Pokaż pełną wersje : Odmiana wyrazu "fake"
DK-LOG.911
25-05-2009, 15:38
Wielu nowych użytkowników na forum pragnie zrobić jakiegoś fake'a. Ale bardzo często jest np. w sygnaturkach napis "Mój fake'i". Żeby tego uniknąć ten temat zostanie poświęcony odmianie przez przypadki słowa "fake".
A więc zaczynamy:
Liczba pojedyncza:
M. kto? co? fake
D. kogo? czego? fake'a
C. komu? czemu? fake'owi
B. kogo? co? fake'a
N. z kim? z czym? z fake'iem
Msc o kim? o czym? o fake'u
W. o! fake'u!
Liczba mnoga:
M. kto? co? fake'i
D. kogo? czego? fake'ów
C. komu? czemu? fake'om
B. kogo? co? fake'i
N. z kim? z czym? z fake'ami
Msc o kim? o czym? o fake'ach
W. o! fake'i!
Żeby szybciej zapamiętać, wystarczy po prostu zamienić wyraz fejk w wymowie na fake'.
Przykład:
Wymowa:
"Wczoraj zrobiłem fajnego fejka."
Pismo:
"Wczoraj zrobiłem fajnego fake'a."
NALEŻY ZAWSZE PAMIĘTAĆ O APOSTROFIE (') !
Prosiłbym o przyklejenie tematu, aby nowi fake'owcy nie popełniali błędów.
mikolaj99
25-05-2009, 15:41
Nie jestem pewien czy to ten dział, ale wielu się ten temat przyda. Ja tam znam te odmiany ale niektórzy takie byki walą...
@edit
Pierwszy, heh.
Albertus
25-05-2009, 16:02
W. o! fake'u!
;D Fak You ! ;D
dobry temat i napewno sie przyda , jestem za przyklejeniem .
Pacz_knight
25-05-2009, 16:03
Omg... I po co to!? Tak bardzo ci to przeszkadza? Wystarczy zwrucic uwage, tez mi wielki problem.
Niedlugo zobaczymy tematy takie jak w dziale z przedmiotami, tyle ze w fake'owej wersji, typu: "Nasz ulubiony przedmiot", albo "Jakich potworow nie lubicie ubijac"...
temat na pewno się przyda (bynajmniej mi) :D
jakosiara
25-05-2009, 16:32
Wystarczy zwrucic uwage
To tera zwracam ci uwagę, że wyraz "zwrucic" pisze się zwrÓcic
zeby nie bylo OT: uważam, że temat powinien być przyklejony ;)
Temat zbędny? Jeśli ktoś nie umie,to mógł na lekcjach nie grać na komie a się uczyć ;]
I tak pewnie ludzie będą pisać po swojemu.
Ale jestem za przyklejeniem.
@down
he..
zabawne ; <
Prosiłbym o przyklejenie tematu, aby nowi fake'owcy nie popełniali błędów.
Muahahhahahahahahahahahhahahahahahahahahahahaha!
GZ!:cup:
PS.
Tego topic'u nie da się skomentować obiektywnie bez urażania autora, wiec wysyłam tylko prośbę o delete...
piternet
25-05-2009, 18:42
Spytam się mojej polonistki, ciekawe czy wyraz 'fake' odmieni tak ładnie jak ty :D
A tak anyway to jest prowokacja, tak?
Może nie przyklejać, ale jak by w jakim tutorial'u na samym początku ktoś umieścił, to czemu nie? Uczcie się ortografii dzieci, bo ja się nie uczyłem i teraz płaczę xD
DK-LOG.911
25-05-2009, 19:29
A tak anyway to jest prowokacja, tak?
Nie.
@Arashel
Tęsknię za twoją czcionką :(.
@Pacz
Kiedyś byłeś spoko...
@jakosiara, n0_name, Albertus, mikolaj99 i izerius
Thx za wsparcie ;).
FlisApola
25-05-2009, 21:11
temat na pewno się przyda (bynajmniej mi) :D
Bynajmniej to nie to samo co przynajmniej. Chyba, że miałeś coś idnego na myśli...
Pacz_knight
26-05-2009, 14:35
@Pacz
Kiedyś byłeś spoko...
A czemuz tak twierdzisz? Mowisz tak tylko dla tego ze skrytykowalem twoj temat nie tak jak chciales, ocenilem go negatywnie? No to sie pomyliles co do mojej osoby, a wlasciwie to nawet mnie nie znasz... Niestety ale kazdy ma swoje poglady (w tym przypadku racjonalne, bo jak ze by innaczej), a ty czasem powinienes to uszanowac, czy to ci sie podoba czy nie.
DK-LOG.911
26-05-2009, 14:44
dawniej robiłeś fajne grafiki, potem zacząłeś wyzywać każdego na forum, aż w końcu osunąłeś się od świata i wszystkich tyrasz. zachowujesz się jak 10latek (nie mówiąc o ortografii, bo z w r a c a ć uwagi ci ciągle nie można...)
Pacz_knight
26-05-2009, 15:53
Ahhh no wlasni tu tkwi problem ze wy malo inteligentni ludzie mylicie pojecie miedzy wyzywaniem, a krytyka. Nie wszystko musi mi sie podobac, a skoro cos nie ma sensu lub czyjas praca jest slaba to wystawiam swoja opinie, ale nikogo nie tyram tak jak to nazwales.
Nie musisz sie zaraz rozzalac nad soba i mowic mi ze zachowuje sie jak male dziecko, bo jak narazie to ty pokazujesz taki poziom, chociaz by swoimi wypowiedziami...
Co do ortografi to moja wlasna sprawa jak pisze. Niechcesz? Nie czytaj moich postow, jak tak bardzo cie to razi...
@topic
Koniec offtopu, zeby nie bylo...
@down
Wuff wuff ;3
@Arashel
Tęsknię za twoją czcionką :(.
A ja za tym jak ciebie tu nie było...
@Pacz
Kiedyś byłeś spoko...
Ty nigdy spoko nie byłeś...
@jakosiara, n0_name, Albertus, mikolaj99 i izerius
Thx za wsparcie ;).
Nikt "wpływowy" cię nie poparł...
@up idź robić swoje Naruto filmiki...
Sądzę, że odmiana fake powinna się znaleźć w regulaminie fake'ów...
twoim zdaniem kto na tym forum jest "wpływowy"?
Sądzę, że odmiana fake powinna się znaleźć w regulaminie fake'ów...
Bueh... Bez przesady, ludzie ;<
twoim zdaniem kto na tym forum jest "wpływowy"?
Administrator ma wpływy z reklam, o to chodzi?
@topic:
Może komuś się przyda xF
Chociaż odmiana takich słów jest raczej banałem.
GargoinX
26-05-2009, 18:10
Moim zdaniem osobny temat jest zbędny, ale w tutorialu/regulaminie powinno się to znaleźć. I już przestańcie po sobie jeździć, bo to się robi nudne.
P.s. Dział odżył? =J
@Up:
Kopah na forum, epic back to life!!!!1111
@Topic:
Zbędna zbędność.
Co najwyżej w tutorialu, ale nie jako temat.
Zresztą i tak już założyciel złamał co najmniej jeden punkt regulaminu : ).
piternet
26-05-2009, 18:52
P.s. Dział odżył? =J
Tylko na chwilę, żeby się pokłócić.
@topic
A tak właściwie to na jakiej podstawie odmieniasz angielskie słowo przez nasze polskie przypadki? Z tego co wiem, to angielskie rzeczowniki odmieniają się tylko przez trzy...
A tak właściwie to na jakiej podstawie odmieniasz angielskie słowo przez nasze polskie przypadki? Z tego co wiem, to angielskie rzeczowniki odmieniają się tylko przez trzy...
Używając w polskiej wymowie wyrazów obcych, odmieniamy je przez polskie przypadki. W tym końcówki dodając po apostrofie, a rdzeń wyrazu pozostawiając nie zmienionym.
Np: Screen'ach, Fake'ów.
HAhahahahah niezłe
fake you :D
ho ho ho widzę tutaj samych speców od języka polskiego i angielskiego ;]
Każdy myślący powinien wiedzieć, że pisze się fake'(tu polska końcówka) tyle.
Przestańcie po sobie jeździć, spamować lepiej załóżcie temat "wpływowi ludzie na dziale fake'i czyli nabijamy posty o dupie maryni"
Garg ma racje, niech autor napisze pm'a do Ashlon'a lub Cloy'a (ta druga osoba raczej nie odpisze, coś mi się zdaje że już go na tym forum niema)
Prosiłbym wszystkich by już nie udzielali się już w tym temacie.
Glannath
26-05-2009, 22:08
No comment ._.
@top
Każdy trochę bardziej ogarnięty człowiek wie jak się odemienia jakikolwiek wyraz. Temat bez sensu.
A tak na marginesie, to patrzcie ile ludzi przyszło na forum tylko po to, by się pokłócić. : D
Osoba nie znająca przypadków zwykle dostaje bana drugiego dnia na forum, więc temat całkowicie zbędny.
@up
Wiesz, ten dział jest wyjęty spod wszelkiego prawa, czego doskonałym przykładem jest ten temat... ;p
DK-LOG.911
27-05-2009, 17:53
70% fake'ów na tym forum mają nazwy "Mój fake'i", a w sygnaturkach userzy mają "Zobacz mojego fake'i!", więc uważam, że ten temat do czegoś się przyda.
70% fake'ów pt. "moje fake'i" to prowokacja albo kilka obrazków zrobionych z pięciu grafik na krzyż i porzuconych po 2-3 częściach...
Ci co są inteligentni wiedzą co, jak i dlaczego...
DK-LOG.911
28-05-2009, 15:40
Znasz izeriusa i Jego Hideo, nie?? W sygnaturce miał "Mój fake'i", a czy ten fake to 5 obrazkowa prowokacja??
Pacz_knight
28-05-2009, 15:45
@up
O muj bosze! No cos takieko!? Tosz to skandal yest! o.O
@topic
Zgadzam sie w pelni z Arashelem.
Widze ze co poniektorzy pitola bez sensu glupoty i nadal nie wiedza o co chodzi... -.-"
Koper of Drawno
28-05-2009, 18:19
Wydaje mi się, że Arashelowi chodziło o modów czy jakichś przydupasów typu Gargoin,Vasek itd. a nie o jakichś kozaków tego działu.
Ja wale... Jakoś nigdy nikomu to nie przeszkadzało, ze ktoś napisał inaczej, co jakiś czas jakiś pr0-Fejker zwrócił komuś uwagę. Ludzie, opamiętajcie się! W tym czasie zrobilibyście 2 lub z 10 dennych obrazków do waszego UbER FeJqA.
P.s.
Nie uważam "Hideo" za żadme arcydzieło, a nawet przeciwnie.
Glannath
28-05-2009, 22:11
Właśnie doszedłem do wniosku, że ten dział naprawdę jest dziwny, skoro ludzie nie umieją noramalnie wytłumaczyć komuś, że jego pomysł jest nietrafiony. Uwierzcie, nie trzeba od razu iść na kogoś z ryjem i zjechać jak szmatę.
@up
To ludzie są dziwni a nie dział lol xd
FEJK. PISOWNIA I WYMOWA. ZAWSZE. ZAPAMIĘTAJCIE TO.
Ufff.
Muszkiet
10-06-2009, 00:12
W Tibię bym se pograł.
Życzę miłej gry.
Życzę miłej gry.
Dziękuję, nawzajem.
Matixek007
10-06-2009, 16:10
Też bym sobie pograł...
Ja dzisiaj single player przeszłem na normalu.
Monsword
13-06-2009, 15:04
Masz o wiele za wysoką samoocene.
@topic
Jestem za przyklejeniem, żadko ktoś tu będzie zaglądał ale jedna osoba uratowana od niepoprawnej odmiany to zawsze coś.
thomson1708
13-06-2009, 15:17
tia niedługo to ten temat zaspanowany bendzie :D
I co z tego, że ma? Mi to nie przeszkadza, bo jest imo jednym z lepszych fejkowców i za razem ktytyków na tym forum.
Poczekamy se na przyklejenie :x
thomson1708
13-06-2009, 16:28
@up
Zgadzam sie całkowicie z tobą kolego
Gdzie w tym zdaniu jest coś o samoocenie?
70% fake'ów na tym forum mają nazwy "Mój fake'i", a w sygnaturkach userzy mają "Zobacz mojego fake'i!", więc uważam, że ten temat do czegoś się przyda.
Trochę stare, ale nie mogłem się powstrzymać... Skąd Wy bierzecie takie statystyki?! XD
@ :
A ja nie.
GargoinX
13-06-2009, 19:16
Ostatnio dostałem PW dekaloga:
"
fake'm
Fake'iem. Zajrzyj do mojego "słowniczka".
"
Zajrzałem. Wyszedłem.
Matixek007
13-06-2009, 22:33
A teraz tak szczerze... ch*j mnie obchodzi jak ktoś odmienia wyraz fake. Może se jedna "normalna"* osoba pisać wyraz fake źle, ale czy to od razu powód aby zakładać temat i chcieć, by został przyklejony? Nie prościej napisać tej osobie na pw?
Chodzi mi o nie tych którzy urządzają żałosne prowokacje i specjalnie źle odmieniają ten wyraz. Czyli idąc dalej tym śladem to jest może kilka takich "normalnych" osób, które źle odmieniają ten jakże piękny wyraz.
DK-LOG.911
14-06-2009, 07:49
@GargoinX
No bo źle było :(. To by się czytało "fejkm".
thomson1708
14-06-2009, 08:23
Ja uważam ten temat za spam i tyle X(
Kur*a ludzie ogarnijcie sie! Ten dział nie jest po to żeby się kłócić.
@Topic
I na cholere to komu? Jak ktoś robi porządnego fake'a to wie jak odmieniać a jak nie to się go poprawi -.-
DK-LOG.911
06-07-2009, 13:43
A PO CHOLERĘ TEMAT ODŚWIEŻYŁEŚ? Nic i tak z tego nie wyszło. Jak się bawisz w archeologa i szukasz starych fake'ów (ew. poradników) to PATRZ NA DATĘ OSTATNIEGO POSTA!
EDIT
Dopiero teraz zauważyłem wiek: 14 ;p
@up
Właśnie patrzyłem co to za frajer takie posty wali ale się nie dziwię... Lokacja - Bydgoszcz... Dlaczego pewniaczku swojego wieku nie pokażesz? Daje max 12... Nie zauważyłem daty topica jednak dziwne jest to że był on bodajże 5 na liście najnowszych, więc nie zaprzeczysz chyba że nie jest to archeologia? -.- (Mam 15 lat ;] 6 września kończę). Zresztą, przez takich "napinaczy" jak ty ten dział schodzi na psy.
@down
Sam masz morde -.-
Oj zamknijcie mordy bo mi się patrzeć na was nie chce, z resztą pewnie nie tylko ja tak czuje. Przyjdzie modek, zamknie temat a wam walnie bana i będzie spokój :)
Glodek przeproś za odświeżenie i już tego nie rób ;]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.