Pokaż pełną wersje : Spoiler 469 i konkurs!
Witajcie drodzy użytkownicy!
Zapewne przypomnicie sobie moje słowa, gdy twierdziłem, że spoile się pojawią, będą rozwiązania, oraz Wasze wątpliwości zostaną rozwiane. Nadeszła właśnie ta chwila dotycząca sekretów i mitów Tibii! Tego, czego tak starannie szukacie!
Z pewnością niektórzy z Was wiedzą, że moje doświadczenie w tych tematach jest niemałe, a główną moją specjalizacją jest 469, język beholderów, oraz 4 6 9 - czyli kryminalne zagadki tajemniczej Rasy. Ludzie tacy, jak Pan Klocek, czy neopostman mogą spokojnie poświadczyć o tym. Jeśli zaś nie wierzycie ich słowom, przeczytajcie Kompendium mojego autorstwa i sami stwierdźcie: "Czy mógłby to napisać człowiek niekompetentny i bez wiedzy?".
Ale do rzeczy - co Wam oferuje?
Oferuję Wam głównie spoiler, a mianowicie 150 stronicowy artykuł z deszyfratorem, algorytmami i opisami Rasy Beholderów, jak i ich języka. W ową pracę wchodzi też opis 4 6 9. Niemniej jednak spoiler tego pierwszego jest pełny.
Cóż Wam da deszyfrator? Tłumaczenie tekstów z "Hellgate Library", gdzie jest ukryta wielka wiedza nt. sekretów Świata Tibijskiego, nawet na temat zagadki Miecza Furii. Oto jedna z ksiąg.
I Regał Księga I
Każde stworzenie musi być w posiadaniu wiedzy dla którego nieba płacze i przeprosić jedno z nich!
Miłość jest spełnieniem, gdy są nad Tobą.
Myśl, gdy tego dokonujesz, ale pamiętaj, że sens Miłości jest wtenczas zagrożony.
Widać, że księga jest o treści religijnej, lecz nie przejmujcie się. Tak wyglądają pierwsze dwie. Azaliż tu też są pewne ciekawe informacje dotyczące tej tajemniczej rasy.
Czego pragnę wzamian? Niewiele.
Każdego z pewnością stać na wpłatę jedynie 30zł. Po osiągnięciu odpowiedniej kwoty na koncie - spoiler zostanie przekazany całej Tibii.pl a pośród autorów wpłat zostaną wylosowane:
1. Brudnopis Księgi, czyli pamiątka, jak 469 było rozgryzywane. /lub/ PACC na rok.
2. Książki, które mnie naprowadziły na rozwiązanie sekretów. (koszt: 500zł).
3. PACC na rok
i wiele innych!
W zależności jaka kwota mnie zadowoli.
Co ja Wam dam? To w zależności od sytuacji w której mnie postawicie wraz z administracją.
1. Bez supportu i reklamy:
-Po otrzymaniu odpowiedniej i zadawalającej kwoty od użytkowników po ustalonej kwocie, przykładowo 30zł spoiler zostaje upubliczniony na stronie Tibii.pl i jest w spisie spoilerów.
-Zostają rozlosowane nagrody w ilości 3.
-Żegnam się już na zawsze z Tibią.
2. Z supportem i reklamą:
-Po otrzymaniu odpowiedniej i zadawalającej kwoty od użytkowników po ustalonej kwocie, przykładowo 30zł spoiler zostaje upubliczniony na stronie Tibii.pl i jest w spisie spoilerów.
-Zostają rozlosowane nagrody w ilości 10+
-Część przychodów otrzymuje serwis Tibia.pl, by mogła zainwestować w szybkość serwera itp.
-Pracuję dla Tibii.pl przez następny rok (licząc od publikacji spoilera) niekoniecznie na pozycji moderatora w przykładowo dziale RPG + sekrety, gdzie będę wyrażał swoje zdanie nt. sekretów, co można byłoby zrobić, z czym ma to aluzje, za co powinienem się zająć. Czyli jestem do dyspozycji użytkowników na stanowisku "Doradcy" w tym dziale.
-Biorąc pod uwagę powyższy punkt publikuję swoje wszystkie prace dotyczące rozwiązań sekretów i moich domysłów jedynie na Tibia.pl.
-Daję specjalne lekcje użytkownikom Tibii.pl, jak czytać prawidłowo 469.
-Dodatkowo będę tłumaczył użytkownikom z języka: angielskiego, włoskiego, (może wkrótce) niemieckiego.
Łatwo zauważyć, że lista kolokwialnie mówiąc plusów w sytuacji, gdzie Tibia.pl będzie supportowała owe wydarzenie jest dłuższa.
W razie braku zaufania od strony administracji - mógłbym pokazać zapiski pod warunkiem przyjazdu w moje okolice.
I co, Tibio.pl?! Pozwolicie mi oddać Wam spoiler 469?!
Jesteście za?!
Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do głosowania, Piombon.
P.S. Przepraszam, jeśli w złym dziale, ale ten zdawał mi się być najbardziej odpowiednim.
own3d, a myślałem że dziś mnie na tym forum nic nie rozbawi .
..::QRAS::..
16-05-2009, 14:14
te pieniadze lepiej na dom dziecka przeznacz , beda z wiekszym pozytkiem : \
I co, Tibio.pl?! Pozwolicie mi oddać Wam spoiler 469?!
Jesteście za?!
Zapytaj jeszcze raz po tym jak wytrzeźwiejesz.
przyjmujesz koreanskie wony ?
Otóż staję przed wyborem:
Kupić 7-8 browarów, albo jakieś durnowate książki w Tibii (nawet nie wiem co to jest i na co mi się przyda). Chyba jednak kupię ten 469 oo yeah!
Skullcracker
16-05-2009, 14:55
Wszystko brzmi imo dobrze, z wyjątkiem jednej rzeczy....czemu akurat tibia.pl ?
Przecież to oczywiste, że dla większości tutejszych ludzi język beholderów jest czymś czym nie watro się zajmować, gdyż lepiej jest zająć się rozwojem postaci lub bluzganiem na wszystkich dookoła. O tym, że i tak prawie każdy chciałby posiadać wiedzę tych starożytnych istot, tylko dla siebie już nie wspomnę.
RailChris
16-05-2009, 15:08
Omg :D
Kolego kogo ty chcesz oszukać, nas czy siebie?
Dr. Omader
16-05-2009, 16:57
Autor zapomniał dodać, że tak po 30zł planował zebrać 80 tysięcy złotych xD
Na prośbę pokazania dowodów odpowiedział, że nie pokaże nic, bo każdy element może za dużo zdradzić. :D
A na pytania o to jak odprowadzi podatek, jak to zaklasyfikuje i jak to rozwiąże prawnie nigdy nie odpowiedział olewając je ;)
Na prawdę sądziłeś, że Neo z tobą na serio rozmawiał, że jesteśmy tym zainteresowani? :D
O-m-g 0.0
Niezly hardkor :D
Drom, moze sie skusimy?: >
@Edit:
Statystyki Forum Tibia.pl
Członków: 173,532
Dobrze, ze nie pomnozyl tych 30zl przez liczbe uzytkownikow :D - ponad 5mln zl ;d
GargoinX
16-05-2009, 17:32
Coś za duże te wymagania stawiasz, miałbyś więcej korzyści od nas. ;>
Ej, ej! Tylko się nie załamuj, że nie zarobisz 80.000zł (?). ;)
OMG. Nie podałeś nr konta :?
Jeśli to prowokacja, to świetna :D
Naprawdę, jestem pod wrażeniem.
Mam nadzieję, że w przypadku braku współpracy, nie opuścisz jednak Tibii ;)
Hahahaha, ten człowiek, to naprawdę potrafi rozbawic : P.
Jakoś to nie wyszło...
To bardziej przypomina mi telefony z reklamą pościeli niż cokolwiek innego. Tam też wszystko jest świetne do otrzymania rachunku...
Myślałem, że po artykułach na tibia.o(m)rg stać cię na coś lepszego niż takie coś.
Res Khmer
16-05-2009, 18:06
Ja Ci proponuje 10 tys zł ode mnie. Nawet koszty notariusza, który sporządzi stosowną umowę sprzedaży praw autorskich pokryje ja. Wchodzisz w to?
Hahahyhahahahahahhahahahha ROTFL LEZE LEZE. Zrobcie jakis dział pt "Kwiatki użytkowników" i to tam wrzućcie !! HAHAHAHA
Szybciej zarobisz te 80 tys. złoty jak bedziesz klikal w reklamy ;)
Otóż staję przed wyborem:
Kupić 7-8 browarów, albo jakieś durnowate książki w Tibii (nawet nie wiem co to jest i na co mi się przyda). Chyba jednak kupię ten 469 oo yeah!
Ja już kupiłem. Naprawdę warto, polecam! ;)
@Edit:
Statystyki Forum Tibia.pl
Członków: 173,532
Dobrze, ze nie pomnozyl tych 30zl przez liczbe uzytkownikow :D - ponad 5mln zl ;d
No co ty ? przecież wiadomo że 3/4 userów tibia.pl to moje multikonta :<
Ja już kupiłem. Naprawdę warto, polecam! ;)
Browary?
@topic: Ja nawet jestem skłonny w to uwierzyć. Ale niestety przetłumaczona książka to raczej słaby dowód.
Szczerze? - > rzadko pisze na forum, ale widząc 3/4 odpowiedzi na jego propozycje krew zalewa.
1. Jeśli się wam nie podoba, jest sonda ( zagłosujcie na 'nie' ). Unikniemy głupich komentarzy, które nic nie wnoszą i tak właściwie świadczą tylko o was
2. Ja mu wierze w większym stopniu ale z drugiej strony nie wydaje mi się, że wymagało to aż 150 stronicowej pracy. Sam interesuję sie tym tematem, ale tak daleko to nie zaszedłem.
Według mnie ten temat nie jest trafnym pomysłem. Jeśli to JA bym odkrył / odkodował język 469 wystarczyłaby mi sama satysfakcja, wykonawszy to jako jedyna osoba. Z drugiej strony teraz wiem, że prawdopodobnie (85%) język beholderów jest do zrozumienia.
P.S. Admini, a nawet zwykli forumowicze powinni przedstawiać jakiś poziom kultury/inteligencji/obycia i przestać się wypowiadać jeśli nie mają nic ciekawego do powiedzenia :cup:
Edit
Down@:
A kto powiedział że regulamin forum musi łączyć się z zasadami honoru/ zasadami kultury?
Dr. Omader
16-05-2009, 20:07
Szczerze? - > rzadko pisze na forum, ale widząc 3/4 odpowiedzi na jego propozycje krew zalewa.
1. Jeśli się wam nie podoba, jest sonda ( zagłosujcie na 'nie' ). Unikniemy głupich komentarzy, które nic nie wnoszą i tak właściwie świadczą tylko o was
2. Ja mu wierze w większym stopniu ale z drugiej strony nie wydaje mi się, że wymagało to aż 150 stronicowej pracy. Sam interesuję sie tym tematem, ale tak daleko to nie zaszedłem.
Według mnie ten temat nie jest trafnym pomysłem. Jeśli to JA bym odkrył / odkodował język 469 wystarczyłaby mi sama satysfakcja, wykonawszy to jako jedyna osoba. Z drugiej strony teraz wiem, że prawdopodobnie (85%) język beholderów jest do zrozumienia.
P.S. Admini, a nawet zwykli forumowicze powinni przedstawiać jakiś poziom kultury/inteligencji/obycia i przestać się wypowiadać jeśli nie mają nic ciekawego do powiedzenia :cup:
Każdy ma takie samo prawo wyrażać swoje zdanie na dany temat jak i Ty.
Bez znaczenia czy jest to opinia chwaląca czy wyśmiewająca tak długo jak długo przestrzega się regulaminu forum(w tym zasad kultury) taka opinia ma prawo bytu jako część dyskusji.
Taa... Takie RPG tylko w Tibi, ze mozesz sobie wszystko kupic.
"Czy mógłby to napisać człowiek niekompetentny i bez wiedzy?"
Niekompetentny nie, ale z wiedza podstawowa o 469 i 4 6 9 tak.
Jednym slowem - jezeli masz jakas tajemnice to zabierz ja do grobu a na ten czas wracaj na torga otumaniac newbie graczy podniecajacych sie 469 a nie majacych o tym zielonego pojecia.
Johanes19
16-05-2009, 22:05
円されることがありますか?
Trafnie to ujales mlody czlowieku!
Niekompetentny nie, ale z wiedza podstawowa o 469 i 4 6 9 tak.
Nie mam wiedzy podstawowej, jaka jest roznica miedzy 469, a 4 6 9??
Rocket Slayer
16-05-2009, 22:19
Dziewczyna mi powiedziała, że bardziej woli dostać ode mnie spoila na 469 niż drogą torebkę, którą jej chciałem wręczyć z okazji urodzin. Także jeśli chodzi o szczegóły transakcji, proszę zadzwoń do mnie na 0 700 880 700. Zgadamy się. Bo wiesz... po tej torebce nie mam już kasy, więc czy mógłbym ci za to dać 2 worki kartofli? plx trade
A tak serio - Jesteś aż takim frajerem, że masz nas za nich?
Swoją drogą... na co można wydać te 30zł... :)
Nie mam wiedzy podstawowej, jaka jest roznica miedzy 469, a 4 6 9??
Bo IS = 2,66768
gdzie IS to Invisible Spacebar
te pieniadze lepiej na dom dziecka przeznacz , beda z wiekszym pozytkiem : \
Myślałem nad tym, ale lepiej przeznaczyć na chore dzieci, albo chociaż na dziecięce hospicja.
1.Autor zapomniał dodać, że tak po 30zł planował zebrać 80 tysięcy złotych xD
2.Na prośbę pokazania dowodów odpowiedział, że nie pokaże nic, bo każdy element może za dużo zdradzić. :D
3.A na pytania o to jak odprowadzi podatek, jak to zaklasyfikuje i jak to rozwiąże prawnie nigdy nie odpowiedział olewając je ;)
4.Na prawdę sądziłeś, że Neo z tobą na serio rozmawiał, że jesteśmy tym zainteresowani? :D
1. Nieporozumienie. ; ) Ta kwota jest o wiele niższa.
2. Szkoda, że:
a) nie odpowiadałeś na żadny mój PW z pytaniami, jakich pragniesz dowodów, a na spotkanie byłeś podobno nie zadowolony.
b) byłem Ci wręcz gotów oddać dowody do pełnego wglądu.
3. Jakie pytania? Nigdy ich nie było.
4. Ty może nie, ale on pewnego czasu był zdecydowany. Długa historia.
*. Mam nadzieję, że nie odczujesz tego jako konfrontacji, tudzież ataku.
Coś za duże te wymagania stawiasz, miałbyś więcej korzyści od nas. ;>
Ej, ej! Tylko się nie załamuj, że nie zarobisz 80.000zł (?). ;)
Na charytatywności się nie zarabia.
Od tego jest podpunkt "potrzeba poprawek".
Jak już wspominałem - to nie jest ta kwota.
@Down
Delikatnie mówiąc - chciałbym oddać to co udało mi się stworzyć.
I co chciales osiagnac piszac ten temat? Popularnosc? Zarobic? Get a life.
#Up
To sobie odpusc? Taka wiedza jest bezcenna chyba, ze wszystkie informacje sa wyssane z palca. Tak samo jakbym napisal wszystko co w ciagu roku udalo mi sie odkryc/opisac i danie takiej wiedzy kazdemu ktory zaczyna grac w ta gre jest dla mnie smieszne.
piternet
16-05-2009, 23:18
Także jeśli chodzi o szczegóły transakcji, proszę zadzwoń do mnie na 0 700 880 700.
Ey weź to skasuj, jeszcze gość naprawdę zadzwoni!
@Topic
Niestety takie czasy, że Tibijczycy raczej woleliby wydać te 30 zł na kasę na allegro niż na odszyfrowanie języka beholderów. Klimatu RPG to już w Tibii nie ma, lepiej na Ultimę się przesiądź.
Browary?
No ba.
@Down
Delikatnie mówiąc - chciałbym oddać to co udało mi się stworzyć.
Oddać, sprzedać? Albo przyznaj się od razu, że to temat zrobiony dla śmiechu, i tak uwierzyły ci maksymalnie z 2 osoby.
Alanus Lutinum
16-05-2009, 23:27
Od czego by tu zacząć...
- 469 to język w mało znanej grze komputerowej, a ty chcesz kilka tys. zł za wskazówki do jego rozwiązania? Coś mi tu śmierdzi.
- CipSoft mógłby także sprzedawać spoilery.
- Tysiące graczy próbowało rozwikłać zagadkę języka, ci którzy rzekomo rozwiązywali byli wyśmiewani i okazywali się oszustami, ty jesteś następnym.
- Pochodzisz z torga.
- Od długiego czasu wciskasz te bajeczki z tym, że sprzedajesz wskazówki, z tego co wiem to paru frajerów się nabrało.
Ja też rozwiązałem tego questa. Nic ciekawego, nie chwalę się tym, bo nikt nie uwierzy z resztą całkiem sporo osób wie o co chodzi z tym 469.
A na pytania o to jak odprowadzi podatek, jak to zaklasyfikuje i jak to rozwiąże prawnie nigdy nie odpowiedział olewając je ;)
hah, takie cos to sie pierze a nie placi podatki
Falcon Wings
17-05-2009, 11:38
Widzisz, tak to juz jest na tym forum.
Ja osobiscie Ci wierze. Jezeli to klamstwo, to mnie oszukales- logiczne.
Niewiem jak trudno jest rozwiazac 469, ja w kazdym razie go nie rozwiazalem po wielu miesiacach pracy. Jezeli Ty go rozwiazales- chyle czolo.
Jezeli probujesz dzieki temu zebrac pieniadze na cele charytatywne- masz moj calkowity respekt.
Wybrales jednak zle miejsce. Tu Ci nikt nic nie zaplaci, bo:
a) Nie uwierzy dopoki nie zobaczy
b) Woli przepic cala kase albo wydac na pacca, na itemy z allegro, et cetera
c) Nie obchodza go jakies tam mity, jakies tam 469 i jakis tam klimat. Wazny jest lvl.
Ja sam chetnie bym przeczytal te wszystkie ksiegi w jezyku polskim, ba, nawet w angielskim. Ale uwazam, ze to Twoj sekret. Powinienes go zatrzymac dla siebie. Tyle czasu nad tym pracowales, tyle na to poswieciles. Teraz chcesz to oddac?
Wkoncu to Twoj wybor, no i suma sumarum masz podziwu godny cel.
Ja sam chetnie bym przeczytal te wszystkie ksiegi w jezyku polskim, ba, nawet w angielskim. Ale uwazam, ze to Twoj sekret. Powinienes go zatrzymac dla siebie. Tyle czasu nad tym pracowales, tyle na to poswieciles. Teraz chcesz to oddac?
agree
Szczerze mowiac wole dac pieniadze na jakas zbiorke charytatywna i nic z tego nie dostac niz ten twoj gotowy spoiler 469
Pan i Wladca
17-05-2009, 12:14
To nie jest kwestia tego czy gość kłamie czy naprawdę ową książkę stworzył, tylko czy komuś to w ogóle potrzebne. Większość społeczeństwa grającego w Tibie to dzieci nie przekraczające 16 roku życia i wątpię, że będzie im się chciało czytać książkę zamiast expic, bądź wydać te 30zl, które są już 1/3 kwoty na PACC'a. Znajdą się maniacy, prawdziwi gracze, których to interesuje, ale wydaje mi się, że woleli by sami to odkryć niż przeczytać.
Widzisz, tak to juz jest na tym forum.
Ja osobiscie Ci wierze. Jezeli to klamstwo, to mnie oszukales- logiczne.
Niewiem jak trudno jest rozwiazac 469, ja w kazdym razie go nie rozwiazalem po wielu miesiacach pracy. Jezeli Ty go rozwiazales- chyle czolo.
Jezeli probujesz dzieki temu zebrac pieniadze na cele charytatywne- masz moj calkowity respekt.
Wybrales jednak zle miejsce. Tu Ci nikt nic nie zaplaci, bo:
a) Nie uwierzy dopoki nie zobaczy
b) Woli przepic cala kase albo wydac na pacca, na itemy z allegro, et cetera
c) Nie obchodza go jakies tam mity, jakies tam 469 i jakis tam klimat. Wazny jest lvl.
O to właśnie chodzi wybrałeś złe forum na Tibia.pl są idioci którzy tylko chcą expić (są wyjątki).
Abstrahując (ch?) od tego, czy komuś się chce robić coś poza expem (ew. czy wolałby to odkryć sam), panowie, myślcie: jakim trzeba być debilem, żeby wysłać komuś 30 zł bez gwarancji, że coś się dostanie w zamian?
Lord Dreathan
17-05-2009, 12:37
O 469 było sporo napisane na forum tibi.org.pl... autor tematu o nim przyznał się po 2 może 3 latach, że wszystko co rzekomo rozwiązał w języku beholderów było fikcją. Także 469 nigdzie nie wiedzie, i nie prowadzi bynajmniej do rozwiązania Winged Helmet questu.
Także 469 nigdzie nie wiedzie, i nie prowadzi bynajmniej do rozwiązania Winged Helmet questu.
Interesująca hipoteza bez potwierdzenia ^.-?
@Topic
Największym problemem dla Ciebie Piombon jest, że
1. połowa ludzi się tym nie interesuje
2. druga połowa, która się tym interesuje, to gracze RPG, a ci z kolei wolą rozwiązać zagadkę sami :(
Ja chętnie kupiłbym książki z mądrościami ale o 69 ;(
jak na razie to to, ze gdziekolwiek prowadzi jest hipoteza bez jakiegokolwiek potwierdzenia badz uargumentowania.
Falcon Wings
17-05-2009, 14:22
Abstrahując (ch?) od tego, czy komuś się chce robić coś poza expem (ew. czy wolałby to odkryć sam), panowie, myślcie: jakim trzeba być debilem, żeby wysłać komuś 30 zł bez gwarancji, że coś się dostanie w zamian?
Gwarancja to dobre imie i szacunek. Pewnie nie masz nawet pojecia kto zalozyl ten temat, hm?
Pewnie jakiś pro uber Tibiarz
Rocket Slayer
17-05-2009, 14:39
Gwarancja to dobre imie i szacunek. Pewnie nie masz nawet pojecia kto zalozyl ten temat, hm?
Gwarancja? Współczuję naiwności.
kolejny gosc z ekipy "wiem, ale nie powiem"?
GargoinX
17-05-2009, 14:54
Pewnie nie masz nawet pojecia kto zalozyl ten temat, hm?
Ja wiem, ale nie powiem.
Falcon Wings
17-05-2009, 16:16
@Kefka
Mniej lub wiecej.
@Rocket Slayer
Dlaczego uwazasz ze jestem naiwny? Bo mu wierze?
Wiec Ty mu niewierzac powinienes byc dla mnie zwyklym niedowiarkiem?
@Vil
"Gosc" z ekipy "Wiem i chce sie ta wiedza podzielic".
@GargoinX
I co mam w zwiazku z tym zrobic?
Jesteś naiwny, bo ufasz komuś poznanemu przez neta. Myślisz, że jak ktoś jest bardzo znany przez garstkę tibiomaniaków, to daruje sobie jakiekolwiek oszustwa?
Dragon-Fly
17-05-2009, 16:45
"Gosc" z ekipy "Wiem i chce sie ta wiedza podzielic".
Właśnie widzimy.
Rocket Slayer
17-05-2009, 16:47
@Rocket Slayer
Dlaczego uwazasz ze jestem naiwny? Bo mu wierze?
Wiec Ty mu niewierzac powinienes byc dla mnie zwyklym niedowiarkiem?
Wiesz co to rozsądek? Nie bądź naiwny bo będziesz miał nie raz przejebane w życiu. Patrz na wszystkie + i - (haczyki). Pożyj trochę, popytaj starszych a się dowiesz, dlaczego nie można w pełni ufać drugiemu człowiekowi... nawet z rodziny. Pff a że to osoba, której nigdy na oczy nie widziałeś i nawet nie wiesz czy to ta sama osoba przed kompem siedzi... wierzyć w coś takiego to jest błąd. To, że inni ludzie mówią o nim same słodkości, też nie znając go z RLa, nie znaczy, że przewidzisz jego ruch.
Co do kasy - gdybyście sami zarabiali te pieniądze, utrzymywali się, to byście z pewnością (mam nadzieję) inaczej do takich spraw podchodzili. Jeśli nie - to już beznadzieja.
@down
Gdyby ci oferowano maluteńką sadzonkę brzoskwini i powiedziano, że za 5 lat będzie wydawać złote brzoskwinie jako owoce, kupiłbyś i trzymał u siebie?
Odnioslem wrazenie ze oceniasz mnie teraz po wieku, kompletnie mnie nie znajac.
A jako ten "starszy" powinienes wiedziec ze tego sie wlasnie nie robi.
Wszystko na podstawie tego, że odniosłeś wrażenie? Ja odnoszę wrażenie, że za 5 min puszczę sobie pierda. Oczywiście to tylko wrażenie...
Swoją drogą - bardziej chodziło mi tu o dojrzałość psychiczną, nie fizyczną. To raczej zależy też od tego w jaki sposób zostałeś wychowany.
Wielu się czepiało mnie, że oceniam osoby po wieku. Gówno prawda, psychika, czy tam sposób myślenia ma duże znaczenie.
I jezeli ja sie przejade, to bedzie moja prywatna sprawa.
Oczywiście, że tak. Znacznie korzystniej jest jednak rozważyć pewne rzeczy, niż później płakać.
Falcon Wings
17-05-2009, 16:54
@Arcan
Nie, wcale tak nie mysle.
@Rocket Slayer
Odnioslem wrazenie ze oceniasz mnie teraz po wieku, kompletnie mnie nie znajac.
A jako ten "starszy" powinienes wiedziec ze tego sie wlasnie nie robi. I jezeli ja sie przejade, to bedzie moja prywatna sprawa. Nikogo nie namawiam zeby mu zaufal, sam tylko wyrazilem swoje zdanie.
W raze gdybym dokonal z nim jakiejkolwiek transakcji, napisze tutaj napewno co z tego wyniklo. Jezeli transakcja byla by udana i bym to napisal, zmienilo by to wasze podejscie? Pewnie nie. Ale jezeli bylaby nieudana, bylibyscie w siodmym niebie i rozprawialibyscie o tym, ze wreszcie macie dowod. Widzimy roznice? Z gory zakladacie ze to oszust.
DK-LOG.911
17-05-2009, 17:28
Piombon jest osoba, ktorej mozna zaufac. ja jestem jak najbardziej za wprowadzeniem akcji w zycie. I NIE PISZCIE POSTOW TYPU "rotfl", "lol, marna prowokacja", bo mnie wkurzaja. jak nie macie nic sensownego do napisania, to lepiej nic nie piszcie.
@Piom
bede mogl zamiescic spoila na tibia-wiki?? ;>
Rocket Slayer
17-05-2009, 17:31
Piombon jest osoba, ktorej mozna zaufac.
Masz jakieś racjonalne argumenty, by to potwierdzić? Czy może chodzi o coś takiego, że gracie przez 2 lata razem i piszecie do siebie w Tibii?
I co z tego? Żaden dowód. Musiałbym tą osobę znać z RL i mieć często z nią kontakt, by dopiero mówić o jakiejkolwiek ufności.
Skullcracker
17-05-2009, 17:37
Masz jakieś racjonalne argumenty, by to potwierdzić? Czy może chodzi o coś takiego, że gracie przez 2 lata razem i piszecie do siebie w Tibii?
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=207707 <- Informacje tutaj zawarte chyba o czymś świadczą, nie jest to co prawda dowód, że Piombon jest w 100% zaufaną sobą, ale chyba może świadczyć, że naprawdę posiada dość przydatną widzę.
Musiałbym tą osobę znać z RL i mieć często z nią kontakt, by dopiero mówić o jakiejkolwiek ufności.
Zakupów przez sieć też pewnie nie robisz ?
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=207707
No i co z tego ?
DK-LOG.911
17-05-2009, 17:46
dedragire.pl
strona legendarnego DDI, ktorego prezesem jest... Piom 8o. nie wiem czemu, ale jest on owiany jakas tajemnicza aura, dzieki ktorej mu zaufalem...
Członków: 173,579 x 30 = 5207370 zł.
Chcesz 5207370 $ za księgi dzieki których można zdobyć fajne 32x32 w tibi ?
Skullcracker
17-05-2009, 17:55
fajne 32x32 w tibi ?
Widza jest ciekawsza...inna sprawa, że staje się cenniejsza gdy samemu się do niej dojdzie....
Falcon Wings
17-05-2009, 18:08
@Rocket Slayer
Powiedz mi, jakich dokladnie argumentow potrzebujesz. Jestem pewien ze Piombon Ci ich udzieli, o ile jeszcze niewystarczajaco odrzucily go morale tego forum.
@Fayny
Niektorzy chca byc fayni, wiec graja dla lvlu i itemow by mogli poszpanowac na podworku.
Niektorzy jednak graja w mmorpg by poczuc to "cos". Nie wytlumacze Ci tego bo:
a) Nie potrafie
b) Nie zrozumiesz, bo zaliczasz sie najprawdopodobniej do pierwszej grupy.
Dodam jeszcze, ze uwazam to za wielka szkode tak traktowac czlowieka ktory chce zrobic cos dobrze. On niechce sobie tych pieniedzy przywlaszczyc, chce je przeznaczyc na cele charytatywne.
Drom.. Powiedz poprostu ze nie zgadzasz sie na propozycje, bo nie przyniesie Ci zadnych dochodow. Rozumiem ze ciezko jest to wszystko oplacic i ze administracja takim portalem jak ten jest ciezka. Pamietaj jednak ze tibia.pl stalaby sie slawniejsza niz kiedykolwiek. To by byl jedyny spoil do tego questu jaki by sie ukazal w internecie. Otworzyloby Ci to game ogromnych mozliwosci. Byc moze doszedlbys do jakiejs wspolpracy z zagranicznymi stonami o tibii. Przemysl to.
DK-LOG.911
17-05-2009, 18:13
@up
zgodze sie :]
@Rocket
http://images38.fotosik.pl/55/5f21874f34e040ca.jpg
Akurat lubię rpg, i nie zaliczam się do grupy która oprócz expienia nic nie robi, poczym wogóle to wywnioskowałeś ?
Drom.. Powiedz poprostu ze nie zgadzasz sie na propozycje, bo nie przyniesie Ci zadnych dochodow. Rozumiem ze ciezko jest to wszystko oplacic i ze administracja takim portalem jak ten jest ciezka. Pamietaj jednak ze tibia.pl stalaby sie slawniejsza niz kiedykolwiek. To by byl jedyny spoil do tego questu jaki by sie ukazal w internecie. Otworzyloby Ci to game ogromnych mozliwosci. Byc moze doszedlbys do jakiejs wspolpracy z zagranicznymi stonami o tibii. Przemysl to.
Ta przyniosła by mu takie zyski że h*j. hahah omg. JAKIE ZYSKI ?
Wszyscy pokopiowali by se ten spoil na swoją strone i po herbacie.
Nawet jeśli ktoś jest w posiadaniu spoila to po co go sprzedawać ?
I wogóle jaka jest gwarancja że on da te kasę ( 30 zł od usera hahahah ) na cele charytatywne ?
Rocket Slayer
17-05-2009, 18:25
@Rocket Slayer
Powiedz mi, jakich dokladnie argumentow potrzebujesz.
Czekaj... jak to się nazywa... netykieta? Zachowywać się inaczej w necie niż w rzeczywistości? Też mogę ludziom powciskać kit. Od tak, choćby dla mojej chorej satysfakcji.
Jestem pewien ze Piombon Ci ich udzieli, o ile jeszcze niewystarczajaco odrzucily go morale tego forum.
Sugerujesz, że miałaby go odstraszyć ludzka ostrożność? On frajerów szuka?
Jak ludzie potrafią być ślepi... Od razu mi się przypomnieli ludzie a'la "ręce, które leczą". Muahahah
Dodam jeszcze, ze uwazam to za wielka szkode tak traktowac czlowieka ktory chce zrobic cos dobrze.
A ja sądzę, że ci hitlerowcy nie mieli złych zamiarów uśmiercając Żydów. Oni chcieli dobrze! Wielka szkoda, że ich później karano.
On niechce sobie tych pieniedzy przywlaszczyc, chce je przeznaczyc na cele charytatywne.
Ej, podam wam numer konta. Obiecuję, że prześlę pieniądzę na cele charytatywne, tylko że szybciej niż on! Po co dzieci mają czekać? Wysyłajcie prędko!
Drom.. Powiedz poprostu ze nie zgadzasz sie na propozycje, bo nie przyniesie Ci zadnych dochodow.
Lol, ty serio zakładasz, że większa część użytkowników wyśle po te 30zł?
@Dk
Jak się nie ma swoich, dobrych argumentów, to trzeba się podpisać pod cudzymi, by oddać komuś i pokazać że "potrafisz" wyjść z klasą, nie? Jakiś ty biedny...
DK-LOG.911
17-05-2009, 18:34
@up
dziękuję
@topic
Piom na allegro kiedys sprzedawal pakiety z sekretami (m.in. 469), i mial wielu zadowolonych klientow.
Alanus Lutinum
17-05-2009, 18:47
Czy to w ogóle zgodne z prawem?
@topic
Piom na allegro kiedys sprzedawal pakiety z sekretami (m.in. 469), i mial wielu zadowolonych klientow.
To niech dalej tam sprzedaje.
Sprzedawal to co w kilka osob udalo im sie odkryc cudownie po prostu.
To, ze chce przeznaczyc pieniadze na cele charytatywne mogl od razu powiedziec a nie po tym jak zmieszano go z blotem. Ma wiedze? To niech sobie ja ma, Ci ktorzy w tym siedza dluzej raczej by tego nie kupili, a Ci ktorzy podniecaja sie 469 nawet po kupieniu 'niby spoilera' nie wiedzieli by do czego ta wiedze konkretnie uzyc.
@Falcon Wings
Tibia.pl slawniejsza niz kiedykolwiek? haha co za bzdura, po tym jak kazdy by przeczytal tego spoila i zrobil quest jezeli takowy istnieje spoil ukazal by sie na xx stronach poswieconych o tibi, a glownie na tibia wiki, wiec tibia.pl na pewno by sie stala slawniejsza o/
Lord Dreathan
17-05-2009, 19:12
@Topic
Największym problemem dla Ciebie Piombon jest, że
1. połowa ludzi się tym nie interesuje
2. druga połowa, która się tym interesuje, to gracze RPG, a ci z kolei wolą rozwiązać zagadkę sami :(
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=180777&highlight=Winged+helmet
Tu jest opisany rzekomo cały WHQ, gdzieś tam jest link do tematu/oświadczenia, w którym Avarion przyznaje się do sfingowania całego spoila;p
Duch Niespokojny
17-05-2009, 19:44
Akurat w tym przypadku to żadna niespodzianka, bo w "spoilu" umieścił on wieżę w Femur Hills i po jej otwarciu przez Cipsoft wyszło szydło z worka.
Akurat Avariona kazdy, kto ma w miare niezle pojecie o matematyce wysmialby z miejsca.
Falcon Wings
17-05-2009, 20:19
@Fayny
A jednak, niektorzy zapamietali by gdzie ten spoiler najpierw sie pojawil. Pozatym kopiowanie tresci stron bez zgody administratora nie jest bezkarne.
Co do rpg: wywnioskowalem to po Twoich wypowiedziach. "Co komu da 32x32 w Tibii".
@Rocket Slayer
Nadal nie powiedziales mi, jakich argumentow potrzebujesz.
Sugeruje, ze moglby go odstraszyc brak respektu co do jego osoby, brak uznania dla jego trudow. Ostroznosc nie ma tu nic wspolnego z takim zazartym probowanie zrobienia z niego kogos kompletnie nie godnego chociaz szczypty zaufania. Ba, probujecie z niego zrobic outsider'a. On tylko przedstawil swoja oferte.
Co do Hitlerowcow- To Hitler chcial dobrze, nie jego ludzie. Wiekszosc zabojstw, gwaltow i tym podobnych stalo sie bez jego wiedzy. Wiekszosc, lecz nie wszystkie oczywiscie. Jedna osoba nie byla w stanie kompletnie zapanowac nad tak ogromnym panstwem. I nie bedziemy juz o tym pisac, bo to nie ma nic wspolnego z tematem. Okej?
Czemu mamy Ci wysylac pieniadze? Nic za to nie dostaniemy. Autor oferuje nam mity tibijskie spisane w jezyku polskim, spoile do najbardziej owianych tajemnica questow i pewnie kilka innych ciekawostek.
I nie, nie zakladam ze wiekszosc userow wysle jakiekolwiek pieniadze. Nie, jezeli nikt pierwszy nie wysle pieniedzy i sie nie przekona, ewentualnie nie ujawni kawalka otrzymanych informacji. I nawet wtedy nie kupi tego wiekszosc, bo jak juz dwa czy trzy razy napisalem- wiekszosc chce miec lvl, a nie wiedze.
Odpowiadalem pokolej odnosnie Twoich wypowiedzi.
@Alanus Lutinum
Mysle ze tak. Wkoncu ta wiedza nie jest gdzie przedstawiona, aczykolwiek nie za darmo, nie w takiej tresci i nie w polskim jezyku.
@Leik
Pierwsze dwie linijki wypowiedzi do Faynego, tycza sie rowniez Twojego posta.
EDIT
@down
Czemu cytujesz moja wypowiedz, a nie tego ktory zaczal dyskusje o owej postaci? >.<
Co do Hitlerowcow- To Hitler chcial dobrze, nie jego ludzie. Wiekszosc zabojstw, gwaltow i tym podobnych stalo sie bez jego wiedzy. Wiekszosc, lecz nie wszystkie oczywiscie. Jedna osoba nie byla w stanie kompletnie zapanowac nad tak ogromnym panstwem. I nie bedziemy juz o tym pisac, bo to nie ma nic wspolnego z tematem. Okej?
Eh, znowu o tym Hitlerze...
No, ale w końcu zgodnie z prawem Godwina:
Podczas przeciągającej się dyskusji w Internecie prawdopodobieństwo przyrównania czegoś lub kogoś do nazizmu bądź Hitlera dąży do 1.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina
Dzieci babilonu...
Wyjdź.
Eh, znowu o tym Hitlerze...
No, ale w końcu zgodnie z prawem Godwina:
Podczas przeciągającej się dyskusji w Internecie prawdopodobieństwo przyrównania czegoś lub kogoś do nazizmu bądź Hitlera dąży do 1.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina
Genialne prawo. Ja mogę też powiedzieć, że podczas przedłużającej się dyskusji w Internecie, prawdopodobieństwo użycia przez kogoś słowa "wysublmowany" dąży do 1. I nie udowodnisz mi, że nie.
Akurat Avariona kazdy, kto ma w miare niezle pojecie o matematyce wysmialby z miejsca.
Gdyby każdy potrafił czytać pomiędzy wierszami postów Avariona, nie byłoby pojęcia "spoiler", gdyż wszystkie mity zostałyby odkryte i opublikowane. Gdyby nie on i jego pomoc - nie zajmowałbym się sekretami i nie byłyby moim hobby. Być może czasem są bzdury, ale "jedno prowadzi do trzeciego".
Najwidoczniej większość nie wie, co się stało 13, jak i 14 grudnia 2008 roku. Podczas tamtych dni odbył się TDF, czyli Toruńskie Dni Fantastyki, oczywiście w Toruniu. Wieść została rozgłoszona na forum konkurencyjnym i ludzie także byli nastawieni w ten sposób: ,,Oszust i kretyn.". Zdecydowaliśmy, by spotkać się właśnie na owym zgromadzeniu. Największe niedowiarki, najlepsi kandydaci na członków DDI i ważne osoby zadeklarowały się na przybycie. Niestety - przyjechałem jedynie ja. Udałem się do moderatora globalnego wyżej wspomnianego forum, jak i człowieka o wysokiej posadzie w DDI. Ukazałem mu Księgę w której są moje zapiski, skąd są sławne jego teksty "Tu ***, już chciałem zgwałcić Piombona, lecz niestety zasłaniał Księgą wejście do swego o*bytu". Ową księgę widział także Redaktor Naczelny sławnego serwisu fantastycznego Enklawa Magii. Także parę innych osób. Na mojej prelekcji było 17 osób w tym autor tekstu o Księdze. O czym rozprawialiśmy na niej? Że jednak w Tibii potrafi być RPG i doszukiwaliśmy się wspólnie różnych przykładów, które przybysze sami odnajdowali po krótkiej próbce. Szybko się zniechęcali po grafice, lecz ja im opowiadałem o 469, o sekretach! Ach - sporo nawet osób było z tamtego forum, lecz tacy, którzy nie przyznawali się do przyjazdu.
Wniosek? Nikt zapowiedziany nie przyjechał, prócz gospodarzy - czyli DDI'owców.
Resztę wniosków oddaję w Wasze ręcę. Czy to będzie pozytywne, czy negatywne. Wasza sprawa. Wiem, co zrobiłem, co robię i co pragnę dokonać.
Dziękuję za uwagę i pozdrawiam, Piombon.
Genialne prawo. Ja mogę też powiedzieć, że podczas przedłużającej się dyskusji w Internecie, prawdopodobieństwo użycia przez kogoś słowa "wysublmowany" dąży do 1. I nie udowodnisz mi, że nie.
Oczywiście, że użycie każdego słowa podczas przedłużającej się dyskusji w Internecie dąży do 1. Jednakże prawdopodobieństwo, które to prawo opisuje jest większe niż prawdopodobieństwo wystąpienia słowa wysublmowany(czy też wysublimowany, co też mogłeś mieć na myśli) w dyskusji internetowej, więc dlatego ma ono racje bytu.
Gdyby każdy potrafił czytać pomiędzy wierszami postów Avariona, nie byłoby pojęcia "spoiler", gdyż wszystkie mity zostałyby odkryte i opublikowane. Gdyby nie on i jego pomoc - nie zajmowałbym się sekretami i nie byłyby moim hobby. Być może czasem są bzdury, ale "jedno prowadzi do trzeciego".
No ale wytluszcz mi, dlaczego ja mam tracic zycie na zajmowanie sie 20 stronami jego radosnej tworczosci, skoro gosc po 4 linijkach pierwszego postu najzwyczajniej w swiecie traci wiarygodnosc? Dlaczego mam sie zaglebiac miedzy wiersze, jesli gosc powoluje sie na nieistniejaca osobe, niemajaca sensu metode matematyczna, a dzieci sie do tego slinia tylko i wylacznie dlatego, ze nie rozumieja polowy slow ktorych on uzywa ?
A co do samego 469, nadal podtrzymuje, podpierając sie doswiadczeniem i wiedza matematyczna moja i paru moich kolegow, ze rozwiazanie calej zagadki najprawdopodobniej nie istnieje, a jesli istnieje to jest nie do uzyskania za posrednictwem normalnych srodkow. A szukanie miliona odnosnikow w literaturze w niczym nie pomaga ( moze poza okazja do autopromocji dla paru osob ) bo dla metodycznego podejscia do jezykow i kodow jest zupelnie bezuzyteczne.
No ale wytluszcz mi, dlaczego ja mam tracic zycie na zajmowanie sie 20 stronami jego radosnej tworczosci, skoro gosc po 4 linijkach pierwszego postu najzwyczajniej w swiecie traci wiarygodnosc? Dlaczego mam sie zaglebiac miedzy wiersze, jesli gosc powoluje sie na nieistniejaca osobe, niemajaca sensu metode matematyczna, a dzieci sie do tego slinia tylko i wylacznie dlatego, ze nie rozumieja polowy slow ktorych on uzywa ?
Chociażby po to, że Avarion nie wszystko wymyślił, jedynie połączył istniejące elementy. Jeśli będziesz w stanie odróżnić prawdę od kłamstwa, to wyciągniesz z tego kilka interesujących faktów i spostrzeżeń. Jeśli nie - będziesz dzieckiem, które ślepo wierzy, lub ignorantem, który uzna to za bełkot w czystej postaci.
A co do samego 469, nadal podtrzymuje, podpierając sie doswiadczeniem i wiedza matematyczna moja i paru moich kolegow, ze rozwiazanie calej zagadki najprawdopodobniej nie istnieje, a jesli istnieje to jest nie do uzyskania za posrednictwem normalnych srodkow. A szukanie miliona odnosnikow w literaturze w niczym nie pomaga ( moze poza okazja do autopromocji dla paru osob ) bo dla metodycznego podejscia do jezykow i kodow jest zupelnie bezuzyteczne.
Chociażby po to, że Avarion nie wszystko wymyślił, jedynie połączył istniejące elementy. Jeśli będziesz w stanie odróżnić prawdę od kłamstwa, to wyciągniesz z tego kilka interesujących faktów i spostrzeżeń. Jeśli nie - będziesz dzieckiem, które ślepo wierzy, lub ignorantem, który uzna to za bełkot w czystej postaci.
Lepiej odpowiedzi dla Ciebie, Vil ująć nie mogłem, więc posłużę się postem shoqa. Jest to najlepsza metoda do ukrywania informacji. Poza tym, jeśli ktoś zna się na matematyce i wie na czym polegają czynności matematyczne, które podał Avarion niekoniecznie łączy to w jedno działanie, lecz zależności społeczne. Ciężko to wyjaśnić, ale wezmę przykład na xyz.
To Twoje rozumienie słów Avariona:
x*y*z.
A oto moje:
1. x
2. x+y
3. z^2
To na podstawie tych trzech literek rozumowanie działań matematycznych Avariona. Oczywiście nie w sposób jaki przedstawiłem, ale każdy widząc literki bez odstępu twierdzi, że to mnożenie. Ja np. wspominając, że x jest krzyżowaniem pozostawiam czyste w pierwszym dowodzie. Następnie łączę je z kolejnym skrzyżowaniem itd...
Avarion ukrył tam 3 spoilery, a bzdury, które się wyodrębnia są dość zabawne. : )
Pozdrawiam.
Nadal nie rozumiesz.
Cala sprawa rozbija sie tak naprawde o jedna rzecz: dlaczego ktos ma tracic czas zeby w tych bredniach kopac (ewentualnie wierzyc Tobie/ wam ze cos tam jest), skoro doslownie wszystko co mozna z tamtego tekstu syntetycznie wyodbrebnic to bzdury? Gosc ma 0 (ZERO) wiarygodnosci, nie jest wiec dla mnie jakimkolwiek punktem zaczepienia do czegokolwiek. Może do stosu wyssanych z palca informacji dodac pare oczywistosci, ale i tak nie podwyzszy tym wartosci calego tekstu.
To Twoje rozumienie słów Avariona:
x*y*z.
A oto moje:
1. x
2. x+y
3. z^2
To na podstawie tych trzech literek rozumowanie działań matematycznych Avariona. Oczywiście nie w sposób jaki przedstawiłem, ale każdy widząc literki bez odstępu twierdzi, że to mnożenie. Ja np. wspominając, że x jest krzyżowaniem pozostawiam czyste w pierwszym dowodzie. Następnie łączę je z kolejnym skrzyżowaniem itd...
Po pierwsze, nie przypominam sobie zebym gdziekolwiek pisal na jakim etapie grzebania w 469 jestem ani jak go rozumiem. Po drugie, sama korelacja ktora chcesz tu stosowac (chyba, tylko podajesz w charakterze przykladu) daje ci jako rezultat co tylko zechcesz i przy zastosowaniu odpowiedniej procedury mozesz np. znalesc w jednej z ksiazek przepis na wigilijnego karpia.
Piombon, wierzyłem Ci dopóki nie doczytałem do "dajcie po 30zł, a jak będzie dużo, to wtedy...".
Fakt ładnie się wysławiasz, ale ciągle mam wrażenie robienia tutaj dymu-zabawy.
Nawet jeśli wynalazłeś co trzeba do 469, to wgm nie jest złe to że chcesz to sprzedać, chociaż nie wierzę w charytatywność Twojego działania.
Odniosłem wrażenie, że napomnienie o tym było jedynie ironiczną odpowiedzią na post QRAS'a.
Jednak po ostatnich wypowiedziach mogę równie dobrze stwierdzić, że sam teraz używasz Super-Szyfru i śmiejesz się z nas głupiutkich, gdyż ciągle wsadzasz w tym temacie rozwiązania do, po kolei, wszystkich questów o jakich nawet CipSoft nie słyszał o.O
Falcon Wings
18-05-2009, 15:19
@DRoN
On nie napisal ze chce od kazdego 30 zl. On napisal ze po wplaceniu ustalonej kwoty, przykladowo 30 zl spoiler zostanie upubliczniony. To moze byc wymienione 30 zl, ale rowniez 40 jak i 10. Mysle ze im wiecej osob byloby za, tym taniej wyniosl by Was ten spoiler.
I nie rozpisujmy sie tutaj prosze o Avarionie, bo to wkoncu nie jest temat o nim. Robimy tutaj tylko spam, zamiast spokojnie przedyskutowac oferte czy kulturalnie wyrazac swoje zdanie.
EDIT:
@down
Kwota wg mnie JEST zbyt duża.
Kwota nie zostala jeszcze ustalona.
Jak dla mnie - pobieranie opłat za coś co nazywa się "pochwaleniem lub udostępnieniem swojej pracy" jest zaprawdę śmieszne. Musisz mi wybaczyć - ale...albo chcesz się pochwalić, albo zabawić w komercję. Kwota wg mnie JEST zbyt duża.
Dopóki ktoś nie powiedział o przekazaniu pieniędzy na cele charytatywne, nic o tym nie wspomniałeś. Teraz masz jakiś powód tej zbiórki?
Interesuję się 469 choć jestem całkowicie zielony w tym. Ale potrafię logicznie myśleć. Jeśli ja bym rozwiązał taką zagadkę, która kosztowała mnie tylko stracony czas - rozprowadziłbym ją za darmo. Jeśli chcecie dowodów to bez problemu mogę takowe podać.
Pozdrawiam
Jak dla mnie - pobieranie opłat za coś co nazywa się "pochwaleniem lub udostępnieniem swojej pracy" jest zaprawdę śmieszne. Musisz mi wybaczyć - ale...albo chcesz się pochwalić, albo zabawić w komercję. Kwota wg mnie JEST zbyt duża.
Dopóki ktoś nie powiedział o przekazaniu pieniędzy na cele charytatywne, nic o tym nie wspomniałeś. Teraz masz jakiś powód tej zbiórki?
Interesuję się 469 choć jestem całkowicie zielony w tym. Ale potrafię logicznie myśleć. Jeśli ja bym rozwiązał taką zagadkę, która kosztowała mnie tylko stracony czas - rozprowadziłbym ją za darmo. Jeśli chcecie dowodów to bez problemu mogę takowe podać.
Pozdrawiam
Pozdro. Takich ludzi brakuje w tibii :baby:
@ Falcon Wings
Każdego z pewnością stać na wpłatę jedynie 30zł. Po osiągnięciu odpowiedniej kwoty na koncie - spoiler zostanie przekazany całej Tibii.pl
W ogóle, to ja na początku niedoczytałem i myślałem, że on RAZEM chce mieć 30zł i dziwiłem się, że tak nisko się ceni.
Ale faktycznie, nie napisał ile chce kasy. Może starczy z 50 osób? (1 strona - 10 zł?)
1500 - 500 (książki jako nagroda) - 600 (2x roczny PACC) = 400 (ale byłby bardziej hojny dla tibijczyków niż dla dzieci o.O)
I skąd też wzięło się to 80K? Drom sobie zażartował?
Niezbawiony
18-05-2009, 16:47
Dobrze,a dasz mi ten jenzyk elfuf???
Falcon Wings
18-05-2009, 17:43
@DRoN
Niewiem jak on sobie to wyobraza. Mysle ze najlepiej jakbysmy poczekali na jego odpowiedz ^^
@Niezbawiony
A jak za kilka tygodniu ukaze sie Spoiler, to bedziesz jednym z pierwszych co poleci "roswionsywac kwestah".
Ta, jezeli w ogole jest jakis quest.
To jest jakiś żart, czy ludzie w dzisiejszych czasach już na prawdę nie mają nic normalnego do roboty, tylko miesiącami czytać i tłumaczyć tibijskie książki zapisane językiem beholderów?
Falcon Wings
18-05-2009, 18:11
@Leik~
Jezeli oferta to Spoil, to znaczy ze mamy doczynienia z questem. Tak mi sie wydaje, logicznie rozumujac.
@Ulrikk
To sie nazywa RPG. Kiedys nie chodzilo w Tibii tylko o lvl, ale tez o wiedze zwiazana z gra i jej fabula. I coz, takie tlumaczenie moze przydac sie w dalszym zyciu (czyt. karierze) o ile wybierze sie odpowiednio zwiazany z nim zawod.
Tak samo ktos mogl kiedys powiedziec: "Czy ludzie nie maja nic lepszego do roboty niz rozszyfrowywanie hieroglifow?"
Na dzien dzisiejszy mysle ze Piom podchodzi do tego z dystansem, to jest raczej takie hooby a nie glowny cel jego zycia.
Dlatego teraz tez powinno chodzic o wiedz ktorej nie mozna przeczytac na zadnej fanowskiej stronie. To jest 'Spoiler 469' tak jest napisane w temacie czyli to moze byc rozwiaznie, a rozwiazeniem moze byc wiedza i wlasnie ta wiedze probuje sprzedac Piom, ale to takie moje gdybanie ..
Tak samo ktos mogl kiedys powiedziec: "Czy ludzie nie maja nic lepszego do roboty niz rozszyfrowywanie hielogrifow?"
Ale wiesz, że tibia to gra?
*hieroglify
Falcon Wings
18-05-2009, 19:28
@Ulrikk
Tak btw. to o czym my mowimy? Facet sprzedaje tlumaczenia ksiag, a Ty sie bulwerujesz.
To tylko gra, gra ma sprawiac przyjemnosc. Jemu sprawia przyjemnosc tlumaczenie ksiazek w grze. Jezeli tak trudno Ci to zrozumiec, to nastaw sie mentalnie na to, ze w zyciu zobaczysz jeszcze wiele rzeczy ktorych nie bedziesz rozumiec. I mozesz tupac nogami, zgrzytac zebami i strzelajac focha nie jesc obiadu i nie odrobic lekcji- nic sie nie zmieni. Zamiast sie wypowiedziec czy jestes za czy przeciw, opisales swoja bulwersacje tym ze ktos zrobil rzecz ktorej Ty nie zrobiles.
Damn, people. ;_;
Moze mnie ktos zamienic? Juz mi sie nie chce uzmyslawiac dzieci ze nie sa przykladem do nasladowania dla calego swiata.
@down
Thx ; *
Zacznijmy od początku ( prawie ) :
Pozdrawiam
Jak tracisz czas pracując ( prawdziwa praca ), spędzając czas, który wcześniej był twoim wolnym czasem, też robisz to za darmo?
To jest jakiś żart, czy ludzie w dzisiejszych czasach już na prawdę nie mają nic normalnego do roboty, tylko miesiącami czytać i tłumaczyć tibijskie książki zapisane językiem beholderów?
A lepiej pić i palić ( i wąchać, jak wolisz) szwędając się po osiedlach?
A lepiej pić i palić ( i wąchać, jak wolisz) szwędając się po osiedlach?
No tak, jeżeli ktoś nie spędza czasu nad tłumaczeniem książek w tibi, co da mu wiele możliwości w znalezieniu pracy na przyszłość, to wącha klej _/
Tak, lepiej szwendać się po osiedlu.
Nie wiem, co autor tematu uważa za 'spoiler', ale nie istnieje żaden quest (w ścisłym, tibijskim pojęciu tego słowa) związany z 469.
Chwali się Tobie, że próbujesz podtrzymywać klimat w tej grze (przynajmniej do takich wniosków doszedłem czytając ten poradnik z podpisu, i zapewne czegoś podobnego spodziewałbym się po tym 'spoilerze'), ale przestań nabijać ludzi w butelkę, bo całą sprawę spowijasz co najmniej taką otoczką tajemnicy, jak gdybyś miał w posiadaniu gotowy spoiler do prawdziwie istniejącego questa na unikalny przedmiot... no i zejdź na ziemię - jakakolwiek wiedza o tej grze nie jest warta choćby nawet 10 tysięcy złotych. ;)
@Leik~
Jezeli oferta to Spoil, to znaczy ze mamy doczynienia z questem. Tak mi sie wydaje, logicznie rozumujac.
@Ulrikk
To sie nazywa RPG. Kiedys nie chodzilo w Tibii tylko o lvl, ale tez o wiedze zwiazana z gra i jej fabula. I coz, takie tlumaczenie moze przydac sie w dalszym zyciu (czyt. karierze) o ile wybierze sie odpowiednio zwiazany z nim zawod.
Tak samo ktos mogl kiedys powiedziec: "Czy ludzie nie maja nic lepszego do roboty niz rozszyfrowywanie hieroglifow?"
Na dzien dzisiejszy mysle ze Piom podchodzi do tego z dystansem, to jest raczej takie hooby a nie glowny cel jego zycia.
Oj może. Owy spoiler pokazywałem umysłowi humanistycznemu - nic nie zrozumiał. Twierdził, że się do tego nie nadaje.
Masz rację - podchodzę do tego z dystansem. To było moje hobby, wkońcu musiałem czytać książki i inne artykuły, a potem wytężać mózg, by to sensownie połączyć. Jednocześnie sam się dokształcałem, zdobyłem dodatkową wiedzę, która by pozwoliła mi dojść do mitycznych Illuminatów. Głównie największym pożytkiem była dla mnie biografia Crowley'a, oraz dokładniejsze opisy wiary Egipskiej.
Głównym celem mego życia... szczerze? Poezja. : )
Nie wiem, co autor tematu uważa za 'spoiler', ale nie istnieje żaden quest (w ścisłym, tibijskim pojęciu tego słowa) związany z 469.
Chwali się Tobie, że próbujesz podtrzymywać klimat w tej grze (przynajmniej do takich wniosków doszedłem czytając ten poradnik z podpisu, i zapewne czegoś podobnego spodziewałbym się po tym 'spoilerze'), ale przestań nabijać ludzi w butelkę, bo całą sprawę spowijasz co najmniej taką otoczką tajemnicy, jak gdybyś miał w posiadaniu gotowy spoiler do prawdziwie istniejącego questa na unikalny przedmiot... no i zejdź na ziemię - jakakolwiek wiedza o tej grze nie jest warta choćby nawet 10 tysięcy złotych. ;)
Nikogo nie nabijam w butelkę.
A propo końcówki - zdziwiłbyś się. Tylko, że niektórzy różnią cenią, prawda?
Pozdrawiam, Piombon.
@Down
Nie.
W butelke nikogo nie nabijasz ale nie zaprzeczysz, ze sprzedajesz jedynie 'wiedze', ktora prowadzi do odkrycia kolejnej wiedzy, bo to przeciez owa wiedza jest nagroda tego wszystkiego, prawda?
Nikogo nie nabijam w butelkę.
A propo końcówki - zdziwiłbyś się. Tylko, że niektórzy różnią cenią, prawda?Owszem nabijasz, bo nie postawiłeś sprawy jasno. Mając dostęp do znacznie pewniejszych źródeł niż jacyś tam ludzie z torga bawiący się w rozwiązywanie nieistniejących questów, otrzymałem potwierdzenie, że nie ma żadnego questa związanego z 469, a dokładnie o tym myślą potencjalni nabywcy tych Twoich sekretów. Ot wystarczy choćby wziąć ten post:@Leik~
No i kwestia ceny... jesteś zwyczajnym głupcem sądząc, że zarobisz na tej swojej pracy jakąś sensowną kwotę (nie wspominając o jakichkolwiek tysiącach). Możesz mówić teraz co chcesz, ale dopóki na koncie nie ujrzysz takiej kwoty to racja będzie po mojej stronie.
@Down
Bo mam do tego takie samo prawo jak każdy - infantylny argument.
Wierz mu, to rzeczywiście Twoja sprawa. Jakbym miał się przejmować na tym świecie każdym naiwniakiem to dawno bym sobie coś zrobił.
Owszem nabijasz, bo nie postawiłeś sprawy jasno. Mając dostęp do znacznie pewniejszych źródeł niż jacyś tam ludzie z torga bawiący się w rozwiązywanie nieistniejących questów, otrzymałem potwierdzenie, że nie ma żadnego questa związanego z 469, a dokładnie o tym myślą potencjalni nabywcy tych Twoich sekretów. Ot wystarczy choćby wziąć ten post:
No i kwestia ceny... jesteś zwyczajnym głupcem sądząc, że zarobisz na tej swojej pracy jakąś sensowną kwotę (nie wspominając o jakichkolwiek tysiącach). Możesz mówić teraz co chcesz, ale dopóki na koncie nie ujrzysz takiej kwoty to racja będzie po mojej stronie.
jeśli masz dostęp do jakichś źródeł to sypnij wiedzą, a jak nie to po co sie udzielasz? ;]
ja np mu wierze.
czemu?
to już moja sprawa
Ten temat przypomina mi odwieczny tekst nooba z carlin a mianowicie :
"daje itemsy na zaufanie !!@@!$1" - dasz mi c arma a ja Ci bohy
żadnych racjonalnych przesłanek żeby wierzyć w jakis spoil a po drugie tekst, że "udostępnie moje notatki i cały spoiler jeżeli wpłynie ODPOWIADAJĄCA (zadawalająca) mnie kwota" bedzie 100 zł to bedziesz usatysfakcjonowany ? a może jesteś niespełnionym milionerem ? ;/
a kończąc, wydaje mi się że to nie jest bazar żeby sprzedawać swoje "dzieło"
Falcon Wings
19-05-2009, 17:04
Owszem nabijasz, bo nie postawiłeś sprawy jasno. Mając dostęp do znacznie pewniejszych źródeł niż jacyś tam ludzie z torga bawiący się w rozwiązywanie nieistniejących questów, otrzymałem potwierdzenie, że nie ma żadnego questa związanego z 469, a dokładnie o tym myślą potencjalni nabywcy tych Twoich sekretów. Ot wystarczy choćby wziąć ten post:
[Moj post]
On nikogo nie nabija w butelke. To jest poprostu moja interpretacja. Jezeli jest bledna, to chyba nie jego wina?
No i kwestia ceny... jesteś zwyczajnym głupcem sądząc, że zarobisz na tej swojej pracy jakąś sensowną kwotę (nie wspominając o jakichkolwiek tysiącach).
Nie mowmy o zarabianiu, a zbieraniu. Bo on nic na tym nie zarobi.
A kończąc, wydaje mi się że to nie jest bazar żeby sprzedawać swoje "dzieło"
Mi tez sie tak wydaje. Jest to jednak wspaniale miejsce do zaoferowania wspolpracy serwisowi tibia.pl i pokazaniu uzytkownikom jak serwis reaguje na takie oferty. Czyz nie? Bo to nie jest tak, ze kazdy moze mu wyslac 30 zl i dostanie spoiler. Nie, poprostu gdy tibia.pl sie zgodzi uzytkownicy beda mogli wplacac pieniadze i po uzyskaniu odpowiedniej kwoty spoiler zostanie umieszczony na stronie do wgladu publicznego.
Nie mowmy o zarabianiu, a zbieraniu. Bo on nic na tym nie zarobi.Wierzysz w to? Dopóki ktoś nie napomknął o darowiźnie na cele charytatywne nie było o tym mowy. Zważywszy na to, oraz fakt, iż wcześniej wystawiał już aukcje na Allegro ze swoimi sekretami, dla mnie to zwykła chęć zysku.
pokazaniu uzytkownikom jak serwis reaguje na takie oferty.Na takie? Wypadałoby porządną dawką śmiechu. ^^
Falcon Wings
20-05-2009, 14:16
Wierzysz w to? Dopóki ktoś nie napomknął o darowiźnie na cele charytatywne nie było o tym mowy. Zważywszy na to, oraz fakt, iż wcześniej wystawiał już aukcje na Allegro ze swoimi sekretami, dla mnie to zwykła chęć zysku.
Sprzedawal na Allegro, bo wymagala tego sytuacja. I wiedz, ze nie sprzedawal tych informacji dla swojego zysku. Nic wiecej nie powiem, wiec nawet nie pytaj, prosze.
Na takie? Wypadałoby porządną dawką śmiechu. ^^
Uwazasz ze wypada smiac sie z takich ofert? Postaw sie na jego miejscu. Wyobraz sobie ze jestes nim, masz takie cos na sprzedaz, pracowales nad tym dlugo. I nawet niechcesz tych pieniedzy dla siebie, tylko dla kogos.
A 2/3 wypowiedzi okreslaja Cie jako skonczonego idiote, dowcipnisia i ogolnie swira. A juz napewno nie warto Ci ufac, bo sprzedajesz cos, czego nikt inny dotad nie sprzedawal.
Jakbys sie czul?
Pan i Wladca
20-05-2009, 16:43
Zrozumiał bym jakby gość odkrył jak powstałą ziemia, ale nie 469 w jakiejś tam Tibi.
Alanus Lutinum
20-05-2009, 18:24
Zauważcie, że Piombion nigdzie nie wspomina o nagrodzie albo pełnym spoilerze. Mówi, że sprzedaje rozwiązanie zagadki, a to nic samo w sobie nie daje. Generalnie to się nie opłaca.
Uwazasz ze wypada smiac sie z takich ofert? Postaw sie na jego miejscu. Wyobraz sobie ze jestes nim, masz takie cos na sprzedaz, pracowales nad tym dlugo. I nawet niechcesz tych pieniedzy dla siebie, tylko dla kogos.
A 2/3 wypowiedzi okreslaja Cie jako skonczonego idiote, dowcipnisia i ogolnie swira. A juz napewno nie warto Ci ufac, bo sprzedajesz cos, czego nikt inny dotad nie sprzedawal.
Jakbys sie czul?
Ja uważam, że wypada. Jeśli bym nie uważał, sam bym się na pośmiewisko wystawił, bo jak już pisałem - trzeba być debilem, żeby kota w worku od nieznajomego kupować.
Tak, nie warto mu ufać, nie, nie dlatego, że 'sprzedaje coś, czego nikt inny dotąd nie sprzedawał'. Po prostu nie warto ufać nikomu nieznajomemu. Znajomym często zresztą też.
Zrozumiał bym jakby gość odkrył jak powstałą ziemia, ale nie 469 w jakiejś tam Tibi.
ZrozumiałBYM
Mówi, że sprzedaje rozwiązanie zagadki, a to nic samo w sobie nie daje. Generalnie to się nie opłaca.
Rozwiązanie zagadki nic nie daje ? interesujące; rozwiązanie zadania z matematyki też nic nie daje? ;p
Rozwiązanie zagadki powstania wszechświata też nic nie daje? =)
Tak, nie warto mu ufać, nie, nie dlatego, że 'sprzedaje coś, czego nikt inny dotąd nie sprzedawał'. Po prostu nie warto ufać nikomu nieznajomemu. Znajomym często zresztą też.
To może chleba też nie kupuj bo może być ZATRUTY !! Przecież nie znasz producenta :( Tak - nikomu nie ufaj, może wogóle nie wychodź z domu
Edit @down:
!! podkreślają moją wypowiedź i kierują uwagę na zdanie nimi zakończone, które powinieneś zrozumieć, jako że masz 'wiele wiosen' i tak apropo przejechania się - wolę przejechać się i mieć paru zaufanych, niż nie przejechać się na żadnym i nie mieć żadnego przyjaciela ;)
To może chleba też nie kupuj bo może być ZATRUTY !! Przecież nie znasz producenta :( Tak - nikomu nie ufaj, może wogóle nie wychodź z domu
Producentowi chleba zależy na uczciwym zarobku, więc chleba truć nie będzie, bo po paru ofiarach klientów straci. Pudło.
Po stylu pisania (z akcentem na '!!') wnioskuję, że wielu wiosen jeszcze nie masz (jeśli się mylę, wybacz), zdążysz się jeszcze przejechać (także na znajomych). Wtedy pogadamy.
Edit @down:
!! podkreślają moją wypowiedź i kierują uwagę na zdanie nimi zakończone, które powinieneś zrozumieć, jako że masz 'wiele wiosen' i tak apropo przejechania się - wolę przejechać się i mieć paru zaufanych, niż nie przejechać się na żadnym i nie mieć żadnego przyjaciela ;)
!! są napisane błędnie (spacja przed nimi), poza tym podwójny wykrzyknik to zły nawyk (a nie jestem pewien, czy nie błąd). Wiosen nie mam wielu, ale dość, żeby się zdążyć przejechać. I mam dobrych paru zaufanych, ale pewnie i tak się na nich kiedyś przejadę.
@nerczio
Jest pewna różnica pomiędzy ufaniu znajomym, a rozdawaniu kluczy od mieszkania nieznajomym. A Lasooch pisał raczej o przejechaniu się na tej drugiej "ufności". Załapałeś? : )
I mam dobrych paru zaufanych, ale pewnie i tak się na nich kiedyś przejadę.
Gdybym miał tak myslec o moich znajomych to juz dawno bym sie powiesil.
Gdybym miał tak myslec o moich znajomych to juz dawno bym sie powiesil.
Prawda jest taka, że na większości zaufanych też mi się zdarzyło przejechać, ale jak na razie nie w takim stopniu, żeby przestali być zaufani. A myślę o różnych rzeczach w podobny sposób, zwłaszcza ostatnimi czasy. Cóż, widocznie mam silniejszą psychikę od Ciebie, bom się nie powiesił.
Prawda jest taka, że na większości zaufanych też mi się zdarzyło przejechać, ale jak na razie nie w takim stopniu, żeby przestali być zaufani. A myślę o różnych rzeczach w podobny sposób, zwłaszcza ostatnimi czasy. Cóż, widocznie mam silniejszą psychikę od Ciebie, bom się nie powiesił.
Szkoda, że masz takie nastawienie do ludzi.
Na co wtedy sprzedawałem? By uratować kogoś, kto był mi bliski do ostatniej chwili. Tej samej osobie, dla której napisałem Kompendium.
Być może to chore, ale zacząłem je pisać dzień po śnie, w którym spotkałem Łukasza (tak, tak - ten z sygnaturki), a powiedział mi wtedy "Rób to co do Ciebie należy, a Ci pomogę.".
Czemu wcześniej o charytatywności nie wspominałem? Biorę nauczkę z przeszłości. Gdy o niej wspomniałem przy zbieraniu pieniędzy na zabiegi i rehabilitację przyjaciela, które podobno były refundowane, ale wszyscy wiemy, jak to jest... zostałem zmieszany z błotem itp. itd.
A propo ortografii. Piszemy "!", albo "!!!", wykrzykniki i inne znaki interpunkcyjne tego typu, takie jak znak zapytania w ilości przekraczającej trzy świadczą o zaburzeniach. Niemniej jednak rzadko da się zauwarzyć "!!" i uznaje się wyżej wymieniony przykład za błąd.
@Lasooch
Uważaj, bo Cię otruję.
Słuchaj - mi też zależy na uczciwym, jak to nazywacie, "zarobku". Z czasem, gdy będzie coraz więcej wpłat, "Tajne Kompendium" będzie się rozrastać. Zamiast podać sensowne propozycje związane z 3. odpowiedzią gadacie bzdury, krytykujecie bez podstaw i bez sensu.
Czy, gdybym był złodziejem i typkiem spod czarnej gwiazdy - zaszedłbym na takie wysokie pozycje na różnych pozycjach z supportem właścicieli stron? (neopostman wie, co mam na myśli - tam się poznaliśmy : )) Czy z podniesioną głową pełniłbym ważną funkcję w DDI?
Proszę, zastanówcie się, zanim coś powiecie. Miałem wielu zadowolonych klientów, którzy w większości teraz (wtedy nimi nie byli) są jednymi z "nas" - DDI'owców.
Pozdrawiam, Piombon.
@Piombon: Referencji nie podałeś. To, gdzie pełnisz ważną funkcję i na jakie pozycje zaszedłeś, nie znaczy, że Cię znam. Swoją drogą, wielu ludzi na wysokich pozycjach to oszuści i złodzieje (zauważ, że nie mówię, żeś złodziej - mówię tylko, że możesz nim być). Co najlepiej widać w polityce i instytucjach państwowych.
Podejście do ludzi - cóż, każdy ma swoje. Ze 'złym' podejściem przynajmniej minimalizuję szanse, że się zawiodę. Ale myślę, że to kwestia indywidualna, nikomu jej nie narzucam.
Moim zdaniem, nie znając Cię nie powinienem Ci ufać (a tym bardziej mogę). Mi na 469 nie zależy, więc kasy nie wyślę choćbym i ufał : P Sęk w tym, że na forum znajdą się tłuki, które ściągną keyloggera, więc warto ludzi ostrzec, że możesz nie być uczciwy.
I podtrzymuję: ufanie obcemu człowiekowi w ciemno to debilizm.
Generalnie, całe to Wasze forum omijałem szerokim łukiem, w Waszej opinii jestem outsiderem, botterem który nic innego nie potrafi i tak dalej. Piombon poprosił mnie o to, żebym zobaczył całą tą Waszą szopkę, i?
Macie racje, generalnie Piomb nie przedstawił wam niczego, żeby udowodnić, że ma wiedze, że ma jakieś informacje, dowody, cokolwiek, co świadczyłoby o tym, że nie jest oszustem.
No - może TDF, na którym było faktycznie tak, jak pisał (mam nawet dowody! - zdjęcia na których są członkowie DDI jak i po prostu znajomi ;-), co nie zmienia faktu, że macie prawo napisać "spoko, nie było mnie - więc co mi po tym?".
Korzystając z powyższej wypowiedzi można skreślić Piombona jako osobę, której można zaufać albo chociażby człowieka, który ma jakąś tam wiedzę w Tibii.
Właściwie - możecie skreślić wszystkie "zgrupowania" Tibijskie. CoZ, DDI - nawet gildie, które odkrywały jakieś Tibijskie mity. Dlatego to troche złe rozumowanie w moim mniemaniu.
Część właściwa, czyli dlaczego Piombon jest godny zaufania.
Jako osoba, która go spotkała i pracowała z nim nad mitami mam większe doświadczenie z nim niż wy i pewno tym co napiszę nikogo nie przekonam, bo macie własne racje, a modek i admin dużych tibijskich for, który przez pewien czas był nawet liderem DDI (woah, chwalenie się na potęgę) na 100wke ściemnia.
Księga, o której mówił - zawiera szczegółowe opisy wszystkich Tibijskich ras potworów z nawiązaniem do fantastyki, do dzieł Sci-Fi, do filmów (a te mają duże znaczenie w Tibii, patrz. wywiady z Knightmare).
Wskazówki, które podawał na konkurencyjnym forum, którego tutaj nie lubicie, zawsze łączyły się logicznie z poprzednimi i miały odwzorowanie w Tibii. Przykład? Mało znaczący co prawda, jeśli nie wiecie co z nim zrobić:
Łącząc miasta Thais -> Ab'Dendriel -> Venore -> Carlin -> Edron -> Thais otrzymamy pentagram.
"No i fajnie, a ogieńki przy Thais tworzą kółeczko, i?"
W Tibii jest wiele pentagramów, zamieszkiwane są przez "mroczne" kreatury, nieumarli, czarnoksiężnicy i tak dalej - łączy się? Tak.
Ile miast jest w pentagramie? A ile jest ksiąg Tibijskich (chodzi mi o te małe książeczki kolorowe, które są cholernie dużo warte)? :-)
Dalej - spoil Avariona - sam Avarion napisał, że musicie wyrzucić niepotrzebne głupie kłamstwa i odszukać w nich informacje prawdziwe. Dlatego nie można osądzać, że cały spoil jest do kitu. Swoją drogą - z tego co pamiętam napisany był dawno, dawno temu, kiedy jeszcze nie otwarto Femour Hills, a z nią związana była tajemnica. Cipsoft zrobił kolejny ze swoich tricków - czyli zmienił quest. Zrobił tak już wiele razy.
Tibijskie fakty, co z nich mamy? To może być smieszne, ale na mapie Tibii, na Tibia.com jest coś, co pozwoliło nam zanim jeszcze powstało Svarground, zanim powstało Yalahar, poznać ich lokacje. To małe coś, które można odnaleźć w większości (o ile nie we wszystkich mapach ;-).
Język beholderów - możecie uważać, że to ściema, ale tłumacząc to, co mówi elder beholder "naszym" szyfrem, wychodzi całkiem logiczny ciąg. Tłumacząc księgi wychodzi to samo - również logicznie ułożona treść. Zbieg okoliczności? Średnio.
"Są cyferki, możecie sobie podkładać 'niewiadomoco'." Możemy, ale po co? Żadna frajda, nie piszą o nas w gazetach, dziewczyny nie wysyłają nam swojej bielizny, więc po co ściemniać? Dla sławy? Jakiej sławy, lol.
Cześć
Dobra, znajdź mi 10 graczy, którzy wyślą 30zł by otrzymać kilka książek w grze.
Gdyby to miał być sms za 5-10 zł, to może by się sprawdziło, ale 30 to przesada.
Mnie to raczej nie interesuje, a gdyby interesowało, to wolałbym sam do tego dojść, niż wydawać 30 zł na to co odkryli inni.
To przykro mi bardzo. Tak to jest jak zbiera się znajomych niczym pokemony. Jak kogoś znasz całe życie, to nigdy się na nim nie 'przejedziesz'. Chyba, że chodzi po prostu o to, że taka osoba może Cię zawieść, bo to prawda.
To przykro mi bardzo. Tak to jest jak zbiera się znajomych niczym pokemony. Jak kogoś znasz całe życie, to nigdy się na nim nie 'przejedziesz'. Chyba, że chodzi po prostu o to, że taka osoba może Cię zawieść, bo to prawda.
Nie zbieram znajomych niczym pokemony, wypraszam sobie ; ) Pod tym względem, że już się na zaufanych (którzy jeszcze nimi są) przejechałem - tak, miałem na myśli, że się po prostu zawiodłem. Ale byli i tacy, na których się przejechałem w pełnym tego słowa znaczeniu. I nie wątpię, że będzie takich więcej.
Falcon Wings
21-05-2009, 09:20
@up
Zachowujesz sie jakby caly swiat byl przeciwko Tobie. I tak sie dzieje, bo sam sobie to wmawiasz (tzw. Autosugestia). Niechce byc zimny, ale to temat zwiazany z 469, a nie z Twoimi doswiadczeniami zyciowymi.
Jezeli chcesz pogadac o swoich problemach, pisz na PM. Moze uda mi sie Tobie pomoc. A takto miloby bylo gdybysmy dalej prowadzili dyskusje o ofercie.
Dark Sven
21-05-2009, 16:08
Rozwiązanie zagadki nic nie daje ? interesujące; rozwiązanie zadania z matematyki też nic nie daje? ;p
Rozwiązanie zagadki powstania wszechświata też nic nie daje? =)
Biste porównanie. Srlsy.
Taa.. popiram Lasoocha, nie warto wierzyć większości ludzi, szczególnie tym których się poznało przez internet. Jako że już troche życia poznałem wiem co mówie.
A Dk logowi gratuluje uwierzenia Piombonowi bo "jest owiany tajemniczością"
@Falcon Wings : Tak, dalej chcesz prowadzić dyskusję o ofercie.. ślepy jesteś ? nikt jej nie chce :baby:
@up
Zachowujesz sie jakby caly swiat byl przeciwko Tobie. I tak sie dzieje, bo sam sobie to wmawiasz (tzw. Autosugestia). Niechce byc zimny, ale to temat zwiazany z 469, a nie z Twoimi doswiadczeniami zyciowymi.
Jezeli chcesz pogadac o swoich problemach, pisz na PM. Moze uda mi sie Tobie pomoc. A takto miloby bylo gdybysmy dalej prowadzili dyskusje o ofercie.
Nie cały świat jest przeciwko mnie : P a w autosugestię średnio wierzę. To znaczy wierzę poniekąd. W dobrą stronę nie działa ; )
I choć zgadzam się z Tobą, że kontynuowanie tego tematu nie ma sensu, to - jak napisał Fayny - nie ma chętnych do dyskusji o ofercie.
@down: bardzo możliwe. I daleko mi do psychologa. Po prostu nigdy na swoim przykładzie nie zaobserwowałem, żeby działało. Ale to rozmowa chyba bardziej na PM, jeśli byś chciał ją ciągnąć.
Nie cały świat jest przeciwko mnie : P a w autosugestię średnio wierzę. To znaczy wierzę poniekąd. W dobrą stronę nie działa ; )
Pro psycholog, widzę. No więc (nie zaczyna się zdania od "no więc", ale ja zacząłem) działa w obie strony. I to nie jest żadne czary-mary, metafizyka i paranormalne zjawiska. To zwykła psychologia.
Bla bla bla, odkryłem tajemnicę, bla bla bla, chcę od każdego 30zł, bla bla bla, akcja charytatywna, bla bla bla. Idź dziecko possij cyca mamy i daj sobie spokój. Bardziej debilnych postów nie widziałem. Dziwnym wydaje się też być to, że twój "przyjaciel", który to tak cię broni na forum wysławia się dość podobnie do ciebie. Pokrewieństwo, czy to już epidemia na skalę światową? Przyszedł kącik poetów, którzy myślą, że na czułe słówka znajdą frajerów. Idź chłopaczku popracuj, jak chcesz pieniądze, pochodź po sąsiadach, jeśli jesteś zbyt wielka pipka do pracy, albo potnij się mydłem, bo posty jak i ten temat są IMO debilne. No, chyba że ktoś lubi takie dyskusje o kupie.
Dr. Omader
22-05-2009, 00:46
<Tu był długi i może nawet czasem zabawny wywód, ale po namyśle dochodzę do wniosku, że nie ma sensu>
Jak widać z wyników sondy - nie jesteśmy zainteresowani.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.