zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ultras

Stron : 1 2 [3]

Miszczu
31-08-2009, 19:49
Polonia ma przepychanki z ochroną, gdyż jeden 'śmiałek' rzucał w zegar.
Śmiech na sali (-; Zapowiadali najazd :D

Tak z ciekawości ,skąd są kibice Polonii? Nie chce być złośliwy bo doceniam to ,że ktoś w Warszawie nie jest za Legią ale ciekawi mnie to czy są jakieś typowo ,,czarne" osiedle lub osiedla w stolicy bo zawsze jak tam jestem widuję tylko legionistów lub ślady po nich a szwagier mi mówił ,że jak coś to chyba tylko z żoliborza jeżdżą.

Parys
31-08-2009, 21:26
Nie ma ani osiedli, ani miejsc gdzie 'rządzą'. Pojedyncze jednostki na różnych blokowiskach itp. (-;

Gierubesoen
31-08-2009, 21:33
Ale mają chyba flagę z nazwą osiedla/dzielnicy, Muranów bodajże?

adeekk1989
31-08-2009, 21:35
Tak wogóle co nazwa tematu ma do czynienia z tym o czym tu piszecie ?
Ruch Ultras to poddział Ruchu Kibicowskiego i nie podlega pod to pisanie o liczbach, wyjazdach i "atrakcjach".

@UP
Tak posiadają. Tak samo jak posiadają flagi m.in.: Pragi Płn, Żoliborza, Mokotowa, Tarchomina, Ochoty, Ursynowa...

Gierubesoen
31-08-2009, 21:43
PS. Tak wogóle co nazwa tematu ma do czynienia z tym o czym tu piszecie ?
Ruch Ultras to poddział Ruchu Kibicowskiego i nie podlega pod to pisanie o liczbach, wyjazdach i "atrakcjach".

Who cares? Nie wiem jaki cel miał założyciel tematu, ale pozwala oddzielić wydarzenia z boiska od tych z trybun ;-)

adeekk1989
31-08-2009, 21:47
Cel był dobry. Wrzucane były wcześniej zdjęcia opraw i filmiki.
Poprostu nie lubię jak ktoś myli tak odległe od siebie pojęcia tak naprawdę.
Żebyście wiedzieli. Ultrasi są od stwarzania pozytywnej atmosfery na meczu. To głównie dzięki nim nasza liga nie wygląda tak szaro. Dobrze, że chociaż kibice trzymają poziom, bo to co grają nasi kopacze woła o pomstę do nieba.

Parys
31-08-2009, 23:24
Większość tutaj rozpoznaje różnice między chuliganami, a ultrasami. Jak ktoś wcześniej napisał - piszemy tu o tematach poza boiskowych (-;

Gierubesoen
31-08-2009, 23:34
Oprawa Falubazu na derbach ze Stalą Gorzów:

http://img15.imageshack.us/img15/1497/phocathumblfs31080908.jpg

Falubaz Zielona Góra – Stal Gorzów 30.08.2009

Do Zielonej Góry na drugą potyczkę fazy play-off udało się około 400 najwierniejszych kibiców Stali, którzy nie baczyli na wcześniejszą porażkę żółto-niebieskich w Gorzowie. Napięta atmosfera udziela się kibicom obu klubów już w trakcie naszego wchodzenia na teren stadionu. Dochodzi do obustronnych bluzgów, kibice Falubazu próbują kroić naszych nieogarniętych pikników przez płot. Po naszym wejściu do klatki rozpoczyna się pyskówka z sektorem znajdującym się najbliżej sektora przyjezdnych. Po kilku chwilach w powietrzu zaczynają latać różne przedmioty – z naszej strony głównie petardy hukowe (co nie było z góry zamierzoną akcją), ze strony KSFu butelki po wódce, kamienie, owoce i fragmenty ławek.

Na płocie zawisają flagi ULTRAS STAL, KS STAL GORZÓW oraz DELEGACJA. Rozkładamy też oprawę, która miała zostać zaprezentowana po 4 biegu. Na zewnętrznej stronie płotu zawieszamy od razu jeden z jej elementów – transparent Semper Fidelis z herbem klubu. Na początku spotkania jeden z fanów Falubazu próbuje zerwać trans, od nas wysypuje się przez płot kilku chłopaków. Osoba, która w głównej mierze uratowała transparent nie zdąża wrócić na sektor i zostaje zagazowana przez ochronę, następnie trafia do aresztu, gdzie czeka ją rozprawa. Robi się duże zamieszanie. W tym samym czasie ściągamy fany z płotu, jednocześnie będąc zagazowanym przez służby porządkowe. Gaz dostaje się również do parku maszyn.

Chwile po zajściu na sektor wjeżdżają białe kaski, przy użyciu pałek i ponownie gazu spychają nas w stronę wyjścia z sektora. Ich brutalne zachowanie powoduje, że część osób ratuje się ucieczką przez płot na sektor buforowy. Niestety nie udaje nam się wynieść całej oprawy ze stadionu. Wśród uciekających z obiektu kibiców Stali słychać krzyki i jęki kobiet oraz dzieci, którym milicja nie szczędziła gazowania. Ludzie tratują się nawzajem.

Po wyjściu ze stadionu dochodzi do kulminacji policyjnej brutalności. Z jednej strony ZOMO naciska nas w stronę parkingu, kilkadziesiąt metrów dalej tworzy się kordon, który nie pozwala nam iść do przodu. Trafiamy w kleszcze, osoby znajdujące się najbliżej psów są bezwzględnie pałowane, również po głowie. Na moich oczach policjant uderza pałką młodą dziewczynę w biodra. Poparzeni gazem i zdezorientowani ludzie ponownie się tratują, wiele osób nie jest w stanie sama dojść do parkingu gości. Niektóre kobiety gubią buty, gazem zostaje spryskana kobieta w ciąży. W końcu przedzieramy się przez milicję i zmierzamy szybko w stronę autobusów, ludzie biegnący po jezdni załapują się na „ścieżkę zdrowia”. Powinięty zostaje jeden z ultrasów, który wraca na sektor po plecak (policja podrzuca do plecaka gaz pieprzowy i nożyczki, co okazuje się dziś, po wyjściu chłopaka z aresztu).

Pod autokarami przez dłuższy czas jesteśmy pozostawieni sami sobie, gdyż ZOMO nie dopuszcza do nas służb medycznych. Ludzie mdleją i wymiotują przez gaz. Kilku kibiców Stali wymaga hospitalizacji. Po kilkudziesięciu minutach milicja ponownie nas atakuje, tym razem z pomocą psów policyjnych. Zostajemy zepchnięci do autokarów, osoby, które nie zdążyły wejść ponownie załapują się na pałowanie.

Gdy sytuacja się uspokaja jesteśmy wyproszeni z autokarów pod groźbą użycia siły. Następnie psiarnia spisuje uczestników wyjazdu autobusowego.

P.S. Dziękujemy kibicom Falubazu, za zaopiekowanie się naszymi elementami oprawy pozostawionymi na sektorze gości oraz za zaoferowaną pomoc dotyczącą transportu do Gorzowa. SZACUNEK!

A.C.A.B.

niemamnogi
01-09-2009, 00:36
Je*ane gestapo...

Gordorczyk
01-09-2009, 00:49
http://i29.tinypic.com/fyzyur.jpg
Flaga Anderlechtu Bruksela w rękach ŁKSu Łomża
z tego co slyszalem to kilku łksiaków będąc na wakacjach w Beligii zobaczyło jak po miescie idzie kilku nieogarnietych kibicow Anderlechtu z flaga i odrazu na nich wjechali i skroili flage

Gierubesoen
01-09-2009, 01:05
Ta flaga należała do jakichś pikników. Na zdjęciach widać ją na sektorach wzdłuż linii bocznej, a ci najwierniejsi mają młyn za bramką. Poza tym, na zachodzie bardziej utożsamiają się z nazwami grup ultras niż nazwami klubów, a ta flaga raczej na taką kumatą nie wygląda.. Wątpię, że ci bardziej ogarnięci w ogóle o tym słyszeli, chyba tylko u nas jest takie ciśnienie na widok obcych barw i natychmiastowa chęć ich skrojenia.

Co nie zmienia faktu, że pamiątka z wakacji niczego sobie ;)

Albertus
01-09-2009, 08:27
ciekawe co ci belgowie teraz mysla o Polakach ;D

dla mnie to się kojarzy tylko z

VENI VIDI VICI

Sey
01-09-2009, 10:25
Wielkie ACAB za to co psiarnia odwaliła w stronę Stali...!

adeekk1989
01-09-2009, 11:01
Może troszkę już stare, ale z okazji rocznicy wybuchu II WŚ:
watch?v=Z96Xe0XTP98

Wylansowany
01-09-2009, 13:55
@Gierubesoen

ZOMO - Zielonogórskie Oddziały Milicji Obywatelskiej...

Dobrze, że nasz prezes (może i odejdzie), ale mówił podczas audycji w RMG, że tej sprawy nie zostawi...

kochamcienzarufki
01-09-2009, 14:51
Haha, z tym ZOMO nie pomyślałem :D

Articuno
01-09-2009, 17:31
Możecie pieprzyć na policję(i macie rację), ale "Po kilku chwilach w powietrzu zaczynają latać różne przedmioty – z naszej strony głównie petardy hukowe (co nie było z góry zamierzoną akcją), ze strony KSFu butelki po wódce, kamienie, owoce i fragmenty ławek." Gdyby nie było patologii, nie byloby tak ostrej interwencji policji.

Sey
01-09-2009, 18:37
Czyli uważasz, ze psy zareagowały adekwatnie do sytuacji ?

--- Sey dodał 48 minut i 23 sekund później ---

@Gierubesoen

W jakiej lidze jest ten Twój klub żużlowy ? ;> Bo ostatnio byliśmy małą ekipą na żużlu z nudów;)

kochamcienzarufki
01-09-2009, 19:31
Stal przegrała, ale kibice roznieśli falubaz doszczętnie. Byłem na tym meczu i po prostu byłem tym zszokowany co tam się działo. No bo to są derby... ; o
Chulsy i napinacze dali popalić Zielonej, no cóż... Zdechł... Albo nie : )

Gierubesoen
01-09-2009, 19:37
W jakiej lidze jest ten Twój klub żużlowy ? ;> Bo ostatnio byliśmy małą ekipą na żużlu z nudów;)

W najwyższej, tzn w ekstralidze, teraz z naszą zgodą mamy baraże o utrzymanie

Sey
01-09-2009, 19:40
No u nas 2 liga, walczyliśmy o wejście do finałów i w dupe. Byli jacyś kibice przyjezdni, coś tam sobie poultrasowali i stracili 2 flagi :D

Gierubesoen
01-09-2009, 19:41
No u nas 2 liga, walczyliśmy o wejście do finałów i w dupe. Byli jacyś kibice przyjezdni, coś tam sobie poultrasowali i stracili 2 flagi :D

A na takim przeciętnym 2. ligowym meczu ile jest policji? Tak z ciekawości pytam ;d

Sey
01-09-2009, 19:43
Słuchaj widziałem może jedną kabarynę, ogólnie spotkanie spokojne, w takich ligach chyba nie ma dymów. Nie ma żadnej ultraski u nas na żużlu, a że przyszli "ci zli kibice piłkarscy:D" to przyjezdni stracili 2 flagi ;D

Gordorczyk
01-09-2009, 21:58
http://i676.photobucket.com/albums/vv129/DaNiElJaGa/t7o654.jpg
trans wywiesili Delije ze Zvezdy

Albertus
01-09-2009, 22:56
Słuchaj widziałem może jedną kabarynę, ogólnie spotkanie spokojne, w takich ligach chyba nie ma dymów. Nie ma żadnej ultraski u nas na żużlu, a że przyszli "ci zli kibice piłkarscy:D" to przyjezdni stracili 2 flagi ;D

zdziwisz sie ;D 2 lata temu nasz wyjazd do bielska , 4 ligowe kluby , NAS TYLKO 35 !!! MIEJSCOWYCH KOLO 60 A policji od zawalenia ;D nawet z Siemiatycz z nami jechali a w powiecie bielsk dojechali jeszcze od nich ;D zaraz znajde zdiecie to pokaze ;D

http://img200.imageshack.us/img200/1411/fghgfhgfhfghcvcbvcbhn.png

a to wyjazd do Bielska z przed chyba 3 lat , albo 4. (lepsze czasy)

http://img215.imageshack.us/img215/6627/jkjkm.png

no i pierwszy sezon mego chodzenia na mlyn ;D Tur Bielsk przyjechal do nas , i czekamy pod stadionem zeby zrobic dym , mialem wtedy 12 lat ;D pamietam ze mialem kose w kieszeni bo na mecz zostawilem ja przed stadionem ale po meczu ja wzielem ;D niestety dymu nie bylo bo oni jakos szybko pod eskorta do autobusu wsiedli i dluga , ale pamietam ze chyba z 4 kamienie w szyby polecialy , z czego 1 wybita.

ja to ten w samym srodku w pierwszym rzedzie , taki niski w czapce z daszkiem , szalik na twarzy i biala koszulka z 3 czarnymi paskami.

http://img228.imageshack.us/img228/5903/polscyhuligani.png

Parys
01-09-2009, 23:22
Albertus wszystko ok, ale się trochę ośmieszasz... Piszmy tutaj o trochę innych aspektach życia kibicowskiego (-;

Albertus
01-09-2009, 23:38
Albertus wszystko ok, ale się trochę ośmieszasz... Piszmy tutaj o trochę innych aspektach życia kibicowskiego (-;

wiem , ale akurat koles pytal czy duzo policji moze byc na 2 lidze , to mu napisalem (i wstawilem screeny) ile bylo na 4 lidze.

Xevez
01-09-2009, 23:47
czekaj, czekaj... oni przypadkiem nie mówili o żużlu, a Ty przypadkiem nie wtrąciłeś w to piłki nożnej?;d

Albertus
01-09-2009, 23:50
czekaj, czekaj... oni przypadkiem nie mówili o żużlu, a Ty przypadkiem nie wtrąciłeś w to piłki nożnej?;d

a no ;D nie zobaczylem do konca i sie pospieszylem z odpowiedzia ;D nie wiedzialem ze w zuzlu tez cos sie dzieje.

Sey
02-09-2009, 14:58
Przecież jestem kibicem piłki więc nie mówiłbym że nie "chyba" nie ma dymów bo w temacie obeznany jestem ;). Mówiłem o żużlu, ze byliśmy ekipą bo nie było nic lepszego do roboty, a ze Gierubsoen pytał ile jest policji, to odpowiedzialem ;)

--- Sey dodał 10 minut i 3 sekund później ---

Dobra, wróćmy do ultrasowania. Pochwalcie się jakie mieliście najlepsze liczby jako gospodarze, bo wiadomo na wyjeździe ogranicza rozmiar klatki itd.
U nas na derbach było ponad 600 ;). Dodam, że jest to 3 liga ;)

Gordorczyk
02-09-2009, 15:44
u nas na meczach z Wislą i Legią na mylnie bylo ok. 2 tys chlopa

domin3x
02-09-2009, 15:54
na młynie rekord koło 800

Albertus
02-09-2009, 15:57
rekord w mlynie 120 a co dziwne na wyjezdzie tez 120 ;D ale te mecze byly jak zaczynalem przygode z Ultras. (18 k mieszkancow , IV Liga )

Cresovia Siemiatycze IV liga (wtedy gdy byly te rekordy) obecnie nowa IV liga

Sey
02-09-2009, 15:57
Proponowałbym pisać nazwę klubu i ligę ;)

adeekk1989
02-09-2009, 16:05
rekord w mlynie 120 a co dziwne na wyjezdzie tez 120 ;D ale te mecze byly jak zaczynalem przygode z Ultras. (18 k mieszkancow , IV Liga )

Cresovia Siemiatycze IV liga (wtedy gdy byly te rekordy) obecnie nowa IV liga

Robisz oprawy ? Działasz coś, że nazywasz się Ultrasem ?
Bo to rozumiem przez ton Twojej wypowiedzi.

Albertus
02-09-2009, 16:14
Robisz oprawy ? Działasz coś, że nazywasz się Ultrasem ?
Bo to rozumiem przez ton Twojej wypowiedzi.

dopinguje od 5 lat , przez ostatni sezon prowadzilem doping , oprawy pomagalem robic (ale u nas sa naprawde rzadko bo do nas ktos przyjezdza srednio 2 razy w sezonie) na wyjazdy nie jezdzimy , poza paroma na mecze z kosami/zgodami lub lokalnymi derbami , odpalalem rozne dymne i trzymalem race. baloniki , flagi itp. zawsze pomagalem zawieszac te duze flagi na plot. ogolnie jak cos jest do roboty to sie za to lapie. Oczywiscie mowie o dawnych czasach ,bo od roku u nas nic sie nie dzieje jak nie liczac paru meczow gdzie zebralo sie parenascioe osob zeby cos beknąć

Wiec cos tam sie dopomagam finansowo i wykonawczo.

Articuno
02-09-2009, 19:00
u nas na meczach z Wislą i Legią na mylnie bylo ok. 2 tys chlopa

chyba przesadzasz. Wg tego liczenia jako młyn musiałbym uznać cała odkrytą na Oporowskiej.

Gordorczyk
02-09-2009, 19:10
chyba przesadzasz. Wg tego liczenia jako młyn musiałbym uznać cała odkrytą na Oporowskiej.

nie przesadzam, dopingowaly 3 sektory

http://www.youtube.com/watch?v=mDU1iNPm ... r_embedded <-- zajebista oprawa Arisu Saloniki

Ufocznik
02-09-2009, 21:47
Proponowałbym pisać nazwę klubu i ligę ;)

Jesteś z Krosna? Mam szal Karpat :) stary trochę, z 10 lat będzie, ale jest.
Nadal macie tam jakiś dym z Czarnymi Jasło? Bo podobno czasem ostro było.

Sey
02-09-2009, 21:59
Tak, z Krosna jestem ;). Pewno ze mamy dymy z czarnuchami, ale teraz spadli i w okręgówce grają :D:D. W sobotę mamy derby ze Stalą Sanok, więc na osiedlach już pełna mobilizacja i gotowość ;).
Z biało-niebieskimi pozdrowieniami ;)

LoluU$
02-09-2009, 22:52
@te Saloniki
http://www.youtube.com/watch?v=mDU1iNPmqno

domin3x
02-09-2009, 23:26
@te Saloniki
http://www.youtube.com/watch?v=mDU1iNPmqno

jak to ktoś o tym napisał, "za takie coś w Polsce PZPN chętnie dał by wszystkim na stadionie dożywocie", a mi się to zaaaajebiście podoba;d

Fintex
03-09-2009, 19:38
Tak, z Krosna jestem ;). Pewno ze mamy dymy z czarnuchami, ale teraz spadli i w okręgówce grają :D:D. W sobotę mamy derby ze Stalą Sanok, więc na osiedlach już pełna mobilizacja i gotowość ;).
Z biało-niebieskimi pozdrowieniami ;)

ta.. teraz czarni zawitają w miejscu piastowym:) przyjezdzacie moze do miejsca piastowego?;>

Sey
03-09-2009, 19:52
Ojj nie wiem :). Narazie jest pełna mobilizacja na derby, więc innego tematu nie ma :D

Gordorczyk
03-09-2009, 21:22
http://www.mundial.wp.pl/kat,1019539,title,Irlandczycy-robia-z-nas-krwiozercze-bestie,wid,11455624,wiadomosc.html?

Gierubesoen
03-09-2009, 21:31
Czytałem ten wywiad z "Krzysztofem z Psycho Fans, członkiem grupy chuliganów Ruchu Chorzów"... Po ryjach powinni dostać ci irlandzcy dziennikarze za sianie fermentu i przekręcanie sensu wypowiedzi. Swoją drogą, na Śląskim szykuje się małe piekiełko

Miszczu
03-09-2009, 22:05
,,który wymachuje maczetą " hahahahahhaha Ważka G jest za Ruchem ?Czego to się człowiek nie dowie ...

Gordorczyk
03-09-2009, 22:10
http://www.kibice.net/news/1042_Zlikwidowany_piro_magazyn.html
adekwatna kara finansowa za posiadanie pirotechniki grozi dla kibicow Gieksy...
co powiecie o meczu Polska - Irlandia (nie mowie o zenadzie ktora sie odbywala na boisku)
liczylem ze do sektora irlandczykow poleci jakas raca ;p

Gordorczyk
05-09-2009, 22:54
do usuniecia

domin3x
05-09-2009, 22:59
też do usunięcia;ddd

Sey
06-09-2009, 09:14
do usunięcia.

robek
06-09-2009, 09:22
Derby 2:1 do przodu ! ;)

Karpaty sa w III lidze i nie graja z JKSem? Popatrzylbym na taki mecz, ew. jakis Czuwaj z kim innym (typu Orzel Przeworsk), ale Czuwaj to okregowka... i wy teraz z Jaslem graliscie?

Sey
06-09-2009, 09:39
do usunięcia.

robek
06-09-2009, 09:47
Graliśmy teraz ze stalą sanok. czarnuchy są w okręgówce teraz :D:D

Odkad nie mieszkam w Jaroslawiu i sa te nowe ligi, za bardzo sie w sytuacji nie orientuje. Mowisz o okregowce w grupie Krosno, tak? Dzieje tam sie cos jeszcze, czy wraz z upadkiem druzyny kibice/ultras rezygnuja?

Sey
06-09-2009, 09:50
do usunięcia.

robek
06-09-2009, 09:56
Chyba mnie zle zrozumiales. Karpaty są w 3 lidze podkarpacko lubelskiej, a czarni jasło spadli do okręgówki w tamtym sezonie.

Ty mnie nie zrozumiales :) Z tego co wiem, w okregowkach istnieja rozne grupy, zeby w 1 wojewodztwie nie gralo 100 druzyn - sie pytam, czy Jaslo jest w okregu (ozpnie, nie wiem jak to sie nazywa) Krosno, czy jak? Bo Czuwaj jest np w okregu Jaroslaw, i sie raczej nie spotka z takim Jaslem czy z inna druzyna z wojewodztwa, grajaca w innym okregu.

@down
Dzieki, chociaz juz znalazlem - http://www.90minut.pl/ligireg.php?id_sezon=75&id_okreg=8 .

Albertus
06-09-2009, 09:56
u nas kompletny zal... na mlyn przyszlo 25 osob wiec moglismy cos tam pospiewac , ale wszyscy oni byli trzezwi... a na kazdym meczu ledwo chodza... zal. Za to ja bylem pijany i to dobrze wiec stanelismy we 2 i zaczelismy morde drzec ;D koledzy mi opowiadaja ze to niezly smiech byl... ale jak ktos pijany to sie nie kontroluje tak mocno :D Mecz wygrany 4:1 i ogolnie fajnie bylo.

@UP

Okregowki czyli (V liga) jest po pare na wojewodztwo ( zalezy od woj.) u nas przykladowo jest tlyko jedna.

Sey
06-09-2009, 10:00
do usunięcia

janek@
06-09-2009, 15:56
Ja was troche nie rozumiem, po co odstawiać komisky i w ogóle przychodzić na mecze dla byle klubu - gówna, który nic w świecie piłki nożej nie znaczy? Dla jaj?

robek
06-09-2009, 16:14
Ja was troche nie rozumiem, po co odstawiać komisky i w ogóle przychodzić na mecze dla byle klubu - gówna, który nic w świecie piłki nożej nie znaczy? Dla jaj?

Bo kumple chodza, a oni musza sie im przyporzadkowac pod nadzieja, ze sie stana fajni (mowie o hools). Mozliwe, ze niektorzy maja pasje, lubia pilke nozna/kibicowac - nic do tego nie mam, ale 12-letnie dzieci, ktore biegaja w kominiarach na mecze/chodza po miescie z 20-letnimi kolegami i do kazdego po drodze cwaniakuja sa zalosni. Ewentualnie niektorzy chca zobaczyc na jakim poziomie jest pilka nozna w jego miejscowosci, ogolnie popatrzec na mecz - lepsze to, niz siedzenie w domu. Mozna i chodzic na mecze najnizszej ligi, chociaz tam to juz chodza starsi z przyzwyczajenia, a mlodsi najczesciej dlatego, bo nie maja co robic. Do takiego czegos nic nie mam i ty rowniez nie powinienes. To, ze ty czy ktokolwiek inny chodzi na mecze ekstraklasy nie czyni was od razu elita.

domin3x
06-09-2009, 16:31
Dla Was to tylko piłka, dla nas to sens życia.

Albertus
06-09-2009, 17:21
Bo kumple chodza, a oni musza sie im przyporzadkowac pod nadzieja, ze sie stana fajni (mowie o hools). Mozliwe, ze niektorzy maja pasje, lubia pilke nozna/kibicowac - nic do tego nie mam, ale 12-letnie dzieci, ktore biegaja w kominiarach na mecze/chodza po miescie z 20-letnimi kolegami i do kazdego po drodze cwaniakuja sa zalosni. Ewentualnie niektorzy chca zobaczyc na jakim poziomie jest pilka nozna w jego miejscowosci, ogolnie popatrzec na mecz - lepsze to, niz siedzenie w domu. Mozna i chodzic na mecze najnizszej ligi, chociaz tam to juz chodza starsi z przyzwyczajenia, a mlodsi najczesciej dlatego, bo nie maja co robic. Do takiego czegos nic nie mam i ty rowniez nie powinienes. To, ze ty czy ktokolwiek inny chodzi na mecze ekstraklasy nie czyni was od razu elita.

Ja pierwsze mecze chodziłem z ojcem , ale jak od nas odszedł miałem przerwę i powtórnie na mecz zabrali mnie koledzy było to na wakacje pomiędzy 5 a 6 klasa podstawówki , graliśmy wtedy z Włókniarzem Białystok (jeden z ostatnich meczów w V lidze) pamiętam ze usiedliśmy na takiej platformie gdzie się zmienia wyniki i gdzieś w 15 minucie meczu usłyszeliśmy Doping , wtedy zaczął powstawać u nas "Klub Kibica" było tam chyba z 50 albo 60 chłopa , z ciekawości podeszliśmy obok i patrzyliśmy , po 15 minutach zaczęliśmy śpiewać razem z nimi , po paru meczach znaliśmy już większość piosenek.

Cresovia awansowała do IV ligi , i dopingowaliśmy ja przez cały sezon , najpierw było nas młodych dużo i nas wyganiali (co było błędem bo teraz młodzież nie chce chodzić na mecze) bo mieliśmy piszczące glosy ;D ale później zostało nas 3/4 takich co się do nas przyzwyczaili no i tak chodziliśmy. Pomagaliśmy w robieniu opraw itp.

Wyjechałem do Belgii i niestety nie moglem być na meczach ale chodziłem na nie jak bylem na wakacje (koledzy nadal na każdy chodzili) , widziałem ze jest coraz mniej ludzi , jak przez pierwszy sezon było po 80-120 to później ta liczba malała do 50-70 , 30-50 aż w końcu przyjechałem do Polski...

Bylem w 3 gim , głos już miałem dobry do śpiewania wiec nie miałem problemów , młyn był po 25-35 osób na ważne mecze 50. Zaliczyłem pierwsze wyjazdy gdzie na jednym prawie był dym. Koledzy nadal chodzili ale 2 dostało zakaz stadionowy za race wiec zostaliśmy tylko we 2 ; wiernie dopingowaliśmy itp. Na koniec sezonu we 2 prowadziliśmy doping w 1 meczu.

Cresovia awansowała do 3 ligi , na pierwszych meczach zjawiło się 30-40 do młyna ale jak zobaczyli ze każdy mecz to porażka zaczęło przychodzić coraz mniej i mniej.... przez 3/4 mecze w młynie byliśmy tylko we 3 , ja i 2 starych kibiców wiec nawet nic nie śpiewaliśmy a ni nic. W paru meczach było nas kolo 15 wtedy już ja prowadziłem doping (znam wszystkie piosenki i robię to nieźle jak powiedzieli chłopaki ze zgody którzy przyjechali do nas na mecz) , wiec parę takich meczów poprowadziłem. ale ogólnie sezon nieudany pod względem kibicowskim i piłkarskim.

teraz spadliśmy do 4 ligi , na pierwszym meczu 5 osób ; później coraz więcej przedostatnio chyba 15 a wczoraj było kolo 25. Myślę ze jak nazbiera się z 40 osób ( za parę meczów bo ciągle wygrywają) to będzie można odnowić "Klub Kibica" i wrócą stare dobre czasy... tylko ze teraz już nie będę dzieciakiem walczącym żeby stanąć z dorosłymi i pośpiewać , tylko będę sam prowadził doping lub w tym pomagał.

Jeżeli nadal myślisz ze 12 latkowie w młynie to zal , to jesteś w błędzie. Większość Ultrasow zaczynało już za młodych lat , i zobacz ze ja chodzę na mecze od 11-12 roku życia i teraz jestem uznawany za jednego z wierniejszych kibiców , bo jestem na każdym meczu. Ostatnio miałem wypadek który powinien zakończyć się śmiercią , bylem tylko połamany i na mecz poszedłem (szedłem ponad godzinę (z wielkim bólem) i doszedłem do polowy drogi to mnie kolega podwiózł) ale doszedłem.

robek
06-09-2009, 19:47
Jeżeli nadal myślisz ze 12 latkowie w młynie to zal , to jesteś w błędzie. Większość Ultrasow zaczynało już za młodych lat , i zobacz ze ja chodzę na mecze od 11-12 roku życia i teraz jestem uznawany za jednego z wierniejszych kibiców , bo jestem na każdym meczu. Ostatnio miałem wypadek który powinien zakończyć się śmiercią , bylem tylko połamany i na mecz poszedłem (szedłem ponad godzinę (z wielkim bólem) i doszedłem do polowy drogi to mnie kolega podwiózł) ale doszedłem.

Nie mowilem o 'mlynie' tylko bardziej o hools. Do samego spiewania, robienia oprawy itp nic nie mam, ale co z takiego 12-letniego dziecka wyrosnie? Bedzie "oddany" klubowi (a bardziej bedzie biegal i spiewal "legia k***a", napinal sie przy 15 kolegach, czym demoralizuje siebie i swoich rowiesnikow - przykladow jest wiecej, wymienilem tylko kilka), a co z nauka? Zakonczy na gimnazjum? Bedzie sie utrzymywal z rodzicow? W wiekszosci takich przypadkow w wieku 12 lat ci ludzie zaczynaja palic, pic, zaczynac brac narkotyki, wchodzic w zle towarzystwo co nie jest raczej wskazane dla ich wieku. Pozniej przez to rodzi sie pokolenie jotpe.

Nigdzie tez nie wspominalem o oddaniu klubowi.

@down
Tylko po co to niszczyc? Budziles u nich szacunek? A tym innym naprawde daje to satysfakcje? Geez... (tryb przeszly, jak nic juz nie robisz/nie robicie to git)

@2down
Moze jakies argumenty? Taki "metal", jak to nazwales jest nieszkodliwy - czlowiek moze byc ubrany jak chce, wyznawac co chce, sluchac czego chce. A to JP... nie dosc ze lamie zasady, to jeszcze to jest takie tragiczne, ze az glowa boli.

@Grubson

Nie wiem gdzie widziałeś 12 letnich "hools" (daje cudzysłów bo tyle oni mają z takimi sprawami związku co moja prababcia) ale tacy rozwrzeszczani gówniarze zazwyczaj dostają w cymbał od tych 20-letnich kolegów żeby sie uspokoili bo przynosza wstyd...

A zebys wiedzial, ze widzialem. W moim przypadku ci 20-latkowie szczycili sie, ze "wychowali" takie pokolenie, a nie dawali im w pysk.

Albertus
06-09-2009, 19:59
Nie mowilem o 'mlynie' tylko bardziej o hools. Do samego spiewania, robienia oprawy itp nic nie mam, ale co z takiego 12-letniego dziecka wyrosnie? Bedzie "oddany" klubowi (a bardziej bedzie biegal i spiewal "legia k***a", napinal sie przy 15 kolegach, czym demoralizuje siebie i swoich rowiesnikow - przykladow jest wiecej, wymienilem tylko kilka), a co z nauka? Zakonczy na gimnazjum? Bedzie sie utrzymywal z rodzicow? W wiekszosci takich przypadkow w wieku 12 lat ci ludzie zaczynaja palic, pic, zaczynac brac narkotyki, wchodzic w zle towarzystwo co nie jest raczej wskazane dla ich wieku. Pozniej przez to rodzi sie pokolenie jotpe.

Nigdzie tez nie wspominalem o oddaniu klubowi.

aa to zwracam honor , 12 letnie dzieci jako Hools to tez przesada (chociaż za Ultras to już mogą zaczynać) myślę ze minimalny wiek żeby chodzić na ustawki itp. to 18-20 lat. Ale jakieś zadymy na mieście (typu rozwalanie ulic czy masowe nawalanki i tak zawodowo a nie ze 1 kosz i długa to ja zaczelem w wieku 15 lat ale uspokoiłem się mniej więcej jak nasza 30 osobowa ekipa się rozpadła ( w sumie rozwalaliśmy przez 2 miesiące , ale jak się porozpadało to w paru się nie chciało nawet kosza wywalić już nie ta atmosfera ;D żeby nikt nie mówił ze po prostu brak odwagi , bo ja mogę nawet sam coś rozwalić ale to już nie to co wbiegniecie 30 osób na anfiteatr czy na rynek gdzie latały budki itp. ;D)
PS. Ja zaczelem pic (tak wiecej , wczesniej pojedyncze razy) w wieku 15 lat ;D papierosów nie pale narkotyków nie biorę jak by takie pytanie było.

Gordorczyk
06-09-2009, 20:01
Pozniej przez to rodzi sie pokolenie jotpe.
lepsze pokolenie JP niz pokolenie metali

Sey
06-09-2009, 20:19
Rownie dobrze jak mowisz o mlodocianych hooliganach to mozna powiedzieć ze małe mhroczne metale będą latać i odgryzać głowy kotom i łamać krzyże :|

Upierz
06-09-2009, 20:19

Czemu tak? ;<

Articuno
06-09-2009, 21:31

No, to jest bardzo ciekawe co napisałeś.

Gierubesoen
06-09-2009, 22:22

A ja cie trochę nie rozumiem, wałkujemy to ponad 20 stron więc czemu ty wyskakujesz jak z pizdy zadając głupie pytania, nie sprawdzając czy o tym nie było juz mowy? Dla jaj?

Dzisiaj odbył się mecz barażowy o utrzymanie w ekstralidze żużlowej między Spartą Wrocław a Wybrzeżem Gdańsk, niedługo wrzucę foty i jakąś relację :>

Tyle w tym temacie:

http://img216.imageshack.us/img216/7290/wiernosc.gif

ale 12-letnie dzieci, ktore biegaja w kominiarach na mecze/chodza po miescie z 20-letnimi kolegami i do kazdego po drodze cwaniakuja sa zalosni.

Nie wiem gdzie widziałeś 12 letnich "hools" (daje cudzysłów bo tyle oni mają z takimi sprawami związku co moja prababcia) ale tacy rozwrzeszczani gówniarze zazwyczaj dostają w cymbał od tych 20-letnich kolegów żeby sie uspokoili bo przynosza wstyd...

janek@
07-09-2009, 00:00

Połamiem cię, ale w ogóle nie chodzę na mecze. :D
Nie mam nic przeciwko tym, którzy raz na jakiś czas pójdą sobie i popatrzą jak swoi grają, nie rozumiem tylko tych którzy chodzą na te mecze "codziennie" jakolwiek czy gdziekolwiek by on grali. Po czym odpalają kij wie co i kibicują wdzień wdzień tej samej dupnej drużynie w pojedynke czy w 15 osobowej załodze, czy to jakaś pasja? Jak kogoś kręcą zadymy to niech idzie na mecz Lechii czy tam Wisły, ale tam w 5 osób? No 10 max? Bezsensu to tak jakbyś chciał napaść na bank w pojedynkę. :D

@up
Hah, po 5 stronach odechciało mi się tego wszystkiego czytać, bo aż oczy mnie rozbolały. Daj mi program, który sam to dla mnie przeczyta a już nie będę wałkował tego co było. :D

Gierubesoen
07-09-2009, 00:09
Jak kogoś kręcą zadymy to niech idzie na mecz Lechii czy tam Wisły, ale tam w 5 osób? No 10 max? Bezsensu to tak jakbyś chciał napaść na bank w pojedynkę. :D

Pie*dolisz jak potłuczony... Byłeś w dupie, gówno widziałeś a do tego jeszcze wpadasz znienacka udając, że masz jakieś pojęcie którego nie masz wcale :>

Wiem, że forum jest od wyrażania swojego zdania i nie zmuszę cię do opuszczenia tego tematu, ale takimi postami robisz wstyd tylko i wyłącznie sobie.

Hah, po 5 stronach odechciało mi się tego wszystkiego czytać, bo aż oczy mnie rozbolały. Daj mi program, który sam to dla mnie przeczyta a już nie będę wałkował tego co było. :D

To po co w ogóle zaczynasz dyskusję?? "Daj" możesz powiedzieć u siebie w domu do matki, jeżeli jesteś aż tak leniwy i głupi.

Albertus
07-09-2009, 00:21
Połamiem cię, ale w ogóle nie chodzę na mecze. :D
Nie mam nic przeciwko tym, którzy raz na jakiś czas pójdą sobie i popatrzą jak swoi grają, nie rozumiem tylko tych którzy chodzą na te mecze "codziennie" jakolwiek czy gdziekolwiek by on grali. Po czym odpalają kij wie co i kibicują wdzień wdzień tej samej dupnej drużynie w pojedynke czy w 15 osobowej załodze, czy to jakaś pasja? Jak kogoś kręcą zadymy to niech idzie na mecz Lechii czy tam Wisły, ale tam w 5 osób? No 10 max? Bezsensu to tak jakbyś chciał napaść na bank w pojedynkę. :D

@up

taaa , gdyby jeszcze codziennie mecze były...

domin3x
07-09-2009, 20:56
http://www.bytom.slaska.policja.gov.pl/wiadomosci/art2682,kary-dla-pseudokibicow.html

PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW!

Sey
07-09-2009, 21:15
To jest po prostu chore :O !

Gierubesoen
07-09-2009, 21:20
Chcą u nas zrobić to samo co w Anglii... Tam to zajęło z 15-20 lat, u nas pewnie troszkę dłużej ;)

Sey
07-09-2009, 21:24
Taaak. Masa pikników zajadających kiełbaski i ewentualnie klaskających :D:D.
Zyjemy w policyjnym państwie ...

rentonB
07-09-2009, 22:17
A na takim przeciętnym 2. ligowym meczu ile jest policji? Tak z ciekawości pytam ;d

U mnie w miescinie bylo od groma, wszystko przez to ze jeden klub wspomaga arke drugi lechie
http://www.youtube.com/watch?v=8121DcMzcEQ&feature=related
Ogolnie dzieciarnia zalosc itp, w szwecji jest o wiele lepiej

BLÅVITT!

Gierubesoen
07-09-2009, 22:20
Chodziło mi o żużel, bo w piłce nożnej to nawet w okręgówkach przy jakichś ciekawszych meczach są niezłe akcje... A 2. liga żużla totalny piknik

Gordorczyk
07-09-2009, 22:36
http://www.youtube.com/watch?v=UBf1pyACLqQ&feature=related
mozecie sie od niego uczyc

Albertus
07-09-2009, 22:52
pikniki przychodza jak dobrze gra druzyna , wiec co bedzie w przypadku gdy jakas druzyna zacznie grac slabo pare lat? Piknikow nie bedzie , a klub bedzie krzyczla , "Gdzie Ci Ultrasi , oni zawsze przychodzili"

Arka_Sath_Wielki
07-09-2009, 23:01
No tak nie bardzo. Może i metal słucha muzyki która Ci nie pasuje ok. Może sie nie myć, ale co Cie to obchodzi. Nic ci nie robi.

Pokolenie JP : Wozi sie po osiedlu w koszulkach bluzach gaciach skarpetach i kalesonach z "JP". Krzyczy "JEBAĆ POLICJE! i Śmierć konfidentom!", chociaż policja nic im nigdy nie zrobiła, a jeśli zrobiła - to miała powód.

Tak więc IMO Metale > JP

A tak w ogóle to co was charakteryzuje? Pytam poważnie. Metale słuchają muzyki, bo ich pobudza, bo im się podoba i coś w niej jest.

A Wasza subkultura(?) co ma na celu i jakie ma wartości oprócz Jebania Policji? o.O

domin3x
08-09-2009, 00:12
Ultras nie ma nic wspólnego z jebaniem policji.
no chyba, że pytasz o 'pokolenie jotpe'

Erhion
08-09-2009, 09:16
Kasacja...........

Lasooch
08-09-2009, 13:43
No tak nie bardzo. Może i metal słucha muzyki która Ci nie pasuje ok. Może sie nie myć, ale co Cie to obchodzi. Nic ci nie robi.

Jak już jedziemy po bzdurnych i nieuzasadnionych stereotypach, to raczej punki się nie myją. Nie znam żadnego metala, który nie dbałby o higienę.

Gordorczyk
08-09-2009, 14:54
@ Arka_Sath_Wielki
JP to ideologia - nie subkultura - ktora chce uswiadomic dla spoleczenstwa ze policja czesto lamie prawo, chca tez zniechecac ludzi do sprzedawania innych
lubie ich bardziej od metali za ogol - normalniej sie ubieraja, sluchaja lepszej muzyki, normalniej sie zachowuja
KONIEC OFF TOPA

AnonimowyPowrot
08-09-2009, 15:00
normalniej sie ubieraja, sluchaja lepszej muzyki, normalniej sie zachowuja

3x false! Oblałeś egzamin ;(

Albertus
08-09-2009, 15:04
w sumie JP. nie jest takie głupie jak na to spojrzysz , głupie jest tylko to ze mówią to ludzie którzy policje widzieli jedynie na filmach. Bo tacy co mieli przykre doświadczenia z policja itp. To ich można zrozumieć.

Lasooch
08-09-2009, 15:38
lubie ich bardziej od metali za ogol - normalniej sie ubieraja, sluchaja lepszej muzyki, normalniej sie zachowuja

Rozmawiałeś kiedyś z metalem? Chyba nie. Żadne z tych stwierdzeń nie jest prawdziwe.

Dla jasności ad. 2 - rap/hip-hop jak najbardziej może być dobry, ale nie ten od fIRMY, która tworzy ścierwo, nie muzykę.

w sumie JP. nie jest takie głupie jak na to spojrzysz , głupie jest tylko to ze mówią to ludzie którzy policje widzieli jedynie na filmach. Bo tacy co mieli przykre doświadczenia z policja itp. To ich można zrozumieć.

Ja miałem przykre doświadczenia z lekarzami, ale nie krzyczę 'j*bać lekarzy'.

@down, 2x down: po jaki ch*j? Żeby pokazać, jaki jestem zbuntowany i głupi? : )

Sey
08-09-2009, 15:40
To krzycz :].

Albertus
08-09-2009, 16:08
krzycz , proszę bardzo

Lasooch
08-09-2009, 16:28
To ze jesteś glupi pokazałeś juz dawno. :]

Edytuj posty, misiu. A i chętnie zobaczę gdzie pokazałem - linkuj waść.

Gordorczyk
08-09-2009, 16:35
@up
http://forum.tibia.pl/search.php?searchid=6536360

Sey
08-09-2009, 16:39
Nie znamy się na tyle dobrze żebyś się zwracał do mnie per 'miśku' i raczej się nie poznamy więc sobie nie pozwalaj, mhroczny metalu :).

Hakuje_plate_sety
08-09-2009, 16:40
@UP2
Żaden wynik nie został znaleziony. Spróbuj użyć innego wyrażenia.

Fejl :D

A co do Lasoocha, nie wiem czemu jak ktoś obraża metali, to on jest pierwszym, który rwie się do odpowiedzi "Nie! To nie oni! To punki się nie myją!" (to, że sam jest metalem i broni swoich to czysty przypadek, zapewne). OK, to że jakiś idiota ocenia innych po stereotypach to świadczy tylko o jego intelekcie, ale po co na chama mu wbijać do łba: "metal jest normalny metal jest normalny metal jest normalny metal jest normalny metal jest normalny metal jest normalny" skoro i tak jest za głupi, żeby to zrozumieć?

@DOWN2
Dobry offtop świadczy o elitarności foruma.

Sey
08-09-2009, 16:43
Jak ktoś jest jedynie twardy przez neta, bo w rl boi się wyrazic swoja opinie, to tak jest :confused:

Seeleesee1992
08-09-2009, 16:43
O Bowe… Wiadomo przecież, że przeciętny hip-hopowiec nigdy nie zrozumie metala (na odwrót się zdarza…), więc po co te kłótnie? Jeżeli jakiś pro_elo_ziąąąą uważa że metale się nie myją/jedzą koty/gwałcą dziewice na czarnych mszach, to niech sobie tak myślą, to ich sprawa, to oni pokazują jak bardzo są ograniczeni. ;P
Innymi słowy: Po ch*j ten offtop? ;D

Sey
08-09-2009, 16:51
Bo widać, że lasooch nie może się pogodzić z faktem, że istnieje inna muzyka prócz metalu (który wcale zły nie jest) :). Ma wiecznie jakiś problem do każdej innej grupy ludzi prócz metali: hip hopowców, ultrasów itd. I nie da mu się czegoś wyperswadować albo dojść do jakieś ugody bo będzie upierał się przy swoim, nie majac zadnych argumentów ;)

Lasooch
08-09-2009, 19:16
@up
http://forum.tibia.pl/search.php?searchid=6536360

Żaden wynik nie został znaleziony. Spróbuj użyć innego wyrażenia.

No patrz.

A co do Lasoocha, nie wiem czemu jak ktoś obraża metali, to on jest pierwszym, który rwie się do odpowiedzi "Nie! To nie oni! To punki się nie myją!"

Jako, żem metal, po prostu czuję się zobligowany do odpowiedzi - a punki się myją, większość moich kumpli to punki.

Jak ktoś jest jedynie twardy przez neta, bo w rl boi się wyrazic swoja opinie, to tak jest :confused:

Skąd wniosek, że w rl boję się wyrazić swoją opinię? To, że wyrażam ją w necie, nie implikuje powyższego.

Bo widać, że lasooch nie może się pogodzić z faktem, że istnieje inna muzyka prócz metalu (który wcale zły nie jest) :). Ma wiecznie jakiś problem do każdej innej grupy ludzi prócz metali: hip hopowców, ultrasów itd. I nie da mu się czegoś wyperswadować albo dojść do jakieś ugody bo będzie upierał się przy swoim, nie majac zadnych argumentów ;)

Zdziwiłbyś się, jak szerokiej muzyki słucham - od rapu (przykładowo Eminem), przez mieszaninę wszystkiego (Bjork), spokojne plumkanie na fortepianie (Nobuo Uematsu), punk (Włochaty), grindcore (Nasum), aż do najmroczniejszych odmian metalu.

I bynajmniej nie mam problemów do 'każdej innej grupy ludzi prócz metali'. Nie lubię po prostu ludzi głupich. Do ultrasów problemu nie mam (gORDORCZYK i Albertus są po prostu głupi), do hiphopowców nic nie mam (a jedynie do głupich dresów spod bloku, a jeśli nie zauważyłeś - to bynajmniej nie jest to samo, chociaż dresy najczęściej hiphopu słuchają), do skinów nic nie mam (oprócz nazioli i narodowców, bo są z definicji przygłupami), do punków nic nie mam (patrz gdzieśtam wyżej)...

Wyperswadować też się da, jeśli dobrze pamiętam, na początku tego tematu sprostowano mój nieco - wtedy - skrzywiony pogląd na ich temat.

@down: nie wiem, czy akurat ja mówiłem o lekarzach, chociaż to możliwe.

Miszczu
08-09-2009, 19:23
Mea culpa Lasooch ,milczę ;).

Seeleesee1992
08-09-2009, 19:54
Taki mały offtop ,nie powtarzaj się ,już raz o tym mówiłeś myślę ,że wszyscy zrozumieli nie musisz po raz kolejny mówić o tych lekarzach.
Może pomyliłeś Lasoocha ze mną, to ja ze trzy razy pisałem o lekarzach i krzyczeniu „Je*ać lekarzy” ;p
Sorry za offtop w offtopie.

Gordorczyk
10-09-2009, 16:19
co powiecie o wczorajszy meczu (nawet nie wspominajcie o kopaczach) wg. mnie najciekawsza rzecz pod czas calego widowiska to race na boisku

Sey
10-09-2009, 16:32
No chyba wreszcie coś ruszyło z oprawami na reprezentacji ;)

domin3x
10-09-2009, 16:38
No chyba wreszcie coś ruszyło z oprawami na reprezentacji ;)

masz na myśli reprezentację Słowenii?

Gierubesoen
10-09-2009, 17:08
masz na myśli reprezentację Słowenii?

Raczej transparent o treści "Jesteśmy zawsze tam, gdzie PZPN biletów nie ma"

A co do Słoweńców, tylko urwać jaja tym co wrzucali race, chyba, że mieli jakiś konkretny powód

Sey
10-09-2009, 17:09
Ja tam widzę pewien progres ;)

Gierubesoen
10-09-2009, 17:23
Fajnie zapowiada się wyjazd do Czech, ostatnie wyniki reprezentacji odstraszą wielu januszy, więc z dopingiem powinno być nieźle. Jak finanse i czas pozwolą, to może nawet wybiorę się na ten mecz z ojcem ;p

Gordorczyk
11-09-2009, 22:31
ogladalem mecz Odra -Korona
nie jestem pewien ale chyba Scyzory mialy spiecie z psami
niech ktos kumaty mnie oswieci co tam bylo

nemelza3
12-09-2009, 08:27
Wspaniały wczoraj doping w Bytomiu, kibice dopingowali drużynę przez 90 minut, a ich przyśpiewki było słychać podobno bardzo daleko. O oprawie chyba nie muszę wspominać, kto oglądał - wie! Ale do kibiców "Lecha" im jeszcze sporo brakuje.

Gordorczyk
12-09-2009, 22:34
Wlasnie wrocilem z meczu Jaga - Lech
doping dobry, glosny, choc czasem pol stadionu bluzgalo zamiast spiewac
Lecha ok 200 os.
u nas na sektorze kilka osob z Siarki Tarnobrzeg

Articuno
12-09-2009, 23:18
To i ja opisze dzisiejsze doznania.
Na meczu Śląsk - Legia gospodarzy chyba komplet, choć było trochę łysin na krytej, ale wiele osób stało na schodach(a już na pewno nie 6500, jak podaja niektóre serwisy, widzów było 8000). Kibiców gości nie stwierdzono.
Z początku to doping miażdżący, ale z każdą minutą było gorzej. No, ale przy takiej ilości pikników, a do tego słabiutkiej grze obu drużyn ciężko jest dopingować(choć to chyba nieusprawiedliwienie?)
Zaprezentowaliśmy oprawę (lokomotywa) i 4 transparenty z nazwami następnych wyjazdów Śląska(Kielce, Ząbki, Bełchatów, Gdynia).

Sey
14-09-2009, 17:08
"Polscy kibice w końcu zaczęli działać. To co dzieje się w Polskiej piłce nożnej to patologia..ostatnio Lato podwyższył sobie pensje do 50tys miesięcznie ! Dlatego my, jako "kibice" reprezentacji musimy wziąć to na własne ręce. Ruszyła ogólnopolska akcja przeciw PZPN'owi. http://www.koniecpzpn.pl/ http://www.latomusiodejsc.pl/petycja/lista.php Rozsyłać linki gdzie sie da, trzeba zrobić coś z tymi leśnymi dziadkami !

14.10.2009 Polska - Słowacja --PUSTY STADION--!!! Rusza protest przeciwko PZPN! Pierwszą poważną okazją do pokazania im, że mamy ich dość to 14.10.2009 mecz Polska - Słowacja. Apel do wszystkich kibiców w całej Polsce - ZBOJKOTUJMY ten mecz!!! Jeśli jesteś moderatorem fora internetowego związanego z piłką nożna umieść podobny apel! 14.10.2009 - stadion powinien świecić pustkami. 0 biletów - 0 kasy dla PZPN-u! Do akcji włączyła się ogromna rzesza forumowiczów z największych polskich portali informacyjnych - WP i ONET. Jest szansa na zaszczepienie tematem reporterów z TVN-u. Serbia na koniec eliminacji grała przy pustych trybunach. Bośnia i Hercegowina grała również przy pustych trybunach, ale tam jeszcze do protestu dołączyło się 13 najlepszych graczy i padł ich związek piłki przestępczej. Zróbmy coś dobrego dla polskiej piłki nożnej! Nam tez może się udać! http://www.koniecpzpn.pl/ http://www.latomusiodejsc.pl/ Podajcie dalej!

Kibice polskiej piłki nożnej: zareagujmy wreszcie! Ile można patrzeć na tę próżną, niekompetentną pzpn-owską zgraję...? Od dłuższego czasu czuję się jak schizofrenik kibicując naszej kadrze... Niestety, w tych okolicznościach każda strzelona bramka przez reprezentację stanowi ALIBI dla tych leni, cwaniaków i nieudaczników...Wygrywanie z San Marino, a nawet epizod z Czechami to tylko przedłużanie agonii! Dlatego: Kurator do związku (koniecznie, bez względu na konsekwencje); Zarząd out; I NASZ bojkot do skutku; I aktywny PROTEST; I jeszcze apel do mediów- NAŚWIETLCIE TĘ AKCJĘ,WESPRZYJCIE NAS! WSZYSCY KTÓRZY KOCHAJĄ POLSKĄ PIŁKĘ: NADSZEDŁ NAJWYŻSZY CZAS- ORGANIZUJMY SIĘ!

Moi kochani kibice wszystkich druży n począwszy od czwartej ligi po Ekstraklasę,proszę klub kibica Legii Warszawa o wystosowanie pisma do miasta wa-wa o demonstracje na ul. Miodowej pokażmy im wszyscy nie ważne czy jesteś za wisłą czy Lechem czy kozią wulką przyjedżmy do Wa-wy ze swoimy klubowymi flagami i wspólnie pokażmy, że my prawdziwi kibice możemy się zjednoczyć dla dobra naszej ukochanej piłeczki i wywieziemy te uślinione ze starości towarzystwo wspólnej adoracji."

Gordorczyk
14-09-2009, 19:51
@up
fajna sprawa, zapisywac sie

Relacje z ekstraklasy
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa Protest przeciwko ITI równał się z pustym sektorem legionistów we Wrocławiu.
Jagiellonia Białystok - Lech Poznań Mimo zamkniętego sektora gości w Białymstoku melduje się 150 osobowy skład Lecha.
GKS Bełchatów - Ruch Chorzów Tysiąc chorzowskich + 200 Widzewa melduje się w Bełchatowie. Przed meczem 7 aut ruchu rozgania i obija,przed stadionem fanów GKSu. Gospodarze prezentują oprawę ultras.
Cracovia Kraków - Arka Gdynia 1300 widzów na stadionie w Sosnowcu z czego 310 to arkowcy cisza i spokój.
Polonia Bytom - Piast Gliwice W piątkowy wieczór w Bytomiu stawia się 850 głów Piasta.
Polonia Warszawa - Zagłębie Lubin 105 typa w stolicy na Polonii.
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków Ponad 2,5 tysiące fanów Wisły w Gdańsku większość z nich spędziła cały weekend na wybrzeżu Polski.

Sey
14-09-2009, 20:31
W niedzielę wspieramy naszą pobliską zgodę w liczbie ok 30 głów, po meczu sanovia urywa się psom ale do niczego nie dochodzi ;)

Parys
14-09-2009, 23:27
@Gordorczyk
Nie wiem skąd czerpiesz wiedze, ale kibiców Legii nie było, bo się nie dogadali z kibicami ze Śląska (-;

Rybzor
14-09-2009, 23:32
@Gordorczyk
Nie wiem skąd czerpiesz wiedze, ale kibiców Legii nie było, bo się nie dogadali z kibicami ze Śląska (-;
http://www.kibice.net/

Stont chyba!

LoluU$
15-09-2009, 01:01
źródło : http://podkarpaccykibice.pl/W ofercie bukmachera Betsafe.com pojawił się bardzo ciekawy zakład: "Czy na najbliższych derbach Rzeszowa kibice wbiegną na płytę boiska? (Co najmniej 5 kibiców musi wbiec na płytę by zakład był ważny)". Kurs na NIE - 1,15, na TAK - 4,50. Kurs na TAK cały czas spada, czyżby Rzeszowscy kibice masowo stawiali na TAK by już za dwa tygodnie móc zadbać o to, by kupon siadł.

Albertus
15-09-2009, 01:03
W ofercie bukmachera Betsafe.com pojawił się bardzo ciekawy zakład: "Czy na najbliższych derbach Rzeszowa kibice wbiegną na płytę boiska? (Co najmniej 5 kibiców musi wbiec na płytę by zakład był ważny)". Kurs na NIE - 1,15, na TAK - 4,50. Kurs na TAK cały czas spada, czyżby Rzeszowscy kibice masowo stawiali na TAK by już za dwa tygodnie móc zadbać o to, by kupon siadł.

ahahahah ;D ale jaja ;D pewnie specialnie wbiegna a ochrona i policja pewnie stawia ze nie wbiegna i sie zmobilizuja na maxa zeby sie nie udalo ;D komedie!

domin3x
15-09-2009, 14:03
ahahahah ;D ale jaja ;D pewnie specialnie wbiegna a ochrona i policja pewnie stawia ze nie wbiegna i sie zmobilizuja na maxa zeby sie nie udalo ;D komedie!

albo ochrona też postawi na TAK i nie będą ich powstrzymywać, a wyłapywać ich będą dopiero, gdy będą już na murawie;dd

Gordorczyk
15-09-2009, 14:59
http://www.kibice.net/

Stont chyba!

dokladnie, czasem jeszcze czytam szalikowcy.com

LoluU$
15-09-2009, 15:31
Dobre info co :D? hahahaha ;D

Derby Rzeszowa ! 26 !

Sey
15-09-2009, 16:01
Loluś, Ty za Stalą czy Reską?

LoluU$
15-09-2009, 23:49
Stal naturalnie ;)

Gordorczyk
18-09-2009, 15:56
Lechia Gdansk zostala ukarana grzywna za wywieszenie trans: "17.09.1939 - czwart rozbior Polski"

Albertus
18-09-2009, 16:05
LOOL ! Jak u nas przyjechał Bielsk i wywiesili transparent .
"85 lat już gramy wy komunistyczne chamy" i nie dostali nic , wiec za co Lechia dostała?

Miszczu
18-09-2009, 17:03
LOOL ! Jak u nas przyjechał Bielsk i wywiesili transparent .
"85 lat już gramy wy komunistyczne chamy" i nie dostali nic , wiec za co Lechia dostała?

Chodzi o poziom rozgrywek ,tak naprawdę mało jest osób które znają twój klub albo Bielsk ,a Lechie zna każdy kto się polską piłką interesuje.Nie żebym popierał PZPN ,po prostu mówię :P.

domin3x
18-09-2009, 17:26
PROTEST
Rusza protest kibiców przeciwko PZPN! Pierwszą poważną okazją do pokazania im, że mamy ich dość to 14.10.2009 mecz Polska - Słowacja. Apel do wszystkich kibiców w całej Polsce - ZBOJKOTUJMY ten mecz!!! Jeśli jesteś moderatorem fora internetowego związanego z piłką nożna umieść podobny apel! 14.10.2009 - stadion powinien świecić pustkami. 0 biletów - 0 kasy dla PZPN-u! Do akcji włączyła się ogromna rzesza forumowiczów z największych polskich portali informacyjnych . Serbia na koniec eliminacji grała przy pustych trybunach. Bośnia i Hercegowina grała również przy pustych trybunach, ale tam jeszcze do protestu dołączyło się 13 najlepszych graczy i padł ich związek piłki przestępczej. Zróbmy coś dobrego dla polskiej piłki nożnej! Nam tez może się udać!Proszę skopiujcie ten komunikat i umieśćcie go na innych forach
takie info pojawiło się na kilku kibicowskich portalach

Gordorczyk
19-09-2009, 10:57
http://www.youtube.com/watch?v=dMbHUfbNyR4
zajebista oprawa CSKA Sofia

Sey
19-09-2009, 13:10
Noo taka dość ciekawa ;)

Royal_Michael
19-09-2009, 13:50
Tu jest lepsza: http://www.youtube.com/watch?v=mDU1iNPmqno
Myślę, że w kilku klubach w Polsce tez by to się udało tylko, że potem PZPN by zamknął stadion na 3lata i narzucił ogromne kary finansowe na klub, kibiców, zakazy stadionowe etc
robią u nas drugą Anglię ;/ www.koniecpzpn.pl

Miszczu
19-09-2009, 17:03
Po niedawnym skandalu w Gdańsku przyszła kolej na Łódź. Delegat PZPN zakazał spikerowi na stadionie ŁKS uczczenia minutą ciszy ofiar sowieckiej napaści na Polskę z 17 września 1939. Kibicom nakazał zaś zdjąć transparent upamiętniający tę rocznicę.
Po Lechii teraz ŁKS będzie musiał zapłacić karę za transparent .

Gordorczyk
21-09-2009, 21:37
Ekstraklasa Kibicowsko 18/20 wrzesień
21.09.2009
Ekstraklasa Kibicowsko 18/20 wrzesień Legia Warszawa - Lechia Gdańsk Brak kibiców gości z wiadomych przyczyn. Gospodarze wywiesili transparent pamiętając o IV rozbiorze Polski.
Korona Kielce - Śląsk Wrocław 723 osoby taka liczba na sektorze gości w Kielcach. W tym skromne delegacji zgód. Gospodarze zaprezentowali bardzo ciekawą oprawę. Korona ostro bluzga na Wisłę.
Lech Poznań - Odra Wodzisław Śląski Dzięki uprzejmości fanów Kolejorza we Wronkach melduje się 35 głów Odry Wodzisław. Podczas meczu wygwizdany zostaje nowy selekcjoner reprezentacji Polski Adam Majewski.
Ruch Chorzów - Cracovia 340 KSC + 140 tyszan i 10 Arki. Kibice Ruchu wywieszają transparent oraz zapalają wielki krzyż ułożony ze zniczy z okazji śmierci górników w Rudzie Śląskiej.
Zagłębie Lubin - GKS Bełchatów Mimo piątku do Lubina przybyło 140 kibiców z Bełchatowa. Zagłębie cały czas protestuje przeciwko zarządowi klubu doping prowadzą dopiero od drugiej połowy.
Arka Gdynia - Polonia Warszawa 35 sztuk KSP w Gdyni.
Piast Gliwice - Jagiellonia Białystok 200 Jagi na dalekim wyjeździe w Gliwicach.
Wisła Kraków - Polonia Bytom Brak fanów z Bytomia w sosnowcu. Gospodarze wywieszają transparent "17.9.39 Precz z komuną" oraz ostro cisną z delegatem z PZPNu.

źródło: kibice.net

"Dziesięciu serbskich chuliganów, podejrzanych o napaść na francuskiego kibica w miniony czwartek w Belgradzie, będzie odpowiadać za próbę zabójstwa. Sąd postanowił przedłużyć ich areszt do 30 dni. Grozi im kara nawet do 40 lat więzienia.
- Jedenasta zatrzymana osoba, podejrzana o pomaganie napastnikom, będzie odpowiadać przed sądem z wolnej stopy - poinformowała rzeczniczka sądu w Belgradzie Ivana Ramic.

Brice Taton, kibic francuskiego klubu FC Toulouse, nadal przebywa w szpitalu w Belgradzie, gdzie przeszedł m.in. operację na otwartym mózgu. Lekarze określają jego stan jako poważny i wykluczają możliwość przewiezienia go do Francji.

Do napaści doszło w czwartek na kilka godzin przed meczem Partizan Belgrad - FC Toulouse (2:3) w Lidze Europejskiej. Około dwudziestu pseudokibiców gospodarzy zaatakowało w jednym z barów trójkę Francuzów kijami baseballowymi i łańcuchami rowerowymi."

LoluU$
30-09-2009, 16:20
Resovia Rzeszów - Stal Rzeszów

Nas na derbach Rzeszowa 900 osób , wszyscy w okolicznościowych szalikach co dało ładny efekt. Przed spotkaniem ochrona przy*******a się do flagi Football Hooligans w efekcie czego nie udaje jej się wnieść i zostaje w depozycie. W pierwszej połowie prezentujemy oprawę składającą się z transparentów z trzema postaciami oraz hasłem "Naszym honorem jest bronić tych barw" w asyście podniesionych szali. Na boisku kolejna przegrana kopaczy 3-1....

-Nogger-
09-10-2009, 22:06
Widzew Łódź hools! Jest tu ktoś z serca łodzi?!?!

JA-pakt
09-10-2009, 22:08
ta tez jestem za Widzewem B)

@lolus tak ziomek masz 15 lat a zachowujesz sie jak organizator ultras

wiem ze tez duzo nie mam ale nie kozacze

Yafls
09-10-2009, 22:10
..................

Albertus
09-10-2009, 22:40
slyszeliscie o zakazie przyjazdow gosci na mecze Pogoni Szczecin?

Ufocznik
09-10-2009, 22:54

A ty masz 16 lat, dopiero wyszedłeś (lub też nie) z gimnazjum, a dałeś sobie podpis i avatar niczym zawodowo jebiący policję. OK.

Albertus
09-10-2009, 22:57
wiek nie ma znaczenia , ja np. mam 17 lat a już nie jednokrotnie prowadziłem 20-40 osobowy młyn. Co prawda ciężko wybić się na klubie gdzie przychodzi parę tysięcy kibiców , no ale nawet Ultrasowanie w IV czy V lidze to juz fajna sprawa.

domin3x
10-10-2009, 00:19
U nas w Legnicy niedługo będzie wyjazd na Lechię Zielona Góra, a zaraz po nim wszyscy jadą na derby Śląsk-zagłębie. Chyba się zapiszę;dd

LoluU$
17-10-2009, 23:07

Kazdy odbiera zachowanie rozne inaczej. Inni pomysla przydupas, Ty sobie pomyslales 'wanna be' inni jeszcze 'stara sie małolat'. Mniejsza, nie ma sensu polemizować tutaj.

@topic.

Ze Stalą ogolnie lipka. Dzięki grze kopaczy coraz mniej ludzi na mecze chodzi - wiadomo ... porazka, porazka, remis, porazka, remis, remis, porazki itd ... Teraz nam sie psy przydupasily i "dzięki materiałom policyjnym z rzeszowskich derbów staramy sie zidentyfikować prowodyrow zamieszek". Wiec prawdopodobnie duzo osob bedzie mialo lipke.

/ dawno nie spamowalem, nie chce mi sie logowac na tym forum ^^.

Articuno
17-10-2009, 23:29
http://www.youtube.com/watch?v=wFNfG39gr90 Śląsk w Bełchatowie.
Po meczu doszło do mega skandalu. Wrocławscy ultrasi zostali sami na trybunie gości, by posprzatąc kijki od oprawy, itd. po czym pobili ich OCHRONIARZE(50 na 12), niektórzy będą musieli odwiedzić szpital, w tym KOBIETY.

Albertus
19-10-2009, 15:41
i bądź tu kulturalnym to dostaniesz wpier... na drugi raz zostawia po sobie syf

Miszczu
19-10-2009, 16:33
Widzew Łódź hools! Jest tu ktoś z serca łodzi?!?!

Jest ,ale jak chodzi ci o hoolsów Widzewa to proszę na wieś pojechać ,tam ich więcej znajdziesz ;).

Albertus
25-10-2009, 17:55
No dziś mecz zakończył się 20 minutowym dopingiem.

Znaleźliśmy z 10-15 ludzi i poprowadziłem doping , ogólnie było fajnie parę nowych twarzy widziałem. Szkoda ze nie było więcej ludzi i ze tak późno zaczęliśmy , ale takie akcje są takimi zapowiedziami tego ze klub kibica w Siemiatyczach może powrócić do świetności , do czasów gdy byliśmy 4 ekipa Podlasia (ranking Ultras) przed nami była tylko Jaga , Wigry i LKS Lomza.

cjkamil995
27-10-2009, 15:04
ja tez jestemz serca lodzi tyle ze alej uni 2 tylko lks fc pabianice

Miszczu
31-10-2009, 09:32
http://img407.imageshack.us/img407/271/img7813.th.jpg (http://img407.imageshack.us/i/img7813.jpg/)
Oprawa ŁKSu w meczu z MOtorem ;).

Sey
03-11-2009, 16:16
Wreszcie koniec bana :).
No oprawa Łksu zajebista ;).
Co powiecie o sytuacji na meczu Legii z Ruchem i starcia Torcidy z Widzewem ?

niemamnogi
03-11-2009, 17:16
Legia - Ruch:
Jak dla mnie Staruch (młynowy Legii) ciut przesadził z tym 'jeszcze jeden', ale to nie usprawiedliwiło nikogo, żeby tak go potraktować. Jak dla mnie teraz wojna z ITI będzie jeszcze bardziej bezwzględna. ITI spier*alaj!

Górnik - Widzew:
Awantura jak to awantura. Wyje*ali komuś oko ostrym narzędziem, a media oczywiście już kreują kibiców na wielkich nożowników...

Raxev
03-11-2009, 17:37
Górnik - Widzew:
Awantura jak to awantura. Wyje*ali komuś oko ostrym narzędziem, a media oczywiście już kreują kibiców na wielkich nożowników...
Z tego co wiem, to osoba, która straciła oko, została postrzelona przez policję.

Sey
03-11-2009, 17:45
No apropos Legii to troche żałosne było zachowanie reszty kibiców ...
Parę lat temu nie do pomyslenia była taka akcja, a dziś sciągają Starucha a ludzie spiewają jedynie 'gestapo' :confused:. Ja rozumiem, że ekipy sportowej Legii wtedy nie było, no ale gdzie zasada 'jeden za wszystkich, wszyscy za jednego' ? Zdzierają chłopaka z ogrodzenia a tu żaden nie skoczy pomóc ?

Co do starć Widzewa z Górnikiem, dość ciekawe akcje, jak za starych czasów ;)

Albertus
03-11-2009, 18:11
ma ktoś możne filmik z tego starcia?

niemamnogi
03-11-2009, 20:17
No apropos Legii to troche żałosne było zachowanie reszty kibiców ...
Parę lat temu nie do pomyslenia była taka akcja, a dziś sciągają Starucha a ludzie spiewają jedynie 'gestapo' :confused:. Ja rozumiem, że ekipy sportowej Legii wtedy nie było, no ale gdzie zasada 'jeden za wszystkich, wszyscy za jednego' ? Zdzierają chłopaka z ogrodzenia a tu żaden nie skoczy pomóc ?

Co do starć Widzewa z Górnikiem, dość ciekawe akcje, jak za starych czasów ;)

Tak, tylko zrozum, że większość 'kumatych' Legionistów ma zakazy stadionowe/wyje*ane na ITI i nie chodzą na Łazienkowską. W tym 'młynie' było pewnie dużo ludzi, którzy nie chcą mieć kłopotów z prawem, bądź którzy boją się reakcji rodziców, gdyż np. są na ich utrzymaniu. W każdym razie to też ich w stu procentach nie usprawiedliwia, bo wkońcu było ich tam tylu, że gdyby wszyscy się 'rzucili', to nawet ochrona nie wychwytywała by kilku tysięcy osób. Jak sobie pomyślę, że u mnie na Polonii Bytom miało by miejsce coś takiego, to sobie nawet nie wyobrażam jak ochrona została by rozje*ana w pył... ITI spier*alaj !!!

Miszczu
03-11-2009, 20:23
Powiem tak ,mimo ,że jestem za ŁKSem to starcie z Górnikiem w wykonaniu zabrzan uważam za niehonorowe. Dla tych co nie widzą, oświecę was jak było:
-Górnik miał ,,zgodę" z ochroną
-ochrona najpierw podzieliła Ży..tzn Widzewiaków na dwie grupki po czym doprowadziła w miejsce gdzie kamieniami zostali obrzucani kibice Żydzewa <PRZEPRASZAM NIGDY SIE NIE NAUCZE> Widzewa
-potem już były rękoczyny nie wiem czy ochrona brała w tym udział
A co do Legii, śmierć to śmierć można Wejcherta nie lubić, ale mogli się ograniczyć do gwizdów a nie przyśpiewki ,,Jeszcze jeden", ale to moje zdanie i tyle.

Albertus
03-11-2009, 20:25
u nas w takim małym miasteczku , jak kiedyś na wyjeździe (25 nas było) ochroniarz jednego złapał za fraki i chcial wyprowadzić to jak się wszyscy rzucili to od razu puścił i się parę kroków wycofał (pomimo ze wokoło nas stało ich chyba z 15 + 15-20 policjantów całkiem niedaleko) , do rękoczynów nie doszło , ale gdyby nie natychmiastowa reakcja reszty pewnie by ten kibic miał problemy.

a co do zgody z ochrona , u nas ta cala służba porządkowa to są kibice z młyna którzy chcą zarobić parę groszy ;D a i tak pija z nami wódeczkę na młynie ;p

maken
03-11-2009, 20:26
Powiem tak ,mimo ,że jestem za ŁKSem to starcie z Górnikiem w wykonaniu zabrzan uważam za niehonorowe. Dla tych co nie widzą, oświecę was jak było:
-Górnik miał ,,zgodę" z ochroną
-ochrona najpierw podzieliła Ży..tzn Widzewiaków na dwie grupki po czym doprowadziła w miejsce gdzie kamieniami zostali obrzucani kibice Żydzewa <PRZEPRASZAM NIGDY SIE NIE NAUCZE> Widzewa
-potem już były rękoczyny nie wiem czy ochrona brała w tym udział
A co do Legii, śmierć to śmierć można Wejcherta nie lubić, ale mogli się ograniczyć do gwizdów a nie przyśpiewki ,,Jeszcze jeden", ale to moje zdanie i tyle.

człowieku co ty pierdoli**??
jak nie wiesz jak było to nie pisz!!!!

Widzew szedł na stadion z policja(podobno psiarni było 50 na ok. 1300 Widzewa). na ulicy Damrota tam gdzie jest brama wejściowa dla gości i kibiców Górnika(na przeciw młyna) ucieka policji ok 300 Widzewiaków i leci na pikniki Górnika. Jakby nie hooligani i kibole( dla tych co patrzą na media) Górnika to Widzew by pozabijał pikników, a tak Widzew uciekł. Na koniec meczu Widzewowi udaje się wtargnąć na boczne boisko, ale znowu są przegonieni. Dla pana up Raczej Widzew trzymał z ochroną bo:
1. weszli z sprzętem na sektory( jakoś musieli rozwalić kłódki i płot)
2. ochrona wogóle ich nie sprawdzała, przechodzili jak chcieli
Awantura z winy Policji(przed meczem) i ochrony(po meczu)

Miszczu
03-11-2009, 20:28
człowieku co ty pierdoli**????

Kumpel z Widzewa mi mówił ,że tak było popraw mnie jak wiesz lepiej.

maken
03-11-2009, 20:47
Kumpel z Widzewa mi mówił ,że tak było popraw mnie jak wiesz lepiej.

to Ci źle powiedział

Glon Elriel
04-11-2009, 21:11
Miszczu jak masz pierdolic takie farmazony to lepiej wiecej nieodwiedzaj tego tematu?Moj kolega z ruchu mi powiedzial ze ich tam nie było(gdyby mama miała kutasa to by była chłopem) a jakimś cudem rok w rok niby do nas niejeżdża a za kazdym razem ich widac dziwna sprawa.

Co do zajsc pozasportowych awantura spowodowana głupota policji a w pozniejszym czasie ochrony. Co do Nożowania czy innych głupot po dwóch stronach wystepuja przedłużacze i jak to bywa w awanturach leci wszystko ale nagle kazdy ma problemy nastepna sprawa jest to jak Górnik był rok temu na Widzewie i było to samo ale jednak my żabole niemielismy z tym problemu zeby oglosic kazdemu na swiecie o zaisciach ,przegrana walke zawsze sie usprawiedliwia dennymi tekstami

btw."Jestem Żabolem i każdego żyda pierdole"
Ps.niezwracac uwagi na błedy ort&int

Pozdro

Royal_Michael
05-11-2009, 00:02
Legia - Ruch:
Jak dla mnie Staruch (młynowy Legii) ciut przesadził z tym 'jeszcze jeden', ale to nie usprawiedliwiło nikogo, żeby tak go potraktować. Jak dla mnie teraz wojna z ITI będzie jeszcze bardziej bezwzględna. ITI spier*alaj!
Wcale ta wojna się nie zaostrzy. Ta wojna już jest praktycznie wygrana przez ITI. Wyobrażasz sobie żeby na jakimkolwiek innym stadionie wtargnęła ochrona i od tak sobie wyniosła gniazdowego?
Mam tylko nadzieję, że właściciele innych klubów nie podchwycą tego od Legii, że można wygrać z kibicami. Bo jeśli będą stosować takie metody to ruch kibicowski w Polsce umrze a na stadionach będą tylko pikniki z kiełbaskami i krawaciarze ;/

niemamnogi
05-11-2009, 16:32
Oni chcą nam zrobić drugą Anglię, gdzie podobno jak wstaniesz z krzesełka, to inny kibic któremu to przeszkadza ma prawo nacisnąć guzik na wezwanie ochrony i osoba, która wstała zostaje wyniesiona ze stadionu...

Albertus
05-11-2009, 18:34
Oni chcą nam zrobić drugą Anglię, gdzie podobno jak wstaniesz z krzesełka, to inny kibic któremu to przeszkadza ma prawo nacisnąć guzik na wezwanie ochrony i osoba, która wstała zostaje wyniesiona ze stadionu...

wstyd , zal i pośmiewisko... przecież jak nie będzie ultrasów to kluby będą miały ogromne straty... Ultras jest z klubem na dobre i na źle i nawet przy spadku maja z niego parę zl za bilet , a taki piknik to jak drużyna przegra to i go na meczu nie ma.

Miszczu
05-11-2009, 18:49
Oki ,przepraszam panowie następnym razem najpierw sprawdzę a potem napiszę ;).

Hjotszn
28-11-2009, 14:42
/edit/ciach

Gierubesoen
23-12-2009, 18:47
www.TylkoSparta.pl

Akcja ma na celu przywrócenie tradycyjnej nazwy i herbu klubu Sparta Wrocław (ostatnie lata zamiast prawidłowej nazwy był sponsor tytularny atlas), szczegóły na stronie akcji.

www.konieciti.pl Akcja zorganizowana przez kibiców Legii, co i jak też jest na stronie ;-)

Podpisujcie się, kto może, nie dajmy się zwariować!

niemamnogi
25-12-2009, 14:15
www.StadionDlaPolonii.pl

Również pomożecie.

domin3x
25-12-2009, 15:42
do kasacji;d

HugaMessy
23-02-2010, 01:11
Na zawsze wierni! Wierni i oddani! Łódzkiego KSu! My z galer fani !

ŁKS Łódź FC Poddębice pozdrawia ;)

Sequenzo
23-02-2010, 04:12
Łódzki Widzew !! Ole !! Ole !! Ole !! Ole !! Łódzki Widzew Olee !! :):)

Naszym Klubem RTS, Cała Polska o Tym Wie, Że Czerwona Armia Taa, to Kibice Widzewa !!

Articuno
23-02-2010, 07:42
No to fajno.

Sey
23-02-2010, 18:21
Sezon ogórkowy nudy ;D

adeekk1989
23-02-2010, 19:11
www.StadionDlaPolonii.pl

Również pomożecie.

Podbijam.
Swoją drogą to ciekawe jest. Jedni chcą aby opuścił ich sponsor, który załatwił im stadion (ITI i Legia), a drudzy chcą aby miasto postąpiło tak samo.

Obiektywnie patrząc to rzeczywiście trochę śmiesznie zaczyna się dziać na scenie kibicowskiej. Kibice, którzy są tak śmiesznie zapatrzeni w "leszka" bronią gangu, który został rozbity przez CBŚ. Szydzą z Polonii, że to przefarbowany Groclin, jednocześnie samym nie mówiąc o swojej fuzji, wspierają Legie w walce z ITI...

Ehh ciemna masa wszędzie pójdzie.

Sey
23-02-2010, 19:29
Dla mnie cały ten reportaż ostro podkoloryzowany :)