Pokaż pełną wersje : Tibijczycy kochają futbol
neopostman
29-05-2009, 16:34
Na stronie tibia.com możemy przeczytać:
Czy Ty też oglądałeś finał Ligi Mistrzów 27 maja? My również byliśmy dosłownie przyklejeni do telewizora i kibicowaliśmy naszym ulubionym zespołom.
Jak pokazują statystyki, nie tylko dla nas mecz ten był niezwykle ważnym wydarzeniem. Widzimy gwałtowny spadek zalogowanych graczy od godziny 20:45, czyli od momentu startu pierwszej połowy. Nieznaczny wzrost widzimy podczas przerwy meczowej, po czym gracze znów opuścili grę by oglądać drugą połowę.
http://img35.imageshack.us/img35/7496/tibianslovefootball.jpg
Pomimo tego, że w meczu grały dwa europejskie zespoły, spadki ilości graczy zalogowanych zanotowaliśmy również na amerykańskich serwerach. Wygląda na to, że kibiców piłki nożnej można znaleźć na całym świecie, nawet wśród społeczności tibijskiej ;).
Grajcie fair!
Community Managers
Vasudanin
29-05-2009, 19:14
Cipki nie maja juz pomyslow na newsy.
Btw.
Kiedy ostatni raz w ciagu 2 dni byly 3 newsy? :D
First!!!
piternet
29-05-2009, 19:22
@up
Zgadzam się, trochę dużo.
Aczkolwiek co ma mecz do Tibii? Jak zapewne zauważyliscie i tak dużo ludzi grało...
Jak nie ma newsów to źle, jak CipSoft chce jakoś wyjść do graczy z innej strony, też źle...
Fajnie, że ukazał się taki (inny) news. Podoba mi się, że poruszyli temat najlepszego sportu na świecie :) Cóż, widać, że LM potrafi oderwać graczy nawet od Tibii :)
@btw
Kiedy w swoim isteniu w komentarzach newsów na tpl nie było płaczących dzieciaczkó, że CipSoft zuyy?;[
Radzio95
29-05-2009, 19:30
Potem po meczu zrobilem nocke i na asterze bylo 212 osob a niekiedy dopchac sie nie da do depo. :)
Rocket Slayer
29-05-2009, 19:32
Cipki nie maja juz pomyslow na newsy.
To chyba dobrze, że coś dodali. Dla ciebie liczą się tylko teasery? (pytanie ret(r)oryczne)
Jak nie ma newsów to źle, jak CipSoft chce jakoś wyjść do graczy z innej strony, też źle...
Fajnie, że ukazał się taki (inny) news.
Tu się zgadzam.
Podoba mi się, że poruszyli temat najlepszego sportu na świecie :)
Dla Ciebie, co nie znaczy, że dla wszystkich też jest.
O tak, 1/6 czy 1/7 dała loga i nagle Tibijczyk stał się wielkim fanem futbolu.
Tak, widzę to ukryte przesłanie: "Logujcie się do gry zamiast oglądać mecze, są mniejsze kolejki".
Beh0lder
29-05-2009, 20:04
Heh to jak leci "Klan" to zapewne też ludzie ida go ogladac co...? Bo z tego co wiem to w tych godzinach też jest spadek ;P.
Większość chciała obejrzeć mecz to to zrobiła ; ).
Potem pewnie na euro 2012 zrobią takiego newsa ; D
Lechista
29-05-2009, 20:16
A MU i tak śmierdzi : >
ta reszta co została online to pewnie boty...
Bo kto nie lubi piłki nożnej .
To chyba dobrze, że coś dodali. Dla ciebie liczą się tylko teasery? (pytanie ret(r)oryczne)
Jeśli codziennie dawali by nic nie znaczącego newsa (np że rano gra mniej osób niż wieczorem, bo tibiarze chodzą do szkoły), to też by Ci się podobało?
Osobiście wolę rzadsze, ale konkretne newsy. No chyba, że chcą być jak hunted.pl, to jeszcze z pół roku i może to osiągną.
2xUp
Ja nie przepadam za oglądaniem meczów piłki nożnej, zdecydowanie wolę oglądać koszykówkę, która trenuję od 5 lat =p
Rocket Slayer
29-05-2009, 20:22
Tak, widzę to ukryte przesłanie: "Logujcie się do gry zamiast oglądać mecze, są mniejsze kolejki".
Taaa no na bank ^.-
Ja nie lubię. Flaki z olejem. =)
Wygląda na to, że kibiców piłki nożnej można znaleźć na całym świecie, nawet wśród społeczności tibijskiej .
Nie skomentuję tego głębiej...
Jeśli codziennie dawali by nic nie znaczącego newsa (np że rano gra mniej osób niż wieczorem, bo tibiarze chodzą do szkoły), to też by Ci się podobało?
Bez przesadyzmu. Swoją drogą, porządne pomysły by się im raczej szybko skończyły.
Kupię PACC'a jak wystawią w news'ie wyniki z matur.
Kupię PACC'a jak wystawią w news'ie wyniki z matur.
Padłem ;p I zgadzam sie wole jak posty sa porzadne i na temat...
Ps:Ja tez nie lubie pilki ;]
maciekdarknes
29-05-2009, 22:45
Jak można piłki nożnej nie lubić?
bARCA!!!
Większość chciała obejrzeć mecz to to zrobiła ; ).
Potem pewnie na euro 2012 zrobią takiego newsa ; D
Ta, bo za rok nie będzie ligi mistrzów xD
Widać ze na to piętnaście minut (czy ile tam jest) w przerwie powbijało ich pełno
Pan i Wladca
29-05-2009, 22:52
Martwią się, że tracą graczy na rzecz piłki nożnej :p Zadziwia mnie ilość maniaków, która zalogowała się na kilku minutową przerwe po pierwszej połowie meczu ;) muszą wejść, choćby na te 10 minut, zaliczyć swoja obecność :confused:
Vasudanin
29-05-2009, 22:53
Osobiscie mnie niewiele obchodzi o czym teaser jest. Ja mam to tylko przetlumaczyc tak, aby kazdy zrozumial.
Pomimo tego, że w meczu grały dwa europejskie zespoły, spadki ilości graczy zalogowanych zanotowaliśmy również na amerykańskich serwerach.
Tak, szczegolnie, ze grala Hiszpania, a Hiszpanie to wielcy kibice. ;D
@edit
@up
A ja tam mysle, ze wbili do gry powiedziec jaki wynik i skomentowac pierwsza polowe. ;)
Beh0lder
30-05-2009, 00:04
Nie zakladaj ze wszyscy lubia ja nie cierpie ...
Na przykład ja ?
Ludzie zastanawiajcie się nad tym też że nie każdy lubi to co wy... Omg. Dla mnie np najlepsza mogła by być koszykówka... ale to tylko dla mnie każdy myśli inaczej ... ogarniajcie trochę... >.>
Mitthenither
30-05-2009, 02:05
Niech zrobia statystyki online porównujące il. osob online rano i wieczorem a potem moga dac jakze inteligentny wniosek "Jak widac, Tibijczycy chodza do szkoly badz pracuja" -.-
Niech zrobia statystyki online porównujące il. osob online rano i wieczorem a potem moga dac jakze inteligentny wniosek "Jak widac, Tibijczycy chodza do szkoly badz pracuja" -.-
Ktoś wyżej napisał "bez przesadyzmu" -.-'
Imo news ciekawy. Nie każdy musi być teaserem przecież...
Fajnie, że ukazał się taki (inny) news. Podoba mi się, że poruszyli temat najlepszego sportu na świecie :) Cóż, widać, że LM potrafi oderwać graczy nawet od Tibii :)
@btw
Kiedy w swoim isteniu w komentarzach newsów na tpl nie było płaczących dzieciaczkó, że CipSoft zuyy?;[
Tobie by się podobało nawet gdyby twoją dupę wstawili do newsa i dzieciaczków płaczących nie było w tibi 7.4-7.5
Wylansowany
30-05-2009, 10:06
Fajnie, że ukazał się taki inny nefs, ale co mamy przez to rozumieć?
Że to dobrze?
Że to źle?
Bo to, że piłka nożna jest najpopularniejszym sportem na świecie, tego się nie da ukryć...
lord_piteer
30-05-2009, 10:32
pewnie cipsoft tak na prawde ma im za złe ze nie grali przez 90~ minut:(
Kubaland
30-05-2009, 10:38
To dobrze, że Tibijczycy chociaż zadbają o formę w ten sposób, że pójdą przed telewizor i włączą mecz.
@offtop: Brawa dla Barcelony za wygraną <3 i brawa dla Manchesteru za vice mistrza ;]
O tak, 1/6 czy 1/7 dała loga i nagle Tibijczyk stał się wielkim fanem futbolu.
Reszta ustawila bota i poszla ogladac ;)
wszyscy tak gadacie "jak można nie lubić piłki nożnej". Ja jakoś nie nawidze tego sportu zreszta jak wiekszosc moich kolegów ;] Każdy ma inne zainteresowania nie myślcie ze kadzy lubi to co wy -.-
Piłka nożna jest taka przereklamowana ;/, nie mowie ze nie pogram, ale to sport taki dla 10 latków przynajmniej ja tak uważam. Osobiście wolę siatkówkę i żużel : )
FaJny_Spam_Bot
30-05-2009, 17:10
Ta, dla mnie też piłka nożna troche nudna.
Za mało się dzieje.
A co do niusa, fajny.
Beh0lder
30-05-2009, 18:23
pewnie cipsoft tak na prawde ma im za złe ze nie grali przez 90~ minut:(
A co Cipsoftowi zalezy na tym? Mniejsze lagi sa , kolejki = ludzie bardziej zadowoleni. Oni i tak nie zarabiaja na tym , ze przez 90 minut ktos bedzie on , wystarczy ze kupil pacca i reszta ich nie obchodzi przez nastepne 30 , 90 , 360 + dni czy ten gracz bedzie on czy off.
Piłka nożna jest taka przereklamowana ;/, nie mowie ze nie pogram, ale to sport taki dla 10 latków przynajmniej ja tak uważam. Osobiście wolę siatkówkę i żużel : )
Przereklamowana no co ty .. pograc mozna ale ogladac ... hmm ... To tak jak zasadzic kwiatki w ogródku a potem gapic sie przez miesiac jak rosną ..
Nie rozumiem jak można ogladac.. toz to glupie jest ... ja tam bym wolal samemu wyjsc i pograc chociaz w sumie wolalbym sie nie ruszac z miejsca.
lord_piteer
30-05-2009, 19:09
A co Cipsoftowi zalezy na tym? Mniejsze lagi sa , kolejki = ludzie bardziej zadowoleni. Oni i tak nie zarabiaja na tym , ze przez 90 minut ktos bedzie on , wystarczy ze kupil pacca i reszta ich nie obchodzi przez nastepne 30 , 90 , 360 + dni czy ten gracz bedzie on czy off.
Ironia bligz :(
ShuTdown
30-05-2009, 19:26
Ja nawet tego dnia nie siadlem do kompa. Lekcje zrobilem i do kolegi poszedlem ogladac
Maniak69
31-05-2009, 08:25
Tibia.
Bo nawet no-real-life potrzebują sportu...
WielkiSorc
31-05-2009, 16:33
Tak jak ktos napisal wyzej... Tak naprawde ta ankieta ukazuje ile osob nie ma botow... bo ci co byli online podczas meczu, poprostu zostawili postac na bocie :D
Jak można też zauważyć z wyżej przedstawionego wykresu lubią też logować się po 15 i chodzić spać po 24 .. ale czy to ważne ?
Wielki plus za kreatywność newsa .. ale zmiany na światach nie były ,aż tak bardzo widoczne .. X(
Einstein15
01-06-2009, 15:24
Zaniedługo to będą robić newsa związanego z tym ilu z graczy to uczniowie podstawowek ...
Articuno
01-06-2009, 16:02
Dobrze ten news. Może komuś się przypomniało, że istnieje inny świat, bardziej realny od tego tibijskiego, a także, że istnieje coś takiego jak aktywność fizyczna w świecie realnym!
Master_Colin
01-06-2009, 16:05
Coś na rozluźnienie, a Wy się plujecie jak stare baby ^^, ogar trochę.
Zegar_muminka
01-06-2009, 19:07
OWNED
oczywiscie chodzi mi o newsa
bez sensu.. zdaje sie ktos chce pokazac ze cos robia a tak naprawde rusza dupe raz na update a tak balangi za pacce zazdroszcze tym niegdys studentom dzieki paccom pewnie mieli duzo sensi i piwa :)
Demol1989
04-06-2009, 00:19
moze i boty xDD
ja zawsze tak logam no i pewnie wiekszosc osub w wieku 18+ z prostego powodu tez.
Z wieczora najlepszy moment na browarka czy imprezke ;pp to kazdy idzie do pubu czy dyske ;p
Parkour090
14-06-2009, 19:17
tibia moze jeszcze zorganizuje lige swiatow i bd gildia vs gildia grac bo to juz staje sie wkurzajace
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.