zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Rewitalizacja Carlin i nowe miejsca polowań.

Vanhelsen
21-05-2009, 15:10
Czy jesteście gotowi na serię nowych zapowiedzi dot. letniego update'u? Mamy nadzieję, że cotygodniowe serie nowych teaserów umilą wam czekanie na aktualizację.
Pomimo, że nie dodamy żadnego nowego miasta, waszą uwagę zwróci nowy wygląd Carlin. Miasto to będzie kwintesencją kobiecej elegancji i smaku z wyczuwalną nutką historii w tle. Skośne dachy, piękne i zabytkowe pomniki, duża ilość zieleni z pewnością zmienią oblicze tego średniowiecznego miasta na dobre. Dla większej wygody budynek depo i banku został połączony, co więcej dostał kilka dodatkowych drzwi wejściowych.
http://img199.imageshack.us/img199/954/fqe02m4a.gif
W harmonii z nowym stylem miasta, zamek zyska drugą młodość nawołując do zwycięskiej legendy kobiet. Na odświeżonych zamkowych ścianach dumnie będą wisieć nowe miejskie chorągwie, przypominając o chwalebnej przeszłości i spoglądając równie poważnie na nadchodzącą przyszłość. Zmiany dotkną też siedzib gildii (tzw. guildhouse'ów) w Thais i Edron. Zamek w Edron również zmieni swoje dotychczasowe oblicze.
http://img199.imageshack.us/img199/8562/xsahxcm4.jpg

To nie koniec zmian. Dodaliśmy parę nowych miejsc polowań! W okolicy Beregar na dzielnych wojowników będą czekać hordy potworów takich jak Gozzlers i Beholders. Mieszkańcy Liberty Bay zaś poinformowali nas, że na miejskim wzgórzu zasiedliły się Wyrms, Behemoths, Nightstalkers i Giant Spiders.
Nasi odkrywcy dotarli do niezamieszkanej laguny w południowo zachodniej części Tiquandy. Duża ilość niebieskich kryształów powoduje niezwykły mikroklimat tego miejsca, ale to jest tylko wabik dla wojowników, którzy spotkają tam Water Elementals.
Hordy smoków wypaliły sobie nową grotę na Darashii. Czy będziesz gotów sprostać nowym wyzwaniom?
http://img199.imageshack.us/img199/2973/e39a4lfa.jpg
To nie wszystkie zmiany. Przygotujcie się na spotkanie z Zombies i Crypt Shamblers na Treasure Islands. Takie miejsca jak Laguna Islands, Demona, czy grobowce na Ankrahmun również nabiorą nowego smaku. Dodatkowo, gracze będą mogli skorzystać z tajemniczych tuneli na Tiguandzie łączących wszystkie jaskinie z Tarantulami.
Wszystkie te zmiany będą z pewnością warte zbadania. Częstość wypadania loota z potworów będzie nieco zmieniona na waszą korzyść tak, aby wasze polowania stały się bardziej zwrotne.
http://img199.imageshack.us/img199/7008/8xb68rcx.jpg
Uwaga! Przypominamy, że na czas aktualizacji niezbędne jest opróżnienie wszystkich rzeczy w domkach znajdujących się na Edron (włączając Cormayę), Carlin (łącznie z Northport i Senja), Thais (łącznie z Greenshore i Fibulą). To się również tyczy tzw. guildhouse'ów. Jeśli ich nie usuniecie, zostaną one automatycznie wysłane do depo właściciela. Do wprowadzenia aktualizacji zostało parę tygodni.

Czeka was wiele pozytywnych zmian!
Community Managers

qq2
21-05-2009, 15:18
Imo to wszystko jest zbędne. Mogliby zostawić stary klimacik Carlin. ; o

Askaral
21-05-2009, 15:20
Co by nie zmieniali to nie bez powodu carlin jest nazywane miastem noobow, wiec klimaciku i tak nie bedzie. Szkoda ze nie ma nowego miasta.

Druid-Joseph
21-05-2009, 15:20
Prędkość tłumaczenia na tibia.pl aż poraża :D

GargoinX
21-05-2009, 15:21
Ciekaw jestem co jeszcze dorzucą w tym updacie. Jeśli nie ma nowego miasta to możliwy jest brak nowych questów i potworów. A Stary Biedak to ten gość na Fibuli?

@Up:
Ta, bo ty byś przetłumaczył jeszcze zanim by na tibia.com wyszło. ;)

Xr3
21-05-2009, 15:22
Żałośnie beznadziejna jakość tłumaczenia.

Jeśli nie poprawią loota, oraz statystyk potwora Wyrm i umiejscowią jego respawn w lokacji np. z GSami, to znaczy, że Cipsoft jak zwykle niczego sobie do serca nie wziął.

Swoją drogą, to jestem oburzony faktem, iż FACCe cokolwiek w tym update dostają.

neopostman
21-05-2009, 15:22
Prędkość tłumaczenia na tibia.pl aż poraża :D

Tłumaczenie było niecałą godzinę od ukazania się na tibia.com : d. Wczoraj koło 15~.

MnichU1007
21-05-2009, 15:28
Hmm co tu dużo mówić. Update jak update, czekam na coś "nowego". Z tego teasera ciesze się tylko z jednego, więcej miejsca na starych miejscówkach będzie ...

RailChris
21-05-2009, 15:31
Pozytywnie. Chociaż troche irytujące jest, że wszystkie nowe expowiska będą oczywiście tylko na Premium Account.

Jimoroks
21-05-2009, 15:35
Co wy mówicie grasz w Tibie bez Pacc? Jestes nikim, i nie rozumiesz na czy polega ta gra.

Co do Wyrmow to mysle ze jesli nie bedzie z niego konkretnego loota, to nie warto nawet tam zagladac.
Nowe Carlin tak, ale... Jak dla mnie za duzo dla facc.
Cóż Cipsoft powinien dodać troszke questow, i przemyśleć kilka spraw.
Ogólem rzecz biorąc nie jest źle, jednak mam nadzieję ze kolejne zapowiedzi będą ciekawsze.
To chyba tyle. :]

Kiełek
21-05-2009, 16:00
TYLKO NIE KARLIN! :(:(:(
Aczkolwiek podoba mi się ta wzmianka o polepszeniu loota :)

Erhion
21-05-2009, 16:27
Up:

Widać, że twoje miasto.

Update jak update. Ładnie zmienili to Carlin. Szkoda, że nie moje rodzinne Thais.

Poza tym co ja gadam - i tak nie gram. :D

Frezko
21-05-2009, 16:39
Update jak zwykle lipne nic ciekawego nie zrobią oprócz upiększenia obrazków

Markos_Knight
21-05-2009, 16:52
Jedynie co mi się z tego podoba, to że Carlin zostanie zmienione. Przynajmniej graficy zrobili większy postęp... ( nie podobają mi się domki z dachem pod skos ;/ )

Bob Marley
21-05-2009, 17:17
Co wy mówicie grasz w Tibie bez Pacc? Jestes nikim, i nie rozumiesz na czy polega ta gra.

Nie każdy ma ochote pakować pieniądze do kieszeni cip softu i bardziej przychyliłbym się do tego, iż to Ty jesteś nikim, a raczej nie masz za duzo w głowie

Ath_HG
21-05-2009, 17:31
zmiany fajne ogolnie ale z tym lootem to mi sie akurat nie podoba.... zeby cos osiagnac trzeba sie pomeczyc a nie ze bedzie latwiej o lepszego loota ale coz ... niech zrobia serv pod tibie 76 to Sie bede cieszyl ; D

spamer619
21-05-2009, 17:49
Myślę iż "Weteraną" się to nie spodoba...
Znają Carlin takim jakim był....
I ograniczenia (tylko PACC) :(

Druid-Joseph
21-05-2009, 17:53
zmiany fajne ogolnie ale z tym lootem to mi sie akurat nie podoba.... zeby cos osiagnac trzeba sie pomeczyc a nie ze bedzie latwiej o lepszego loota ale coz ... niech zrobia serv pod tibie 76 to Sie bede cieszyl ; D

Pewnie chodzi o potworki typu hellspawny z których wylocenie czegokolwiek graniczy z cudem.

DRoN
21-05-2009, 17:55
Jak nie dodadzą żadnych ograniczeń noobostwa w Carlin, to będzie tego po tym UPie jeszcze więcej.

@ up

Wgm powinny być potwory 'przeszkody', jak np. fire elemental, szczególnie kiedy jeszcze mógł combo wsadzać.

Evil Maul
21-05-2009, 18:17
Bida z nyndzą

megusiia
21-05-2009, 18:18
Przesadzacie z tymi narzekaniami, to dopiero pierwsyz news, o calym update bedziemy informowani stopniowo :) ja tam sie ciesze ze carlin odnowili chodz bardzo rzadko tam bywam i szczerze nie przepadam za tym miastem, ciekawe keidy venore odnowia? i czy beda jakies nowe questy i outfity? moze dla facc dodadza nowy outfit? chodz gram na paccu uwazam ze dobrze robia robiac cos dla facc ;)

DRoN
21-05-2009, 18:27
A wgm PoH powinien zostać ogrodzony siatką z kilkoma wejściami dla PACC

@ down

Jakieś ciekawe podziemia, niekoniecznie wypełnione potworami, ale takie coś jak zrobili z Mount Sternum byłoby jak najbardziej wskazane.

^Trial^
21-05-2009, 18:34
Z venore mogliby cos zrobic.

Sigmax
21-05-2009, 18:47
Prędkość tłumaczenia na tibia.pl aż poraża
signed

Jeśli nie ma nowego miasta to możliwy jest brak nowych questów i potworów.
Skąd taki wniosek? Questy i potwory dodawali w każdym update, miasto w co drugim/co trzecim.

@Up:
Ta, bo ty byś przetłumaczył jeszcze zanim by na tibia.com wyszło.
Na pozostałych stronach było najpóźniej kilka godzin po tibia.com.

Tłumaczenie było niecałą godzinę od ukazania się na tibia.com : d. Wczoraj koło 15~.
O rly?

To czemu pojawiło się dopiero dzisiaj? (patrz data posta)

Up:

Widać, że twoje miasto.
pwnt :D

Fayny
21-05-2009, 18:50
FaJnie, faJnie faccowiczom zmienili wygląd miasta a ci marudzą "rze kcom ekspowizka" kupcie pacc to będziecie mieli :baby: cieszcie się że wogóle coś dostaliście.

neopostman
21-05-2009, 19:04
Na pozostałych stronach było najpóźniej kilka godzin po tibia.com.

O rly?

To czemu pojawiło się dopiero dzisiaj? (patrz data posta)

Jeśli nic nie wiesz o procedurze tłumaczenia artykułów z tibia.com to się nie udzielaj. Artykuł został przetłumaczony doladnie Wczoraj, 16:08 . A to, że dzisiaj został wklejony do niusów to zupełnie inna sprawa.

Wylansowany
21-05-2009, 19:13
Jak na razie komercha. Nie mam nic przeciwko, bo w końcu to też jest potrzebne, ale bardziej przydałyby się bardziej "fizyczne" zmiany w grze nic upiększanie obrazków...

^Trial^
21-05-2009, 19:18
To jest tez potrzebne.
Teraz beda te miasta jakos wygladaly.
Jak juz wspomnialem.
Z venore mogliby cos jeszcze zrobic.

Fayny
21-05-2009, 19:20
Z venore mogliby cos jeszcze zrobic.

Signed, ale tylko zmiany kosmetyczne.

Rybzor
21-05-2009, 19:56
Na przyszłość po wyciągnięciu tekstu z translatora polecam jeszcze go sprawdzić przed wrzuceniem na stronę ;)

@top
Dla mnie takie sobie. W zasadzie nie widzę żadnych negatywnych aspektów. Dodatkowe i odnowione expowiska oraz przebudowanie Carlin może wyjść tylko na dobre. No i zwiększenie loot rate, nareszcie.

Sigmax
21-05-2009, 20:24
Jeśli nic nie wiesz o procedurze tłumaczenia artykułów z tibia.com to się nie udzielaj. Artykuł został przetłumaczony doladnie
Wczoraj, 16:08

. A to, że dzisiaj został wklejony do niusów to zupełnie inna sprawa.
W takim razie radzę zmienić system, bo ten się nie sprawdza.

Jakie znaczenie ma to, kiedy jest przetłumaczone? Liczy się kiedy inni będą mogli go przeczytać.
Inne strony jakoś nie miały problemu żeby wstawić tłumaczenie wczoraj (z czego większość max kilka godzin po t.com).

Frezko
21-05-2009, 21:19
Nom inne strony miały o wiele szybciej przetłumaczone

Jimoroks
21-05-2009, 21:25
Nie każdy ma ochote pakować pieniądze do kieszeni cip softu i bardziej przychyliłbym się do tego, iż to Ty jesteś nikim, a raczej nie masz za duzo w głowie

Slyszales kiedys o kupowaniu PACCa za gp?
Nie, to teraz juz wiesz. :*

Martka
21-05-2009, 21:28
Slyszales kiedys o kupowaniu PACCa za gp?
Nie, to teraz juz wiesz. :*

Kupowanie pacca za gp nie jest równoznaczne z nieotrzymaniem przez CipSoft kasy.

Mezive
21-05-2009, 21:31
"co ty wiesz o tibii" powiedzial ktos z npvp pozdr :o

Sutmack
21-05-2009, 21:39
coś takiego, co będzie za miesiąc, to miałem pół roku temu na OTSach...
dodajcie konie, m4, samoloty, manarunki, to już w ogóle będzie wypas...
Tibia 7.6 była najlepszym rodzajem Tibii. Za mało było expowisk, ale mogliby dołączyć np. trudniejsze frosty, demony itp na Ank, na Edron jakieś WRL dobre expowisko, na Darashii duuuuuupny exp GSów, i spory exp Nightów...
małe lvle miałyby problemy, a większe wreszcie mogliby dobrze expic i zarabiać...

Kubej
21-05-2009, 21:50
mam nadzieje ze z tym lotem nie przesadza za bardzo bo spadnie wartosc gp nikt nie bedzie chcial kupic gp co za tym idzie 80% polakow nie bedzie gralo bo nie bedzie mialo od kogo kupic pacc za gp

Albertus
21-05-2009, 22:03
kocham CIP SOFT !! jestem pod jego rozkazami jedno słowo i zabije każdego kogo cip soft rozkaże !!! CIP SOFT moim bogiem a tibia nałogiem !!! jedno słowo i jutro będę w niemczech

pheon
21-05-2009, 22:40
up

pojeb
Przyganiał kocioł ;]

@temat
Tak może odrazu dropa z OTSa zrobią ułatwiają grę, przez co staje się monotonna.....

Ale jak ktoś już wcześniej stwierdził, i tak nie gram :]

Ok'rzes
21-05-2009, 23:16
"co ty wiesz o tibii" powiedzial ktos z npvp pozdr :o

Powiedział ktoś kto nie grał na non pvp a na pvp ma pro od 30 lvla.

Frezko
21-05-2009, 23:23
Przesadzacie z tymi narzekaniami, to dopiero pierwsyz news, o calym update bedziemy informowani stopniowo :) ja tam sie ciesze ze carlin odnowili chodz bardzo rzadko tam bywam i szczerze nie przepadam za tym miastem, ciekawe keidy venore odnowia? i czy beda jakies nowe questy i outfity? moze dla facc dodadza nowy outfit? chodz gram na paccu uwazam ze dobrze robia robiac cos dla facc ;)

Nikt tu nie przesadza z narzekaniami bo każdy wie do czego zdolny jest cipsoft potrafią spier...ic to co najlepsze

Mezive
21-05-2009, 23:43
Powiedział ktoś kto nie grał na non pvp a na pvp ma pro od 30 lvla.

od 29 :) po 2 w tibie nie gram od dlugiego czasu po 3 gralem na npvp i to byla jeszcze 7.5 7.6 juz wtedy byl to bez sens a co dopiero teraz, w erze 12latkow.
Po 4 nie mowilem tego do Ciebie tylko do tego ktory mowil o tym ktory obrazal ludzi grajacych na facc
PS: zanim powiesz ze pewnie nigdy nie mialem pacc'a itp to sie mylisz bo dla mnie osobiscie tez bez pacc'a nie ma gry,lecz to nie powod aby mowic do grajacych na facc ze nie wiedza co to tibia itp.

Beh0lder
22-05-2009, 00:46
Może niech lepiej zrobią ,że wodę z water elementali można sprzedawac w ankrahmun jako mineralną ;)?

lord_piteer
22-05-2009, 07:53
Woooł super naprawde nowe Karlin będe podjarany gdy bede mogl pod nim stac i wogole tibia to taka roksiorska gra w dodatku cipsoft ja wciaz ulepsza! NIE MOZE BYL LEPIEJ.

P.S.
mam w dupie tego update bo zmadrzalem i znalazlem inne MMO, i nie moge sie nadziwic ze przy tibi spedzilem tyle czasu majac caly czas klapki na oczach :|

@ktos tam kto pisal ze bez pacc jestes nikim

ty jestes nikim bo ulegasz cipsoftowi grajac w ten shit i pakując w to forse.
tibia w 100% darmowa by przeszla - duzo osob ktorzy sie podniecaja sprite'ami czy wojna polegajaca na naciskaniu 3 hotkeyi (czyt. 10-13 latTKOfFie xDe .! ;** yhym . ^^) oraz ci ktorych zycie jest tak ubogie, albo ci ktorzy nie radza sobie z dobrymi MMO (WoW, GW2 czy co tam jeszcze) bo za duzo funkcji do pojęcia i trzeba obmyslac taktyki na potwory [inst.]. Mam nadzieje ze tibia upadnie tak samo jak upadla super rogziorZga zdronga Epuls.pl (kiedys tam 2 lata temu moze ponad 20-30k uzytkownikow online, teraz ok 1700-3000 8)) Imo tibia pociagnie jeszcze max 5 lat bo zostanie wygryziona przez konkurencje (ile mozna grac w taki syf i zabija narysowane smoki zeby wylocic hełm namalowany w paincie i doprawiony w ch*j wie czym)

Kubaland
22-05-2009, 09:43
Jeśli będzie tam tak cudnie to przenoszę się do Carlin ;p Ale i tak będzie tam masa noobków. :D

Gonzo
22-05-2009, 14:03
Pierwszy update od 7.8 w którym widzę coś na plus. Brawo.

Trol'Trol
22-05-2009, 14:55
co takiego widzisz na plus ?? ze co 2 necro beda spadac bohy czy twoje miasto carlin bedzie ladniej wygladalo ?

GargoinX
22-05-2009, 15:05
@Up:
No na przykład ja w tym widzę plusy. Kolejny dotknięty update'ami użytkownik? Może zróbmy server Tibia v. Alfa?

Frezko
22-05-2009, 15:34
@Up:
No na przykład ja w tym widzę plusy. Kolejny dotknięty update'ami użytkownik? Może zróbmy server Tibia v. Alfa?

Widzisz plus w tym że co 2 necro spadają bohy typowe dla dziecka z carlin

Vasudanin
22-05-2009, 15:59
Widzisz plus w tym że co 2 necro spadają bohy typowe dla dziecka z carlin
A gdzie napisali, ze z co 2 necro poleca bohy?

Sigmax
22-05-2009, 16:00
ze co 2 necro beda spadac bohy
idiota...

niby gdzie tak napisali? będzie poprawiony loot z kilku potworów, na których exp się nie opłaca, na przykład water elementale będą dawać loot.

czy twoje miasto carlin bedzie ladniej wygladalo ?
idiota...

narzekacie na grafikę, a jak poprawiają to znów nie pasuje. wolałbyś ciągle grać na takiej grafice?

http://img151.imageshack.us/img151/7089/bubble1007cu.jpg

tak, poprawienie grafiki to jest +.

ps. dobrałeś sobie idealny nick, pasuje do ciebie jak ulał.

Trol'Trol
22-05-2009, 16:05
hehe nie niechial bym bez kitu keidys taka grafika byla ? :D a to lot nie bedzie zwiekszony ze wszytkich potworow ?

Cashtan
22-05-2009, 16:29
I bardzo fajnie.
Pewnie najciekawsze zaplanowane rzeczy zostawili na ostatnie teasery, tak jak kiedy wprowadzali nowe okienka trade do NPC zauwazylem teaser dopiero po szoku na TSie :)

Jak narazie jest fajnie.

Frezko
22-05-2009, 16:43
A gdzie napisali, ze z co 2 necro poleca bohy?

To nie było odnośnie update tylko użytkownika co napisał wyżej że by widział plus w tym jak by leciały bohy z co drugiego necro

~>Salmon<~
22-05-2009, 17:12
Kupowanie pacca za gp nie jest równoznaczne z nieotrzymaniem przez CipSoft kasy.

Haha , logiczne myślenie plx !1!11!!!!!!!
jak dajesz komuś gpeki na Paka to chyba logiczne jest , że on musi zapłacić Ćpom ril kesz?

Druid-Joseph
22-05-2009, 17:28
Taaa wezmą tak poprawią loota, że mpa będzie leciało z każdego demona a golden bootsy z każdego Zugurosh'a żeby każdy miał swoje i ludzie nie bili się o loota z bossów.

A tak serio to kiedyś na forum tibia.com (którego pewnie 3/4 stąd nie czyta a później wymyśla coraz to nowsze bzdury) była sonda pod tym adresem http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2555826 gdzie były pytania na czym się opłaca expić a na czym nie. Więc pewnie Cipsoft przeanalizował to co napisali gracze i tam gdzie większość napisała, że się nie opłaca huncic bo nic nie leci weźmie i poprawi to. Napewno będą to hellspawny i sea serpenty.

lord_piteer
22-05-2009, 17:34
@sigmax

jezeli ta grafika mialaby laczyc sie z klimatem gry ktory byl w tych czasach to moge WOWa odstawic dla tej gry.

joke

gega94
22-05-2009, 17:43
Po co zwiększać lota ;/ przecież trzeba się troszkę namęczyć żeby coś mieć ;/

Martka
22-05-2009, 17:45
Haha , logiczne myślenie plx !1!11!!!!!!!
jak dajesz komuś gpeki na Paka to chyba logiczne jest , że on musi zapłacić Ćpom ril kesz?

No przecież to chyba napisałam, nie? :/ Czytanie ze zrozumieniem plax.

Nie zmieni się loot z wszystkich potworów, a tylko z wymienionych przez CipSoft w artykule.

Druid-Joseph
22-05-2009, 17:46

Tak mówi 17lvl z pod dp w carlin..który jak wylootuje coś z trolla się cieszy.
kthxbye

gega94
22-05-2009, 18:40
dobra , dobra ;] a ty z skąd wiesz czy to jest moja 1 postać ;] tą postacią gram dopiero 1,5 miesiąca ;] i miałem inne chary ;] ale już nimi nie gram ;] :)

Trol'Trol
22-05-2009, 19:23
haha dorby jestes w 1,5 miesiaca 17 lvl ladne pg

Rocket Slayer
22-05-2009, 19:26
dobra , dobra ;] a ty z skąd wiesz czy to jest moja 1 postać ;] tą postacią gram dopiero 1,5 miesiąca ;] i miałem inne chary ;] ale już nimi nie gram ;] :)
Więcej ";]" dzieciaku nie mogłeś dodać?

Bardzo podobają mi się nowe grafiki. Uważam, że to ciekawa zmiana. Z chęcią poczekam na resztę.

piternet
22-05-2009, 19:34
haha dorby jestes w 1,5 miesiaca 17 lvl ladne pg

Może nie każdy gra tylko po to, aby mieć więcej pixelowatych cyferek? Nie każdy siedzi 24/7 na bocie, popijając sobie herbatę i próbując zaszpanować innym...
Ale to już taki :topic:

GothicTai
22-05-2009, 20:01
Kolejny Żałosny Up'ek.

Carlin Straci Swoj Klimat i dupa.

Nie grajcie na RL bo nie warto...wogóle tibia długo nie pociagnie.

Albertus
22-05-2009, 20:12

niby tak , ale sa potwory z ktorych cos leci (np. dragi) i tak wychodzi sie na lekki + , na 0 a mozna i miec waste , wszsyztsko zalezy od szczescia a sa takie (wyrmy) gdzie zeby wyjsc na 0 trzeba miec niewiarygodne szczescie , wiec co za sens ma polowanie na wyrmach? i jaka ma byc z tego przyjemnosc

eFeKt_MoTyLa_xD
22-05-2009, 20:19
Witam, nowy na forum ;D

Hmmm...
Powiem tak.
Nie zgodzę się że grając na FACC'u jesteś nikim. Co prawda wszędzie pełno troli, ale takie jest życie. Sam mam teraz kupić PACC'a bo 20 euro to nie dużo.

Dalej. Nie gadajcie że Carlin straci na klimacie. Komu nie podoba się nowe Kazza? Właśnie o wiele lepiej wygląda.

Co wy macie do Carlin? Co z tego że jest tam od zajeb**nia troli? Ja to ich poprostu omijam.

Nie mówcie że płacenie za PACC'a dla CipSoftu to coś złego. Sami muszą coś zarobić to przecież normalne, a pozatym nikt by za darmo nie trzymał tylu serwerów.

Jakby ktoś pytał. Coś jest w Tibii co nawet po długiej przerwie ciągnie do powrotu. Naprzykład ja gram teraz tydzien po rocznej przerwie.
END

lord_piteer
22-05-2009, 20:27
Kolejny Żałosny Up'ek.

Nie grajcie na RL bo nie warto...wogóle tibia długo nie pociagnie.

100% poparcia!

ciekawe ile z % z tego update beda stanowiły zerżnięte pomysły z innych gier dobrych firm (Blizzard itp.)

SatI1337
22-05-2009, 20:44
Jeżeli CipSoft ma zamiar analizować wypowiedzi użytkowników i dostosowywać się do ich opini, to jest to rewolucyjny update

ale

jeżeli 90% z tych wypowiadających się na oficjalnej stronie użytkowników to "gracze" którzy grają na 5 multi klientach i 7 Botach i narzekają na słabe dropy bo zamiast 5kk mają 4kk, to tibia stanie się wspaniałą grą.

Powiem tak, jeżeli chcą zwiększać looty, dodawać expowiska, nowe "wydajniejsze" potwory, to niech najpierw pozbędą się przynajmniej części boterów żeby normalnym ludziom grało się przyjemniej.

gega94
22-05-2009, 20:55
nom ale ja poświęcam czas na skilowanie :) chce wbić dobre skile i dopiero expic :)

Grulix
22-05-2009, 21:00
Jak ktoś pisał up. Mogli to zostawić w naturalnym klimacie. Teraz wszystko nowe, niedługo w tibi będą komputery, rowery, samochody.

gega94
22-05-2009, 21:29
nom ;/ za 2-3 lata tibia zejdzie na psy ;/ większość graczy odejdzie ;/ po co to zmieniać ;/ najlepiej wygląd miast zostawić taki jaki jest ;/ a zrobić nowe questy i dodać parę fajnych itemków :)

zobaczymy co jeszcze wymyślą ;/ bo jak narazie to porażka ;/ niech dodadzą nowe outfity , questy , itemki , expowiska , monstery ;/

Sigmax
22-05-2009, 22:08
Ja bym raczej powiedział że właśnie teraz zyska klimat...

Torog Velrock
22-05-2009, 22:28

on wie lepiej ;s

@down
Wiem ;]
"On wie lepiej" niektórzy mogą odebrać jako Prawdę, a inni jako sarkazm ;]
Wszyyystko zaleeeży od luuudzi...

Rybzor
22-05-2009, 23:02
on wie lepiej ;s
Albo po prostu ma swoje zdanie. Dla jednego klimat tworzą GSy biegające z prędkością 10 lvla na pohu, dla drugiego POH zawierający Demodrasy, Dreamers Challenge quest, czy Demon Oak.

piternet
22-05-2009, 23:52
Hey, nie wiem czy widzieliście, ale ja przeglądając z nudów komentarze do tego newsa na tibia.com zauważyłem oficjalne odpowiedzi CM Mirade na parę pytań:
1.Odnośnie Rosebud (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=23474505#post23474505)
Hello!

> I have a question though, will the Rosebud area
> northwest from Carlin be revamped too?

I was told that only some roofs will change in the Rosebud areas so the houses there won't have to be emptied.

> Nice, but I doubt anyone will ever enter the water
> elementals cave, if there are only elementals
> there.

As written in the teaser: "The loot of some of the aforementioned monsters will be improved so a hunting session may turn out more profitable after the update than you expect.
"
Yours,
Mirade
2.Domki w Thais i Edron (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=23497783#post23497783)
Hello everybody!

Thank you for your comments. We are happy to hear that most of you like Carlin's new look.

> Are we allowed to know what will change in the houses
> and guildhalls in Thais and Edron so we have to move
> all the stuff out? Also will any changes affect Thais
> or Edron? New pavement, walls, floors?

Thais and Edron won't be completely revamped like Carlin. However, several houses and guildhalls will undergo some renovation. Some houses will get new roofs, others new walls and so on. A detailed list would be too long and besides, we don't want to spoil every tiny bit in advance.

-------------

Concerning Dark Mansion, Demon Tower, Nautic Observer, Stonehome:
I'll ask the content team about these places on Monday.

Concerning further information on the update:
The teaser series have just started. Of course, we have more in store for you. So stay tuned!

Yours,
Mirade
Jak komuś się chce niech tłumaczy, ja mogę to zrobić dopiero później, teraz lecę na Władcę Pierścieni (reklamy są ;D).
@edit
Przetłumaczyłem pierwsze:

Pytanie gracza:
Mam jednak pytanie dt. Rosebud na północnym-zachodzie od Carlin. Czy Rosebud także zmieni swój wygląd?

Odpowiedź CM:
Tylko niektóre dachy zmienią wygląd w Rosebud, także domy znajdujące się na tych obszarach nie będą musiały być opróżniane.

Pytanie gracza nr 2:
Doskonale, ale wątpię, aby ktokolwiek odwiedzał jaskinie, gdyż będą występowały tam tylko Water Elemental'e!

Odpowiedź CM:
Jak już napisano w zapowiedzi update " Częstość wypadania loota z potworów będzie nieco zmieniona na waszą korzyść tak, aby wasze polowania stały się bardziej zwrotne."

Aua, coś śpiący dziś jestem :S

Piternet

Virlan
23-05-2009, 01:31
nom ;/ za 2-3 lata tibia zejdzie na psy ;/ większość graczy odejdzie ;/ po co to zmieniać ;/ najlepiej wygląd miast zostawić taki jaki jest ;/ a zrobić nowe questy i dodać parę fajnych itemków :)

zobaczymy co jeszcze wymyślą ;/ bo jak narazie to porażka ;/ niech dodadzą nowe outfity , questy , itemki , expowiska , monstery ;/

Ta to całkowita porażka będzie, jeśli nie dodadzą nowego outfitu (btw. zrobiłeś wszystkie obecne?), kolejnego mega trudnego questu w którym trzeba zabić miliard juggernautów i przebić się do final room, nowych pro itemów, dzięki którym ta gra będzie jeszcze łatwiejsza, kolejnych expowisk do wyciągania 1kk/h, najlepiej drugiego okolnir, no i stada jakiś wielkich bestii bijących po 1000+ z łapy. Jak tego nie dodadzą, to chyba odejdę :(

Trol'Trol
23-05-2009, 01:52

nom teraz bedzie lepszy klimanic w carlin klimat tworza noby stojace rokujace sie pod depo teraz jak ulepsza wyglad carli noby ze wsyztkich stron sie przeniosa do carlin i bedzie niezly klimacik :)

Druid-Joseph
23-05-2009, 01:53
Jeżeli CipSoft ma zamiar analizować wypowiedzi użytkowników i dostosowywać się do ich opini, to jest to rewolucyjny update

ale

jeżeli 90% z tych wypowiadających się na oficjalnej stronie użytkowników to "gracze" którzy grają na 5 multi klientach i 7 Botach i narzekają na słabe dropy bo zamiast 5kk mają 4kk, to tibia stanie się wspaniałą grą.

Powiem tak, jeżeli chcą zwiększać looty, dodawać expowiska, nowe "wydajniejsze" potwory, to niech najpierw pozbędą się przynajmniej części boterów żeby normalnym ludziom grało się przyjemniej.

Chyba dawno nie grałeś ;) Po ostatnich mass banach żeby spotkać kolejkę na jakimś świecie to trzeba mieć mega pecha. Patrząc od czasu do czasu na liczbę online na każdym świecie rzadko kiedy widzę 900+ online, więc nie mów że nadal jest tyle botów co kiedyś. A facc to teraz może poczuć się jak pacc bo kiedy się nie zaloguje nie ma kolejki :)

Szogunniasty
23-05-2009, 02:36
update zapowiada sie ciekawie nowe carlin to moze byc ciekawe jak narazie + tutaj

Xr3
23-05-2009, 08:20
Gdyby w updatach przerabianie architektury szło w takim samym tempie, co usprawnianie działania serwerów, Loot rate'a, balansacji, dying systemu, oraz innych tego typu czynników, to ta gra była by całkiem znośna. Sęk w tym, że pod tym względem cofa się ona do tyłu, a Cipsoft pasie coraz to grubsze dupska swoich pracowników, pieniędzmi uradowanej dzieciarni, która za priorytet uznaje level.

Wszechświat (najprawdopodobniej) zapętla z każdej strony. Tak samo zapętli się sukces finansowy Cipsoftu. Gdy będą przekonani, że osiągnęli szczyt, to jak zwykle się przeliczą i wnet spadną na dno. Dokładnie tak samo, jak rakieta wystrzelona z ziemi w przestrzeń, po jakimś czasie wróciła by po przeciwnej stronie planety.

piternet
23-05-2009, 09:50
@up
Pozwolisz, że zacytuję kawałek artykułu z najnowszego 'Forum':

"Komputery i skomplikowane wzory ekonomiczne można wyrzucić na śmietnik. Prawda jest taka, że gospodarką rządzą emocje: lęk, chciwość, owczy pęd. Nigdy nie było to tak oczywiste jak teraz – twierdzi profesor Robert Shiller."

lord_piteer
23-05-2009, 14:50
ja nie rozumiem ludzi którzy w to graja. to tak jakbys mial do wyboru chleb z gównem albo z szynka i serem i wybrałbys to pierwsze. ja sie zywilem tym pierwszym kilka lat, ale na szczęście to wyrzygałem raz na zawsze :) zwłaszcza ze z tego robi sie nie wiadomo co (chleb czerstwieje).

nokijjjja
23-05-2009, 20:08
zwróćcie uwagę że będzie to jeden z najbardziej przełomowych updatów w historii, a nowy wygląd miast się przyda, w końcu trzeba iść do przodu

nokijjjja
23-05-2009, 20:34
ja nie rozumiem ludzi którzy w to graja. to tak jakbys mial do wyboru chleb z gównem albo z szynka i serem i wybrałbys to pierwsze. ja sie zywilem tym pierwszym kilka lat, ale na szczęście to wyrzygałem raz na zawsze :) zwłaszcza ze z tego robi sie nie wiadomo co (chleb czerstwieje).

zastrzegasz sobie prawa autorskie do tego co napisałeś?

Maniak69
23-05-2009, 20:36
Rushowiej, barciej baykowo, nowe ikspowiska, wiemkrze looty. Num, fayny updejt

Myślę, że komentarz jest zbyteczny. Cipsoft robi to co zawsze - upraszczać jak najwięcej, dawać plastikowe grafiki i przybawiać coraz to większe ilości pokemonów... cóż, jeśli to daje im kasę w dzisiejszym świecie, to nie ma problemu - niech zarabiają. ale dachy lepiej wyglądają, pod względem ułożenia - bo jeśli chodzi o kolorystykę, to ssą. Doszło do tego, że OTSy są bardziej klimatyczne niż ,,rl" serwer. To Carlinowate coś ma tyle wspólnego z tibią... ee.. w sumie, to zostawię to pytanie, bo zaczynam się bać.
Btw., jak myślicie, czy królowa będzie słitaśśnym pokemonem? Byłoby to świetne posunięcie w stronę graczy od Cipsoftu.

@up
Dzieje się postęp na miarę Besthedy i jej ukochanej przez miliony Failouta 3!! A to oznacza, że złe rzeczy, będą zdarzać się o wiele szybciej...
@2up
Ta jasne. Tyle, że minęły chyba z 2 lata od pierwszych cukierkowych Ślitasznyhh grafik, a ja wciąż wolę stare <8.0.

michas17j
23-05-2009, 22:41
IMO Carlin jest ładne teraz, czekać aż zepsują Thais. Ładnie upięknili pięknę nie kiedyś Kazordoon które było bardzo pięknę przed upiększeniem jest teraz bardzo pięknę. Hmmmm, można z mojej wypowiedzi wywnioskować że najlepszy upload był z Tibi 8.00 na 8.10. Zmienili stare grafiki na nowe więcej noobów kupuje Pacc, mniej siarskich brudasów gra w Tibię.

Maniak69
23-05-2009, 22:59
@up
powinieneś z tym występować. Po minucie, czytania twojego posta zaczęły mi łzawić oczy :)

DRoN
23-05-2009, 23:58

+

Ale tekst :D

IMO Carlin jest ładne teraz, czekać aż zepsują Thais. Ładnie upięknili pięknę nie kiedyś Kazordoon które było bardzo pięknę przed upiększeniem jest teraz bardzo pięknę.

LoL?

Hokoczu
24-05-2009, 00:26
Grafika musi iść na przód, tibia stara sie dorównać nowszym produkcjom. Kilka ale: im więcej nawalą nowości i dupereli tym bardziej fpsy spadają i na słabszym necie sobie nie pograsz, masz lagi to przygotuj się na większe, następne: od nadmiaru kolorów bolą oczy (nawet dobrze dla tych co siedzą po 6h), a niektóre grafiki zasłaniają spore kawałki terenu. Ogólnie dobrym pomysłem jest reorganizacja przemieszczania się po miastach, będzie łatwiej i wygodniej. Co do nowych expowisk: nastawione głównie na HLeveli, bo gdzie teraz wbijać te 200lvl i dropić tony drogich itemów? No i oczywiste: najwięcej skorzystają z expowisk PACe. KASA, KASA, KASA:evul:. Ale przynajmniej nie ingerują w sposób jak się gra, bo to tworzy fale protestów.

T3H_VirUs
24-05-2009, 12:05
jak dla mnie to zbyt cukierkowe :/ Nie przypomina to już tibii ;/

Rater
24-05-2009, 16:15
Kilka ale: im więcej nawalą nowości i dupereli tym bardziej fpsy spadają i na słabszym necie sobie nie pograsz, masz lagi to przygotuj się na większe

Bzdura wyssana z palca. To nie jest gra pokroju Crysisa, żeby martwić się tutaj ilością fpsów. Na prawdę od wielu lat nie widziałem komputera, który by nie uciągnął Tibii...

I ilość grafiki nie ma wpływu na lagi ;*

Nonex
24-05-2009, 16:17
Nareszcie zmienili grafiki Carlin, teraz te miasto bedzie wyglądać o wiele lepiej...
I tak nie gram w Tibie od czasu gdy 200 lvl to norma. A juz pełno jest 300 lvli. Tibia to walona patologia jak cipsoft mogl na to pozwolic... powinni ustawić max lvl do 150 i znizyc poziom wszystkich graczy o większych lvl do tego max. I co update wypuszczać kolejne 10 lvli jak w normalnych mmorpg ale to jest Tibia tutaj dzieci muszą expić. ehh kiedyś było inaczej.

Xr3
24-05-2009, 16:47
Nareszcie zmienili grafiki Carlin, teraz te miasto bedzie wyglądać o wiele lepiej...
I tak nie gram w Tibie od czasu gdy 200 lvl to norma. A juz pełno jest 300 lvli. Tibia to walona patologia jak cipsoft mogl na to pozwolic... powinni ustawić max lvl do 150 i znizyc poziom wszystkich graczy o większych lvl do tego max.
Popadasz w małą skrajność. Moim zdaniem, lepszym wyjściem było by dostosowanie gry dla tych, którzy wzbili się na wspomniany przez ciebie pułap levelowy.

Liper
24-05-2009, 17:03
Imo to wszystko jest zbędne. Mogliby zostawić stary klimacik Carlin. ; o

klimat zajebisty racja, lol

zielony-lp
24-05-2009, 19:07
Jakby nikt z was nie zauważył Tibia od początku była zrobiona całkowicie na Podstawie Gry Ultima Online , i caly czas jest w jej strone rozwijana... w starych wersjach tibii mozna zobaczyć identycznie w 100 % graficznie wykonane elementy typu stoły , ściany , itp~~ dobrze ze juz nie gram.

Muszkiet
24-05-2009, 23:11
Jakby nikt z was nie zauważył Tibia od początku była zrobiona całkowicie na Podstawie Gry Ultima Online , i caly czas jest w jej strone rozwijana... w starych wersjach tibii mozna zobaczyć identycznie w 100 % graficznie wykonane elementy typu stoły , ściany , itp~~ dobrze ze juz nie gram.

w co nie grasz w Tibie czy w Ultime? xD

@down
Wybacz, ale naprawdę ciężko wywnioskować to z twojej wypowiedzi.

zielony-lp
25-05-2009, 13:41
w co nie grasz w Tibie czy w Ultime? xD

W tibie... nabijanie postów rox nie? -_-

Farfocel
26-05-2009, 16:51
ja bym z chęcią do gry wrócił jak byłby nowy serwer non-pvp:))

Igos007
26-05-2009, 17:22
Według mnie ten update może byc całkiem ciekawy, hoc mam nadzieje , że w samej grze za bardzo nienamieszają, a przykładowa fotka nowego Carlin wygląda całkiem obiecująco, kto wie może nie będzie to już miasto noobów ;p
Mam nadzieje , że update spodoba się graczom i mi ;d

PS Noobki są wszędzie

BoboFrents
28-05-2009, 15:16
To że nie zrobili nowego miasta nie znaczy ze nie ma nowych questow ;p
Przeciez zrobili nowe expowiska pewnie zrobia tam nowe guesty.
A tak wogule fajnie by bylo zeby dodali jakis nowy outfit dla pacc xD

Miro1995
29-05-2009, 20:40
Uptade ok ale szukaja ulepszen na sile...
po co poprawiac tak carlin ??? wedlug mnie nie bylo takie zle

ridez
06-06-2009, 00:42
hehe Super bedzie :PP

Parkour090
14-06-2009, 19:38
zamiast zmieniac carlin to by dodali jakies nowe miasto wlasnie z tyymi nowymi expowiskami a nie poprawiali carlin zwane miastem noobow gdzie dzieci neo biegaja i free itemz plx

yokiro
02-07-2009, 23:27
Mojim Zdaniem czasami ktos woli grac za free nie pchac kase w jakies gowno,co ci pacc daje?NIC!co z tego ze masz dostep do np. demonow ale na facc'u i tak od 25 lvl hujowa gra jest!a niesadza ze ktos pujdzie na demona albo innego silnego potwora z sensownym expem,tak czy inaczej z dajmy na to 1 miecha pacca wbijesz z 25 lvl na 30 lvl i po paccu i dawaj odnowa,jaki w tym sens?;(X(X(:(:(

Erhion
02-07-2009, 23:51
Mojim Zdaniem czasami ktos woli grac za free nie pchac kase w jakies gowno,co ci pacc daje?NIC!co z tego ze masz dostep do np. demonow ale na facc'u i tak od 25 lvl hujowa gra jest!a niesadza ze ktos pujdzie na demona albo innego silnego potwora z sensownym expem,tak czy inaczej z dajmy na to 1 miecha pacca wbijesz z 25 lvl na 30 lvl i po paccu i dawaj odnowa,jaki w tym sens?;(X(X(:(:(

Polska trudna język nie?

Sun
07-07-2009, 14:40
Ludzie prosze was. Tibia to jedno z wiekszych scierw w jakie gralem. Updaty nie dosc ze zjebane to jeszcze sciagane z innych gier. Coraz nowszy update coraz bardziej zjebany. Ale widze ze tutaj w chuj zawodnikow do grania ale czego sie spodziewac po Polakach. Zapewne niedlugo beda odezwy niezbyt kulturalne w moim kierunku ale na szczescie mam w was wyjebane xD pzdr. Nie bierzcie tego do siebie poprostu Polska to taki narod ''trolle ktore nie widza niczego poza tibia'' oczywiscie w innych mmorpg tez ale mowa o tibi. Sprzedalibyscie wlasna dupe zeby dostac jakis shit z tej gry bez urazy ale taka prawda xD. GL & HF. TIBIA 7.6 and low is the best

Vasudanin
07-07-2009, 15:42
Zapewne niedlugo beda odezwy niezbyt kulturalne w moim kierunku ale na szczescie mam w was wyjebane xD pzdr.
Masz pretensje o to, że Cię obrażą, ale sam obrażasz tekstami tego typu: "Sprzedalibyscie wlasna dupe zeby dostac jakis shit z tej gry bez urazy ale taka prawda xD.", czy "Ale widze ze tutaj w chuj zawodnikow do grania ale czego sie spodziewac po Polakach."?

Akkorin
07-07-2009, 16:25
Eh... tak się rozpisałem, że byś się załamał czytając to chłopcze. Na szczęście usunąłem wszystko i po prostu, grzecznie poproszę ciebie abyś uargumentował te wszystkie swoje tezy, bo bez sensu jest wykłócać się o idiotyczne stwierdzenia, wg których Polacy są upośledzonym(?) narodem trolli, a my- czytający twój post- nie jesteśmy Polakami (bo jak inaczej moglibyśmy nie brać do siebie tego co o Polakach piszesz), update'y w Tibii są ściągane z innych gier i zarazem wciąż są coraz gorsze, a i że tibia 7.6 oraz niski jest najlepszy.
Prosimy o argumenty. Kiedy już nam je zaprezentujesz, to my zaprezentujemy ci takie kontrargumenty, po przeczytaniu których spalisz się ze wstydu o swoją krótkowzroczność.
A jeżeli nie posiadasz żadnych dowodów uzasadniających twoje stwierdzenia, to my także "mamy w ciebie wyjebane xD pzdr."
:)