PDA

Pokaż pełną wersje : Test Server 2009 - komentarze

Stron : 1 [2]

Fushion
22-06-2009, 17:37
Testserver jest już otwarty dla wszystkich tutorów? Wyskakuje mi że nie jestem zaproszony z tutorem jestem od ponad pół roku.
Bycie z tutorem nie wystarcza, sam musisz nim byc

Askaral
22-06-2009, 22:20
Błahahahahah, uwielbiam czytac wasze placze i zale.

Rekin Master
22-06-2009, 22:25
Błahahahahah, uwielbiam czytac wasze placze i zale.

Super. znaki.

Raaell
23-06-2009, 09:57
Witam wszystkich.

Ciezko cos tu znalesc ciekawego w tych komentarzach dlatego mam pytanie.

Te Elipse Knight itp - moglby ktos cos o nich napisac? Po ss widac ze sa prze***ane dlatego mnie ciekawia.

Orchi
23-06-2009, 11:52
Pytania podobne do Pana up,

1. Wiadomo co to za quest i co mniej więcej trzeba zrobić ?
2. Czy ktoś go zrobił i jakie są ewentualne nagrody z niego ?

Z góry dzięki.

Virlan
23-06-2009, 12:20
Muszę przyznać, że nie spodziewałem się, że zawalenie tego eventu spowoduje aż taką katastrofę ;p. Myślałem, że pojawią się jakieś normalne Demony, ew. potwory z POI, a tutaj jakieś krowy z przegiętymi statystykami, których nie można pokonać mimo bugu z expem.

Duch Niespokojny
23-06-2009, 12:42
http://img132.imageshack.us/img132/9185/hellonearth3.png
A tu mamy przykład jak to nasi kochani gamemasterzy pilnie wykonują swoje obowiązki...

hapnik
23-06-2009, 14:34
Czy może ktoś łaskawie sprawdzić, czy Rashid skupuje jakieś nowe itemy? Z góry dzięki :baby:

Vasudanin
23-06-2009, 14:36
Czy może ktoś łaskawie sprawdzić, czy Rashid skupuje jakieś nowe itemy? Z góry dzięki :baby:
"Narazie nikt nie znalazł nowych itemów. Może Cipsoft nie chce narazie udostępniać spisu, aby nie wyszły przecieki i nie zaburzyło to ekonomii swiatów."

_Ryzy_
23-06-2009, 14:44
dobra jest, tylko nie pasuje do sredniowiecza (?)

a kto powiedział ,że świat tibii musi upodabniać się do średniowiecza??

Marecki666
23-06-2009, 15:00

nie wiem, tak mi sie wydawalo, ze akcja jest w sredniowieczu~, ale moge sie mylic

ramzes849
23-06-2009, 15:39
///???????????????

CytrynowySorbet
23-06-2009, 15:47
@up: Z Tutor Board.

neopostman
23-06-2009, 15:52
nie wiem, tak mi sie wydawalo, ze akcja jest w sredniowieczu~, ale moge sie mylic

Świat Tibii jest światem wymyślonym, fantazyjnym, nie jest umieszczony w naszych realiach więc nie można powiedzieć że jest to średniowiecze.

ramzes849
23-06-2009, 15:55
?????? plx daj ktos linka

Duch Niespokojny
23-06-2009, 17:22
@up
Do tego trzeba być tutorem.

Takie było kiedyś założenie...
http://www.tibia.com/support/?subtopic=tibiarules&rule=1c
Tibia's setting is a medieval fantasy world.

Ulrikk
23-06-2009, 17:34
Fantasy, czyli może nagle z przyszłości zjawić się w carlin Tadrasel, z strażnicy czasu, i rozdać wszystkim karabiny maszynowe!

Aragorn_of_Soltheim
23-06-2009, 17:45
Dlaczego w tym roku test server jest co najmniej dziwny? W poprzednich przypadkach na forach takich jak tibia.pl dyskusja wręcz wrzała a reszta była zasypywana nowościami i screenami.

W tym roku zamiast nowych itemów są jakieś (śmieszne?) torty, marchewki i inne pożywienie które możemy wykorzystać do obrony lub ataku. Ponad to jedyny potwór który zostanie dodany to w zasadzie Medusa (co panowie z Cip Softu robili pół roku skoro nowego terenu też nie będzie?). Wreszcie dziwne potrawy poprawiające współczynniki, bezużyteczne trainery i quest(?) który sprawia wrażenie nie do rozwiązania. Hmm... może o czymś nie wiem ale to wszystko wygląda naprawdę dziwnie...

CytrynowySorbet
23-06-2009, 19:16
@up: Bo nie ma nowych terenów? (miasta)

Aragorn Brogre
23-06-2009, 20:57
Czy wy wszyscy (a przynajmniej większość z was) nie rozumiecie, że to jest tylko Test Server? Wszystko może się jeszcze zmienić i większość rzeczy, które jak na razie wydają się dziwne, a wręcz śmieszne... mogą nigdy nie zostać wprowadzone. Czy naprawdę myślicie, że jakieś głupie, kompletnie nie pasujące stwory, lub dziwne grafiki w stylu 'ciasta' jako element EQ, mogą zostać wprowadzone? Według mnie nie, bo uważam, że CipSoft nie jest aż tak głupi (a nawet w ogóle nie jest...) I niech mnie teraz atakują wszystkie trolle marudy, którym przy każdym Update coś nie odpowiada, a później i tak grają 24/7...
Jeśli coś wam nie odpowiada, to nie grajcie wcale, albo na swoich ukochanych OTS'ach. (Nie mówię tu do wszystkich, żeby nie było). Nie mam też zamiaru nikogo obrażać ani wyśmiewać... tylko zastanówcie się... po co marudzić, jęczeć jeśli Update jeszcze nie było i wszystko (podkreślam wszystko) stoi pod wielkim znakiem zapytania? A poza tym... lepiej, żeby Tibia się rozwijała niż stała w miejscu... Rozwój jest zawsze potrzebny, ale i tak pewnie zaraz powiecie, że taki rozwój jest zły. To spytam jaki według was jest dobry? No i mamy odpowiedź! Większość z was twierdzi, że powinna wrócić tibia 7.6 i po prostu z każdym Update powinno się dodawać wyłącznie nowe potworki i tereny do expienia... Jak ktoś gra (lub bot robi to za niego) tylko żeby jego numerek z levelem wzrastał i tylko po to, to naprawdę... powodzenia. Gdyby wprowadzano tylko takie zmiany, to by dopiero była 'nuda' i wielkie jęki na forach... Ale i tak zawsze będzie źle... bo przecież może być lepiej! Czyż nie?

Tak nawiązując do Grand Theft Auto 4... Rockstar Games (producent) od samego początku (po wydaniu gry na konsole) zwodziło graczy tym, iż gra na PC nie wyjdzie. Żale i jęki na forach cały czas... oj jak to źle. Aż tu nagle wyszło na jaw, że gra wyjdzie na PC i cały czas producent robił w konia graczy.

Czy nie sądzicie, że CipSoft może zrobić podobnie? Troszkę wyobraźni i podejścia z dystansem, a ponad wszystko humoru.

ramzes849
23-06-2009, 21:07
mam tutora a nie wiem skad sciagnac tego klienta

Duch Niespokojny
23-06-2009, 21:29
Wszystko jest pewnie wyjaśnione na forum tutorów...

_Samuraj_
23-06-2009, 21:31
#Aragorn
Tak jest zawsze, zejdzie się taka grupa ludzi którzy jęczą jak to było za Tibii 7.6, i że ten update "sux" itp. A później jak to napisałeś siedzą po 24/7...no życie
#Top
Cóż mnie się ten update podoba, zresztą jak każdy bo zawsze coś nowego dodadzą ;]

Ulrikk
23-06-2009, 21:40
mam tutora a nie wiem skad sciagnac tego klienta

Dlaczego takie nieogary mają pozycje tutora?

ramzes849
23-06-2009, 21:44
ale nie moge tego powiedzieć o samej grze . Może dasz mi linka lub jakąs wskazuwkę zebym mogl to sciaganac tylko nie pisz jak tam na gorze ^^^

Mhm
23-06-2009, 22:24
@up

fail? i ty niby masz tutora? o.o

xoz
23-06-2009, 22:32
kocham tutorow za 2,44zl

szczuru_1991
23-06-2009, 22:41
Mam takie pytanie: kiedy będzie ten nowy update?

Duch Niespokojny
23-06-2009, 23:28
http://www.tibia.com/community/?subtopic=polls&page=show&questionaireid=244

Tharion
23-06-2009, 23:45
Według mnie nie, bo uważam, że CipSoft nie jest aż tak głupi (a nawet w ogóle nie jest...)
Jaja sobie robisz?

Aragorn Brogre
24-06-2009, 00:13
Jaja sobie robisz?

Rozwiń swoją jakże mądrą wypowiedź...

Vasudanin
24-06-2009, 00:35
Rozwiń swoją jakże mądrą wypowiedź...

Chodzi o to, że Cipsoft na 100% doda to wszystko, co jest tutaj.

MatKus
24-06-2009, 01:30
Bardzo mi się podoba zakładka "server log", choć przydało by się, żeby tam jeszcze więcej informacji trafiało. Naprawdę można z tego wyciągnąć masę ciekawych informacji. Na przykład takie podsumowanie (http://forum.tibiaspy.com/album.php?albumid=70&pictureid=213). W prawdzie jeszcze nie dokończone, ale i tak takich informacji nawet boty nie podają :)

AnonimowyPowrot
24-06-2009, 09:23
ale nie moge tego powiedzieć o samej grze . Może dasz mi linka lub jakąs wskazuwkę zebym mogl to sciaganac tylko nie pisz jak tam na gorze ^^^

ZABIJ SIĘ! : /

@Up

Podpis miażdży :D

Robert Lublin
24-06-2009, 10:29
OMFG co pół roku update i co pół roku tibia jest coraz to bardziej upodobniona do OTS'ów, jak dla mnie kolejny nie udany update...
szczerze mówiąc po tym update bd chyba już wszystko co można znaleźć na ots, nawet exp jest już zwiększony a nooby nadal mówią ze poziom gry jest zbyt wysoki co bd prowadziło do kolejnych świetnych updatów aż się boje co będzie za rok... xP

pepinho89
24-06-2009, 15:37
OMFG co pół roku update i co pół roku tibia jest coraz to bardziej upodobniona do OTS'ów, jak dla mnie kolejny nie udany update...
szczerze mówiąc po tym update bd chyba już wszystko co można znaleźć na ots, nawet exp jest już zwiększony a nooby nadal mówią ze poziom gry jest zbyt wysoki co bd prowadziło do kolejnych świetnych updatów aż się boje co będzie za rok... xP
Niepodoba sie nie graj!!!!!

Aragorn_of_Soltheim
24-06-2009, 15:46
Witam. Mam pytanie odnośnie questów, czy "Isle of Evil" jest to quest czy tylko jeden z dwóch eventów? Jakie jest wymaganie lvlowe?

Czy ktoś wykonał "Treasure Hunt Quest" lub "Royal Rescue Quest"? Jakie są ewentualne nagrody?

Tharion
24-06-2009, 16:34

Nie gram, a ty nessa biegnij bo ci respa zajmą!

pepinho89
24-06-2009, 18:03
Nie gram, a ty nessa biegnij bo ci respa zajmą!

I po co zaczynasz??? do ciebie to było?nie! nie grasz/nie podoba się/to po chuj to narzekanie??

Ulrikk
24-06-2009, 18:10
Więcej tych pytajników, ok???????????????????????????

Rocket Slayer
24-06-2009, 18:26
nie grasz/nie podoba się/to po chuj to narzekanie??
Bo fajnie jest ponarzekać tam, gdzie wolno :)

ramzes849
24-06-2009, 21:22
Elo wchodze na tutor boards ale tam jest opis problemow i o update nowym a gdzie mam wjesc zeby bylo download klient test server?? plx pomocy

Couranger
24-06-2009, 22:23
@up

Nastepnym razem nie kupuj tutor exam na allegro to nie bedziesz miał takiego problemu ...

ramzes849
24-06-2009, 22:38
Dobra chyba pisze ze nie wiem nie musisz mnie karcić ze chcę wiedzieć skąd wziaść klienta nie rozumiem Cie człowieku cos by sie stalo gdybyś mi odrazu odpowiedział zamiast pisać te smieci i jaki zwiazek ma skad mam tuta jak tam nie bylo pytania zwiazanego "skad wziaśc klienta podczas testa " Moze mi ktoś z czystej zyczliwości wskazac gdzie mam szukac prosze looknac na powyzsza moja wypowiedz ,....

bagsek1992
24-06-2009, 23:00
up
google ;]

GargoinX
24-06-2009, 23:03
A Tobie by coś się stało jakbyś pisał powoli, z kropkami tworząc logiczny ciąg wyrazów, zwany zdaniem? A jeśli samodzielnie zdałeś na tutora to prędzej czy później znajdziesz ten test server.

Vicur
24-06-2009, 23:20
skad bedzie mozna zdobys "?scyzoryk?" ktorym bedzie mozna otwierac paczki z secret service questu?i w jakiej cenie one beda?? co do lowienia mechaniczna wedka na gwozdzie do czego beda te mechaniczne rybki :) ??

Virlan
24-06-2009, 23:44
Rybki są potrzebne w nowym quescie, a scyzorykiem nie otwiera się paczki, tylko scyzoryk JEST w tej paczce.

draco69
25-06-2009, 00:36
No to teraz ja ;p
Ogladam te ss'y i...no wlasnie. Zaczne od wygladu miast - jestem w pełni za przeniesieniem bankow do dp no i samym wystrojem. Ale jedna sprawa mnie martwi - a mianowicie jeden pkt w dp w Carln. Wszyscy zapewne widzieli tego ss'a i wiedza o co kaman.
Kolejna sprawa - czytam ten temat od poczatku i jest grupa osob ktorzy pisza: "Tibia coraz bardziej zaczyna przypominac OTS". No ale co z tego ? Gracie dla przyjemności czy dlatego ze Wasz sasiad ma wiekszy lvl ?
Idac dalej. Dodawane sa nowe itemki. Jak dla mnie to ma jakis cel - najprawdopodobniej zwiekszenie bajerow i kolorystyki - a wiec jestem w pelni za.
Kwestia "wiekszego doswiadczenia z mobow". Komu to przszkadza ? Niech bedzie lepiej. A poza tym roznica "starego" i "nowego" doswiadczenia wg mnie nie bedzie az tak duza.
Nastepna sprawa. Masa rzeczy jest dodawana dla pacc. I tu ,mysle ze co niektorym, wyjasnie o co chodzi:
Cipsoft to firma ktora tworzy gre. Gre tworza wlasciwie ludzie. To ich praca - a wiec trzeba im za to zaplacic. Idac tym logicznym mysleniem - trzeba wziac skads kase na to. A wiec powstalo cos takiego jak platne konto. A dlaczego masa nowosci jest na platnym koncie ? Zeby przyciagnac nowych klientow albo zatrzymac starych. I tak w kolko Macieju. WIEC NIECH NIKT NIE MARUDZI ZE PLATNE MA LEPIEJ BO TAK BEDZIE ZAWSZE !!!!!
I mysle ze na tym koniec - jak cos mi jeszcze wpadnie do głowy to napisze :D

Sorka za ewentualne błedy :)

adrianislaw
25-06-2009, 01:14
Jak dla mnie tekst "tibia co raz bardziej przypomina ots" to najgłupszy tekst jak słyszałem ...

pheon
25-06-2009, 01:22
Jak dla mnie tekst "tibia co raz bardziej przypomina ots" to najgłupszy tekst jak słyszałem ...

No a jak dla mnie to twoj komentarz jest najgłupszy jaki kiedykolwiek czytałem ;]

Bo prawda jest taka, że Tibia rzeczywiście coraz bardziej przypomina ots tylko jedni coś robią w kierunku aby to powstrzymać, inny tylko narzekają, a jeszcze inni się z tym godzą. Tyle...B)

Ganci.
25-06-2009, 07:48
Otsy powstały na podstawie tibii. Jak pierwowzór może coraz bardziej przypominać <Uwaga jełopy bo to dla was będzie trudne słowo> falsyfikat?
Tibia nie może w/w bo tibia się rozwija i raczej trudno żeby w tak długim czasie nie znalazło się coś wspólnego z otsami. (W kwestii jakichś rozwiązań)

Duch Guardi
25-06-2009, 09:30
Witam. Mam pytanie odnośnie questów, czy "Isle of Evil" jest to quest czy tylko jeden z dwóch eventów? Jakie jest wymaganie lvlowe?

Czy ktoś wykonał "Treasure Hunt Quest" lub "Royal Rescue Quest"? Jakie są ewentualne nagrody?

1. The Isle of Evil to zwykły quest (wymagań nie znam).
2. Do wykonania Treasure Hunt Questa potrzeba wylootować stary zwój papieru ze zwykłych piratów podczas najazdu na LB (nie wiem czy wykonano).
3. Royal Rescue - wymagania 50 lvl i dostęp do Beregaru pod Fenrock nagroda Dwarven Legs.

Robert Lublin
25-06-2009, 10:12

nie gram a jak już sporadycznie, ale idioto to jest forum i każdy ma prawo wyrazić w tym dziale co sądzi o nowym update a twoja wypowiedź akurat za dużo nie wnosi bo każdy baran to wie że jeżeli jakaś gra mu się nie podoba to nie gra jednak ja lubie czasem pograć w tibie tylko nie podobają mi się niektóre elemety tej gry które zostały wprowadzone w różnych update'ach, no cóż a jeśli mi się coś nie podoba i mam jakieś konkretne argumenty to mówię o tym, a przykładowo jeśli podobają Ci się nowe potwory typu "Hod Dog" czy też "Vampire pig" lub nowy set to się ciesze, widzę przez to ze przez takich ludzi jak ty powstają pomysły na robienie przez CIPy takich oryginalnych rzeczy... wiec jeśli piszesz coś do mnie proszę Cie następnym razem napisz coś bardziej inteligentnego.

Aragorn_of_Soltheim
25-06-2009, 11:10
1. The Isle of Evil to zwykły quest (wymagań nie znam).
2. Do wykonania Treasure Hunt Questa potrzeba wylootować stary zwój papieru ze zwykłych piratów podczas najazdu na LB (nie wiem czy wykonano).
3. Royal Rescue - wymagania 50 lvl i dostęp do Beregaru pod Fenrock nagroda Dwarven Legs.

Dzięki za informacje. Mam jeszcze pytanie odnośnie nowych cen NPC, czy ustalono już jakie itemy dodadzą i jaka będzie ich cena? Co z nowymi plecakami, co do crown backpack wiadomo że będzie dostępny po wykonaniu Explorer Society Questa, a co z pozostałymi dwoma? W teaserze napisane było że trzeba mieć trochę szczęścia...

Vicur
25-06-2009, 12:28
Demon BP bedzie mozna wylotowac z Demona... a co do tego drugiego tez mnie ciekawi z czego bedzie lecial.... ja bym stwial na wrl :)

zielony-lp
25-06-2009, 12:40
prawda jest taka że narzekają głównie ci , co pamiętają jaka stara tibia byłą fajna :) a tych jest bardzo wielu... mówię tu o graczach którzy grali 3 lata temu i dawniej ~~ sam grałem pierwszy raz 5-6 lat temu , i zauważam zmiany (większość na gorsze) które w tej grze zachodzą , i pomimo tego ze już nie gram , śledzę i patrze jak bardzo można te gre jeszcze spier*olic , bo sam takich głupich pomysłów nie mam , albo nie sądziłem ze cos tak idiotycznego (trein monki~~) można by było dodać do rl tibii :)a tibia jest jaka będzie i tego nei cofnie nikt , a już na pewno nie uda sie nikomu odwlec od jakiegoś update Cipsoftu , bo tego jeszcze nigdy nie widziałem B) tzn żeby narzekania cos zmieniły...

Luis Drax
25-06-2009, 13:00
juz niedlugo bedziemy mieli teleporty z depo na expowiska :)

Ganci.
25-06-2009, 13:15
@ up

Taa a jak się kupi pacca to się dostaje gratis passy do twojego konta na redtube.com...

Co do otsów to niektóre są dobre, równie dobre a nawet lepsze (na krótką mete) niż rl Tibia. Np Hodb - ots w realiach dragon balla.

tibia_player91
25-06-2009, 13:45
Niech ktoś poprosi GM-a (lub iść czekać) na TS-ie o The Horned Foxa i nagrał filmik lub screeny porobił aby zobaczyć jak zmienili zachowanie czy są silniejsze.. itp.

Luis Drax
25-06-2009, 14:06
@ up

Taa a jak się kupi pacca to się dostaje gratis passy do twojego konta na redtube.com...

Co do otsów to niektóre są dobre, równie dobre a nawet lepsze (na krótką mete) niż rl Tibia. Np Hodb - ots w realiach dragon balla.

ale smieszne...

zielony-lp
25-06-2009, 14:39
ale smieszne...

HAHAHA.

Otsy są dobre , a ze to otsy a nie rl tibia nie znaczy ze są noobowskie ;) fakt są one do ćwiczenia PVP , nie do expienia itpe~~ ale są dobre bo potem ludzie mają 0 pvp , o wojnach nie wspomnę gdzie 50 % to mięso armatnie dające follow na lidera , i nie mające żadnych runek przy sobie oprócz destroy fieldów.

Sinteria - to był ots :p gralo duzo osob które w RL tibii są komanderami na wojnach :)

Luis Drax
25-06-2009, 14:42
I zamiast rozmawiać o nowym update to zleciały się dzieci otsa i się wymądrzają.

Ganci.
25-06-2009, 16:52
I zamiast rozmawiać o nowym update to zleciały się dzieci otsa i się wymądrzają.

Raczej zlecieli się wkur***** ludzie którzy sprzeciwiają się porównywaniu tibii do otsów. To że niektórzy lubią/nie lubią/są obojętni wobec otsów to chyba naturalne.

@OT

Demon backpack będzie dobrym pretekstem żeby się przejść na demce z ekipą.

@ Źle widać bo w życiu nie grałem na podkarpackim. ;]
Nie gram na żadnych "sławnych" OTsach.

Luis Drax
25-06-2009, 17:02
@up

podkarpacki nie? widac

pheon
25-06-2009, 20:22

no wlasnie co ty tu jeszcze robisz?

danio_155
25-06-2009, 22:11
skad bedzie mozna zdobys "?scyzoryk?" ktorym bedzie mozna otwierac paczki z secret service questu?i w jakiej cenie one beda?? co do lowienia mechaniczna wedka na gwozdzie do czego beda te mechaniczne rybki :) ??

Scyzoryk? Będzie służyć jako Rope, Shovel, Machate i Pick

Atrybuty: Zastępuje linę, łopatę, kilof i maczetę.
Waga: 3.00 oz.
Opis: Znajduje się w tajemniczym pakunku. Jego kolor zależy od organizacji dla której wykonaliśmy zadanie. Czerwone narzędzie można dostać od AVIN.
Wypada z: Ten przedmiot nie wypada z żadnego potwora.
Wartość: ? gp.

Wiadomość z tibia-wiki.net

Pirate Cutthroats
25-06-2009, 22:45
@up

No to ponad 100 capa do przodu :D

Aragorn Brogre
25-06-2009, 23:35
Najlepsze jest to, że marudzą przede wszystkim Ci, którzy - pamiętają starą tibię i są pro elo! bo grali tam i tylko oni wiedzą co dobre! - lub Ci, którzy grają na OTS'ach...

Bardzo często macie po prostu gdzieś zdanie innych... tych którym się teraz podoba, no bo przecież to wy wiecie lepiej i tylko wasze samolubne zdanie się liczy!

Większość z nich 'podobno' nie gra na real Tibii, ale i tak maja najwięcej do powiedzenia i najwięcej do marudzenia.
: P

Nie mam nic do osób, które grały na tibii ok. 7.6 i ją chwalą. Sam grałem jeszcze na 7.6 ale mi bardziej odpowiada dzisiejsza tibia, bo lubię rozwój i tam jak dla mnie było po prostu nudno. I to jest tylko moje zdanie. Większości z was wtedy się podobało i okay! Nic do tego nie mam, bo każdy lubi co innego. Chodzi po prostu o to, że narzekanie jak kiedyś było super, a teraz jest źle, nic nie da. Rozumiem jeszcze jak ktoś grał wtedy i teraz, to można raz czy dwa stwierdzić, że wtedy (jego zdaniem) było lepiej. Ale jeśli ktoś spamuje o tym co drugi post (najlepsi są Ci, którzy niby nie grają, ale mają najwięcej do powiedzenia), no to ja nie rozumiem. Gdzieś na tym forum ktoś kiedyś porównał to do komunizmu... Jak dla mnie jest to świetny przykład! Załóżmy taki sobie emeryt... w czasach PRL żyło mu się dobrze... Nadeszły nowe czasy i nasz emeryt stwierdza, że dla niego, kiedyś było lepiej. Nic z tym nie robi, pogodził się z tym i okay. Jednak jest jeszcze drugi emeryt, który się z tym nie pogodził i codziennie wychodzi na ulice i przed własnym blokiem krzyczy "Powrót komunie! Precz z demokracją!" Nikt nic sobie z tego nie robi, a nasz emeryt wychodzi na głupka. Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby zrobił to parę razy, a nie wychodził codziennie wykrzykiwał to samo bez celu... Właśnie tak większość z was się zachowuje! Paplacie bezsensu to samo w kółko, żeby tylko pomarudzić. Inny przykład np. z denominacją złotówki. Ogólnie na pewno wyszło na dobre, bo kto chciałby nadal płacić za chleb 1000zł... Ale są też niektórzy, przyzwyczajeni do dawnych nominałów i dla nich lepiej było kiedyś.

Można by tak wymieniać przykładów bez końca, ale do czego zmierzam.

Chodzi o to, że można być zwolennikiem tibii 7.6 itp. Ale, że tak powiem, większości czytających to forum, nic nie obchodzi, że np. taki Krzysiek A. jest wielkim zwolennikiem tibii 7.6 i pisze o tym w co drugim poście. Jesteście zwolennikami to zostawcie to dla własnej wiadomości i już. A jak już chcecie coś zmienić lub z czymś się nie zgadzacie, to zapraszam na forum tibia.com i tam się proszę udzielać na temat zmian ale w sensowny sposób a nie jak tu.

Świat się zmienia, ludzie się zmieniają... tibia się zmienia. Do wszystkiego można przywyknąć i nie wszystko można zmienić. A jeśli coś nam nie pasuje, to spróbować w sensowny sposób temu zaradzić.

Czy jeśli wasza żona/mąż za kilkadziesiąt lat się zestarzeje i nie będzie już tak 'super' jak kiedyś, to czy będziecie wszędzie jęczeć, jak kiedyś było fajnie a teraz jest do kitu, czy kopniecie się w dupę i zaakceptujecie stan rzeczy takim jaki jest?

Pirate Cutthroats
26-06-2009, 00:09
Świat się zmienia, ludzie się zmieniają... tibia się zmienia. Do wszystkiego można przywyknąć i nie wszystko można zmienić. A jeśli coś nam nie pasuje, to spróbować w sensowny sposób temu zaradzić.

Ale Żywiec się nigdy nie zmienia :)

J0hny
26-06-2009, 00:10
@Aragorn Brogre
wzruszyłem się ;(

a tak na poważnie to, owszem masz rację, tylko po co się tym przejmować :)

@T
wiadomo czy coś więcej wartościowego leci z Meduski czy tylko shield i ammy ? ;>

Ufocznik
26-06-2009, 00:56
Jeśli jest to forum, na którym panuje wolność słowa, a temat nazywa sie "Test Server 2009 - komentarze" to każdy ma prawo napisać swoje zdanie nt. nadchodzącego updatu, lub samego tsa. I to niezależnie od tego, czy gra/nie gra w tibię, czy zmiany mu się podobają/nie podobają, czy wolał starą/nową tibię, a to czy ty to wyrażanie swojej opinii nazwiesz marudzeniem albo narzekaniem nie ma tu żadnego znaczenia. Jeśli uważasz, że pisanie o czymś negatywnie w sytuacji gdy nie da się tego zmienić jest pozbawione jakiegokolwiek sensu - to twoim zdaniem temat powinien zawierać x stron postów w stylu "o ale supcio i słitaśnie, nie mogem siem doczekać apdejta, bo bende mugl potrenic na tych trejnerach xDxD iksde"?

Kerizto
26-06-2009, 01:16
Jeśli jest to forum, na którym panuje wolność słowa, a temat nazywa sie "Test Server 2009 - komentarze" to każdy ma prawo napisać swoje zdanie nt. nadchodzącego updatu, lub samego tsa. I to niezależnie od tego, czy gra/nie gra w tibię, czy zmiany mu się podobają/nie podobają, czy wolał starą/nową tibię, a to czy ty to wyrażanie swojej opinii nazwiesz marudzeniem albo narzekaniem nie ma tu żadnego znaczenia. Jeśli uważasz, że pisanie o czymś negatywnie w sytuacji gdy nie da się tego zmienić jest pozbawione jakiegokolwiek sensu - to twoim zdaniem temat powinien zawierać x stron postów w stylu "o ale supcio i słitaśnie, nie mogem siem doczekać apdejta, bo bende mugl potrenic na tych trejnerach xDxD iksde"?

Po ostatnim zdaniu leze hehehehe :D
@Topic
Ludzie nie płaczcie pomyslcie rozsadnie i w czasie terazniejszym podam lekkostrawny przyklad tibi 7.5 (wasza ulubiona): LP huncący Dragi w Venore bo nie ma frostow, no ok jeszcze demce zostaja ale ile jest teraz 200,300,400+ leveli...

Rekin Master
26-06-2009, 09:11
Po ostatnim zdaniu leze hehehehe :D
@Topic
Ludzie nie płaczcie pomyslcie rozsadnie i w czasie terazniejszym podam lekkostrawny przyklad tibi 7.5 (wasza ulubiona): LP huncący Dragi w Venore bo nie ma frostow, no ok jeszcze demce zostaja ale ile jest teraz 200,300,400+ leveli...

Mistrzu mój! Bądź mym intelektualnym mentorem! Mistrzu perswazji!
Jednym, niezwykle wartościowym i o nienagannej składni zdaniem, przekonałeś mnie! Tibia 7.4 (na której zaczynałem) była chujowa, bo moim 400lvl-em mogłem tylko demony huncić : / Inni pewnie też podzielają moje, wyrobione przez Ciebie oczywiście, zdanie : )

@Topic
IMO zmiany na plus. Motyw z questem polegającym na zapalaniu pochodni przezajebisty.

Ameriov
26-06-2009, 11:21
10:00 You see Fortinbrae Ferumbras (Level 400). She is a sorcerer.

Character Information
Name: Fortinbrae Ferumbras
Sex: female
Profession: None
Level: 1
World: Antica
Residence: Rookgaard
Last login: never logged in
Account Status: Premium Account

Zgadnijcie o co chodzi... ;)

Vicur
26-06-2009, 12:38
co tu zgadywac... chodzi o ferumbrasa ktory kiedys byl sterowany przez czlowieka

Miuek
26-06-2009, 13:16
Wg. ''legendy'' Fortinbrae to córka Ferumbrasa...

Vicur
27-06-2009, 13:32
Zgadnijcie o co chodzi... ;)

to moze wkoncu sie dowiemy o co chodzi :D ??

CytrynowySorbet
27-06-2009, 13:43
Może będzie nowy boss :o

rentonB
27-06-2009, 23:14
Scyzoryk? Będzie służyć jako Rope, Shovel, Machate i Pick

Atrybuty: Zastępuje linę, łopatę, kilof i maczetę.
Waga: 3.00 oz.
Opis: Znajduje się w tajemniczym pakunku. Jego kolor zależy od organizacji dla której wykonaliśmy zadanie. Czerwone narzędzie można dostać od AVIN.
Wypada z: Ten przedmiot nie wypada z żadnego potwora.
Wartość: ? gp.

Wiadomość z tibia-wiki.net

Gra fantasy ok, ale zeby kopac dziury scyzorkiem, rozbijac skaly albo tnac krzaki :D

Luis Drax
27-06-2009, 23:31
a wspinałeś się kiedyś scyzorykiem ?

teraz wszyscy będziemy hardkorami xD

Macko121
27-06-2009, 23:43
Blessed Steak - Regeneruje całą manę.
Rotworm Stew - Regeneruje całe nasze życie.
Jeśli te przedmioty będą normalnie dostępne w sklepie to ten uptade będzie czarnym dniem tibii -.-

"[...]Już w sierpniu jakikolwiek gracz będzie miał szansę zostać asystentem samego Jeana Pierre’a, który jest prawdziwym kucharzem. Jeśli udowodnisz swoją wartość, Szef kuchni podzieli się z Tobą swoimi kucharskimi sekretami. Tworzy on dania, o których nigdy Ci się nie śniło. Spożywanie niektórych z nich może wywołać różne skutki uboczne. Są one tak niesamowite, że można je przygotować samodzielnie tylko raz w roku, ale tylko pod warunkiem, że pomyślnie ukończysz swój staż.[...]"

Raz w roku to nie tak dużo.

@edit
OMG odpowiedziałem na post z 11 strony. Bardzo wszystkich przepraszam :(.

Makuki
28-06-2009, 03:49
Ja mam pytanie co do ślubów, czy FACC ma możliwość wzięcia go czy tylko PACC?

Morra's
28-06-2009, 08:37
Może ktoś zobaczyć czy Rashid albo Blue,Green djin skupują nowe items?

GargoinX
28-06-2009, 11:13
Ja mam pytanie co do ślubów, czy FACC ma możliwość wzięcia go czy tylko PACC?

Ślub może wziąć zarówno PACC jak i FACC.

Premiann
28-06-2009, 12:50
W tej misji żeby zabić 3000 piratów chodzi oto, aby zabić 3000 byle jakich piratów czy 3000 każdego rodzaju??

Krwiopalczasty
28-06-2009, 13:16
mam takie dwa pytania odnosnie tego questa z hunceniem

1. czy moge huncic naraz np 300 Ice Golems i 500 Giant Spiders?? czy musze najpierw wziąć 300 golemow a jak skoncze to dopiero Gs??

2. tam rodzaje potworow do hunta sa podzielone na 3 przedzialy lvl i mozna brac tylko ze swojego przedzialu czy moge np huncic Crocodiles albo tarantule??

Rocket Slayer
28-06-2009, 15:29
@up

Tak. Będziesz mieć wyświetlone ile zabiłeś GSów i golemów. Możesz huncić naraz. Licznik to licznik.

2 x up
W tej misji żeby zabić 3000 piratów chodzi oto, aby zabić 3000 byle jakich piratów czy 3000 każdego rodzaju??
Skoro nie napisano jakich, to znaczy, że każdego rodzaju, byle by łącznie ich było 5000.

Kojotes
28-06-2009, 17:54
@Up

3000 piratów w sumie, wszystkich rodzajów.
Tak samo jak 5000 minosów, dowolnego rodzaju.

Premiann
28-06-2009, 19:16
3000 piratów w sumie, wszystkich rodzajów.
Tak samo jak 5000 minosów, dowolnego rodzaju.

Dzięki, a za zabicie 5000 minosów to nagrodą jest The Horned Fox? :p

sir rafski
28-06-2009, 19:17
@up
Nagroda to legion helmet

@topic
Dla mnie ten update to jeszcze wieksza porazka niz ostatnie ....

Rocket Slayer
28-06-2009, 19:34
Dzięki, a za zabicie 5000 minosów to nagrodą jest The Horned Fox? :p
Exp albo złoto lub obydwa.

Luis Drax
28-06-2009, 21:35
Prawda jest taka że płaczą tylko boty z bossów i skillory które kupiły boss item po 1kk h3h3h3

Makuki
28-06-2009, 21:48
Więc jak to jest? Mogę teraz wziąć misję zabicia minotaurów i będę mógł zabić The Horned Fox?

Ameriov
28-06-2009, 22:01
@up
Rotfl zanim pisałem posta było inne pytanie.

Córka Feru- Cipsoft zaczyna bawić się z powrotem w RPG.
Nie zam szczegółów, wiem, że raz gracze musieli zabić ją przed jakimś questem bo się stawiała... Ale najlepiej gdyby wypowiedział się na ten temat ktoś, kto tam był i wie czy to była zabawa, czy może na powrót Cipsoft kieruje jakimś potworem...

poreda
28-06-2009, 22:17
Prawda jest taka że płaczą tylko boty z bossów i skillory które kupiły boss item po 1kk h3h3h3

Albo dzieci ktore maja 10 level i bossy ich nie dotycza :(

Krwiopalczasty
28-06-2009, 23:39
na tibia.wiki pisze

* If you have a character below level 40 you can choose between killing:
o 300 Crocodiles. In addition to be able to kill The Snapper you get 800 experience points.
o 300 Tarantulas. In addition to be able to kill Hide you get some experience points.
o 150 Carniphilas. Reward is 1500 experience points.
o 200 Stone Golems. Reward is unknown so far.
o 300 Mammoths. In addition to be able to kill The Bloodtusk you get some experience points.

* If you have a character greater than 40 you can choose between killing:
o 300 Ice Golems. In addition to be able to kill Shardhead you get some experience points.
o Between 300 Quara Scouts or 300 Quaras underwater. Reward is unknown so far.
o Between 70 Earth Elementals, 70 Energy Elementals, 70 Fire Elementals, 70 Water Elementals. The reward is 10000 exp.
o 200 Mutated Rats. The reward is unknown so far.
o 500 Giant Spiders. The reward is unknown so far.

* If you have a character greater than 90 you can choose between killing:
o 2000 Hydras. The reward is unknown so far.
o 2000 Sea Serpents. The reward is unknown so far.
o 2000 Behemoths. The reward is unknown so far.
o 1500 Serpent Spawns. The reward is unknown so far.

i np jesli mam postac na 95 lvl to moge jednoczesnie huncic mamuty, Gs i behemoty ?? czy moze jezeli mam 95 to moge wybrac tylko miedzy hydrami serpentami i behemotami ??

Vicur
28-06-2009, 23:50
Córka Feru- Cipsoft zaczyna bawić się z powrotem w RPG.
Nie zam szczegółów, wiem, że raz gracze musieli zabić ją przed jakimś questem bo się stawiała... Ale najlepiej gdyby wypowiedział się na ten temat ktoś, kto tam był i wie czy to była zabawa, czy może na powrót Cipsoft kieruje jakimś potworem...
jak bedzie z lotem?? wezmie jakies rarki na siebie i bez aola/bless?:baby:
i ciekawe co ze swiatami non pvp :D ?? tam corka feru nie bedzie wystepowac :) ??
Przepraszam za bledy ortograficzne

Brtek00
29-06-2009, 08:02
up@ a czemu ma nie wystepowac ? beda ja zaliczac do potwora najprawdopodobniej :d

Morra's
29-06-2009, 09:17
* If you have character below level 40 talk to Budrik after completing To Outfox a Fox Quest. The mission is to kill 5000 Minotaurs (Minotaur or Minotaur Guard or Minotaur Mage or Minotaur Archer). Reward is you have one chance to kill The Horned Fox.

:( KOniec itemkow za 1 kk ;/

bagsek1992
29-06-2009, 09:46
z jednej strony jest to dobre bo niektórym szkoda kasy na outy a tak będą one bardzo tanie ;d
ale z drugiej szkoda tych którzy dużo kasy na outy wydali ;p
Mi to się podoba xD

rentonB
29-06-2009, 10:09
up@ a czemu ma nie wystepowac ? beda ja zaliczac do potwora najprawdopodobniej :d

Jesli to bedzie 400 lvl to zabicie go bedzie bardzo proste

Sakan
29-06-2009, 11:11
Jesli to bedzie 400 lvl to zabicie go bedzie bardzo proste

Taa, 400 lvl który zamiast Fire Elementali summonuje Demony, ee tam luzik do zabicia...

Robin
29-06-2009, 11:17
Mam pytanie... Czy mogę odzyskać paczkę z Secret Service jeśli ją wcześniej zgubiłem/wyrzuciłem/straciłem?

Sm0Kq
29-06-2009, 11:23
wg mnei bedzie troche inaczej niz to teraz wyglada poniewaz np co to jest zabic 5k mino niby to jest dosc sporo ale posiedzi sobie typek dzien moze dwa i juz ma nose ringa a fox do zabicia nie jest taki trudny wiec nie bedzie to musial byc zbyt duzego lvl, co za tym idzie nose ring bedzie tani lepiej by bylo zeby zabic przykladowo 20k tych minosow, poniewaz wartosc nie spadla by tak drastycznie.

Wiele dzisiejszych drogich addonow ( nie liczac tych do ktorych trzeba bedzie np 100 silkow do pierwszego addonu zeby potem zrobic 2 addon tak jak jest to w przypadku asska) bedzie mozna zobaczyc prawie u kazdego.

jak teraz nbki sie ciesza ze beda mieli rare drogi addonek (ktory teraz bedzie tak trudno zrobic jak teraz np citizena) - to jest podobne rozumowanie do takiego "zrobcie zeby very rare lecialo czesto to bedzie fajnie" (paradoks.. co z tego ze by z co 10 demona lecialo mpa ktore jest warte teraz 300k, a po takiej zmainie bylo by warte np80 jak nie mniej)

Vicur
29-06-2009, 13:19

Jak wystepowal feru to nie mieli problemu bo nie bylo swiatow non pvp..

ciekawe jak bedzie z atakami cipsoft sam bedzie wybieral kiedy co atakuje :D ?

Mam pytanie... Czy mogę odzyskać paczkę z Secret Service jeśli ją wcześniej zgubiłem/wyrzuciłem/straciłem?

tak jakbys chcial odzyskac sova,sca,d arm or teedy bear z anihilatora bo zgubiles :)

AnonimowyPowrot
29-06-2009, 15:14
wg mnei bedzie troche inaczej niz to teraz wyglada poniewaz np co to jest zabic 5k mino niby to jest dosc sporo ale posiedzi sobie typek dzien moze dwa i juz ma nose ringa a fox do zabicia nie jest taki trudny wiec nie bedzie to musial byc zbyt duzego lvl, co za tym idzie nose ring bedzie tani lepiej by bylo zeby zabic przykladowo 20k tych minosow, poniewaz wartosc nie spadla by tak drastycznie.

Wiele dzisiejszych drogich addonow ( nie liczac tych do ktorych trzeba bedzie np 100 silkow do pierwszego addonu zeby potem zrobic 2 addon tak jak jest to w przypadku asska) bedzie mozna zobaczyc prawie u kazdego.

jak teraz nbki sie ciesza ze beda mieli rare drogi addonek (ktory teraz bedzie tak trudno zrobic jak teraz np citizena) - to jest podobne rozumowanie do takiego "zrobcie zeby very rare lecialo czesto to bedzie fajnie" (paradoks.. co z tego ze by z co 10 demona lecialo mpa ktore jest warte teraz 300k, a po takiej zmainie bylo by warte np80 jak nie mniej)

Istnieje limit, przez który zabicie The Horned Fox'a jest możliwe tylko PRZED przekroczeniem 40-ego poziomu. Nikt nie zabija tylko zwykłych minotaurów, a także archery i guardy.
FACC
5000 x 50 = 250000 expa
PACC
5000 x 75 = 375000 expa

Czyli taki sobie gostek, który wyrusza do Mint zdobywa przez ten czas około 400k punktów doświadczenia (a to i tak BARDZO zaniżona wartość, bo w praktyce wynościć to będzie około 600k).

917800 - przy takiej ilości awansujemy na 40 poziom.

Co z tego wynika? Quest jest dostępny tylko dla ludzi przed 30 lvl'em w PRAKTYCE! Raczej żadna postać (bo będą maniacy tworzący nowe postacie, głównie boterzy) nie zabije bossa dwukrotnie. Warto zauważyć, jak oblegane będą miejsca pobytu minotaurów...

Cena spadnie, ale nie tak jak wam się wydaje :D

@Edit

Specjalnie, jako odpowiedź na twój przykład...

20000 x 50 (FACC) = 1000000

917800 (40 lvl) - 1000000 = -82200

-82200 - 4200 (Rookgaard) = -86400

To prawie 20 lvli, więc powodzenia.

Musielibyśmy umyślnie ginąć wielokrotnie aby wykonać tę misję, a do tego nie zabijać innych potwórów niż minotaury :cup:

Krwiopalczasty
29-06-2009, 15:33
@up
a nie pomyślałeś ze to chodzi oto żeby wziąć misje PRZED 40 lvl a nie ze wykonasz ja DO 40 lvl( np bierzesz na 39 lvl a wykonujesz do 99lvl)

@Ponawiam swoje pytanie z poprzedniej strony

na tibia.wiki pisze

* If you have a character below level 40 you can choose between killing:
o 300 Crocodiles. In addition to be able to kill The Snapper you get 800 experience points.
o 300 Tarantulas. In addition to be able to kill Hide you get some experience points.
o 150 Carniphilas. Reward is 1500 experience points.
o 200 Stone Golems. Reward is unknown so far.
o 300 Mammoths. In addition to be able to kill The Bloodtusk you get some experience points.

* If you have a character greater than 40 you can choose between killing:
o 300 Ice Golems. In addition to be able to kill Shardhead you get some experience points.
o Between 300 Quara Scouts or 300 Quaras underwater. Reward is unknown so far.
o Between 70 Earth Elementals, 70 Energy Elementals, 70 Fire Elementals, 70 Water Elementals. The reward is 10000 exp.
o 200 Mutated Rats. The reward is unknown so far.
o 500 Giant Spiders. The reward is unknown so far.

* If you have a character greater than 90 you can choose between killing:
o 2000 Hydras. The reward is unknown so far.
o 2000 Sea Serpents. The reward is unknown so far.
o 2000 Behemoths. The reward is unknown so far.
o 1500 Serpent Spawns. The reward is unknown so far.

i np jesli mam postac na 95 lvl to moge jednoczesnie huncic mamuty, Gs i behemoty ?? czy moze jezeli mam 95 to moge wybrac tylko miedzy hydrami serpentami i behemotami ??

Zamne
29-06-2009, 16:27
a wie ktos co sie stalo z general mariusem? bedzie sie respil tak jak wczesniej czy zniknie?

Duch Guardi
29-06-2009, 18:27
18:03 We will soon shut down the Testservers. Thank you all for helping us in the preparation and the testing of the summer update.
Dziękujemy.

Update już jutro.

Ganci.
29-06-2009, 18:32
Obstawiam że w środę ale thx za info. \o\

Mam pozytywne odczucia względem update'u, jak zwykle. Dopóki nie okaże się że coś jest do duszy to trzeba patrzeć optymistycznie.

Ameriov
29-06-2009, 19:58
Update jutro? Shadows of Yalahar zabugowany, Rookgaard w bugach a ten wyskakuje, że jutro up.
Gratz człowieku!

Rocket Slayer
29-06-2009, 20:30
Update jutro? Shadows of Yalahar zabugowany, Rookgaard w bugach a ten wyskakuje, że jutro up.
Gratz człowieku!
Masz czas to opisz jakieś ;D

Ameriov
29-06-2009, 22:03
Rookgaard ma niepoprawione 2 bugi przy oracle i 3 w różnych miejscach, Shadows of Yalahar nie jest do końca naprawiony, choć podobno udało im się uporać z lightbringerem poprzez wyłączenie reset floora, przy pvp system nadal są drobne bugi z atakowaniem- chyba nie muszę wymieniać więcej.

To, że Cipsoft wyłączył TS oznacza, że nie otrzymywał już wielu reportów, a nie, że już się z nimi uporał... Muszą to jeszcze naprawić + sami przetestować.

Gelt
29-06-2009, 23:14
Czy ktoś może zorganizować dokładny opis własny Leviathan’s Amulet? Bo oprócz tego, że jest dla 80+powinien mieć dodatkowy opis. Jak pozostałe 2 amulety.

R@g3
29-06-2009, 23:15
Rookgaard ma niepoprawione 2 bugi przy oracle i 3 w różnych miejscach, Shadows of Yalahar nie jest do końca naprawiony, choć podobno udało im się uporać z lightbringerem poprzez wyłączenie reset floora, przy pvp system nadal są drobne bugi z atakowaniem- chyba nie muszę wymieniać więcej.

To, że Cipsoft wyłączył TS oznacza, że nie otrzymywał już wielu reportów, a nie, że już się z nimi uporał... Muszą to jeszcze naprawić + sami przetestować.

Dobrze koleś kombinuje ;]

Brtek00
29-06-2009, 23:26
Ja stawiam ze update albo środa albo Piątek

@down nikt nie wspominal dzieki za info o.0

Ameriov
30-06-2009, 01:37
Czy ktoś już wspominał o genialnym pomyśle Cipów, w którym to dodali GS silk do loota Crystal Spiderów?

Sir Luk Lagger
30-06-2009, 08:22
to nie Cipsoft wymyslil, tylko gracze ...

Xeld
30-06-2009, 08:34
A jeszcze jeśli chodzi o misje zabicie 5k mino to jeszcze nie wiadomo czy zmierzamy sie wtedy z foxem , na test serwerze zarazie nikt nie ubił 5k mino ( ten quest jest do 40 lvl ) wiec nie wiadomo xdd

DzymekofFurora
30-06-2009, 08:43
To w całości nie są pomysł Cipsoftu, jak ktoś tam już wyżej wspomniał. Rzućcie okiem na Proposal board - tam wiele graczy wyraża swoje opinie, sugestie jak Tibia ich względem powinna wyglądać. Jeśli pomysł jest dobry, dużo graczy poprze autora danego tematu, to CM Mirade się tym zainteresuje, i wciepnie pomysł do jakichś kategorii ;) Czytałem temat o warunkach pogodowych w Tibii, z podpisem Mirade xd. Ciekawe...

tibia_player91
30-06-2009, 08:57
Nom i Zubilewicz będzie ci dzień wcześniej pogode w Tibii zapowiadał na TVN-ie

ruszka
30-06-2009, 09:02
@up
hahaah own3d ^^ No i dobrze że GSS do crystal spiderów. to też są pająki...

Sm0Kq
30-06-2009, 13:20
@up
No i dobrze że GSS do crystal spiderów. to też są pająki...

A w przyszlosci bedzie to pewnie inny rodzaj silka dojakiegos nowego outfitu :P

Musza zrobic cos zeby oplacalo sie wszystkie potwory huncic.

a to zmierza w calkiem inna strone:

Ghoul - mniej złota
Goblin - mniejsza szansa na kamienie w loocie
Chakoya - gorszy loot, nieco zwiększona siła.
Rotworm - mniej złota
to jest troche przesada poniewaz te potwory byly dobre dla low lvl , itp.
Np na Chakoya w tej chwili tylko boty puszczaja bo nie chcialo by sie nikomu bic tego normalnie a po up tam nikt nie bedzie przychodzic , to nie lepiej by bylo tak zmienic tego potworka by byl "zbalansowany" tak aby chcialo sie ludziom recznie huncic go. Poniewaz obnizajac ten loot CipSoft chce zaprzestac bocenie na tych potworkach.

Ameriov
30-06-2009, 13:44
@wiele osób up

Tak wiem, że to była propozycja graczy. Tak czy siak jest to sieć GIANT SPIDERA a nie CRYSTAL.
Powinni zmienić nazwę przed dodaniem tego do loota obu pająków...

Kojotes
30-06-2009, 14:01
@wiele osób up

Tak wiem, że to była propozycja graczy. Tak czy siak jest to sieć GIANT SPIDERA a nie CRYSTAL.
Powinni zmienić nazwę przed dodaniem tego do loota obu pająków...

Przecież to zrobią: Spider Silk.

Luis Drax
30-06-2009, 14:29
jak by nie patrzec crystal spider wcale nie jest maly czyli tez by moglo byc giant ;]

Alden
30-06-2009, 15:34
@up
Epic Fail koleś -.- BUAHAHAHA

Tutaj chodzi o to, żeby z Crystal Spider jak i z Giant Spidera wypadały GSS. Dlatego muszą zmienić nazwę na Spider Silk, bo tak to byłoby nielogiczne, aby z Crystal Spidera wypadał GSS

Tony_Gdansk
30-06-2009, 16:16
Tomorrow, this year's summer update will be launched. Therefore, all game servers and the website will be offline for approximately 5 hours, starting at 13:00 CEST.

Premiann
30-06-2009, 16:20
Znakomicie że (giant) spider silki będą lecieć z crystal spidera.

Tomorrow, this year's summer update will be launched. Therefore, all game servers and the website will be offline for approximately 5 hours, starting at 13:00 CEST.

No to ładnie :D
Jutro uaktywniam pacca i zabieram się za questy B)
I przy okazji zgadłem date update w sondzie na tibia.com :)

Powodzenia!!

Virlan
30-06-2009, 17:05
Good, good... Całkiem fajnie, że update już jutro. btw. też zgadłem datę:p

Ganci.
30-06-2009, 17:16
A nie mówiłem? <3

Zamne
30-06-2009, 17:21
@upX3
ja myslalem ze im sie cos spieprzylo i moga nie wrzucic upa tydzien po 6 teaserze, dlatego byly rozne daty, a tu chuj, po prostu nie mieli pomyslu na ankiete :baby::baby::baby::baby: :baby::baby::baby::baby::baby::baby: :baby::baby::baby::baby:

MareZko
30-06-2009, 17:24

Ooo, men kocham Cie za to. Mi ten update przypada do gustu baaaardzo! Wkoncu te wyzwania typu " Zabij 5000 minosow " sa genialne :>. Ahh :> Jest dobrze, bo botow nie ma. Sam przestalem grac bo jak widzialem 90 knight'a ktory boci mi na DC lub na OF to mnie ******a brała : /. Oczywiscie zgadzam sie z Luisem ;)

Sharell
30-06-2009, 18:13
Good, good... Całkiem fajnie, że update już jutro. btw. też zgadłem datę:p

daj ten link do tej ankiety bo ni jestem pewien czy dobrze zagłosowałem ;p

bagsek1992
30-06-2009, 18:16
Ooo, men kocham Cie za to. Mi ten update przypada do gustu baaaardzo! Wkoncu te wyzwania typu " Zabij 5000 minosow " sa genialne :>. Ahh :> Jest dobrze, bo botow nie ma. Sam przestalem grac bo jak widzialem 90 knight'a ktory boci mi na DC lub na OF to mnie ******a brała : /. Oczywiscie zgadzam sie z Luisem ;)

Boty były,są i będą niestety ;p

Virlan
30-06-2009, 18:28
daj ten link do tej ankiety bo ni jestem pewien czy dobrze zagłosowałem ;p

Ależ proszę
http://www.tibia.com/community/?subtopic=polls

Xzonixek
30-06-2009, 19:07

Ja to pier**** zdejmuje kominiare~~
Przebija wszystko ;)

Co do upa... Niech robia co chca. Po samym tescie nie ocenimy jak te zmiany wplyna na gre szarego tibijczyka. W koncu na CSach bedzie wiecej ludzi ;)

Z.Y.G.A
01-07-2009, 14:36
A mi sie wydaje że cipsoft chce zwrócic każdemu no liferowi życie i w każdym updacie robi tak żeby nikomu nie podobała sie ta gra xDDDD

joke

Kebabozerca
02-07-2009, 20:48
Tibia = Ots X(