Pokaż pełną wersje : Drogi Rycerzyku! wybacz ale jesteś do niczego
magicznypietras
11-05-2009, 22:00
Temat ten dotyczy mojej refleksji na temat takiej profesji jak knight, którą wyciągnąłem z moich obserwacji i niestety mam być może złe nowiny dla tych którzy grają tą profesją lecz i dobrą dla tych, którzy jeszcze się łudzą. Po pierwsze:
Zaczne chociażby od tego, że taka profesja jak paladyn nie ma w sobie niczego innego czego nie miałby knight a co więcej jest o wiele lepiej od niej dopracowany ponieważ dysponuje szerszym zasobem czarów. Osobiście uważam, że paladyn to rozszerzenie profesji knighta. Dlaczego? Dlatego, że Knight, który zasłynął jako bloker to tylko bloker, którego równie dobrze może się nazwać paladynem. Chociażby pod takim względem, że palkowi można wyskilować tego samego shielda co knightowi, można założyć praktycznie te same eq to knight, i chodź może i ma mniej od niego HP to jednak nadrabia to dobrymi czarami jakie posiada. Zacznijmy wogóle rozmowe od tego, że każda z profesji w porównaniu do knighta reprezentuje jakiś żywioł. Druid Lód, ziemia, sorc ogień i śmierć, Paladyn świętość, a knight fige z makiem. Uważam, że knight to nie dopracowana profesja albo poprostu mniejsza wersja Paladyna. Knight jest najprościejszy albo do ubicia i najłatwiej przed nim uciec, można nim manewrować takimi runkami jak Paralyze czy M wallami i dotego doprawić się utani granką o której knight może sobie tylko pomarzyć. Każda inna profesja może zastawić się Wallami czy dopomóc się innymi czarami, których knight zwyczajnie nie ma, a przecież zanim knight zdąży wbić 9 mlvl to mi już dawno zdąży znudzić się gra na tym serwerze. Chociażby Knight nie ma czegoś takiego jak "utana vid" która w jego późniejszym etapie grania wiele razy wszystko mu utrudnia. Chociaźby dlatego, że istnieje sposób rozwalić nawet 40 knight'a 15 lvl'em sorca czy druida przy odrobinie szczęścia nawet pallkiem. Oświadczam, że jest taki sposób i jest on w 100% sprawdzony. Przy odrobince inteligencji można wykorzystać słabości Kiny, którego niedobory nadrabiają inne profesje. 15 sorc z powiedzmy, 25 mlvl jest niemożliwy do ubicia dla knighta. Chociażby dlatego, że istnieje pewien magiczny sposób na knighta dzięki któremu można go albo ubić albo zwyczajnie przed nim uciec. Chociażby dlatego, że jest to zbyt czasochłonne i mag dawno zdąży sobie na spokojnie wrócić do dp. Po pierwsze paladynem jako pierwszym mogę się wybrać na demony na których mogę spokojnie sobie expić, ponieważ gdzieś od około 80 lvl'a mogę już palkiem wybrać się na taki hunt. To samo z magami, którzy na taki exp moga pozwolić sobie na nieco wyższych lvl'ach jednak nie zmienia to faktu, że mogą nawet na nich expić na co nie może pozwolić sobie knight. Knight, który decyduje się solować demona, to knight który najzwyczajniej lubi wastować, który jest samobójcą lub taki który zwie się kamikaze. Chyba każdy wprawiony knight wie na co się decyduje idąc na demony samemu, poprostu nie ma możliwości expić na nich choć to tylko jedna z wielu jego minusów. Błędnie sobie wszyscy wmówili, że knight to podstawa na huntach ponieważ pełni on role nie zastąpionego blokera. Przedewszystkim zacznijmy rozmowe od tego, że na takiego blokera może również pozwolić sobie Paladyn który w niczym nie ustępuje Kinie. Co prawda ma mniej HP ale nadrabia to lepszymi czarami jak Exura gran, vita czy san. Ktoś mi ostatnio powiedział, że mam błędne przekonanie na jego temat, ponieważ nikt inny nie bloknie takie potworki jak np: Morgaroth, ferumbrasa czy tego typu trudnym nazwijmy to potworom. Po pierwsze sioher to wciąż ten sam sioher i nadal pozostaje on taki sam dla wszystkich bez wyjątku kogo leczy bo leczy tak samo. Bo odbywa się to w większości za pomocą siohera bo bloknąć to jedno ale a drugie to sioher bez którego nie ma mowy o żadnym bloczeniu, ponieważ sioher równie dobrze może leczyć paladyna tak samo jak kine, który może tak samo bloczyć i mimo, że ma te kilka HP mniej to przecież w niczym nie ustępuje i co więcej może wspomóc siebie swoimi dobrymi czarami uzdrowicielskimi. Poprostu mówie o tym, że Knight to najmniej wpływowa profesja ze wszystkich i wszyscy poradzili by sobie czy z nią czy bez niej. Inne profesje mają szeroką gamme expowiska ze względu na swoje czary, a knight niestety ma tr kryteria zbyt ograniczone. Bez sensowne jest wmawianie, że knight to dobra profesja, ponieważ pod każdym względem jest ona najsłabsza i tylko bronią jej Ci, którzy poprostu polubili nią grę, jednak nie zmienia to faktu, że jest to profesja bez sensowna. Owszem można z niego zrobić dobrego pionka na warach ale w każdej chwili może go zastąpić paladyn. Osobiście paladyna nie nazwałbym inną profesją jak knight a jedynie jego ulepszeniem. Z mojego punktu widzenia paladyn to zwyczajny knight, który poprostu został bardziej jaśniej oświecony w czarach ale nie zmienia to faktu, że nadal podstawowe atrybuty knighta posiada. Jest to na takiej zasadzie, że gdyby nagle wszystkie profesje znikły i został sam knight, kina nie poradził by sobie sam z niektórymi trudnościami gry, knight tak naprawdę uzależniony jest od innych profesji bo tylko dzięki nim można go nazwać jako tako dobrą profesją i tylko dzięki nim jak kolwiek się wzbija. Gdyby w grze pojawiła się tylko jedna profesja do wyboru i był by nim mianowicie pall sorc czy drut, to spokojnie wszystkie te pozostałe, poradziły by sobie same. Owszem można zastąpić braki kiny naprzykład niektórymi ringami jak stealth ring czy innymi wspomagaczami, ale przecież to wszystko już na talerzu mają podane inne profesje więc po co tyle dla niego zachodu ? Co prawda ma knight dość wpływowy czar zwany "Exeta Res" który jako jedyny sprawia, że knighta wogóle można nazwać knightem, ale jest to czar neutralny i tylko przydatny na hunty, na warach bez wartościowy i w tym momencie przestają być wpływowe jakie kolwiek czary Knighta. Knight jest tylko dobrym pionkiem do obrony, prawdą jest, że nie wygram żadnej partii szachów samymi pionkami, ale gdybym rozpoczął szachy bez pionków samą królową z gońcem, koniem czy wieżą to przecież jestem w stanie zrobić szachmata. Mam swój własny odmienny pogląd odnośnie profesji i doskonale widze i obserwuje która i jaka zasługuje na miano królowej, a która wogóle jest niepotrzebna do gry. Ktoś powiedział, że wszystkie profesje tak są identyczne i na równi ze sobą zestawione co jest zupełną nieprawdą ponieważ są one nie uczciwie do siebie dostosowane i każda posiada co innego. Nieuczciwie czyli w stosunku do Knighta. Mogę równie dobrze apelować oto aby knighta poprostu wzmocnili lepszymi czarami, ale i też aby poprostu ta profesja została wycofana bo chociaż w niczym nie zawadza to jednak sama z siebie psuje gre samej sobie w przeciwieństwie do innych profesji. Znajdą się oczywiście zwolennicy jak i przeciwnicy tej profesji ponieważ niektórzy lubią grę tą profesją i nie mają w stosunku do niej żadnych aluzji, jednak łudzą się jednocześnie, że jest ona dobrą według nich, bo jestem pewien, że w odpowiednim czasie i miejscu w odpowiedniej sytuacji, kina zwyczajnie robi pod siebie kiedy inne profesje moga spokojnie się z tego śmiać. Nie zamierzam poniżać tej profesji a jedynie stwierdzić fakty, które wszyscy powinni wziąść do wiadomości i pogodzić się z tym, że Paladyn to "inna wersja" Rycerza. Każdej chwili mogę paladynowi wstawić Bright Sworda, który swoją mocną obroną niewiele gorszym od atrybutów pozostałych mieczy knighta, które może założyć na wyzszych lvl'ach, jest wstanie bloknąć dosłownie wszystko. Co prawda z pomocą siohera ale nie zmienia to faktu, że i knight potrzebuje siohera jeśli czasem chce co kolwiek dobrego blokonąć. Jednak czary to nadal czary i to głównie od nich uzależniona jest dobra gra, bo żaden skill shield nie obroni żadnej profesji przed mocą zadawanych czarów np: przez SD. ani druida, sorca pala czy knighta choć dysponować mocnymi czarami może tylko druid i sorc. Z SD czy UE jak walę tak walić będe i nie obroni się przed tym żaden dobry armor, shield czy skill knighta czy palla i już w tym momencie to powinno zostać pod względem zmienione. Choć pall ma troszke ułatwioną obronę pod tym względem no nadal w porównaniu do magów jest pod tym względem słabszy, choć posiada dobre czary uzdrowicielskie tak samo jak Assasin star, z których pruje dosłownie jak z SD. Niektórzy wzmagają się z tym, że jednak Knight to Knight ale mówią to ze względu na być może sentyment do swojej postaci z różnych osobistych powodów do których ja już nie wnikam. Ponieważ nikomu nie zabronie ani wmówie by wybierał taką profesje jaka jest według mnie dobra. I dlatego śmiało i otwarcie powiem to szczerze. Drogi i Szanowny rycerzyku! Jesteś do niczego.
Herdrak'knight
11-05-2009, 22:19
Ty mówisz ze kina jest "pusta" profesja, moze nie wali takich hitow co inne postacie ale gra sie nią przyjemnie.
A z tym to sie zupełnie nie zgodzę ze pall to ulepszona wersja knighta.
Pewnie siedziales swoim 10 lvl'em na rotach i sie z nim męczyłeś a jakiś pall na 9 lvlu zdjął go na hita?
@down
Troszke? Wg. mnie praktycznie wsyzstko to bullshit.
Massacrenajt
11-05-2009, 22:23
To że dopiero załozył konto to nie znaczy ze jest noobem opanujcie sie.... a
to są tylko i wylacznie jego poglady....
Spoko ale w tym troszke nie prawdy jest :P pozdro
Podziel to na akapity to przeczytam.
Tomcio Pall
11-05-2009, 23:53
Źle się czyta.
Widzę, że autor uwielbia Palla.
Po 1. Knight może wbić 8mlvl i dostać buff od Sorca i też będzie miotał m walle.
Po 2. Pall na wojnie pada jak szmata.
Po 3. Nic nie zastąpi w blokowaniu Knighta(Exeta Res mówi sama za siebie).
Po 4. Mówisz, że pall ma 'trochę mniej' HP? No to policz jaka jest różnica na 300lvl. Taki Knight ma: 4565, a pall 3105. Więc to nie taka mała różnica.
Po 5. Mówisz, że jakby został np. sam Sorc to wyrobiłby? Już widzę czyszczenie PoI przez Sorca, albo bicie bossa Pallem.
Po 6. Skoro Knight to takie ścierwo to czemu najwyższe lvl są Knightami? Po zwiększeniu hitów dla Knightów to na wyższych lvl to inne profesje odstają w szybkości expienia.
Po 7. Widzę, że boli Cię to, że Knight ma mało czarów. Nie zmienisz tego. Knight to postać fizyczna i tyle.
Po 8. Świętość to raczej żywioł nie jest. W takim razie Knight pokazuje wielką siłę fizyczną.
Po 9. Knight ma Utani Tempo Hur co przewyższa i czary Palla i Sorcera/Druida.
magicznypietras
12-05-2009, 04:45
Panowie za dużo przekleństw pada z waszych ust ale skoro lubicie się tak wyrażać to proszę bardzo. Nie nazwałem knighta żadną szmatą i macie racje przedstawiam tylko swój pogląd, a na wyższych lvl to prawda, że knight może okazać się skuteczną bronią. I chodź są pewni bosowie, którym łatwiej przystoi przybloczyć knightowi niż pallkowi z pewnych powodów to nie zmienia to samego faktu, że nadal pall pozostaje zdolny przybloczyć coś takiego. Chodź sprawi mu trud zrobić to ze względu na mniej HP to jednak nadal jest wstanie zrobić to za kine. Oto mi chodzi to pierwsze. Po drugie chodź mam dobre zdanie o paladynie bo na non-pvp najprzyjemniej się nim expi to jednak według mnie najbardziej wpływową profesją jest druid. I to druid jest moją ulubioną profesją mimo, że wychwalam inne profesje od niego. Druid to podstawa bez niego Sorc chowa się z UE, Palladyn ze swoją świetością, a Kina ze swoim zabawianiem się w blokera. Kiedy oglądam te wszystkie wojenki na you tube dzieci jak się bawią w wojny, widze ile w tym nie doskonałości, jak jest to ze sobą nie zgrane. Pozatym doszły teraz druidowi czary podobne do UE także sorcerer odpada. Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie. Koleś mnie solował i próbował mnie zabić z UE, kiedy kosztowało go to 1400 many a mnie na full HP odleczyły 3 exury gran za które przypłacam tylko 240 many. Poczekałem sobie spokojnie aż zwastuje swoje manasy i mane, cierpliwość przypłaca. Wogóle go nie atakowałem. Pozatym odstęp czasowy po uleczeniu wynosi 1 sekunde, a UE co 3 sekundy, przez 3 sekundy jesteś wstanie 3x zexurować się i nadrobić straty po UE i przy okazji zaoszczędzić mane a przeciwnika można pokonać zwyczajną cierpliwością. Oczywiście zmienia postać rzeczy kiedy wali we mnie dwóch sorków i atak jest zbyt zmasowany abym był wstanie powstrzymać taki opór, jednak i w tym momencie pojawia się exura vita czy san u palka i to już go ratuje. Druid to niańka aż 36 osób, o ile wiecie o czym teraz mówie, czego nie zastąpi żadna inna profesja na wojnach. Znam Taktyke aby profesje porozstawiać w taki sposób aby wygrać każdą wojne niezależnie od tego kto jest napastnikiem, i jakoś w tej roli nie widze knighta. Okazuje się w tym momencie zbędny ponieważ istotną profesje stanowi tutaj pall a zaraz za nim sork. Druid znajduje się po środku wszystkiego i chodź jest najsłabszym to i również najsilniejszym ogniwem. Jeśli druid zostanie strącony wtedy wszystko zdaje się na łaske pozostałych graczy. Nie będe o tym jasno mówić ponieważ nie tego dotyczy temat. Poprostu znam sposób aby połączyć wszystkie profesje w jedną wspólną i uczynić ją niewidzialną i nieśmiertelną dla przeciwnika. Niewidzialną mam na myśli pewien czar zwany Utana Vid, i chodź wyda wam się to śmieszne i niemożliwe to jest sposób aby za jego pomocą zniknąć również z pola widzenia graczy nie tylko potworów. To tak jakbym śmiało wam powiedział, że za pomocą czaru utana vid mogę zniknąć również z pola widzenia przeciwnika. Przełamałem tą zasadę i stwierdzam, że jest taka możliwość. I chociaż druid nie podnosi wogóle ręki na przeciwnika to jak na ironie losu to on jest najgrożniejszy i to jego należy się obawiać i w niego atakować, lecz jak zabić druida, który jest zwyczajnie nieśmiertelny, ponieważ jest niewidzialny i nie do wykrycia? Poprostu musicie wiedzieć, że w tej grze istnieje jeszcze jedna profesja. Ukryta profesja. Jest to profesja stanowiąca połączenie wszystkich pozostałych, Profesja posiadająca wszystkie atrybuty pozostałych innych. Gram w to kilka lat i zdążyłem się zapoznać z pewnymi tak ukrytymi szczegółami, które pomija przeciętne oko gracza. Szczegóły tego typu, że naprzykład jestem wstanie załatwić 8 lvl, nawet 40 kine, pod warunkiem, że owy 8 lvl to jednak sorc lub druid ponieważ istotny warunek stanowią pewne czary które reprezentuje. Dla ułatwienia sprawy niech to będzie już ten 9 lvl, ponieważ zawsze ma się w pogotowiu tą exurke. Wiem co mówie, ponieważ tak wydymałem kolesia, że aby mnie ubić wołał specjalnie 5 swoich koleszków z którymi naprawdę nie miałem najmniejszych szans bo było już ich zbyt dużo. Wystarczy odrobinka capa, z najlepiej 30 mlvl który wyrobić można jeżeli włoży się w to odrobinke cierpliwości i do 30 lvl jakiej kolwiek profesji mam pewność, że jestem ją wstanie załatwić niezależnie od wszystkiego. Jednak 40 lvl to już pewne wyzwanie i to czy 40 lvl będzie wstanie się z tego wyciągnąć to już uzależnione jest od pewnych predyspozycji i umiejętności gracza. I najlepiej jeśli w sidła trafi knight ponieważ jest on najłatwiejszy do zrobienia. Sorc i Drut mają największe szanse wydostania się z tego, zaraz po nich pall, najmniejsze szanse ma knight. Ale to nie jedyna taka pułapeczka. Są oczywiście tacy, którym być może gra się przyjemnie knightem i nie spotkali się z żadnymi trudnościami ani nie narzekają na jakieś jego wady, ponieważ powodzi im się dostatek w grze, jednak osobiście nadal pozostaje przy zdaniu, że na wojny knight jest bezumiejętny. Przykro mi, ponieważ własnie oto chodzi aby było jak najwięcej knightów a jak najmniej innych profesji, ponieważ to dzięki knightom można nieźle się dorobić i są oni najsłabszym ogniwiem niezaleznie od tego jaki lvl reprezentują. Wiadomo, że jednak lvl też mówi sam za siebie i knight z wyższym lvl zawsze będzie silniejszy od niższego poziomu, jednak knight w stosunku do SD czy pozostałych czarów ofensywnych magów może ze swoimi super skillami czy eq tylko się przyżegnać. Paladynka ratuje jako tako świętość, jednak nadal jestem zdania, że chociaż druid najmniej się udziela ofensywnie to jednak nim najwięcej można wzbić. I ze względu na to własnie, jakimi czarami dysponuje Druid, które umiejętnie i rozsądnie wykorzystane są wstanie zrobić większy bajzel niż jakie kolwiek UE jakiekolwiek sorka. Owszem może knight włączyć sobie Utamo tempo coś tam coś tam, które poprawia jego zdolności bojowe ale nadal je z ręki tym, którzy na hokus pokus robią Knighta jak chcą. Pozatym jest to tak nieprzewidziane z jego strony, że nawet jak zmierzy się ze sobą przykładowo Knight z Knightem z tymi samymi skillami o tym samym lvl'u i Eq to nigdy nie będzie wiadomo kto wygra, ponieważ hity są zadawane losowo, przez kilka razy może wogóle nie trafić by nagle w jednej chwili klepnąć za przykładowo tą przysłowiową 100+ a za chwile tylko za 1. chmurka, chmurka, gwiazdka, gwiazdka, 100, chmurka, gwiazdka, 1. Kiedy w tym momencie szczęści się drugiemu kinie który tak naprawdę jest taki sam jak jego przeciwnik a w miejsce chmurek i gwiazdek zadaje obrażenia przeciętnie około po 50, i wygrywa ten któremu bardziej się pofarciło. Jest to niepewne i zdradzieckie. Expiąc na przykład sorkiem na guardach mam 100% pewność, że różdżki zawsze niezależnie od tego komu się to podoba a komu nie trafie w guarda z odpowiednią ilością punktów i niezależnie od wszystkiego guard zawsze pada od WoI'a po 4 jego strzałach. Jest to 52 many, które dają mi pewność, że zawsze przetrwam. Mam stałą pewność, że to ja go pokonam a nie on mnie. Knight nazwałbym raczej dobrym Lootbagiem albo dobrym materiałem na lagi. Dostałem kiedyś kicka Knightem kolegi, którym expiłem na dragach, na około 100 lvl. Po minucie bo przez tyle jeszcze stoi postać od momentu przerwania łączności z netem, knighta tego nie zdołołał pokonać jeden dragon przez minute czasu ze względu na jego wysoką ilość Hp. Gdybym dostał kicka pallkiem czy jakimś magiem, to mam 100% pewność, że już padłem, natomiast na kine można jeszcze ostatecznie liczyć ze względu na jego Ilość punktów, i jak na ironie losu to również jest uzależnione od szczęścia bo również i tego nie da się przewidzieć, kiedy nagle net padnie a my niewiedząc o tym jak gdyby nigdy nic spokojnie na czymś sobie expimy. Jednak ta jego ilość punktów na coś gdzieś tam kiedyś może się przydać. Chodź mowa tu jest o Super kozackim knightcie który przypuśćmy na 200+ lvl ma te 4000 HP, to jednak na tym 200 lvl pojawia się druid czy sorc, którzy powiedzmy, z HP 1500 mają jeszcze do dyspozycji na oko strzelając jakieś 7000 many, które przy wykorzystaniu utamo vity, szybciej odratują z taraptów Maga niż Knight. Bo gdyby tak połączyć Mane i HP palka przy pomocy Utamo vity, to pallek w tym momencie ma więcej HP od kiny niż kina ze swoją maną w połączeniu. Bo hp kina na level dostaje tylko 20, a many mag 30 i to po 200 lvl jakoś się punktuje a wychodzi na 4000 hp różnicy. Jest to ogromna różnica. Jednak po co marnować 4000 many skoro manę tą wykorzystać można na jakieś około 20.000 hp'a przy pomocy czarów uzdrawiających. Nadal pozostaje przy zdaniu, że "Szanowny Rycerzyku! wybacz, ale jesteś do niczego"
Po 2. Pall na wojnie pada jak szmata.
Kazdy na wojnie pada jak szmata, ,wystarczy tylko zebrac odpowiednia ilosc ludzi. Chyba ze mowimy o wojnach gildii piecioosobowych.
Po 3. Nic nie zastąpi w blokowaniu Knighta(Exeta Res mówi sama za siebie).
w wielu miejscach exeta jest niepotrzebna jesli bloker sie odpowiednio ustawi, wtedy liczy sie tylko i wylacznie ilosc hp, na co z reguly paladin wystarcza.
Po 4. Mówisz, że pall ma 'trochę mniej' HP? No to policz jaka jest różnica na 300lvl. Taki Knight ma: 4565, a pall 3105. Więc to nie taka mała różnica.
Jesli maksymalne kombo wynosi 1.5-2k to bez roznicy czy masz 3k hp czy 12k. Wystarczy zeby ktos cie leczyl.
Po 5. Mówisz, że jakby został np. sam Sorc to wyrobiłby? Już widzę czyszczenie PoI przez Sorca, albo bicie bossa Pallem.
pytanie, po co sorce mieliby czyscic PoI jesli nie byloby innych klas ktore kupily by od nich sprzet z questa ?
Po 6. Skoro Knight to takie ścierwo to czemu najwyższe lvl są Knightami?
Bo expia bez przerwy (na tyle na ile im pozwala stamina) malym wysilkiem w przeciwienstwie do magow, ktorych kontrolowanie mimo wszystko jest nieco bardziej absorbujace. Robia po 270 godzin w miesiacu, co tydzien wbijaja tyle samo expa, biorac pod uwage ze paru ~300 juz polecialo za boty to chyba masz odpowiedz na pytanie.
@UP:
Zdecydowanie zgadzam się z Vilem. Każdy ma równe szanse w grze. To od graczy zależy jedynie jak wykorzystają wady/zalety swojej oraz innych profesji.
@Topic:
Ten temat jest w całości pozbawiony jest sensu. Rozumiem, że nie przyjmujesz do wiadomości istnienia knighta, bo "palladyn wymiata" (tfu!). To jest chore! Uważasz, że knight ma kiepskie leczenie itp. Jestem pewnien, że gdyby knight miał czary typu 'utana vid' z zawiści zjadłbyś swoją klawiaturę i pluł się na forum złorzecząc jak to CIPsoft gre zniszczył.
Rozumiem, że dla Ciebie gra (MMO)RPG jest jedynie wbijaniem kolejnych leveli, zwiększaniem ilości pikselków na skill barze itp. ale nie potrafię pojąć jednego - czemu wg Ciebie knighci są aż tacy źli (twojego tekstu po prostu nie da się przeczytać)? Bo biją w zwarciu?
Zapraszam Cię na Infernę/Premię (przy okazji podaj nick jak już swojego palladyna stworzysz) a ja pokażę Ci prawdziwy świat. Świat knightów.
Btw. każdy może założyć sobie taki temat i zjechać inne profesje, ale po co? Nic to nie zmieni. Gracze zostaną przy swoich profesjach i dalej będą świetnie się przy tym bawić...
ZenonRozbojnik
12-05-2009, 20:47
wywody jakiegos cwiercintelektualisty...
jak juz taki z ciebie znawca to powiem ci ze delay po czarach ofensywnych to 2 sek, a knight co level dostaje 15hp nie 20.
Knight ma swoje zalety. Łatwy i przyjemny exp. Mozliwosc stawiania botow. Ilosc hp tez daje przewage w blokowaniu nad palem obojetnie co byscie nie gadali. Po zwiekszeni hitow atak knightow wcale nie jest taki zly, hity z exori gran przyzwoite.
Shamanus
12-05-2009, 20:57
Fajnie by się czytało, gdybyś napisał to konkretniej i przejrzyściej. Tak ogólnie to ciekawie mówisz o systemie PvP. Wydaje mi się, że wiem o co biega z tym ustawieniem na warze, ale to jest praktycznie nie do zrobienia;)
magicznypietras
12-05-2009, 22:22
Jest to do zrobienia i widzę, że jednak niektórzy z was starają się jakoś wybronić knighta i zastanawiałem się czy jednak dało by się jego profesje zastosować do tego o czym wspomniałem. Wydaje mi się, że dało by się, pod warunkiem, że knight ustawił by się w pozycji dobrze przemyślanej. Zastanawiam się czy nawet nie napisać o tym artykułu i wyjaśnić co miałem na myśli mówiąc o "niewidzialnej i nieśmiertelnej profesji" Chodź uważam, że drogą internetową jest to o wiele trudniej przekazać bo przecież łatwiej to przekazać słownie, dlatego sporo zajeło by mi rozpiska na ten temat. Zrozumcie Ludzie ja nie mówie o tym, że knight to jakieś ścierwo czy szmata bo po pierwsze nie mnie przystoi wogóle wypowiadać takie słowa na kogo kolwiek tu na tym forum, większość z was to nie wychowani ludzie i brak wam kultury i szacunku do drugiega człowieka. Ponieważ Tibie opanowało tak zwane "Polskie przedszkole" i z nikim normalnym nie idzie się dogadać. Ale to nie ich wina i tak naprawdę nikogo. Poprostu jest to brak zainteresowania ze strony rodziców i coś jeszcze. Dlatego w końcu wymagania gry musiały dostosować się pod poziom graczy jacy w to grają, a grają w to młodzi naprawdę ludzi. Stąd pomysł Cipsoftu na wprowadzenie tak zwanych żywiołów, które służyć miały temu aby silniej przyciągnąć uwagę i zainteresowanie grą, ludzi, którzy w to grają. Zrobiły się z tego dosłownie kapsle pokemona, zrobiły się z tego pokemony a miało to służyć temu aby zauroczyć dzieci, którzy w to grają ponieważ cipsoft wykorzystał fakt, że grają w to młodzi ludzie i dobrze wiedział, że kupią takie lizaki i bardziej przywiążą do gry co oczywiście pozytywnie wpłynie na konta Gamemasterów. Gdyby grali w to ludzie dorośli 20-30 lat to uwierzcie mi, że klimat i atmosfera gry byłby wogóle inny a już napewno nie wprowadzili by żadnych żywiołów bo ośmieszyliby się w ten sposób. Ale powracając do wątku tematu, ja nie mówię o tym aby zlikwidować knighta, lub aby KOGO KOLWIEK Z WAS PONIŻAĆ KTO NIĄ GRA ! Popierwsze zastanawiam się jak wogóle mogliście tak sobie pomyśleć? być może wydałem zbyt surowy osąd ale bez przesady ludzie. Ja nie mówie o tym aby wycofać knighta to prawda, że jest przydatny w wielu momentach gry, ale poprostu zaznaczam sam fakt, że bez jego udziału gra mogła by toczyć się dalej. Być może jego brak spowodował by zwiększenie trudności gry, nie wykluczone że tak mogło by się stać, jednak zrozumcie o czym pisze. Ja piszę o "SAMYM FAKCIE" że Knight to tylko koło ratunkowe tej gry. To profesja, która sobie jest ale i bez której wszystko toczyło by się dalej. Nie dziwie się, że w taki sposób niektórzy z was się do mnie zwracają, bo z góry wziąłem pod uwage to, że mogą tu być ludzie którzy być może z powodu tej gry przez cały dzień biegają po domu z krzesłem w ręku. Nie bez powodu Tibia wylądowała w TVN bo poprostu nie powinni dotykać się Ci do tej gry co do niej zwyczajnie albo się nie nadają albo jeszcze do niej nie dorośli.
magicznypietras
12-05-2009, 22:25
Shamanus wszystko jest do zrobienia.
Tomcio Pall
12-05-2009, 22:29
Kazdy na wojnie pada jak szmata, ,wystarczy tylko zebrac odpowiednia ilosc ludzi. Chyba ze mowimy o wojnach gildii piecioosobowych.
Nie każdy. Taki knight pada o wiele wolniej niż taki Sorc/Druid, który często jest na pół combo, albo Pall, który ledwo uleczy się Exura San.
w wielu miejscach exeta jest niepotrzebna jesli bloker sie odpowiednio ustawi, wtedy liczy sie tylko i wylacznie ilosc hp, na co z reguly paladin wystarcza.
Czasami może i tak, ale często są sytuacji przy masowych huntach, gdzie jeden bloker wszystkiego nie zblokuje, a wtedy inny Knight i Exeta jest potrzebna, aby odciążyć blokera.
Jesli maksymalne kombo wynosi 1.5-2k to bez roznicy czy masz 3k hp czy 12k. Wystarczy zeby ktos cie leczyl.
Może i czasami nie ma to różnicy, ale mając więcej HP rzadziej trzeba leczyć blokera co często zmniejsza ilość zużytych MP.
pytanie, po co sorce mieliby czyscic PoI jesli nie byloby innych klas ktore kupily by od nich sprzet z questa ?
Choćby po Softy. Ale taka jest prawda, że każda profesja jest potrzebna.
magicznypietras
12-05-2009, 22:52
Nie każdy. Taki knight pada o wiele wolniej niż taki Sorc/Druid, który często jest na pół combo, albo Pall, który ledwo uleczy się Exura San.
Taki knight pada o wiele wolniej ale za to o wiele łatwiej się go ubija. Wolniej co prawda ale przynajmniej na spokojnie. Więc nie każdy bo każdy właśnie. Oglądałem wojenki na youtube i poprostu jak to wszystko jest ze sobą nie zgrane i nie zsynchronizowaneto aż normalnie w oczy razi. Po co ta cała bieganina skoro wszystko można załatwić na spokojnie, i co więcej nie trzeba wykonywać nawet, żadnego ruchu. Moim zdaniem dzieci prowadzą je w zbyt nie przemyślany sposób. Zero zgrania. Każdy próbuje się wykazać, przyszpanować z UE, pokazać do czego jest zdolna jego postać. Zbyt egoistyczne podejście, zamiast bardziej się ze sobą zgrać i działać bardziej po wspólnej myśl i z wspólnymi siłami. Jest to zbyt niezoorganizowane przynajmniej takie ja wyciągnąłem wnioski. To jest zwyczajne śmiechu warte. I jeszcze do tego ta cała niby "mroczna" muzyka mająca na celu nadać lepszego klimatu podczas oglądania. Niewiem jakie to ma robić wrażenie jeśli na własne oczy widzi się jak to jest wszystko nie poukładane a muzyka ta tylko dobija mnie i rozprasza moje myśli. Wstawiają do takich filmików beznadziejne podkłady muzyczne, szczególne te techniawy, a już napewno przesłyszało mi się te całe "AMENO" podczas tych wojen. Ale to jest tylko moje zdanie to co kto uważa na ten temat, dla mnie to mało istotne i tylko jego sprawa.
Tak na marginesie. Kompletna beznadziejna bo niby za co otrzymałem ostrzeżenie. Duchu niespokojny czyżby coś Ci się nie spodobało?
A tak pozatym szanowni moderatorzy!
Jeśli to Wy odpowiadacie za treści jakie znajdują się na strone www.Tibia.pl to bardzo was proszę o jej zmiane. Przecież to odrazu widać, że współpracujecie z Cipsoftem. Kiedy czytam te wszystkie zmanipulowane opisy o potworach na tibi.pl to aż śmiać mi się chce. Takich beznadziejnych bajke nigdy w życiu jeszcze nie czytałem !! jak Wy możecie takie śmieszne opowiastki wciskać Ludziom !! Przecież to jest tylko Fikcja, tylko gra. Żadne potwory nie istnieją, po co te wszystkie historie o nich? Próbujecie zwabić i zachęcić ludzi do gry? Już o wiele lepiej opisuje to tibia.org.pl. najprawdopodobniej jest tak, że wasz serwis w jakiś sposób jest sponsorowany albo wspomagany przez Cipsoft! Niegdyś ponoć byli wasi konkurencji org.pl o ile dobrze się orientuje ale zostało im to odebrane. Przypuszczam, że powodem były nielegalne programy jakie rozprowadzali na swojej stronce. Np: Multiklient do ściągnięcia. Chodź są to tylko moje przypuszczenia na ten temat. Moim zdaniem powinniście troszkę zmienić treść na tibia.pl bo niby czemu mają służyć te "aż na siłe" przemanipulowane opowieści o Tibii ? Przecież to jest nieprawdą !! to jest tylko gra ludzie po co taki fałsz rozprowadzacie po stronie !? Przecież dobrze, wiecie, że grają w to dzieci i to one dają się na takie coś nabrać. Dziwicie się potem, że zaczyna małolatom na głowe się rzucać i odbijać skoro one wierzą w to co czytają. Ok krótka piłka z mojej strony. Ile płaci wam cipsoft?
ZenonRozbojnik
12-05-2009, 22:54
bez sensu taka gadka. Lepiej napisz o magicznych sposobach jak ubic 8 sorcem 40 knighta oraz jak byc niewidzialnym na niewidce ;]
Może i czasami nie ma to różnicy, ale mając więcej HP rzadziej trzeba leczyć blokera co często zmniejsza ilość zużytych MP.
Brednie. Przemyśl co napisałeś a zrozumiesz czemu.
Co do autora tematu:
Jak dla mnie masz całkowitą rację i co do profesji knighta i postawy cipsoftu ale jeśli próbujesz uświadomić tą rzeszę młodych ludzi to jesteś skazany z góry na niepowodzenie. Zdecydowana większość oleje to nie próbując nawet zrozumieć i dalej będzie grała kim tam sobie chce, a Ci pozostali (w tym ja) i tak nie zrobią nic w kierunku aby to zmienić, pozostawiając sprawy takimi jakie są. Czyli mówiąc wprost ten temat nic sobą nie wnosi może poza kilkoma przydatnymi informacjami.
magicznypietras
12-05-2009, 23:35
Ok wporzadku w takim razie zapraszam na nebule. Mam tam gotowego 13 knighta którym mogę zaprezentować ową sztuczke. Pytanie tylko czy ktoś z was ma jakiegoś chara na nebuli. Zapraszam do Zabawy. Szkoda tylko, że jest to knight ponieważ sorcem i drutem o wiele łatwiej przystoi na powodzenie tej sztuczki jednak mam nadzieje, że nasz wspaniały knight również się wykaże. Jest to prosta sztuczka zwyczajnie wyciągnięta podczas mojej gry. Dzięki niej mam 100% pewność, że mogę sobie spokojnie expić na low lvl's bez obawy przed pkerami o większym lvl'u odemnie. Osobiście uważam, że sztuczka ta jest o wiele lepsza dla kogoś kto ustawia chara tylko do pekowania chodź do obrony własnej również pięknie się przydaje. Mianowicie sztuczka ta jest dobra podczas expienia na amazon camp. Bo z amazon camp to miejsce znajduje się najbliżej.
Chodzi oto, że knight ma najmniejsze szanse powodzenia, ponieważ nie ma mozliwości czarów, które są pomocne podczas jej wykonywania.
Co to niewidzialności to już rozmowa na dłuższą mete. Odnosi się do pewnej taktyki podczas wojny, która na celu ma zdezorientowanie przeciwnika. Tutaj potrzeba osoby o bardziej bystrym oku. Jest to dobre by zmylić z tropu przeciwnika, nazwałbym to raczej pewną sztuczką iluzjonistyczną, która pozytywnie może wpłynąć na przesądzenie szans o wygranej.
Sorcerereq
13-05-2009, 08:33
Ok wporzadku w takim razie zapraszam na nebule. Mam tam gotowego 13 knighta którym mogę zaprezentować ową sztuczke. Pytanie tylko czy ktoś z was ma jakiegoś chara na nebuli. Zapraszam do Zabawy. Szkoda tylko, że jest to knight ponieważ sorcem i drutem o wiele łatwiej przystoi na powodzenie tej sztuczki jednak mam nadzieje, że nasz wspaniały knight również się wykaże. Jest to prosta sztuczka zwyczajnie wyciągnięta podczas mojej gry. Dzięki niej mam 100% pewność, że mogę sobie spokojnie expić na low lvl's bez obawy przed pkerami o większym lvl'u odemnie. Osobiście uważam, że sztuczka ta jest o wiele lepsza dla kogoś kto ustawia chara tylko do pekowania chodź do obrony własnej również pięknie się przydaje. Mianowicie sztuczka ta jest dobra podczas expienia na amazon camp. Bo z amazon camp to miejsce znajduje się najbliżej.
Chodzi oto, że knight ma najmniejsze szanse powodzenia, ponieważ nie ma mozliwości czarów, które są pomocne podczas jej wykonywania.
Ta sztuczka to "dobiegnij jak najszybciej do depo w Venore"?
Pieprzenie i tyle... każda profa sie przydaje, taka prawda...
jeśli nie było by knightów to tibia ograniczała by się do wojen na sd, bicia frostów/dl'i i ewentualnie demonów/wrl'i...
knight może nie ma mocnych hitów ale za to ma te hity darmowe... z kolei sorc/druid musi sporo płacić żeby ubić cokolwiek, palek jeśli chce expić assasinami też troche kasy musi wyłożyć, a jeszcze więcej idzie na manasy żeby się leczyć...
Według mnie fakt cipy mogły to inaczej rozegrać i stworzyć innego knighta tzn skoro już ma tak ograniczone zdolności magiczne to przynajmniej mógł by byc prawdziwym czołgiem i zadawać duży damage z broni... ale jest jak jest i jak ci sie nie podoba to zmień gre, albo przestań grać
btw. jak chcesz pisać takie referaty to nie pisz jednym ciągiem bo tego sie nie da czytać
Shamanus
13-05-2009, 15:21
Mam nb chara na Nebuli, więc z przyjemnością popatrzę. Napisz na PW.
Jeśli to Wy odpowiadacie za treści jakie znajdują się na strone www.Tibia.pl to bardzo was proszę o jej zmiane. Przecież to odrazu widać, że współpracujecie z Cipsoftem. Kiedy czytam te wszystkie zmanipulowane opisy o potworach na tibi.pl to aż śmiać mi się chce. Takich beznadziejnych bajke nigdy w życiu jeszcze nie czytałem !! jak Wy możecie takie śmieszne opowiastki wciskać Ludziom !! Przecież to jest tylko Fikcja, tylko gra. Żadne potwory nie istnieją, po co te wszystkie historie o nich? Próbujecie zwabić i zachęcić ludzi do gry? Już o wiele lepiej opisuje to tibia.org.pl. najprawdopodobniej jest tak, że wasz serwis w jakiś sposób jest sponsorowany albo wspomagany przez Cipsoft! Niegdyś ponoć byli wasi konkurencji org.pl o ile dobrze się orientuje ale zostało im to odebrane. Przypuszczam, że powodem były nielegalne programy jakie rozprowadzali na swojej stronce. Np: Multiklient do ściągnięcia. Chodź są to tylko moje przypuszczenia na ten temat. Moim zdaniem powinniście troszkę zmienić treść na tibia.pl bo niby czemu mają służyć te "aż na siłe" przemanipulowane opowieści o Tibii ?(...)
Kiedyś T.pl była w programie fanowskim T.com, ale mi się wydaje, że to jest zrobione po to, żeby utrzymać klimat RPG, który zanika. Nie oszukujmy się, tych informacji nikt nie czyta, tak jak powiedziałeś w Tibię zaczyna grać coraz więcej dzieci, niespełnionych w życiu, które chcą sie dowartościować po wbiciu wyższego lvla. Troche mnie denerwuje Twoje jęczenie, bo i tak każdy wybiera profesje, która mu najbardziej odpowiada, a z tego co widzę jest masa knightów (i nie wszystkie to botki:p).
Tomcio Pall
13-05-2009, 16:40
Taki knight pada o wiele wolniej ale za to o wiele łatwiej się go ubija.
Nie zgodzę się. Knighta leczącego się Ultimate + Exana Mort jest trudno ubić.
Niewidka na wojnach przydaje się najbardziej uciekając po OB w dupę żeby potwory nie trzymały PZ. Po co na wojnie niewidka jak i tak teraz 3/4 walczących ma Combo Bota/Widzi niewidzialnych.
Już kiedyś pisałem jakie są różnice między rp a ek:
1. Możliwość bicia silniejszych potworków na niższym lvlu niż EK.
2. RP może expić wszędzie tam gdzie EK, a na odwrót już nie (z profitem).
3. RP na 200 może expić gdzie chce EK jest skazany na frosty, dle, najty.
4. Szybsze expienie.
5. Tańsze leczenie.
6. Większe hity.
7. Długość skillowania
8. Assassin Star z 65 atk i od 80 lvla dla porównania EK (który idzie w cluba) ma broń od 75lvla która ma 50 atk. E tam co to jest "tylko 15 atk różnicy).
Przykład:
Zabij demona na 100ek, 200ek, 300ek i zabij demona na 100rp, 200rp i 300rp a później opowiedz swoje wrażenia.
Zabicie demona na 100, 200, 300 levelu każdą profesją oprócz ek to nic trudnego.
I tak jak pisał autor tematu również uważam, że RP to lepsza wersja EK.
Cóż, magicznypietras, argumenty masz całkiem całkiem. Jedne bardziej oczywiste, drugie mniej, ale myślę że każdy kto trochę pograł Rycerzem wie na co go stać i jakie ma słabości. Ty zaś próbujesz udowodnić że jest kompletnie do niczego, co raczej mija się z prawdą.
A jakie mam argumenty przeciwko Twoim?
Po pierwsze, nie muszę solować demonów etc. Mi wystarczy to, że lubię "styl" Knighta i dobrze mi się nim gra. Tak, dobrze, czy to w grupie czy samemu. Nie mam ochoty ciągle uciekać przed potworami (pall) czy uzywać mnóstwa czarów na różne sytuacje, lubię proste "łubudu", pasuje mi jak ulał i do postaci rycerza i do charaktery tej gry, która moim zdaniem w żaden sposób ambitna nie jest, ot, czysta rozrywka.
Po drugie, nikt z mojego otoczenia nie narzeka na moje "rycerzykowstwo", chętnie jestem brany w gildii i czasem poza nią na hunty, questy, nie sądzę że z grzeczności, bo ta w Tibii prawie nie istnieje. Rycerz w ekipie może nie jest najmocniejszym punktem, bez którego nie można się obejść, ale też nie zawadza, swoje potrafi.
Wreszcie po trzecie, powiem Ci dlaczego nikt nie sprawi, że przestanę grać Knightem - najzwyczajniej w świecie nie chcę mi się nabijać po raz kolejny tych leveli jakie mam za sobą... : >
Poza tym weź pod uwagę że Tibia się zmienia, w każdym update postacie są "balansowane" co w praktyce oznacza że niejedno można sknocić/ poprawić i sytuacja Knighta może się zmienić...
Wojtek19
13-05-2009, 19:23
Powiem tak... bardzo wiele w tym racji... jedynym sensowniejszym plusem knighta jest cap, ktorego ma sporo oraz takie czary jak exori gran ... knight jest spieprzony w pvp/pve... zauwazcie ze palladyn czesciej niz knight wtrafia w ludzi a assassin stary to juz przeginka ;d
P.S jak czytalem ten tekst to mialem wrarzenie ze czytam 10 linijek w kolko <lol> :D
magicznypietras
13-05-2009, 20:51
Właśnie oto chodzi. Otworzyłem ten temat aby zmusić do refleksji. Niech znajdzie się ktoś kto mądrze przedstawi mi na obronę knighta, że to jednak nie taka profesja za jaką ja ją uznałem i niech przekona do tego wszystkich. Ludzie którzy odrazu zaczynają mi słać przekleństwa z tego powodu, to ludzie własnie niespełnieni emocjonalnie którzy grają w to po to aby się dowartościować albo którzy są zbyt słabi by co kolwiek dobrego tutaj napisać.
Ktoś powiedział: ta taktyka to wiej jak najszybiciej do venore do dp?
Wręcz zaskocze cię i to na odwrót.
a mianowicie "Zostań tam gdzie zostałeś zaatakowany i ustań w bezruchu"
I tutaj Cię zaskoczę, bo właśnie masz stać w miejscu gdzie jesteś atakowany. Ucieczka sama tylko podjudza ten ogień.
FlFlash: Napisałeś mądre słowa i masz racje ! Jedyne co może to odmienić to niespodzianki kolejnych updatów, więc zanim zmienimy zdanie o kinie pierw cierpliwie poczekajmy na to co czas pokaże i czy kiedyś knight sprawdzi się jako ten najważniejszy. Jako najważniejsza i podstawowa profesja gry.
Piotrek Marycha
13-05-2009, 20:58
Po zwiększeniu hitów dla Knightów to na wyższych lvl to inne profesje odstają w szybkości expienia.
o ile dobrze pamietam to na wyższych lvlach zmniejszono hity knightowi...
knight może nie ma mocnych hitów ale za to ma te hity darmowe...
bzdura......
Knight też wydaje kase na expienie (uhp, mp na exori gran).
Porównaj sobie shielding knighta i shielding palka (o magach nie będę nawet pisał). Jest taki potwór jak juggernaut, który wali troszke mocno w zwarciu jak i na odległość więc expiąc na nich knight jest NIEZBĘDNY (o Massacre nie wspomne ;P)
Gdyby teraz nie było knightów zdobycie feru hat było by nie możliwe więc nie pisz że nie było by większej różnicy jak by nikt nie grał ryckiem.
Co do pvp to jak wytłumaczysz że jak mnie bił knight na podobnym lvlu i walił mnie z broni to dostawałem podobne hity jak on ode mnie z assassinek ? Knight ma czar na zwiększenie skila (Blood Rage), spada mu shielding ale hity wali wtedy ogromne. Paladin też ma taki czar ale z kolei u niego nie zmniejsza się obrona ale chodzi jak sparaliżowany co się wiąże z większą ilością hitów + exori gran.
Knight też wydaje kase na expienie (uhp, mp na exori gran).
Porównaj sobie shielding knighta i shielding palka (o magach nie będę nawet pisał). Jest taki potwór jak juggernaut, który wali troszke mocno w zwarciu jak i na odległość więc expiąc na nich knight jest NIEZBĘDNY (o Massacre nie wspomne ;P)
Gdyby teraz nie było knightów zdobycie feru hat było by nie możliwe więc nie pisz że nie było by większej różnicy jak by nikt nie grał ryckiem.
Co do pvp to jak wytłumaczysz że jak mnie bił knight na podobnym lvlu i walił mnie z broni to dostawałem podobne hity jak on ode mnie z assassinek ? Knight ma czar na zwiększenie skila (Blood Rage), spada mu shielding ale hity wali wtedy ogromne. Paladin też ma taki czar ale z kolei u niego nie zmniejsza się obrona ale chodzi jak sparaliżowany co się wiąże z większą ilością hitów + exori gran.
Z końcówką się zgadzam.
Co do początku.
Przykładowo. RP idąc na frosty wyda 50k na assassiny i załóżmy 32k na 20 bp strongów.
Knight za 82k zakupi 82bp mana potów, co daje mu 1640mp i przy zwykłym choćby exori, będę tam dużo dłużej, wbiję dużo więcej expa i będę miał lepszy loot.
magicznypietras
14-05-2009, 03:44
Co do Ferumbrasa.
To niech w blokera pobawi się Paladyn, którzy założy na siebie mocne eq, Shielda, i jakiegoś sworda z dobrym shieldem który również i palkowi jest dozwolony. Do tego niech wykorzysta swój potencjał z maną, a z ilością HP przebije Kine. Paladyn na utamo vicie, który pierw koncentruje się na manie. Uźywa mana shield aby bloknąć coś takiego jak Ferumbrasa. Powiedzmy, że Ferumbras przebił Mane Palka a ten musi w tym momencie przerzucić się na ilość swojego HP. Jest jednak istotny problem, który czyni go w tym momencie wolniejszym od knighta. A mianowicie najlepszy potion Pallka to Strong Health potion który przywraca ~300 Hp No chyba, że great spirit potion który odnawia, 300 Hp i 150 many i w tym momencie pojawia się mały problem, ponieważ Knight ma do dyspozycji Great Potion który odnawia 500 hp noi Ultimate, który odnawia 750 Hp. Czyli jest 300 Hp przewagi dla kiny, chodź samą mane, paladyn może wykorzystać do exury san czy vita, który kosztem many Paladyna odnowi mu więcej HP niż Mana połączona z Hp poprzez utamo vite. To tak jak przykładowo wykorzystać 100 many jako 100 Hp, którą równie dobrze wykorzystać można do 5 exur, które przy dobrym lvl i magicznym odnowią 100+ hp lub granki która kosztem 80 many odnowi znacznie więcej życia niż 100 many wykorzystanej jako Ilość HP.
Niech to będzie przykładowo solówa 100+ Royal Paladyn vs 100+ Ek. W tym momencie zaopatruje się w kilka Paralyze runek o ile osiągnąłem palkiem 18 mlvl i może kilka Uhów. Walcząc z Knightem postanawiam zlurować go na POH na Gs-y gdzie w dobrym układzie wyskoczyć mogą nawet dwie sztuki. Następnie przy użyciu kilku manewrów za pomocą Magic Walli i Parazyle Runek, Robie Knightowi Trapa. Knight do wyciągnięcia się z tarapatów musi używać exury, która po pierwsze odlecza mu zbyt mało HP aby mógł nadążyć za stratami jakie zada mu nawet 1 Giant Spider. Chodź kina stara się wyciągnąć z tego jak tylko może, niestety umożliwiam mu taką opcje ponieważ regularnie jest pod wpływem mojego paraliżu. W końcu knight widząc, że exurowanie jest bezsensowne, postanawia pierw skupić się na walce z Giant Spiderem, przy dobrej okazji jeśli Gs przywoła 2 posion spidery, atak 3 potworów naraz wzmacnia siłe uderzenia. Knight postanawia korzystać z Potionów ponieważ sam widzi, że exurowanie jest bezcelowe i już w tym momencie zmuszony jest wastować. Ponieważ widze, że giant spider zaczyna powoli żegnać się z życiem, postanawiam Uhnąć Gs'a aby utrzymać Kine przy dobrej zabawie. Oczywiście, nie zmienia to faktu, że sam Pallkiem na dystans atakuje równocześnie Knighta, co wzmacnia siłe przebicia. Knight niewie co ma robić ponieważ jedynie co mu zostaje to zabicie Gsa. Nie ma knight możliwości ucieczki ponieważ przez cały czas pilnowany jest przez palka manewrującym nim i Gs'a który go napastuje. W momencie gdy tylko widze jedną exurę kiny, z miejsca naciskam hotkeya z paralyze runką i knight'a wszelkie działania na wydostanie się są bezcelowe. Ponieważ w pewnym momencie knight musi ustąpić i wykorzystać potionke bo prócz exury są jeszcze rany jakie zadaje Gs, a tego exura już nie nadrobi. Knight zaczyna wykorzystywać potiony co masowo wastuje go ponieważ z assasinek wali zbyt mocno, Ja zyskuje na czasie, ponieważ nie wykorzystuje ani swojej many ani nie trace życia. Oczywiście prawdą jest, że cała ta fatyga będzie mnie zbyt wiele kosztować bo po co mam wastować siano na Paralyze które są niezwykle drogie? Można to załatwić w nastepujący sposób i znów pojawia się Jan niezbędny zwany druidem. A mianowicie poprosić jakiegoś znajomego druta, aby przygotował taki BP Paralyzów osobiście zamiast ze sklepu skupywac po 700 gp/od sztuki do tego ze 2 BP uhów. Wyda na to jedynie 600 gp na 60 blanek po 10 gp. Co komu szkodzi cierpliwie poczekać? czas to pieniądz, przyjaźń powinna bazować na bezinteresownych więziach dlatego,
znajomy druid nie powinnien domagać się żadnego zwrotu od nas
o ile kogoś takiego wogóle znamy. Paladyn 100+ ściąga nieświadomego Knighta na PoH w nadzieji, że po drodze napotka na jakiegoś Gs'a.
W momencie gdy tylko pojawia się Giant Spider Paladyn już paralizuje kine aby przyjąć odpowiednią pozycje na Dystans i przygotować się do akcji. Na czym to wszystko ma polegać? a mianowicie na tym, że kosztem śmiesznych 600 gp jesteśmy w stanie, zadać Knightowi tak ciężkie rany, których straty nie zwróci nawet 5k. Nasze 600 gp kosztem jego Kasy tak naprawdę. Ponieważ paladyn nie jest uzależniony od dobrego Eq to można nim założyć nawet plate seta bez użycia bohów. W najgorszym przypadku nawet jeśli padniemy, chodź przewiduje taki scenariusz na 10% możliwych procent, to jaka komu uciecha z plate seta wartego może 1k ? Knight naprodukuje się tyle, że straci na potach o wiele więcej niż na tym zyska.
Przypuśćmy, że w jakiś sposób knight wydostał się z sieci Giant Spidera i jakoś udało mu się z tego wyciągnąć. W tym momencie zabieramy naszego szanownego kolege na kolejną wycieczke, a mianowicie Orc Fortress. Niestety tak się nieszcześliwie składa, że Orc Berserkery, które osobiście nazwałbym miniaturką Gsów ponieważ są wstanie zadać piękne hity dorównujące nawet Gs-om, nie widzą niewidzialnych. Ja spokojnie mogę stąpać po OF kiedy Knight zbiera dodatkowo po drodze od Berków. Przypuszczam, że raczej kina nie przewidzi tego, że zabiore go na tego typu wyprawy dlatego wątpie aby był zaopatrzony w stealth ring, poprostu zwyczajnie w to wątpie chodź i na ten scenariusz jestem przygotowany i nawet to nie sprawiło by żadnego problemu. Nie będzie problemem dla knighta zdjąć Berka jednym strzałem, chodź nie zmienia to faktu, że ja sam zyskuje na bardzo cennym i bezcennym zarazie czasie ponieważ po:
1) Aby knight mógł zabić Berka, musi w tym momencie ustąpić na chwile i w battle odklinąć nas aby nacelować na berki, skupiając jednocześnie jego uwagę na innym celu, dzięki czemu zyskujemy bezcenne sekundy, o których knight nie ma zielonego pojęcia a które dają nam przewage w czasie. My walimy w Knighta bez ustannie bez jakiej kolwiek przerwy. Proponuje wykorzystać Capa Paladyna tylko iwyłącznie do Mana potionów. Ponieważ więcej hp zyska palek przy użyciu exury gran do odleczenia swoich ran i przedewszystkim nakupować ich tyle aby zostało jak najmniej Capa ! Chodzi o sam fakt, wykorzystania swojego potencjału capa na uzyskaniu przewagi nad solówką.
2) Biorąc pod uwagę to, że kilka razy zdarzy się oberwać Knightowi od berka, przypieszy to jego częstotliwość korzystania z cennych potionów, które przyśpieszą jego czas zgonu dając nam na czasie ponieważ my na tym zyskujemy a on na tym traci. 400 many ile kosztuje utana vid, musi być wykorzystana do tego aby Knight stracił na tym więcej, niż nasze 400 many, które mogło by odleczyć rany poprzez czary uleczające. Najlepiej nastawić się na najgorsze dlatego zaokrągle, przypuśćmy, że te 400 many odleczyło by nasze 1500 hp. I Knight musi stracić na tym więcej, niż nasze 3-4 poty, które 400 many są wstanie nam odnowić. Knight musi stracić na tym więcej potów i więcej HP niż 1500. I to już kolejny wpływowy zysk. Umiejętność wykorzystywania czasu dla siebie.
Cała ta taktyka polega na tym aby wygrać spór z jakim kolwiek pekerem, bądź samemu pekując w jak najbardziej oszczędny sposób. Zaznaczam, że ową zabawę można wykorzystać na niższych lvl i najlepiej stosuje się ją na profesji zwanej: Knight. Chodzi oto aby samemu zyskać jak najwięcej na czasie. Ponieważ dobrze by było gdyby Paladyn zawsze utrzymywał dystans pomiędzy Knightem aby ten go nie trafiał, polecam zaopatrzyć się obowiązkowo !! W time Ringa ! Ponieważ jest to koszt 1-1.5k dający nam na czasie w taki sposób, aby Knight uzyskał straty bardziej kosztowne od ceny Time Ringa. Wszystko trzeba stosować umyślnie ! wiadomo, że nie przełamie pewnych ograniczeń i zwyczajnie 20 lvl palkiem nie poradze sobie z 50 kina pozatym bardzo wątpie w palka z magicznym levelem 18. Ponieważ podstawą tego wszystkiego są przedewszystkim runki PARALYZE ! Bez tego można zapomnieć o zabawie. Jest to dobre w ostateczności tak czy siak ! bo nawet jak pall padnie to straci tylko plate seta, a koszta jakie utracił knight i ile poświęcił się temu, napewno bardzo mu się nie spodobają. Pozatym trzeba wiedzieć, że jest to zabawa tylko na jedną mete, ponieważ na przyszłość owy knight uodporni się na toi dobrze będzie wiedział w co próbujemy go zwabić.
Mała Anegdota:
Jak widzisz tak naprawdę najważniejszą rolę w tej zabawie odegrał druid, ponieważ bez jego udziału palkowi tego typu zabawa zwyczajnie by się nie opłaciła powiedzmy, że jest to druid, który w taki oto sposób współdziała z profesją paladyna. Odpoczątku jest to zabawa z czasem i aby na czasie zyskać przedewszystkim musi odnaleźć się osoba cierpliwa taka, która przygotuje owe runki Paralize. oczywiście mowa tu o 56 druidzie który ma zdolność robienia tych runek i oczywiście paladynie mającym 18 lvl magiczny. Są to wymagania, na które również trzeba poczekać zanim osiągnie się takie statystyki postaci. Oczywiście niczego nie można przewidzieć jak naprzykład tego, że owy knighcik zawoła swoich koleszków i popsuje całą zabawe. Jednak w ową zabawe pobawić się może sam Druid od 56 lvl'u który osobiście sam sobie może przygotować takie oto runki samemu się w nie zaopatrzając. Polecam Druida na 58 lvl'u ponieważ, od 58 lvl można zdjąć Bohy, gdyż na 58 lvl następuje przeskok szybkości postaci i bohy są nie potrzebne, ponieważ do 70 lvl na nic się nie przydają, dlatego większość z was zakładając bohy nie zauważyła większych zmian w szybkości postaci, jak w momencie gdy założyła je na 38 lvl. Gdyż bohy dają 20+ lvl i postać zakładająca bohy na 38 lvl to tak jakby osiągnęła 58 lvl. Sprawdźcie to ! jeśli macie wątpliwości !
Pozatym przy odrobinie szczęścia taki knight paść może od Gs-a czy Berserkerów co wogóle nie odbije się na naszym fragu. Wychodzimy z tego czysto, jako niewinni, skull po chwili nam zniknie ponieważ to nie my wyszliśmy na morderców i nie jesteśmy pod zagrożeniem 15 minut, jestesmy odciążeni od stresu, że zaraz ktoś po nas się pojawi. Ponieważ na stronce jest jak wół napisane: Killed at level ? by Orc Berserker czy Giant Spider. I przy odrobinie szczęścia jeśli ktoś nie zapamięta naszego nicku, to nie będzie nawet wstanie nas wyexivować, ponieważ na stronce to nie nasz nick będzie podany, a wyjdzie na dudka bo padł od gs-a czy berserkera nie od nas. I fenomen berserkerów wykorzystać można nawet na najniższych lvl'ach i to je miałem na myśli mówiąc o amazonkach, na które zabraliśmy ze sobą Stealth Ringa jako pupłaka dla lolków, których z amazonek tylko lurujemy na berki to wszystko. Polecam każdemu knightowi-świeżakowi prosto z rookgardowskiego pieca, aby na wejście zakupili sobie owy ring i poszli sobie spokojnie expić na amazonki. Polecam to do obrony własnej, posługiwanie się tym narzędziem w złych celach, prędzej czy później zemści się na tobie. Wiadomo, że nie 8 knight nie poradzi sobie z 45 lvl pekerem ale na logike.... Jaki PK o takim lvl będzie znęcać się nad 8 lvl? Naprawdę, że nie ma ktoś taki co robić tylko wastować SD czy Fraga na 8 lvl z którego i tak nic ciekawego nie wylotuje a na którym tylko straci ? raczej przewiduje, że na 8 lvl skusi się góra jakiś 30 noobek, przed którym wybronić się można jeśli ma się przy sobie ten przynajmniej 1 bp Potionów noi oczywiście, nie ma co pogardzić sobie time ringiem, używamy go w celu przyśpieszenia zlurowania go na Orki, i tam podmieniamy na stealth Ringa i kolo 30 lvl zwyczajnie się gubi, a jeśli nawet nie padnie to przynajmniej ustąpi nam i przestanie nas bić. Pozatym przy odrobinie szczęścia ktoś taki może paść i już nawet taki knight armor, to pociecha dla 8 lvla.
To wszystko na wstępie
Podziwiam, że chce Ci się tyle pisać.
Ale powiedz mi jedno: od kiedy palek może używać run paralize? Poza tym, knight może używać jednocześnie exury i potiona. Co do Ferumbrasa: skoro 200+ knighci składają się tam po prostu na combo, to jak ma tam przeżyć palek? Mana skończy się w ok. 5 sekund, zostaje hp, niewystarczające to wybloczenia 6+ demonów i Ferumbrasa.
Nawet gdybyś był tak bardzo fajny, że możesz palkiem użyć paralize runy, która jest tylko dla druida, to nie wiem jak chcesz nim spamować co turę, skoro zabiera ona mnóstwo many przy samym jej użyciu?
Jeżeli knight nie ma przy sobie kilku ringów na wyższym poziomie, to jest zwykłym noobem, a o takiej sytuacji chyba nie rozmawiamy, prawda?
Edit:
Tak btw, nie wiem czemu opisujesz sytuacje pekowania jakiś kompletnych idiotów, w dodatku twierdząc, że 30 lvl pal/knight nie poradzi sobie z kilkoma berserkerami. Jeśli robimy porównanie, to tylko jeśli obaj gracze mają zbliżone umiejętności, inaczej nie ma to sensu.
Po 1. Gsy zadają tak małe obrażenia, że przy ciągłej exurze wyhapecze się nawet, gdy wali we mnie 5 lub 6.
Po 2. Paralyze może używać tylko druid, przy stracie 900 many, więc gówniany pomysł - no chyba, że masz eRePeKoDrUiDa.
Po 3. 'Pall ściąga nieświadomego knighta na POH licząc zlurowania GS' HUSAHUSHUAHUSHUAUHHS padłem i pieję.
Piszesz dużo i piszesz bez sensu.
Przy zabijaniu zerków trzeba się zatrzymywać? Gówno prawda. Klikam na niego w battle i lecę dalej. Nawet 4 zerki nie zjadą mi potów, co najwyżej 2 mp na pare exur.
Poza tym - nie filozofuj, nie wychodzi Ci. Wbij knightem więcej niż 20 lvl, potem pogadamy.
A i na the end.
Prawda jest taka, że mniejszym niż +200 palkiem nie zbloczysz Feru + demonów, a knightem tak.
I ostatni post pokazał naprawdę, jakie masz pojęcie o gdze knightem.
Bu ;-(
Tomcio Pall
14-05-2009, 08:30
Pall i Paralyze? o0 Albo ja o czymś nie wiem, albo wymyśliłeś sobie coś. Nie no dobre.
A nie pomyślałeś, że taki knight może zacząć bić Ciebie? Wtedy Ty dostajesz po dupie i do tego musisz się leczyć... Zresztą trapa nie zrobisz w 3 osoby. Knight też ma myszkę więc przesuwać umie.
demoninator
14-05-2009, 09:42
A wszystko sprowadza się do tego waste waste i waste. Weź no koleś przestań już gadać że zacznie wastować że się nie zwróci itp. To jest tylko gra. Jak to ktoś kiedyś fajnie mi powiedział na vencie jak żałowałem leczyć się potami i prawie padałem "jest waste jest zabawa", a ta gra to jest zabawa. Przecież nic mu w rl się nie stanie jak będzie miał ogromne waste, nic mu się nie stanie jak padnie i w ogóle tyle można napisać o tym że nie masz racji.
Ale ok fajnie to wszystko opisałeś, nawet chciało mi się przeczytać chociaż dużo wysiłku mnie to kosztowało. Tylko, że to wszystko są Twoje spostrzeżenia. Jeżeli ktoś gra/grał knightem to wie jaki on jest i wcale nie jest beznadziejny. Prawde mówiąc to on jest 100% rpgowym elementem tej gry. Nie mówiąc tu o pvp, bo tu masz jedyną racje, że sam nic nie zrobi. Ale od kiedy wojny wygrywa się samemu? Nawet w rl to się nie sprawdza, a w grze może i da się rade, ale chyba na kodach.
Mówiąc o wszystkim pomijając pvp. Czy nie jest ekscytujące wbić się knightem w grupke potworów? Te lekka nutka adrenaliny jak przychodzi ich coraz więcej? Ten wymagający czasu kolejny lvl? Można to nawet nazwać trudnością, bo expić knightem też trzeba umieć, a nie jak to mówią "odpalasz bota i lvl sam wpadnie". Co by nie mówić paladyni druidzi i magowie to są już postacie jakie kiedyś osiągało się grając na otsach, którą biją wszystko co się rusza.
Dużo poświęcasz paladynowi. Mówisz zawsze, że on ma wszystko, bierze to i to na solo na exp. Ale skąd on ma mieć kase na to? Nie jest on jakąś kopalnią pieniędzy a assy troche kosztują łącznie z manasami. I nie na każdym expie starczają tylko stary. Nie zawsze mu się zwróci i kasa mu się kiedyś skończy i będzie miał waste i nie poexpi. Tu już wracam do tego Twojego waste jak Ty też często o nim mówisz.
Dobra rozpisałem się. Ale to też są tylko moje przemyślenia. Odrazu mówie że grałem paladynem, na starej tibi bez podnoszenia spirów itp kiedy było trudniej i wogóle. Knightem gram teraz i uwierz mi nigdy ta gra nie dawała mi takiej przyjemności. Bo przecież nie liczy się tylko exp ;)
Mystiquer
14-05-2009, 10:38
moze przelamie kiedys lenia i to wszystko przeczytam.
to do tematu to nie sadze zeby knight byl do niczego. aczkolwiek palek rox ;]
pozdro
Mi się dobrze gra Knightem, i to wystarczy :)
z twoich postów wnioskuję tylko że wbijasz max 15 lvl jak to piszesz że amsz już 15 lvl i to knighta kiedy knight'a tak jedziesz ;x. Żeby takiego 150 knighta zabić potrzeba conajmniej 4 soców / druidów (130+). Mówisz o dunych hitach? Wbij conajmniej 70 skila nawet na 60 lvl z mystic bladem hty w draga non stop 150+ kiedy palkiem walniesz na 70 skila z rs 200+ i to żadko + od ciula missów.
Miałem coś jeszcze napisać ale zapomniałem. ew. Wbij se większy lvl knightem i se pogadamy a jak chcesz to ci moge dać jakiś acc z Knightem 30+ :)
@edit
przypomniało mi się
Twoje teksty o Palkach ulepszeniach knight'a na 100% pochodzą z twoich filmików na youtube.com
Najlepiej by bylo wywalic te wszystkie powalone profesje i zrobic mozliwosc trenowania po rowno kazdego skilla dla kazdego.
magicznypietras
14-05-2009, 16:40
Popierwsze Paralyze wymaga z tego co widzę z opisu 18 mlvl. Tak to prawda, że tibia to świetnia rozrywka i robienie ludzi to coś pięknego. Co do ferumbrasa mam odmienne zdanie. Może to być combo ale przy odrobinie szczęścia wcale nie musi się coś takiego stać. Jeśli gra wam się dobrze knightem to dobrze, że tak wam się nim gra. Swoje zdanie na ten temat opisałem i jest tylko swoje zdanie, jeśli macie inne to proszę bardzo wyrażajcie je śmiało. Ktoś tutaj porównał Tibie do RL, co kompletnie się od siebie odbija, widać, że w jakiś sposób osoba, która to napisała stara się połączyć Tibie z rzeczywistością. Ktoś za bardzo chyba dał się wciągnąć. I co z tego, że knight idzie w moją strone i ma zaznaczonego berka, skoro to nie we mnie wali a w berserkera ? owszem może knight jednoczesnie się potować i exurować podczas trapa przy Gs-ie ale nie zmienia to faktu, że Gs nadal wraz ze mną napastuje knighta. Przecież paladyn jest wstanie osiągnąć 18 magiczny co umożliwia mu dostęp do paraliżek. Prędzej czy później, tak czy siak. Przedewszystkim trzeba na początku rozróżnić kilka kwesti:
1) Knight jako profesja do expienia
2) Knight jako profesja biorąca udział na wojnach
3) Knight jako profesja mająca wpływ na wspólnych huntach z innymi profesjami.
Po pierwsze najszybciej moim zdaniem z początku expi Paladyn. Ponieważ nawet nie potrzebuje paca aby na 38 lvl mógł spokojnie expić sobie na pohu pod warunkiem, że ma bohy. Paladyn na 38 lvl expi na pohu, kiedy knight może góra pozwolić sobie na dragi. Tak samo jak na Orc fortress, który bardziej zaleca się pallkowi na tym lvlu niż jak innym profesjom. na 38 lvl ponieważ od tego lvl bohy przyśpieszają do poziomu zhastowanego Gs-a czy Berka, mag czy druid mogą jedynie pozwolić sobie na Orc Fortress pod warunkiem, że mowa tu o faccu. na paccu natomiast magowie mogą sobie pozwolić na o wiele piękniejszy exp niż kina ze względu na swoje żywioły. Jak np: Elementale koło Hero cave na edron wrażliwe na ogień. Exp na nich jest tak szybki, że knight nie nadąża za tym tempem innych profesji. Knight zawsze był robiony w bambuche, nawet na Hydrach które przed updatem lepiej się huntowało paladynem. Odbywało się to na takiej zasadzie, że paladyni spokojnie sobie stali i czekali aż knight zluruje im hydre, niczym pies przynoszący panu patyk w zębach nie mając z tego żadnego expa a jedynie loota, który i tak rzadko wypada, a przecież to kina narażał się na deda, kiedy paladyni byli blisko wyjścia i zawsze mogli się spokojnie ewakuować. Paladyni tylko stali, a knight robił im jako posłuszka. To on wastował swoje poty i on wyciskał z siebie, pot palkowie zgarniali dobrego expa, nie musząc nawet wykonywać ani jednego kroku. Po co Palkowi siano? Rozumiem gdyby to pallek coś na tym tracił a nie tracił na tym nic więc lepiej już wyjść na czysto niż na stracie i co więcej pallek zawsze wychodził z tego z głową do góry, ponieważ wbijał cenne levele kosztem profesji knighta, który każdej chwili mógł paść a palek tak czy siak wyszedłby z tego na czysto i na zysku pod względem expa.
Knight według mnie to mało interesująca postać, jest dobra w grupie ale pojedyńczo jest łatwa i prosta do zbicia jak kręgiel od kuli. Wystarczy mieć tylko dobrego cela, a tego cela na odległość mają tylko inne profesje.
pozatym ktoś napisał coś takiego:
Knight może jednocześnie się exurować i potować.
Tak to prawda aż przyjdzie moment, że Knight zmarnuje swoją nikłą manę i będzie musiał wybierać między mana potem a health potem, których jednoczesnie wybić się jednak nie da. Co Ty na to ?
Co do paralyze runek:
Znam palka na titani, ktory ma 25 mlvl jednak jest to 241 Rp. i 18 mlvl spokojnie jest się wstanie osiągnąć i to umożliwa palkowi dostęp do paralyzek, które można wykorzystać w tak dobry i rozsądny sposób, że pallek uczynić może siebie naprawdę niezłą profesją. Pod warunkiem, że znajdzie się jakiś bezinteresowny Druid, który owe runki mu zasponsoruje, przypłaci to kupą czasu, jednak mniejszym kosztem.
2 Bp Paralyze i ze 2 BP Uhów i Knight staje się profesją na usługi Paladynka. Ponieważ profesja paladyn to dobry odnośnik do knighta, aby przebić go pod każdym względem. Paladyn to dobry konkurent dla Kiny.
Expiłeś kiedyś palkiem na poh'u ? Nie wiem jak ciebie ale mnie gs doganiał jak miałem 50 lv z bohami.
Expienie palkiem (solo) na hydrach na średnim lvlu (~80-~120) jest możliwe jedynie z assassinkami, no chyba że wbijesz zajebiste skille z 90. Hydra leczy się bardzo mocno (walnąłem za ~400 i hydra uleczyła się na maxa) i w miare szybko (jak expiłem to ok co 2 moje hity hydra się leczyła).
Podczas expienie na hydrach z kumplem knightem (miał mniejszy lvl ode mnie) i siocherem, ja i knight dostawaliśmy prawie tyle samo expa (raz ja więcej raz on; wiłem z rs).
Jak możesz i się nie wstydzisz napisz jaki najwyższy lvl wbiłeś jakąkolwiek postacią (nie chodzi mi o to żeby się naśmiewać bo sam za dużego nie wbiłem ale żeby miej więcej ocenić jakie masz doświadczenie i wiedzę o grze, bo coś mi się wydaje że małe).
Co do feru to chodzi o to że jest tam kilka demców i feru, który też je przywołuje i jak nie będzie knighta to nie da rady go ubić mimo że palek z mana ma więcej hp niż knight. Knight ma czar dzięki któremu, można zrobić że kilka demców bije jednego knighta, kilka drugiego, a feru innego. I to jest ogromna przewaga knighta nad palkiem przy blokowaniu.
magicznypietras
14-05-2009, 19:04
Nie no nie mam czego się wstydzić tylko kompleksy robić sobie z powodu tej gry. No to teraz żeś napisał. Grałem wieloma profesjami, i wiele razy na różnych serwerach osiągałem różne levele jednak w dalszym ciągu odkrywałem nowe w niej ciekawostki. A co do tego co napisałeś, zę na 50 lvl Ciebie doganiał to może dlatego, że mam czysty i płynny net i osobiście gwarantuje ci co możesz sprawdzić zakładając bohy na 37 lvl i 38 lvl i poznasz różnice.
mam 10 mb neta i 3gb ram. I to wstydze się najbardziej powiedzieć
Chciałem tylko wiedzieć czy masz ten 20 lvl czy wbiłeś chociaż 50. Trudno jest się wypowiadać o czymś nie mając o tym pojęcia. To tak jak by ktoś nie umiał pływać i uczył kogoś innego. Z niektórych twoich wypowiedzi można było wywnioskować, że nie znasz się na tym i tyle, o żadnych kompleksach nie pisałem.
Iluzionistaa
14-05-2009, 20:52
http://tibia.wikia.com/wiki/Paralyze
i skończ z tym paralyze u palla...
This is a very expensive rune, which can only be used/created by druids. Not only does it cost 1400 mana to make, but it also requires 1400 mana to use.
i jeszcze o ile pamiętam coś pisałeś że będziesz tym pallem knighta paraliżował bez waste a on tylko będzie pił te swoje potki...
O Twoim doświadczeniu w grze, mówi chociażby:
- paralize dla paladyna
- orc berserkery groźne dla 30 levela
- knight, nie mogący się wyexurować z ataku GS'a
A co do waste potionów: na wyższych levelach, knight dysponuje takimi ilościami pieniędzy, że kilka backpacków UHP w "te czy wewte" nie robi mu prawie żadnej różnicy.
A co do waste potionów: na wyższych levelach, knight dysponuje takimi ilościami pieniędzy, że kilka backpacków UHP w "te czy wewte" nie robi mu prawie żadnej różnicy.
zauwaz, ze jesli mowimy o ciaglym expieniu, to te kilka k na godzine wiecej po jakims czasie urosnie do miliona albo wiecej.
W zasadzie dyskutowaliśmy o waste potionów w pvp, a to nie zdarza się u knighta na tyle często by stanowiło problem. A co do expienia, to oprócz bardzo wysoko poziomowych knightów, raczej nie używa się GHP/UHP, bo knight zwyczajnie jest w stanie wyleczyć się exurą/exaną mort.
magicznypietras
15-05-2009, 16:24
aha dziękuje
Shamanus
15-05-2009, 17:51
aha dziękuje
8o Pietras, nie wierze! Tylko dwa słowa? Nie no, imponujesz mi :D
magicznypietras
15-05-2009, 19:36
Najmocniej Przepraszam. Tak zgadza się to prawda, paralyze najwidoczniej są niedostępne już palkowi. Wydawało mi się, że może to używać, być może było tak ale w poprzednich wersjach Tibii przed updatami. I tym lepiej dla druida ponieważ według mnie druid to najsilniejsza profesja ze wszystkich ale jest to tylko moja uwaga. Dlaczego? a no znam odpowiedź na to pytanie. 58 Ed jest wstanie rozpracować nawet 100+ Każdej innej profesji włącznie z druidem. Znam sposób aby to zrobić.
Yondaime92
15-05-2009, 19:58
Ty znasz sposob na wszystko,
A na serio prawie all co napislaes to jede wielki BULLSHIT.
Prosze abys przestal pisac bo to nie ma zwyczajnie sensu i tylko osmieszasz sie.
magicznypietras
15-05-2009, 20:19
Na Twoja odpowiedź odpowiadam Ci tym samym:
A na serio prawie all co napislaes to jede wielki BULLSHIT.
Prosze abys przestal pisac bo to nie ma zwyczajnie sensu i tylko osmieszasz sie.
Jeśli nie bullshit miało być to co wyżej napisałeś to najwidoczniej jedynie co ma sens to to co napisałeś wyżej i to nie Ty się ośmieszasz tylko inni.
A ja Ci mówie jesteś niczym i nikim.
Co więcej swoje zdanie na temat knighta już przedstawiłem. Jest pare jeszcze innych uwag wartych zaznaczenia, ale co mialem do napisania to napisałem. Więc jak dla nie ten temat może już być zamknięty lub otwarty dla tych, którzy jeszcze chcieli by coś dopisać od siebie. Dziękuje to wszystko.
Herdrak'knight
15-05-2009, 20:54
Jak jestes tak pro graczem to podziel się z nami Twoimi sposobami?
Wg mnie Ty 58 ed zabilbys 300+ kine bo paralyze zaciagasz go na poh 2 gsy i noobek lezy nie?^^
Najmocniej Przepraszam. Tak zgadza się to prawda, paralyze najwidoczniej są niedostępne już palkowi. Wydawało mi się, że może to używać, być może było tak ale w poprzednich wersjach Tibii przed updatami. I tym lepiej dla druida ponieważ według mnie druid to najsilniejsza profesja ze wszystkich ale jest to tylko moja uwaga. Dlaczego? a no znam odpowiedź na to pytanie. 58 Ed jest wstanie rozpracować nawet 100+ Każdej innej profesji włącznie z druidem. Znam sposób aby to zrobić.
Jak? A już wiem, będziesz spamował ten paraliż co zjada ci całą manę. Ale muszę cię zmartwić, w swoich teoriach nie uwzględniasz tego, że twój przeciwnik też coś robi... O cholera, tym razem sam zostałeś rozpracowany!
magicznypietras
15-05-2009, 22:02
Bez przesady. ale 58 ed jestem wstanie zdziałać pare manewrów. Manewr, który prezentuje 58 Ed dotyczy maxymalnie 80 Kine i 90 palla, ponieważ pall ma przeważnie gorszy shield od kiny zarówno jak armor, prócz tego, że jednak Shielding Knight tak naprawdę trzyma w obydwu rękach a pall tylko jednym. Chyba, że spotkam się z pallem z assasinkami i to już znacznie utrudni sytuacje.
Jednak jest pewien sposób, który rozegrać można już drutem gdzieś tak od 80 lvl przeciwko nawet 120 kinie lub palkowi a nawet można go wykorzystać przeciwko magicznym profesjom i to na wyższych lvl. Jednak szanse powodzenia tej sztuczki szacuje na około 35% biorąc pod uwagę, że owy sposób może zwyczajnie zemścić się na osobie, która próbuje go wykonać. Sposób jest prosty, trudny do wykonania lecz możliwy przy odrobinie wprawy:
A mianowicie Lurujesz potencjalnego przeciwnika na Edron na grim reapera. Jest w tym troszke wycieczki ponieważ trzeba przecisnąć się po drodze przez kilka przeszkód jednak wszystkie profesje w porównaniu do kiny mogą spokojnie przejść sobie na niewidce przez Hero Cave czego knight już w tym momencie nie ma. Schodząc po schodkach na grim reapera najlepiej by było gdyby nie był on już zlurowany pod schody ponieważ znacząco utrudni to sytuacje, oczywiście na wejście utamo vita. Nie będe się rozpisywać a raczej dam do myślenia. I tutaj schodzicie z BP Paralizek, BP Uhów, i BP Wild growthów, (inna wersja magic walli), idziecie w głąb jaskini spodziewając się po drodze Grima. Oczywiście bierzemy pod uwage to, że stale jesteśmy ścigani i napastowani przez kine. Schodząc na doł włączamy Utani Hur bądź granke aby wzbić się w czasie bo to on pełni tutaj istotną role.
W momencie gdy w battle tylko wynurza się Grim Reaper, momentalnie paralizujemy kine i utani granką prześcigamy go jak najszybciej za jego tyły. Zdezorientowany kina przez moment niewie co się dzieje, są to cenne sekundy w których prześcigamy kine i tunel zastawiamy Krzakami. (Adito grav vita). Knight zostanie poddany próbuje wytrwania, ponieważ grim reaper jest wstanie zadać naprawdę mocne hity dochodzące nawet do 1000. Przez Krzaki kontrolujemy Grim Reapera uhami, którego knight będzie próbował zniszczyć. Co więcej samemu można doprawić z SD ale myśle, że BP Uhów spokojnie załatwi sytuacje. Gdy zbliża się moment kiedy Krzaki zaczną znikać a dzieje się tak po momencie 20 sekund bodajże, my już w tym momencie przygotowanego mamy Walla najlepiej ustawić go za wczasu troszkę wcześniej niż po 20 sekundach aby upewnić się, że knight nie ucieknie ponieważ najprawdpodobniej będzie już stał koło wali z wciśnietym guzikiem do góry, aby postać momentalnie ruszyła do góry w strone uciekły zaraz w momencie zniknięcia wala.
Szczerze mówiąc na całą akcje wystarczy tak naprawdę jedna runka Paralyze, jeśli umiejętnie się z niej skorzysta. Dalej wystarczą już tylko uhy aby leczyć Grim Reapera. Knight staje się bezradny nawet na tym lvl przeciwko Grimowi tym bardziej, że jest on pod wpływem stałego leczenia. Najprawdopodobniej Knight, próbować będzie uciec z nim w dół aby umożliwić nam leczenie go, dlatego, wale stawiamy również z tyłu za nimi.
Knight otrzyma tak silne straty, że nawet jeśli w jakiś sposób wyjdzie z tego i dotrze do schodek i wejdzie na góre, dalej możemy dobijać go Sd-kami i przy okazji knight jest w pułapce ponieważ aby się wydostać znowu musi przejśc przez gąszcz Demon skeletonów, priesstesów itd... My natomiast na spokojnie załatwiamy całą sytuacje na niewidce. Chociaż ze względu na okoliczności cała sztuczka może okazać się trudna do zrobienia jeśli grimek będzie rozstawiony w nieodpowiednim miejscu, jeżeli znajdzie się bardziej inteligenty knight to poprostu zwyczajnie nie zejdzie za nami w dół a tak naprawdę tylko sami się wystawimy. Dalej jedynie co można robić to tylko bawić się w niewidke zaciągając go z dołu na góre. Jeżeli cały pomysł niewypali mamy tryb awaryjny czyli ucieczka. A mianowicie przy wejściu do jaskini przy obozowisku Hunterów jest wąskie przejście na jedno pole. W tym polu zastawiamy Walla, zamykając Kine i przez pewien momeny mamy czas na ucieczke. Jest to zabawa dość skomplikowana ale dość ostateczna jeśli próbujemy solo ubić postać o kilka ładnych leveli w zwyż bez udziału koleszków a już napewno jeśli sami jesteśmy przez kogoś takiego zaatakowani. W zanadrzu wystarczy mieć z 4-5 paralyzek i BP uhów, nawet ihów, ponieważ moc leczenia takiego druta jest bardzo silna i nawet ihy wystarczą. Szczerze mówiąc jest to dobry sposób o ile gra się druidem i oczywiście jest w pobliżu edron.
Na zrealizowanie tego planu ma się tak naprawdę jakieś 35%, jednak z dwojga złego zawsze jest 100% na możliwość ucieczki i tak czy siak druid i tak wyjdzie z tego zwycięsko.
Napisał ktoś:
Jak? A już wiem, będziesz spamował ten paraliż co zjada ci całą manę. Ale muszę cię zmartwić, w swoich teoriach nie uwzględniasz tego, że twój przeciwnik też coś robi... O cholera, tym razem sam zostałeś rozpracowany!
spamował? Przecież Paralyze runki robi się na 56 i kosztuje to 1400 many, raczej nie przewiduje jakiś kolejnych nie przewidzianych kosztów, a BP taki paralyzek przy odrobince cierpliwości samemu można zrobić. Można przyśpieszyć czas life ringami lub rohami o ile takie się ma.
Prócz tego napisałeś, że przeciwnik coś robi? a cóż innego może robić przeciwnik jak tylko atakować mnie i leczyć się w momencie gdy jest taka potrzeba? co masz na myśli mówiąc mi, że sam się rozpracowałem.
Herdrak'knight
15-05-2009, 23:00
do zrobienia runi paralize potzrebujesz 1400 many ale i do uzycia potrzebujesz 1400 many:)
Czy kiedykolwiek z tych swoich "taktyk" korzystałes? Czy sugerujesz sie tibia.pl czy to co Ci koledzy powiedzieli?
Znów ofiara nie używa mózgu. Ty idziesz po grima, a knight zostaje w miejscu, blokując ci drogę powrotną, wcale nie będzie za tobą biegł, jeśli chociaż trochę myśli.
Zresztą, w Tibii w zasadzie nie PK'uje się solo, i od tego należy zacząć.
magicznypietras
15-05-2009, 23:59
To prawda, że solo rzadko kto pekuje. To co napisaliście dało mi wiele do myślenia, mój brak wiedzy to zwyczajna przerwa po prawie dwóch latach nie grania, teraz znowu wznowiłem gre, i tak sobie wpadłem na forum coś napisać o kinie widze, że jednak pare istotnych spraw wybiło mi się z głowy o czymś najprawdopodobniej zapomniałem. Jeśli jest tak co do runek Paralyze to używanie ich jest najzwyczajniej bezsensowne z tego powodu runeły wszystkie pomysły co do ich użycia, jednak nie zmienia to faktu, że pewne sztuczki nie odnoszą się do paralizek. Najmocniej w takim razie przepraszam, widocznie przeliczyłem się w swoich oczekiwaniach. jest 1-1 dla knighta i druida. Sorry.
Jednak mimo wszystko i tak mam zamiar przetestować coś co umocni mnie w moich o tym przekonaniach. Chodź dzięki za te informacje to troche zbiło mnie z tropu i zmusiło do innego myślenia.
Tomcio Pall
16-05-2009, 01:13
Zauważ, że krzaki można zacinać więc taki kina 'rozwali' Ci krzaka i ucieknie. Wiem, że można spamować paralyze, ale po co skoro i tak będziesz miał waste, bo raczej taki knight ma Blessy.
magicznypietras
16-05-2009, 01:56
ok przetestuje to wszystko jeszcze raz. Bywajcie :)
Błahahaha, o tak, jaki ten knajt udupiony, wystarczy tylko spamowac paralizami i mozna go samemu uwalic. To bardzo fajnie, ze przecietny 60 ed ma okolo 14k many.
Yondaime92
16-05-2009, 18:12
Kazdy drut a 60 lvly ma 1595 many a nie 14k jak napisales XD
(zdauje sobie sprawe ze mieles na mysli 1,4k :P)
Azdragor
16-05-2009, 20:13
JA GRAM KNIGHTEM I NIE MAM Z NIM PROBLEMÓW !!! A jeśli chodzi o bloczenie to PROSZE IDZ NA Ghazbaran I SE GO BLOCZ!!! Dle mnie Paladyn to same gów**.Też bym mógł napisać: Drogi Paladynku! Wybacz ale jesteś do niczego i wymienić negatywne cechy pala.
Zobacz: Tomurka 407 ek , Lord'Paulistinha 431 ek!!! Jedni z najwiekszych lvl w Tibi, SAMI KNIGHCI !
magicznypietras
16-05-2009, 22:06
No to może załóż jakiś zakon knightów ?
Zakon o nazwie "Knight Rzondzi" mialby przynajmniej wiecej normalnych ludzi, niz zakon "Knight Do Dupy" gdzie znalazlyby sie tylko narzekajace polaczki takie jak ty.
hujbasik123456
17-05-2009, 20:30
1) Knight jako profesja do expienia
2) Knight jako profesja biorąca udział na wojnach
3) Knight jako profesja mająca wpływ na wspólnych huntach z innymi profesja
1) Knight na 200+ wyciąga więcej expa na godzine od palka.
2)Knight ma większe combo, więcej hp i lepsze haste.
3)Knight jest lepszym blokerem od palka, bo ma exete, z exori gran bije wiecej niż palek z mas san i ma więcej hp.
A ty dziecko OTS się nie odzywaj. Palek i paralyze?
WYJDŹ !
Azdragor
18-05-2009, 16:01
Nareszcie wszystko przeczytałem :P Jak nie Pal to Druid xD Choć przyznam Ci racje że Druid jest potężną postacią !!
hujbasik123456
18-05-2009, 19:09
Nareszcie wszystko przeczytałem :P Jak nie Pal to Druid xD Choć przyznam Ci racje że Druid jest potężną postacią !!
weź kurwa nie pierdol, jak nie umiesz. Niech Ci ojciec pokaze jak. Druid BYL I JEST marną podroba sorca. I nie mow mi "ale druit ma lut i jest fajny", i huj z tym? skoro ze wszystkich obszarowek bije o polowe mniej od sorca? Pozatym energia jest najlepszym zywiolem, najmniej mobkow jest na nia odpornych.
"druit leczy mnje" sorc też moze
Azdragor
19-05-2009, 14:35
Większość ludzi ci powie że Druid jest LEPSZY OD SORCA Ale jak ma PACC!! Druid bez pacca jest słabszy i TEGO NIE ZMIENISZ !!!
Azdragor
19-05-2009, 14:41
"druit leczy mnje" sorc też moze
Jeśli dobrze zrozumiałem, od kiedy Sorc może leczyć innych ???
I nie mow mi "ale druit ma lut i jest fajny", i huj z tym?
I NAUCZ SIĘ PISAĆ!!! Nie ,,Druit" tylko DruiD i nie huj tylko Chuj
@up Weś ty sie do chuja uspokuj, nie zauważyłeś " takiego znaku? On KURWA cytuje ale ironicznie.
hujbasik123456
19-05-2009, 16:35
Większość ludzi ci powie że Druid jest LEPSZY OD SORCA Ale jak ma PACC!! Druid bez pacca jest słabszy i TEGO NIE ZMIENISZ !!!
jakie nieogarnięte dziecko....
A KTO MÓWI, ŻE BEZ PACCA? BEZ PACCA NIE MA SENSU GRAĆ W TĄ GRĘ! NIE MASZ KASY TO GRAJ W COŚ INNEGO!
Niby, że każdy tak powie? hsuahau
Kto grał sorcem i druidem powyżej 80 lvla ten wie kto jest lepszy.
2 sorców 100 lvl złożą na combo 100 ed.
I NAUCZ SIĘ PISAĆ!!! Nie ,,Druit" tylko DruiD i nie huj tylko Chuj
wiesz co to jest ironia? A z hujem to się mogę sprzeczać, ponieważ obie formy są poprawne, zależy w jakim znaczeniu.
Jeśli dobrze zrozumiałem, od kiedy Sorc może leczyć innych ???
od początku tibii.
Azdragor
19-05-2009, 18:00
Jakim czarem może leczyć???
Każdy ma swoją ULUBIONĄ POSTAĆ WIĘC SKOŃCZMY SIĘ WYKŁÓCAĆ ŻE LEPSZY JEST PAL CZY KNIGHT LUB SORC CZY DRUID!! DLA KAŻDEGO JAKAŚ POSTAĆ JEST DOBRA!! Skończmy spamować bo ten temat jest o Rycerzu :P
Dla was jest dobry sorc dla mnie jest druid czy knight i tyle !
Pozdro
Jakim czarem może leczyć???
Gdzieś tu było napisane o czarze? Może leczyć np. runami, takimi jak IH czy UH...
Nie przesadzaj. Dla większości graczy zbyt ciężko jest trafić UH'em w knighta, wiec nie biorą tego pod uwagę w ogóle...
Sad but true.
ogarnijcie sie i przestancie bluzgać.
wasze dyskusje niczemu nie służą, bo tak naprawdę wszystko zależy od osoby siedzacej za monitorem a nie od postaci którą się gra. Liczy sie pomysł na to jak expic lub jak walczyć.
Palek ma tą przewagę ze wali na odległość ale znam knightów którzy na openach mieli wiecej fragów niz sorce i druty blokowali m walami duzo lepiej od reszty, mimo tego ze mieli nizszy lev zawsze byli najblizej osoby którą się lało.
Najważniejsze jest ogarnięcie i poznanie swoich słabych i mocnych stron a nie dopisek royal czy elite. I zaden update tego nie zmieni, bo póki będziemy się róznic "skillem" w grze zawsze znajdą się tacy którzy zownują kazdego nie wazne czy będą knightem, palkiem, drutem czy sorcem
TaJemniczy
20-05-2009, 00:22
Łooo....Panie kolejny durny temat dziecka z porażeniem mózgowym trzeciego stopnia w skali 4tero stopniowej.....
[up, nie obrażając nikogo]
Azdragor
20-05-2009, 09:20
W takim razie każdy może leczyć, ale takie leczenie jest w większości przypadków jest bezsensu.A druid ma czary leczące na odległość.
A UH'y to jak leczą? Też na odległość. Kosztuje może i więcej niż sio, ale znacznie mniej niż GHP/UHP
ZenonRozbojnik
20-05-2009, 18:22
Druid Leprzy
knight-kuba
20-05-2009, 19:29
Druid Leprzy
jestem pod wrażeniem Twojego jakże skomplikowanego a zarazem prostego podsumowania tej dyskusji:)
Azdragor
20-05-2009, 21:54
Dla Każdego Jego Postać Jest Najlepsza !!!!!!!
Wiec Skończcie Z Tym Że Ta Jest Lepsza Od Tej Itp.
Każda Postać Jest Dobra I Gdyby Nie Było BY Choćby 1 Z Nich To Granie Było By O Wiele Trudniejsze, Zrozumcie To !
Dla Każdego Jego Postać Jest Najlepsza !!!!!!!
Wiec Skończcie Z Tym Że Ta Jest Lepsza Od Tej Itp.
Każda Postać Jest Dobra I Gdyby Nie Było BY Choćby 1 Z Nich To Granie Było By O Wiele Trudniejsze, Zrozumcie To !
Dlaczego każdy wyraz piszesz z wielkiej? tak btw to rzygać mi się chce jak czytam twoje posty. Masz 17 najta i od razu
tak najt jest najlepszy, jestem hardkorem111!!1!!!
i myślisz, ze jesteś fajny ale niestety jest na odwrót. Wracaj na rotwormy.;(
@topic
Owszem, najt jest niezastąpiony na bosach, ale np takiego morga palek wybloczyłby nawet bez tej exety, sendi the knight na 150lvlu~~(2,4khp~) bloczył morga, co daje nam ok 240rp. Jeśli chodzi o expienie to zdecydowanie na wyższym lvlu najtowi jest lepiej. Na 1 hunt na fro na pb+manasy idzie mi ok 40k co daje 800 manasów najtowi, który będzie expił dłużej tym samym kosztem.
TaJemniczy
21-05-2009, 00:43
Kiedy to się skończy??
Gram w te grę od 5 lat z przerwami, dłuższymi bądź krótszymi i nontoper są tematy;
-druid vs mag
-pall vs ek
-ms vs ed
-ms vs pall itp
Tak trudno zrozumieć że to nie ma sensu? Jest to błądzenie w kółko, bo na te pytania nie ma odpowiedzi. Kiedyś ktoś napisał ''Lubisz roz......ć łuby mieczem,toporem, siekierą?Weź ek, lubisz spiep...ć przed potworami i walić je z daleka? Weź palla, lubisz nawalać czarną magią?Weź ms. Lubisz walić czystą magią i leczyć kumpli?Weź ed.''
Ten temat powinien się nazywać '' Drogi autorze, gówno wiesz i głupoty piszesz''
Pozdrawiam.....
Zobacz: Tomurka 407 ek , Lord'Paulistinha 431 ek!!! Jedni z najwiekszych lvl w Tibi, SAMI KNIGHCI !
Ogarnij się dzieciaku. Wymienieni przez ciebie gracze, to totalne nieogary, a zwłaszcza ten pierwszy. Jeśli w twoim mniemaniu level jest wyznacznikiem tego, kto jest lepszy, a kto gorszy, to znaczy, że jesteś głupi, oraz tępy. Ktoś, kto biernie expi na Frostach, przez dwadzieścia cztery godziny na dobę, będzie co najwyżej bezużytecznym wrzodem na dupie każdej gildii. Wstyd pokazać się z 400 poziomowym rycerzem, który boi się pójść blokować Ghazbarana (Tomurki).
Ogarnij się dzieciaku. Wymienieni przez ciebie gracze, to totalne nieogary, a zwłaszcza ten pierwszy. Jeśli w twoim mniemaniu level jest wyznacznikiem tego, kto jest lepszy, a kto gorszy, to znaczy, że jesteś głupi, oraz tępy. Ktoś, kto biernie expi na Frostach, przez dwadzieścia cztery godziny na dobę, będzie co najwyżej bezużytecznym wrzodem na dupie każdej gildii. Wstyd pokazać się z 400 poziomowym rycerzem, który boi się pójść blokować Ghazbarana (Tomurki).
To jak gra 24h to stamine chyba na allegro kupuje ;> Piszesz, że Tomurka to nie ogar bo sie boi blokować Ghazbarana. Ciekawe tylko czy byś się nie bał na jego miejscu blokować na noob-pvp gdzie zaraz poleci kilka mwalli i tyle będzie z blokowania. I nie porównuj LP do Tomurki bo on bloczył już kilka bossów i gra na pvp.
To jak gra 24h to stamine chyba na allegro kupuje ;> Piszesz, że Tomurka to nie ogar bo sie boi blokować Ghazbarana. Ciekawe tylko czy byś się nie bał na jego miejscu blokować na noob-pvp gdzie zaraz poleci kilka mwalli i tyle będzie z blokowania. I nie porównuj LP do Tomurki bo on bloczył już kilka bossów i gra na pvp.
Podczas ostatniego pobytu Ghazbarana na Candii, do jaskini wpuszczono tylko te osobistości, które nie odwalały by akcji z magic wallami itp. Tomurki zaś, bały się bały się stawić czoło wyzwaniu innemu niż klepanie Frostów i Nightmarów, co podobno jeden z ownerów oznajmił na vencie (ani jeden, ani drugi mądry nie jest). Stali przy schodach, nie wiadomo w jakim celu, a Ghazbarana w efekcie zblokował Sendi The Knight.
Potwierdza się teza, jakoby rycerzami grali sami debile, czego codziennie mam naoczny przykład.
Hahah nie mów że palestyna bloczył jakieś potwory z poi monster, bo musiałby mieć 4 siocherów chyba. Widziałem jego akcje na massacre i handmaidenie. Bloczył jakiś gość a palestyna tylko skroił loota. Tomur jest to samo. knight na wyższych lvl to dziecko frostów. Chociaż ostatnio tomur podobno przeniósł się na kopy.
Co do porównania. Tomur gra na non-pvp i każdy mu może skoczyć. Palestyna jest w rządzącej gildii, wiec jemu też mogą skoczyć. zresztą. Jego i tak nie uwalają.
Pozdrawiam~
I nie porównuj LP do Tomurki bo on bloczył już kilka bossów i gra na pvp.
LP dzieki nabijaniu frostow po 8h na dobe przez ostatnie pare lat jest w tym momencie jakies 2k hp powyzej granicy jakiegokolwiek ryzyka przy blokowaniu bossow, jestem sklonny sie zalozyc, ze dysponujac takim charem ponad polowa uzytkownikow t.pl pokazywalaby tyle samo 'skilla' przy blokowaniu.
Potwierdza się teza, jakoby rycerzami grali sami debile
wypraszam sobie.
Piotrek Marycha
21-05-2009, 11:33
jestem sklonny sie zalozyc, ze dysponujac takim charem ponad polowa uzytkownikow t.pl pokazywalaby tyle samo 'skilla' przy blokowaniu.
ale od gościa który ma 400+ eka wymaga sie trochę wiecej niz od byle forumowego fightera z <50 lvl
ZenonRozbojnik
21-05-2009, 14:32
non pvp to noobostwo pelno tam 100+ ktorzy nie znaja zycia
Druid-Joseph
21-05-2009, 15:31
ale od gościa który ma 400+ eka wymaga sie trochę wiecej niz od byle forumowego fightera z <50 lvl
To co ma bloczyć bez eq? Czy czego wymagasz od 200ek który bloczy orsha a od 400ek który go bloczy? 200 ma bloczyć normalnie a 400 to już co z zamkniętymi oczami czy jak? Bo nie wiem czego można wymagać przy blokowaniu.
Hahah nie mów że palestyna bloczył jakieś potwory z poi monster, bo musiałby mieć 4 siocherów chyba. Widziałem jego akcje na massacre i handmaidenie. Bloczył jakiś gość a palestyna tylko skroił loota.
To chyba oglądaliśmy różne filmy...Pozatym LP bloczył jeszcze ghazbarana.
Tomur jest to samo. knight na wyższych lvl to dziecko frostów. Chociaż ostatnio tomur podobno przeniósł się na kopy.
To napisz do Cipsoftu żeby zrobił coś aby ek na 400+ mogł expić w miarę szybko i bez waste na takich monsterach na których może już expić 200rp...Bo narazie 400ek różni się od 200 tylko ilością hp.
Co do porównania. Tomur gra na non-pvp i każdy mu może skoczyć. Palestyna jest w rządzącej gildii, wiec jemu też mogą skoczyć. zresztą. Jego i tak nie uwalają.
Może nie pamiętasz ale kiedyś gdy lp miał koło 340 to też go parę razy ubili ale widać że się dogadali że już go nie leją.
dogadalby sie jeszcze z frost hatchlingami i juz mialby spokoj na serwerze.
Azdragor
21-05-2009, 17:13
Dlaczego każdy wyraz piszesz z wielkiej? tak btw to rzygać mi się chce jak czytam twoje posty. Masz 17 najta i od razu
i myślisz, ze jesteś fajny ale niestety jest na odwrót. Wracaj na rotwormy.;(
Potrafisz czytać ,,New char ,New story White de Knight" Czyli że mam nowa postać !! Mój hight lvl to 97, lecz miałem keyloggera i moja postać została usunięta... wiec wiem jak sie gra knightem. A że z dużej litery pisałem 1 literę wyrazu bo jest taki system że jak wszystko piszesz z dużej litery to zostaje tylko 1 litera z dużej.
I sam idź EXP na dogach !
magicznypietras
26-05-2009, 07:24
Ktoś tu napisał, że sorc jest lepszy od druida bo dwóch sorców jest wstanie ubić combosem jednego druida.
O ile pamiętam to i druidowi podochodziły nowe ciekawe czary, które siłą dorównują Ue. to po pierwsze
Po drugie Druid za pomocą Mass Healing jest wstanie uleczyć 36 darmozjadów, a to czyni go 36 razy lepszym od każdej innej profesji pod tym względem.
Sorc Ma Ue, a druid ma Mh.
Sorc przez przypadek z UE może rozwalić swoich, a druid przez przypadek uleczyć swojego wroga. Jednak Tylko idioci porozstawiali by się w polu rażenia UE sorca, a tylko mądrzi ustawili by się koło druida aby być pod wpływem jego leczenia.
Moim zdaniem Sorcerer to dobry szpaner. Mhroczny zły mag, który zaraz UE puści jak nie zamkniesz mordy, tylko, że jak ja włącze utamo vite to mnie zabierze to tylko połowe many z tego ile kosztowało go samo Ue.
Druid Rulez!
Sorc swoje zastosowanie w UE mógłby nieźle wykorzystać na światach tylko non-pvp. Ale i tam druid nadal jest w tej samej wygranej pozycji.
A leczyć Sorc Ihami czy Uhami to sorc może wiesz.... Jak druid mu zrobi Bp takich runek hehe.
O ile pamiętam to i druidowi podochodziły nowe ciekawe czary, które siłą dorównują Ue. to po pierwsze
Po drugie Druid za pomocą Mass Healing jest wstanie uleczyć 36 darmozjadów, a to czyni go 36 razy lepszym od każdej innej profesji pod tym względem.
Sorc swoje zastosowanie w UE mógłby nieźle wykorzystać na światach tylko non-pvp. Ale i tam druid nadal jest w tej samej wygranej pozycji.
Tak podchodziły nowe czary , które siłą dorównują tylko w 85% do UE.
Taaa i 36 osób leci w te same miejsce żeby tylko zostać uleczonym.
Mylisz się , UE kosztuje dużo many a więc po prostu nie opłaca się na non-pvp z niego expić .
ZenonRozbojnik
26-05-2009, 11:17
to leczenie druta o kant dupy rozbic, leczy wszystkich czyli tez wrogow
czary ofensywne sorca sa o 20% mocniejsze
i praktyczny wave ogniowy a nie jakis lod
to leczenie druta o kant dupy rozbic, leczy wszystkich czyli tez wrogow
czary ofensywne sorca sa o 20% mocniejsze
i praktyczny wave ogniowy a nie jakis lod
No, wejv ogniowy jest w ch*j przydatny, szczególnie że odporne na to jest większość mobów które można by z tego bić.
Mylisz się , UE kosztuje dużo many a więc po prostu nie opłaca się na non-pvp z niego expić .
No, te 1kk/h z energy ue sorca na banucie/frostach jest w ch*j nie opłacalne
Kazdy gra czym lubi :) Co prawda gra najtem jest "inna" wolniej sie expi itp. Ale gra sie nim dosc latwo ;) Wiec jest to plus w porownaniu do gry postaciami magicznymi gdzie przewaznie trzeba uciekac przed mobem pilnowac w miedzy czasie sie potowac i atakowac :)
magicznypietras
29-05-2009, 01:54
Dobrze zatem czy znajdzie się ktoś kto zachęci mnie do gry Knightem? Kto zamiast pisania mi tekstów w stylu "Pierdol się, Knight to dobra postać bo nią gram" napisze coś w stylu zagraj nim ponieważ bo? Czyli przedstawi mi kilka jego plusów, które mogłyby odmienić moje zdanie na jego temat i przedstawić jakieś jego mocne strony na tle innych profesji i udowodnić, że pod tym względem są one lepsze od tamtych? Swoje zdanie na temat Knighta napisałem. Czyli uznałem, że jest on mizerny na tle innych i przedstawiłem kilka faktów, które są wstanie to potwierdzić. A może nie doceniam knighta i coś przeoczyłem co kto inny zauważył. Zatem słucham ?
Albinute
29-05-2009, 19:48
magicznypietras
Podales kilka dobrych argumentow na temat knighta,ale w trybie pvp bardzo malo wiesz o knightach pokazales knighta w swietle kretyna,debila,n00ba ktory nie potrafi myslec a knightem tez mozna bardzo dobrze sie pobawic.
Podam ci chociaz taki przyklad Pasterz the Axemaster (Mozesz go nie znac ale slynie z swietnych filmow pokazujacych zaj.ebisty styl) ktory potrafil swietnie ogarnac pvp nie wspominajac nawet o jego fragach takze jesli nie masz watpliwosci co do knightow i pvp to radze ci pogrzebac na tym forum w dziale Filmy.
pCe
magicznypietras
30-05-2009, 04:19
To prawda, że ten kto jak ruszy makówą ten tak nią zagra. Jednak to Ty knightem nazwałeś noobem itd.. Ja czekam aż ktoś nazwie go inaczej odemnie i zrobie to w taki sposób bym i ja pogodził się z jego zdaniem.
Wrath Of Nature pomimo tego, że kosztuje 650 many, jest prawie do niczego. Eternal Winter kosztuje 1200 many i przydaje się rzadziej, niż UE Sorcerera, które kosztuje dwa razy mniej - Rage Of The Skies jest bardzo przydatne i zżera tylko 650 many. Hell's Core co prawda kosztuje 1200 many, lecz czarnoksiężnik na światach PvP, mając to zaklęcie do dyspozycji, stanowi jednoosobową armię.
To była ironia, czy może opowieści z OTSa?
Moim zdaniem Sorcerer to dobry szpaner. Mhroczny zły mag, który zaraz UE puści jak nie zamkniesz mordy, tylko, że jak ja włącze utamo vite to mnie zabierze to tylko połowe many z tego ile kosztowało go samo Ue.
Tylko cieniaski jadą na Utamie. Tak na marginesie, to po co miał bym marnować swoją manę na UE, skoro mógł bym cię jej pozbawić, przy użyciu SD i Energy Wave? Twoja wspaniała "Utamka" w pewnym momencie by się skończyła, a wtedy los twój marny...
Nonsens. Jako 140MS, bez najmniejszego problemu poluję na Worker Golemach, lurując od 6-12 sztuk. Polowałem również na Frost Dragonach z UE, dzięki czemu mogłem poczuć się jak 200MS z publikowanych niekiedy filmów. Ryzyko śmierci wcale nie jest tak duże, jakie mogło by się wydawać, lecz na Frostach nie expię z powodu poniekąd marnego loota, czego nie mogę powiedzieć o Golemach.
Autor zapewne padł swoim 13 knightem jak uciekał z ama campa do świątyni gdzie się kupuje blessy. Dlatego założył ten temat.
btw. Każda profesja jest dobra, zależy tylko kto i jak nią gra...
knight to nie bloker, knightem się nie expi ręcznie, knight to kasz majker .
@up
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Gra knightem jest jednak nudna, to char do botowania i zbierania GP.
A jak dla mnie knight to tak jakby czołg. 1 na 1 jak cie nie zajebie to na pewno spierdoli, korzystając z dużej ilości capa co za tym idzie dużej ilości potionów.
magicznypietras
06-06-2009, 01:25
no to mi wytłumaczyliście, a szczególnie ten 13 knight co padł na amazonkach. Założe się, że sam jest takim knightem.
demoninator
06-06-2009, 10:11
@up
Jak by takim był to by nie pisał tego tylko sam by siedział i płakał jaki to knight jest sux.
Każda profesja ma coś w sobie. Dużo ludzi gra knightami bo ich lubi. Lubi wpakować się w mase potworów. Jedni lubi czary sorca inni druida, a jeszcze inni latające dzidy paladynów.
Uważam, że jesteś tylko człowiekiem któremu trudno dogodzić, któremu ciągle coś nie pasuje. Jak Ci się ten knight tak nie podoba to nie marnuj czasu pisząc tego na forum tylko bierz sobie tego swojego 36x lepszego druida i trapuj tak bardzo słabych knightów na pohu m wallami i paralyze bez waste potów ;).
PS Czytając Twoje wypowiedzi popsuł mi się apetyt na pyszne kanapeczki z kaczupem :(.
@Vil
Ale serek jest lepszy z keczupem niż musztardą :P no można próbować z dżemikiem ;D
prawda jest taka, ze Cipsoft z niewiadomych powodow spapral koncepcje knighta, i dlatego ludzie cierpia.
btw kanapeczki z musztarda > kanapeczki z ketchupem.
Ten topic, to czyste bzdury. W połowie Twojego "artykułu", tak to nazwijmy, zauważyłem mnóstwo powtórzeń argumentów, stwierdziłem, że nie doczytam do końca, a jednak się wypowiem.
1. Nigdy nie słyszałem, by 40 kina padł od 15 sorca, chyba, że za czasów SD'kow na 16. (to też jednak nie 15)
2. Palk musi tachać to speary, to bolty, na 1h huntu zajmie cały cap.
3. Utana Vid, myślisz, że od czego jest steal ring?
4. Wyobraź sobie, że kine na 50 lvl otoczą zerki, i sorca na 50 też, kina od dwóch nic nie dostanie, a jego skille i eq + hp pozwolą mu przetrwać atak pozostałych. A sorc? W pore nie wdusi utamy i "Enter".
5. Kina może sobie siedzieć na expach typu mint, ef, of baardzo długo, z czego w dwóch przypadkach całkiem za darmo z dużym zyskiem. Oczywiście palk też może, ale amunicja?
Tak na marginesie. Kompletna beznadziejna bo niby za co otrzymałem ostrzeżenie. Duchu niespokojny czyżby coś Ci się nie spodobało?
A tak pozatym szanowni moderatorzy!
Jeśli to Wy odpowiadacie za treści jakie znajdują się na strone www.Tibia.pl to bardzo was proszę o jej zmiane. Przecież to odrazu widać, że współpracujecie z Cipsoftem. Kiedy czytam te wszystkie zmanipulowane opisy o potworach na tibi.pl to aż śmiać mi się chce. Takich beznadziejnych bajke nigdy w życiu jeszcze nie czytałem !! jak Wy możecie takie śmieszne opowiastki wciskać Ludziom !! Przecież to jest tylko Fikcja, tylko gra. Żadne potwory nie istnieją, po co te wszystkie historie o nich?
właśnie te historie o potworach, te opowieści, książki w tibii to FABUŁA. Coś, co ma zachęcić ludzi do odkrywania sekretów gry, ma im ułatwić rozwiązywanie zagadek, a nie robić kolejną grę polegającą na GRINDowaniu. Gdyby nie te historie to kto by pisał i spike swordzie na rooku? Leży sobie i co z tego? Minotaur Mage, a niech siedzi sobie w tej komnacie, po co on komu? Właśnie po to jest ta historia.
mistrz99
12-06-2009, 12:52
tiaa
jasne koleś
jak ty uważasz że pallek ubije knighta to jesteś za przeproszeniem noob
KNIGHT W PVP
knight może sobie kupić o wiele więcej potek niż pall amunicji(knight = więcej cap).
wtedy pallkowi skończy się ammo , i co??
zacznie spierdzielać a knight włoży sobie tą rainbow shield co dodaje prędkości , time ringa, bohy, i utani hur a pallek time ringa, bohy, i utani hur... noi knight spokojnie dogoni pallka i go ubije (jeśli pall i kina będą na tych samych lvlach))
i dotego knight spokojnie weźmie walnie hity większe niż pallek (utito tempo ) a jeśli pallek by walnął sobie czar na zwiększenie hitów to wtedy knight by go dobił ponieważ by był pallek za wolny...
A ja na swoim 30 knighcie wallłem ze sword ringiem 203 (bandit) a kuzyn ledwo wycisnął na 50 pallku 213 (beho)
KNIGHT W EXPIENIU
knight (więcej cap + więcej potek = więcej kasy i loota)
pall (mniej cap + amunicja + mniej potek = mniejszy loot i zarobek)
tiaa
jasne koleś
jak ty uważasz że pallek ubije knighta to jesteś za przeproszeniem noob
KNIGHT W PVP
knight może sobie kupić o wiele więcej potek niż pall amunicji(knight = więcej cap).
wtedy pallkowi skończy się ammo , i co??
zacznie spierdzielać a knight włoży sobie tą rainbow shield co dodaje prędkości , time ringa, bohy, i utani hur a pallek time ringa, bohy, i utani hur... noi knight spokojnie dogoni pallka i go ubije (jeśli pall i kina będą na tych samych lvlach))
i dotego knight spokojnie weźmie walnie hity większe niż pallek (utito tempo ) a jeśli pallek by walnął sobie czar na zwiększenie hitów to wtedy knight by go dobił ponieważ by był pallek za wolny...
A ja na swoim 30 knighcie wallłem ze sword ringiem 203 (bandit) a kuzyn ledwo wycisnął na 50 pallku 213 (beho)
KNIGHT W EXPIENIU
knight (więcej cap + więcej potek = więcej kasy i loota)
pall (mniej cap + amunicja + mniej potek = mniejszy loot i zarobek)
Co za banialuki...
Piszecie ze knight to moneymaker? Gdzie wy te money zarabiacie? Z cala pewnoscia latwiej jest zarobic palkiem, moze i magicznymi profesjami. Knightem prawie nigdzie sie nie zwraca. Nie mowie o proficie po 1 czy 2k na godzine, bo to jest zaden zysk...
Piszecie ze knight to moneymaker? Gdzie wy te money zarabiacie? Z cala pewnoscia latwiej jest zarobic palkiem, moze i magicznymi profesjami. Knightem prawie nigdzie sie nie zwraca. Nie mowie o proficie po 1 czy 2k na godzine, bo to jest zaden zysk...
Nawet dworce 3k gp/h ^^
Knight to typowy moneymaker na bota, bo expi długie godziny niemal bez waste na mobach, na których ciężko o deada. Może nie ma szansy na zarobek rzędu kilkudziesięciu k/h, ale ma pewność, że wyjdzie na +.
Nawet dworce 3k gp/h ^^
Knight to typowy moneymaker na bota, bo expi długie godziny niemal bez waste na mobach, na których ciężko o deada. Może nie ma szansy na zarobek rzędu kilkudziesięciu k/h, ale ma pewność, że wyjdzie na +.
No tak, to inna sprawa. Nawet jak ma sie 1k na + / h to przez 10h dziennie cos tam wpadnie. Ale prawda jest taka, ze knight jest profesja, ktora sie najgorzej zarabia :/
czlowieku wes sie opanuj gadasz takie głupoty ze masakra ;]
kazda runa paralyze zabiera mane przy robieniu i UŻYCIU
mowisz ze rulniesz 2 gsy i knight pada bo go paralyzujesz ;]
zaprzeproszeniem gówno ci to da ;p poniewaz Rycerzyk sie leczy co 2 sec wiec ta paralyza mu nawet nie zaszkodzi a ty na swojej manie moze walniesz 2 moze 1 nie wiem jaki masz lvl. Ale gadasz takie głupoty dosłownie wyssane z palca. Taki bajer ze kina sie nie przydaje powciskaj swoim znajomym ;]
Pozdro :D
to powiedz mi kto na wojnie biega w pierwszym szeregu, i kto łamie defensa wrogom jak nie knight? palek ma zjebane leczenie a knight to tylko sie potuje i ma 1200 hp + na ture (bo jak ty zajebiesz jedno SD to on 2 razy sie wyleczy). a palkiem? spiryt ci odnowi 300 zycia i 150 many to co druga ture mozesz sobie rzucic sana ktory raz da ci 300 a raz 600, no i wiecej klikania na ktore nie zawsze jest czas, a jesli powiesz mi ze mozna sie botem leczyc - botem teraz to tylko ryzyko a poza tym bot powoduje duze lagi jak cie potuje na siłe, to nie mozna sie ruszyc.
palek niby moze byc fajna postacia do raszowania, raszujesz raszujesz a jak wpadasz w trapa to skupiasz sie na potowaniu i leczeniu, ale assasiny maja tylko 4 kratki zasiegu, a to bardzo malo na wojnie. przyspieszacz palka sux, bo nie mozna atakowac (i z tego co mi sie wydaje to dostaje sie wieksze hity), mozna tylko biegac po mapie zeby pz zgubic jak juz sie z openki ucieknie. a knight moze sobie biegac na utamo tempo hur czy jak tam sie to nazywalo, na tym strong haste knighta, a jak juz wróg jest w trapie, a na wojnie prawie zawsze trzeba kogos trapnac zeby zabic, to ma do dyspozycji berserka tego co wzmacnia hity 2 razy + 2 razy mocniejszy wtedy miecz + exori gran. Elaro jakos zamienil podczas wojny maga na knighta i red skula wbil szybko na szweduchach, na*******al fragi na najwyzszych levelach az milo. po prostu knight pelni inna role niz palek i mag. poza tym uwazam ze profesja palka nie ma racji bytu bo jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego. palek w niczym nie jest najlepszy.
No tak, to inna sprawa. Nawet jak ma sie 1k na + / h to przez 10h dziennie cos tam wpadnie. Ale prawda jest taka, ze knight jest profesja, ktora sie najgorzej zarabia :/
gosciu magiem raz zarobisz a raz stracisz drugie tyle, knight to jedyna profesja ktora cos zarabia ogarnij sie... nudno zarabia ale zarabia! on kupuje avengera raz, a sdki czy assasiny koncza sie szybciej niz ci sie wydaje.
gosciu magiem raz zarobisz a raz stracisz drugie tyle, knight to jedyna profesja ktora cos zarabia ogarnij sie... nudno zarabia ale zarabia! on kupuje avengera raz, a sdki czy assasiny koncza sie szybciej niz ci sie wydaje.
Nie... Knight to profesja, ktora jest bardzo trudno zarobic... Na 100% latwiej jest palkiem, czasami druidem i sorcem. Tak, knighem mozna postawic bota na 10h na malpach i miec te kilkanascie(dziesiat) k gp. Ale jesli mowimy o recznym zarabianiu, to knight sux!
on kupuje avengera raz, a sdki czy assasiny koncza sie szybciej niz ci sie wydaje.
a leczy sie za darmo w publicznych placowkach sluzby zdrowia ?
Palek też nie leczy się za darmo, rly :).
Ten topic, to czyste bzdury. W połowie Twojego "artykułu", tak to nazwijmy, zauważyłem mnóstwo powtórzeń argumentów, stwierdziłem, że nie doczytam do końca, a jednak się wypowiem.
1. Nigdy nie słyszałem, by 40 kina padł od 15 sorca, chyba, że za czasów SD'kow na 16. (to też jednak nie 15)
2. Palk musi tachać to speary, to bolty, na 1h huntu zajmie cały cap.
3. Utana Vid, myślisz, że od czego jest steal ring?
4. Wyobraź sobie, że kine na 50 lvl otoczą zerki, i sorca na 50 też, kina od dwóch nic nie dostanie, a jego skille i eq + hp pozwolą mu przetrwać atak pozostałych. A sorc? W pore nie wdusi utamy i "Enter".
5. Kina może sobie siedzieć na expach typu mint, ef, of baardzo długo, z czego w dwóch przypadkach całkiem za darmo z dużym zyskiem. Oczywiście palk też może, ale amunicja?
Utamka jest dla dzieci.Wystarczy ze "wdusi" Fx puszczajac Exure Gran/vite albo po prostu sie uhajac(na dobrym mlvlu ofc)
utamka jest dla dzieci ktore nie uzywaja bota.
chcialbym widziec jak na*******asz recznie w takiej sytuacji exurke bez cienia zdenerwowania. palkiem huja zarobisz nawet na glupich dragonach, bo gfb cie trafiaja i tak, i wydasz na leczenie mimo wszystko wcale nie duzo mniej niz knight. A expienie royalkami jest tak upierdliwie meczące, nie dość ze mają tylko 35 ataku to jeszcze 1/4 nie trafia. Knight nie ma takich problemow. Tzn, mialem palka cos kolo 80 tego levela nie jest zle da sie grac ale zadnej satysfakcji, tylko exp. Kine to chociaz ciezko zabic, a sorkiem mozna dojebac w pvp. a palek to taki ni w dupe ni w oko
demoninator
19-06-2009, 11:48
@up
Dobrze mówisz.
Mam tego swojego knighta już prawie od 3 lat i jakoś się fajnie nim gra chociaż wiem, że w lepszych miejscach mam sporo waste, długo się expi, długo na tych samych potworkach, ale...miałem na kilka dni kolegi palka, żeby mu troche wbić lvl do 80 bo on musiał się przygotowywać do egzaminów na prawko. I powiem, że myślałem, że palek jest o wiele lepszy od knighta ale sie przeliczyłem. Tak czy siak trzeba być blisko potwora, hity dostaje, wcale nie ma tak lepiej z leczeniem od knighta, no może te lepsze exurki wchodzą mu i exury san ale i tak to jest nie takie kolorowe jak mi się wydawało. Jak expimy razem na nightmarach to bez share expa ja często dostaje więcej expa (tutaj wzmianka o hitach palka, a on bije z enchanted spearów). A na pvp to się dużo nie wypowiem bo nie miałem okazji uczestniczyć w żadnej wojnie ;).
Bubusiek
20-06-2009, 01:29
Moze i jest do niczego, ale przynajmniej idzie sie nim czegoś dorobić jak się umie oczywiście
Maniak69
20-06-2009, 10:19
Niestety, balansacja gry, woła o pomstę do nieba.
mnie bardzo boli ze , taki 65 knight wchodzi w palka po 0 0 0 12 0 23 0 2 5 0 34 przy skilach 80/80 w 60 palka z skilami 65 +/65 + gdzie on oddaje mi rs'ami po 50 ... i teraz czym sie rozni knight od pala jak nie iloscia hp i slabszymi atakami . ( nie biore pod uwage tutaj expa , tylo pvp )
@Topic, up itp. (nie chce mi się czytać tego cholerstwa)
W pojedyńczej walce może tak. Lecz jeśli zobaczyłbyś Open Battle, ze zgraną ekipą 7 knightów i kilku magów to poczułbyś jego siłę. Na ostatnim Battle, knighty poprostu "wjerzdzały" w ludzi. Nie mów mi więc, że knightem nie można nikogo ubić. W sumie to nawet grać nie trzeba zbytnio umieć, wystarczy dobry bot i scrypty, one zrobią to za Ciebie.
demoninator
22-06-2009, 12:14
@up
To po co w ogóle grać jak bot i skrypty zrobią wszystko za Ciebie?
Właśnie - po h... grać na bocie. To już lepiej w ogóle nie grać. Dla mnie ten co używa bota do czegokolwiek to miernota totalna. Założę się że bez bota taki właściciel konta nie miałby szans, skoro nigdy nie musiał używać leczenia manualnie.
Druga sprawa - ktoś wyżej napisał że na marach walił pakiem z enchantów. To nie dziwota, że hit nie wchodził. 100 razy lepsze są zwykłe royalki. Mam palka i ci co piszą, że nie da się palkiem zarobić, zabić, leczyć i co kolwiek innego to są w wielkim błędzie. Już nie wspomnę o palku na 130+ levelu - expienie to bajka (frosty, Dle, Dragi, Hydry, Serpent Spawny bez ani jednego manasa).
A co do kiny to wypowiem się bo sam grałem kiną - to nie jest wcale tak że knight jest upośledzony . Dobry gracz bez bota potrafi nieźle wymiatać knightem.
@Up i UpUp
Chodzi mi o to, że taki kina, z botem, co leczy go przed zółtym HP staje się, jakby taranem wbiegającym w ludzi. Do tego chyba nie trzeba strasznych umiejętności, nie? Za to +200 lvl'i bez bota, można policzyć na palcach jednej ręki. Teraz taki knight to tylko bot-machine.
demoninator
22-06-2009, 15:57
@up
To, że ktoś tak robi nie znaczy, że to jest dobrze i tak trzeba robić. Ok z tym się zgodze że większość 200+ to boty, ale żeby do pvp używać bota to już lekka przesada. Gdzie tu przyjemność?
blablablablabla
Nie chcialo mi sie calych tych bzdur czytac ale mam pare pytan.
po 1. Wiesz co to czar challange?
po 3. Co by nie mowic pal ma duuuzo mniej hp niz knight i nie pierdol smutow bo az boli.
po 4. Widac nigdy nie grales paladynem, a knightem osiagnales 20 lvl i placzesz ze nie masz ue.
po 5. Wszystkie profesje reprezentuja zywiol ale knight nie, BO ON KUR*A NIE JEST MAGIEM. Jego zywiolem jest miecz, mozna powiedziec ze obrazenia fizyczne.
Moglbym duzo jeszcze pisac, ale szkoda mi czasu na takiego lamusa jak Ty.
FerdekKiepski
28-06-2009, 18:08
Właśnie - po h... grać na bocie. To już lepiej w ogóle nie grać. Dla mnie ten co używa bota do czegokolwiek to miernota totalna. Założę się że bez bota taki właściciel konta nie miałby szans, skoro nigdy nie musiał używać leczenia manualnie.
Druga sprawa - ktoś wyżej napisał że na marach walił pakiem z enchantów. To nie dziwota, że hit nie wchodził. 100 razy lepsze są zwykłe royalki. Mam palka i ci co piszą, że nie da się palkiem zarobić, zabić, leczyć i co kolwiek innego to są w wielkim błędzie. Już nie wspomnę o palku na 130+ levelu - expienie to bajka (frosty, Dle, Dragi, Hydry, Serpent Spawny bez ani jednego manasa).
A co do kiny to wypowiem się bo sam grałem kiną - to nie jest wcale tak że knight jest upośledzony . Dobry gracz bez bota potrafi nieźle wymiatać knightem.
Co ty powiesz bez żadnego manasa?
To napewno dlugo poexpisz........
@up
Chodziło mu, że żadnego manasa nie zużył.
@topic
Jeżeli masz knighta z dobrymi skillami można na prawdę dobrze poexpić i zarobić przy tym o wiele więcej niż inne profesje. Wiem to z własnego doświadczenia grałem kilkoma profesjami :)
@up
Chodziło mu, że żadnego manasa nie zużył.
Dokładnie o to mi chodziło. Manasy to zawsze się nosi w razie co.
TaJemniczy
03-07-2009, 01:21
A wy to jeszcze wałkujecie....Łoooo Panie...
Czy to tak trudno zrozumieć że jeżeli będziemy patrzeć na profesje pod tym kontem , to zawsze znajdziemy jakieś mankamenty w każdej profesji, że zawsze znajdziemy plus i minusy??
Dla mnie są jasne pewne sprawy;
-tibia to tylko gra, nie ma co myśleć, masz czas to łupiesz w nią i wbijasz lvl..
-[powtarzałem to od zawsze]:
*lubisz rozwalać łuby potworów swoją bronią , czuć krew przeciwnika?? EK
*lubisz spieprzać przed potworem, czuć adrenalinę i przy okazji korzystać z podstawowej magi??Rp
*lubisz rozpieszczać na dużym obszarze, lubisz magię? ed-ms, tu od upodobania, biała czy czarna magia
To tylko gra. Jeżeli jest inteligentny gracz, to i jest zajebista postać, bez znaczenia jaka to profesja...
yasiex0r
18-07-2009, 09:32
up
nie kazdy xD
mezowski86
21-07-2009, 22:31
Odnosząc się do tego co napisał autor tego tematu.
Osobiście grałem wszystkimi profesjami na 100lv+ i szczerze mówiąc najlepiej mi się gra knightem. Prawda, że na wojnach jest pionem i nie może expić opłacalnie na mocnych potworach.
Ale szczerze mówiąc mi to nie przeszkadza mogę expić na dragon lordach, frostach, sea serpentach, nightmarach, warlockach. Czasem wpadne na grim reapery albo demony na godzinke powastować sobie kasę ;-)
Pal mnie denerwuje, to ciągłe uciekanie przed nightmarami. Knightem sobie klikne raz na moba i go leje.
Pal ulepszeniem knighta? A co ma powiedzieć sorc i druid ;-)
Jak Pal/Sorc/Druid są tacy mocni to niech wyskoczą na solo z moim knightem na full wyładowanym key ringami i potami;-) Powodzenia życzę ;-)
Odnosząc się do tego co napisał autor tego tematu.
Osobiście grałem wszystkimi profesjami na 100lv+ i szczerze mówiąc najlepiej mi się gra knightem. Prawda, że na wojnach jest pionem i nie może expić opłacalnie na mocnych potworach.
Ale szczerze mówiąc mi to nie przeszkadza mogę expić na dragon lordach, frostach, sea serpentach, nightmarach, warlockach. Czasem wpadne na grim reapery albo demony na godzinke powastować sobie kasę ;-)
Pal mnie denerwuje, to ciągłe uciekanie przed nightmarami. Knightem sobie klikne raz na moba i go leje.
Pal ulepszeniem knighta? A co ma powiedzieć sorc i druid ;-)
Jak Pal/Sorc/Druid są tacy mocni to niech wyskoczą na solo z moim knightem na full wyładowanym key ringami i potami;-) Powodzenia życzę ;-)
No i co zrobisz?? mele+exori gran combo? i co wygrasz? walka bedzie wygladac tak ze knight zacznie spie***** keidy zabraknie mu potow i tyle.
Jak ty sobie wyobrazasz pvp 1v1 w tibii na lvl 200++? przeciez to bedzie walka bez konca (wygra ten kto ma wiecej potek i run). Tibia(pvp) =/= inne mmo(pvp).
Oczywiscie mowie to o czystym pvp bez zadnych botow....
Marna_Prowokacja
22-07-2009, 10:44
No i co zrobisz?? mele+exori gran combo? i co wygrasz? walka bedzie wygladac tak ze knight zacznie spie***** keidy zabraknie mu potow i tyle.
Jak ty sobie wyobrazasz pvp 1v1 w tibii na lvl 200++? przeciez to bedzie walka bez konca (wygra ten kto ma wiecej potek i run). Tibia(pvp) =/= inne mmo(pvp).
Oczywiscie mowie to o czystym pvp bez zadnych botow....
beda sie laskotac dopoki ktorys nie umrze ze smiechu :confused:
knajt na wojnach bez 9 ml to chodzacy mwall. w sumie z tez.
a i bez bota granie knajtem marnie idzie. wiadomo lepszy mag czarodziej albo paladyn strzelec.
/ aha zapomnialem ze teraz nie ma wojen, a tibia jest gra pelna pokoju i przyjazni <3
Duch Niespokojny
22-07-2009, 11:02
Śmiem twierdzić, że magowi wcześniej zabraknie...
Śmiem twierdzić, że magowi wcześniej zabraknie...
Jesli beda stac kolo siebie i siac z czego popadnie to tak.
Jesli mag bedzie biegac w kolko nie dajac sie zbyt czesto trafic, to bedzie zuzywac supplies w tempie pare razy mniejszym niz knight.
@2 up
duchu smiem twierdzic ze mag/paladyn ktory bedzie walczyc z tym pro knightem, jest doswiadczonym gracze w pvp, a nie jakies dziecko allegro co kupilo ledwo co postac
Fire-Sylar
24-07-2009, 16:36
widze ze kolejny idiota z seri I LVOE PALLADYN ...
sluchaj .....
knight jest profesja ktora ma w sobie "to cos" czego pall nie ma
czyli !?
trudnosc!
a nie biezesz palka
level 80
i napierdzielasz te hydry ....
z asasek hitami po 500
knight moze zapomniec o solowych wypadach na hydry na tym levelu :)
i to jest w nim takie fajne zeby byc dobrym trzeba sie nameczyc a nie wyjsc z kuwety (kołyski) i isc po latwej sciezce :D
tak ze shut up plax !
Widze wiekzosc osob z tego typu ...
pall power itp. .....
nie zkometuje tego ....
moze i jest sliniejszy ...
ale co z tego ?
jest nim strasznie nudnoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooo
KNIGHT POWER PALLADIN SUX!
czyli !?
trudnosc!
z calym szacunkiem ale chyba nie rozumiesz znaczenia slowa "trudnosc".
Bo 200 rp może bić wszystko, łącznie z sealami na poi? no ta, nuda...
Jesli beda stac kolo siebie i siac z czego popadnie to tak.
Jest jeszcze jedna sprawa - mag używa exurke, których z jednego gmp ma 8~, a knight ghp, które są "pojedyńcze"
sluchaj .....
czyli !?
trudnosc!
a nie biezesz palka
level 80
z asasek hitami po 500
i to jest w nim takie fajne zeby byc dobrym trzeba sie nameczyc a nie wyjsc z kuwety (kołyski) i isc po latwej sciezce :D
tak ze shut up plax !
pall power itp. .....
nie zkometuje tego ....
ale co z tego ?
Ta, botowanie, a nawet jeśli nie, to bicie cały czas mobów w jednym miejscu bo manasów nie potrzebujesz, i wbijanie w kilka/nascie godzin 5 lvli?
Bierzesz, a nie biezesz.
Kuweta to nie kołyska.
sluchaj .....
czyli !?
trudnosc!
a nie biezesz palka
level 80
z asasek hitami po 500
tak ze shut up plax !
pall power itp. .....
nie zkometuje tego ....
ale co z tego ?
Taaa 80 palkiem expisz na hydrach....możesz ,nie ma żadnego problemu ale kur** nie zwróci ci się . Palkiem jest nudno? Można expic wszędzie na poi ,inq ,demcach wszędzie solo i masz naprawdę dobry exp ,i często zwrot.
siraltris
02-08-2009, 18:33
Widze Ze nawet sam admin jest wielkim znawca
a co do kolegi co napisal posta troche szkoda mi Ciebie skoro podajesz przyklady o 8,40 lvlach,co oznacza ze nie wyexpiles sie za dobrze
w wielu punktach sie z toba zgodze
ale ze jest pionem w pvp to juz przesada!
Specem od warow nie jestes...
Na KAZDA OB ,akcje knight jest potrzebny
Widze ze nigdy nie walczyles,ogar knighta jest chyba najwazniejsza rzecza do wygrywania stackow to raz,na ob jak przyczepia sie do ciebie 3 k na follow i bd cie granowac (pod warunkiem ze masz o np 40 lvl mnieszy co jest prawdopodobne bo knight osioga 8 mlvl na 150 lvl+i moze uczestniczyc w warze bez problemu)a magi na ob 100 lataj to stary automatycznie odzielony jestes od grupy i padasz,nie ma zadnego rasha bez knighta bo taki wariacki knight wjebie sie miedzy mwalle,wrogowie zaczna go sdkowac,i z koleii jego grupa bdzie mogla skombowac takiego maga,kiedys jeszcze jak najcik mial uhy to byl immortal,a ty wyskakujesz tu huj wie z czym pall ma najchujowsze leczenie(w trapie kazdy pada jak szmata panie adminie?)tak jak knightowi skoncza sie suple to dopierow wtedy,gram na kyrze i wiesz ogladalem sobie cama ze stacka na okolnirze to film trwal jakies 1h5min,z czego 48 minut loili Lenrock Phoenix'a 250 knight wtedy wiec.
Ale co do tematu bez knighta nie ma warow dlaczego:
Na kazdym ob,stacku rozroznia sie:
Blokera/ow
i shooterow
sioherow
a wiec do do grupy shoooterow palladynm ma najslabsze mozliwosci ofensywne wiec jest takim kondonem,bez niego na ob sie obejdziesz bez najta nie!
Knight jest swietny do wykonczen trapow ,bo pewnie nie widziles gran combo,
jest go najtrudniej zabic,wiesz no chyba ze jest taki cienki jak ty i wbijasz max 20 lvl..no ja na przyklad gralem magiem na rlu 80 i spokojnie robilem debili ze 150 pallkow,no kurde jakbym tu dalej sie rozdrabnial to by powstala bardziej chaotyczna wypowiedz niz jest,po drugie najtem to masz kasy jak lodu/pall to samo/i jak ty sadzisz ze na utanie vid jestes niewidzialny dla ludzi z wymyslonych twoich przyczyn to powodzenia ci zycze bo exiva jeszcze istnieje,i jak tam wyczytalem ze mozesz miec ten shielding co kinem to sp[adlem z krzesla pokaz mi palla ze 100 shielda
albo uzyj prostego kalkulatora na tibiabr.com ile czasu zajmie to palkowi a ile knightowi,ja osobicie nie szanuje palladynow poniewaz jest to teraz najlatwiejsza profesja do wyrobienia.
konczac profesje sa wyrobione tak aby w walce 1;1 byly rowne
przyjmijmy ze;
na swojej postaci masz do wyboru 5k na suple
plus standard eq dla kazdej profesji;
a wiec pall za 5k kupi 25, assasinek,oraz 2,5bp malych manasow
a ze taki knight ma na suple cala sume kupi kupi 5 bp manasow
i gonisz takiego najta a on ci ucieka jego haste kosztuje go 110 many czy tam 150 kolo nie pamietam a twoje zeby go doscignac
kolo 500 wiec twoje manasy na sviganie go skoncza sie 5 razy szybciej i wtedy taki najcik ktoremu zostalo np bp tych potow,a i ty zostales bez ammo goni ciebie i bije cie kto by padl?!
jest go najtrudniej zabic,wiesz no chyba ze jest taki cienki jak ty i wbijasz max 20 lvl.
rzeczywiscie trudniej, paraliz, surround, combo az gosc zejdzie. W razie niepowodzenia przyjsc z wieksza ekipa.
i jak tam wyczytalem ze mozesz miec ten shielding co kinem to sp[adlem z krzesla pokaz mi palla ze 100 shielda
http://www.tibia.com/community/?subtopic=characters&name=Diigoo
Palek ze 110 shielda.
albo uzyj prostego kalkulatora na tibiabr.com ile czasu zajmie to palkowi a ile knightowi
Knight to raise shielding from 10, 100% to 100 = 1475h, 32m, 22s.
Paladin to raise shielding from 10, 100% to 100 = 1475h, 32m, 22s.
wg pskonejott.com
przyjmijmy ze;
do tego przyjmij jeszcze, ze gracz jest debilem, bo nikt inny nie bedzie szedl na solo z knightem z porownywalnym levelem przy ograniczonych zasobach, i to nie dlatego, ze knight jest silny, tylko przez to, ze przy pvp penalty ledwo jestes w stanie knighta polaskotac.
Podsumowujac, z logika rozumowania u Ciebie dosc cienko.
Tomcio Pall
02-08-2009, 19:50
@2up
Dobrze ogarnięty Knight jest potrzebny. Ale i tak samym Knightem nikogo nie zabijesz. Ale tak, Knight jest potrzebny na OB i to bardzo. Nawet w parę Knightów można zrobić masakrę(Wladimix killed by 4 Knights).
Dobrze ogarniętym Knightem robiąc rushe można unieruchomić team przeciwników tak, że Twój team będzie sobie biegał i wycinał ich po kolei.
W PvP teraz:
Knight > Druid > Sorcer > Paladyn.
A i nie piszcie mi, że Paladyn jest dobry w PvP, bo to jest śmieszne.
FerdekKiepski
02-08-2009, 21:29
Widze Ze nawet sam admin jest wielkim znawca
a co do kolegi co napisal posta troche szkoda mi Ciebie skoro podajesz przyklady o 8,40 lvlach,co oznacza ze nie wyexpiles sie za dobrze
w wielu punktach sie z toba zgodze
ale ze jest pionem w pvp to juz przesada!
Specem od warow nie jestes...
Na KAZDA OB ,akcje knight jest potrzebny
Widze ze nigdy nie walczyles,ogar knighta jest chyba najwazniejsza rzecza do wygrywania stackow to raz,na ob jak przyczepia sie do ciebie 3 k na follow i bd cie granowac (pod warunkiem ze masz o np 40 lvl mnieszy co jest prawdopodobne bo knight osioga 8 mlvl na 150 lvl+i moze uczestniczyc w warze bez problemu)a magi na ob 100 lataj to stary automatycznie odzielony jestes od grupy i padasz,nie ma zadnego rasha bez knighta bo taki wariacki knight wjebie sie miedzy mwalle,wrogowie zaczna go sdkowac,i z koleii jego grupa bdzie mogla skombowac takiego maga,kiedys jeszcze jak najcik mial uhy to byl immortal,a ty wyskakujesz tu huj wie z czym pall ma najchujowsze leczenie(w trapie kazdy pada jak szmata panie adminie?)tak jak knightowi skoncza sie suple to dopierow wtedy,gram na kyrze i wiesz ogladalem sobie cama ze stacka na okolnirze to film trwal jakies 1h5min,z czego 48 minut loili Lenrock Phoenix'a 250 knight wtedy wiec.
Ale co do tematu bez knighta nie ma warow dlaczego:
Na kazdym ob,stacku rozroznia sie:
Blokera/ow
i shooterow
sioherow
a wiec do do grupy shoooterow palladynm ma najslabsze mozliwosci ofensywne wiec jest takim kondonem,bez niego na ob sie obejdziesz bez najta nie!
Knight jest swietny do wykonczen trapow ,bo pewnie nie widziles gran combo,
jest go najtrudniej zabic,wiesz no chyba ze jest taki cienki jak ty i wbijasz max 20 lvl..no ja na przyklad gralem magiem na rlu 80 i spokojnie robilem debili ze 150 pallkow,no kurde jakbym tu dalej sie rozdrabnial to by powstala bardziej chaotyczna wypowiedz niz jest,po drugie najtem to masz kasy jak lodu/pall to samo/i jak ty sadzisz ze na utanie vid jestes niewidzialny dla ludzi z wymyslonych twoich przyczyn to powodzenia ci zycze bo exiva jeszcze istnieje,i jak tam wyczytalem ze mozesz miec ten shielding co kinem to sp[adlem z krzesla pokaz mi palla ze 100 shielda
albo uzyj prostego kalkulatora na tibiabr.com ile czasu zajmie to palkowi a ile knightowi,ja osobicie nie szanuje palladynow poniewaz jest to teraz najlatwiejsza profesja do wyrobienia.
konczac profesje sa wyrobione tak aby w walce 1;1 byly rowne
przyjmijmy ze;
a wiec pall za 5k kupi 25, assasinek,oraz 2,5bp malych manasow
a ze taki knight ma na suple cala sume kupi kupi 5 bp manasow
i gonisz takiego najta a on ci ucieka jego haste kosztuje go 110 many czy tam 150 kolo nie pamietam a twoje zeby go doscignac
kolo 500 wiec twoje manasy na sviganie go skoncza sie 5 razy szybciej i wtedy taki najcik ktoremu zostalo np bp tych potow,a i ty zostales bez ammo goni ciebie i bije cie kto by padl?!
Widać ze znasz sie na rzeczy ^^
(...)i jak tam wyczytalem ze mozesz miec ten shielding co kinem to sp[adlem z krzesla pokaz mi palla ze 100 shielda(...)
Proszę bardzo :)
http://pl.tibialab.com/Servers-allplayers/filtrs-2/prof-paladin/
Kilku ich jednak jest :P
Każda profesja jest dobra, zależy kto jak ją gra.
Knight - ma uhp, exane mort, jest przydatny na stackach, ale jak go kupi na 150lvl jakiś chłop co miał max 20lvl to już ten najt się do niczego nie przyda.
Przykład: Vencebur z aldory...
http://i265.photobucket.com/albums/ii213/caveki_bucket/orororo.jpg
Druid/Sorc - by nimi grać to trzeba dobrze ogarniać bo na ob taki ed/ms ma ułamki sekundy by znaleźć drogę ucieczki. Gdy się dostanie w trapa to padnie w kilka sekund... Albo jak już napisałem kupi jakiś "ogar" 20lv hara. Przykład: Lord Chemas z aldory...
http://i265.photobucket.com/albums/ii213/caveki_bucket/orororo2.jpg
Pall - na obie nie ma łatwo. Statystycznie pada najszybciej. Ed/Ms ma utamke... ek ma uhp/exane mort... a rp składa się najszybciej z exura san...
Każdą profesją trzeba umieć grać i uciekać... z graniem to jeszcze sobie wiele osób radzi, ale z uciekaniem to gorzej. Przykład: 30pall złożony przez 30 maga w 5 sekund xd (nicku zamazałem bo to hunted har xd)
http://i265.photobucket.com/albums/ii213/caveki_bucket/yhymxd.jpg
Teraz 50% boci ciągle. 30% tylko co jakiś czas. 15% bardzo rzadko. 5% nigdy. Z tego z 20% kupiło hary, z 30% wybociło hara i niema zielonego pojęcia o grze. Pvp w tej grze zeszło na psy już z wprowadzeniem hotkeyów. Kiedyś chociaż trzeba było albo mieć bota i go umieć ustawić, albo dobrze ogarniać...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.