Pokaż pełną wersje : dlaczego rodzice nie pozwalają grać godzinami w tibie
Powiedzcie dlaczego wasi rodzice nie pozwalają wam długo grać. Moi np.mówią że od komputera zgłupieje a szczególnie dziadek.
Obydwie odpowiedzi a i b.
Hmm... ponieważ uważają, że można o wiele lepiej spożytkować ten czas (np. poczytaj książki albo pójść ze znajomymi na miasto) ale nie zakazują mi całkowicie grania.
Arathorn
29-12-2004, 14:28
"bo trzeba SIĘ UCZYĆ..." jak cos takiego slyszę od starych po raz 10 w ciągu jednego dnia to mi się naprawdę żygać chce szczególnie jak jeszcze towarzyszy temu szlaban na kompa na powiedzmy tydzień...
Zdecydowanie odp. A jak slysze cos takiego od starego bo mama to nie zwraca zbytniej uwagi :D to ****a szalu dostaje posterczy nademna 5min. i se pojdzie :D
off topic:
Chyba taki temat juz byl ? :>
Widze że w temacie pisali sami napaleni na tibie. Ja napisz ekilka powodów dlaczego ja nie gram dłuzej niż 2-3 godzi w tygodniu
1.Szkoda mi czasu. Wole iść na miasto z kumplami poczytać książke i sie pouczyć
2.Jak widze tibie to mi sie wszystko cofa kiedy gram dłużej niż godzine
3.jestem rozczarowany ppostawą cipsoftu
4.Ta gra jest cholernie nudna
5.Trzeba siedzieć kilkaset godzin żeby mieć jako taką postać
6.szkoda prądu
7.wole czas spedzony na kompie spozytkkować na prace twórczą
Mimo tego w ciągu 5 miesiecy dorobiłem sie nawet fajnej postaci Sorca z 35lvl i to mi wystarcza żeby żyć i siedzenie po 7 godzin na tej zafajdanej grze uważam za zboczenie
Dr.Unknown
29-12-2004, 19:20
Brakuje opcji "a co do cholery ich to obchodzi", jak CI rodzice nie pozwalają to najwidoczniej nadużywasz i masz przysłowiowego "wała".
Mojemu staruszkowi przeszkadzało to, że gram, tylko dlatego że jemu się ta gra nie podobała... no cóz.
Teraz żebym nie grała to wymyśla że mu Tibia koliduje z systemem ;| Jak to słysze to mnie krew zalewa....
Biszkopt
29-12-2004, 20:15
Hmm... Nie wiem o co wam wogóle chodzi moi rodzice nie mają nic do tego że sobie gram (według nich) w jakąś tam śmieszna gierke. Nic a nic się nie czepiają. Ostatnio 3 dni z rzędu grałem 12 godzin i jakos mnie nie wygonili :]
Barerujo
29-12-2004, 20:19
brakuje odpowiedzi "bo sami chca posiedziec przy kompie" ;( ja niestesty tak mam ;( ;( ;( ;(
Hmm... Nie wiem o co wam wogóle chodzi moi rodzice nie mają nic do tego że sobie gram (według nich) w jakąś tam śmieszna gierke. Nic a nic się nie czepiają. Ostatnio 3 dni z rzędu grałem 12 godzin i jakos mnie nie wygonili :]
Sorry że to powiem ale współczuje rodziców :/
Mi pozwalają grać dość dużo ale cały dzień to gruba przesada.
Zresztą sam bym nie chciał bo dla mnie to strata czasu...
Jezol_Knight
29-12-2004, 20:35
Mi ojciec nie pozwala grac w Tibie "bo przez gre w internecie wejdzie wirus" :evul:
Już kiedys zakładałem taki temat i to ja mialem racje a nie on X(
Ale coś z kompem sie zrypało i poszło na Tibie
Niestety ojca sie nie wybiera (a szkoda :evul: )
pozdro for all
Moi starsi się już przyzwyczaili, że siedzę przed kompem 18 godzin itd. Przychodzą tylko koło gdziny 22 i mówią, żebym wyłączył komputer bo mam iść spać -.- a i tak czekam jeszcze 1,3h na kreskówki więc kładę się o 00:00 :P. Czasem tylko gadają, że zgłupieje od komputera :P.
Heh.. ja niemam takich problemow. W tygodniu gram tylko 1h dziennie a 12h siedze w robocie ;( Pozatym mieszkam sam :] Ale zato w weekendy nieodstepuje tibi na krok :p
mojej odpowiedzi nei ma w sondzie - otóż mi rodzice uważajaą ze jestem "UZALEŻNIONY' a "UZALEŻNIENIA" trzeb zwalczac :D
Bo tibia, a wogóle komputer odmóżdża... Ile razy nie miałeś zadania domowego bo "musiałeś iść na hunta"?? ... Nie ma opcji bo tibia uzależnia...
Heh, zgadzam się z wami wszystkimi. Mi rodzice na przemian mówią wszystkie teksty, mają nie wyczerpaną ilość pomysłów jak mi przekazać to że tibia, jak to powiedział Roland "odmóżdża".
off topic: jak masz problemy z kompem to najpierw go zeskanuj na virusy, potem zrób scandisc, a na koniec defragmentację. (sam to przerabiałem i poskutkowało :D)
ja mam m.in za argument ze sie na obiad spozniam. Bo przykladowo mamuska krzyczy na zarcie, a ja akurat 4 poziomy pod ziemią walcze z zycie z g-dziadkami. I nim przyjde mija 10 minut ;]
ale generalnie malo gram, takze dają mi spokoj.
Mój Stary : Lepiej zagraj w NFS .... ja juz z nim nie wytrzymam gra w to g*** juz od 2 miesciecy i to po kilka godzin dziennie zawsze okolo 15:45 do 21 on siedzi przy kompie
Szakal van'Thorn
30-12-2004, 22:02
Co do tekstów to mój stary ciagle gada to samo :
lepiej odrób lekcje ,poczyataj ksiażke ,albo wez sie za naukę
A z tym nie jest łatwo ;)
Co do tekstów to mój stary ciagle gada to samo :
lepiej odrób lekcje ,poczyataj ksiażke ,albo wez sie za naukę
A z tym nie jest łatwo ;)Zgadzam się z tobą mam tak samo... wogole moj stary ma duuuuzo argumentow xD
Lejiso Cichy
30-12-2004, 22:26
Ja to gram i nocami ale jak ostanio muj stary przyjehalto moge tylko grac do 12.00 a muwia ze jestem uzaleznionyi ja sam tak sadze :evul:
Magic Knight Krzysiek
31-12-2004, 12:54
bo musze sie uczyc, by nie skonczyc jak on :P, bo zupa byla za slona, to jest ZŁOŚLIWE X(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.