PDA

Pokaż pełną wersje : Zapłata dla blokera

lolnik1
25-05-2009, 18:52
Dotychczas chodziłem na hunta z takim jednym gościem i z nim dzieliliśmy loota i expa na pół. Teraz szukam nowego blokera, ale na 50:50 rzadko kto się zgadza, więc jakie są inne metody opłacenia blokera?

LukaszekII
25-05-2009, 19:07
Idzesz na hydry z blokerem, zlociliście 5k i rh
rh na pół, a kasę bierze bloker :)

Erverse
25-05-2009, 19:13
Jeśli ktoś nieznajomy blokuje ci moby, to najczęściej chce on całego loota.

lolnik1
25-05-2009, 21:31
Jeśli ktoś nieznajomy blokuje ci moby, to najczęściej chce on całego loota.
tyle, że ja o wiele więcej waszcze potów od niego, bo ja atakuje i go sioham, więc ... .

Erverse
25-05-2009, 22:05
tyle, że ja o wiele więcej waszcze potów od niego, bo ja atakuje i go sioham, więc ... .

A skoro go siochasz, to on powinien dać ci poty na atak i na siohanie, a on zbiera loota.

piternet
25-05-2009, 22:10
Ehh... nikt ci dokładnie nie powie.
Pozwól, że za przykład przytoczę sytuację, której kiedyś wielokrotnie byłem uczestnikiem - 60ek bloker (ja xD) 90 ed shooter/sioher.

Atakujący expi i mnie leczy, loot na pół. Ja wychodzę na duży plus (minimalny wydatek pieniędzy na poty podczas lurowania czy czegoś takiego), a shooter też na plus (duży exp).
Najlepiej znaleźć sobie zaufanego blokera ;-)

Rybzor
26-05-2009, 09:28
Ja zawszę robię tak, że - dajmy na to - biorę blokera ~200 lvl, i planujemy, że idziemy na hanta za 20 bp manasów. Bloker daje mi 10 BP, ja wykładam 10 BP i loot dzielimy na pół. Wkład po połowie to i loot po połowie : P. Oczywiście to ja spalam całą manę atakując i siohając blokera.

Rozenix
26-05-2009, 11:19
Jeden taki temat już był. Każdy nastawia się na zysk i nikt widzę nie pomyśli jak można efektywnie podzielić loota, więc napiszę na moim przykładzie. Utarło się że bloker zabiera najwięcej loota i nie wiem dlaczego. W moim przypadku sytuacja wygląda następująco:
Ja RP (shooter i bloker), oraz ED (shooter i czasem sio). Każdy jak wiadomo wykłada jakąś kasę na hunta (manasy, bolty, spiry, potki etc...). Po zakończonym huncie zawsze robimy tak, że podliczmy nasze straty - dla przykładu podam:

Loot w itemach i kasie na około 50k.
Moje waste to 10k
Waste ED 15k

Itemy z loota sellamy albo ktoś za nie wykłada kasę po cenach NPC (kwestia dogadania się), i wszystko spieniężamy.

Pokrywamy straty każdego gracza a resztę dzielimy na pół - czyli Ja biorę 10k, ED 15k a pozostała kwota 25k na pół.

Oczywiście dotyczy to zaufanych graczy no i o ile wyjdzie się z hunta na plus (w moim przypadku to 97% huntów jest na plus przy takim podziale).

jeśli waste każdego gracza jest większe niż zarobina kasa, to straty pokrywamy tak aby waste dla każdego gracza było takie samo i jak najmniejsze.

Sposób sprawdzony na 100%.