PDA

Pokaż pełną wersje : PRoSZe O RaDę!

Mrs Chory
29-12-2004, 19:21
Od Kilku dni przestałem grać w Tibie i zaczołem grać w MU_online.....

Pomużcie mi wybrać między MU a Tibią....

Mu od kilku lat konkuruje z tibią lecz tibia jest o wiele bardziej sławna niż mu.
Mu ma dobre zalety ponieważ można bardzo znacznie szybciej nabijać levele niż w tibi jak się zginie w mu nie traci sie zadnych rzeczy, choć troche experience zabiera ale to jest tak mało że w 3 minuty można odrobić. :confused:

Tibia też ma swoje zalety co pewnie większość na forum o tym bardzo dobrze wie, lecz bardzo bym chciał żeby sławna drużyna CipSoft Team, zmieniła to w tibi że sie traci worek (plecak), czasami rzeczy i experience....(marzenie :D )

Caspius
29-12-2004, 20:07
A ja bym za zadne skarby nie chcial, by usunieto straty po deadzie. Tibia zamienila by sie w drugiego DarkEdena, gdzie po smierci zazwyczaj padal komentarz z moich ust "O, fajnie, przynajmnije loot posprzedaje" Paranoja...
Dla mnie to, ze wolniej sie expi w tibi jest zaleta, poniewaz by dojsc do czegos trzeba poswiecic w to troche czasu, a nie 50 lvl w dwa dni.
A wiec... ja bym wybral tibie (chociaz do takiego wyboru zmuszony nie jestem, gram w tibie a o mu zaledwie slyszalem)

Zene
31-12-2004, 20:42
"choć troche experience zabiera ale to jest tak mało że w 3 minuty można odrobić. " BŁEHEHEHE zobaczymy co powiesz na levelu 30-40. W tym etapie właśnie wg.mnie jest największa hekatomba. Całodzienne party na Elite Yeti...... błeee. A jak przypadkiem zginiesz z ręki Evul PK albo potworek sie na ciebie przeżuci to wyplujesz te słowa :evul: strata może być ogromna. Nie daj Boże itemik ci wypadnie(mam przykre wspomnienia gdyz w taki sposób straciłem Bronze helmet+5 ;( ) Co innego prywatne serwery. Tam jest wszystko cacy. Jak zobaczyłem, że w sklepie jest pudełeczko z którego wypdaja excelent items, z krzesla spadlem. Niestety grając na privach z potęznym expem (300-1000-10000x) to długo nie pograsz. (w końcu maxymalne statsy i najlepsze itemy bedziesz mial po góra 2 tygodniach)

Gorąco polecam NoobwarsMu (exp. 150 bodajrze, wczesniej był 80x; niestety przeludniony gdyż jest sponsorowany) oraz WarkaMu(exp. 500x, najnowsze mega potężne itemy, często eventy (wyścigi między lokacjami, zabawa w chowanego z adminem w roli głównej, zadania w stylu znalezieniu konkretnego set'u (np. legendary set+0+0+brak luck'a), tylko polacy (z kilkoma wyjatkami) oraz ŻELAZNE ZASADY!(wkurzysz admina? pożegnaj się z kontem!))

info na temat tych i innych serwerów w www.mu.abc.pl oraz www.mu.xp.pl (również fora o innych mmorpg)