zaloguj się

Pokaż pełną wersje : URL Guard

Arcan
10-05-2009, 21:23
W jakim celu został umieszczony na forum? Jeśli ktoś jest na tyle głupi, by klikać w link z keyloggerem, to i tak kiedyś ściągnie z innego miejsca.
URL Guard ogranicza jedynie możliwość szybkiego skanowania linków dodatkiem do firefoxa - Dr Web.
W dodatku często bardzo wolno działa, a użytkownicy tracą tylko czas na kopiowanie linków.
Wiem, że działa już od dawna, ale dzisiaj dopiero zaczął mi grać na nerwach.

n0_name
10-05-2009, 21:26
Zrobili, żeby naabki p setów nie traciły..
No ale faktem jest, że mnie wkurza czasem.

Arcan
10-05-2009, 22:07
Jeżeli są tak głupi, żeby je stracić, to wpiszą to samo na google i tak czy siak stracą. Człowiek uczy się na błędach. URL Guard nie daje nic dobrego, tylko ogranicza swobodę na forum.

Dragon-Fly
10-05-2009, 22:11
Warto dodać, że często nie działa i muszę poświęcić dodatkowe 10 sekund na każdy link.

J0hny
10-05-2009, 22:25
Też mi się to nie podoba ;< no ale warto wziąć pod uwagę że 80% tego forum to "p-setoewcy" ;) nikogo nie obrażając oczywiście

może zrobimy demonstracje przed pałacem prezydenckim ? : p

Muszkiet
10-05-2009, 22:44
Mówcie co chcecie, ja tam jestem dumny z mojego p seta <3

Slythia
11-05-2009, 16:53
A nie prościej go zwyczajnie... wyłączyć? Ja już wręcz zapomniałam o jego istnieniu...

Jak to zrobić. (http://img57.imageshack.us/img57/2381/obrazbeznazwy.png)

@down
Jak raz klikniesz na jakiś czas to nic Ci się nie stanie. Zawsze możesz się pobawić, by tego cookies by Ci nie usuwało.

Arcan
11-05-2009, 20:58
Gdyby to było takie proste... Wyjaśnię, że jak pewnie wielu użytkowników, często czyszczę cookies.

Tompior
11-05-2009, 21:26
Istnieja pewne regulacje dotyczace ochrony danych osobowych. URL Guard ostrzega uzytkownika, ze pod linkiem moze kryc sie jakis keylogger/trojan lub inne zlosliwe oprogramowanie, ktore moze sie przyczynic do przechwycenia tych wlasnie danych.
Jak dla mnie, na forum cos takiego musi byc.

Arcan
11-05-2009, 21:54
Nie widziałem dotąd tabliczek ostrzegających przed potknięciem się czy wylaniem herbaty. To przecież oczywiste, że w internecie krążą keyloggery. W podejrzane linki się po prostu nie wchodzi.
Robicie z tego forum miejsce nadopiekuńczości, gdzie nawet normalnie w linki nie można wejść. Powiedz mi, na jakim innym porządnym forum jest URL Guard?

< Dla jasności, nie rozpoczynam flame >

Tompior
11-05-2009, 22:09
Wybacz, ale ze wzgledu na przepisy ludzi trzeba ostrzegac nawet przed rzeczami oczywistymi.
A dla jasnosci, to na forum.tibia.pl wchodzi wielu ludzi majacych nawet mniej niz ~13lat. Niektorzy z nich bez takiego ostrzezenia moga nie wiedziec, ze im danym cos grozi.

KrEmAs KAc
11-05-2009, 22:14
ja jestem przeciwny temu systemowi.
jak ktoś chce wejść w link z "zarabiaj" lub "keyloger.xxxx" to proszę bardzo.
istnieją poradniki w których jest napisane ,że można stracić konto przez wchodzenie w nieznane linki i ściąganie z nich plików.
internet powinien być od 16lat+ ;)

Bakazukez
11-05-2009, 22:43
@Arcan

Nie sądze , aby użytkownikom tego forum ten URL guard tak bardzo przeszkadzał -.-'. Nie jest on aż tak bardzo kłopotliwy jak ty to przedstawiasz a zawsze bezpieczniej... ludzie nieogarnieci jak zobacza wielki napis na żółtym tle typu " WWW.321MSHACKED**********.BAT.YOYO.PL" to moze zrezygnuja ze sciagania.... a potem beda tylko spamowac " jak odzyskac p set... " zachowujesz sie jak hacker ktorego wku**ia Guard ;]

PS. * Mnie też by wku**ialo ;]

Erverse
11-05-2009, 22:45
Wybacz, ale ze wzgledu na przepisy ludzi trzeba ostrzegac nawet przed rzeczami oczywistymi.
A dla jasnosci, to na forum.tibia.pl wchodzi wielu ludzi majacych nawet mniej niz ~13lat. Niektorzy z nich bez takiego ostrzezenia moga nie wiedziec, ze im danym cos grozi.

I bardzo dobrze, nauczy się na błędach. Wirusy da się usunąć, a w najgorszym wypadku mama wybuli 200zł za naprawę, a dzieciak się nauczy, żeby nie wchodzić w pierwszą lepszą stronę.

Arcan
11-05-2009, 23:32
@Arcan

Nie sądze , aby użytkownikom tego forum ten URL guard tak bardzo przeszkadzał -.-'. Nie jest on aż tak bardzo kłopotliwy jak ty to przedstawiasz a zawsze bezpieczniej... ludzie nieogarnieci jak zobacza wielki napis na żółtym tle typu " WWW.321MSHACKED**********.BAT.YOYO.PL" to moze zrezygnuja ze sciagania.... a potem beda tylko spamowac " jak odzyskac p set... " zachowujesz sie jak hacker ktorego wku**ia Guard ;]

PS. * Mnie też by wku**ialo ;]

Tak, bo jestem zły haxor i właśnie zniszczyłeś mój ambitny plan ;)

A tak na poważnie, to widzę, że zdania są podzielone. Ciekawe kiedy ten, kto Guarda założył się wypowie.

Quezacoatl
11-05-2009, 23:41
Nigdy.
Nie licz na slowo od bogow nedzny smiertelniku.

Ofc ze rowniez jestem za tym ze "jak ktos jest glupi to zaden guard go nie uchroni". Urlguard nie pomoze 12letniemu dzieciakowi nawet jak wywali mu ze pobiera filmik w exe, bo on nie bedzie wiedzial co to jest exe...