Pokaż pełną wersje : Nowości po UPDATE lato 2009
czolgowy
01-07-2009, 16:36
Witam,
Proponuję w tym temacie wpisywać wszystkie zauważone zmiany, zwłasza te, które nie pojawiły się w teaserach lub nie wyszły na TS (lub zostały zmienione TS vs. RL).
Moderatorów proszę o przyklejenie tematu, a wszystkich o nie komentowanie tylko o konkrety :)
Minek91^^
01-07-2009, 18:35
jak zwykle sie spozniaja z up'em powinni qwa powiedziec ze o 23 bedzie mzona sie logowac jak nigdy nie zdazaja w czasie lol ;s
żaaaaal
nie udawaj idioty każdy wie ze nie hot dogi tylko zapiekanki omg -.-
Nie udawaj debila kązdy wie że nie chodzi o zapiekanki tylko gorące psy jako potwory OMG -.-
Summer Update 2009
The summer update is here! Please excuse that due to this reason our website and all game worlds are currently not available. While we are offline, we would like to invite you to visit our promoted and supported fansites for further information, and to exchange your ideas with other players in their forums.
Update: We expect to be back online by 21:00 CEST.
hehe
Minek91^^
01-07-2009, 19:00
jak co roku xD !
Nie ma co, zrozumieliście idee tematu.
znowu_ban_omg
01-07-2009, 20:06
a ja mam pytanie o secret service quest, czy beda dodatkowe misje czy po prostu trzeba otworzyc to paczke?
Po updacie da się otworzyć paczkę, a w środku będzie scyzoryk MacGyvera :D
ja tylko licze ze nie zrobia z tej gry 3D bo 30% niebedzie gralo ze wzgledu na slabe mozliwosci swojego komputera z 30% pewnie odejdzie bo sie grafika nie spodoba nie oszukujmy sie przyzwyczailismy sie do tej starej prawda? a reszta co pewnie bedzie grala ale to juz czesc tylko uzaleznionych ;)
Ps. chcecie znac moje zdanie? co do grafiki 3D cipsoft tego nie wprowadzi bo bedzie waste na paccach ;) pozdrawiam
Po updacie da się otworzyć paczkę, a w środku będzie scyzoryk MacGyvera :D
szkoda tylko ze nie ma funckji obi knife i stake'a, no i nie ma wysuwanego sca
aczkolwiek te 3oz za shovel,rope,matchet i pick to nawet moze byc, ale zmnienil bym jego wage na 2oz :] -<ironia>
topic: all macie na tibia.wikia.com i na stronie tibiaspy
pzdr
Nie ma co, zrozumieliście idee tematu.
powiedz mi na jaki wielki chuj temat skoro jeszcze upa nie było ? to co mozemy pisac?
@up
Twój post jest tak samo mądry jak ty :D
A Hot Dogi mają być, tylko nie jako przedmiot, ino jako potwór :D
@down
Jeśli tak myślisz, to jesteś w błędzie :) Specjalnie to napisałem.
PS: Gratuluję banu :p
@up
Twój post jest tak samo mądry jak ty :D
A Hot Dogi mają być, tylko nie jako przedmiot, ino jako potwór :D
Skoro jesteś taki mądry, to aż dziwne, że nie wyczułeś w moim poście ironii ;) Ale to taki malutki szczegół.
skoro to temat "nowości po update" to powiem tak ;] po zaatakowaniu jakiegos gracza mozna od razu wejsc do pz;]
Haha 2 banki w Thais i bug w Carlin DP. Ale nas CipSofcie zadziwiasz :D
Skoro jesteś taki mądry, to aż dziwne, że nie wyczułeś w moim poście ironii ;) Ale to taki malutki szczegół.
Ale ironia jest stosowana w sytuacjach, gdzie trzeba cos "zironizowac", a ty tego nie zrobiles, poza tym ze uzylem bledow ortograficznych, zeby sie popisac jaki to jestes fajny:o
Topic:
All macie podane co nowego na tibia.wikia.com i tibiaspy.com
Ale nie każdy umie po innemu niż polskiemu mówić, że o czytaniu, czy rozumieniu nie wspomnę.
A tak w ogóle facc coś dostaje?
Bo przegapiłem darmowy pacc, myślicie, że będzie jeszcze kiedyś coś takiego?
kiedys czytalem gdzies na forum, ze 20fragow za gracza mozna bedzie maksymalnie dostac. weszlo to po update czy jednak nie?
Zwiększyli cenę za Wedding Outfit Box z 1k na 5k :( A teraz każdy już biega do Lyndy i połowa tibijczyków ma outfita xD Każdy pyta "Kto się ze mną hajtnie?" xD
Piotrek172
01-07-2009, 23:26
Ale ironia jest stosowana w sytuacjach, gdzie trzeba cos "zironizowac", a ty tego nie zrobiles, poza tym ze uzylem bledow ortograficznych, zeby sie popisac jaki to jestes fajny:o
Topic:
All macie podane co nowego na tibia.wikia.com i tibiaspy.com
Czy mógłbyś mi podać dokładny link na tibiaspy.com do listy nowości z góry dziękuję
Partyzant_Felix
01-07-2009, 23:28
koniec wojen, koniec swiatow pvp. postaram sie dobic 120 i spadam z tego gowna, zjebali po calosci zalosniaki
23:20 You see an engraved wedding ring.
It weighs 0.40 oz.
Yanosik & Kosiciel forever - married on Jul 1, 2009.
Chodze po dp venore, pelen szpan. Wszyscy spam na pm skad mam tego addona , outfita. Czy dla facc. Za ile i gdzie? Boze ... : )
http://img5.imageshack.us/img5/9951/37747262.jpg
; ]]]]]]]]]]
HAHA glupie szwaby, chociaz raz by graczy z pvp posluchali
paluch89
02-07-2009, 01:14
Nowy loot z helli
http://img27.imageshack.us/img27/6804/54390678.jpg (http://img27.imageshack.us/i/54390678.jpg/)
ja tez dzisiaj sobie wykonalem addona hajtnolem sie z jakas br dla outfita i jak wbilem do carlin to spam ogolny
-co?
-skad?
-gdzie?
-jak?
-po co?
itp ;d
Kurff, długo myślicie ta tibia.com nie będzie działać? Bo nie moge acc założyć bo owego nie mam a chce zbadać uptadE!-.-
Mutated Tigery biją sporo mocniej z łapy, z wyrma wypadł mi composite hornbow a z mutated batów sporo więcej kasy wypada.
P.S. Gdzie się jest tp na Esmeraldę, bossa mutated ratów?
Macko121
02-07-2009, 09:08
Nie wiedziałem, że gdy kogoś poślubimy to będzie to wyświetlane na tibia.com.
Depo w Thais - dodany bank w dp i poszerzone wejścia, depo carlin - połączone z bankiem, rozszerzone.
Czy mi się wydaję, czy są dostępne śluby męsko-męskie? xD
DK-LOG.911
02-07-2009, 10:49
@Monte
Dostępne ;D
SERVER LOG
Czy da się jakoś połączyć Dafaulta z Server Logiem? Bo mi się to nie podoba...
Server log trochę irytuje, ale da się go znieść ; P i ten loot ukazywany w formie napisu. Dziwnie tak.
Dzizas, tibia popiera homoseksualizm xD Już widzę jak za parę tygodni w tv będę materiały dotyczące poszerzającego się homoseksualizmu wśród młodzieży polskiej.
Mam pytanie odnośnie questu o nazwie "Killing in the Name of...". Budrik każe nam zabić 5000 minotaurów. Wygląda to tak:
http://img406.imageshack.us/img406/240/beztytuuadb.png
I tu się nasuwa moje pytanie. Trzeba zabić razem 5000 minosów (np. 4999 zwykłych i 1 archera) czy z każdego rodzaju po 5000? Z góry dziękuję.
K.Jay
Pirate Cutthroats
02-07-2009, 10:59
Bardzo nie podoba mi się server log! Mam nadzieję, że w następnym patchu wprowadzą możliwość wyświetlania tych wszystkich informacji z kanale Default.
@up Możesz zabić 2000 zwykłych, 1000 magów, 1000 archerów i 1000 guardów - obojętnie.
Podpisujcie się tutaj jeśli wam też nie podoba się server log lub chcecie mieć go opcjonalnie:
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=24038493#post24038493
DK-LOG.911
02-07-2009, 11:23
Przynajmniej zmniejszy się liczba samobójstw :]
Czy mógłby ktoś napisać patcha, albo co, dzięki czemu server log połączył by się z defaultem? Bo CipSoft i tak się nie zgodzi...
Witam
Mam pytanie odnosnie questa na zabicie 5000 minosow. Do jakiego NPC sie zglosic i co napisac ?
Z góry Thx za odp.
Draco69
Luis Drax
02-07-2009, 12:10
budrik
task
-.-
Krwiopalczasty
02-07-2009, 12:30
dla mnie glupota jest wprowadzenie ograniczen lvl w tym quescie "Killing in the Name of..." mam postac ponad 90 lvl i jedyne co bede mogl huncic to hydry behemce seperty necro i piraty bezsens one powinny byc wszystkie "greater than XX lvl" a wiekszosc jest below level XX, bezsens
dla mnie glupota jest wprowadzenie ograniczen lvl w tym quescie "Killing in the Name of..." mam postac ponad 90 lvl i jedyne co bede mogl huncic to hydry behemce seperty necro i piraty bezsens one powinny byc wszystkie "greater than XX lvl" a wiekszosc jest below level XX, bezsens
moglby ktos cos wiecej na ten temat napisac? ;oo
http://tibia.wikia.com/wiki/Killing_in_the_Name_of..._Quest/Spoiler
Szybki słownik:
below than - mniejszy niż...
greater than - większy niż...
Ja mam 140lvl i zgadzam się z tobą w 100% Krwiopalczasty
DK-LOG.911
02-07-2009, 13:21
A z lewej masz, że 141 http://images.tibia.pl/forum/images/icons/icon14.gif
Ale macie racje. To jest bez sęsu*, że hi-levele nie mogą się pobawić w takie questy.
KTO UWAŻA TO ZA BZDURĘ NIECH NAPISZE "SIGNED".
No więc Signed
Duke Dran
02-07-2009, 14:04
Dla mnie bzdurą są te nowe queściki. Zabij (kosmiczną liczbę) 10 000 tego, 5000 tego i tamtego... co to ma być? Bardziej pomysłowe byłoby zrobienie czegoś w rodzaju Daily Questów jak np w RoM'ie, ale nie z taką liczbą stworków >.>.
ZapodajMuze
02-07-2009, 14:05
Ta i nagrody ze tak brzydko powiem chujowe .
A czego się spodziewaliście po CipSofcie? Zawsze muszą coś zepsuć.. Server Log to największa głupota jaką widziałem i te questy.. Pff..
Edit: Nie wspominając już o PVP...
I tak głównym celem ludzi wykonujących te questy jest zabicie bossa. Teraz Nargor i piramida na Darashii są tak oblegane, że nawet nie zobaczysz żadnego moba. Sam dziś poszedłem na piraty oblookać sytuację. Jedyne miejscie gdzie mogłem ubić pirata było w tawernie gdzie robi się questa na pirate outa -.-
kendzier1
02-07-2009, 16:11
Mam pytanie bo nie dawno cipsoft napisał że za coś dostanie się CM Token i Demon Backpack ale nie pamiętam za co. Jeśli by mi ktoś powiedział za co to był bym wdzięczny
Tak apropo pvp
Ogrien czy jak mu tam napisal ze pracowali nad pvp z tutorami, rofl jakby te nooby chociaz sie na tym znali
Moim zdaniem osoby ktore maczaly palce w pvp, powinny stracic prace
Czy mógłby ktoś napisać patcha, albo co, dzięki czemu server log połączył by się z defaultem? Bo CipSoft i tak się nie zgodzi...
Niby czemu nie ? Jeśli wystarczająca liczba osób napisze to muszą to zmienić, co by nie było tibia jest robiona pod graczy, wiadomo że nie zrobią takiej głupoty jak server z tibia 7,6 (tylko bez bugów, z nowym lootem pewnie najlepiej żeby softy też były i rashid no ale 7,6 :P) ale wprowadzenie takiej małej zmiany to żaden problem ;d
ale przez to nose ring stalby sie syfem ktory sie po depo rozrzuca
teraz takie pytanie czy wiadomo cos na temat nowych serverów?
podobno jutro... ale o takim czymś cipsoft poinformowałby nieco wcześniej...
Nie będzie nowych serwerów
Dyskusja na temat pvp zostala zamknieta, za duzo na ich puste lby to musieli zamknac na noc.
Nie zal mi ich, sami takie gowno wypuscili ;)
flips997
03-07-2009, 16:11
Niestety musze sie powtorzyc ale to z ograniczeniem lvl'a dla zabicia foxa jest beznadziejne... Mam 100+ lvl i musze robic noob chara i go skillowac zeby sobie zrobic assasina bo moja glowna postacia nie zrobie... to jest bezsens i tak z paroma innymi questami az wkoncu dojdzie ze jak skoncze te questy to bede mial wyzszy lvl niz moja glowna postac... to jest beznadzieja ladna;/
Co do tego Foxa..Czy ja wiem, że będzie tak łatwo. Skoro wszyscy będą huncić minotaury to ciężko będzie znaleźć sobie miejsce:s Ja i moje szczęście - parę dni temu nudziło mi się i dobiłem swoim rycerzykiem 42 poziom... ._. Może i bym go 2 zabił tylko szkoda mi skilli. Ehh, mogli to chociaż do 45 zrobić:P
Ograniczenie lvl jest dobra, gdyby go nie było to by była lipa. Dajmy na to 120ek 5k minosów zabijesz w 1 dzień na bocie. Każdy by se to robił i to każdym charem a cały ten noise ring byłby gów** wart.
Aragorn_of_Soltheim
03-07-2009, 21:48
Zastanawiające jest stanowisko Cip Softu względem wysokich lvli, które jakby nie patrzeć są motorem tej gry. Mało jest wyzwań dla nich, mało udogodnień które przychodziły by wraz z wyższym lvlem. Powinni wprowadzić jakieś progi lvlowe od których można by było dostać coś specjalnego, coś co motywowało by graczy znacznie bardziej niż coraz wyższe cyfry. Ale oczywiście lepiej postawić na bezsensowny quest na blessy, poprawić miasto czy dodać outfit. Także wojny stanowiące nieodzowną cześć tej gry zostały usunięte (na pozór może wydawać się że nic sie nie zmieniło, fakty są jednak takie, że prowadzenie wojny teraz jest bezsensu). Ta gra wraz ze zmieniającą się (spadkową) średnią wieku graczy staje się coraz prostsza żeby nie powiedzieć nudna.
To prawda wojen w tibi już nie będzie, jedno open battle i i cały team na black skule. Przedstawię wydarzenie z mojego świata. Wybiegły żydy(przgrali wojne) jakimiś max.120lvl zabili rs'a, biegnie po nich bo ciężko żeby ktoś kto powinien siedzieć w pz biegał se spokojnie, expił i jeszcze zabijał. Zabiliśmy wszystkich,a oni nadal wracają...bić ich dalej nie będziesz bo black skule powbijasz, to przez następne 3h trapowaliśmy ich i biliśmy noobami.zal...
Jak tego nie zmienią to pacc się kończy i cya
flips997
04-07-2009, 10:07
No tak coz to za swiat PVP bez wojny... Po 2 z tymi questami na zabicie 5k minosow itd to jest bezsens bo teraz co 5 bedzie latal w piracie czy assasinie z szabelka albo w warriorze full te oufity juz niebeda takie "kozackie"... bo ich zdobycie bedzie conajmniej latwe....
Luis Drax
04-07-2009, 10:27
@up
weź sobie kup pacc dobra?
Wczoraj zrobiłem questa na zabicie 3k piratów. Zabiłem bossa, wracam do npc a on do mnie czy chce jeszcze raz zabić 3k piratów zal... Zabicie ich zajmuje mi 6-7h, więc w ciągu dnia mogę zabić 2 bosy...porażka.....
Zastanawiające jest stanowisko Cip Softu względem wysokich lvli, które jakby nie patrzeć są motorem tej gry. Mało jest wyzwań dla nich, mało udogodnień które przychodziły by wraz z wyższym lvlem.
Cale PoI jest wyzwaniem dla wyzszych leveli, co z tego, skoro nie da sie nikogo przymusic do klepania dajmy na to UD dragonow, przez co wysokolevelowym contentem zajmuja sie tylko znudzeni doszczetnie desperaci.
Ta gra jest za prosta w konstrukcji zeby oferowac wyzwania inne niz silne stworki, z kolei silne stworki z reguly sa zbyt malo oplacalne zeby kogokolwiek zainteresowac.
Także wojny stanowiące nieodzowną cześć tej gry zostały usunięte
Ja mysle ze pare lat historii Tibii jednoznacznie wskazuje, ze wojny sa co najwyzej efektem ubocznym enginu gry i nigdy nie byly traktowane przez Cipsoft powaznie (ewentualnie, tak jak ostatnio, jako element gry skorelowany z powerabusingiem ktory jest zjawiskiem negatywnym).
No tak coz to za swiat PVP bez wojny...
Czy ja wiem... bardziej normalny? Śmieszą mnie ludzie którzy płaczą "O Boże nie będzie wojen i open battli buhuu ;(" Może tego nie wiecie ale są osoby których nie obchodzi taka bezsensowana wyrzynanka. Ja gralem na masie serwerów PVP i jakoś obeszłem się bez wojen. I co? Nie musialem sie martwić jakimiś huntami, PA czy głupimi stratami w doświadczeniu, oszczędziłem sobie nerwów. Tak wam to niezbędne do życia?
Dobrze wam tak.
Streetmajster
04-07-2009, 15:58
Czy ja wiem... bardziej normalny? Śmieszą mnie ludzie którzy płaczą "O Boże nie będzie wojen i open battli buhuu ;(" Może tego nie wiecie ale są osoby których nie obchodzi taka bezsensowana wyrzynanka. Ja gralem na masie serwerów PVP i jakoś obeszłem się bez wojen. I co? Nie musialem sie martwić jakimiś huntami, PA czy głupimi stratami w doświadczeniu, oszczędziłem sobie nerwów. Tak wam to niezbędne do życia?
Dobrze wam tak.
ZAL MI CIE GLUPIA KURWO NA TYLE ZE ZARYZYKUJE DOSTANIEM BANA ZA TEGO POSTA. PRZEZ TAKICH NIEDOJEBOW JAK TY TA GRA WYGLADA JAK WYGLADA. UUU DODAJCIE ULEPSZENIA BO ZA TRUDNO SIE WBIJA LVL, UUU ZMNIEJSZE DAMAGE POTWOROW , UUU PODNIESIE LOOT Z POTWOROW BO SIE NIE OPLACA.
TIBIA POLEGALA DLA NIEKTORYCH TYLKO NA WOJNIE I RZADZENIU SERWERAMI, ALE TY TEGO NIE ZROZUMIESZ BO ZALICZASZ SIE DO TYCH KTORYMI BY W RAZIE CZEGO TYLKO RZADZONO. GRAJ SOBIE NA NON -PVP I ZYJ W PRZEKONANIU ZE TAM JEST FAJNIE.
ELO BAARANIE BEZ RĄK
I dobrze. Outfity sa po to, zeby je miec. A nie campic miesiac foxa na bocie czy walczyc z 100 innymi noobami na ataku piratow.
ZAL MI CIE GLUPIA KURWO NA TYLE ZE ZARYZYKUJE DOSTANIEM BANA ZA TEGO POSTA. PRZEZ TAKICH NIEDOJEBOW JAK TY TA GRA WYGLADA JAK WYGLADA. UUU DODAJCIE ULEPSZENIA BO ZA TRUDNO SIE WBIJA LVL, UUU ZMNIEJSZE DAMAGE POTWOROW , UUU PODNIESIE LOOT Z POTWOROW BO SIE NIE OPLACA.
TIBIA POLEGALA DLA NIEKTORYCH TYLKO NA WOJNIE I RZADZENIU SERWERAMI, ALE TY TEGO NIE ZROZUMIESZ BO ZALICZASZ SIE DO TYCH KTORYMI BY W RAZIE CZEGO TYLKO RZADZONO. GRAJ SOBIE NA NON -PVP I ZYJ W PRZEKONANIU ZE TAM JEST FAJNIE.
ELO BAARANIE BEZ RĄK
Mi żal ciebie bo gram trochę dłużej w tą grę od ciebie.Też tęsknie za czasami gdy była trudniejsza. Ale ciebie stać tylko na bluzganie, co świadczy o twoim poziomie.
TIBIA POLEGALA DLA NIEKTORYCH TYLKO NA WOJNIE I RZADZENIU SERWERAMI
To niech się przeniosą na PvP-Enforced, tam mogą się wyżyć bez większych konsekwencji.
Mi żal ciebie bo gram trochę dłużej w tą grę od ciebie.Też tęsknie za czasami gdy była trudniejsza. Ale ciebie stać tylko na bluzganie, co świadczy o twoim poziomie.
To niech się przeniosą na PvP-Enforced, tam mogą się wyżyć bez większych konsekwencji.
Skąd ta pewność?
Nie widziałem nigdy "weterana" który by się tak zachował
...
Idź żondzić piaskownicą.
##
Co by nie mówić, wojny nie są podstawą serwerów PvP niezależnie od tego, co sobie myślą różni niespełnieni władcy piaskownicy. A jeśli ktoś naprawdę nie może znieść tych zmian, są jeszcze przecież dwa prawie puste serwery PvP-e.
Wie ktos o co chodzilo z tym expem ze szybko sie go zdobywalo?
Pewnie można było ciągle oddawać jakiegoś questa...
A wiadomo cos o tym przepisywaniu postaci z serva na serv czy tylko mi sie to snilo?
A wiadomo cos o tym przepisywaniu postaci z serva na serv czy tylko mi sie to snilo? Tylko Ci się śniło...
Apropo questu tego:
Czy jak zgłoszę się do Budrika, to Horned się pojawi? I dlaczego 10 min na ubicie go?
Chodzi o Killing a coś tam
@up jak ubijesz 5k mino to idziesz do burdika albo do teleportu z hornedem który znajduje się w p... a zresztą sam se poszukaj :P
Pewnie można było ciągle oddawać jakiegoś questa...
Coś tam mówili o tym, ale na gadaniu się skończyło i dobrze. A co na danubi ci się nie podoba?? Ładnie PA poszło i teraz po 150 osób online. Na Aldorze też tak będzie jeżeli nie zmienią tego pvp. Zasiejemy takie PA że też będzie grało 200 osób.
A puki co możecie się wpisywać
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2675596
może to coś da.
Coś tam mówili o tym, ale na gadaniu się skończyło i dobrze. A co na danubi ci się nie podoba?? Ładnie PA poszło i teraz po 150 osób online. Na Aldorze też tak będzie jeżeli nie zmienią tego pvp. Zasiejemy takie PA że też będzie grało 200 osób.
A puki co możecie się wpisywać
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2675596
może to coś da.
Już się wpisałem drugim charem. xd
A czemu miałoby mi się na danubi nie podobać?
Teraz tam zabijają głównie tych którzy kiedyś byli przeciw nim albo z nimi ale już nie są. :P
Znam parę osób z Cursed to jakoś to jest.
-Saatis-
05-07-2009, 11:29
w thais jest wystawa tylko w niedziele nagród ze stron fanowskich za 50 gp ;p
na poziomie -1 nad sklepem z potami tam gdzie sa gry :D
I dobrze. Outfity sa po to, zeby je miec. A nie campic miesiac foxa na bocie czy walczyc z 100 innymi noobami na ataku piratow.
Prezentujesz zdanie głupiej kurwy która wbiła 100 lvl myśli że jest kozak a na starych zasadach nie miała by cienia szans na zdobycie tych addonow ^.^
jeśli chcesz żeby wszystko szło tak łatwo wy*******aj na ots 9999x exp bedziesz miał pro iful lvl i wszystkie addony na start -.-
flips997
05-07-2009, 11:59
Dokladnie zgadzam sie z przedmowca... te addony ciezkie do wykonania poto zostaly zrobione zeby je kozaki nosily a nie kazdy co ma dziure w dupie... No ale coz jedni wola wszystko latwo zdobywac i znudzic sie po tygodniu gra a inni wola do wszystkiego dochodzic po malu i grac dlugimi miesiacami
Kiedyś żeby mieć full pirata trzeba było wydać trochę kasy i poświecić czas by zdobyć itemy bosowe a teraz w ciągu 2dni zabiłem 2 bosy na tym queście...
moglby ktos napisac o terenach dodanych?
Siggurdius
06-07-2009, 17:37
Po co sie odzywaja ludzie ktorzy raz w zyciu widzieli rune sd albo pkuja na 15 levelach w carlin?
Jestem prawie pewein ze system pvp zostanie przywrócony w pewnym stopniu. Jak sie nie podoba, to wypad na non-pvp (to do tej osoby, ktora wysylala nas na enfo).
Jeżeli w ciągu tygodnia nie będzie żadnego odzewu za strony Cip Softu, że chcą coś zmienić to według mnie nic już nie zmienią.
A co do non-pvp jeżeli nie zmienią tego PVP, to możliwe ze właśnie tam się przeniosę. Wole grać na serwie gdzie wcale nie można się bić niż na takim gdzie nooby sobie pekują a ty jako wysoko poziomowy gracz nie możesz nikogo zabić...Albo po prostu przestane grać i tyle :)
Czarny_Brat
07-07-2009, 01:28
Kiedyś żeby mieć full pirata trzeba było wydać trochę kasy i poświecić czas by zdobyć itemy bosowe a teraz w ciągu 2dni zabiłem 2 bosy na tym queście...
Jednym charem czy kilkoma trzeba? Bo jak jednym to fajnie ^^
ELO BAARANIE BEZ RĄK
nie zesraj sie xD
Ograniczenie lvl jest dobra, gdyby go nie było to by była lipa. Dajmy na to 120ek 5k minosów zabijesz w 1 dzień na bocie. Każdy by se to robił i to każdym charem a cały ten noise ring byłby gów** wart.
ogarnij sie 16 latku.Zabij mi 5k minosow w 1 dzien 120 ek.
Pirate Cutthroats
07-07-2009, 07:41
O w pizdu...a zawsze marzyłem o full piracie...teraz to może mieć każdy gracz/boter, który ma trochę więcej kasy na poty/manasy. Chyba nie warto znów inwestować w PACC póki co. Wolę nie patrzeć na to co te szwaby zrobili tej biednej grze.
Jednym charem czy kilkoma trzeba? Bo jak jednym to fajnie ^^
Jednym zabicie 3k piratów to 1 dzień, a tą misje można brać bez przerwy
Luis Drax
07-07-2009, 14:36
oj nie wiem czy bez przerwy ktos napisal ze tylko 3 razy
Czarny_Brat
07-07-2009, 14:54
Jednym zabicie 3k piratów to 1 dzień, a tą misje można brać bez przerwy
Przecież to jakby free addon z profitem expa i kasy ...
oj nie wiem czy bez przerwy ktos napisal ze tylko 3 razy
Dobre i to :)
-Saatis-
07-07-2009, 17:57
http://img513.imageshack.us/img513/3558/sklejka1.png
http://img513.imageshack.us/img513/4936/sklejka2.png
http://img513.imageshack.us/img513/8009/sklejka3.png
Już pisałem o tej wystawie za jedyne 50gp w niedziele można tam wejść :)
Jeżeli nie wyjdziesz to możesz tam siedzieć cały tydzień :D(ofc. jest tp do wyjścia)
Arathorn
07-07-2009, 21:22
Podobają mi się te tematy nt. update'u, co pół roku to samo "omg ale cipsoft zwalił", "teraz to kończę z tibią", "to chyba jakiś debil wymyślił", "piszemy petycję żeby cofnęli xxx".
Ciekawe ilu z was by grało gdyby tibia była wciąż 7.1, nie byłoby skulli, 100lvl byłby w miarę ciężkim lvlem do zdobycia, pvp by się sprowadzało do czegoś więcej niż klepanie hotkeysów, itp...
W sumie była już rozmowa na ten temat ale przypomne - 100 lvl był tak samo możliwy do zdobycia kiedyś jak i teraz. Czyżby wcześniej nie było potworów?
ZapodajMuze
07-07-2009, 23:55
W sumie była już rozmowa na ten temat ale przypomne - 100 lvl był tak samo możliwy do zdobycia kiedyś jak i teraz. Czyżby wcześniej nie było potworów?
Chodz cwaniaczku na ots w moim podpisie i zdobadz 100 lvl sorcem . Powodzenia , wolniej expie niz na rl a jest przeciez exp podwyzszony , jak to wytlumaczysz?
wolniej expie niz na rl a jest przeciez exp podwyzszony , jak to wytlumaczysz?
wersja 7.4 aka "nie wychodz z domu przez rok" ?
Ja nadal nie jestem w stanie zrozumiec, jak mozna byc wystarczajaco glupim, zeby w tak trywialnej grze przyjmowac tempo wbijania levelu za wyznacznik trudnosci gry.
ZapodajMuze
08-07-2009, 01:51
wersja 7.4 aka "nie wychodz z domu przez rok" ?
Ja nadal nie jestem w stanie zrozumiec, jak mozna byc wystarczajaco glupim, zeby w tak trywialnej grze przyjmowac tempo wbijania levelu za wyznacznik trudnosci gry.
Proste im wolniej bijesz lvl tym masz wiecej wyzwan w poltorej tygodnia wysharowalem 70 lvl druida na askarze drugie poltorej tygodnia mialbym setke czyli wszystkie quest , i game over jak dla mnie . A na tej tibi 7.4 zawsze jest na co zbierac i na jaki quest isc .
Nie no w sumie masz racje lepiej w miecha sete walic albo 400 lvl pare lat i nie roznic sie niczym . To jest dopiero zajebiste.
To już nie moja wina "cwaniaku", że na Twoim otsie sorc sam musi sobie robić runy bo sklepy splajtowały.
Nie no w sumie masz racje lepiej w miecha sete walic albo 400 lvl pare lat i nie roznic sie niczym . To jest dopiero zajebiste.
Rzecz w tym, ze ta gra nie jest zajebista, malo tego, jest w porownaniu do innych gier mmorpg, nawet darmowych, bardzo kiepska, wiec moze warto zaczac patrzec na nia obiektywnie i zauwazac niedociagniecia.
Siggurdius
08-07-2009, 22:53
Rzecz w tym, ze ta gra nie jest zajebista, malo tego, jest w porownaniu do innych gier mmorpg, nawet darmowych, bardzo kiepska, wiec moze warto zaczac patrzec na nia obiektywnie i zauwazac niedociagniecia.
co racja to racja.
koniec wojen...
Bardzo kiepska z jakiego powodu??? nie wliczając grafiki.
Czymś co mogło przyciągać do tibi były na pewno wojny. Z tego co mi wiadomo tibia była jedyną grą tego typu gdzie wojny tak wyglądały, gdzie po jednej i po drugiej stronie było po 50 osób(nie rzadko nawet więcej) i szli się bić
Bardzo kiepska z jakiego powodu??? nie wliczając grafiki.
Czymś co mogło przyciągać do tibi były na pewno wojny. Z tego co mi wiadomo tibia była jedyną grą tego typu gdzie wojny tak wyglądały, gdzie po jednej i po drugiej stronie było po 50 osób(nie rzadko nawet więcej) i szli się bić
Bardzo kiepska z tego powodu, ze od strony technicznej gra wyglada jakby byla robiona na kolanie przez zgraje amatorow. M.in. dlatego przez ostatnie lata co chwile wypuszcza sie radykalne poprawki, bo co chwile wychodza na wierzch powazne niedorobki z poczatkowego okresu istnienia gry (typu np. rewolucja sily magii w 8.0 podyktowana tym, ze zaden z Cipsoftowych ekspertow nie przeliczyl sily magii na levelach 200+).
A wojny wygladaja tak jak wygladaja, bo Tibia jest jedna z niewielu (jesli nie jedyna) gier w ktorej nie istnieje solo pvp, wiec jesli chcesz kogos ubic - zabierasz ze soba 10 kolegow, a przeciwnik jesli chce oddac - odpowie tym samym.
w Tibii są trzy typy serwerów:
- gdzie nie można sie zabijać
- gdzie zabicie jest sankcjonowane piętnem skulla
- i gdzie możecie się wszyscy spragnieni wojen prawdziwi gracze zabijać do woli
nie wiem o co tyle krzyku o te zmiany w pvp -> czasem zabicie kogoś jest potrzebne i można przeboleć skulla, ale wszyscy Ci którzy nie chcą słyszeć o zabójstwach niech wybiorą non-pvp, Ci którzy lubią wojny niech wybiorą do tego chyba stworzony serwer pvp-enf.
system wymyślony teraz na pvp jest bardzo dobry i mi sie podoba - nigdy nie uczestniczyłem w wojnach i mój maksymalny lvl osiągnięty to 40, ale tyle co moge powiedzieć o tej grze, to, że jak wychodzisz sobie bogu ducha winny człowieczek bijący na faccu swój lvl i napada na Ciebie ekipa 4 czy 5ciu PK i Cie leją, to gdzie tu wojna? gdzie tu fair play? oni mnie biją wszyscy to niech wszyscy mają zaliczone zabójstwo - no halo? moze przesadziłem z tym fair play zeby sie go tu doszukiwać, ale atakuje 5 osób i prowadzi do deda, to niech 5 osób ma potem konsekwencje - w koncu to serwer ze skulami, a nie pvp-enf
Marna_Prowokacja
26-07-2009, 12:56
a prawda jest taka ze cipsoft ma w dupie to co mysla gracze.
to ze jest ilestamset stron narzekania na updejt ich nie obchodzi wazne sa tylko cyferki w Who is online i $ za nowe paki.
nie przewidzieli pewnie ze po mass banach populacja az tak drastycznie spadnie ale wycofac sie pozniej tez zbytnio nie mogli wiec zrobili to co zrobili aby gra byla 'przyjemniejsza' dla nubow nolife'ow ktorzy sa wieksza czescia tibijskiej spolecznosci.
w nastepnym updejcie 3/4 mapy bedzie pztem a zeby kogos zabic bedzie trzeba napisac list do cipsoftu z reasonem.
jak ci nie pasuje ze zabija cie 10 osob to idz na nonpvp albo nie wiem graj w jakies durne chinskie mmo, to jest tibia a raczej byla tibia
jak ci nie pasuje ze zabija cie 10 osob to idz na nonpvp albo nie wiem graj w jakies durne chinskie mmo, to jest tibia a raczej byla tibia
w Tibii jest to jakos tak smiesznie rozwiazane, ze wyjsciowym typem serwera jest PvP, a Non-PvP powstaje przez wylaczenie tego trybu na niektorych serwerach ( a nie na odwrot - przez wlaczenie go tam, gdzie ludzie chca sie bic ). Przez to zdecydowana wiekszosc ludzi obojetnych albo niechetnych wzgledem pvp jest zmuszona do gry na serwerach PvP bo po prostu nie ma odpowiedniej ilosciowo alternatywy do tego.
Poza tym wybor w tym przypadku jest jak to sie mowi pomiedzy dżumą a cholerą, bo nie od dzis wiadomo, ze Non-PvP to wylegarnia debili, co tez nie sprzyja wybieraniu tego typu serwera. Gdyby nie to - prawdopodobnie mozna by obrocic ilosciowe proporcje serwerow, Non-PvP starczyloby dla wszystkich i wszyscy byliby zadowoleni.
Marna_Prowokacja
26-07-2009, 13:32
w Tibii jest to jakos tak smiesznie rozwiazane, ze wyjsciowym typem serwera jest PvP, a Non-PvP powstaje przez wylaczenie tego trybu na niektorych serwerach ( a nie na odwrot - przez wlaczenie go tam, gdzie ludzie chca sie bic ). Przez to zdecydowana wiekszosc ludzi obojetnych albo niechetnych wzgledem pvp jest zmuszona do gry na serwerach PvP bo po prostu nie ma odpowiedniej ilosciowo alternatywy do tego.
Poza tym wybor w tym przypadku jest jak to sie mowi pomiedzy dżumą a cholerą, bo nie od dzis wiadomo, ze Non-PvP to wylegarnia debili, co tez nie sprzyja wybieraniu tego typu serwera. Gdyby nie to - prawdopodobnie mozna by obrocic ilosciowe proporcje serwerow, Non-PvP starczyloby dla wszystkich i wszyscy byliby zadowoleni.
raczej nie 'obrocic' bo wtedy serwery pvp byly by przeludnione tak jak teraz npvp.
rozwiazaniem bylo by zwiekszenie ilosci serwerow npvp ale po co skoro mozna zrobic smieszny update, wyjdzie taniej i prosciej.
Bardzo kiepska z tego powodu, ze od strony technicznej gra wyglada jakby byla robiona na kolanie przez zgraje amatorow. M.in. dlatego przez ostatnie lata co chwile wypuszcza sie radykalne poprawki, bo co chwile wychodza na wierzch powazne niedorobki z poczatkowego okresu istnienia gry (typu np. rewolucja sily magii w 8.0 podyktowana tym, ze zaden z Cipsoftowych ekspertow nie przeliczyl sily magii na levelach 200+).
A wojny wygladaja tak jak wygladaja, bo Tibia jest jedna z niewielu (jesli nie jedyna) gier w ktorej nie istnieje solo pvp, wiec jesli chcesz kogos ubic - zabierasz ze soba 10 kolegow, a przeciwnik jesli chce oddac - odpowie tym samym.
Aczkolwiek jest cos, czego brakuje w innych grach - spadek expa itp przy smierci. Wtedy wojny maja sens. Wtedy mozna zmusić kogoś do poddania się, A w takim wowie..?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.