Pokaż pełną wersje : Zapowiedź nr 6 - dodatkowe zmiany.
W dzisiejszej zapowiedzi CipSoft informuje nas o jeszcze kilku drobnych zmianach, jakie zostaną wprowadzone wraz z nadchodzącą aktualizacją.
Zajdą pewnie zmiany w najazdach. Na przykład The Horned Fox i Demodras zdecydowali się zmienić swoje zachowanie. Mogą zaskoczyć Cię w innych miejscach, więc radzimy uważać na nich.
http://img25.imageshack.us/img25/9271/78248735.jpg (http://img25.imageshack.us/i/78248735.jpg/)
Również od update’u każdy będzie mógł uczestniczyć w dwóch nowych wydarzeniach. Już w sierpniu jakikolwiek gracz będzie miał szansę zostać asystentem samego Jeana Pierre’a, który jest prawdziwym kucharzem. Jeśli udowodnisz swoją wartość, Szef kuchni podzieli się z Tobą swoimi kucharskimi sekretami. Tworzy on dania, o których nigdy Ci się nie śniło. Spożywanie niektórych z nich może wywołać różne skutki uboczne. Są one tak niesamowite, że można je przygotować samodzielnie tylko raz w roku, ale tylko pod warunkiem, że pomyślnie ukończysz swój staż. Na przykład, jeden posiłek powoduje przyrost mięśni oraz dzięki niemu wzrasta na pewien czas umiejętności walki melee. Innym posiłkiem odnowisz wszystkie swoje punkty many. Nie musisz się martwić, że zapomnisz receptury danego posiłku, gdyż Jean Pierre da Ci specjalną książkę kucharską.
Kiedy Jean Pierre wróci za rok, będziesz mógł ponownie go odwiedzić i odświeżyć swoje kulinarne zdolności przygotowując po raz kolejny niesamowite dania.
http://img25.imageshack.us/img25/5540/67599251.jpg (http://img25.imageshack.us/i/67599251.jpg/)
Podczas gdy w sierpniowym wydarzeniu można uczestniczyć samodzielnie, w drugim evencie będzie potrzebna zgrana drużyna. W listopadzie, kiedy zima jest tuż za rogiem, śmiercionośne cienie zagrażają tibijskiej ziemi. Demoniczne i złe stwory czyhają w ciemnościach, gotowe do ataku. Światło jest jedyną ochroną tibijskich mieszkańców przed tymi stworzeniami. Ty i Twoi przyjaciele będziecie mogli pomóc zapobiec tym atakom ze strony istot ciemności i zła, jeśli uda się wam podtrzymać palące się 10 ognisk przez 5 dni. Jeśli choćby jedno światło zgaśnie, dojdzie do przełamania bariery i przedostania się potworów do świata żywych. Jeżeli jednak uda wam się, a potwory nie sforsują bariery, czekać będzie na was coś wielkiego... Naprawdę warto dbać ochronę tibijczyków.
Niektórzy z Was mogą pamiętać plecakowy event z marca 2009 roku. Uczestnicy ankiety (http://www.tibia.com/community/?subtopic=polls&page=show&questionaireid=222) stwierdzili, że należy wprowadzić królewski, księżycowy i demoniczny plecak do Tibii. Angus i Mortimer chętnie sprzedadzą królewski plecak, pod warunkiem, że masz ukończony Explorer Society Quest. Aby otrzymać demoniczny i księżycowy plecak musisz wykazać się niesamowitą cierpliwością. Ponadto przyda się duża porcja szczęścia zanim księżycowy plecak nazwiesz swoim własnym.
http://img218.imageshack.us/img218/4384/43136104.jpg (http://img218.imageshack.us/i/43136104.jpg/)
Oprócz tych trzech nowych plecaków CipSoft doda także pomarańczowy plecak, gdyż wielu graczy wyraziło takie życzenie w dyskusji na temat plecakowej ankiety (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1949433). Pomarańczowe plecaki i torby będą sprzedawane w Thais.
Wraz ze zbliżającą się aktualizacją dowiesz się w końcu co znajduje się w tajemniczych paczkach, które otrzymałeś po skończeniu Secret Service Quest. Cokolwiek w nich znajdziesz, na pewno to ‘coś’ się przyda…
http://img25.imageshack.us/img25/2835/39419822.jpg (http://img25.imageshack.us/i/39419822.jpg/)
Oprócz tego, zostanie dodane również kilka nowych amuletów. Działają one podobnie jak Stone Skin Amulet, ale zamiast ochrony przed śmiercią, będą chroniły gracza od któregoś z żywiołów. W ten sposób będziesz mógł wytrzymać ataki magiczne potworów o wiele lepiej.
http://img25.imageshack.us/img25/5538/20090678.jpg (http://img25.imageshack.us/i/20090678.jpg/)
Ponadto, wielu magów skarżyło się, że ich książki z zaklęciami są zbyt ciężkie, więc okładki książek zostały pokryte lżejszym materiałem, co na szczęście nie wpłynęło na ich liczbę punktów obrony.
Dodano także nowy kanał tzw. Server Log, tak jak wielu graczy sugerowało. Oryginalny Default został podzielony na 2 inne kanały. Wszystko, co powiedzą gracze dookoła Ciebie zostanie wyświetlone na kanale Default, a pozostałe rzeczy będą pojawiały się na kanale Server Log. Na przykład, datę ostatniego logowania, ataki, jakie zostały wysłane w kierunku postaci, szkody, jakie gracz i jego potwór spowodował oraz przedmioty, jakie pozostawił po sobie potwór.
babcia666
24-06-2009, 16:38
Dla każdego kto czyta uważnie forum to nic nowego, no ale może przyda się mniej dociekliwym czytelnikom.
Fajne plecaczki.
"Oprócz tego, zostanie dodane również kilka nowych amuletów. Działają one podobnie jak Stone Skin Amulet, ale zamiast ochrony przed śmiercią, będą chroniły gracza od któregoś z żywiołów. W ten sposób będziesz mógł wytrzymać ataki magiczne potworów o wiele lepiej."
Pięknie kur... -,-X(
GargoinX
24-06-2009, 16:46
@Dejawu
Co w tym złego? Może od razu powiesz "OTS i tyle"?
@Teaser
Nic nowego w tym teaserze się nie dowiedzieliśmy. Wszystko co wiadomo z ts'a.
Bardzo mi się podoba :] Bp ładnie. A co do tych amuletów, będą zbawienne dla uciekającego...A dla goniących będą udręką...
Beh0lder
24-06-2009, 17:20
Również od update’u każdy będzie mógł uczestniczyćCzy to taka zagrywka (bo jesli dla paccow , to powinno byc "kazdy kto wykupil premium" jesli dla paccow a nie napisali tego wiec to pewnie jakas zagrywka :)) , czy tez moze Cipsoft robi cos dla faccow ?
Wylansowany
24-06-2009, 17:23
No co, no fajnie, tylko mam mieszane uczucia z "server logiem", bo teraz będzie trzeba przeskakiwać po dwóch kanałach, tak wszystko się miało na jednym, ale chyba będzie dobrze.
A, i skoro to są "dodatkowe zmiany", to chyba w przyszłym tygodniu update?
nie i wątpie czy wgl kiedyś "coś" zrobi (i bardzo dobrze ^^, chcesz grać to płać )
piramjida
24-06-2009, 17:26
Raz na rok dostane jakas 'potrawe', ktora odnowi wszystkie moje punkty many? Dobrze zrozumialem? ._.
Kubaland
24-06-2009, 17:28
Ładne te plecaki :) No i amulety... Przydatne ;] PS. To "COŚ" wygląda jak scyzoryk ;p
Aragorn Brogre
24-06-2009, 17:57
Wszystko fajnie, dużo nowości... ciekawe czy to już wszystko, czy coś jeszcze nas czeka... (:
szymonq3
24-06-2009, 18:07
Ja to bym chciał żeby był pierścionek z pancerzem.
A co z nowymi serwerami ?:|
Taka plotka, kłamstwo.
Aragorn Brogre
24-06-2009, 19:18
A tak swoją drogą, czemu w nazwie tematu po "nr" jest kropka? : P
Również od update’u każdy będzie mógł uczestniczyć w dwóch nowych wydarzeniach. Już w sierpniu jakikolwiek gracz !będzie miał szansę zostać asystentem samego Jeana Pierre’a,! który jest prawdziwym kucharzem. Jeśli udowodnisz swoją wartość, Szef kuchni podzieli się z Tobą swoimi kucharskimi sekretami. Tworzy on dania, o których nigdy Ci się nie śniło. Spożywając niektóre z jego dań może wywołać różne skutki uboczne. Są one tak niesamowite, że można je przygotować samodzielnie tylko raz w roku, ale tylko wtedy, gdy pomyślnie ukończysz swój staż. Na przykład, jeden posiłek powoduje przyrost mięśni oraz dzięki niemu wzrasta na pewien okres czasu umiejętności walki melee. Innym posiłkiem odnowisz wszystkie swoje punkty many. Nie musisz się martwić, że zapomnisz receptury danego posiłku, gdyż Jean Pierre da Ci specjalną książkę kucharską.
Kiedy Jean Pierre wróci za rok, będziesz mógł ponownie go odwiedzić i odświeżyć swoje kulinarne zdolności. Będziesz mógł także ponownie przygotować swoje dania.
!-"Każdy będzie mógł"
Kurde. Już myślałem że robią testservery
Parkour090
24-06-2009, 19:23
podobaja mi sie nowe bp i jestem za server log bd sie latwiej czytalo wszystko amulety to juz jak ktos tam woli teraz ludzie beda je brac na hellfirefightery o ile bedzie jakis od ognia
Duch Guardi
24-06-2009, 19:45
podobaja mi sie nowe bp i jestem za server log bd sie latwiej czytalo wszystko amulety to juz jak ktos tam woli teraz ludzie beda je brac na hellfirefightery o ile bedzie jakis od ognia
Zmienisz zdanie po 2h testowania. :] Chyba ,że dodadzą opcję ignorowania zadawanych przez Ciebie hitów potworkom.
Kolejna rzecz z innych gier - food buff. Ciekawe czy 1 potrawa na rok czy w 1 dniu możesz zrobić zapas nawet na caly rok.
Markos_Knight
24-06-2009, 20:41
Nie podoba mi się ten server logs i tyle!
Również nie podoba mi się "WYGLĄD" tego elektrycznego amuletu.
A bp są spoko.
Coś czuję, że w pierwszym tygodniu lipca będzie już UpDate!
Notopeczek
24-06-2009, 21:10
cipowie chyba sciagaja wszystko z podkarpackiego bo juz zima bedzie full ots z tibi..
zal az jak sie patrzy teraz a 5 lat temu,jak mozna spierdolic fajna gre
Sub_Zer0
24-06-2009, 21:26
Czytałem to samo na angielskiej stronie i albo mi się zdaje albo była tam wzmianka o czymś jak 2x hity od potworków ale tez 2x loot z nich, sam nie wiem jak ktoś wie coś na ten temat to prosze odpowiedzieć na ten post. Z góry dzięki, POZRDO TIBIJCZYCY :)
namlessone
24-06-2009, 21:57
Also, since many mages have complained that their spell books are too heavy, the book covers are now made of a different material that is very light, but not less robust.
Ponadto, wielu magów skarżyło się, że ich książki z zaklęciami są zbyt ciężkie, więc okładki książek zostały pokryte lżejszym materiałem, co niestety spowodowało spadek ich możliwości obronnych.
Ja rozumiem lekkie przekształcenie zdania przy tłumaczeniu, ale to co tutaj widzę jest zupełnie sprzeczne z oficjalnym newsem -.-
Jaki jest sens tłumaczenia na odwal tylko po to, żeby być pierwszym?
Rocket Slayer
24-06-2009, 22:06
Czytałem to samo na angielskiej stronie i albo mi się zdaje albo była tam wzmianka o czymś jak 2x hity od potworków ale tez 2x loot z nich, sam nie wiem jak ktoś wie coś na ten temat to prosze odpowiedzieć na ten post. Z góry dzięki, POZRDO TIBIJCZYCY :)
2x hity? Biada tym na rookgaardzie...
Niektórzy w ten sposób się chcą pokazać :/ Niedbale bo niedbale ale "FIRST!"
Taka moda?
Jakby się dało - niech kto inny tłumaczy newsy. Mogą się pojawić troszeczkę później. Ważne, że są w nim dobre info.
_Samuraj_
24-06-2009, 22:06
Po co nowe serwery? Jak gra niespełna 30 tysięcy osób?
Po co nowe serwery? Jak gra niespełna 30 tysięcy osób?
Znów ktoś pisze o 30 tys. osób, ja znów wchodzę na tibia.com, i widzę 43k ludzi...:(
Robert Lublin
24-06-2009, 22:54
no wreszcie coś co mi się podoba amulety to bd dobry pomysł ;d
co do serverów to słysze ploty ze maja być chodź szczerze w nie wątpie bo zawsze są ploty o servach przy upadatach... ;p
GargoinX
24-06-2009, 23:00
Nie rozumiem was ludzie. Nius wychodzi z opóźnieniem 5 (lub więcej) godzin - jest źle, bo za wolno. Nius wychodzi w godzinę - jest źle, bo jest... źle. Zdecydujcie się jak wolicie.
Kubaland
24-06-2009, 23:23
Nie rozumiem was ludzie. Nius wychodzi z opóźnieniem 5 (lub więcej) godzin - jest źle, bo za wolno. Nius wychodzi w godzinę - jest źle, bo jest... źle. Zdecydujcie się jak wolicie.
Najlepiej jakby był dokładny i ładnie zrobiony, nawet opóźniony o 3-4 dni, ale dobry :)
namlessone
24-06-2009, 23:40
Najlepiej by było rozumieć to, co jest na oficjalnej stronie, a nie czekać na tłumaczenia... Z jakichś specjalnie trudnych słów to chyba tylko "robust" wystąpiło, ale to tylko jedno słowo do sprawdzenia w słowniku....
Dziękuję za sprostowanie informacji w newsie ;)
Aragorn Brogre
24-06-2009, 23:44
Czy mógłby ktoś wreszcie poprawić z 'nr.' na 'nr'? : P
Od kiedy piszemy np. 'nr. 5'?
Po nr nie ma kropki!
no niby wszystko okej ale te scyzore dalej mnie nie przekonuja ;p
Maniak69
25-06-2009, 00:12
Jedno zdanie:
I'v got bad feeling about this, że tak pozwolę sobie zacytować...
Szogunniasty
25-06-2009, 05:03
Plecaki bardzo fajnie
Teraz z blessami i amuletami bedzie o wiele lepiej sie grac
Po co komu nowe serwy? wchodze na tibia.com patrze ile ludzi na serwach siedzi niemiecki serw 92 osoby iny 112 osob wiec nie bedzie nowych serwow mapewno 99% jestem pewny ten news ma umnie +
Zdaje mi sie czy foxa i demodrasa przenosza z facc areny na pacc arene xd ?
DzymekofFurora
25-06-2009, 08:57
Cipsoft trochę za daleko się posunął, jeśli chodzi o te nowe monstery... czy oni to robili na kacu po parapetówie, czy może na siłę? No ok, ale wapiryczne...świnie? Zabójcze królicki? Trochę nie na miejscu, moim zdaniem. Co do całości, to spodobało mi się to, że odświeżyli niektóre miasta i tereny. Plecaki w ogóle nie potrzebne, ja się z tego powodu tak nie cieszę.
Btw. kiedyś, teasery czytałem z zachwytem, z radością ale teraz po prostu nowości o update czytałem z totalnym znudzeniem. Tym razem - trochę im nie wyszło.
beznazwy12
25-06-2009, 09:34
jakby jeszcze rogaty lis pojawiał się w MINTWALLIN to łooooo
Znów ktoś pisze o 30 tys. osób, ja znów wchodzę na tibia.com, i widzę 43k ludzi...
Ja w tym momencie 15k ludzi
Ponadto, wielu magów skarżyło się, że ich książki z zaklęciami są zbyt ciężkie, więc okładki książek zostały pokryte lżejszym materiałem, co na szczęście nie wpłynęło na ich liczbę punktów obrony.
Wiadomo dzieci się skarżą że jest za trudno
@Topic
Ten pierwszy obrazek bardziej mi przypomina chomika z rogami a co do świń wampirów o zal trza byc nie zwykle głupim że by w to teraz grac.
Robert Lublin
25-06-2009, 09:50
Zdaje mi sie czy foxa i demodrasa przenosza z facc areny na pacc arene xd ?
z tego co wiem to na ornamet quest tam gdzie był demodras jest teleport do mijesca gdzie po przeteleportowaniu jest naraz parę Dli i tam ma być teraz nowy resp demodrasa wiec to jest raczej facc arena a co z foxem to nie wiem :P
toporczyk
25-06-2009, 09:56
wszystko pieknie, ladnie. jak sie komus nie podoba to morda w kubel frajerzy
Rocket Slayer
25-06-2009, 10:10
wszystko pieknie, ladnie. jak sie komus nie podoba to morda w kubel frajerzy
<chowie mordę w pieluchę, bo kubeł mu dawno zeżarło>
Boję się ciebie, ziom!
naraz parę Dli i tam ma być teraz nowy resp demodrasa wiec to jest raczej facc arena a co z foxem to nie wiem
I git
to czy tez moze Cipsoft robi cos dla faccow ?
NO WAY !!
Fajne plecaki ^^ A ciekawe gdzie się lisek będzie teraz respił :p
neopostman
25-06-2009, 13:51
Jedno zdanie:
I'v got bad feeling about this, że tak pozwolę sobie zacytować...
Zanim zaczniesz się wozić naucz się dobrze języka angielskiego.
Nie jest zle!
Nowe bp dla pacc, jakies questy rpg i takie tam :D
Moze byc.
Ktos tam sie podnieca ze zle przetlumaczone - nie dziwcie sie, jak wkleicie all co na tibia.com pisza i dacie na jakis denny translator to ogol i tak ogarniecie o co chodzi, oni wlasnie tak to robia, tylko daja poprawki jezykowe
PS Nowy out fajny i tani, pewnie caly facc bedzie w nim chodzil ^^
PS 2 All respy bossow powinny byc na pacc arena, gdyz to oni potrzebuja itamkow do outow a nie facc :[
Zanim zaczniesz się wozić naucz się dobrze języka angielskiego.
podnieciles sie ta literowka i've i brak "a" przed bad
Sathron_1990
25-06-2009, 16:28
Jak zwykle każdy narzeka teraz że to taka lipa a ino wejdzie następny update to zaraz ludzie będą się logować bo każdy chce zobaczyć co dodali wkurza mnie takie wasze gadanie =/ jak wam nie pasuje to nie grajcie p@rówy jedne X(
Jezeli to prawda z tym teleportem do demodrasa to juz naprawde porażka... Za grosz fabuły, mogli by zrobić jakąś dziure dodatkową, nawrzucac tam dli czy cos ale nie teleport.... Dlaczego ich wszystkie rozwiązania to teleporty i zmniejszanie planszy. I co to zmieni, ze przeniosą resp foxa i demodrasa gdzie indziej? Zeby ludzie nie stawiali botow to by sie musiał respić w pokoju gdzie jest demon helmet quest :P
Beh0lder
25-06-2009, 19:27
Nie jest zle!
Nowe bp dla pacc, jakies questy rpg i takie tam :D
Moze byc.
Ktos tam sie podnieca ze zle przetlumaczone - nie dziwcie sie, jak wkleicie all co na tibia.com pisza i dacie na jakis denny translator to ogol i tak ogarniecie o co chodzi, oni wlasnie tak to robia, tylko daja poprawki jezykowe
PS Nowy out fajny i tani, pewnie caly facc bedzie w nim chodzil ^^
PS 2 All respy bossow powinny byc na pacc arena, gdyz to oni potrzebuja itamkow do outow a nie facc :[
Tak tyle ze , facce mogliby troche sie na tym dorobic. (nose ring dosyc drogo stoi) Sprzedac kase na allegro (czy jakis innych aukcjach internetowych) z tego kupic pacca / kupic pacca za gp od razu . Poza tym czemu wszystko ma byc dla paccow . Jak beda tak gnoic faccow to ludzie zaraz po wlaczeniu pograniu dniu - dwoch gora tygodnia stwierdzi ze jest do dupy i przestanie grac , a pacca kupowac w ciemno nie bedzie .. o ile w wowie abonament dziala ale ta gre robilo profesjonalne studio a tibia wiadomo jak to jest przy tylu plotkach i legendach otulajacych ta gre nikt na wstep pacca nie kupi.
Sub_Zer0
25-06-2009, 20:14
Jak dla mnie to nowe zmiany mogą być, choć po co dawać bezużyteczne itemki jak bp lub nie znaczący quest z gotowaniem. Nie lepiej dać nowy bardzo mocny quest z takim bossem ( i dużym lootem z niego ) co by go nawet 300 lvl ek miał ciężko zabloczyć, może jakieś nowe lokacje albo nowy czar. Gdzieś widziałem na otsie bardzo ładny wystój Carlin na brązowa to mogli by cos podonego zrobić z miastami. Może na tyle ale to tylko moje zdanie więc nie wkurzajcie sie na mnie, "że od razu jeszcz jakieś czity albo ots zrobić z rl". Pozdro 4 ALL :D
Tak tyle ze , facce mogliby troche sie na tym dorobic. (nose ring dosyc drogo stoi) Sprzedac kase na allegro (czy jakis innych aukcjach internetowych) z tego kupic pacca / kupic pacca za gp od razu . Poza tym czemu wszystko ma byc dla paccow . Jak beda tak gnoic faccow to ludzie zaraz po wlaczeniu pograniu dniu - dwoch gora tygodnia stwierdzi ze jest do dupy i przestanie grac , a pacca kupowac w ciemno nie bedzie .. o ile w wowie abonament dziala ale ta gre robilo profesjonalne studio a tibia wiadomo jak to jest przy tylu plotkach i legendach otulajacych ta gre nikt na wstep pacca nie kupi.
dobrze powiedziane, inaczej "signed"
lub nie znaczący quest z gotowaniem.
przeczytaj co z tego gotowania wyjdzie, to nigdy wiecej nie nazwiesz go "nic nieznaczącym"
Sub_Zer0
25-06-2009, 21:23
dobrze powiedziane, inaczej "signed"
przeczytaj co z tego gotowania wyjdzie, to nigdy wiecej nie nazwiesz go "nic nieznaczącym"
Opierasz się tylko na przypuszczeniach, ok potwierdzonych przypuszczeniach ale dalej nie wiedomo czy te dania co będzie je można przygotować to będzie 1 danie na 1 rok czy można będzie sobie zrobić spory zapas.B)
danio_155
25-06-2009, 22:16
Nawet fajnie ale jak to będzie się gdzie indziej respił ten Horned Fox i demodras. Co wszędzie będziemy mogli ich spotkać?
666_Stefan_666
26-06-2009, 04:44
Nawet fajnie ale jak to będzie się gdzie indziej respił ten Horned Fox i demodras. Co wszędzie będziemy mogli ich spotkać?
legenda głosi, że Stanisław Dragon Średni widział go na ratach pod Thais 8o8o :baby::baby::baby:
Amulety pro:],tylko nie każdemu by się chciało nosić bo, moim zdaniem aol jest nie zastąpiony. A plecaczki nice:cup:B)
Draggy_Slayer
26-06-2009, 10:48
Na przykład, jeden posiłek powoduje przyrost mięśni oraz dzięki niemu wzrasta na pewien okres czasu umiejętności walki melee.
wybacz, że się czepiam (nawet wyjątkowo napiszę to z polskimi znakami) ale w naszym pięknym języku nie ma czegoś takiego jak "okres czasu" albo jest jakiś okres (dzień, miesiąc, rok) albo czas, nie można powiedzieć rok czasu bo to niepoprawna forma.
co do arta samego, to szkoda, że już nie gram bo fajnie sie zapowiada
Amulety pro:],tylko nie każdemu by się chciało nosić bo, moim zdaniem aol jest nie zastąpiony. A plecaczki nice:cup:B)
Chyba jesteś trochę do tyłu.
bialy500
26-06-2009, 18:16
Którego tak w ogóle jest update? :confused:
Trang Oul
26-06-2009, 18:45
Co do nowych serverów: http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=23969674#post23969674.
Chyba jesteś trochę do tyłu.
Tak bywa, jak nawet na setnym levelu sie gra bez pacza.
Powiem wam ze po update plecakow oczekiwalem czegos normalnego a nie bajkowe "demonic backpack" czy cokolwiek... demony nosza plecaki? no bez sensu !!!
moon backpack... no to jest nielogiczne, juz takie bzdury robia, ze zal na to patrzec, potwory maja coraz dluzsze nazwy, przedmioty coraz dluzsze opisy, gra jest coraz bardziej skomplikowana ( czaty ), skule
To nie jest narzekanie 14 latka, tylko starego gracza, ktory nie akceptuje tego kierunku zmian.
Juz pisza ze bedzie trzeba byl cierpliwym zeby dostac taki plecak, czyli jak ktos padnie to chuj, tak jakby stracil magic long sword, lol
Ja bralem udzial w tym konkursie i proponowalem normalne, zwykle plecaki, odnoszace sie do zawodow NPC w tej grze, a nie tak jak niektorzy ice backpack, deep bp no zart hahaha
ale widac ze pomysly "z dupy" wygrywaja w tych durnych ankietach.
popieram gracza z old times B)
Rocket Slayer
27-06-2009, 13:46
@epikk
Takie czasy, że zwieracze rozciągnięte jak most Golden Gate to i świństwa z dupy wiele wychodzi. Hehe "młode pokolenie'...
Gormitas
27-06-2009, 15:11
fajnie a kiedy Update ? najlepiej z nowym chatem robią bo często to spamowało na Deafult
@Up
Byly pogloski ze dzis ale to byl Fail
Obstawiam iz bedzie 1lipca;)
Zapowiada sie dobry up lecz czy te train monki wypala?:D
Powiem wam ze po update plecakow oczekiwalem czegos normalnego a nie bajkowe "demonic backpack" czy cokolwiek... demony nosza plecaki? no bez sensu !!!
moon backpack... no to jest nielogiczne, juz takie bzdury robia, ze zal na to patrzec, potwory maja coraz dluzsze nazwy, przedmioty coraz dluzsze opisy, gra jest coraz bardziej skomplikowana ( czaty ), skule
To nie jest narzekanie 14 latka, tylko starego gracza, ktory nie akceptuje tego kierunku zmian.
Juz pisza ze bedzie trzeba byl cierpliwym zeby dostac taki plecak, czyli jak ktos padnie to chuj, tak jakby stracil magic long sword, lol
Ja bralem udzial w tym konkursie i proponowalem normalne, zwykle plecaki, odnoszace sie do zawodow NPC w tej grze, a nie tak jak niektorzy ice backpack, deep bp no zart hahaha
ale widac ze pomysly "z dupy" wygrywaja w tych durnych ankietach.
Dużo graczy chciało nowe backpacki - zrobili nowe backpacki. Oni idą za tym, czego chcą ich klienci, a że większość graczy to 13sto letnie dzieci, to w update'ach dostajemy księżycowe plecaki.
Poza tym, jeżeli ktoś już zdobędzie plecak który jest dużo wart, to zapewne ma blessy, więc jak padnie to go nie straci.
neopostman
27-06-2009, 22:21
, gra jest coraz bardziej skomplikowana ( czaty ), skule
No i niech będzie, nie chce gry o poziomie trudności porównywalny do Mario ._.
demony nosza plecaki? no bez sensu !!!
No przecież taki pan Demon nie trzyma swoich kosztowności w kieszeniach o.o Hellołłł!!
A czy 14 latek nie ma prawa być kimś mądrym : o?
gra jest coraz bardziej skomplikowana ( czaty ), skule
Co jest skomplikowanego w czacie (domyslam sie, ze masz na mysli server log)? Podadza Ci jakie obrazenia zadales i juz sie gubisz? :P Skulle to zadne komplikacje. Bardziej skomplikowane bylo "plx ile moge jeszcze ubic zeby nie miec bana?". Teraz mozesz lac do woli.
Gra jest raczej ulatwiana juz od dawna, poczynajac od kupowania runek zamiast ich robienia, uzywania hotkeyow zamiast normalnego atakowania (...) teraz latwiejszy trening.
@down
No raczej, targer dummy. We wszystkich wypowiedziach pisza ze nic nie zmienia ^^.
(...) teraz latwiejszy trening.
Czyli trening jest już pewny?
Trol'Trol
28-06-2009, 02:44
na tych train "worerach" bedzie mozna skilowac dopiero na 120 lvl
Sub_Zer0
28-06-2009, 11:53
Powiem tak, z Celesty OTS się robi. Z tymi traineramai to jest przegięcie, jak ktos mam pacc to nie myśli o skillowaniu tylko wbijaniu expa no i ten pomysł ze od 120 lvla. Ludzie zaczan rezygnować z gry jak ktos bedzie chcial mnieć duże skille to będzie musiał mieć +120 lvl, to prędzej mu się znudzi i przestanie na jakimś 80 lvlu. Dopiero wstałem wiec sorki jak gdzieś popierd....liły mi się wyrazy. Pozdro
Valas Hune
28-06-2009, 13:54
No i niech będzie, nie chce gry o poziomie trudności porównywalny do Mario ._.
Co do skomplikowania, ja przynajmniej tak to zrozumiałem, że ciężko jest to wszystko ogarnąć graczowi, który dopiero zaczyna w to się bawić. Sam miałem trzyletnią przerwę od tibii i rzeczywiście trochę się pokomplikowało. Dobrze, że CipSoft stara się wprowadzać jakieś innowacje, ale powinien to robić w jednym, przyzwoitym kierunku, a nie próbować, by gra była jak najbardziej zamieszana.
wiecie ze ten scyzoryk z secret service quest to rope,shovel,pick i machete w jednym ;)
fail
wiecie ze ten scyzoryk z secret service quest to rope,shovel,pick i machete w jednym ;)
fail
o to jest kozacki pomysl a nie zaden fail...
ludzie :D dlaczego wasze umysly sie skoncentrowaly nad wyszukiwaniem wszystkiego pod czym mozna napisac fail.. niechze wreszcie minie na to moda...
Trang Oul
29-06-2009, 00:56
Z tymi traineramai to jest przegięcie, jak ktos mam pacc to nie myśli o skillowaniu tylko wbijaniu expa no i ten pomysł ze od 120 lvla. Ludzie zaczan rezygnować z gry jak ktos bedzie chcial mnieć duże skille to będzie musiał mieć +120 lvl, to prędzej mu się znudzi i przestanie na jakimś 80 lvlu.
Trainery nie atakują, więc shielding odpada. Gracze dalej będą skillować na potworach/summonach/innych graczach. To po pierwsze. Po drugie secundo, żeby dojść do tego 120, potrzebny jest skill, który będzie trzeba zdobyć jak do tej pory.
IMO ich jedyna zaleta to to, że nie trzeba się martwić, że zginą.
Sub_Zer0
29-06-2009, 11:57
To może byś ich główna zaleta że nie biją więc nie będą wszystkie tainery zajęte 24/7. A co do 120 lvla to można go wbic na skillach np. 88 87 wiec nie az takich duzych jak patrzylem w statystyke skilli na tibi.com jak koles ma 116 sword to raczej jest wielki skill, i na trainerach będą gracze chcieli dobijac do 100 skilla co tez na pewno zajmie -------------------- długo czasu.
Zegar_muminka
29-06-2009, 13:28
ja nei czytalem, ale widze ze do dupy
Tak te zmiany z pewnością pomogą w rozwoju tibii i również zaciekawią tych którzy w nią grają.
Ten królewski backpack to najlepszy model backpacka dodany od jakiś 2-3 updateów.
Sub_Zer0
29-06-2009, 19:37
Sorki za to że piszę to nie w odpowiednim temacie, ale w nowym update przydalo by się aby w końcu byl jakis najazd na thais albo czesciej takie najazdy bo gram od lutego 09 i nie widzialem zadnego najazdu na thais chociaz gram czesto wiec wątpię że mogłem przegapić. A słyszałem ze jest ciekawie na takich najazdach ( ciekawie dl graczy z duzym lvlem a dla początkujących to raczej koszmar jak przezyc). To tylko moje zdanie. Pozdro
@up ja gram od wakacji 08 i najazdu nie widziałem :P
Swoją drogą to test server się skończył :cup:
info (http://forum.tibiaspy.com/showthread.php?p=20426#post20426)
No i za raz update! Ciekaw jestem co jeszcze zostanie wprowadzone o czym nie wiem!
Przeczytałem już wszystkie doniesienia z testa z tibiaspy.com! Na prawdę wszystko dokładnie opisali w tym dziale(klik) (http://forum.tibiaspy.com/forumdisplay.php?f=73) szkoda, że u nas się nie postarali i musiałem pójść na inna stronę po informacje. Nawet konto tam założyłem...
I do tego już mają jakiś analizator serwer loga czy jakoś tak... Sumuje wszystkie informacje z huntu, podaje ile straciłem/zarobiłem kasy. Przyda mi się też podczas wojen - podaje kto mi zadał ile obrażeń, kogo za ile ja raniłem. Wszystko na www.tibiaspy.com po polsku!
A tak mniej więcej to kiedy u nas będą takie nowinki?
Wolałbym korzystać z naszego serwisu niż chodzić po innych... Przyzwyczaiłem się do tego, ale chyba czas zmienić przyzwyczajenie niestety, bo widać, że tam się bardziej starają
Markos_Knight
01-07-2009, 14:00
Może napisalibyście o UpDate na Tibia.pl ? xd
Nawet na Tibia.com później napisali xd 15 minut opóźnienia xd
Rocket Slayer
01-07-2009, 14:10
@2up
To tam siedź i nie spamuj tym w tematach, "panie reklamo".
Kolejny, mniejszy serwis z oczojebną stronką musi się zareklamować... po cholerę więcej stron niż 2 polskie?
Przynajmniej od t.pl spamu nie dostaję na maila...
@topic
Ile osób się na game chacie jarało tym update
catherine
03-07-2009, 12:05
Ja rozumiem lekkie przekształcenie zdania przy tłumaczeniu, ale to co tutaj widzę jest zupełnie sprzeczne z oficjalnym newsem -.-
Ha ha ha masz racje cos nie tak....nie wiedzialam ze Magick Book to nowa tarcza ^^
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.