PDA

Pokaż pełną wersje : Artykuly: Ogolne na poczatku

marred
30-12-2004, 21:51
Czasem udaje mi sie cos wyskrobac do gazetki. Zazwyczaj pisze do dzialu ogolne i tu pojawia sie mala, ale drazniaca rzecz. To ze "ogoolne" znajduje sie w srodku, bo wszystko idzie alfabetycznie. A czy nie daloby sie przypadkiem przesunac tego na poczatek, na pewno ulatwiloby to znacznie zycie.

Bambuko
30-12-2004, 23:09
Hmm, jestem tego samego zdania. To jest główny powód dla którego nie napisałem jeszcze żadnego artykułu. Może wystarczy dodać tam jakiegoś ptaszka na początku?

MatKus
30-12-2004, 23:15
Całość jest automatycznie sortowania alfabetycznie. O jest mniejwięcej w środku alfabetu, więc i tam jest umieszczane. Moją próbą ominięcia tego było wstawienie spacji z przodu, ale jak widać jest to oleawne przez funkcje sortującą :/ Mógł bym dodać minus z przodu, albo podkreślenie, ale to będzie cokolwiek dziwnie wyglądało... coś pokombinuję, ale przypuszczam, że nie uda się tego rozwiązać problemu w idealny sposób :( ale może...

Gonzo von Krenzel
31-12-2004, 02:10
A jakby z bazy wyjąć "ręcznie" ogólne, a resztę pojechać pętlą? Nie wiem jak ten skrypt jest zbudowany, ale myślę, że dobrze myślę :P ;).