Pokaż pełną wersje : Artykuly: Ogolne na poczatku
Czasem udaje mi sie cos wyskrobac do gazetki. Zazwyczaj pisze do dzialu ogolne i tu pojawia sie mala, ale drazniaca rzecz. To ze "ogoolne" znajduje sie w srodku, bo wszystko idzie alfabetycznie. A czy nie daloby sie przypadkiem przesunac tego na poczatek, na pewno ulatwiloby to znacznie zycie.
Hmm, jestem tego samego zdania. To jest główny powód dla którego nie napisałem jeszcze żadnego artykułu. Może wystarczy dodać tam jakiegoś ptaszka na początku?
Całość jest automatycznie sortowania alfabetycznie. O jest mniejwięcej w środku alfabetu, więc i tam jest umieszczane. Moją próbą ominięcia tego było wstawienie spacji z przodu, ale jak widać jest to oleawne przez funkcje sortującą :/ Mógł bym dodać minus z przodu, albo podkreślenie, ale to będzie cokolwiek dziwnie wyglądało... coś pokombinuję, ale przypuszczam, że nie uda się tego rozwiązać problemu w idealny sposób :( ale może...
Gonzo von Krenzel
31-12-2004, 02:10
A jakby z bazy wyjąć "ręcznie" ogólne, a resztę pojechać pętlą? Nie wiem jak ten skrypt jest zbudowany, ale myślę, że dobrze myślę :P ;).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.