Pokaż pełną wersje : Opinie graczy o Tibii i CipSofcie.
Dla wszystkich pracowników CipSoftu jest bardzo ważne, aby dowiedzieć się, w jaki sposób społeczność tibijska ocenia ogólną pracę, jaką wykonują. Z tego powodu CipSoft zaczyna akcję, która będzie miała na celu uzyskanie szczegółowych opinii całej społeczności wobec produktów i oferowanych usług: Co działa bez problemów? Co można zmienić na lepsze?
Odnotowano w sumie 2084 graczy, którzy wypełnili formularz. Po dokonaniu oceny ich opinii CipSoft pragnie wreszcie przedstawić krótkie podsumowanie wyników.
http://img87.imageshack.us/img87/2915/feedbackgirl.jpg (http://img87.imageshack.us/my.php?image=feedbackgirl.jpg)
Przede wszystkim CipSoft zarejestrował ogólną poprawę pracy w porównaniu do ubiegłorocznego badania. To naprawdę świetny wynik, członkowie CipSoftu są bardzo zadowoleni z tego rozwoju. Z drugiej strony CipSoft dowiedział się, że istnieje jeszcze wiele innych rzeczy, które wymagają dalszej poprawy:
W porównaniu do roku 2008, CipSoft zrobił duży krok w kierunku wolnej od błędów gry. Wielu graczy wydaje się być w znacznym stopniu zadowolonym z rozwoju technicznego, jak również z częstotliwość aktualizacji. Z drugiej jednak strony, alarmująco szybko wzrasta liczba graczy, którzy uważają, że Tibia to raczej agresywna gra. Oczywiście, ten problem wzrasta głównie ze względu na problem nadużywania władzy, a więc poprawa tej kwestii od dawna znajduje się na liście.
Ponadto, wielu graczy podziela opinie, że zespół obsługi klienta jest bardzo tolerancyjny i hojny w swoich decyzjach. Tutaj zauważono niewielką poprawę w porównaniu z rokiem ubiegłym. Jednakże CipSoft zdaje sobie sprawę, że nadal nie odpowiada wystarczająco szybko na wiadomości e-mail od graczy.
Komunikacja CipSoftu w Internecie osiągnęła najlepsze wyniki, niemal w każdym aspekcie, a w szczególności w stopniu informacji graczy i czasu, w jakim te wiadomości trafiają do odbiorców. Dla większości z graczy, sposób komunikowania się CipSoft’u ze społecznością jest przyjazny i ciekawy pod względem treści. Według wielu opinii, komunikacja jest zbyt selektywna, więc ten aspekt powinien zostać zmieniony na lepsze.
Z reguły wspólnota docenia wysiłki CipSoftu, które mają na celu poświęcenie większej ilości czasu i energii na budowanie społeczności oraz na staranne zarządzanie produktem. Zostały już podjęte pewne kroki w kierunku rozwiązywania wszelkich problemów, które pojawiają się szybko, ale wciąż wielu graczy uważa, że CipSoft jest zbyt wolny. Ponadto, okazało się, że jest duże zapotrzebowanie wśród graczy na bliższy kontakt z CipSoft’em. Cała społeczność menedżerów ciężko pracują nad poprawą tego aspektu.
CipSoft dziękuje za konstruktywne i szczere opinie. Członkowie są bardzo zadowoleni z wyników, nie ważne, czy są one dobre, czy złe, ważne, że pomogą w ulepszaniu usług i produktów. Wszyscy gracze przekazali wiele pomocnych rad, które przydadzą się do już podjętych zadań. Z drugiej strony członkowie ekipy cieszą się, że otrzymali także kilka krytycznych opinii. W przyszłości CipSoft będzie bardzo starannie rozważać wszystkie komentarze.
piternet
13-05-2009, 12:24
Z drugiej jednak strony, alarmująco szybko wzrasta liczba graczy, którzy uważają, że Tibia to raczej agresywna gra.
Hah, no comment =D
Cóż, odnośnie treści całego news'a - dobrze, że nareszcie zaczęli brać pod uwagę zdania graczy na temat Tibii.
Silmendo
13-05-2009, 12:51
Bardzo mi się podoba ze cipsoft zwrócił uwagę na opinie graczy o tibi !
Ogólnie jest dobrze ^^
Kubaland
13-05-2009, 13:13
Chociaż chcą wiedzieć, co o tym sądzimy... Może być ;p
Ogólnie jest dobrze ^^
Zgadzam sie :D
GargoinX
13-05-2009, 13:27
My skill is 53 swording and 53 shielding
Arght, moje serce. Co do niusa; coś ostatnio CipSoft się stara i się coś dzieje. Może nadchodzą lepsze czasy dla Tibii. ;)
Trol'Trol
13-05-2009, 13:46
Ogólnie jest dobrze ^^
wlasnie zle bedza sluchac takich noobow zeby z pvp serverow zrobili non pvp
Może nadchodzą lepsze czasy dla Tibii. ;)
Dobre czasy to już były. 6-7 lat temu.
Aha..... Ale jak reportuje bottera to żaden GM nie odpowie, tylko jak napisałem kumplowi linka do tematu na Tibia.pl to tutor od razu napisał że to nie legalny link...
Ale ogólnie jest lepiej, tylko żeby GM'owie byli więcej online i było by OK
Aha..... Ale jak reportuje bottera to żaden GM nie odpowie, tylko jak napisałem kumplowi linka do tematu na Tibia.pl to tutor od razu napisał że to nie legalny link...
Ale ogólnie jest lepiej, tylko żeby GM'owie byli więcej online i było by OK
CipSoft pisał, żeby nie raportować botów, dlatego nie odpowiadają na raporty. Nieuczciwymi graczami zajmie się ten cały automatyczny system wykrywania botów.
Eh cipy dalej wciskają dzieciom kit a ci podziwiają cipsoft za to co on robi tak dużo eh żal zwłaszcza chce mi się smiac jak napisali o tej Agresji :D
@Topic
Buhahahaahahahahahahahah
Wylansowany
13-05-2009, 16:36
No, no, no, wygląda to coraz lepiej, cieszymy się, bo w koncu zrozumieli, że nikt tak nie będzie widział jak polepszyć Tibię jak sami gracze.
Czekamy na summer update! (a EURO dzisiaj znowu w górę ;/)
Markos_Knight
13-05-2009, 17:25
Eh cipy dalej wciskają dzieciom kit a ci podziwiają cipsoft za to co on robi tak dużo eh żal zwłaszcza chce mi się smiac jak napisali o tej Agresji :D
@Topic
Buhahahaahahahahahahahah
Jedyny co ma tu rację.... Głupie cipy... jak to można tak z biedzić fajną grę... Już nie raz pisałem na temat tego głupiego CipSoftu.... Kogo oni tam zatrudnili ?? Pewnie brazoli -.-
Głupie nooby, z was, jak się podniecacie wiadomością, że będzie mniej agresji... Pewnie macie 20 levele (w co wątpię, na pewno mniejsze) i padacie od 7 leveli hahahaha.... Nie chcecie padać ? To zapraszam na noobowskie serwery Non-Pvp ! Pvp jest dla normalnych ludzi, którzy nie boją się wyzwań i potrafią grać!
Tibia to tibia, a nie jakiś posra*y OTS!!!
Głupie nooby, z was, jak się podniecacie wiadomością, że będzie mniej agresji... Pewnie macie 20 levele (w co wątpię, na pewno mniejsze) i padacie od 7 leveli hahahaha.... Nie chcecie padać ? To zapraszam na noobowskie serwery Non-Pvp ! Pvp jest dla normalnych ludzi, którzy nie boją się wyzwań i potrafią grać!
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Markos Knight
Profesja: Knight
Świat: Chimera
Poziom: 13
Jak to sie fajnie mowi - you fail.
topic: Cos podejzanie sa chwaleni, chyba nie pytali polaczkow o zdanie, i cale szczescie.
Przepraszam najmocniej jaśnie oświeconych naiwniaków, ale cały ten news jest jakimś nieporozumieniem. Przypuszczam, że każdy doświadczony gracz czytał to co najmniej z uśmieszkiem politowania. Przecież to, co jest tam napisane, jest jednym, wielkim wałem. Chcecie prawdy? Zapraszam na Support Board.
Zarejestrowany69
13-05-2009, 19:24
Tibia = agresywna gra? >.>
To już wszystko jasne, kto wspolpracuje z cipsoftem :p
CesarzRoxy
13-05-2009, 20:54
Tibia = agresywna
niech wezma wp*zdu wszystkie serwery noob-pvp. Nobki będą mieli radoche. Chyba tylko tacy odpowiadali w ankietach. Co upade to tibia coraz gorsza. W tibie teraz dzieci neo graja to trzeba im jakoś ułatwić gre. Z noobów wiekszy zysk moim zdaniem, bo zabieraja rodzicom pieniądze i wydają na pacce. Placzą jak padna i nie grają. Trzeba zachęcić debili do gry uproszczjąc ją. Ja gralem od 7.5 bylo rox. 100 lvl to byl wyczyn. Teraz po ostatim uie mialem 115 i delete (hacked). Ahh tibia dla noobow. Soory za brak kultury ale takie są realia i ci prawdziwi gracze nie zaprzecza jak było kiedyś, a jak jest teraz... Tibia coraz bardziej upodobania sie do wiekszości gier mmo. Grałem w tibie daltego bo tu było takie coś jak ryzyko. Wiekszośco mmo polega na expieniu, expieniu, raidach jakis aren itp. Tibia była odmienna jednak zaczyna polegać na - exp, exp. Zero satysfakcji z pvp.
Trol'Trol
13-05-2009, 21:28
chcialo by ci sie meczyc 5 lat zeby wbic 100 lvl tak jak kiedys ??
Rocket Slayer
13-05-2009, 21:38
chcialo by ci sie meczyc 5 lat zeby wbic 100 lvl tak jak kiedys ??
Od tego były OTSy jak komuś coś nie pasowało. Nie myśl, że to idzie w drugą stronę.
Zaczynają udawać ze się przejmują. A i tak słuchają tutorów, dzieci które zdobyły to stanowisko dzięki sms. I coś mało tych opinii, czyżby to tylko te pozytywne? Jak chcą informacji to jest forum, posty o tibię 7.6 ciągną się już latami, tak jak i głosy krytyki dla ich "nowych" i "genialnych" pomysłów.
Jedyny co ma tu rację.... Głupie cipy... jak to można tak z biedzić fajną grę... Już nie raz pisałem na temat tego głupiego CipSoftu.... Kogo oni tam zatrudnili ?? Pewnie brazoli -.-
Prowokator, czy idiota? może jedno i drugie? :)
Prowokator, czy idiota? może jedno i drugie? :)
A może po prostu normalny koleś co pisze prawdę o cipsfocie
Vasudanin
14-05-2009, 10:51
A może po prostu normalny koleś co pisze prawdę o cipsfocie
Smialbym sie sprzeczac. Tylko idiota ocenia ludzi po servie, na jakim graja.
piternet
14-05-2009, 14:49
Skoro ten Cipsoft jest taki głupi, to dlaczego grasz/grałeś w Tibię?
Cipsoft tak jak każda firma jest nastawiony na zysk - który przynieść mu mogą osoby kupujące Premium Account. A ci są coraz młodsi. Cipsoft chce, aby jeszcze młodsze osoby grały w Tibię. Słuchają się więc także i ich.
Po za tym dlaczego Open Tibia Server ma być "posrany" (za przeproszeniem)? To po prostu serwer stawiany przez gracza.
CesarzRoxy
14-05-2009, 19:53
Zgadzam się w 100%. Tibia dla dzieci teraz jest. NIech zrobią wiecej serwerów-noob pvp. Bo teraz 1 peker w ciagu miesiąca i tak bedzie straszny.
Dobrze że Cip-y się w końcu zainteresowały opinią graczy ;)
Mam nadzieję że wyjdzie to nam wszystkim na lepsze :)
Super, nareszcie jakieś stosowne poczynania w kierunku ulepszenia atmosfery w tibii. Relacje między graczami a twórcami są ważne, przynajmniej dla mnie. Pokazali, że zależy im na naszej opinii i za trzeba ich docenić.
Super, nareszcie jakieś stosowne poczynania w kierunku ulepszenia atmosfery w tibii. Relacje między graczami a twórcami są ważne, przynajmniej dla mnie. Pokazali, że zależy im na naszej opinii i za trzeba ich docenić.
Buhahahahahahahha
Jesteś z Cipsoftu?
CipSoft zawsze bierze pod uwagę opinie graczy, a potem i tak robi po swojemu. Jedynym ich celem będzie zachęcić do kupna PACC. Ciekaw jestem, kiedy będzie można dostawać expa za reklamowanie gry, czy za nowych graczy, którzy nas polecą (100*'wbity lvl' expa za każdy lvl postaci, która nas poleciła).
Tak samo z AoL'em. Dlaczego go zniesiono? Bo jest niepotrzebny obok bless-pack?
A 50%+ expa za 1h grania zachęci do kupna PACC osoby, które nie grają zwykle po kilka godzin.
Jedynie zmniejszenie limitu staminy i spowolnienie jej regeneracji jest wgm samobójem, bo już kiedyś dzieci płakały, że mogą expić ~8h na dobę. Teraz to będzie już 'tylko' ~6h o.O
Ogólnie wcale nie uważam, żeby jakoś drastycznie mentalność Cip się zmieniła.
Zawsze pisali jak wiele znaczą dla nich gracze...
Oglądaliście może kiedyś reklamy wyborcze?
klabaternik
16-05-2009, 22:56
wiekszośc graczy jest sfruystrowana wiecznymi kickami lagami i niepewnoscią ..ze siedzac na cholernych demonach jakis debil w kicksofcie zawali robote i gracz padnie ZA NIC...za to ze jakis cholerny dureń zaawalił sprawe . brak mi cenzuralnych slow na tych pajaców ...moeg powiedziec tylko tyle ze biorą kase ale o gracza nie dbają....gram w tibie i wow i moge porównac obie gry pod względem supportu itp....otóż w warcraft jeśli masz jakis problem zgłaszasz go game masterowi i w krótkim czasie dostajesz odpowiedz , wskazówki lub ten zjawia sie osobiscie co mi sie zdarzyło . jesli masz disconect to w wow twoja postac znika a tutaj ginie bo jest głupi system battle ktory zaterzymuje postac w grze . mzoe i by nie było z tym problemu ale na domiar złego wieczne lagi ...planujesz tutaj mega quest np poi a tu lipa bo lagi i tzreba przekładać....KICKSOFT do pieca. to moja opinia -10000000/100 to jest ocena odpowiednia dla darmozjadów ktorzy zerują na naszej karcie kredytowej . mają niemałe pieniądze z tego więc mogliby rozwiązac pieprzony problem . tyle mam do powiedzenia .
Na chwilę obecną, Cipsoft jest bandą krawaciarzy, którzy wyrośli z gier i traktują je wyłącznie jako biznes.
Nie będę karmił pieniędzmi jakiegoś spasionego od biernego trybu życia tłuściocha, który siedzi tygodniami nad mapmakerem i proposal boardem, aby zrobił kolejny gówniany update, który spartoli wszystko to, co mogło w pewnym sensie robić za zaletę, plując sobie w brodę, że mogłem te pieniądze przeznaczyć na przykład na piwo. Rzygi mi podchodzą pod gardło, gdy wyobrażam sobie jakiegoś znerdowaciałego krawaciarza, który twierdzi, że zna się na robieniu gier, a tak naprawdę wykonuje swój zawód mechanicznie, bez jakiejkolwiek pasji, w celu nachłapania się kasy od DEBILI, którzy jeszcze im płacą ciężkie pieniądze za możliwość grania w zbugowaną i tandetną kichę. Ja się pytam, gdzie się podziała ta magia gier sprzed kilku lat? Gdzie ten wspaniały klimat fantasy, który potrafił sprawić, że gracze ze łzami w oczach przemierzali Świat Magii i Miecza? Ano nie ma. Zdemoralizowana i niewykształcona umysłowo dzieciarnia domaga się coraz to bardziej absurdalnych ułatwień, oraz miejsc do expienia, które ograniczają myślenie gracza prawie do zera. Cały gameplay jest dostosowywany przez nowe pokolenie pseudograczy, takich jak na przykład 12 latki, które nigdy nie zasmakowały tego, co było w tej niegdyś udanej grze smaczne. Cały support, włącznie z ekipą skretyniałych idiotów o wdzięcznej randze "Gamemaster", jest jednym z wielu wrzodów na dupie, tej straconej już firmy. Nie ma co gdybać - Tibia już nie będzie taka jak kiedyś. Nie nastawiajcie się na to, że cokolwiek się w tej grze poprawi. Prędzej upadnie, niż Cipsoft pójdzie po rozum do głowy.
Moim zdaniem, jeżeli należysz do pokolenia "hi okolnir yes", co chwilę się patrzysz na licznik expa, oraz masz doła, gdy zaliczysz "waste", to znaczy, że jesteś piramidalnie głupi. Właśnie to, jest no liferstwo - Nie liczy się to, ile godzin siedzisz, ale to, co masz w głowie, ponieważ wpływa to na Twoje podejście do pikselowego świata. Zastanawiałeś się kiedyś, po co ustanawiasz sobie cele typu wzniesienie się na określony pułap levelowy? Jeśli nie potrafisz sobie sam na to pytanie odpowiedzieć, to zrobię to za Ciebie - Jesteś durny.
Trol'Trol
17-05-2009, 00:09
wiekszośc graczy jest sfruystrowana wiecznymi kickami lagami, jesli masz disconect to w wow twoja postac znika a tutaj ginie bo jest głupi system battle ktory zaterzymuje postac w grze . .
nie przesadzaj jajakos nie mam kikow lagow moze masz slabego neta ?
a jak sobie to wyobrarzasz na wojnach np bijesz sie przegrwyasz wylaczasz gierke i cie wylogowoje wes zal daj spokoj wtedy to juz w tibi pvp bylo by bez kitu marne bije cie ktos ty dajesz loga zall
CesarzRoxy
17-05-2009, 00:12
@up 100% prawda
Cipsoft liczy tylko kase. Gra stała się zbyt banalna. Coto było za 7.6 kiedy sdeki trzeba było celować recznie. Zabić prostego draga było trudne. 40 lvl to było osiągniecie. A teraz ? 10-latek potrafi 60 lvl wbic w 2 tygodnie.
klabaternik
17-05-2009, 03:18
nie przesadzaj jajakos nie mam kikow lagow moze masz slabego neta ?
a jak sobie to wyobrarzasz na wojnach np bijesz sie przegrwyasz wylaczasz gierke i cie wylogowoje wes zal daj spokoj wtedy to juz w tibi pvp bylo by bez kitu marne bije cie ktos ty dajesz loga zall
moze trochę pzrekombinowuję i jestem z obozu world of warcradft ale zrobiłbym sam cos takiego co by rozwiązywało problem. np otóż jezeli wywala nas z gry tzn mamy kicka nasza postac automatycznie znika , jezeli chodzi o pvp wprowadzilbym jakies punkty za agresje , np za zabicie kogos na odpowiednim levelu jako player killer dawaloby tych punktow najwiecej :)) inne punkty to bylyby punkty honoru ktore bysmy dostawali za zabijanie takich szumowin jak pk czy rs :D powiedzmy ze na swiatach pvp takie punkty by cos dawaly ;)) i byloby fajnie hehe . wracajac do tematu , łącze mam takie sobie 1mbs....ale na takie cos jak tibei powinno starczac jesli mi wow płynnie smiga :D a co do kicksoftu jest źle....problemami graczy nei powinien zajmowac sie gm czyli jakis pajac co mu ego sie podnosi bo ktos słaby prosi o pomoc ( a w rzeczywistosci to 12 latek ) tylko CM
klabaternik
17-05-2009, 03:22
@up 100% prawda
Cipsoft liczy tylko kase. Gra stała się zbyt banalna. Coto było za 7.6 kiedy sdeki trzeba było celować recznie. Zabić prostego draga było trudne. 40 lvl to było osiągniecie. A teraz ? 10-latek potrafi 60 lvl wbic w 2 tygodnie.
ta , hehe a pamietam jak wbilem 30 lv sorcem...jakie spustoszenie robiłem wsrod graczy gdy sobie tak wszedłem na np folde XD jak ktos takiego rzeznika zoabczyl to bylo naprawde "smierc w oczach" :D gdy wbiłem 50 to była jeszcze wieksza frajda :D....naprawde wtedy taki lv coś oznaczał....a oznaczał " jestem doswiadczonym graczem"...o dziwo z kazdym nowym updatem zaczałem coraz bardziej tej gry nie rozumiec..i coraz trudniej mi było sie odnaleśc w nowych warunkach .
Trol'Trol
17-05-2009, 03:29
no ale nie moze byc tak jak ty muwisz ze jak mamy kicka to nasza postac znika idziesz kogos bic lub na jakiegos kozak potwora nie dajesz rady odlaczasz neta :D i cie wylogowuje glupie by to bylo chyba no ale wumie mogli by tak zrobic ze od ataku potwora ni mialo by sie pz i przy kiku by wylogowywalo
sirbudrys
17-05-2009, 12:48
Gram w tą gre bardzo dlugo nie ktore zmiany po pieram ale wiele nie np uh i zmuszanie graczy do kupowania potionow. Za starych czasow z uh knajt na wysokim lev byl nie zmiertelny wrecz a na potionach 3-4 osoby i nie stety pada. Wiele potworow po doawano i nowych miejsc co jest na +. Wielkim minusem według mnie jest automatyczne kasowanie hara o ile sie wczesniej dostalo bana za botowanie nie mozna dostac kolejnego bana w ciagu 6 mies w innym wypadku kasacia, ktora mi sie przydarzyl a po uplywie bana za botowanie 2 tyg puzniej zostalem schakowany regola 2 a c czyli urzywanie powiedzmy wolgaryzmow co w lumaczeniu na polski wcale znie oznaczalo wolgaryzmow. Haker pisal na trade i geam chanel ze ma zdjiecie nagiej siortry 19 lat i potme poadawl linki. Cipsoft nic nie robi jak gracz mial haka. 3 tyg temu mialem wlamanie z zagranicy i moj 114 rp zostal calkowice oskubany ciesze sie tylko ze nie wbil mu bana ani nie dedal specjalnie. Pozdrawiam wszystkich Gomiś
sirbudrys
17-05-2009, 12:54
Po pieram takie rozwiazanie z wowa zeby psotac na kicku byla automatycznie wylogowana. w 5 dni z 90 na 98 lev wbilem potem przez 3 mies spadlem na 89 i haked kasacjia chara. 90% dedow moich byla wina kickow i mas kickow. Od czasow tibi z uh naprawde oni tylko kase licza. Doswiaczony grac majacy znajomych i kase moze wbic w mies 100 lev karzda profesja. Jak oni nie zaczna brac sie za rejestrowanie kto sie leguje po adresie ip czyli haker jak inne ip to nie powinno dawac sie zalogowac !!!! Na askarze w ciagu 2 mies wala hakow przeplynetla i nawet doswiadczeni gracze zostali shakowani programy zapory nic nie pomaga. Po nowym up 3 dni mija zostaje schakowany 2kk z paka poszlo nawet worms zakosil haker :PX(
Moim zdaniem, jeżeli należysz do pokolenia "hi okolnir yes", co chwilę się patrzysz na licznik expa, oraz masz doła, gdy zaliczysz "waste", to znaczy, że jesteś piramidalnie głupi. Właśnie to, jest no liferstwo - Nie liczy się to, ile godzin siedzisz, ale to, co masz w głowie, ponieważ wpływa to na Twoje podejście do pikselowego świata. Zastanawiałeś się kiedyś, po co ustanawiasz sobie cele typu wzniesienie się na określony pułap levelowy? Jeśli nie potrafisz sobie sam na to pytanie odpowiedzieć, to zrobię to za Ciebie - Jesteś durny.
To bylo wg mnie chyba najmadrzejsze cos co kiedykolwiek napisales. Ale obecnie w tej grze malo kto skmini co Xr3 mial na mysli, a jesli bedzie probowal to jedynie nabawi sie ostrego bolu glowy po ktorym bedzie musial poexpic. Wlasnie to jest najwieksza przywara tej gierki i dla mnie dlatego jest ona beznadziejna. Wszyscy tylko exp i exp, chociaz nikt nie potrafi odpowiedziec na pytanie "po co?".
Po prostu cipsoft zaczął niszczyc tą grę jak się dowiedział że można na niej zarobic później dzieci miały już łatwo więc mogły grac i cały czas nażekały że jest zbyt trudno a z porządnej interesującej gry zrobili męczącą nudną i monotonną grę jeszcze sam pamiętam jak stałem na 30 lvlu pod depo z red skullem i nikt mnie nie ruszał albo jak się poszło w 7 osób na hunt na dragona i poleciał Fire Sword jacy wszyscy byli w tedy ucieszeni z tego hunta nikt się nie przejmował że expa się nie wbiło że kasa z hunta się nie zwróciła każdy był zadowolony że się biło dragona a jaki był strach jak się szło z venore do thais człowiek mijając jakieś dedy od gsa modlił się i powtarzał że by tylko mi on nie wyskoczył a na mintawin jak szedłem z kumplem w tedy mieliśmy po 50 levele chodziliśmy tam coś koło 45 minut puźniej kumpel padł a ja cudem uszedłem z życiem to była w tedy gra a nie jak teraz co jedyny cel to idz zabij weź z niego przedmioty tyle żal takiej gry
Markos_Knight
19-05-2009, 16:04
Hoo ho, kilka osób było przeciwko mnie oraz kilka ze mną... Kilka osób mnie nazwało idiotą... Wiecie co....? Ehh... szkoda mi słów...
Może niektóre otsy są fajne, ale teraz głównie robione są również przez ok. 12 latków.... Pójdziesz na rata dostajesz 99999999...999 Exp i masz już 300 lvl.... żadnej zabawy -.- ......((Nawet już do kitu są te wszystkie otsy DB,Naruto itp.)) Teraz tibia się robi jak te otsy.... i jak inne gry mmo.....
Cipsoft się zdziwi jak i nooby przestaną grać.... tibia przestanie istnieć czy wrócą stare czas ??
@Down
Ta szczególnie te z expem x99999..... -.^
Może niektóre są fajne.... ale jest takich tylko kilka
GargoinX
19-05-2009, 20:53
Tibia nie może stawać się jak OTSy, to OTSy stają się jak Tibia. Nie mogę się nadziwić, że jeszcze tego nie pojmujecie.
Tibia nie może stawać się jak OTSy, to OTSy stają się jak Tibia. Nie mogę się nadziwić, że jeszcze tego nie pojmujecie.
Kiedyś tak było teraz jest wręcz przeciwnie Eq na początek,Solo Poi,Zwiększanie expa i loota łatwe zdobywanie niegdyś legendarnych item typu Golden Helmet,Golden Boot,Great Shield,Great Axe, ITD brakuje tylko mana rune którą w jakimś upie na pewno zobaczę
Alex chyba wydzwoni szóstą, GDY dostanie cynk, że przedmiot, który posiada najprawdopodobniej jako jedyny, leci z Ghazbarana, lub innego nakoksowanego krówska.
TaJemniczy
20-05-2009, 00:13
Dobrze że robią sondy,ale może wzięli by się za stabilność tej gry ;)
Całkowicie popieram Frezko, nie będę oryginalny mówiąc,że kiedyś tibia była lepsza...
Ja najlepiej wspominam tą grę z okresu, gdy byłem noobkiem, który zabijał ludziom raty do treningu, bo myślał że ktoś je na nich zlurował i są AFK...
Pamiętam jak zrobiłem pala na miecze i stwierdziłem że sobie bez magii poradzę. Na 12 lvlu pierwszy czar kupiłem xD
Nie pamiętam wersji Tibii, ale pamiętam że wtedy dla PACC było tylko Edron.
Chociaż już wtedy stały wszędzie 11lvlowe druty.
Kiedyś tak było teraz jest wręcz przeciwnie Eq na początek,Solo Poi,Zwiększanie expa i loota łatwe zdobywanie niegdyś legendarnych item typu Golden Helmet,Golden Boot,Great Shield,Great Axe, ITD brakuje tylko mana rune którą w jakimś upie na pewno zobaczę
Z drugiej strony, gdyby nie pewne 'uwstecznienia' w stosunku do OTS, jak podrożenie run i osłabienie magów, to dzieci rozniosły by tą grę jeszcze wcześniej.
Nie oszukujmy się. Największą plagą obok typowych noobów są właśnie PG. Dzieci i ich postacie na 200 lvlach.
Maniak69
21-05-2009, 11:43
Doszło do tego, że OTSy są bardziej tibijskie i klimatyczne niż sama tibia. Co nie jest wielkim wyczynem...
Doszło do tego, że OTSy są bardziej tibijskie i klimatyczne niż sama tibia. Co nie jest wielkim wyczynem...
Że k...a co? Daj mi IP tego bardziej klimatycznego OTS'a, proszę.
variateczek
22-05-2009, 15:15
W porównaniu do roku 2008, CipSoft zrobił duży krok w kierunku wolnej od błędów gry. Wielu graczy wydaje się być w znacznym stopniu zadowolonym z rozwoju technicznego, jak również z częstotliwość aktualizacji.
[...]
Powinno być 'z częstotliwości'.
golden-adi
22-05-2009, 16:47
dobrze że zaczeli brać pod uwage opinie graczy według mnie do podstawowych outfitów można było zdobywać addony;)
Maja wrocic dobre czasy?
Cofnijmy motor gry i PZ do 7.6 a grafikę z questami i addonami zostawmy i co mamy? Tak właśnie mamy nasza Tibie.
Tylko ze wszyscy pallowie bd retired xD:p
Owszem, relacje między Cipami, a nami są ważne, ale też nie można sprzeczać się z faktem, że kolejne update w jakiś sposób pogarszają grę. grając w Metin 2 czy Last Chaos po krótkim czasie się dowiemy, że kiedy padniesz, to nic nie tracisz. Tibia jest jeszcze na szczęście inna. dzięki temu, że tracimy skille, expa i eq po dedzie tibia daje nam ryzyko z gry, a jak to się mówi "jest ryzyko, jest zabawa" s tym, że Cipy zabierają nam tą zabawę
Jak dla mnie to oni teraz liczą się tylko z kasą...duża ilość światów powoduje to że dajmy na to na świecie na którym ja gram (Arcania) powiedziałbym, NIE MA GM'a który by coś robił...!!!!!!! po trade krążą linki, wiadomo hack...ale co z tego że ja to wiem skoro inni nie wiedzą i wejdą ? Albo powinni wprowadzić automat ban za link po prostu albo nie wiem w sumie co...tylko szkoda mi tych którzy za niewiedze tracą konta...kiedyś miałem podobnie...na szczęście teraz jestem ostrożny i na pewno w takie gówna nie wchodze.A co myślą inni nie wiem.
Zegar_muminka
31-05-2009, 22:06
Ten tekst był pisany z ironią? To żart autora? Nie? Czekajcie, to Cipsoft ma teraz prima aprilis? Już bardziej wierzę w zapewnienia rządu, ze będzie lepiej, niż w to co pisze Cipsoft.
PS.: To moze najlepiej zrobić OTSa Hardcore exp 1x, questy grupowe itp. OTS, który zmusza do pracy grupowej. Dzieci sobie tam nei poradzą xD.
koxx1992
17-07-2009, 14:15
Kiedy Bena Nowe Serwy Wiedza Admini?x(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.