PDA

Pokaż pełną wersje : Tibia bez PK! Co o tym myślicie?

MaReK
29-12-2004, 18:56
Chciałbym dowiedziec się, co sądzicie na temat światów, na których nie ma Pk, bo poprostu nie morze być. Chodzi mi o takie gdzie nie można sie bić, ani niestety ćwiczyć skili z kolegą :( ?

Moim zdaniem jest to troszke pomysłowe, ale największym plusem tego jest to, ze dzieki temu przezywasz więcej przygód i nie musisz sie martwić o PK. :] Ale myslę jednak, ze najwięszum minusem tych swiatów, jest to, ze nie ozesz sie skilowac z kumplem :( Napiszcie tu swoich kilka opini:

Dzieki!
Pozdro

PS: Marzy mi sie serwer, bez PK, ale z możliwością skilowania się z kupmlem :P

Zaglada
29-12-2004, 19:01
Nie musisz martwic sie o bezpieczenstwo kolegi uzywajac czarow (UE,GFB). Jednak z czasem robi sie nudno, gdyz monotonia ludzi przechodzacych przez ulice jest straszna.

Maniak Hip-Hopu
29-12-2004, 19:10
Według mnie bylo to bezsensu, dobrze ze malo swiatow jest non-pvp. Przykład:na non-pvp jumasz baga do ab i kolo ci zabiera co mu zrobisz? Nic nie mozesz go zaatakowac
2 Przykład na Pvp możesz zabic kogos jesli cie wyzwal lub cos..

Jest jeszcze masa tego tylko nie chce mi sie tego tera pisac :P

Według mnie to i to ma minusy i plusy ale nie mozna powiedziec ktory serv lepszy :)

Dr.Unknown
29-12-2004, 19:12
Główna dla mnie zaleta wymieniona przez Zagłade, jednak na Securze mam czasem poprostu kogoś rozsmarować na ścianie, dajmy na to jestem paladynem który lubi pobawić się z melee (niski skill) i tak klepałem sobie cyca na single spawn, a tu wpada jakiś non- english koleś i mi go klepie, no to ja że "blacklisted"*, poszedł, wrócił ukradł loota i powiedział "reported"...

*-nikogo nie blacklist'uje, ale zastraszenie często pomaga...

Romusiek
29-12-2004, 19:16
Na swiecie non-pvp jest lepiej, poniewaz:
1. Jak masz czerwone zycie to zaraz cie ktos zabije na serv pvp
2. Nieraz nawet nie mozesz wyjscz depo czy ze swiatyni bo okolo pelno PK...
A jest chodzi o server bez PK, a zeby mozna bylo trenowac z kolega to jestem za tym, ale jest to nie do zrealizowania... :evul:

Gumez
29-12-2004, 19:18
50% grających na NON PVP ma niemiłe wspomnienia ze swiatow PVP
sam osobiscie gram na NON PVP

twoj pomysl ze swiatem non pvp i treningiem moze jest i intersujacy ale malo mozliwy

Ashlon
29-12-2004, 19:33
Plusy :
- brak PK
- mozna uzywac czarow ofensywnych obszarowych bez narazania kogos na dead
- nie ma skull killersow
- brak trapow, wojen gildia vs gildia / narodowosc vs narodowosc

Minusy :
- nie mozesz kogos zabic
- duzo osob sie wyzywa
- nie mozna trejnic
- duzo zlodziei.

Jesli wprowadziliby trejn na nonPvP to wiele osob zaczeloby tam grac...Lootbagi wysylaliby sobie parcelami do dp (mniejsza szansa na znalezienie zlodzieja, bo jest duzo skrzynek na tibialandzie), a mieliby trenowanie normalne.Powiedzmy training mode. Tylko zaproszony gracz moze atakowac innego gracza. Ustawia sie 10 takich w miejscu, gdzie nie mozna nic zlurowac, daja jednemu maniakowi uhy i co jakis czas u***e on reszte. Za latwe....

wazz
29-12-2004, 19:39
dlaczego nie? na tym serwie moznaby bylo ataknowac ludzi tylko w party =] w koncu i tak tylko glupek by bez party trenowal, nie? :]

Hallabard
29-12-2004, 19:59
Fajnyby był przycisk którego po wciśnięciu nie możnaby atakować i samym być atakowanym (coś w podobie tego obecnego przycisku safe bodajże tylko nie możnaby jeszcze być atakowanym :P ) A co do tematu. Chciałem się przenieść na non-pvp ale tam nudno i monotonia. Ktoś będzie "pomagał" ci klepać stworka to co można mu zrobić? Albo ty na 45lvl męczysz się żeby zsolować DLa aż zabijasz go, wypada upragniony DSM :P a tu wbiega "ekipa" noobków zapierniczają loota i dziękuje. PVP ma swoje plusy jak i minusy. Chociaż PK trochę "urozmaicają" rozgrywkę to jednak jak ciężko zdobyty eq. ci wypadnie to można się pochlastać

Robefun
29-12-2004, 20:27
Fakt... non-pvp to niby dobra sprawa bo bez PK. Ale właśnie idziesz, a tu jakiś ziom 8 lvl: F**K YOU! No i co takiemu zrobisz.... nic. Ale na PvP mozesz takiego debila zabić. Największa wada non-Pvp to GIGANTYCZNA ILOŚĆ N00BÓW!

Vegefa Ziom
29-12-2004, 20:27
Moim zdaniem pomysł na granie na no-pvp jest 'nietrafiony', ponieważ jest mnóstwo zlurowanych potworków, kradzieże loota itd... A ja miałem dużo przygód z pk i nie narzekam... : P

Matheous
29-12-2004, 22:14
I tak pvp enforced rzadzi.;)
Po kolei:
1.Na non-pvp co 2gi facio to noobek, thief, wyzywacz, s****ysyn i wszystko takie do potegi entej. I co mu zrobisz? Blacklistniesz? Juz to widze ze przy akzdej ofercie gostkowi sie bedzie chcialo wertowac blackliste w poszukiwaniu tego nicka, ale to szczegolik... Poza tym, mijajac ludzi na ulicy to chyba nie przegladasz caly czas blacklisty zeby sprawdzic czy tam sa? No i jeszcze, CO Z TEGO ze jest na tej blackliscie? Run nie moze kupowac? Sam se zrobi(MC). ALbo inaczej-zrobi sobie chara na innym acc i bedzie mu przesylal kase na zakupy. Proste jak drut.
2.Na non-pvp to moze stac 543 luda z jednego MCka na afk, stojac w szeregu przez pol Tibii i GOWNO im zrobisz.
3.NUDA jak sto dziewiecset. Zabijasz demona solo? No to mozesz zalozyc nowa postac, bo juz caly urok Tibia traci... Zadnych wyzwan, niebezpieczenstw, qrde NULL. No, teraz po wprowadzeniu faraonow, zabawa trwa nieco dluzej, ale to tez tylko DO CZASU.
4.Luringluringluring na maxa. To tez nalezy do 1szego punktu(czyli w pelni-dopuszczalne-noobienie)... Idzie sobie knight, bez uhow, wraca z wyprawy z lootbagiem za 30k... Tu mu wyskakuja 3 GSy, dragon, DL i masa innego talatajstwa. Dajmy na to ze jeszcze je zabije... Wyczerpany na maxa, deep red... Dochodzi do dp, szczesliwy ze przezyl...Juz se mysli ile uhow bedzie mial za tego lootbaga... ***, nie ma lootbaga. Dreamland? I na deep redzie musi sie szlajac po byle trollach, zeby zarobic na UHy:)
5.Polowa uroku gry sie wytraca... Nie ma nic piekniejszego w Tibii, niz to napiecie gdy gania za toba piatka ludzi i wpieprza ci za 100+. Nie ma wiekszej radosci niz zrookowanie pieprzonego nooba. I wogole, ta obawa gdy komus kolo ciebie nagle wyskoczy skull, lub otoczy go czarna ramka... Albo gdy cala ulica zaslana ludzkimi trupami, zabitymi przez jednego facia-a ten facio stoi kilka pol przed toba...Aaaach:)
A na PvP? Albo enf-PvP? Nie ma przebacz, prawo dzungli, nie noobic, kto podskoczy temu-lup-Sarajewo, kapcie, nazwisko i tlusta plama na trawie.
A PK party? PA? Bez tego sa NUDY NUDY NUDY NUDY NUUUDYYYY. Zadnego napiecia. Zadnej zabawy. NULL.
Byc moze, gdy jestescie hunted, spadniecie o 10 lvli, musicie placic albo spotkacie sie ze szczegolnie energicznymi PA, to swiat PvP wam sie uprzykrzy. Ale czy to jest duzo gorsze od stracenia 100k z kazdej wyprawy przez thiefow, od slyszenia pod swoim adresem 'noob noob noob' bez powodu i niemoznosci zemsty? Nie wydaje mi sie...
A brak mozliwosci treningu z kumplem? Co to kogo wali? Skille same wskocza:) Przynajmniej mozesz powiedziec 'Mam skille 50/50 na 30 lvlu' i nikt sie nie bedzie smial;)
Zreszta na PvP enf wbrew pozorom tez nie tak duzo ludzi treni-bo sie kazdy cyka ze go zabija:P

Drybrych
30-12-2004, 16:29
Naprzyklad banda noobow z mojej klasy uciekla z julery na harmonie bo ich tyle zabijalismy i straszylismy. Servy non-pvp sa strasznie nudne i nie ma w nich atmosfery tibii. Jedyny plus to taki, że jak zaatakuje cie 20 cycow i jestes z 5 kolegami na low lvl to mozesz walnac jakis mocny czar a kolesiom sie nic nie stanie.

Khan
30-12-2004, 17:31
smiesznie by bylo jakby mozna bylo walczyc tylko w dual modzie..

Jakby ktoś ci coś zrobił, mógłbys go najwyżej wyzwać na pojedynek, albo narazić na publiczne ośmieszenie. Ludzie przestali by grozić jakimiś smiesznymi hantedami za byle gówno, skończyły by się karawany gosci turlających bagi z lootem i mozna by spokojnie isc z miasta do miasta na 8 levie.
Tylko ze pojawilo by sie pelno hasel "trein wit me plxx!!11shift+jeden" i zrobułoby się trochę nudno.

LOLO
30-12-2004, 18:01
Było by zrombanie bo pełno by było noobstwa kradzieży lurowań non stop.

blebleble
30-12-2004, 18:58
Ja osobiście gram na świecie PvP. Lecz grałem wczesniej na servie z nono PvP i stwierdzilem ze PvP jest o wiele lepsze poniewaz:
Na cycach raz jakiss 37 palek zabil cyklopa podszedlem aby mu lota zgarnac
i patrze a w cycu leza p-legsy niewiem skad one sie wziely tam ale szybko je pociagnolem do swojego bp (to bylo na non pvp) on mi napisal zebym mu oddal a ja do niego "bo co" on mi napisal reported i to wszystko ci mogl mi zrobic i daltego wole swaity z PvP 8o

slimaczek
30-12-2004, 19:33
I tak pvp enforced rzadzi.;)
Po kolei:
1.Na non-pvp co 2gi facio to noobek, thief, wyzywacz, s****ysyn i wszystko takie do potegi entej. I co mu zrobisz? Blacklistniesz? Juz to widze ze przy akzdej ofercie gostkowi sie bedzie chcialo wertowac blackliste w poszukiwaniu tego nicka, ale to szczegolik... Poza tym, mijajac ludzi na ulicy to chyba nie przegladasz caly czas blacklisty zeby sprawdzic czy tam sa? No i jeszcze, CO Z TEGO ze jest na tej blackliscie? Run nie moze kupowac? Sam se zrobi(MC). ALbo inaczej-zrobi sobie chara na innym acc i bedzie mu przesylal kase na zakupy. Proste jak drut.
2.Na non-pvp to moze stac 543 luda z jednego MCka na afk, stojac w szeregu przez pol Tibii i GOWNO im zrobisz.
3.NUDA jak sto dziewiecset. Zabijasz demona solo? No to mozesz zalozyc nowa postac, bo juz caly urok Tibia traci... Zadnych wyzwan, niebezpieczenstw, qrde NULL. No, teraz po wprowadzeniu faraonow, zabawa trwa nieco dluzej, ale to tez tylko DO CZASU.
4.Luringluringluring na maxa. To tez nalezy do 1szego punktu(czyli w pelni-dopuszczalne-noobienie)... Idzie sobie knight, bez uhow, wraca z wyprawy z lootbagiem za 30k... Tu mu wyskakuja 3 GSy, dragon, DL i masa innego talatajstwa. Dajmy na to ze jeszcze je zabije... Wyczerpany na maxa, deep red... Dochodzi do dp, szczesliwy ze przezyl...Juz se mysli ile uhow bedzie mial za tego lootbaga... ***, nie ma lootbaga. Dreamland? I na deep redzie musi sie szlajac po byle trollach, zeby zarobic na UHy:)
5.Polowa uroku gry sie wytraca... Nie ma nic piekniejszego w Tibii, niz to napiecie gdy gania za toba piatka ludzi i wpieprza ci za 100+. Nie ma wiekszej radosci niz zrookowanie pieprzonego nooba. I wogole, ta obawa gdy komus kolo ciebie nagle wyskoczy skull, lub otoczy go czarna ramka... Albo gdy cala ulica zaslana ludzkimi trupami, zabitymi przez jednego facia-a ten facio stoi kilka pol przed toba...Aaaach:)
A na PvP? Albo enf-PvP? Nie ma przebacz, prawo dzungli, nie noobic, kto podskoczy temu-lup-Sarajewo, kapcie, nazwisko i tlusta plama na trawie.
A PK party? PA? Bez tego sa NUDY NUDY NUDY NUDY NUUUDYYYY. Zadnego napiecia. Zadnej zabawy. NULL.
Byc moze, gdy jestescie hunted, spadniecie o 10 lvli, musicie placic albo spotkacie sie ze szczegolnie energicznymi PA, to swiat PvP wam sie uprzykrzy. Ale czy to jest duzo gorsze od stracenia 100k z kazdej wyprawy przez thiefow, od slyszenia pod swoim adresem 'noob noob noob' bez powodu i niemoznosci zemsty? Nie wydaje mi sie...
A brak mozliwosci treningu z kumplem? Co to kogo wali? Skille same wskocza:) Przynajmniej mozesz powiedziec 'Mam skille 50/50 na 30 lvlu' i nikt sie nie bedzie smial;)
Zreszta na PvP enf wbrew pozorom tez nie tak duzo ludzi treni-bo sie kazdy cyka ze go zabija:P
Nieźle go pojechałeś.. I dobrze :P Zgadzam się z tym i to nieźle.

MaReK
31-12-2004, 11:50
Dzieki za wszystkie odpowiedzi i wnioskując z nich założe sobie chyba nową postać na tym swiecie, gdzie sie można tłuc... :)

Ale znowu wszystko od nowa :( ;( nowy sprzęt, zabawa na Rooku :(

Muszę sie dobrze zastanowić....

Dzieki
Pozdro

blebleble
31-12-2004, 22:10
Plusy :
- brak PK
- mozna uzywac czarow ofensywnych obszarowych bez narazania kogos na dead
- nie ma skull killersow
- brak trapow, wojen gildia vs gildia / narodowosc vs narodowosc

Minusy :
- nie mozesz kogos zabic
- duzo osob sie wyzywa
- nie mozna trejnic
- duzo zlodziei.

Jesli wprowadziliby trejn na nonPvP to wiele osob zaczeloby tam grac...Lootbagi wysylaliby sobie parcelami do dp (mniejsza szansa na znalezienie zlodzieja, bo jest duzo skrzynek na tibialandzie), a mieliby trenowanie normalne.Powiedzmy training mode. Tylko zaproszony gracz moze atakowac innego gracza. Ustawia sie 10 takich w miejscu, gdzie nie mozna nic zlurowac, daja jednemu maniakowi uhy i co jakis czas u***e on reszte. Za latwe....

Ty chyba wogule nie myslsiz jak to piszesz na non pvp mozna urzywac czarow ofensywnych.... tam same lamusy graja co nie potrafa se radzic na pvp (tacy jak ty) i potem mysal ze cos wiedza i gadaja... Tu sie che ktos dowidzec czegos ciekawego a nie jakis niesprawdzonych pizu mizu od kogos kto nic nie wie na temam tibi ... A wiesz ze na rooku mozna sie zabijac????!!!! :evul: 8o

Gohan
01-01-2005, 20:08
fajnym było jeszcze zrobieniem oddzielnych serwerów dla PK tzw. dostajesz czache i wywala cie na inny serwer do innych pk, a wracasz gdy czacha czerwona znika......

słyszałem o tym w jakejs rpg online

Ashlon
01-01-2005, 22:38
Ty chyba wogule nie myslsiz jak to piszesz na non pvp mozna urzywac czarow ofensywnych.... tam same lamusy graja co nie potrafa se radzic na pvp (tacy jak ty) i potem mysal ze cos wiedza i gadaja... Tu sie che ktos dowidzec czegos ciekawego a nie jakis niesprawdzonych pizu mizu od kogos kto nic nie wie na temam tibi ... A wiesz ze na rooku mozna sie zabijac????!!!! :evul: 8o

Zauwaz, ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Po 1) napisalem tylko perspektywy umozliwienia trenowania / bicia sie w jakims trybie np duel mode itp. Po drugie, jesli nie umiesz uzywac przecinkow i kropek, najlepiej sie nie wypowiadaj. Po trzecie, skad wiesz, ze nic nie wiem? Po czwarte gram na PvP. Po piate jestes maly, brzydki, glupi i futrzasty.

Devoox
02-01-2005, 03:07
Ja osobiście gram na świecie PvP. Lecz grałem wczesniej na servie z nono PvP i stwierdzilem ze PvP jest o wiele lepsze poniewaz:
Na cycach raz jakiss 37 palek zabil cyklopa podszedlem aby mu lota zgarnac
i patrze a w cycu leza p-legsy niewiem skad one sie wziely tam ale szybko je pociagnolem do swojego bp (to bylo na non pvp) on mi napisal zebym mu oddal a ja do niego "bo co" on mi napisal reported i to wszystko ci mogl mi zrobic i daltego wole swaity z PvP 8o

To co zrobileś swiadczy tylko o tym jakim jaetes nOObem. :baby:

Golden'Fanatyk
02-01-2005, 04:02
Non PvP? :o lol nigdy, 50% grajacych na Non Pvp to n00by którym nic nie możesz zrobić .. wg mnie to bezsens poniewaz jakis koles cie zacznie wyzywac od kur**, okradnie Cie etc. to 2 z wielu przykladow dla ktorych nie warto grac na Non PvP. Of Korz to tylko moje zdanie 8o

Devoox
02-01-2005, 20:47
Non PvP? :o lol nigdy, 50% grajacych na Non Pvp to n00by którym nic nie możesz zrobić .. wg mnie to bezsens poniewaz jakis koles cie zacznie wyzywac od kur**, okradnie Cie etc. to 2 z wielu przykladow dla ktorych nie warto grac na Non PvP. Of Korz to tylko moje zdanie 8o

Masz racje Fan
Pozdro Gerson Master :)

Ktoś...
02-01-2005, 22:29
Według mnie to kazdy ma wybur albo PvP lub non-PvP !! Jak komus sie nie podoba non-PvP to niech gra na PvP !!! Ja akurat gram na securze i jest za*****cie bo na PvP co chwile dead !! A co do nOObow nie mam zastrzezen bo dosc dlugo gram na securze i napotkalem samych miłych ludzi do ktorych powiedzalem NP. ''mine plz'' a oni ''ok'' :) !!!!!!!!

Gepoxo-kuna
14lvl
24 m lvl
Secura :evul:

blebleble
05-01-2005, 19:54
Zauwaz, ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Po 1) napisalem tylko perspektywy umozliwienia trenowania / bicia sie w jakims trybie np duel mode itp. Po drugie, jesli nie umiesz uzywac przecinkow i kropek, najlepiej sie nie wypowiadaj. Po trzecie, skad wiesz, ze nic nie wiem? Po czwarte gram na PvP. Po piate jestes maly, brzydki, glupi i futrzasty.

Wes sie uspokoj czemu sie ciagle do mnie dowalasz.. Daj mi wreszcie spokoj(kropka) i umjem urzywac ortografji a jak co ci nie pasi to zatkaj uszy (lol2)
i sie odemnie odwal albo cie rookne i beidze "You are dead. again??" i siem skonczy pyrganie do blebleble... Slyszysz odwal sie ablo ci zbanuje i zrookuje..
fanatyk co tam na Samera slychac LoL 100

woitas
06-01-2005, 16:57
jeśli na non-pvp nie można killować, to skąd koło depo w venore znalazły się ciała :baby:
poza tym widziałem, jak koleś zjarał drugiego i obrobił jego bg :P

Marcin of shadow
30-04-2005, 12:19
Sam gram na świecie non pvp i racją jest to co powiedzial Robefun na światach bez pk są całe rzesze NOOBÓW. Na przyklad ide sobie z lot bagiem ( w środku 5 chain armor i 3 plate shield) a tutaj wyskakuje ci jakiś koleś z 8 lev zabiera lot baga ucieka i krzyczy jeszcze lol noob!!! Na świat non pvp trafiłem przez przypadek ale ogólnie jestem zadowolony ze gram na asterze a nie na np aldorze. :)

Marcin of shadow
30-04-2005, 12:26
Sorry że pisze 2 posta ale chcialem powiedzieć że Blebleble jest gupi i ma wszy na pępku. WEŹ TY SIĘ CZŁOWIEKU ZAPISZ NA KURS Z JĘZYKA POLSKIEGO!!!!!!!!! I NIKT SIE DO CIEBIE NIE BURKA, TYLKO TY SIE WALISZ DO WSZYSTKICH PO KOLEI, WEŹ KURDE NIE PISZ WIĘCEJ BO MI SIĘ ŻYGAĆ CHCE!!! X(

Sozemego
30-04-2005, 12:37
Ukradl ci loota 8 level ? Musisz byc naprawde slabym graczem, zeby byle 8 level ci zabral loota.

Wyzywają cie ? To uzyj opcji sluzącej do ignorowania ludzi :>

Zabili ci potworka ? Ojej :(

Zlurowali ci GS'a i DL'a ? Nie martw sie na pvp tez tego nie brakuje.

Ktos uzywa MC ? Ojej, wszedzie tego uzywają

Narzekasz na non-pvp ? To znaczy, ze nie potrafisz tam grac

Narzekasz na pvp ? j/w

:>