Pokaż pełną wersje : Darmowe premium dla nowicjuszy!
Zawsze zastanawiałeś się, co byłoby, gdybyś miał konto premium? Teraz możesz się dowiedzieć jak to jest!
CipSoft postanowił obdarować wszystkie konta, które nigdy nie miały premium i zostały stworzone dzisiaj przed 12 czasu środkowoeuropejskiego siedmioma dniami darmowego PACC! Przez tydzień gracze będą mieli szansę odwiedzić wszystkie możliwe tereny lub dowiedzieć się, jak to jest na przykład podróżować statkiem lub latającym dywanem.
http://img149.imageshack.us/img149/6772/23336939.jpg (http://img149.imageshack.us/my.php?image=23336939.jpg)
Darmowe premium zostanie dodane do kont dzisiaj i będzie aktywowane automatycznie, więc nie będzie trzeba się logować, aby je aktywować.
Po tych siedmiu dniach wszystkie konta będą znowu miały status darmowego, chyba, że gracz zdecyduje się przedłużyć czas premium. W takim wypadku wystarczy kliknąć pozycję Dodaj Czas Premium na stronie swojego konta.
Wszystkie pytania związane z premium time prosimy zadawać w tym (http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=2552864) temacie.
Polonixx
27-05-2009, 13:03
O.o <znaczki>
Duke Dran
27-05-2009, 13:05
Muszę przyznać, że to bardzo ciekawe posunięcie.
Kromka123
27-05-2009, 13:10
I już koniec pacców :) Nikt nie dostanie bo to tylko do 12 : 00 było hahah xd
jaka bieda dzieci dostana pacc i się będą wszędzie wpierdzielać poza tym jak to jet prezent to i ludzie którzy maja już pacc powinni dostać te 7 dni w prezencie...
Astilinek
27-05-2009, 13:13
jaka bieda dzieci dostana pacc i się będą wszędzie wpierdzielać poza tym jak to jet prezent to i ludzie którzy maja już pacc powinni dostać te 7 dni w prezencie...
dokładnie...
sebastiano
27-05-2009, 13:14
A ja pacca nie dostałem :)
Polonixx
27-05-2009, 13:15
A ja pacca nie dostałem :)
Bo nie stworzyłeś konta dzisiaj przed 12:00
Według mnie jest to wszystko bezsensu... czy taki 8 lev moze sie nacieszyc pacciem??? przez pierwsze 7 dni to ludzie zazwyczaj skilluja/expia.Wparzadku z pacciem sie szybciej expi ale przez 7 dni wbije sie 20 lev? Grajac po 2godz dziennie.Wiec czlowiek sie predzej zesr* niz nacieszy pacciem.Po za tym taki new be nie bedzie wiedzial,ze w tibi mozna latac/plywac do innych miast.Nie mowiac juz o tym,ze nie bedzie wiedzial co to jest skillowanie i nie brdzie wiedzial gdzie expic na facc nie mowiac juz o pacc..
adammistrz
27-05-2009, 13:18
dla mnie to tez bezsensu jak ma sie nacieszyc..niech dadza wszystkim te pacc na 7 dni albo wogole...
Sir Tymol
27-05-2009, 13:18
Czy Wy w ogóle rozumiecie newsa?? chodzi o to że PACC dostaną wszystkie konta stworzone do dzisiaj do 12CET które jeszcze PACCa nie miały... Że my żyjemy w strefie GMT +1 u nas PACC będzie aktywowany o 13... no myślcie logicznie... Albo do szkoly idźcie
Trang Oul
27-05-2009, 13:19
To jest tylko po to, żeby pokazać zalety PACC i zachęcić graczy do jego kupna. Ci, którzy mają/mieli PACC, nic nie stracą, najwyżej nie zyskają.
ozahalski
27-05-2009, 13:21
CipSoft postanowił obdarować wszystkie konta, które nigdy nie miały premium i zostały stworzone dzisiaj przed 12 czasu środkowoeuropejskiego siedmioma dniami darmowego PACC! Przez tydzień gracze będą mieli szansę odwiedzić wszystkie możliwe tereny lub dowiedzieć się, jak to jest na przykład podróżować statkiem lub latającym dywanem.
Postacie wcale nie musiały byc stworzone dzisiaj, więc popraw to ; )
@down
Cipsoft sux :* gowno wam powinien dac
Konta trzeba bylo stworzyc DO dzisiaj do godz 12 czyli npwczoraj/przedwczoraj. ;) I LOVE YOU CiPSOFT
Czy Wy w ogóle rozumiecie newsa?? chodzi o to że PACC dostaną wszystkie konta stworzone do dzisiaj do 12CET które jeszcze PACCa nie miały... Że my żyjemy w strefie GMT +1 u nas PACC będzie aktywowany o 13... no myślcie logicznie... Albo do szkoly idźcie
Do dlaczego ja już mam od co najmniej pół godziny ;]?
Szymi_11
27-05-2009, 13:28
Do dlaczego ja już mam ;]?
Bo my mieszkamy w strefie CET, ZAPAMIĘTAJCIE TO POLSKA JEST W STREFIE CENTRAL EUROPE TIME (CET)
Rybak6zuo
27-05-2009, 13:30
Ja konto już dawno miałem zrobione a jakoś pacca nie mam...
Mlot_Udarowy
27-05-2009, 13:31
Świetnie,już nie mogę doczekać się tych maćków druidów wielkich na expie.Gratz Cipsoft.
Czysta logika - wkrótce będą mass bany.
Extra żeby móc korzystać z paca trzeba mieć kasę ( podróże, itp) Wątpię aby taki "nowicjusz" miał kasę na to wszystko co oferuje premium account.
Tiggerson
27-05-2009, 13:37
a ja nie dostalem na zadnym koncie... ŁAJ???
@Edit mam konto na którym ngdy nie było pacca , mam recka i zostało załozone w 2006 i i tak nie mam
Z jednej strony fajna sprawa bo każdy choć trochę wypróbuje PACC, ale z drugiej strony już widzę jak dzieci depo będą robiły masowe rzucanie się na respy. Na szczęście są tereny do których trzeba mieć dostęp poprzez długie questy :)
@down
Święta racja :)
Bo miales juz pacca na kontach?
Co do pomyslu - swietny. Nic ich to nie kosztuje, a reklame pacclandów beda mieli niezla.
Rybak6zuo
27-05-2009, 13:50
A ja czemu pacca nie dostałem. Nie miałem wcześniej pacca a postać zrobiłem już jakiś czas temu. So why?
no i się zesrało...
:D:D dokładnie :D
Smieszni sa.... zbanowali 40k~ botujacych kont zauwazyli ze stracili na tym zarobek przez to ze mniej ludzi kupuje pacc bo mniej ludzi gra to w ten sposob chca zachecic ludzi do kupowania paccow smiech na sali... lepiej byscie respa poprawili bo jak nie ma ludzi ch*jowy resp..
X(
Na ,,noob'' koncie mam pacc'a. :)
piternet
27-05-2009, 14:20
Cóż, można było się spodziewać takiego posunięcia. Szkoda, że nie mam żadnego takiego konta, na którym nie było nigdy PACC.
Huh, spory ruch teraz będzie na PACC area ;-) A połowa noobków z Carlin będzie chodziła w PACC outfit :o
Beznadziejne posunięcie, wszyscy gracze z lvlem 80+ którzy nie maja pacca porobią questy co za tym idzie na serverach zrobi się dużo taniej... Skok na kasę... Tibia umiera...
Swietnie. My tu placimy spora kase za pacc a takie dzieci neo maja pacc za free na 7 dni -.- Cip soft sux ...
cinas1990
27-05-2009, 14:24
fajnie bedzie jak każdy bedzie chcial sie zalogowac bez kolejki :D
Gandalf Blakc
27-05-2009, 14:39
Nigdy nie miałem Pacc na swoim Uh Makerze i co nie ma Pacc ;D A konto stare że hoho z 2004 ... Czyli Pacc only for newbies ;)
GargoinX
27-05-2009, 14:42
Dobrze, że jeszcze nie doszedł zamówiony PACC, będę miał 97 dni PACCa. xd
(ale moze ktos np nie ma kasy zeby kupic pacca?-.-)
Wobec tego niech idzie do roboty, a nie pasie swoje tłuste dupsko przed kompem.
A tak kazdy moze sobie zobaczyc nowe tereny itd =]
Żaden FACC nie powinien mieć możliwości nawet popatrzenia sobie na nie przez szybkę.
Marecki666
27-05-2009, 14:48
a teraz dawac tym co mieli pacc dodatkowe 7 dni
Żaden FACC nie powinien mieć możliwości nawet popatrzenia sobie na nie przez szybkę.
A ja patrzyłem na nie przez TibiaEarth o.O
fajnie bedzie jak każdy bedzie chcial sie zalogowac bez kolejki
Może Cipy liczą na jakiś record graczy online?
@ temat
Muahhahaah, ale jazda. Przez 7 dni 'zwykłe pacc-many' sobie nie poexpią.
W pakiecie dostaną również bonusy typu: rozkradanie lootbagów, blokowanie DP, ...
Mac-Graw
27-05-2009, 15:04
@Edit mam konto na którym ngdy nie było pacca , mam recka i zostało załozone w 2006 i i tak nie mam
Mam to samo :) To jakiś pic na wode fotomontaż ;)
Xr3 -.- mimo ze sluchasz Slipknota uwazam cie za **** -.-
Nie kazdy musi miec kase na pacca -.- a moze ktos np nie moze pracowac ? Jizz
Koles ogarnij sie-.-
Pacc to konto premium dla tych co płacą i jaka tu sprawiedliwośc jak koleś zapłaci sporą kasę za to że będzie mógł expic na terenach pacc a takie noob facc nic nie zapłaci i będzie też mógł kożystac z pacc
Topic
No comment
Wielkimanitu
27-05-2009, 15:10
I po co te narzekania, że nooby rozplenią się po całym świecie tibijskim, skoro ten system nawet nie działa poprawnie? Na żadnym z moich sześciu kont (spełniających wszystkie warunki) PACCa nie ma. I to nie jest tylko mój problem (patrz ten temat i forum tibia.com).
GargoinX
27-05-2009, 15:11
Trochę wyrozumiałości dla innych, oni też chcą obejrzeć co PACC dla nich oferuje, a wy na nich naskakujecie. Myślicie, że mi to pasuje? Chciałem w piątek zarwać nockę, ale pewnie expy będę zajęte, ale czy bluźnie, że oni nie zasługują na PACC'a? Nie. Ogarnijcie się trochę.
Powinni dodac wszystkim 'prawdziwym' pacc 7 dni.
Z jednej strony fajnie ze dadza ludzia posmakowac pacc'a - ale ci co za niego zaplacili straca te 7 najblizszych dni.
Respawny pozajmnowane, lagi na serwerach i pewnie jeszcze jakies inne minusy wyjda w najblizszej przyszlosci.
Ja pacca dostałem. Jak miło, zrobię sobie postmana. xD
Xr3 -.- mimo ze sluchasz Slipknota uwazam cie za **** -.-
Koles ogarnij sie-.-
Oj synek. Mało istotnym jest, skąd weźmiesz pieniądze na PACC. Trudno nie dostrzec, iż jesteś mało rozumnym bękartem, który narzeka jak to mało jest perspektyw na FACCu i jak to wiele mu się należy pomimo tego, że nawet nie ma zamiaru za pewne udogodnienia zapłacić. Zapamiętaj sobie fakt, że tak naprawdę gówno ci się należy - nikt nie ma zamiaru karmić z własnej kieszeni darmozjadów i noobów, którymi ta gra została pokarana za grzechy niewiadomego pochodzenia. Generalnie, to jedynym pożytkiem z waszych nędznych kont, jest przyspieszanie respa na serwerze.
Pan i Wladca
27-05-2009, 15:27
Dzieci płaczą, że za dużo ludzi będzie na respach :p Nie wytrzymają 7 dni przeludnienia, będą ZABIJAĆ, MORDOWAĆ I MŚCIĆ SIĘ!!! Płakać się chce.
neopostman
27-05-2009, 15:28
Koles ogarnij sie-.-
Idąc twoją logiką- mimo, że nie mam pieniędzy na Ferrari mogę sobie w każdej chwili ukraść jednego bez konsekwencji.
Świat dzieli się na jednostki, które mogą się odbić w każdej sytuacji z dna, bo są na tyle ambitne i zdolne i na takich osobników, obiboków, którzy nie ruszą dupka narzekając na ich biedny los. I tej drugiej grupie ludzi taki los jaki sobie zgotowali się jak najbardziej należy.
Jimoroks
27-05-2009, 15:29
Brak slów...
Kosmen21
27-05-2009, 15:39
ja jakoś nie zrobiłem konta dzis a pacca dostałem
Moim zdaniem Tym normalnym PACCom należy sie rekompensata za ten tydzień. Cipsoft jako jeden z powodów dla których warto kupić PACC podaje dostęp do nowych niezaludnionych terenów. To gdzie w takim razie są te "niezaludnione tereny" z które zapłaciłem? dlaczego ja nie mogę normalnie expić jak dotąd skoro zapłaciłem niemałą kasę za abonament a ww. Maciek Druid Wielki wraz z jakimś Stefan Pall of Hell i jakimiś 30 innymi noobami mogą to robić za darmo? Oprócz tego musiałem dać ignore priv bo cały czas dostawalem wiadomosci typu: "gdzie mogem ekspic?", "jak siem robi andony?", "czemu masz taki struj a ja nie?", "pujdziesz ze mnom na demce?". Jeżeli wg. Cipsoft to ma być komfortowa gra którą zapewnia PACC to boję się pomyśleć jak wygląda niekomfortowa. Przez te 7 dni nie zamierzam się logować do gry bo nie ma sensu. Jeżeli chcieli pokazać jak wygląda gra na PACC to powinni wprowadzić np. 3 dniowy PACC po wysłaniu smsa.
Powinni odpalić kilka noob-serverów typu Premia. FACC pograliby tam przez tydzień od 0 a potem by wszystko stracili i przerzucili się na swoje normalne postacie i nie spieprzone światy. PACC by nic nie stracili, a FACC, którzy mieli kiedyś PACC, cieszyliby się tygodniowym odN00Bieniem maina.
Idąc twoją logiką- mimo, że nie mam pieniędzy na Ferrari mogę sobie w każdej chwili ukraść jednego bez konsekwencji.
Bzdurne porownanie.
W kazdym salonie samochodowym jest mozliwosc jazdy probnej - nie placisz, a raz mozesz sie przejechac dana fura za friko. A zaden kierowca zakupionego Forda nie ma pretensji, ze salon umozliwia przejazdzke bez wydawania pieniedzy.
Ot, zaplaciles za pacca, masz wszystkie udogodnienia, ktore on ci oferuje - nikt ci tego nie zabiera. Gracze facc dostali mozliwosc "jazdy probnej" przez 7 dni i to wszystko.
Rotfl, to za jakieś 2 dni będzie masakra na premium zones : D
Fajna zagrywka CipSoftu.
Mam równiutko tydzień na zrobienie wszystkich paccówych questów moim palladynem ;D
@ temat
Muahhahaah, ale jazda. Przez 7 dni 'zwykłe pacc-many' sobie nie poexpią.
W pakiecie dostaną również bonusy typu: rozkradanie lootbagów, blokowanie DP, ...
Ten i paru jeszcze... jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase. Ja sie dziwie ze oni dopiero teraz na to wpadli. Wy placzecie o durny exp, a taki 7 dniowy pacc pozwoli biednym malym dzieciaczkom pozwiedzac i pobawic sie, czyli cos co wy juz nie robicie od xx czasu zastepujac to pewnie monotonnym expem. Watpie zeby wielu z nich poszlo na jakies larvy czy cos i siedzialo tam caly tydzien jak wy na frostach czy innym gownie.
Tez uwazam ze facce to darmozjady, ale jestem jak najbardziej za "jazda probna"
a kopiłem sobie pacca tydzień temu, wbiłem 40lvl a teraz co mam bać się iść na tomba bo bongo z iridii mi dupę otłucze? ehhh szkoda gadać...
pociesza mnie jedynie to że połowa noobów z faccem nie będzie wiedziała gdzie jest stone tomb i nie mają scarab coinsów to vampy będą free :P
gorasulskimen
27-05-2009, 16:11
moim zdanie jest to powalone jak lato z radiem, jezeli daja pacc to wszystkim i nie patrzac na to czy ktos mial czy nie. druga sprawa ci co maja pacc wykupione sa 7 dni w plecy nikt im tej kasy nie odda ... trzecia sprawa po tych 7 dniach nie bedzie juz normalnie na pacc bd do dupy jednym słowem bo podejrzewam ze sporo ludzi rzuci sie na to jak na mięso wykupią przynajmniej na 90 dni wiec najblizsze 3 miesiace miejsca pacc zwalone, kolejna sprawa jak ktos mial problemy na facc z pekowcami ktorzy sie na niego uwzieli i on ma pacc oni nie to go teraz dorwia jest wiele powodow dla jakich cipsoft zrobil zle. ALE NAJGORSZYM POWODEM JEST TO ZE WYROZNIAJA TYCH CO MAJA TROCHE KASY I SOBIE MOGA KUPIC A CI CO NIE MAJA TO NIE KUPIA NO I JEDNYM DALI TYM CO NIE MIELI NIGDY A DRUGIM NIE DALI BO JUZ MIELI TO JEST ZALOSNe. a jezeli ktos na allegro kupil sobie postac bo robi tak wiele osob i na tym koncie kiedys byl pacc ale sam osobiscie nie mial pacc nigdy w zyciu to co teraz ?? (jest wiele osob co nigdy na koncie pacc nie mieli i teraz nie dostali ... jest to nie dopracowane;/;/;/!!!)
Trang Oul
27-05-2009, 16:11
Pacc to konto premium dla tych co płacą i jaka tu sprawiedliwośc jak koleś zapłaci sporą kasę za to że będzie mógł expic na terenach pacc a takie noob facc nic nie zapłaci i będzie też mógł kożystac z pacc
Topic
No comment
Poczytaj, inni też -.- : http://www.zrodlo.krakow.pl/Archiwum/2005/38/02.html
I żeby nie było, ja nie mam PACC i nie narzekam.
I po kij wyskakujesz tu z takim szitem?
Kto placi ma, kto nie placi nie ma. Proste.
I TAK POWINNO BYC!!!!
No mi to ryba bo ja już się na pacc'u nagrałem, ale Ci co zapłacili mogą mieć nerwa, że inni mają to za darmo.
A jeśli Cipy chcą zwiększyś sprzedaż tego tałatajstwa to niech po prostu obniżą cenę albo zwiększą ilość dni (whatever). I tak pacc ich nic nie kosztuje.
A ludzie którzy mieli kupić pacca to i tak to zrobią i analogicznie.
Wylansowany
27-05-2009, 16:38
Bardzo ciekawe zagranie Cip Softu. Musieli to dokładnie przemyśleć, bo jest bardzo mało "dobrych" graczy, którzy nigdy nie mieli PACC-a, a takim czymś, tracą zaufanie doświadczonych player'ów.
Zaraz idę sprawdzić jak to wygląda w rzeczywistości (tzn. zalogować się do gry).
babcia666
27-05-2009, 17:12
Boże, dzieciarnia płacze...
To Cipy dają wam tą durną grę, to oni decydują za ile, na ile jest pacc, i to ich wola co się dzieje. A co byście zrobili gdyby nagle pacc za stówke był na cały rok, płakalibyście że wydaliście tyle kasy? Albo gdyby pacc był całkiem za free? Wtedy nie macie nic do powiedzenia, chyba że prawnie można coś zdziałać, ale wątpię żeby był taki śmieszny przepis:p Oni są producentami i to od nich zależy jak wygląda gra.
Chcą zareklamować grę wśród dzieciaczków i jest to b. dobry sposób, chociaż jak widać wykonanie takie sobie, bo wielu graczom niezbyt to to działa;)
To jest coś jak jazda próbna, jak to Ashlon napisał - tydzień grania a potem płać. Tak też jest z trialami, i czy normalni użytkownicy płaczą? Jest to chyba najlepszy sposób zareklamowania siebie.
Aż dziw bierze że tyle h-lvl'owych graczy płacze, tydzień grania was zbawi? Double exp jest dużo większym złem niż ten event.
Miniutek
27-05-2009, 17:13
Wlasciwie nigdy nie wypowiadam sie na forum w sprawach inych niz prowadzona przeze mnie gildia, ale dzisiejsza kleska jest tak wielka, ze az sie skusze.
Po 1: Cel tej operacji jest wiadomo jaki. Od paru lat nieprzerwanie ma pacc, zanim jednak zakupilem 1wszy, a wiec dopoki nie blyo mnie stac na kupienie pacca za gp, dlugo wyobrazalem sobie jakby to blyo miec pacc. Dzisiejsza "darowzina" nie jest zadnym usmiechem w strone graczy, a jedynie kolejna proba wyciagniecia od nich kasy. Wiadomo bowiem,z e taki tydzien pacca zda sie przyslowowiowemu psu na bude, bo skoro to tylko tydzien, w dodatku tylko dla tych, ktorzy poacca jeszcze nie mieli, to ani nie kupia oni promocji, ani czarow, domku jak i nie zdarza zapoznac sie z wieloma dobrodziejstwami jakie daje platne konto. Zdaza za to napalic sie na kupno nowego, tym razme platnego pacca. Czyli jak zwykle chodzi o pieniadze. Cipsoft od dawna laduje wszystko w posiadaczy pacc. Ot chocby godzina premium expa- stworzona ponoc po to by, ci ktorzy graja mniej mogli tez lvlowac. Taaak? To czemy tylko dla pacc? Ano dlatego, zeby jeszcze bardziej poglebic roznice miedzy faccem a paccem. Albo likwidacja mozliwosci celowania runami w niewidzialnego przeciwnia. Walka z botami? A moze odebranie faccom ostatniego bastionu duzego expa na facc terenie, czyli Warlockow na demonie? Bo pacc bez problemu takiegow warlocka znajdzie, za pomoca czaru ofnesywnego, facc takich czarow nie ma. Przyklady moznaby mnozyc w przyslowiowy h*.
Co mnie jednak w tym najbardzije boli. Pozwolcie , ze posluze sie rpzykladem. Gonisz do tego samego sklepu dzien w dzien latami. Zostawiasz tam swoje pieniadze. Po 4 latach dowiadujesz sie, ze ten kto nigdy w tym sklepie nie byl ma 10% znizki, ty zas za swoje oddanie musisz nadal placic tyle samo. Tak samoz tym pakiem- jesli nie nabiles jeszcze kasy cipsoftowi, to wlasnie masz okazje to zrobic, a jesli regularnie to robisz, to pewnie nadal bedziesz i h* z Toba.
Oczywiscie kazdy ma prawo zarabiac na dobrej robocie wykonywanej przez siebie, powinien jednak przy tym traktowac wszystkich fair, w tym przypadku tydzien pacca dac KAZDEMU. No ale po co kazdemu, rpzeciez dac 7 dni pacca tym ktorzy juz pacc maja to tylko opoznic o 7 dni dzien, w ktorym zaplaca za kolejny pacc.
Marecki666
27-05-2009, 17:26
a jezeli ktos na allegro kupil sobie postac bo robi tak wiele osob i na tym koncie kiedys byl pacc ale sam osobiscie nie mial pacc nigdy w zyciu to co teraz ??/;/!!!)
gówno.
aaaaa
nie rozumiem czemu macie pretensje do CipSoftu...
oni moga robic co im sie tylko podoba;] to jest ich gra...
moge dac wszystkim Amerykaninom PACCa na zawsze...
"to czysty biznes"
gucio4141
27-05-2009, 17:28
to se niepexpie przez te 7 dni -.-X(X(X(
Posuneli sie za daleko,,, it sux
teraz nooby beda na respach
to se niepexpie przez te 7 dni -.-X(X(X(
Tibia to nie tylko Exp. Przynajmniej kiedyś tak było...
Tak na marginesie, to moim zdaniem kupno PACC z pewnej perspektywy, nie jest zbytnio mądrym posunięciem. Nie da się tego osłodzić, więc rzucę tym jakże trafnym stwierdzeniem prosto z mostu - Tibia to żałosne gówno, które pęcznieje niczym drożdże.
Całkowicie się z tym zgadzam... CIPsoft posunął się za daleko. Zamiast wbijać kolejne levele będe zmuszony do użerania się z noobami...
lord_piteer
27-05-2009, 17:52
juz widze jak dzieciom trzęsą sie wity gdy wpisuja swoje passy, i ten wrzask gdy zmieniaja outfity na PACCowe :o
Jak to było?
Pacc'a dostali ci którzy utworzyli dzisiaj konto do godz 12 czy wszyscy ci którzy zrobili konta przed ta data?
juz widze jak dzieciom trzęsą sie wity gdy wpisuja swoje passy, i ten wrzask gdy zmieniaja outfity na PACCowe :o
A ja juz widze (i slysze) wrzaski i placze wszystkich dzieci ktore czytaja tego newsa i rozpaczaja na forum ze nie beda mogli ekspidz az 7 dni!!!! Nawiasem mowiac tak to jest jak dla kogos caly tipijski swiat sklada sie tylko z frostow.
Tylko że to nie gracze na faccu utrzymują serwery tylko gracze którzy za to zapłacili. Dlaczego osoba ktora nigdy nie zaplacila za te gre ma grac za pieniądze z mojej kieszeni?
Marecki666
28-05-2009, 15:01
Tibia to żałosne gówno, które pęcznieje niczym drożdże.
czasami zaskakujesz mnie madrymi wypowiedziami na forum, jednak czasem piszesz jakbys byl idiota. krytykujesz ciagle tibie, profesje ms'a, a nadal grasz. chyba, ze nie przeszkadzaja Ci zmiany cipsoftu - wtedy zwracam honor
BoboFrents
28-05-2009, 15:10
Jeju to poprostu bez sensu ja chcem se poexpic normalnie a tu mi się wpierd***** jakies noby na respa jesli chca zobaczyc jak jest z premmium account to niech se ida na OTS i zobacza a nie zajmuja respa mi na paccu.X(
Misiakox
28-05-2009, 15:14
Jeju to poprostu bez sensu ja chcem se poexpic normalnie a tu mi się wpierd***** jakies noby na respa jesli chca zobaczyc jak jest z premmium account to niech se ida na OTS i zobacza a nie zajmuja respa mi na paccu.X(
już nie przesadzaj bo wyolbrzymiasz sprawe ... nie wal mi tu farmazonow bo jakbyś TY nigdy nie mial pacca i bys teraz dostał to co? może byś grzecznie dalej expil na facc area? NIE ! więc japa !!
Moim zdaniem to dobrze, poexpia sobie troszke, zobacza jak to jest i pewnie polowa kupi pacc :))
Według mnie z jednej strony to dobry pomysł że nowicjusze dostaną konto premium ponieważ przetestują je i sprawdzą czy warto kupować więc cipsoft na tym skorzysta ale jest też druga strony.. Dużo noobów na expowiskach dla pacc , zapewne będą lurować , blokować , a nawet kraść looty.. Ale i tak pomysł wg. mnie na + , chociaż niegram w tibie od kiedy skończyła się tibia 7.6 :D
To się zaczęło...weekend + darmowy pacc = bicie rekordów online?
http://img521.imageshack.us/img521/173/67166213.jpg (http://img521.imageshack.us/my.php?image=67166213.jpg)
MarazMad
28-05-2009, 15:51
kij im w oko. weekend z noobami -.-
Gierubesoen
28-05-2009, 17:20
horda 20 lvlowych newbie "EJ GHDZIE MAM EKSPIC 20 SORK PACC?!?!?!!?" na pacc area <3
zgadnijkto
28-05-2009, 17:54
zawalili sprawe na całej lini osobiscie kupiłem sobie pacca zostało mi ponad 60 dni i uważam ze zrobili bez sensu ci których nie stac na pacca zyskali a my straciliśmyX( <ci którzy mają pacca>X( wszedzie pełno noobków pchaja sie na respyX( dragów itp X(
moja opinia brzmi ze osoby z paccem tez powiny cos zyskac bo duzo X(straciliśmy.
pozdrawiam
Harmonia Jawciu Strazakk:]
zgadnijkto
28-05-2009, 17:55
kij im w oko. weekend z noobami -.-
popieram X(
I żeby nie było, ja nie mam PACC i nie narzekam.
to się tyczy boga a nie cipsoftu chodzi w tym że bóg dzieli wszystkich sprawiedliwie chociaż tej sprawiedliwości czasami nie pojmujemy więc dobrze się zastanów zanim coś napiszesz
babcia666
To jest coś jak jazda próbna, jak to Ashlon napisał - tydzień grania a potem płać. Tak też jest z trialami, i czy normalni użytkownicy płaczą? Jest to chyba najlepszy sposób zareklamowania siebie.
Trial polega na całkiem innej zasadzie trialem w tibi można nazwac konto facc
Ashlon
Bzdurne porownanie.
W kazdym salonie samochodowym jest mozliwosc jazdy probnej - nie placisz, a raz mozesz sie przejechac dana fura za friko. A zaden kierowca zakupionego Forda nie ma pretensji, ze salon umozliwia przejazdzke bez wydawania pieniedzy.
Ot, zaplaciles za pacca, masz wszystkie udogodnienia, ktore on ci oferuje - nikt ci tego nie zabiera. Gracze facc dostali mozliwosc "jazdy probnej" przez 7 dni i to wszystko.
Podam ci inne porównanie wypożyczasz sobie gdzieś jakiś domek wypoczynkowy na 30 dni i wszystko opłacasz gaz,prąd,wodę itd cały czas byłeś stałym klientem od kilku lat i dzięki tobie campus z domkami jest utrzymywany na dodatek właściciel cię zapewnia że będziesz miał spokój,wygodę i najlepsze warunki czego nie mogą miec kolesie którzy nocują pod namiotami nagle banda obwiesiów z pod namiotu dostaje za darmo 10 dni spania w domkach psuje ci ten spokój i wygodę którą ci obiecano i bardzo ci utrudnia życie na dodatek korzystają za darmo z wody,gazu,prądu itd które ty opłacałeś idziesz do właściciela i mówisz że dla czego ja nie dostane 10 dodatkowych dni co opłacałem ten kampus tylko jakieś obwiesie z pod namiotu co psują spokój tego miejsca i niszczą mi 10 dni wypoczynku a on odpowiada bo ty płaciłeś to i tak będziesz płacił a im może się spodoba i będę miał więcej pieniędzy
Topic
Nie rozumiem dla czego utrzymujecie tych darmozjadów z cipsoftu trzeba byc niezwykle głupi że by płacic za grę w której jest robione wszystko na odpierdol,gdzie fabuła jest tak beznadziejna,nie wiesz nawet za co bijesz potwora,gdzie biegnie koleś z wyglądem błazna i bije jakąś rękawicą na patyku potwora który ma wielkie umięśnione ciało i mordę jak plastuś przecież jest tyle lepszych gier z fajną wciągającą fabuła tańszych albo całkowicie darmowych.
Cipsoft kozaczy bo może
Dobrze że nie aktywowałem wcześniej zamówionego pacca bo by 7 dni w plecy było ._.
na szczescie na paccu nie stoi sie w kolejce bo by noobki wyly
I co z tym zrobisz? Pobijesz ich?
Kurwa jaka napinka. Żałosne.
babcia666
28-05-2009, 21:07
@frezko
No, w końcu jakaś odpowiedź nie składająca się z "cip suxxx, weekend z noobami, aaaa";)
No też fakt, można powiedzieć że facc jest takim trialem... i trudno się nie zgodzić. Ale nie uważasz że, chociaż to ryzykowne zagranie, przed wakacjami są duże szanse że dzieciarnia nakupuje pacc widząc jaka jest różnica pomiędzy facc i pacc?
Chociaż i tak pewno połowa newbie będzie biegać po miastach machając wackami i pytając "gdzie xx lvl z xx skillami/mlvl może expaaaaaać?", ale co tam.
ci wszyscy ktorzy pisza, ze teraz noobki i debile beda biegac na respach i przeszkadzac sa pojebani !! powiedzcie mi co wy tracicie przez to ze dostalismy 7 dni pacc za free???nic nie tracicie debile
ciekawe dlaczego nie wyzywacie np: gostka co na 20lvl kupił pacca na 90dni i idzie poexpic na pacc area? nie wyzywacie go !? ma 20 lvl jest noobem i przeszkadza.... wiec o co wam ku**wa chodzi !!!! nic kurde nie straciliscie debile i przestancie narzekac gdybyscie byli po naszej stronie cieszyli byscie mordy... to co cipsoft zrobił to jedynie zachęta dla tych ktorzychca kupic pacc ale nie wie czy im sie oplaca....ja pogralem zobaczylem i mi sie spodobalona wakacje kupie pacc..... i mam was w dupie xD
ktos napisalze tibia jest bezsensu ze lepsze sa inne mmo... i nie warto tracic kasy.. no powiem ci ze niektorzy lubia grac w mario niz np w GTA5 xD !
ci wszyscy ktorzy pisza, ze teraz noobki i debile beda biegac na respach i przeszkadzac sa pojebani !! powiedzcie mi co wy tracicie przez to ze dostalismy 7 dni pacc za free???nic nie tracicie debile
Troche kultury w dupe jebany! Nic twoim zdaniem nie tracimy? Przemyśl to. Tracimy 7 dni pacc, za które zapłaciliśmy.
Valas Hune
28-05-2009, 21:44
Owszem, tracą. Całe siedem dni expienia, które mieli zaplanowane lub nie. Zaletą pacca prócz nowych terenów do expienia jest też to, że zdecydowana mniejszość graczy tego pacca ma. Stąd przeważnie bywa, że nikt nikomu w drogę nie wchodzi. A teraz? Moim zdaniem pacci powinny dostać również dodatkowych siedem dni. Ja aktualnie jestem bez pacca, gdyż na moim accouncie zakupiłem jednego dwa lata temu. Liczę chociaż, że w spokoju poexpie na facc-landzie, kiedy reszta '7-dniowych' pójdzie zwiedzać :D
21:39 Jusara archer [18]: where is buy utani hur?
21:39 Diler Mythores [53]: kto mnie na malpy zaprowadzi
porażka!
tydzień pacc w plecy, gdyby chociaż oddali dla pacc te 7 dni to jeszcze by było spoko, a tak nie dość, że nie da się expić bo wszędzie mnóstwo noobow to jeszcze się pacc marnuje
szkoda, że jeszcze triple expa nie mają osoby które nigdy nie miały pacc X(
taa xD hehe może zrobią tydzień +100 levela np: mam 30 lvl + 100 to mialbym 130lvl i na tydzień.. żeby zobaczyć jak se gra na high lvl xDDDDD że nibyzachecaja do gry bo na hlvl fajnie sie gra..... albo tydzień mpa dla tych ktorzy nigdy nie mieli mpa xDDD albo tydzien GMa..każdy by mial GMa xDDDD
Było pewne, że gdy tylko Cipsoft wymyśli coś sensownego, to zacznie się flame. W innych MMO są liczne eventy na free casha i premium, nikt tam nie narzeka.
50k graczy online. Powrót ilości z przed mass banów, ogarnijcie się ludzie, to nie koniec świata...
Omg !! Ludzie to tylko 7 dni !! Wam już Tibia mózg wyżarła ! Jest to ich sposób na przyciągniecie graczy którzy mogli by kupić pacc. I bardzo dobrze !! Ci co mówią ze noobki spamują w depo plis frii items !! - Przeszkadza wam to? Po drugie takie noobki mają 10-50 lvl max więc wydaje mi się że na mocniejszych potworkach nie poexpią ... no chyba że większość forum jest w oto takim przedziale. Plus jest taki iż resp jest o wiele szybszy :)
Pozdrawiam :>
MasterTusk
28-05-2009, 23:29
Nie widzę nic złego w takiej zagrywce:)
Idźcie do kerfura czy tam reala bądź tesko i róbcie aferę, że kupujecie jogurt od 10 lat a nagle każdy może sobie zdegustować za darmo w plastikowym kubeczku 50ml
bardzoprostynick
28-05-2009, 23:49
Ja na jakimś koncie bez rk dostałem pacc, a na swoim oczywiście nie no bo już kiedyś kupiłem, ale i tak nie gram od jakiegoś roku więc mi to wisi ale moje zdanie jest takie, że te 7 dni premium powinni dostać wszyscy i to z możliwością aktywowania w dowolnej chwili (chyba, że tak jest) i bardzo dobrze zrobiono, że osoby które utworzą teraz konta to już nie załapią się. A tak na marginesie to myślałem, że większa część użytkowników poprze ten ich pomysł bo przecież jest to najlepsza z możliwych promocja gry. Niech osoby które nie mają pacc sobie zobaczą jak to jest mimo iż kiedyś ta gra była lepsza ale o tym to już nie będę pisał. Sam miałem pierwszego pacca w 2006 roku i byłem podekscytowany (wiem, że śmieszne) zwiedzając pacc area wtedy 57 knightem - 90 dni to było za mało aby poznać wszystkie zakątki tego świata, a w dodatku teraz jest więcej miast, a was boli, że za free ktoś dostanie 7 dni... Jedynie popieram osoby z pacciem odnośnie dostania 7 dni zwrotu również dla nich.
A tak na marginesie to płaczecie jakbyście byli pięcioletnimi dziewczynkami którym zabrano lalki.
@frezko
No, w końcu jakaś odpowiedź nie składająca się z "cip suxxx, weekend z noobami, aaaa";)
No też fakt, można powiedzieć że facc jest takim trialem... i trudno się nie zgodzić. Ale nie uważasz że, chociaż to ryzykowne zagranie, przed wakacjami są duże szanse że dzieciarnia nakupuje pacc widząc jaka jest różnica pomiędzy facc i pacc?
Chociaż i tak pewno połowa newbie będzie biegać po miastach machając wackami i pytając "gdzie xx lvl z xx skillami/mlvl może expaaaaaać?", ale co tam.
tu się z tobą zgodzę że to jest bardzo dobre zagranie ze strony cipsoftu że by dzieci kupiły facc zwłaszcza oszołomione jeszcze obrazkami update co piątek no ale to łamie słowo dane graczowi premium który płacił co innego jak by wszystkim dali 7 dni pacc żeby zrekompensował pacc te 7 straconych dni
Pacc dla facc? Hmm... nie widzę różnicy jeśli chodzi o mnie...
Sadze (z gory przepraszam jesli kogos urażę) ze najbardziej plączą (są zawiedzeni) średnio levelowi gracze których expowiska bd explorowane przez nóóbkow z facca i szczerze im wspolczuje naprawde... bo co zrobić jak ci sprytny noobek ukradnie lootbaga a nie zauważysz go w porę albo będzie zawracał głowę durnymi pytaniami tak jak to napisali przedmówcy.
Ale rzeczywiście należała by się nam gracza pacc rekompensata za wpuszczenie ich na nasza 'ziemie paccowana' ;p
Patriota1990
29-05-2009, 10:52
Nie czytałem wcześniejszych postów w tym temacie, dlatego może moja teoria została napisana wcześniej przez kogoś. CipSoft musiał wprowadzić free pacce... po ostatnich banowaniach botterów, kryzysie gospodarczym sprzedaż pacca drastycznie spadła, cip soft będzie teraz jak tylko moze zachęcać do kupna PACC, zaczynają się gorsze czasy dla facców... może tak być ze z kolejnym update pacce będą coraz bardziej uprzywilejowane :)
zobaczymy wkrótce
oby era botera nie wróciła ;)
Valas Hune
29-05-2009, 11:00
I CipSoft postąpił bardzo chytrze. Jak już ktoś wcześniej wspomniał, ludzie, którzy regularnie kupują pacca, kiedy tym razem się im skończy, zakupią go znowu. Każdy pisze komentarze pokazujące jak to oni są wściekli na twórców Tibii, ale czy to coś zmieni? W zdecydowanej większości przypadków na pewno nie. Dodatkowo Facci, którzy otrzymali teraz darmowe 7 dni również pomyślą nad zakupem. CipSoft i tak wyjdzie na swoje.
Świetny marketing musze przyznać, ciesze się ,że mogę pozwiedzac miasta w których nie miałem okazji być.
Nie rozumiem waszych pretensji do CipSoft, ale to jest tibia tu 20 latek spotyka sie z 12 latkami, niestety.
Strach w oczach boterów nagle sie pojawił! Pekerzy z Facc powinni wpadac na te zapomniane expowiska i zabijać każdego napotkanego BOTA.
Dobry pomysł, wzrośnie im sprzedaż Pacc, bedą mieli kase na update i na pracowników :D
ps
ALE TEN TIBIJSKI ŚWIAT JEST OGROMNYYYYY :]
ktos kto raz kupi pacca nie zastanawia sie czy kupic go drugi raz, bo juz wie ze warto, znam z wlasnego doswiadczenia, dlatego mysle ze teraz, po tych 7 dniach wysypie sie masowy zakup paccow, ale to dobrze bo dzieki temu beda mogli zbanowac wiecej botów.
I CipSoft postąpił bardzo chytrze. Jak już ktoś wcześniej wspomniał, ludzie, którzy regularnie kupują pacca, kiedy tym razem się im skończy, zakupią go znowu. Każdy pisze komentarze pokazujące jak to oni są wściekli na twórców Tibii, ale czy to coś zmieni? W zdecydowanej większości przypadków na pewno nie. Dodatkowo Facci, którzy otrzymali teraz darmowe 7 dni również pomyślą nad zakupem. CipSoft i tak wyjdzie na swoje.
oj zmieni z roku na rok gra coraz mniej graczy
epikk
Dobry pomysł, wzrośnie im sprzedaż Pacc, bedą mieli kase na update i na pracowników
na update wcale nie wydają kasy
S.T.E.K.
29-05-2009, 13:52
Beznadziejne posunięcie. Mówicie że facc pk polecą ubić pacc botterów. Tylko kto na tym skorzysta? Jeśli taki botter się wkurzy to już nie kupi pacca i Cip ma w plecy. Boty na pacc area to problem pacców, facce niech się martwią o siebie... Poza tym myślę, że impreza się skończy i Cip w końcu zostaną zmuszeni do refundowania utraconych dni premki (pady serwerów, ddos, czy taka głupota jak teraz). Jakby nie było jest to płatna usługa i takie walenie w kij może się kiedyś dla nich skończyć pozwem sadowym.
Elitek70
29-05-2009, 14:25
Ale zal, same n00by teraz siedza i sepia itemy w miastach dla pacca.
"CipSoft postanowił obdarować wszystkie konta, które nigdy nie miały premium i zostały stworzone dzisiaj przed 12 czasu środkowoeuropejskiego siedmioma dniami darmowego PACC!" - co to ma byc? Jakos moj n00bski kumpel stworzyl konto z rok temu i tez dostal pacca, ale zal. Mieli dostac ci ktorzy stworzyli konta przed 12 godzina... Czego te cipy nie zrobia dla kasy... Ten darmowy pacc dziala jak reklama, zeby tylko zachecic do kupowania pacca i sypnia szmalu... A tym co mieli pacca sie nie nalezy wynagrodzenie? Chyba bardziej nic faccom...
babcia666
29-05-2009, 15:48
@up
Błąd Cip, powinno być "do dzisiaj do godziny 12", ew. złe tłumaczenie, nie czytałem oryginalnego posta.
@decade
Kiedyś kupiłem, fajna sprawa, pograłem trochę, ale na następnego zdecydowanie szkoda mi rl kasy.
hollow1993
29-05-2009, 18:45
niech mi ktoś powie czemu nie mogę się zalogować mam konto facc (miało pacc) i po godzinie 16 nie mogę wejść do gry... gdy czekam w kolejce to kolejka schodzi ale ja nie mogę się zalogować kurde co jest -.- pieprzony cipsoft teraz se nie idzie pograć ma ktoś jakieś rozwiązanie na ten problem? proszę o pomoc.
Jeżeli chcą zarobić to zarobią ale kosztem osób które regularnie płacą za pacc...
Złe posunięcie
mam to samo co pan/i up czekam od 17 bylem 10 w kolejce teraz jestem 1 >.<
Po:
1.Jak ktos wyzej powiedzial "to jest tylko jazda probna dla tych co nie mieli pacc" i b. dobra riposta "to niech ida na ots" - popieram
2.Gdyby byla mozliwosc kupienia pacc na 7dni kazdy by sobie go kupil, tylko po to zeby zrobic se paccowe questy (np. po tych 7 dniach 50% serwow bedzie mialo postmana, a nie tylko pakowcy -.-)
3.Cipsoft wspiera polski plebs
4.----''---- powinien oddac 7 dni pacca ludziom, ktorzy za niego placili.
5.Dzieci zrobily z tego wielka afere, jakby loterie w totq wygraly
6.Bydlo bez pacc nie moze tego komentowac
##
##
##
##
2x up bo jestes 1% serwa ktory nie ma pacc aktualnie?
ile kurwa mozna czekac ?
juz 3 godziny >.<
wyjebisty pomysl mieli
jestem 1 i nie moge sie wlogowac
kurwa zal
dajcie bana jak chcecie ja mam dosyc takiej niesprawiedliwosci ..
Rocket Slayer
29-05-2009, 20:13
ile kurwa mozna czekac ?
juz 3 godziny >.<
wyjebisty pomysl mieli
jestem 1 i nie moge sie wlogowac
kurwa zal
dajcie bana jak chcecie ja mam dosyc takiej niesprawiedliwosci ..
Idź może odpocznij od tej gry, co?
7 dni... nie możecie wytrzymać bez tej gry?
Bydlo bez pacc nie moze tego komentowac
Nikomu nie zabronisz, zadufany w sobie frajerze.
Jedynym minusem dla mnie jest to, że na pacc są kolejki. Cipsoft tego nie przewidział obiecując nam w paccu tą dogodność braku kolejek.
Valas Hune
29-05-2009, 20:17
Fakt, kolejki szlag trafił przez ten odważny krok CipSoftu. Nie ma szans się zalogować, bo za dużo playerów online i możecie czekać z dobre 2 godziny, to może wam się poszczęści, może nie. Mam to samo, więc loguje się wyłącznie rano i gram kilka godzin, a potem już nie wbijam, bo wiem, że nie ma szans.
Fakt, kolejki szlag trafił przez ten odważny krok CipSoftu. Nie ma szans się zalogować, bo za dużo playerów online i możecie czekać z dobre 2 godziny, to może wam się poszczęści, może nie. Mam to samo, więc loguje się wyłącznie rano i gram kilka godzin, a potem już nie wbijam, bo wiem, że nie ma szans.
Tu się tym razem zgodzę. Na początku wyglądało to w miarę dobrze, ale teraz serwery są zapchane tak jak public ts.
6.Bydlo bez pacc nie moze tego komentowac
Uważasz osoby, które nie mają pieniędzy/ochoty na kupno pacc za bydło?
Oto co się dzieje, gdy rodzice rozpieszczają bachora kupując mu konta premium w grze.
Poprawcie tłumaczenie newsa, już kolejną osobę wprowadziło w błąd:
We are giving away seven days of free premium time to all Tibia accounts that have never had premium time before and were created before today, 12:00 CEST.
"Przed godziną 12.00 dnia 27 maja", a nie "Dzisiaj przed godziną dwunastą".
Uważasz osoby, które nie mają pieniędzy/ochoty na kupno pacc za bydło?
Oto co się dzieje, gdy rodzice rozpieszczają bachora kupując mu konta premium w grze.
Trzeba byc idiota, zeby nie kupic sobie platnego konta w tej grze, grajac w nia w miarę regularnie
Btw. pozdrow mame, ktora robi za ciebie zakupy, bo ja takiej nie posiadam.:baby:
A jesli ktos nie umie odlozyc 1zł dziennie to gz:baby:
pzdr & pocwicz - wiem, wiem, stara gadka
Rocket Slayer
29-05-2009, 20:49
Trzeba byc idiota, zeby nie kupic sobie platnego konta w tej grze, grajac w nia w miarę regularnie
Nom. Trzeba być idiotom.
Co poradzisz... Na komunię to teraz się daje rocznego pacca? Gdzie się podziały rowery i zegarki "*brzdęk* - jest godzina dwunasta trzydzieści siedem"?
myslisz ze mi pojechales?
epic fail koles
^ Po tym zdałem sobie nieoczekiwanie sprawę, że tak. Nie zrozumiałeś...
Niektórzy drwią z twojej wypowiedzi, Pinky.
cos ci nie wyszlo
Wiem, wyręczyłeś mnie ^.-
Nom. Trzeba być idiotom.
epic fail koles
myslisz ze mi pojechales, cos ci nie wyszlo :(:(:(:(:(
Muszkiet
29-05-2009, 21:06
Trzeba byc idiota, zeby nie kupic sobie platnego konta w tej grze, grajac w nia w miarę regularnie Trzeba być idiotą żeby wydawać pieniądze na jakieś pikselki w komputerze.
A tak na serio, to nie każdy ma ambicje mieć wysoki lvl czy jakieś tam inne duperelki, może najzwyczajniej w świecie ktoś chce pograć, myślę że przy takiej ewentualności nie musi od razu ładować w to oszczędności.
^ Po tym zdałem sobie nieoczekiwanie sprawę, że tak. Nie zrozumiałeś...
Niektórzy drwią z twojej wypowiedzi, Pinky.
Hmm no tak, musze zejsc do poziomu twojej inteligencji, zeby zrozumiec te ortograficzne przenosnie :(
"ztobom sie fainie rozmawia nie prawdaz ?"
A tak na serio, to nie każdy ma ambicje mieć wysoki lvl czy jakieś tam inne duperelki, może najzwyczajniej w świecie ktoś chce pograć, myślę że przy takiej ewentualności nie musi od razu ładować w to oszczędności.
Po czesci sie z tobą zgadzam. Jesli ktos ma ciagle kicki i rly malo gra, to nie oplaca sie kupowac pacc .
Ale jesli expisz przynajmniej 2h dziennie to gdy sprzedaz money na allegro to wyjdziesz na swoje z wiekszym funnem w grze ;)
Rocket Slayer
29-05-2009, 21:17
Ale jesli expisz przynajmniej 2h dziennie to gdy sprzedaz money na allegro to wyjdziesz na swoje z wiekszym funnem w grze ;)
Kasa via allegro... Dzieciarnia z takimi setami na 20 lvlach...
Pleśń. Pleśń na tej grze.
mam sie przejmowac tym, ze sellam kase na allegro, bo chyba nie poznam twojego sesnu rozumowania?
Nie, to już nie ma sensu...
Pleśń... z czym ci się może kojarzyć? Pomyśl chwilkę! Z oznaką zepsucia?
Z ciekawości spytam - ile masz lat? Nie odpowiadaj jak nie chcesz. Jak już chcesz to odpowiedz szczerze. Nie chcę cię obrazić czy coś...
up
chyba cos ci nie styka w mózgu
mam sie przejmowac tym, ze sellam kase na allegro, bo chyba nie poznam twojego sesnu rozumowania?
Pleśń... z czym ci się może kojarzyć? Pomyśl chwilkę! Z oznaką zepsucia?
Z ciekawości spytam - ile masz lat? Nie odpowiadaj jak nie musisz. Jak już chcesz to odpowiedz szczerze. Nie chcę cię obrazić czy coś...
tzn. co się zepsuło gra?
Btw. pozdrow mame, ktora robi za ciebie zakupy, bo ja takiej nie posiadam.:baby:
A jesli ktos nie umie odlozyc 1zł dziennie to gz:baby:
pzdr & pocwicz - wiem, wiem, stara gadka
Ci którzy kupują pacc za złotówki to idioci . HEHE
Mac-Graw
29-05-2009, 23:03
Wy się ludziska cieszcie, że nie wprowadzili jeszcze opcji, że KAŻDY nowy gracz po wyjściu na main ma PACC przez kilka dni ;)
Chociaż jestem bardzo ciekaw jak byście zareagowali xd
A co do narzekania PACCów - macie teraz 7 dniowe wakacje, albo tzw. nieodpłatny urlop ;p cieszcie się ze słońca za oknem, bo idą wakacje to będziecie go mało oglądać (nie mówię, że wszyscy ale zapewne 3/4 z tu piszących ;) ). Ale przyznaje - wasze pretensje wg mnie mają jakiś sens ;)
Jest też plus, bo na d lair jak expie to codziennie teraz widzę około 10 dedów ludzi, ostatnio widziałem 17 druida w ankh który szedł na dl-a .... . Można trochę zarobić po noobki szybko padają ;).
Powolniak
30-05-2009, 01:46
ja się ciesze, że zrobili tego typu akcję
przynajmniej Ci których na pacc nie było stać trochę się pobawią
Kubaland
30-05-2009, 10:19
Żebym wiedział, nie kupowałbym PACCA na 90 dni. Powinni dać też tym co się skończył ;/ Żal się z Tibii robi.
lord_piteer
30-05-2009, 10:37
ja tez dostauem paddza!#!@131
ale i tak zalogowałem sie tylko po to, zeby zobaczyc czy to nie kit, i czy konto ktore shakowalem mialo juz kiedys pacca :)
walić tibie, cipsoft, i te ich denne pomysły -
expy x2, +50% exp i darmowe pacce o_0.
teraz noobki sie wożą po ankrahmun a i tak nie wiedza pewnie jak tomb znaleźć :-(
@powolniak
jak kogos nie stac na pacc to po cholere w ten shit grac? xD
Michnik of Celesta
30-05-2009, 19:38
shitsoft ma chyba poważne problemy z przewidywaniem , że jak da pacc dla wszystkich , to w sumie nikt na tym nie skorzysta , a ci co mieli już normalnie pacca tylko muszą tolerować hordy dzieciaków na expowiskach. Czekamy na kolejne "genialne" pomysły ...
Skoro tak walcza zawsze o rowna gre to dlaczego nie dali pacc dla kazdego gracza?
shitsoft ma chyba poważne problemy z przewidywaniem , że jak da pacc dla wszystkich , to w sumie nikt na tym nie skorzysta , a ci co mieli już normalnie pacca tylko muszą tolerować hordy dzieciaków na expowiskach. Czekamy na kolejne "genialne" pomysły ...
Cipsoft skorzysta.
ProcederKaczy
30-05-2009, 23:52
Ten free pacc dla n00bow to kompletny upadek Cip softu. Oczywiście jest to reklama i da się na tym zarobić Ale... i tu pojawiają się problemy.
Pacc skończył mi się na 2 dni przed rozpoczęciem darmowego pacca i teraz od godziny 16 nie mam szansy aby się zalogować;/ i co zrobić z tym fantem? Stoje w kolejce na 1 miejscu po 3-4 godziny i nic? Po prostu szkoda słów... a dla graczy którzy teraz mają pacc Współczuję wam pozan00bianych expowisk !X(X(X( Aktywuje next pacc jak skończy się tym n00bkom... Pozdro elo !
Ja pierdole, przecież to na pierwszy rzut oka widać że to prosty chwyt komercyjny. Próbują zachęcić ludzi do kupienia pacc, w na prawdę żenujący sposób. Jak już "dają w prezencie" pacc jak to ujęli, to powinni to dać każdemu. Szczególnie aktualnym graczom z pacc, którzy tydzień gry maja niezwykle utrudniony, a zapłacili nie małą sume, nie jest to fair. Z biegiem czasu ta gra i firma coraz bardziej traci w moich oczach..
Endderx Druid
31-05-2009, 11:21
Jest też plus, bo na d lair jak expie to codziennie teraz widzę około 10 dedów ludzi, ostatnio widziałem 17 druida w ankh który szedł na dl-a .... . Można trochę zarobić po noobki szybko padają ;).
Co samo na tombach na behe czy choćby vampach ... :)
Mnie najbardziej smuci tylko to, że kiedyś ci co nie mieli pacc w ogóle, to dla nich było tajemnicą jak wyglądają tereny Pacc. Teraz all noobki weszły na tereny owiane dla nich malutką tajemnicą, rozprzestrzenili się jak jakieś robactwo i co chwila tylko pytają jak kupić exurę, albo gdzie expić, a już nie wspomnę co porobiło się na tym forum od kiedy dostali 7 dni darmowego pacca. Masakra. Dla takiego facca zobaczyć mocniejsze monstery to mogli tylko na SSach, a teraz powyłazili jak wirusy i tylko noobują. Żal jak nie wiem. :(
To było bardzo złe posunięcie Cipsoftu, choć z drugiej strony ich rozumiem (reklama dźwignią handlu).
EtirPilaG
31-05-2009, 12:59
Taak,ale po co dawac pacca tym ,którzy już tego pacca mają? Jak Oni robili reklamę to musieli zachęcic tych ,którzy pacca nigdy nie mieli. Żeby mieć większy zysk,bo myślą ,że Ci ,którzy już mają pacca już są zachęceni.
Z resztą 7 dni noobskich postaci na Edron i Cyclopolis da się przeżyc.:)
No naprawdę troche logiki.
Fer'Krzys
31-05-2009, 13:16
Zresztą Cipsoftowi się to opłaci, ponieważ premium przedłuża znaczna część moich znajomych z Rookgaardu, w tym także i ja.
Zresztą Cipsoftowi się to opłaci, ponieważ premium przedłuża znaczna część moich znajomych z Rookgaardu, w tym także i ja.
Tak, to się opłaci Cipom. nawet dla nich to z pozoru dobre posunięcie jest... ale czy na pewno? większość graczy, które nigdy nie miała pacc, to dzieci neostrady, które jak dostaną 7 dni pacc, to na początku nie wiedzą co z tym zrobić, i zanim jeszcze ten pacc się skończy, to ich nudzi... owszem, jest zacna grupa osób, które zaciekawią się pacc zone i postanowi kupić tego premium, bo będą chcieli więcej wrażeń, ale ile ich będzie?
A teraz drugi problem. Ci, co kupują pacc regularnie (ja kupiłem tylko raz na 90 dni) się na pewno ostro wkurw... gdy jakiś noob z 30 lvl wbija im na expa mimo iż ktoś zostawił list, i wybija cały resp. rozumiem tych co oddają swoje pieniądze na pacc, bo to właśnie ONI oczekują czegoś w zamian, i to właśnie z ICH pieniędzy CIPY mają co postawić na stół w domu
NIE LUBIĘ CIP, POWINNI ICH ZNISZCZYĆ W MIG, A KAŻDY UPDATE TO SHIT!!!!!!
TIBIA 7.6 IS ROX, TIBIA 8.42 SUX!!!
Ja kupuję regularnie pacc, ale nie powiedziałbym, że mnie wkur...ją noobki którzy dostali pierwszego w życiu pacca na 7 dni. Raczej napiszę że to smutne i przykre jak noby się wbijają w respa. To świadczy tylko o ich głupocie. 7 dni minie (w tej chwili mniej) i wszystko wróci do normy. Część na pewno kupi pacca a reszta pozostanie w depo i będą dalej żebrać. :)
to jest tylko Twoja opinia, a co powie na to gildia panująca na Furce? oni wszyscy najchętniej by wybili wszystkich noobow, którzy wybijają im respa
Cipsoft na tym nic nie straci, a jedynie zyska. Jak ktoś jest uzależniony od tibii to będzie tańczył jak mu cip zagra, a nie wierzę, żeby chociaż 5% kupujących pacca nie było uzaleznionych. Zdajcie sobie wreszcie sprawę, że zawsze kiedy zyskujecie coś w tibii, tracicie w rzeczywistości.
Trol'Trol
31-05-2009, 16:13
to jest tylko Twoja opinia, a co powie na to gildia panująca na Furce? oni wszyscy najchętniej by wybili wszystkich noobow, którzy wybijają im respa
przestac co taki noob pojdzie na okolnir i wybije komus frosty ?
nie, ale ileż razy ktoś się wbił komukolwiek na dragon lair, czy do tomba?
to jest wkur***, jak 28 sorc, czu drut wybija ci dragony, bo się cieszy, że może DS stawiać...
Master_Colin
01-06-2009, 18:44
Heh, super ;], szkoda, że mnie to ominęło ;D.
MaciejGt
01-06-2009, 19:27
Naprawdę fajny pomysł z tym tygodniowym kontem premium:)Tibia robi duże postępy:cup::cup:
Jak dla mnie stalo się to w idealnym momencie :) Akurat rozwijałem swoją przygode na Globalu i chciałem kupić PACC'a żeby przekonać się jak to jest.A tu bum tydzień za darmo ; D ! Lepiej być niemogło xd I musze powiedzieć że po skończeniu się tego pacca odrazu kupuje sobie na 3 miesiące bo to jest super sprawa ^^
Milten Magician
02-06-2009, 14:44
@up
I właśnie dlatego to nie jest taka super sprawa.
Do Ciebie nic nie mam ale sporo noobków 'posmakuje' pacc'a i w desperacji no nie wiem ukradnie kasę rodzicom czy coś...
Też fakt, a nie pomyślałem o tym
@up
sporo noobków 'posmakuje' pacc'a i w desperacji no nie wiem ukradnie kasę rodzicom czy coś...
Czy to twój problem?
lord_piteer
02-06-2009, 18:03
@up
tak, pr0 miejscóweczki z pixelowatymi potworami beda zajete
nawet jesli nie jego problem, to czemu ma sie nie wypowiadac :confused:
@up
A gdzie zostało powiedziane, że nie ma się wypowiadać?
@up
I właśnie dlatego to nie jest taka super sprawa.
Do Ciebie nic nie mam ale sporo noobków 'posmakuje' pacc'a i w desperacji no nie wiem ukradnie kasę rodzicom czy coś...
Rozumiem twoją troske o innych 'noobków' ale uwierz mi że to jest zbędne ;) Będą robić co chcą a my patrzmy na to swoimi oczami ;D
Bob Marley
03-06-2009, 17:50
Mnie najbardziej smuci tylko to, że kiedyś ci co nie mieli pacc w ogóle, to dla nich było tajemnicą jak wyglądają tereny Pacc. Teraz all noobki weszły na tereny owiane dla nich malutką tajemnicą, rozprzestrzenili się jak jakieś robactwo i co chwila tylko pytają jak kupić exurę, albo gdzie expić, a już nie wspomnę co porobiło się na tym forum od kiedy dostali 7 dni darmowego pacca. Masakra. Dla takiego facca zobaczyć mocniejsze monstery to mogli tylko na SSach, a teraz powyłazili jak wirusy i tylko noobują. Żal jak nie wiem. :(
To było bardzo złe posunięcie Cipsoftu, choć z drugiej strony ich rozumiem (reklama dźwignią handlu).
Sam kiedys byłes takim noobkiem (mozliwe, że nadal jesteś) i tez być chcial sobie pacc zobaczyć, a chyba lepiej dostac go za friko niż płacić
A tak na prawde większośc ludzi, którzy dostali pacc na te 7dni, juz miało pacc wczesniej, ja juz kilka pacc mialem na kilku postaciach a teraz założyłem sobie postać od nowa i na dzien dobry pacc za darmo :D 40 lvl na tym pacc wbilem, dzięki cips
poje***ni jestescie....... z tym, że darmowy pacc sux, straciliscie i expa bo jakis noob dostał paccai zabił wam frosta na red hp..... no żal wszyscy ci któzy piszą, że noobki sie zlecieli na pacc area i zaczeli wybijac potworki... to nie prawda pojebani jestescie po prostu expią tak jak wy i inni !!!!!no ja pierdole jak czytam to co wy tu piszecie to zal mi was sie robi
a co? sam jesteś jednym z tych, co tylko wybijają komuś respa?
Parkour090
14-06-2009, 19:39
czego cipsoft nei zrobi zeby zarobic kase i tylko kolejki mialem
cipsoft to firma a nie fundacja imienia matki teresy to chyba oczywiste ze gra istnieje dla zyskow a nie po to byscie mieli radoche. jesli wasza radocha stanie naprzeciwko zysków cipsoftu to chyba oczywiste co oni wybiorą?
tibia fajna gra musicie wbic 200 level to jak bedziecie sobie na inq expic to nikt wam sie nie wpierdoli bo kto ma 200 level.. malo kto
Trol'Trol
15-06-2009, 02:19
haha co ty muwisz dorwij inq wolne na elysi kozaku
redfaction
01-08-2009, 23:43
http:/xxxxxxxxxxx/
Dzis nadszedł długo oczekiwany przez wszystkich start serwera Hexora na Tibi(protokół 8,41 lub 8.42)
Serwer Info:
Dodane zostaly Miasta: Gengia,Oken,Yalahar
Stage Exp:
1-50 x200
51-80 x100
81-100 x70
101-120 x50
121-150 x30
151-180 x25
181-200 x20
201-250 x10
250-300 x5
301+ x3
Loot: x3
Skill: x30
Mlvl: x15
Dzięki, za ten bezsensowny spam.
Wyręczę moderatorów i ukaże Cię bardziej, niż oni to zrobią.
Tak więc Twój serwer już nie istnieje,
Baza danych `asd` została usunięta. (Wykonanie zapytania trwało 0.5162 sekund(y))
Baza danych `ots` została usunięta. (Wykonanie zapytania trwało 0.1862 sekund(y))
Baza danych `theforgottenserver` została usunięta. (Wykonanie zapytania trwało 0.3582 sekund(y))
Nie wiem która to baza a sprawdzać mi się nie chciało więc wywaliłem wszystkie, ale tak na przyszłość - po pierwsze, nie spamuj ; po drugie, zabezpiecz lepiej serwer.
#Edit:
MySQL user, password, database or host isn't configured in: C:\Users\Klimek\Desktop\cryingdamson3-gui841-2\cryingdamson3-gui841-2\config.lua .
Uuu no nie działa
Baza danych `asd` została usunięta. (Wykonanie zapytania trwało 0.5162 sekund(y))
Baza danych `ots` została usunięta. (Wykonanie zapytania trwało 0.1862 sekund(y))
Baza danych `theforgottenserver` została usunięta. (Wykonanie zapytania trwało 0.3582 sekund(y))
Nie wiem która to baza a sprawdzać mi się nie chciało więc wywaliłem wszystkie, ale tak na przyszłość - po pierwsze, nie spamuj ; po drugie, zabezpiecz lepiej serwer.
#Edit:
MySQL user, password, database or host isn't configured in: C:\Users\Klimek\Desktop\cryingdamson3-gui841-2\cryingdamson3-gui841-2\config.lua .
Uuu no nie działa
I gut. Debili trzeba tępić. Medal za pracę.
#Edit:
Uuu no nie działa
łał umiesz wykorzystywać nubowskie luki w phpmyadmin jesteś fajnnnyyyy.
redfaction
03-08-2009, 01:21
łał umiesz wykorzystywać nubowskie luki w phpmyadmin jesteś fajnnnyyyy.
jeżeli nadal siedzisz na poziomie luki z PMA to Ci współczuje, ja mam swoje dobre sposoby... ale jakby się tak zastanowić - pewnie nawet nie wiesz na czym ta stara luka z pma polega więc, nie wiem po co się odzywasz.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.