Pokaż pełną wersje : Mini-ścigacz
Witam ;]
Ostatnio wpadłem na taki pomysł żeby sprawić sobie jakiś motorek ;] Wychaczyłem jeden taki nawet fajny na allegro:LINK (http://moto.allegro.pl/item643454265_pocket_bike_mini_motorek_scigacz_duz a_moc_nowy_s.html)
Chciałbym się dowiedzieć czy takim motorem można swobodnie jeździć po ulicach (Mam 13 lat) i czy trzeba mieć na niego jakąś karte czy coś w tym stylu?
Z Góry Dziękuję ;]
Przede wszystkim nie możesz się tym legalnie poruszać po ulicy. A karta pewnie wystarczy motorowerowa bo ma mała pojemność. O ile w ogóle jest potrzebna skoro nie jest dopuszczony do ruchu drogowego: |
Czyli, że po czym mam tym jeździć, po chodniku, ścieżkach rowerowych, lesie czy po czym ?
Dragon-Fly
02-06-2009, 23:13
Potwierdzę i rozwinę wypowiedź Gelta, pojemność wynosi 49, tak więc podchodzi to pod kartę motorowerową.
...O ile takim czymś w ogóle można legalnie jeździć po normalnych drogach Oo.
ty chcesz takim czyms za 500zl jezdzic? to sie rozsypie po paru kilometrach
Na chodniku to ludzi pomordujesz
Na placu to sąsiadów zdenerwujesz
zostaje wieś, jednak wątpię że się nie rozsypie podczas jazdy na mniej równym a bardziej zasypanym kamieniami terenie, oczywiście daje przykład.
Zainwestuj w coś lepszego, albo dorośnij najpierw.
//edit
k usunalem przeklenstwa
Zainwestuj w coś lepszego, albo dorośnij najpierw.
Signed, Lasooch.
A jeśli zamierzasz się bawić w ścigacze (pomijam, że ten jest mini i jest śmieszniejszy od skutera (sic!)), to spraw mi tę radość i rozj*b się o drzewo zanim zrobisz komuś krzywdę.
ile takim czymś w ogóle można legalnie jeździć po normalnych drogach Oo.
Tego, że nie można się tym poruszać po drogach jestem pewien;) Gdzie można? Po swoim terenie.
Z tego co czytam to w USA można tym jeździć jeśli dokupi się"pare" rzeczy". Wymieniać mi się nie chce. Rzeczy typu światła, rejestracja pojazdu itp. W US i A kosztuje to 2200$. Ale to jest Polska więc nie wiadomo czy nawet w tym wypadku można się tym poruszać.
Yoh Asakura
03-06-2009, 00:20
A czemu nie można tym jeździć po ulicach ? Hulajnoga mogę, a tym nie ?
Nie możesz hulajnogą jeździć po ulicach.
Snopeczek
03-06-2009, 07:42
kup kosiarke
Za 550 zł można kupić dużo fajniejsze rzeczy.
Dokładasz stówę i masz np. Yamahę na start, nawet można podłubać (wg opisu to nawet trzeba, ale niedużo) http://moto.allegro.pl/item647584181_yamaha_rd_80.html
Za 550 zł można kupić dużo fajniejsze rzeczy.
Dokładasz stówę i masz np. Yamahę na start, nawet można podłubać (wg opisu to nawet trzeba, ale niedużo) http://moto.allegro.pl/item647584181_yamaha_rd_80.html
Zastanów się co ty 13-latkowi dajesz, ja rozumiem że jeżeli jest ojciec to powinien mu wytłumaczyć itd, jednak, nawet jezeli jest, to wątpię ze 13latek poradzi sobie z tym, zabije się chłopak na tym..
Pan i Wladca
03-06-2009, 13:44
Jeżeli naprawdę lubisz motory to kup sobie Simsona, zacznij się oswajać ze zmianą biegów itp. itd. Później możesz dorwać jakaś 80 albo 100 zarejestrowaną na 50 i śmigać dopóki nie zrobisz prawka na prawdziwy motor.
Zastanów się co ty 13-latkowi dajesz, ja rozumiem że jeżeli jest ojciec to powinien mu wytłumaczyć itd, jednak, nawet jezeli jest, to wątpię ze 13latek poradzi sobie z tym, zabije się chłopak na tym..
Sora, ale nie mogłem nic znaleźć innego w podobnej cenie. ;d Chyba, że starą Jawkę, lub coś.
Rocket Slayer
03-06-2009, 16:33
Idzie na to laski wyrywać?
Na pewno chcesz taką zabawkę?
Do ilu cm3 jest od 16 lat?
Ludzie drodzy... o jakich wy tu drogach gadacie !!?? W Polsce niema dróg ! O.o , niekupuj tego , zainwestuj w milke..
Serious Sam
03-06-2009, 20:49
@up
Co ty tam wiesz, drogi są nawet w dobrym stanie. Najlepiej to powtarzać w kółko to samo, jak inni...
Witam ;]
Ostatnio wpadłem na taki pomysł żeby sprawić sobie jakiś motorek ;] Wychaczyłem jeden taki nawet fajny na allegro:LINK (http://moto.allegro.pl/item643454265_pocket_bike_mini_motorek_scigacz_duz a_moc_nowy_s.html)
Chciałbym się dowiedzieć czy takim motorem można swobodnie jeździć po ulicach (Mam 13 lat) i czy trzeba mieć na niego jakąś karte czy coś w tym stylu?
Z Góry Dziękuję ;]
Masz 13 lat i chcesz motor? Lepiej jeździj na rowerze, ja w twoim wieku, to tylko na rowerze (z resztą do tej pory^^). Co najwyżej, to kup sobie skuterek jakiś za 2 lata.
@upe
akurat dużo wiem.. idź kup mu milke !
Lord Evad
03-06-2009, 21:01
Nie kupuj chińskich skuterów i innych gówien...to jest padło.
Interesuje się tym od 5 lat i coś wiem ;)
Nie polecam mini-ścigaczy. Cały czas jakieś usterki miałem. A to rama, a to gaźnik, a to manetka...
Jeździłem nim po całej Warszawie. Śmiesznie było z kumplami (drugi kumpel też miał).
Policja mnie raz złapała powiedziałem że tego się nie rejestruje. Kazali mi zgasić i iść do domu. Na następnym zakręcie odpaliłem i spierdoliłem.
Mam go dalej ostatnio na nim jeździłem ale znów mi coś poszło w nim.
Ale wole jeździć na moim skuterku. ;p
Co najwyżej, to kup sobie skuterek jakiś za 2 lata.
Drogi autorze tematu, nie kupuj skutera, bo każdemu człowiekowi z jakimkolwiek poczuciem godności wstyd się na tym pokazać na ulicy. 'Jazda na skuterze jest jak seks z grubą dziewczyną - jest fajnie, dopóki nikt nie widzi'.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.