie były nachalne, że bez zaproszenia siadły przy moim stoliku( =( ). Wygadywały takie głupoty, że już chciałem uciekać, gdy nagle zagadały. Tyle co się uśmiałem =D. Nagle jedna palnęła, że chce do mnie numer. Oczywiście zacząłem łgać, bo niby po co mi taka znajomość. Ale tak nachalnych istot to jeszcze nie spotkałem. Więc spytałem dziewczyny o wiek, a one - czy to ważne? Hehe, no raczej tak, ale nie ważne. Prosto z mostu powiedziałem, że nie szukam nowych znajomości (taka bzdura). Tak się dziewczyny oburzyły, że kur... leciały co 1sec. Ludziska patrzyli na tą całą sytuacje z czystym niesmakiem. Tak mi było wstyd, że musiałem zawinąć się z galerii.

To nie prościej powiedzieć 'bydło, won z powrotem do obory'?

spider-bialystok
07-05-2009, 20:50
I won z fajkami z miejsc publicznych.
Pub lub restauracja to wlasnosc prywatna wlasciciela, a nie publiczna.

Giorio
07-05-2009, 21:23
Nie jestem typem agresora, a tym bardziej w stosunku do kobiet.
Zresztą nie chodzi tu o to jak się zachowałem, tylko o te dziochy . lolol
Ale żem dziwnie skonstruował te zdania, aż sam się gubię (chodzi o ten pierwszy tekst :p)

milano8
07-05-2009, 21:34
ja se jutro pojade do centrum handlowego u nas, dawno w koncu tam nie bylem. Ciekaw jestem czy spotkam jakies galerianki heh moze gdybym mial ze 100 zl to w jakiejs hot 13 poczul bym sie nieziemsko ;p

Alanus Lutinum
07-05-2009, 21:50
hot 13

Przeczysz logice.

Shanhaevel
07-05-2009, 21:52
ja se jutro pojade do centrum handlowego u nas, dawno w koncu tam nie bylem. Ciekaw jestem czy spotkam jakies galerianki heh moze gdybym mial ze 100 zl to w jakiejs hot 13 poczul bym sie nieziemsko ;p

I teoretycznie łamiesz prawo. Huh.

milano8
07-05-2009, 22:27
ogolnie to jeszcze nic zlego nie zrobilem, noi w tamtym poscie brakuje pare cudzyslowow ;]

Rybzor
08-05-2009, 03:44
Gupki, za 100 zł to ja mam PACC na 3 miesiące!

Wat a waste!

milano8
08-05-2009, 08:16
Kiedys byl za 80 zł
Wh00t a waste.

kołbaś
08-05-2009, 12:57
co ci niby da 3 michy pacc, 2 miechy wow'a na globie!

semilunaris
08-05-2009, 17:45
Lepiej kupić 83 bochenki chleba i mieć jeszcze 40gr reszty do dyspozycji. W końcu nigdy nie wiadomo, nie?:D

Gonzo
08-05-2009, 18:29
100 złotych to prawie 21 butelek Komandosa w Żabce (średnia cena 4,80~)... Precz z chlebem, Tibią i WoWem... :<

Litawor
08-05-2009, 18:39
100 zł to 2/3 grama koki. W sam raz na jedną noc.

Wielkimanitu
08-05-2009, 18:48
100 zł to 2/3 grama koki. W sam raz na jedną noc.

To tanio tam w Szczecinie macie.

spider-bialystok
08-05-2009, 18:50
Albo 5g zielonego.
W sam raz na domowke z przyjaciolmi :)

Kem3s
08-05-2009, 19:10
Już lepiej wytrzeć sobie tym dupę, albo komuś oddać

Serious Sam
08-05-2009, 19:56

Myślałem, że jesteś trochę mądrzejszy.

@topic
Film oglądałem z dużymi emocjami. Cóż mogę powiedzieć... dziewczyna wpadła w złe towarzystwo.
"If you don't create your reality, your reality will create you."

Litawor
08-05-2009, 20:07
To tanio tam w Szczecinie macie.
Czy kokaina jest w Szczecinie, to ja nawet nie wiem :/ To taka średnia cena ogólnopolska, nie jest chyba aż tak niska. W USA kokaina już dawno przestała być dostępna jedynie dla wyższych sfer, w Polsce jeszcze jest inaczej, ale to się zmieni. Zmiany w Europie widać po Włoszech, gdzie kokainę ćpają niemal wszyscy :)

Gelt
08-05-2009, 20:52
Średniej jakości kosztuje 120zł więc duzo sienie pomyliłeś: D

Wielkimanitu
08-05-2009, 21:36
Czy kokaina jest w Szczecinie, to ja nawet nie wiem :/ To taka średnia cena ogólnopolska, nie jest chyba aż tak niska.

Możliwe. O ile dobrze pamiętam, w Poznaniu kosztowała na pewno ponad 150 zł (ale to było rok temu) za kopertę. A ile to koperta? :) Jeden gram?

Ksabi
08-05-2009, 23:04
Napiszcie jeszcze, gdzie mieszka Zenek, którego kumpel Mietek sprzedaje :D

Co do galerianek to w Białymstoku są popularne podobno, a jeszcze się z nimi nie spotkałem :(

Lasooch
09-05-2009, 09:51
100 złotych to prawie 21 butelek Komandosa w Żabce (średnia cena 4,80~)... Precz z chlebem, Tibią i WoWem... :<

Zazdroszczę Żabek. U nas w Żabkach 5,35 (i do tego jeszcze kaucja).

Pipcio
11-05-2009, 23:47
Zazdroszczę Żabek. U nas w Żabkach 5,35 (i do tego jeszcze kaucja).

Kaucja za KOMANDOCHA ? Chyba ocipiałeś :D

Co do tematu , nie wierzę w to...
nie wierzę w to że czternastolatki dają dupy za jakiś zjebany telefon czy inny shit... jestem z rocznika 92 i kiedy ja miałem 13-14 lat dziewczyny były w miare na poziomie niektóre już zaczynały się stylować jakimś gównem ale nie wierzę w to że któraś gwinta popuszcza za jakąś rzecz materialną...
Toć to gorsze od prostytucji , a gość wykorzystujący dziewczynę to większy s*****el od pedofeela...

Gelt
11-05-2009, 23:50
Welcome in the real world.

sphinx123
12-05-2009, 15:45
Co do tematu , nie wierzę w to...
nie wierzę w to że czternastolatki dają dupy za jakiś zjebany telefon czy inny shit... jestem z rocznika 92 i kiedy ja miałem 13-14 lat dziewczyny były w miare na poziomie niektóre już zaczynały się stylować jakimś gównem ale nie wierzę w to że któraś gwinta popuszcza za jakąś rzecz materialną...
Toć to gorsze od prostytucji , a gość wykorzystujący dziewczynę to większy s*****el od pedofeela...

Też jestem z rocznika 92' a w to wierzę ;] Co prawda osobiście spotkałem się raczej z przypadkami, jak kolesiówa z równoległej klasy zassała pewnemu dresowi, żeby skraść go koleżance =) "Patrz, idzie Lodowa Królowa!" <3
Zresztą, nigdy nie chcieliście zostać prostytutkami? =D
Przecież to łatwy zarobek, wystarczy podejmować odpowiednie środki ochronne, wymyślić sobie pseudonim i masz spore pieniądze praktycznie za nic. Z początku może jest kac moralny, ale po kilku razach znika <3

Lasooch
12-05-2009, 16:16
Kaucja za KOMANDOCHA ? Chyba ocipiałeś :D

Chyba inne Komandosy na myśli mamy? Bo u mnie kaucja za butelki to główne źródło pieniędzy na nowe, pełne.

Nie, cenię sobie mój ciasny odbyt.

AnonimowyPowrot
12-05-2009, 18:39
Chyba inne Komandosy na myśli mamy? Bo u mnie kaucja za butelki to główne źródło pieniędzy na nowe, pełne.

http://bolkow.net/blog/komandos.jpg

Ty masz na myśli takie, a w innych częściach Polski dostępne są tylko plastikowe butelki.

@Edit

Jeśli jesteś z Polisz mnie to ssaj ; [

Serious Sam
12-05-2009, 23:52
Przecież to łatwy zarobek, wystarczy podejmować odpowiednie środki ochronne, wymyślić sobie pseudonim i masz spore pieniądze praktycznie za nic. Z początku może jest kac moralny, ale po kilku razach znika <3

Eh.. Szpinksie, Szpinksie. Widzę, że wiesz z własnego doświadczenia? : )

Exodus
13-05-2009, 10:44
Też jestem z rocznika 92' a w to wierzę ;] Co prawda osobiście spotkałem się raczej z przypadkami, jak kolesiówa z równoległej klasy zassała pewnemu dresowi, żeby skraść go koleżance =) "Patrz, idzie Lodowa Królowa!" <3

A pozniej uroda znika, a k***ą jest sie do konca zycia.

Gonzo
13-05-2009, 14:58
A pozniej uroda znika, a k***ą jest sie do konca zycia.

... ale k***ą co ma więcej kasy niż większość ludzi legalnie pracujących.

Takie życie, XXI wiek - kasa kasa kasa.

Tak btw. to tak, popieram prawa prostytutek - powinien być to normalnie zarejestrowany i legalny zawód.

Shanhaevel
13-05-2009, 16:02

Piniondze to nie fszystko.

zoliax
13-05-2009, 16:33
Tak btw. to tak, popieram prawa prostytutek - powinien być to normalnie zarejestrowany i legalny zawód.
Zawsze to są pieniądze z podatków... ale skoro i teraz można to robić po kątach to czy cokolwiek by się zmieniło?

Exodus
13-05-2009, 18:54

Takie życie, XXI wiek - kasa kasa kasa.

Nieprawda. Przeciez jak uroda zniknie to kasa pewnie tez, nie oszukujmy sie k***a raczej nie jest kobieta oszczedna i dobrze zarzadzajaca pieniedzmi, na starosc jej zostanie jedynie renta, bo nawet nie miala legalnej pracy. Oczywiscie sa wyjatki, ktore jedynie potwierdzaja regule.

Gelt
13-05-2009, 22:11
@Exodus

Signet.

Btw, ten kto ma wykształcenie i prace martwić sie nie musi.. To ludzie którzy nie mieli ambicji skończyć studiów gadaja, że pracy nie ma.

Exodus
14-05-2009, 10:33
@Exodus

Signet.

Btw, ten kto ma wykształcenie i prace martwić sie nie musi.. To ludzie którzy nie mieli ambicji skończyć studiów gadaja, że pracy nie ma.
/studia humanistyczne itp

Nari
14-05-2009, 10:38
Prawda jest taka, że praca zawsze się znajdzie, tylko ludzie nie potrafią być konsekwentni wobec swoich postanowień i nie znają swojego miejsca na świecie. A narzekać to zawsze będą, bo zawsze jest na co. Czasami trzeba się po prostu dostosować, a nie wymagać.

Litawor
14-05-2009, 11:25
Oj, mylisz się, jest masa ludzi po studiach bez pracy. Zresztą znaleźć pracę to jeszcze nie taki wielki sukces, bo głodowa pensja nie każdego jest w stanie uszczęśliwić.

A najwięcej to do powiedzenia na ten temat mają pewnie ludzie, którzy nawet studiów jeszcze nie zaczęli, a o pracy nie ma co wspominać :)

spider-bialystok
14-05-2009, 12:36
Przeciez jak uroda zniknie to kasa pewnie tez, nie oszukujmy sie k***a raczej nie jest kobieta oszczedna i dobrze zarzadzajaca pieniedzmi, na starosc jej zostanie jedynie renta, bo nawet nie miala legalnej pracy.
Ile dziwek znasz, ze takie osady wydajesz?
A najwięcej to do powiedzenia na ten temat mają pewnie ludzie, którzy nawet studiów jeszcze nie zaczęli, a o pracy nie ma co wspominać
Dokladnie.
Jesli myslicie, ze wystarczy dyplom, by zarabiac pieniadze pozwalajace na utrzymanie rodziny to jestescie w bledzie.
Zreszta w obecnych czasach dobrze platna prace szybciej znajdzie fachowiec np. mechanik czy lakiernik niz kolejny magister marketingu i zarzadzania.

Rothes
14-05-2009, 13:13
A najwięcej to do powiedzenia na ten temat mają pewnie ludzie, którzy nawet studiów jeszcze nie zaczęli, a o pracy nie ma co wspominać :)A uwierzysz komuś, kto i bez studiów był w stanie w tym kraju zarobić w ciągu wakacji pieniądze na używane auto za 11 tysięcy złotych, pracując w swoim fachu?

Dyplom się przyda, będzie i łatwiej o pracę, i o lepsze wynagrodzenie będzie można się upomnieć. Uważam, że jak ktoś nie wie czego chce od życia to i dyplom nie pomoże, a specjaliści zawsze dadzą sobie radę.

kołbaś
14-05-2009, 13:36
Bo prawda jest taka ze jak ktoś chce to sobie w życiu poradzi, a jak chce to znajdzie prace, a nie siedzi na garnuszki mamusi/państwa... Ludzie ja znam osoby po mojej szkole i po studiach którzy nie mogą(nie umieją) sobie znaleźć pracy. Wiec jakim cudem ja, kiedy jestem jeszcze w 2 technikum, dostaje oferty pracy z zagranicy gdzie gwarantują mi przelot, mieszkanie, jedzenie + 650 euro na rękę ? Jeżeli ktoś chce to znajdzie, bo pracy nie brakuje...

sphinx123
14-05-2009, 15:40
Zróbmy "flejm łora", że liceum ssie, bo po nim nie ma pracy, a technikum zapewnia niezliczone zarobki za granicą ; )

Gelt
14-05-2009, 19:01
Oj, mylisz się, jest masa ludzi po studiach bez pracy. Zresztą znaleźć pracę to jeszcze nie taki wielki sukces, bo głodowa pensja nie każdego jest w stanie uszczęśliwić.

A najwięcej to do powiedzenia na ten temat mają pewnie ludzie, którzy nawet studiów jeszcze nie zaczęli, a o pracy nie ma co wspominać :)

Ale łatwiej powiedzieć, ze pracy nie ma niż dostawać głodową pensję (:

A mówie na podstawie doświadczeń moich znajomych. Jeszcze podczas studiów dostają oferty pracy. Dobra pensja+służbowe auto i komórka. Imo jak na studenta nieźle.

@spider-bialystok

Nie wystarczy dyplom i ukończenie studiów? Mój ojciec pracuje w ministerstwie. Niedawno urządzono konkurs. Ludzie świeżo po studiach dostają pensję 3000+zł. A to instytucja państwowa a nie prywatna (: Oczywiście jeden powie, że 3000 to mało, inny, że dużo. Imo nieźle jak na początek.

Pix888
14-05-2009, 19:08
Tak tak kończcie studia, każdy z was napewno dostanie po nich po trzy kafelki.
Cholera, ciekaw jestem gdzie te wszystkie wykształcone lansery dostaną pracę.
Studia fajna rzecz, dyplom też ale one wbrew pozorom nic nie gwarantuję, jedynie mogą do czegoś przybliżyć.

alienXX
14-05-2009, 19:18
Tak nienaturalne dialogi, ze po pierwszym stracilem ochote na ogladanie.

spider-bialystok
14-05-2009, 19:20
Nie wystarczy dyplom i ukończenie studiów? Mój ojciec pracuje w ministerstwie. Niedawno urządzono konkurs. Ludzie świeżo po studiach dostają pensję 3000+zł. A to instytucja państwowa a nie prywatna (: Oczywiście jeden powie, że 3000 to mało, inny, że dużo. Imo nieźle jak na początek.
I ilu dostalo prace?
Masz zamiar obronic swoja teze jednym odosobnionym przypadkiem? Bez jaj.
Jesli konczy sie jakies konkretne studia to jasne, taki dyplom jest sporo wart. Ale wiekszosc decyduje sie na studia typu stosunki miedzynarodowe, zarzadzanie, politologia, marketing, socjologia. Typowe masowki. I takie studia to wg mnie strata czasu, osobiscie wolalbym zrobic kurs na jakis zawod, popracowac te 4, 5 lat i wystartowac z wlasnym biznesem, a nie w wieku 25 lat zastanawiac sie co moge w zyciu robic z tytulem magistra marketingu.

Lasooch
14-05-2009, 19:28
Jesli konczy sie jakies konkretne studia to jasne, taki dyplom jest sporo wart. Ale wiekszosc decyduje sie na studia typu stosunki miedzynarodowe, zarzadzanie, politologia, marketing, socjologia. Typowe masowki. I takie studia to wg mnie strata czasu, osobiscie wolalbym zrobic kurs na jakis zawod, popracowac te 4, 5 lat i wystartowac z wlasnym biznesem, a nie w wieku 25 lat zastanawiac sie co moge w zyciu robic z tytulem magistra marketingu.

Signed, Lasooch.

sphinx123
14-05-2009, 20:03
Schodzicie z tematu, portowianki xd

kołbaś
14-05-2009, 20:10
Zróbmy "flejm łora", że liceum ssie, bo po nim nie ma pracy, a technikum zapewnia niezliczone zarobki za granicą ; )
nie o to chodzi, technikum fakt faktem daje troche wiecej mozliwosci niz liceum, ale to nie wszystko, jak napisalem znam ludzi ktorzy nie umieją sobie znaleźć pracy choc np ukonczyli to samo technikum co ja...

Gelt
14-05-2009, 20:11
I ilu dostalo prace?
Masz zamiar obronic swoja teze jednym odosobnionym przypadkiem? Bez jaj.

Ile Twoim zdanie mam przykładów dać?

Co do drugiej cześci wypowiedzi to się zgadzam. Byle odbębnić studia to też nie sposób.

Rafayen
16-05-2009, 16:40
Ja nadal mam taki telefon..

Serious Sam
16-05-2009, 16:58
Ja nadal mam taki telefon..

Po obejrzeniu filmu, wiesz co robić : )

PS Ja w ogóle nie mam telefonu kom.

SoulHunter
14-01-2011, 14:51
Temat lekko na bzdury takie jak telefony itp
A według mnie sednem tego filmu jest to, że takimi dzieciakami NIKT się nie opiekuje - wychowuje je ulica.
A że brakuje im kasy to sobie kombinują, że przecież zawsze można "obsłużyć" jakiegoś bogatego kolesia i dostać co się chce.

A innym problemem jest to, że teraz coraz mniej młodych ludzi ma szacunek do własnego ciała. a potem jest problem bo tacy ludzie się gubią - skoro seks to tylko sposób na szybką to jak wyrazić jakieś "wyższe uczucia".

I w końcu zostaje taka cyniczna zblazowana laska, która pójście do łyżka z facetem traktuje jak pójście do kibla - jak mi się chce to idę; i jest wiecznie nieszczęśliwa bo chciałaby zaznać miłości, a jednocześnie jest święcie przekonana, że miłość nie istnieje...