zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Więź życia.

Vasudanin
11-06-2009, 00:09
Do tej pory zaślubiny w Tibii odbywały się dosyć chaotycznie. W każdej chwili można było poprosić Lyndę ze świątyni w Thais o ślub. Jednak kapłanka nie brała pod uwagę, czy ktoś był już po tej ceremonii. Było to powodowane tym, że zostało zamówione zbyt wiele małżeństw, by mogła nadążyć z notowaniem kto już był na kobiercu, a kto nie. Z tego całego gorączkowego tempa ludzie zapominali się dostojnie ubrać, a nawet wziąć obrączki. Tibijscy obywatele krytykowali to dosyć często, głównie z tęsknoty za przyjemnymi ceremoniami podkreślającymi więź życia.

Z tego wszystkiego Lynda zamknęła swój kościół na pewien czas i poszła zwołać komitet do rozstrzygnięcia problemu wielokrotnych ożenków, oraz by poszukać ludzi gotowych jej pomóc w jej ślubnym biznesie.
Znalazła dwoje wykwalifikowanych pomocników, którzy wiedzą wszystko co można wiedzieć o ceremonii ślubnej: Llathier z Ab'Dendriel oraz, w co ciężko uwierzyć, lecz jest prawdziwe, krasnoluda Ferusa z Kazordoon.

Jeżeli twoja ukochana osoba oświadczy Ci się, obydwoje musicie zdecydować gdzie dokonać ceremonii. Możesz wybrać ślub u doświadczonej Lyndy w Thaiskim kościele, romantycznego elfa z Ab'Dendriel wśród pięknych kwiatów, bądź w dosyć dziwnym miejscu, w Kazordoon, w którym rzadko spotyka się małżonków. Dzieje się tak przez tamtejszą tradycję, która mówi aby na każdym przyjęciu rozlewać hektolitry piwa. Oczywiście każdy z gości powinien dostać porządną dawkę tego trunku, by zabawa była jak najlepsza.

http://img195.imageshack.us/img195/6510/weddingoutfits.jpg

Wracając do ceremonii, nie będziecie potrzebować tylko dwóch obrączek, ale również wspaniałych strojów weselnych. A gdzie jest lepsze miejsce do zdobycia takiego stroju niż Venore? Norbert, którego specjalizacją jest szycie pięknych strojów, ma specjalne hobby, które Lynda, Llathriel i Ferus popierają. Z jego delikatnym gustem i umiejętnościami krawieckimi tworzy najbardziej niesamowite suknie ślubne oraz garnitury weselne. Sprzedaje je po 1000 sztuk złota, a żeby zapewnić Cię, że twa druga połówka nie zobaczy stroju zbyt wcześniej pakuje je do specjalnych, gustownych pudełek.

Carina, bardzo dobra przyjaciółka Lyndy zaopatrzy Was w obrączki, jeżeli wcześniej nie znaleźliście jej na wspólnym polowaniu. Sprzeda je tylko za 990 sztuk złota! Oczywiście możecie kupić ten specjalny pierścień również u innych jubilerów.

http://img195.imageshack.us/img195/875/weddingring.jpg

Jeżeli już zdobyliście pierścień oraz strój możecie iść do wybranego księdza, by dokończyć akt. Jeżeli jedno z was nie zgadza się na tego samego księdza możecie wybrać innego, by zakończyć ceremonię. Jednakże, dla gości podzielenie ślubu na dwie części może być niezrozumiałe.
Ceremonie za to są trochę inne, zależnie od miejsca, w którym powiecie to sakramentalne "tak". Wszyscy trzej kapłani podążają tą samą procedurą i połączą was węzłem małżeńskim tylko wtedy, kiedy nie jesteście aktualnie w innym związku. Po pierwsze musicie dostarczyć stroje ślubne i obrączki. Po tym dopiero można przejść do obrzędu. Obydwoje zostaniecie zapytani o imię drugiej połowy. Nie przejmujcie się, kapłan zapamięta te imiona, która padną przed ołtarzem, więc nie zwiążesz się przez przypadek z drugą osobą. Wasze słowa będą słyszane przez wszystkich gości, którzy powinni zacząć bić brawa, gdy założycie swoje cudowne stroje weselne.

Od tego momentu będziecie mogli nosić te stroje kiedy tylko zechcecie, pokazując światu, ze jesteście związani. Oczywiście na obrączkach pojawią się odpowiednie inskrypcje z imionami oraz datą ożenku. By zrobić ślub jeszcze bardziej oficjalnym imię żony bądź też męża zostanie napisane na stronie głównej postaci. I od kiedy przejdziecie przez ceremonię, nie możecie jej powtórzyć aż do smutnego dnia - rozwodu.

W pierwszych dniach swojego małżeństwa (tzn. 24 godziny) będziecie mogli wybrać się na miesiąc miodowy. Przewoźnik Kamil z Fibuli popłynie wraz z nowożeńcami na wyspę Meluna, na miesiąc miodowy.
Meluna to piękna i spokojna wyspa z wieloma majestatycznymi kwiatami i wiśniami. Ty i twoja połówka będziecie mogli zrelaksować się na wyspie, bądź wypić kilka koktajli w pobliskim barze. Na Melunie znajduje się kilka sklepów, gdzie kupisz jedzenie, świece bądź kwiaty. Znajdziesz tam wszystko, czego potrzebujesz do romantycznego wieczoru.

http://img155.imageshack.us/img155/6436/brokenweddingring.jpg

W przypadku nieszczęśliwego ożenku i powstania niekończącego się sporu, bądź zakochania się w innej osobie Lynda, Llathriel i Ferus wprowadzili możliwość rozwodu. Możesz odejść od swojego partnera bez jego zgody, a wszystko co musisz zrobić to odwiedzić Lugriego w Thais, bądź Brewstera w Port Hope. Za kwotą, wynoszącą 10.000 sztuk złota Lugri na nowo zrobi z Ciebie wolnego człowieka. Brewster, który rozumie i łączy się w bólu każdego nieszczęśliwie zakochanego pobiera opłatę jedynie 5.000 sztuk złota. Twoje nieszczęśliwe małżeństwo będzie symbolizować pęknięta obrączka.

Życzymy wszystkim zakochanym papużkom wspaniałego małżeństwa!

Miecio1234
13-06-2009, 11:40
Teraz wszyscy będą się żenić dla outfitów...Kiepski pomysł ;/

Ashlon
13-06-2009, 11:42
O ile dobrze pamietam - kiedys po malzenstwie depozyty obu osob laczyly sie. Czy tak jest dalej?

Ps. Pomysl dosc fajny, taki stricte-RPG - mam tylko nadzieje, ze nie wyjdzie tak, jak z plazami i plywalniami w tibii...;)

MiPi
13-06-2009, 11:45
w sumie pomysł nie jest zły, na pewno poprawi to walory gry ;s
tylko pytanie jeszcze takie z innej beczki, kiedy ten update ma byc? ktoś zna przybliżony termin? ;s

Puii
13-06-2009, 11:54
O Shit
Żona Za 990 Gp

Robin
13-06-2009, 12:00
@up
Czemu żona? Cipsoft stwierdził, że mogą być homo-małżeństwa ;]

Pacz_knight
13-06-2009, 12:08
Teraz wszyscy będą się żenić dla outfitów...Kiepski pomysł ;/

Dokladnie, ja tak zrobi XD Ten outfit jest wyczepisty.
Tylko ze nie mam dziewczyny i bede zmuszony do gejowskiego numeru i ozenic sie zkolega ktory gra w tibii jako kobita x.X

Markos_Knight
13-06-2009, 12:12
Pomysł, ogólnie fajny ;) Ale mam kilka pytań...

1. Czy to będzie tylko dla PACC, czy dla FACC też ?
a. ( Jeśli dla FACC też to zyskujemy kolejny FACC`owy outfit :D

2. Czy te wiśniowe drzewa (wiśnie) nie wydają się wam jakieś dziwne (z grafiki) ?

3. Pytanie do Robin2000. Dlaczego uważasz, że to też dla homo? Mi się wydaje, że tylko dla hetero

Maniak69
13-06-2009, 12:25
Tibia powoli przeistacza się w grę, podobną do pokemonów - w złym tego słowa znaczeniu. Słodko, kolorowo... Ot, tibia straciła kompletnie swój stary klimat.

Teraz będziemy mieli masę ,,need 1 woman, fast, msg me", od masy noobów, chcących dostać nowy, piękny outfit... Tyle to będzie miało wspólnego z R(ole)P(laying)G(ame)[Gra Fabularna, wcielanie się w postaci]. Wystarczy

piternet
13-06-2009, 12:27
@Markos
Wyjaśnienia CM Ogrey'a:
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=23751767#post23751767

W skrócie: można będzie zawierać związki małżeńskie również z osobą tej samej płci, także dla FACC. Nick osoby, którą poślubiłeś będzie na tibia.com w zakładce twojej postaci, ale jak się nie ożeniłeś to nie będzie czegoś w stylu single czy unmarried. Po rozwodzie zniszczy się tylko obrączka tego z małżonków, który poprosił o rozwód. Jak padniesz i stracisz obrączkę, to już jej więcej nie otrzymasz. Możesz wziąć ślub w dwóch różnych miejscach. Na Melunie będzie mogło być kilka par nowożeńców naraz. Jak już wziąłeś ślub w Thais, to możesz wziąć jeszcze raz ofc. Jak twój małżonek dostanie deleta, to masz darmowy rozwód, proste.
Co do up teaserów - będzie na pewno jeszcze jeden.

GargoinX
13-06-2009, 12:28
Jak na moje oko, przez te zabiegi Tibia właśnie zyskuje klimat... Ogólnie będzie ciekawie, no i piąty outfit dla FACC - i spróbujcie powiedzieć, że CipSoft nie daje nic Facc'om. :p

Kileros fire'son
13-06-2009, 12:43
Zajebisty ten outif. :D

Charin
13-06-2009, 12:49
Tibia powoli przeistacza się w grę, podobną do pokemonów - w złym tego słowa znaczeniu. Słodko, kolorowo... Ot, tibia straciła kompletnie swój stary klimat.

Teraz będziemy mieli masę ,,need 1 woman, fast, msg me", od masy noobów, chcących dostać nowy, piękny outfit... Tyle to będzie miało wspólnego z R(ole)P(laying)G(ame)[Gra Fabularna, wcielanie się w postaci]. Wystarczy

Powiem tak. Co by nie dać noobom, to na 100% nie spowoduje to u nich nagłego zamiłowania do tworzenia klimatu; a kto klimat chce tworzyć, ten ma jeszcze większe pole do popisu. A bo to nasze postacie, nie mają prawa do związków małżeńskich? Tylko ciut głupio, żenić się z kimś z kim się nie czuje mięty. Dziewczyna przez tibie? Dobra, o gustach się nie dyskutuje.

Powiedz, że grasz w Tibię przy znajomych. Powiedz o zaręczynach. "Bo Lineage2 ma super pr0 grafikę!!!! A tibia sux!"

Pirate Cutthroats
13-06-2009, 12:51
Nie podoba mi się to. Wolę jeszcze pobyć w Tibii 8.42 :)

MnichU1007
13-06-2009, 13:16
Hmm i pojawią się nowe posty na forum:
Szukam Dziewczyny Guardia, lat 12-13 ( ja mam 9), musi być ładna i dać mi zdjęcie na nk... <n/c>
Dla mnie nie potrzebny teaser.

eFeKt_MoTyLa_xD
13-06-2009, 13:39
Lol.

Jeszcze trochę i będzie można się rozmnażać 8o

Potem po zabiciu potomka dostaje się super itemka :confused:

Nie podoba mi sie.

Gonzo
13-06-2009, 13:42
Jak na moje oko, przez te zabiegi Tibia właśnie zyskuje klimat... Ogólnie będzie ciekawie, no i piąty outfit dla FACC - i spróbujcie powiedzieć, że CipSoft nie daje nic Facc'om. :p

Tibia właśnie straciła klimat, już BARDZO dawno temu. Pamiętam za czasów 7.2, wtedy robiło się właśnie takie RPG meetingi, np. Party na Tibianicu. Wtedy trzeba było się wczuwać, na weselach gracz był księdzem... Po prostu było lepiej.

O zapowiedzi:

Jak dla mnie dno, ba, nawet dno dna i 5 metrów mułu.

Brawo CipSoft.

walusprax
13-06-2009, 13:49
Oni już chyba nie mają co wymyślać w tych nowych update i dlatego takie gówna wprowadzają tibia 7.6 bądź 7.9 była najlepsza teraz to gówno a nie tibia lepsze już OTS'y są..

@edit według mnie za jakieś 2-3 lata zrobią tibie 3D to już gówno będzie...
@Wylansowany nie chodzi tu nawet o eventy tylko o chamstwo w grze oni właśnie to próbują zmienić np
Blokowanie npc = wprowadzenie kanału npc

Wylansowany
13-06-2009, 13:53
Tibia właśnie straciła klimat, już BARDZO dawno temu. Pamiętam za czasów 7.2, wtedy robiło się właśnie takie RPG meetingi, np. Party na Tibianicu. Wtedy trzeba było się wczuwać, na weselach gracz był księdzem... Po prostu było lepiej.

O zapowiedzi:

Jak dla mnie dno, ba, nawet dno dna i 5 metrów mułu.

Brawo CipSoft.

Owszem Tibia straciła swój klimat, ale nie przez Cip Soft tylko przez graczy. Ile osób teraz woli robić eventy niż expić? No właśnie. Dlatego Cip Soft próbuje pomóc nam w odbudowaniu klimatu (to nie tworzy klimat - tylko gracze, na upartego można się nieźle bawić w pasjansie), z czego powinniśmy się cieszyć.

Rybzor
13-06-2009, 14:40
Co do samej zapowiedzi: jeden element gry, dość dobrze zbudowany i opisany, pozytywny aspekt. Jednak dla mnie to za mało, zapowiedzi do update powinna obejmować znacznie więcej informacji, bo tak na prawdę o "ślubach" mogli napisać kilka linijek, wyjaśniając resztę na bordzie.

Pan i Wladca
13-06-2009, 15:20
A mnie się tam drzewka podobają, takie do tych z Clannada podobne ;).

Kojotes
13-06-2009, 16:28
Dlatego Cip Soft próbuje pomóc nam w odbudowaniu klimatu (to nie tworzy klimat - tylko gracze, na upartego można się nieźle bawić w pasjansie), z czego powinniśmy się cieszyć.

Powiedz mi więc, jak na odbudowę klimatu wpłynęło wprowadzenie "happy hour" i exp countera w spring patchu? To jest zdecydowany krok przeciw jakiemukolwiek klimaceniu.

A pacc? Czy czytając taką linijkę od x lat wygłaszaną przez NPCa w grze MMO"RPG", ciągle uważasz, że wprowadzenie infantylnych eventów dla dzieci a'la The Sims choć trochę odbuduje klimat? :

Captain Fearless: I'm sorry, but you need a premium account in order to travel onboard our ships.

CipSoft jest po prostu niekonsekwentny, a w niekonsekwencji nieudolny.

Bananowy_Korniszon
13-06-2009, 17:12
Podpisuję się wszystkimi kończynami pod postem Kojotesa.
CipSoftowi zależy tylko i wyłącznie na kasie, na niczym więcej.

piternet
13-06-2009, 17:34
Podpisuję się wszystkimi kończynami pod postem Kojotesa.
CipSoftowi zależy tylko i wyłącznie na kasie, na niczym więcej.
A na czym ma im zależeć? Biznes to biznes, każdy chce zarobić jak najwięcej. A Tibia to grą MMORPG przestała być już dawno, teraz to zwykła gra MMO, gdzie widnieją jedynie pozostałości po RPG. Zresztą, na dzisiejszym rynku gier internetowych, które klasyfikują się jako MMORPG nie tylko w Tibii wymarł klimat RPG. Nie mówię o grach typu Metin, w których tego nigdy nie było.

Przestańcie wreszcie narzekać! Świat się zmienia, ludzie się zmieniają, Tibia też.

Frezko
13-06-2009, 17:36
Czy ty Adamie Super Wojowniku bierzesz sobie Bartka Wsciekle Zielsko za męża. A więc zostajecie mężem i mężem możecie się pocałowac i pojedziecie w bajeczną podróż poślubną na wyspę czerwonej wiśni.

@ Gejostwo w tibi w sumie co ten cipsoft nie wymyśli może chce zarobic więcej kasy i chce sprowadzic gejów do tibi albo pokazac że mają inne poglądy seksualne.

@ Dzieci obucie się tu nie ma za grosz klimatu RPG więcej tam simsów i pokemonów niż RPG

Gangheroni
13-06-2009, 18:29
Nie porównujcie dwóch różnych gier. Simsy i Tibie to dwie zupełnie inne gry. Super wyglądają ale czy są na pacc? czy na facc? bo nie chce mi się znowu pacca na moją druidkę kupowac!

J0hny
13-06-2009, 18:30
niezle.. czekam na zimowy update, bo może będę mógł sobie zrobić dziecko w Tibii ;|

wydaje mi się, że ten outfit będzie widać tylko przez określony czas ;p
np po zakonczeniu ceremoni albo po "miesiacu miodowym" zniknie.
Wniosek stąd, że outfit ma być "spakowany"

CytrynowySorbet
13-06-2009, 18:37
Pytanie do tych, co mają domek - można już kupywać kibel i lodówkę?

piternet
13-06-2009, 18:39
@2x up
CM Ogrey pisał, że outfit będzie cały czas, nie zniknie po miesiącu miodowym, nic takiego.
@3x up
Ślub będzie także dla FACC, outfit również. Na 1 stronie wszystko masz, streściłem tam oficjalną wypowiedź Ogrey'a odpowiadającego na nurtujące graczy na tibia.com pytania.

zaxisss
13-06-2009, 18:43
Warto się ożenić dla samego outa :P

Micros
13-06-2009, 19:45
Outffit dla męża jest wypasiony ale, zawsze jest jakies ale...

Jak już inni przedemną wspomnieli, Tibia już całkowicie traci klimat RPG,ale cóż MY na to poradzimy? Możemy przestać albo pogodzić się z następującymi zmianami.Cóż mi sie podoba tylko ,że będzie new outffit dla facc.

P.S. Nie wiem jak wy ale po każdym upie mi się "płakać'' chce ,bo moja stara dobra tibia od 7.6 tak bardzo się zmieniła(na gorsze). To jest moje zdanie.
P.P.S Proszę też CipSoft ,żeby nie robili więcej zmian.Ale gdzie oni maja moje zdanie?Sami sobie odpowiedzcie.

Trang Oul
13-06-2009, 20:07
Do ślubów nic nie mam, ale nie ma to jak wprowadzenie rozwodów i gejostwa/lesbijstwa...X(

Jak już inni przedemną wspomnieli, Tibia już całkowicie traci klimat RPG,

Dlaczego? Wreszcie jakiś teaser dla fanów RPG, a nie tylko expowisko, potwory, broń, zaklęcia...

Thalos
13-06-2009, 20:21
Za rok będziemy mogli swoje gospodarstwo mieć co nie ? a za jakieś 5-6 lat będą ciągniki i kombajny :D :D już na niektórych ots'ach jest ciekawiej... :D

Refii
13-06-2009, 21:09
bardzo dobry pomysl z tym ślubem :p. Rouzmaicenie gry itp. Do tych którzy to potępiją: według mnie wyolbrzymiacie cale zamieszanie np. za 10 lat to ursusami bedziemy jeźdzć :confused: (nigdy takiego nie będzie :baby:). a to że nooby będą chcę się orzenić to nie nasz problem po 1 miesiącu znudzi im się to :]

ok to nara mam nadzieje że przemyślicie to jeszcze raz

Trol'Trol
13-06-2009, 21:12
A na czym ma im zależeć? Biznes to biznes, każdy chce zarobić jak najwięcej. A Tibia to grą MMORPG przestała być już dawno, teraz to zwykła gra MMO, gdzie widnieją jedynie pozostałości po RPG. Zresztą, na dzisiejszym rynku gier internetowych, które klasyfikują się jako MMORPG nie tylko w Tibii wymarł klimat RPG. Nie mówię o grach typu Metin, w których tego nigdy nie było.

Przestańcie wreszcie narzekać! Świat się zmienia, ludzie się zmieniają, Tibia też.

dokladnie wszytko sie zmienia nie placzcie tak z ta tibia 7,6 wtedy zaaczynaliscie grac i najlepiej wpominacie te czasy

btw ten slub glupi pomysl xd

Erhion
13-06-2009, 21:14
Boże...

Get a life.

Bananowy_Korniszon
13-06-2009, 21:29
A na czym ma im zależeć? Biznes to biznes, każdy chce zarobić jak najwięcej.

Tylko że w biznesie gier można też się zatroszczyć o zadowolenie swoich graczy i to, żeby gra rzeczywiście była dobra, a nie tylko o to, żeby ściągnąć jak najwięcej kasy.

BoboFrents
13-06-2009, 21:46
Hahhaha zrobie se noob konto babe i poprosze koelgi zeby sie wlogowal na chwile wezmiemy slob pozniej delete chara i outfit mam :)

Micros
13-06-2009, 23:00
Do ślubów nic nie mam, ale nie ma to jak wprowadzenie rozwodów i gejostwa/lesbijstwa...X(

Dlaczego? Wreszcie jakiś teaser dla fanów RPG, a nie tylko expowisko, potwory, broń, zaklęcia...

no tak , ale mogliby jakieś bardziej no "tibijskie" teasery wprowadzić bo w tym upie można się żenić,a w nastenpnym? ruchać i mieć malutkiego druida o imieniu Druid Sweetasne Dziecko xxx i xxx? I tak jak kolega nam powiedział up.Teraz wszyscy bedą robić nowe chary/konta dla outfitu?

Trol'Trol
13-06-2009, 23:26
co ci przeszkada ze nobki beda sie cieszyc jakims pedalskim outfitem ?

Gonzo
13-06-2009, 23:36
Owszem Tibia straciła swój klimat, ale nie przez Cip Soft tylko przez graczy. Ile osób teraz woli robić eventy niż expić? No właśnie. Dlatego Cip Soft próbuje pomóc nam w odbudowaniu klimatu (to nie tworzy klimat - tylko gracze, na upartego można się nieźle bawić w pasjansie), z czego powinniśmy się cieszyć.

No właśnie dlatego Tibia straciła swój klimat - bo CipSoft zrobił update'y, które spowodowały obniżenie poziomu trudności gry. Pamiętam, że jeszcze w 2004 roku, jak taki 50 MS biegł przed depo to wszyscy byli pod wrażeniem... A teraz 50 MS to można zrobić w dwa tygodnie. Dlaczego gracze nie są zainteresowani robienie event'ów? Prawdopodobnie dlatego, że średnia wieku spadła do 13-14 lat (chociaż na to składa się kilka innych czynników, np. internet zamiast zegarka na komunię). Pamiętam moją starą gildię z Rubery, gdzie średnia wieku wynosiła ok. 23 lata (kiedyś podliczyli, i to nie była mała gildia, około 30 osób, nazywała się Crimson Crusaders, może ktoś pamięta). Sam miałem wtedy 13 lat, nie więcej... ale widziałem w tej grze coś więcej niż exp, właśnie dlatego, że grałem MAGIEM, a magami cholernie trudno się expiło, więc podczas robienia run trzeba było coś ze sobą zrobić, co? Wtedy każdy każdego bardzo dobrze znał (nie pojawiał się co chwilę nowy 100 ED/MS), wojny miały jakiś sens (teraz 100 MS uderza z SD za tyle samo co 45 MS), nie było tyle agresji spowodowanej przez tą grę (ot, taki stary owner Averiosa z Nebuli krzyczący, że Tibia to jego życie). Ja rozumiem, że gra musi iść naprzód - ale jeśli te zmiany są beznadziejne, to nic na siłę, lepiej poczekać i wymyślić coś lepszego.

piternet
13-06-2009, 23:52
No właśnie dlatego Tibia straciła swój klimat - bo CipSoft zrobił update'y, które spowodowały obniżenie poziomu trudności gry. Pamiętam, że jeszcze w 2004 roku, jak taki 50 MS biegł przed depo to wszyscy byli pod wrażeniem... A teraz 50 MS to można zrobić w dwa tygodnie.
Według ciebie Tibia powinna stać w miejscu? W 2004, czyli 5 lat temu. Piszesz, że wtedy ten 50 MS był 'kimś'. Teraz gracz z poziomem wyższym niż 200 jest 'kimś'. Trudno, czasy się zmieniają. Chyba oczywiste, że w 2004 r. Tibia nie była jeszcze tak popularna. Do tego mniej ludzi miało stały dostęp do internetu = mniej graczy. A skoro mniej graczy, to i średnia poziomów nie mogła wynosić nagle 100, tym bardziej, że Tibia była jeszcze wtedy stosunkowo młoda i dopiero się rozwijała, by dorównać innym grom jej typu.
Piszesz o eventach, różnych imprezach - owszem średnia wieku spadła, ale czy to oznacza, że gracze starsi wiekowo już nie grają? Grają, może nie ma ich tak wiele jak kiedyś, ale są i uczestniczą w życiu 'tibijskim', chociażby na forach swoich supp fansitów czy boardów tibia.com. Coś tam robią, od czasu do czasu słyszy się na tibia.com o jakimś konkursie czy queście organizowanym przez gracza.

Wszyscy na siłę porównują dzisiejszą Tibię do tej w wersji 7.4 czy 7.6. Słyszy się 'ochy' i 'achy' - jak to kiedyś było fajnie, niech zrobią stare serwery itp. Świat prze do przodu, rynek gier MMO tak samo. Gdyby dziś przed tymi wspomnianymi przez ciebie 13-14 latkami (tak anyway to sam mam 15, a rok temu wcale nie czułem się jak ten stawiany przez was wszystkich model 14 czy 13 latka - noob stojący w depozycie w Carlin, proszący o 'fri itanz' i spamujący na t.pl tematami pokroju ' jak dojsc bezpiecznie na dc szybko nie mam czasu!!!') postawić Tibię 7.4 czy 7.6, z okropnymi pixelkami, to CipSoft miałby naprawdę niskie zyski. Oni muszą iść do przodu, niekoniecznie tak, jakby to sobie wyobrażał 'stary gracz'. Inaczej ci 13 latkowie, czyli spory % ich utrzymania przesiądzie się na Metina 2 i tam będzie kupował smocze monety, czy co tam jest, a nie PACC w Tibii.
IMHO to tyle na ten temat.

Piternet

Gonzo
14-06-2009, 00:48
Według ciebie Tibia powinna stać w miejscu?

Weź jeszcze raz przeczytaj mojego posta, szczególnie ostatnie zdanie.

W 2004, czyli 5 lat temu. Piszesz, że wtedy ten 50 MS był 'kimś'. Teraz gracz z poziomem wyższym niż 200 jest 'kimś'. Trudno, czasy się zmieniają. Chyba oczywiste, że w 2004 r. Tibia nie była jeszcze tak popularna. Do tego mniej ludzi miało stały dostęp do internetu = mniej graczy. A skoro mniej graczy, to i średnia poziomów nie mogła wynosić nagle 100, tym bardziej, że Tibia była jeszcze wtedy stosunkowo młoda i dopiero się rozwijała, by dorównać innym grom jej typu.

Nie zgodzę się z tym, co mówisz. Fakt, gra była mniej popularna, lecz mniej ludzi miało stały dostęp do internetu tylko w Polsce (no i w krajach wschodnich, ale o nich nie mówimy, bo mało kto z tamtych regionów gra). Lecz mniejsze poziomy spowodowane były UTRUDNIENIAMI w grze, np. brakiem dostępu do run w sklepie, czy mniejszymi hitami (ot, taki EK), drogimi kosztami expienia (MS i ED, expili za pomocą run). Gra nie była wtedy młoda (2005 rok jeszcze, to była Tibia 7.4 do letniego update).

Piszesz o eventach, różnych imprezach - owszem średnia wieku spadła, ale czy to oznacza, że gracze starsi wiekowo już nie grają? Grają, może nie ma ich tak wiele jak kiedyś, ale są i uczestniczą w życiu 'tibijskim', chociażby na forach swoich supp fansitów czy boardów tibia.com. Coś tam robią, od czasu do czasu słyszy się na tibia.com o jakimś konkursie czy queście organizowanym przez gracza.

Tak grają, ale jest ich zdecydowanie mniej - większość mojej starej gildii o której wspomniałem dała sobie z grami spokój ALBO poszła grać w World of Warcraft (gdzie przynajmniej nie ma aż tylu beznadziejnych zmian).

Wszyscy na siłę porównują dzisiejszą Tibię do tej w wersji 7.4 czy 7.6. Słyszy się 'ochy' i 'achy' - jak to kiedyś było fajnie, niech zrobią stare serwery itp. Świat prze do przodu, rynek gier MMO tak samo. Gdyby dziś przed tymi wspomnianymi przez ciebie 13-14 latkami (tak anyway to sam mam 15, a rok temu wcale nie czułem się jak ten stawiany przez was wszystkich model 14 czy 13 latka - noob stojący w depozycie w Carlin, proszący o 'fri itanz' i spamujący na t.pl tematami pokroju ' jak dojsc bezpiecznie na dc szybko nie mam czasu!!!') postawić Tibię 7.4 czy 7.6, z okropnymi pixelkami, to CipSoft miałby naprawdę niskie zyski. Oni muszą iść do przodu, niekoniecznie tak, jakby to sobie wyobrażał 'stary gracz'. Inaczej ci 13 latkowie, czyli spory % ich utrzymania przesiądzie się na Metina 2 i tam będzie kupował smocze monety, czy co tam jest, a nie PACC w Tibii.
IMHO to tyle na ten temat.

Piternet

Jak wyżej, przeczytaj ostatnie zdanie mojego posta. I z całym szacunkiem, ale po prostu nie zrozumiesz tego, co mówią starzy wyjadacze - bo nie grałeś za tamtych (DOBRYCH!) czasów.

Fureyka
14-06-2009, 02:01
Oj Tibia zmienila sie bardzo, ale cóż się dziwić. CipSoft w końcu chce czerpać zyski i robi takie zmiany, jakich oczekują gracze. Większość tych osób gra w miare krótko, chce ułatwień, szybkiego wbijania lvli itd. To właśnie oni głównie napędzają interes. Starych graczy jest mało, gdyż ubywało ich z każdym update. Nie będą więc robić zmian pod tych starszych, gdyż to mniejszość, a więc jest to nieopłacalne.

Gangheroni
14-06-2009, 02:02
Gonzo ma racje ta gra robi się strasznie plastelinowa i nie idzie w to grać a młodzi gracz są coraz bardziej irytujący. 11 letnie dziecko kupi sobie 150 lvl na allegro i myśli że jest kimś. Niestety Balans jest fatalny MS i ED są najlepsze Paladyn kiedyś moc teraz dno. Najt ... Tibia schodzi na psy. Według mnie skończyła się na updacie po 7.6 Rzekłam. Pozdrawiam Anna B

Shadine
14-06-2009, 02:09
Jestem nowy na forum ale w tibie gram już dobre parę lat i naprawdę nie rozumiem was. Tibia staje się coraz lepsza dodają dużo fajnych rzeczy a wy wiecznie narzekacie że kiedyś było lepiej... Jeśli wam się nie podoba to po co gracie ?? Chcecie starą tibie jest dużo OTS'ów. A co do klimatu nie gra go tworzy tylko ludzie w nią grający np. wczoraj spotkałem 8lvl gracza jego pierwsza postać gościu tak się cieszył gdy zdobył questa którego strzegły mumie. On to uważał za przygodę a nie jaka nagroda bo nawet nie wiedział po co są diamenty. I jeszcze co do klimatu to skoro uważacie że to gra robi klimat to w takim razie co było takiego w samym siekaniu bo właśnie tylko to było kiedyś tylko siekanie a teraz dodali dużo fajnych rzeczy np. Misje u NPC mają teraz dodać misje z potworami czy też śluby żeby było trochę zabawy więc zamiast drzeć mordy że jest do dupy zmieńcie swoje nastawienie a będzie ok ;)

Gonzo
14-06-2009, 02:13
Jeśli wam się nie podoba to po co gracie ??

Kto powiedział, że gram? Od tego teasera z nowym liczeniem fragów zalogowałem się kilka razy, premium już nie przedłużyłem. BTW - interpunkcja...

Gonzo ma racje ta gra robi się strasznie plastelinowa i nie idzie w to grać a młodzi gracz są coraz bardziej irytujący. 11 letnie dziecko kupi sobie 150 lvl na allegro i myśli że jest kimś. Niestety Balans jest fatalny MS i ED są najlepsze Paladyn kiedyś moc teraz dno. Najt ... Tibia schodzi na psy. Według mnie skończyła się na updacie po 7.6 Rzekłam. Pozdrawiam Anna B

Dzięki za przyznanie racji, imho Tibia skończyła się po update 7.5 (soul pointy, BLEH).

Gangheroni
14-06-2009, 02:14
Jestem nowy na forum ale w tibie gram już dobre parę lat i naprawdę nie rozumiem was. Tibia staje się coraz lepsza dodają dużo fajnych rzeczy a wy wiecznie narzekacie że kiedyś było lepiej... Jeśli wam się nie podoba to po co gracie ?? Chcecie starą tibie jest dużo OTS'ów.
Ty buraku kiedyś liczył się skill a nie głupie hot keye! Każdy kto miał dobre pvp był bogiem. A teraz? Byle dziecko sobie ustawi SD na f1 i będzie ciskał albo jeszcze łatwiej kupi sobie bota i on będzie walił. Sam sobie idź na OTS nie po to przez tyle lat biłam postać żeby teraz nie grać -.- . Co mi się nie podoba? PLASTELINA z upa na up! Najlepsze kiedyś niedostępne itemki od tak już są.

@up
Dla mnie po 7.6

Zochan
14-06-2009, 04:46
Moim zdaniem już zjebali tibie do konca . nie ma już tego w tej grze co było kiedyś.... ehh... miło wspominać te chwile. pozdro:p:p:P:p:p

DominiqZGR
14-06-2009, 10:25
Ty buraku kiedyś liczył się skill a nie głupie hot keye! Każdy kto miał dobre pvp był bogiem. A teraz? Byle dziecko sobie ustawi SD na f1 i będzie ciskał albo jeszcze łatwiej kupi sobie bota i on będzie walił. Sam sobie idź na OTS nie po to przez tyle lat biłam postać żeby teraz nie grać -.- . Co mi się nie podoba? PLASTELINA z upa na up! Najlepsze kiedyś niedostępne itemki od tak już są.

@up
Dla mnie po 7.6

ale chyba po to itemki sa zeby je zdobywac !! w 100 % zgadzam sie z Shadine ! zmiencie swoje nastwanie !

Ateril
14-06-2009, 10:37
I tak źle i tak niedobrze. Marudzicie bo dodali coś zupełnie innego niż zwykle. Każdy spodziewał się jakiś zmian w mechanice gry a tu proszę, miła niespodzianka.

Gonzo, piternet, sądzę, że tu wcale nie chodzi o brak dostępu do internetu czy ułatwienia gry. Chodzi o pokolenie, które teraz jest. Jak miałem 8-10-12 lat na podwórku liczyła się dobra zabawa. Bez oszukiwania, wyzywania itp. Każdy kto bił innych, wyśmiewał, wyzywał był uznawany za margines. Później nastąpiła zmiana. Młodsze pokolenie coraz bardziej dążyło do tego by się buntować. Zabawy zastąpiły bójki, rozmowy, wyzywania itp.
Z Tibią jest podobnie. Fakt było trudniej, dużo trudniej. Ale tu nie chodzi o prostotę, lecz o mentalność ludzi. Dawniej można było zbudować zamek z parceli i nikt go nie niszczył. Ludzie się tam bawili, robili foty itp. Sam mechanizm gry nie miał znaczenia. Teraz jeśli w ogóle komuś by się chciało go budować to zapewne przyszłoby parę osób i z czystej zawiści go zniszczyło. To świat się niestety zmienia, a Tibi tylko dostosowuje do jego wymogów.

Dawniej ludzie chcieli się bawić...teraz...szkoda im czasu :(

piternet
14-06-2009, 11:09
@up
Muszę się z tobą w 100% zgodzić...

Rocket Slayer
14-06-2009, 11:18
Tibia staje się coraz lepsza dodają dużo fajnych rzeczy a wy wiecznie narzekacie że kiedyś było lepiej...
Bo było

Chcecie starą tibie jest dużo OTS'ów.
Wszystkie OTS są ch....owe i dobrze o tym wiesz. Znajdź mi OTS z CAŁĄ RL mapą, z możliwością utrzymania 750 osób online, z porządnymi GMami...
Can't find?

A co do klimatu nie gra go tworzy tylko ludzie w nią grający np. wczoraj spotkałem 8lvl gracza jego pierwsza postać gościu tak się cieszył gdy zdobył questa którego strzegły mumie.
Też, lecz poziom trudności też ma swoje do powiedzenia. On się zmienił, klimat się zmienił.

a teraz dodali dużo fajnych rzeczy np. (...) czy też śluby żeby było trochę zabawy
Lol

To świat się niestety zmienia, a Tibi tylko dostosowuje do jego wymogów.
Biznes zabija.

Chęć zarobienia większej kasy -> potrzeba dotarcia do większej rzeszy odbiorców -> dotarcie do coraz niższych grup wiekowych -> ułatwianie gameplay'a poprzez dodawanie coraz to nowszych pierdół -> fala noobów i newbie w grze -> większa rywalizacja o lvl -> exp exp exp exp...

(coś pominąłem to dopisać)

DK-LOG.911
14-06-2009, 11:38
A CipSoft znowu nie pomyślał o Rookstayerach. Chociaż mogli zrobić Cipfrieda na księdza...

@Ci, co tęsknią za Tibią 7,2/7,6

http://i47.photobucket.com/albums/f151/everanor/papa.jpg

Przynajmniej ja będę tęsknić...

Kojotes
14-06-2009, 12:12
Według ciebie Tibia powinna stać w miejscu? W 2004, czyli 5 lat temu. Piszesz, że wtedy ten 50 MS był 'kimś'.

Bo był.

Teraz gracz z poziomem wyższym niż 200 jest 'kimś'.

Nie, ciągle jest nikim, zwłaszcza jak się go widzi pierwszy raz w życiu i odrazu na takim lev. Coś jak anonimowy noobek z Carlin. Od pewnego czasu level przestał być wyznacznikiem czegokolwiek (a zwłaszcza szacunku, skilla, doświadczenia, wieku, jak to było kiedyś), świadczy co najwyżej o ilości czasu online.

Piszesz o eventach, różnych imprezach - owszem średnia wieku spadła, ale czy to oznacza, że gracze starsi wiekowo już nie grają?

Grają, ale stanowią nikły odsetek.

postawić Tibię 7.4 czy 7.6, z okropnymi pixelkami, to CipSoft miałby naprawdę niskie zyski. Oni muszą iść do przodu, niekoniecznie tak, jakby to sobie wyobrażał 'stary gracz'.

Nie wiem jak inny, ale ja zmiany czysto 'content' oceniam dobrze/miejscami nawet bardzo dobrze. Co innego zmiany dot. balansacji i mechaniki.

ale chyba po to itemki sa zeby je zdobywac !!

Niektóre powinny zostać niedostępne.

I tak źle i tak niedobrze. Marudzicie bo dodali coś zupełnie innego niż zwykle. Każdy spodziewał się jakiś zmian w mechanice gry a tu proszę, miła niespodzianka.

Zmiany w mechanice są dużo bardziej potrzebne na chwilę obecną niż infantylne features w stylu: try once and forget.

Chodzi o pokolenie, które teraz jest. Jak miałem 8-10-12 lat na podwórku liczyła się dobra zabawa. Bez oszukiwania, wyzywania itp. Każdy kto bił innych, wyśmiewał, wyzywał był uznawany za margines. Później nastąpiła zmiana. Młodsze pokolenie coraz bardziej dążyło do tego by się buntować. Zabawy zastąpiły bójki, rozmowy, wyzywania itp.

Zgodzę się, czasami aż się boje pomyśleć, co wyrośnie z takiego 12 letniego kozaka i kim on zostanie za 10 lat.

Chęć zarobienia większej kasy -> potrzeba dotarcia do większej rzeszy odbiorców -> dotarcie do coraz niższych grup wiekowych -> ułatwianie gameplay'a poprzez dodawanie coraz to nowszych pierdół -> fala noobów i newbie w grze -> większa rywalizacja o lvl -> exp exp exp exp...

Bardzo dobrze zobrazowany proces, warto by jeszcze dodać, że niższymi grupami wiekowymi łatwiej manipulować.

Ale tu nie chodzi o prostotę, lecz o mentalność ludzi. Dawniej można było zbudować zamek z parceli i nikt go nie niszczył. Ludzie się tam bawili, robili foty itp. Sam mechanizm gry nie miał znaczenia. Teraz jeśli w ogóle komuś by się chciało go budować to zapewne przyszłoby parę osób i z czystej zawiści go zniszczyło. To świat się niestety zmienia, a Tibi tylko dostosowuje do jego wymogów.

Wszyscy na siłę porównują dzisiejszą Tibię do tej w wersji 7.4 czy 7.6. Słyszy się 'ochy' i 'achy' - jak to kiedyś było fajnie, niech zrobią stare serwery itp.

Było fajnie, ale dlatego że Cipsoft nie obrał nędznego targetu.

Ich głównym błędem nie był wbrew pozorom update 7.6, a obranie sobie za target dzieci 8-13 lat. Poszli na łatwiznę, bo wystarczy takiemu umożliwić relatywnie szybkie wbicie stosunkowo wysokiego lev, możliwość zdobycia tzw. rare, by został. Starszych graczy nie tak łatwo zadowolić.

Giorio
14-06-2009, 13:30
Między 7.1 a 7.6 ludzie też narzekali, więc nie wiem o co wam chodzi...

DK-LOG.911
14-06-2009, 13:45
@up

Skoro pół graczy lubi super starą Tibię i Tibię 7.6, to ja stworze OTSa Tibia 1.0+7.6

http://img82.imageshack.us/img82/2046/karte31.gif

Wystarczy obciąć 99% Głównego Kontynentu, 2/3 Rookgaardu (plus miasto) i inne wyspy zostawiając Fibulę i te śmieszne wysepki dookoła niej (ale usuńmy jeszcze tą dużą). Dajemy włócznie-zapałki i kreskówkowy Royal Helmet.

http://img29.imageshack.us/img29/5535/xdds.png

Ładnie by nawet było...

Pozdrawiam, DK.

Robson235
14-06-2009, 13:50
Przegieli...nie żeby to było coś złego... to jest po prostu śmieszne :baby:

Gonzo
14-06-2009, 14:44

Gonzo, piternet, sądzę, że tu wcale nie chodzi o brak dostępu do internetu czy ułatwienia gry. Chodzi o pokolenie, które teraz jest. Jak miałem 8-10-12 lat na podwórku liczyła się dobra zabawa. Bez oszukiwania, wyzywania itp. Każdy kto bił innych, wyśmiewał, wyzywał był uznawany za margines. Później nastąpiła zmiana. Młodsze pokolenie coraz bardziej dążyło do tego by się buntować. Zabawy zastąpiły bójki, rozmowy, wyzywania itp.
Z Tibią jest podobnie. Fakt było trudniej, dużo trudniej. Ale tu nie chodzi o prostotę, lecz o mentalność ludzi. Dawniej można było zbudować zamek z parceli i nikt go nie niszczył. Ludzie się tam bawili, robili foty itp. Sam mechanizm gry nie miał znaczenia. Teraz jeśli w ogóle komuś by się chciało go budować to zapewne przyszłoby parę osób i z czystej zawiści go zniszczyło. To świat się niestety zmienia, a Tibi tylko dostosowuje do jego wymogów.

Dawniej ludzie chcieli się bawić...teraz...szkoda im czasu :(

Po części prawdą jest, to, co mówisz. Ale nie mów, że obniżenie poziomu trudności w grze nie miało wpływu na graczy.

@up

Skoro pół graczy lubi super starą Tibię i Tibię 7.6, to ja stworze OTSa Tibia 1.0+7.6

Właśnie takie OTSy ostatnio mają SPORE branie... Ostatnio grałem na 7.4 RL MAP, ok. 120 osób on-line w NOCY! To więcej niż jest on-line w nocy na niektórych serwerach CipSoftu.

Evil Maul
14-06-2009, 15:25
No właśnie dlatego Tibia straciła swój klimat - bo CipSoft zrobił update'y, które spowodowały obniżenie poziomu trudności gry. Pamiętam, że jeszcze w 2004 roku, jak taki 50 MS biegł przed depo to wszyscy byli pod wrażeniem... A teraz 50 MS to można zrobić w dwa tygodnie. Dlaczego gracze nie są zainteresowani robienie event'ów? Prawdopodobnie dlatego, że średnia wieku spadła do 13-14 lat (chociaż na to składa się kilka innych czynników, np. internet zamiast zegarka na komunię). Pamiętam moją starą gildię z Rubery, gdzie średnia wieku wynosiła ok. 23 lata (kiedyś podliczyli, i to nie była mała gildia, około 30 osób, nazywała się Crimson Crusaders, może ktoś pamięta). Sam miałem wtedy 13 lat, nie więcej... ale widziałem w tej grze coś więcej niż exp, właśnie dlatego, że grałem MAGIEM, a magami cholernie trudno się expiło, więc podczas robienia run trzeba było coś ze sobą zrobić, co? Wtedy każdy każdego bardzo dobrze znał (nie pojawiał się co chwilę nowy 100 ED/MS), wojny miały jakiś sens (teraz 100 MS uderza z SD za tyle samo co 45 MS), nie było tyle agresji spowodowanej przez tą grę (ot, taki stary owner Averiosa z Nebuli krzyczący, że Tibia to jego życie). Ja rozumiem, że gra musi iść naprzód - ale jeśli te zmiany są beznadziejne, to nic na siłę, lepiej poczekać i wymyślić coś lepszego.

Dlatego ja przerzuciłem się na RL Life ;p , chyba że Cipsoft kopsnie questa na MLS albo z jakiegoś bossa bd wypadać to sobie kupie pacc bo przecież mieć takiego MLS to być wielkim ELO xD !
@co do update teaser.
to co zwykle...bida z nyndzą.

kontakt
14-06-2009, 15:52
hmm moze jednak ich pomysl wypali.... ;p przekonamy sie za jakis miesiac ;]

Nonex
14-06-2009, 16:15
HAHA nie no tepić gejów tibjiskich bez przesady co to ma byc.

Dzieci mowia ze teraz 200 lvl to jest kims a tego 200 lvla w ogole nie powinno byc. powinien byc limit lvla jak w innych mmorpg a tak dzieci expia expia i expia i juz 500 lvl o jaka Tibia fajna.

POLECAM AMERICA'S ARMY 3 co prawda nie mmorpg ale bija cs'a i inne bezmysle quake'o podobno shity na łeb. Strzelanka taktyczna jeden glupi ruch i koniec masz jedno zycie :)) przynajmniej nie ma dzieci bo to za trudna gra...

Maniak69
14-06-2009, 17:54
Dochodzi do tego, że OTSy są o wiele bardziej klimatyczne, niż sama tibia. To śmieszne.. ba! Zabawne.

Trol'Trol
14-06-2009, 18:03
ta bez kitu otsy sa bardzo klimatyczne zal cie

Quikster
14-06-2009, 18:57
hmmm ogólnie fajny pomysł i ogólnie jestem za tymi małżeństwami dla homo niech sobie dwóch chłopców/dziewczynek żyje jak chce.A przy okazji będzie nowy outfit dla facc :)

Mazur199
14-06-2009, 19:13
thesims.com

Zuybaran
14-06-2009, 22:34
Boże żal. Jedyne co mi się podoba w tym pomyśle to Outfit kobiety. Teraz co drugi ( Ba! Prawie każdy ) nup będzie latał w stroju " nowożeńca " . Generalnie CIPy ssą ssałke do ssania >.<

Piio
15-06-2009, 08:23
Moje zdanie:
-pomysł do dupy
-outfity zajebiste

..::QRAS::..
15-06-2009, 15:34
Dochodzi do tego, że OTSy są o wiele bardziej klimatyczne, niż sama tibia. To śmieszne.. ba! Zabawne.

prawda ^^ (10)

Arcan
15-06-2009, 15:40
Cipsoft zrobiłby lepiej dając te outfity tylko dla pacc. Co za przyjemność wyglądać identycznie jak 500-800 innych graczy na serwerze?

Virlan
15-06-2009, 16:20
Nawet nie wiem co mam odpowiedzieć na wasze wieczne narzekanie. Dodali Yalahar to płaczecie, że ta gra zrobiła się tylko do expa, nie ma już klimatu itd. Napisali newsa w klimacie RPG, to krzyczycie że ta gra jest już tylko dla dzieci. Powiedzieli, że wprowadza nowe expowiska, na obecnych terenach, to znów zaczyna się lament, że jest źle, niedobrze i powinno być tyle expowisk co za 7.6. Teraz umożliwiają praktyczne wykorzystanie tego elementu gry,który istniał od jej powstania, to marudzicie, że z Tibii robią się Simsy.

Zdecydujcie się k..wa!

Lazar
15-06-2009, 16:24
Dawno się nie logowałem tutaj na forum, oj dawno.
Hm, ludzie.. nie możecie się pogodzić z myślą, że tibia 7.1-7.6 była już dawno i nie wróci ?
Zamiast narzekać to dajcie sobie w ogóle spokój z tą grą a nie macie non stop pier****lić "Uh Ahh, Tibia schodzi na psy, gdzie jest ta moja ulubiona 7.1"...

Sam gram w tibie od 7.1 - tak była lepsza, ale to nie znaczy, że mam teraz narzekać.
Można tylko zacytować piosenkę.. "Ale to już było... i nie wróci więcej"

Tak więc ogarnąć się i nie pisać w każdym temacie gdzie ta stara tibia.

A co do ślubów.. wisi mi to i powiewa, bo jak ktoś bierze ślub w tibii to musi być na prawdę brzydki ;D

pozdro

Rocket Slayer
15-06-2009, 17:09
prawda ^^ (10)
Nie spotkałem się nigdy z klimatycznym OTS. Podasz nazwę takiego dobrego?

Nawet nie wiem co mam odpowiedzieć na wasze wieczne narzekanie. Dodali Yalahar to płaczecie, że ta gra zrobiła się tylko do expa, nie ma już klimatu itd. Napisali newsa w klimacie RPG, to krzyczycie że ta gra jest już tylko dla dzieci. Powiedzieli, że wprowadza nowe expowiska, na obecnych terenach, to znów zaczyna się lament, że jest źle, niedobrze i powinno być tyle expowisk co za 7.6. Teraz umożliwiają praktyczne wykorzystanie tego elementu gry,który istniał od jej powstania, to marudzicie, że z Tibii robią się Simsy.
Baranie, gdybyś pomyślał, to zrozumiałbyś, że to chodzi o przyciąganie dzieci poprzez kolejne ułatwienia/śmieszne pierdoły, z których zapewne cieszysz mordę.

Dawno się nie logowałem tutaj na forum, oj dawno.
Hm, ludzie.. nie możecie się pogodzić z myślą, że tibia 7.1-7.6 była już dawno i nie wróci ?
Zamiast narzekać to dajcie sobie w ogóle spokój z tą grą a nie macie non stop pier****lić "Uh Ahh, Tibia schodzi na psy, gdzie jest ta moja ulubiona 7.1"...

Sam gram w tibie od 7.1 - tak była lepsza, ale to nie znaczy, że mam teraz narzekać.
Można tylko zacytować piosenkę.. "Ale to już było... i nie wróci więcej"

Tak więc ogarnąć się i nie pisać w każdym temacie gdzie ta stara tibia.

1. Myślisz, że ciebie ktoś posłucha?
2. Od tego jest forum - jakieś założenie ci nie odpowiada - nikt cię tu nie trzyma
3. A nuż posłuchają graczy i coś zmienią?

Co ja taki łagodny? :\

Ace70ne
15-06-2009, 17:19
ta bez kitu otsy sa bardzo klimatyczne zal cie

Jak kto umie zrobić. Mój był.
No ban plx

@up
I tak czepiasz się ludzi, którzy dobrze mówią. Jesteś zakałą tego forum człowieku.

Juzefek
15-06-2009, 17:27
Ty i twoja połówka będziecie mogli zrelaksować się na wyspie, bądź wypić kilka koktajli w pobliskim barze..

Zawsze marzyłem, by spędzić miesiąc miodowy z vodką :P

Virlan
15-06-2009, 17:32
Baranie, gdybyś pomyślał, to zrozumiałbyś, że to chodzi o przyciąganie dzieci poprzez kolejne ułatwienia/śmieszne pierdoły, z których zapewne cieszysz mordę.

Wyjdź na dwór i pobiegaj trochę, albo muzyki posłuchaj... Działa lepiej niż wyżywanie swoich frustracji na forum, rly.

Mnie po prostu zastanawia, czego wy właściwie chcecie. Ta gra MUSI się rozwijać, albo upadnie. Cipsoft patrzy na proposals board, i nadchodzący update jest tego najlepszym dowodem. Jak coś wam nie pasuje, to wejdźcie tam i zaproponujcie coś ambitniejszego niż "Bring back old Tibia!!!!!" bo logicznym jest, że tego nie zrobią.

Ace70ne
15-06-2009, 18:16
Wyjdź na dwór i pobiegaj trochę, albo muzyki posłuchaj... Działa lepiej niż wyżywanie swoich frustracji na forum, rly.

Mnie po prostu zastanawia, czego wy właściwie chcecie. Ta gra MUSI się rozwijać, albo upadnie. Cipsoft patrzy na proposals board, i nadchodzący update jest tego najlepszym dowodem. Jak coś wam nie pasuje, to wejdźcie tam i zaproponujcie coś ambitniejszego niż "Bring back old Tibia!!!!!" bo logicznym jest, że tego nie zrobią.

Pisałem wiele razy, pomysły wzorowane na innych grach MMO (nie skopiowane) oraz własne pomysły i koncepcje zdobyte podczas tworzenia czegoś o Tibii, co wymaga skryptów. Mimo poparcia kilkunastu osób popadły one szybko w niepamięć pod natłokiem spamu i innych bezsensownych badziewi.

CipSoft to amatorzy, jeśli chodzi o tworzenie gier online. Inni twórcy takie badziewia dołączają jako małą notkę podczas list aktualizacyjnych. Tutaj mamy cały artykuł o wszystkim i o niczym. Powiecie, że ci amatorzy mają 50k graczy online i zbijają kupę kasy. Szczerze... Dziwię się temu.

@down
Nie wiem proszę kolegi, gdzie moje słowa brzmią jak płacz. Zawsze są z poparciem. Nie rzucam ich na wiatr, oraz nie wypowiadam się w sprawach, o których nie mam pojęcia. Ty za to (pomimo swojej inteligencji) często dajesz totalne popisy płytkości i powierzchowności po prostu szukając sobie kolejnego celu do obrażenia. Jest to na bardzo niskim poziomie. (Notka też wskoczyła.)

Rocket Slayer
15-06-2009, 18:26
@up
I tak czepiasz się ludzi, którzy dobrze mówią. Jesteś zakałą tego forum człowieku.
Lecz jakoś tych mądrości nie widziałem =\
Zakałą forum? LOl - wystaw mi notkę, bo jakoś twoje słowa są bez konkretnego poparcia a wręcz brzmią jak płacz niedopieszczonych dzieci :_)

Ooo to już jakaś poradnia się z tego tematu robi? Mam pryszcza na oku, doradź mi coś! Czy jak wsadzę członka do sztucznej pochwy, to mogę się zarazić wirusem??
Jak mi tego na forum brakowało :S

Mnie po prostu zastanawia, czego wy właściwie chcecie. Ta gra MUSI się rozwijać, albo upadnie.
I co z tego? Do rozwoju ma wiele dróg. Czy aby cipsoft nie wybrał tej najbardziej kasiastej dróżki? Szkoda...

"Bring back old Tibia!!!!!" bo logicznym jest, że tego nie zrobią.
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Musieliby uznać, że przyniesie im to zyski. A sądzę, że byłoby to możliwe gdyby zrobiono 1 świat typu premia, tylko że z zmodyfikowanym klientem przypominającym stary + mogliby dodać kilka pierdów (wymieszać). Byłoby to złe rozwiązanie?

@down
Lol, 2 worki kartofli starczą?

VesineisSele
15-06-2009, 19:20
aff juz sie nie moge doczekac do upade :) tibia co raz to lepsza

Gawaran
15-06-2009, 19:41
a ja jestem ciekaw jak to będzie z tym ślubem. dobrze ze dla facc bo pacc mi się skończył a nie mam zamiaru kupować drugiego bo szkoda czasu na expienie. i zostawcie proszę w spokoju biedną tibię 7.6 bo pewnie połowa z was i tak nigdy nie grała w tamtych czasach i tylko bezmyślnie popieracie opinie innych.

cookiepl99
15-06-2009, 19:45
ej co mam napisac do Norberta zeby mi sprzedal ubrania slubne? prosze o szybka pomoc z gory thx

Nonex
15-06-2009, 20:05
Czleniu to dopiero po update... to tylko zapowiedz co bedzie nowego

cookiepl99
15-06-2009, 20:19
aha xD nie przeczytalem chyba dobrze srry :P

rentonB
15-06-2009, 21:11
Ciekawe ile razy trzeba zdradzic zone zeby dostac addon

Na powaznie:
O KURWA

Zamne
15-06-2009, 21:44
Dzieci mowia ze teraz 200 lvl to jest kims a tego 200 lvla w ogole nie powinno byc. powinien byc limit lvla jak w innych mmorpg a tak dzieci expia expia i expia i juz 500 lvl o jaka Tibia fajna.

oraz słit mangowata graficzka, jak w innych grach mmorpg? :baby::baby::baby:

shoq
16-06-2009, 08:00
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Musieliby uznać, że przyniesie im to zyski. A sądzę, że byłoby to możliwe gdyby zrobiono 1 świat typu premia, tylko że z zmodyfikowanym klientem przypominającym stary + mogliby dodać kilka pierdów (wymieszać). Byłoby to złe rozwiązanie?

@down
Lol, 2 worki kartofli starczą?

Tak, byłoby to złe rozwiązanie. Jeśli zrobiliby jeden taki serwer, to, sądząc po liczbie wpisów w temacie "bring back old tibia", cieszyłby się sporym zainteresowaniem graczy. Doszłoby do ogromnych kolejek, aż w końcu byliby zmuszeni do stworzenia nowych serwerów ze starą Tibią, co mogłoby się skończyć tym, że stara Tibia wyparłaby nową, a to z kolei jest równoznaczne z tym, że Cipsoft zrobił właśnie krok o kilka lat wstecz. Po prostu tak się nie stanie. Również dlatego, że obecnie gra jest dużo łatwiejsza, jest dostosowana do poziomu graczy. Utrudnienie wiązałoby się ze znacznym spadkiem zainteresowania kupnem pacca.

Ale suknie ślubne to przesada.

Revoyalito
16-06-2009, 08:08
Co to ma kur** wogóle być? Zawsze jak coś wprowadzą - nic ^^ 0 entuzjastów. Wszyscy znajduą same złe strony w tym co CIPsoft wprowadzi. Po prostu na tym forum się utarło, że CIPsoft sux i tyle ^^. Wprowadzili by ten limit lvlowy, to znowu byście płakali - O NIE !!! nie moge już na expić 300 lvl pojeb*** CIPsoft. Zawsze bez względu na update dla Was moi mili będzie źle. Cieszcie się tym co jest. Tyle, że domyślam się, że 3/5 użytkowników tego forum to gracze, którzy skończyli grać w tibię, a nie mogę się od niej całkowicie oderwać to udzielają się na forach - aby wyeksponować swoją wrogość do nałogu - narzekają na CIPsoft.

Nonex
16-06-2009, 09:21
oraz słit mangowata graficzka, jak w innych grach mmorpg? :baby::baby::baby:

Jaki widzicie sens w ciągłym expienie bez limitu lvla?? TA gra dzięki temu jest bez sensu! Powinni zablokować expienie to gracze w końcu zajęli by się czymś innym albo nie grali w to... bo co innego może robić dziecko frostow

depik
16-06-2009, 09:57
Pomysł do dupy ! X(

Juzefek
16-06-2009, 10:31
Tak, byłoby to złe rozwiązanie. Jeśli zrobiliby jeden taki serwer, to, sądząc po liczbie wpisów w temacie "bring back old tibia", cieszyłby się sporym zainteresowaniem graczy. Doszłoby do ogromnych kolejek, aż w końcu byliby zmuszeni do stworzenia nowych serwerów ze starą Tibią, co mogłoby się skończyć tym, że stara Tibia wyparłaby nową, a to z kolei jest równoznaczne z tym, że Cipsoft zrobił właśnie krok o kilka lat wstecz. Po prostu tak się nie stanie. Również dlatego, że obecnie gra jest dużo łatwiejsza, jest dostosowana do poziomu graczy. Utrudnienie wiązałoby się ze znacznym spadkiem zainteresowania kupnem pacca.

Ale suknie ślubne to przesada.

Ładnie to ująłeś, ale gdyby CipSoft zrobił serwer pod klient 7.6 to zapewne (moim zdaniem) dałby go tylko dla PACC i, uwierz mi, serwer byłby pewnie zapełniony :P

--Cienius--
16-06-2009, 15:04
hhsahahahahahahhahahahahahhahaha

nie moge xD

a tak na powaznie: Slub w tibi... moze zroibimy tibie w tibii bedziemy sie logowac na nasze ludki a potem te ludki beda sie na swoje ludki i bedziemy grac wysylac je do szkoly egzaminy sesje xd

Arcan
16-06-2009, 15:07
Jaki widzicie sens w ciągłym expienie bez limitu lvla?? TA gra dzięki temu jest bez sensu! Powinni zablokować expienie to gracze w końcu zajęli by się czymś innym albo nie grali w to... bo co innego może robić dziecko frostow

Gdyby Cipsoft wprowadził do gry podział na 2 frakcje, gdzie za zabicie przeciwnika z innej frakcji nie byłoby kary, to może ograniczenie lvl'owe miałoby sens.

i00n
16-06-2009, 15:19
nie pasuja te trampki temu typkowi na pierwszym screenie :D

Me$z
16-06-2009, 15:25
Niech może jeszcze wymyślą że bedzie można zajść w ciąże i będą się rodzić małe noobusie... n/c..

Nonex
16-06-2009, 16:15
CZEGO SIE CZEPIACIE SLUBU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PRZECIEŻ ON JUŻ BYŁ OD DAWNA! OD WASZEJ SŁYNNEJ TIBI 7.6 Teraz jedynie jest to poprawione i oficjalniej zrobione + bajery jak miesiąc miodowy.

Kubaland
16-06-2009, 17:20
Już widzę połowę Tibijczyków w tym outficie. Od dzisiaj nie gram w Tibię.

GargoinX
16-06-2009, 17:30
Już widzę połowę Tibijczyków w tym outficie. Od dzisiaj nie gram w Tibię.

To nie graj, nikt cię nie trzyma siłą. Ogólnie wyolbrzymiacie to. Oczywiście, dużo ludzi będzie biegało w tym oucie, ale dlaczego mają się z niego nie cieszyć? W końcu to piąty outfit dla Facc. A pewnie nawet 1/10 serva nie będzie go miała.

Pacz_knight
16-06-2009, 17:34
Ten outfit bedzie po to, zeby go nosci. A skoro komus bardzo przypadnie do gusto, to nie widze jakiegos wiekszego problemu. Co kolwiek wam dac, to i tak bedziecie marudzic, nawet z noszeniem glupiego outfitu, przez ten wiekszy procent spoleczenstwa tibijskiego. >.>

zielony-lp
16-06-2009, 19:59
Jak dla mnie - żenada , potem sie dziwic ze ludzie mówią ze gracze w tibii mają w niej rodziny , to na co om prawdziwe życie lol. Patologia i tyle , niech jeszcze braci , siostry i dzieci dodadzą , wiek , i kible zeby mozna było srac żal.

szpigiel001
16-06-2009, 22:03
Piąty outfit dla facca?? no nie do końca
Istnieją jeszcze rookstayerzy a oni nie będą mogli nosić tych outfitów.
A z tego co wiem z ostatniego artykułu wynika ,że niemal połowa graczy mieszka na rookgaardzie :D

Rubeus_Venon
17-06-2009, 08:57
Nie chce być złośliwy, ale przed "oraz" się przecinka nie daje.

Micros
17-06-2009, 09:11
NIE TRZEBA SIĘ BEDZIE ŻENIC, ŻEBY MIEC TEN OUT ZAKUPISZ GO W SKLEPIE ZE 1K I MASZ :)

Skareb
17-06-2009, 10:34
Najlepsze w tej zapowiedzi jest to , że bendą nowe stroje :p

GargoinX
17-06-2009, 12:13
@2up:
Czytanie ze zrozumieniem... Musisz złożyć przysięgę przedmałżeńską zanim go założysz. ;p

Nonex
17-06-2009, 14:53
Czekam na następny teaser gdzie ta rewolucja w systemie PvP?? Jak na razie pvp-enforced nie wiele dostanie a oufit se mozna wsadzic...

VonGlikJ
17-06-2009, 16:31
Dyskusja na temat Tibii wkręciła mnie aż tak, że musiałem zrobić konto :P.

Każdy ma swoje zdanie, ja się wypowiem za siebie, co mnie boli w tibii.

A więc zacznę od tego, że grałem w tibie będąc smarkaczem (7.4), naprawdę, narzekałem, bo nie miałem gdzie expić, a jak miałem to nie umiałem;p. Zrezygnowałem, bo mnie kolega wyrolował na pvp serwerze i w party ubił zabierając wszystko co zdobyłem. Zacząłem grać na nowo z bratem, podziwiałem jego osiągnięcia. Pamiętam jego pierwszy plate armor, i mój pierwszy dark helmet za 600gp. Ludzi było w miastach aż tyle, że cały dzień można było spędzić patrząc się w monitor, co kto robi. Ludzie załatwiali swoje sprawy przeważnie sami, a nie jak teraz jest, dzwoni po kumpla 100+, który przyjdzie i będzie wybijać respa.

Wybaczcie, że tak przynudzam, ale dążę do czegoś :).

Pamiętam również moje przejście na serwer Astera (non-pvp). Graliśmy w 4, Ja, Brat, Sąsiad i Kuzyn. W tydzień praktycznie miałem już zapełnioną liste vip, nie przez byle kogo, ale przez normalnych ludzi, z którymi można było robić wszystko. Kwestia czasu gdy mój brat zarobił sobie na pacc'a i założył gildie. To było coś ! W GH (Guild Hall o ile dobrze pamiętam) potrafiliśmy siedzieć dosłownie od rana do wieczora robiąc runy i grać w piłkę, szachy lub inne śmieszne rzeczy. Wyższe lvle przychodziły mniej więcej w południe i chwalili się dropami i lvlami.
Każdy miał swój cel. Knight służył do blokowania potworów, Palladyn walił z kuszy i bełtów, a Magowie z run. To było coś, druidzi siedzący w mieście i robiący runy, by je potem sprzedać. Nawet bez konta premium można było wspaniale grać. Każdy przedmiot miał jakąś wartość.

Teraz wróciłem do Tibii... Od razu zniechęciły mnie poty. Już się nie skupuje run leczących od druidow, idzie się po prostu do sklepu i kupuje kilka bp naraz (wcześniej pieniądz miał o wiele większe znaczenie). Ale nic mówię, gram dalej.
Ludzie... Przecież to jest paranoja. Non stop tylko exp i exp. Duże lvle chodzą i się wożą. Gram chyba już 3 tydzień i moja lista vip składa się z 1 kolegi, z którym znam się od lat, czyli nie poznałem żadnego tibijczyka z którym można by było zasmakować przygody.
Wszystkie sale z trollami itd są już puste. Gobliny jedynie są męczone jeszcze, ale to dlatego, że kamyczki się ładnie sprzedają. Myślicie, że gdyby nie było potów było by tak samo ? NIE !!! Magowie i Druidzi robili by runy, by je potem sprzedać - JUŻ TEGO NIE MA !!!
Pytam starej ekipy: czy pograsz ze mną w tibie ? Odpowiadają: nie, nie ma sensu. Pacc teraz to jest wszystko, a byle knight rozwala draga na kilka strzałów, wcześniej mało co knight wybierał się na solo hunty... Teraz to codzienność.

My tworzymy klimat. Macie racje, ale lol omngf rotfl, nie mówcie, że taka zmiana jak wprowadzenie potów czy dodanie ogromnej ilości nowych broni, dzięki którym Mamy poczwarę na kilka szotów, hotkeye z runami itd nie wpływają na grę.

Tekst się pewnie czytało okropnie, mógłbym o przeszłości pisać wiele więcej, bo to co wymieniłem na górze to mała część tego co kiedyś w tibii przeżyłem. Teraz to co przeżywam w obecnym stanie gry umieścił bym w 1 zdaniu.

szpigiel001
18-06-2009, 10:34
Podpisuje się pod tym co napisał pan wyżej. Jednak zawsze mam jakieś "ale"
Nie zgadzam się odnośnie facc`ów. Nie można komuś kto nie przynosi żadnych zysków dawać za dużo. Co do broni i klimatu i tych potów - OK.

Maniak69
18-06-2009, 10:55
Też mniej-więcej zacząłem grać w tibię 7.4.
Zapomniałeś wspomnieć o tym, że nikogo nie interesuje sama gra. Tak naprawdę, równie dobrze to mogłoby być cokolwiek - obchodzi ich tylko EXP, EXP, EXP, bezmózgie klikanie. Serwery, zostały zalane falą dzieci neostrady.
Już nawet przestałem podchodzić do tibi, bo wszystko mnie odrzuca. Gracze, balansacja, zadania, klimat i cukierkowa grafika. Nie da się już z nikim pogadać na inny temat, niż na to, co on ubił wczoraj na huncie i jaki jest jego najlepszy hit. Oczywiście, cała rozmowa przebiega w pokemoniastej formie. Pamiętam, jak kiedyś grałem i rozmawiałem z kumplami - to były czasy. Albo dawniejsze, jak jeszcze nie wiedziałem jak używać liny i utknąłem w dziurze ^^, po czym przez parę dni, głównie dzięki rzucanym od czasu do czasu zapasom, walczyłem z pająkami ;f. Albo, gdy jako druid siedziałem przed depotem i gadałem z wszystkimi na wszelkie tematy. Pamiętam jeszcze dziwadła, typu ,, PINK PARTY" :). Dziś, nikt już tego nie robi, nie ma niczego na wzór społeczności. Graczy już to nie obchodzi, a cipsoft zrobił WSZYSTKO aby gdzieś to zagrzebać. Oczywiście, świat idzie do przodu - nie można znać z widzenia wszystkich graczy, ale na bogów, to co robią w tibi, to nie ewolucja tylko DEWOLUCJA ( tzn. coraz mniej skomplikowany organizm ). NPCeci, nie mają żadnego charakteru, a gracze niewiele im ustępują ( leave or hunt!11 ).
Dodajmy do tego plagę Botterów, śpiących MGemów i coraz to nowsze ,,usprawnienia", a mamy już naszą piękną, nową tibię...

Ugibugi
18-06-2009, 18:39
Net Love plx? <3 ... Zalosne

Warlord
22-06-2009, 01:05
Może to nie sprawa wprowadzonych zmian wpłynęła na waszą krytykę odnośnie tibi ale wasz wiek :). Jak się jest dzieckiem wszystko jest kolorowe i piękne. Nie zwraca się uwagi na błędy gry itp. Wtedy tibia wam sprawiała przyjemność, teraz sprawia młodszym pokoleniom. Polityka gry jest szkierowa głównie do młodszej części graczy.

Lokipoki
30-06-2009, 22:10
kiedy to dokładnie wchodzi do gry ? ;d

Virlan
30-06-2009, 23:16
Jutro
<znaki>

Erhion
01-07-2009, 00:45
Zakładając, że ktoś gra w tibie, ma komputer i internet, nie stać go na pacc'a, gra dla przyjemności. Jak On ma się czuć gdy co upade ludzie bogatsi z pacc mają mnóstwo rzeczy nowych, a Ci Facc nic ? Cipy już przestały chyba myśleć o ludzi FACC, niech chociaż dadzą możliwość zrobić addona jednego czy dwa, podróż statkiem do miast FACC, niech poczują się trochę zauważani, a nie w kółko to samo.

Ojej nie stać go? A mnie nie stać na nowe Ferrari! I co z tego? To znaczy, że koncern Ferrari ma mi dać jakiś stary model, bo mój stary samochód to już nic takiego i w kółko tak samo się nim jeździ?

A teraz puknij się w głowę, i idź to przemyśl.

Me$z
01-07-2009, 10:40
Może to nie sprawa wprowadzonych zmian wpłynęła na waszą krytykę odnośnie tibi ale wasz wiek :). Jak się jest dzieckiem wszystko jest kolorowe i piękne. Nie zwraca się uwagi na błędy gry itp. Wtedy tibia wam sprawiała przyjemność, teraz sprawia młodszym pokoleniom. Polityka gry jest szkierowa głównie do młodszej części graczy.
Praktycznie w każdym wieku można chyba rozmawiać i bawić się z ciekawymi ludźmi, tym bardziej w grze, nieprawdaż :P? No przynajmniej ja jestem już troche starszy niż jak zaczełem grać, ale chciałbym popisać z tymi ludźmi, których kiedyś znałem. Dziś? Ciężko raczej znaleźdź kogoś takiego jak kiedyś w Tibii, pozostali praktycznie tylko rl'e..

Invisiblee17
01-07-2009, 14:27
HAH SUPER JA CHCE MIEĆ MĘŻA.! 8o B) . Ciekawe czy będą mogly być homo pary <3 yeaah!.
A co do update 2009 Bardzo fajnie się zapowiada, z nowymi strojami to naprawde im sie udało ;] ...

WOJTI93
02-07-2009, 15:54
HOMOSEXUALNA PARA ! OZENILEM SIE Z GOSCIEM LOL

Na dodatek to Brazylijczyk ale czego sie nie robi dla outfita ; ))

http://img339.imageshack.us/img339/6514/beztytuum.jpg (http://img339.imageshack.us/i/beztytuum.jpg/)

WOJTI93
02-07-2009, 17:54
Idź do tej co ci dała ślub i powiedz HI , MELUNA , YES

LordVade
03-07-2009, 10:12
Mam Pytanie

1.Mozna kupic ten Addon ?
2.Jeśli wezme ślub i zmienie addon to tamten moge jeszcze raz miec ?? i zmieniac kolory?
3.Czy ten Addon jest na zawsze ?
4.Jak wezme ctrl + addon i bede mial na faccow 5 addonów ?

WOJTI93
03-07-2009, 10:25
Ten addon jest za 5k i wedding ringa + inna osoba co do długosci go posiadania prawdopodobnie 24 h ale niewiem bo niegralem na test serverze a save server mam dopiero o 12 godzinie , w outficie mozesz sobie zmieniac kolory , ubrac innego outfita a potem znow ten ; ) ale naprawde niewiem czy znika oby nie bo podoba mi sie xD ozenilem sie boyem zeby go miec lol ; d

Michoss
03-07-2009, 10:30
Po pierwsze, nie m addonów. Outfit jest na zawsze, dla facc też. Ale, powtarzam, DO TEGO OUTFITU NIE MA ADDONÓW. Podstawa outfitu jest zawsze biała/czarna, wybiera się tylko kolor detali.

Poza tym, przez te śluby jest tylko chaos w grze. Przez 5 minut chodzenia femcharem po Thais dostałem paręnaście ofert małżeńskich.

LordVade
03-07-2009, 10:39
Acha tzn. nie da sie zmieniac kolorow tzn. Ctrl + Set Outfit nie mozna zmieniac ale jest tam addon tak ?

VonGlikJ
06-07-2009, 00:56
Ojej nie stać go? A mnie nie stać na nowe Ferrari! I co z tego? To znaczy, że koncern Ferrari ma mi dać jakiś stary model, bo mój stary samochód to już nic takiego i w kółko tak samo się nim jeździ?

A teraz puknij się w głowę, i idź to przemyśl.

No może z tym przesadziłem. Cofam;p

Vasudanin
06-07-2009, 00:57
Acha tzn. nie da sie zmieniac kolorow tzn. Ctrl + Set Outfit nie mozna zmieniac ale jest tam addon tak ?
NIE! Nie ma addonów.

Shanex
07-07-2009, 22:52
Niech ten cipsoft zwali se konia w kiblu z tym klientem tibi 8.50 teraz doj***l na mase (przeszedl sam siebie)X(

Monsword
08-07-2009, 08:34
@up
nie potrafie opisac za jakiego idiote ccie mam