zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Taniec.

Maldoryz
02-07-2009, 00:06
Witam, postanowilem zalozyc taki ogolny thread na temat wszelakich odmian, gatunkow i rodzajow tanca.
Osobiscie tancze troche (nie, nie dlatego, ze on zmarl, cwiczylem to od dawien dawna) MJ'a i nie, nie ograniczam sie tylko do moonwalka (umiem w miejscu i do przodu \o/).
Kolega tanczy Melborune Shuffle, drugi znowu starstyle, nastepny tekstyle. podsumowujac, kazdego z nas to kreci.
Wy probojecie, cwiczycie, jestescie juz zaawansowani? Pochwalcie sie.

Edwardo
02-07-2009, 00:09
C-walk <3 :D

Lasooch
02-07-2009, 00:23
Jak o tańcu, to błagam, nie mówcie o tym wyrastającym jak grzyby po deszczu trylionie pseudotańców - x-walk'ów i y-style'ów, które się nieznacznie między sobą różnią i fascynują połowę dzieciarni niczym parkour.

Argen
02-07-2009, 00:25
Co kto lubi. Ja nieznosze tańcowania wogóle.

/poprzedzam sarkastyczne pytania/

Tak, nie umiem tańczyć : D

Maldoryz
02-07-2009, 00:37
Lasooch, nie przesadzaj, przeciez taki tekstyle, a chociazby starstyle to w ogole co innego, podobne jest tylko "skakanie".
A btw, o c-walku slyszy sie dopiero powyzej 13 lat, wiec chyba nie jest tak zle.
Pamietacie jak wyszedl ten taki od skutera, hm, jak to bylo? Co to wszystkie dzieci swiata zaczely tanczyc to mega super hiper combo?

Hadugg
02-07-2009, 01:42
Pewnie ze lubie tanczyć, preferuję pogo

Gonzo
02-07-2009, 03:56
Głównie to tańczę byle jak po pijanemu na imprezie (tak wiem, że jestem fajny) ;).

W każdym razie z takich tańców o jakich mówisz to podoba mi się Melbourne Shuffle. Osobiście nie tańczę, ale sam taniec cieszy oko. Jest mega.

Milan ognia
02-07-2009, 09:30
Jak byłem mały tańczyłem w zespole tańca ludowego "Mali Gorzowiacy".
A teraz to pogo, e-pogo, cstylepogo, hardpogo, moonpogo, sunpogo, melbournepogo, starstylepogo i co tam jeszcze jest.

Erverse
02-07-2009, 10:37
Up. jeszcze tekstylepogo

Lasooch, nie przesadzaj, przeciez taki tekstyle, a chociazby starstyle to w ogole co innego, podobne jest tylko "skakanie".
A btw, o c-walku slyszy sie dopiero powyzej 13 lat, wiec chyba nie jest tak zle.
Pamietacie jak wyszedl ten taki od skutera, hm, jak to bylo? Co to wszystkie dzieci swiata zaczely tanczyc to mega super hiper combo?

No w sumie to masz rację, bo dopiero jak ma się 13 lat to w szkole cię o tym informują i mówią, by nie przekazywać tej tajemnej wiedzy młodszym.

Maldoryz
02-07-2009, 11:49
Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze nie zalapales, o co mi chodzi 0_o.

Mazur199
02-07-2009, 12:09
cwalk fajnie wyglada,te tekstyle i starstyle to dla techno mułów z deka : p

Wladca sedesu
02-07-2009, 15:47
ja tańcze
-Reggaeton
-Pereo
-Salse
hip hop jakoś mnie nie kręci, może dlatego że jest troche przereklamowany i żeby zabłysnąć trzeba na prawde dobrze to umiec

Zalgadis
02-07-2009, 17:20
Ja tańczę pomarańczę.
Kiedyś C-Walk, przeszło po 2 tyg. a umiałem dużo rzeczy.

Dj Fara0n
02-07-2009, 17:43
Ja umiem improwizować taniec (w zasadzie trudno to nazwać tańcem) tylko przy ciężkim disco polo.

Albertus
02-07-2009, 18:49
jak bylem mlodszy to lubilem z dziewczynami potanczyc , teraz mnie to jakos nie kreci. Nawet jak jestem pijany to musza mnie wyciagac na parkiet. No ale temat fajny , kazdy ma jakas pasje ktora rozwija.

gavreonien
02-07-2009, 21:38
A ja chodziłem do podstawówki, gdzie miałem zajęcia z tańców towarzyskich (różnych, lecz przede wszystkim klasycznych) przez 5 lat. Plus jeszcze 2 lata, tańczyłem w gimnazjum, raz brałem udział w zawodach nawet... Pojęcie o tańcu więc mam spore

Erhion
02-07-2009, 21:55
Jak o tańcu, to błagam, nie mówcie o tym wyrastającym jak grzyby po deszczu trylionie pseudotańców - x-walk'ów i y-style'ów, które się nieznacznie między sobą różnią i fascynują połowę dzieciarni niczym parkour.

Nie wiń dzieci, za nazywanie tańcem czegoś co nim nie jest.

Poza tym to nie wyrosło od tak sobie, jest zakorzenione w kulturach gangów z USA.

Mazur199
02-07-2009, 22:12
Nie wiń dzieci, za nazywanie tańcem czegoś co nim nie jest.

Poza tym to nie wyrosło od tak sobie, jest zakorzenione w kulturach gangów z USA.

lepiej dłubać słonecznik na przystanku

ozahalski
02-07-2009, 22:18
Pewnie ze lubie tanczyć, preferuję pogo

To widzimy się 10lipca w Gdyni w "Uchu", same punkowe kapele więc pogo gwarantowane ; >> 25zl bilet

Milan tez wbijaj ; D

@Łasy
Mówisz tak, jakbym nie zauważył ironii w jego poście ;)

Lasooch
02-07-2009, 22:59
Milan tez wbijaj ; D

Milusiowi daleko do punka, lol.

@Mazur: Nie lubię Cię, ale wyjątkowo się zgadzam. Lepiej, żeby dzieciaki tańczyły jakieś wygibasy niż syf robiły.

Wehrmacht
03-07-2009, 00:18
Nawet jak jestem pijany to musza mnie wyciagac na parkiet.

Dlaczego tak usilnie starasz się wylansić na menela? : /

Dr.Unknown
03-07-2009, 01:53
Jak się napiję, to mam komplet ruchów disco - w końcu na coś trzeba wyrwać.

Alanus Lutinum
03-07-2009, 11:24
Ja tańczę popping, tyle, że nie tak jak na filmach które umieściłem na forum, jestem o nieeeeebo lepszy jak na obecną chwilę :). (jak ktoś chce zobaczyć to pisać na PW)

Jak ktoś nie wie jak to wygląda to macie tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=wzpzvw1O_fU. Polska jest zacofana, bo nazywają to tutaj electric boogie i to jedyny kraj w którym tak to zwą (chyba w Rosji tak na to mówią jeszcze). Electric boogie to coś zupełnie innego, coś jakby zmodyfikowany i ograniczony popping. No i tym tańcem można coś osiągnąć, na całym świecie są organizowane zawody, warsztaty i zakładane szkoły (w polsce jest tylko jedna oficjalna, więcej nie znam), wyjątkiem jest Polska, w tym kraju ciężko cokolwiek zarobić na Poppingu przez nasze zacofanie, ale coraz więcej osób się tym jara i to jest dobre.

Maldoryz
03-07-2009, 14:10
Czyli upraszczajac: potrafisz walnac robota?
popp <3

qq2
03-07-2009, 18:22
Ja tam wszystkiego po trochu, ale tak ogólnie to staram się "ćwiczyć" Melbourne Shuffle. l;
Jednak kręci mnie też popping, bo to imho bardzo fajny taniec..

Erhion
05-07-2009, 17:17
lepiej dłubać słonecznik na przystanku

W ogóle nie załapałeś o co mi chodziło.

Thero
05-07-2009, 17:38
W ogóle nie załapałeś o co mi chodziło.
Wytłumacz, chętnie posłucham.

Erhion
05-07-2009, 17:46
Wytłumacz, chętnie posłucham.

Eh. Nie chodziło mi o to, że lepiej nic nie robić niż tańczyć - a tak to chyba zrozumiał Mazur 199. Lepsze to niż nic nie robienie.

Chodziło mi o to, że c-walk jest błędnie nazywany tańcem.

Maldoryz
05-07-2009, 18:09
Moglbys bardziej rozwinac mysl "c-walk nie jest tancem"? Nie rozumiem, dlaczego tak uwazasz.

Gelt
05-07-2009, 18:18
W sumie zależy o jakim c-walku mówisz.

Crip-Walk to raczej chód, stworzony przez gang Crips.
Crown-Walk to już nie tylko chód. Są tu także wykorzystywane ręce i ogólnie jest większy nacisk na styl.To bardziej przypomina taniec.

Erhion
05-07-2009, 18:56
W sumie zależy o jakim c-walku mówisz.

Crip-Walk to raczej chód, stworzony przez gang Crips.
Crown-Walk to już nie tylko chód. Są tu także wykorzystywane ręce i ogólnie jest większy nacisk na styl.To bardziej przypomina taniec.

Właśnie o to chodziło.

Inna sprawa czy ktoś rozróżnia te dwie rzeczy.

Maldoryz
05-07-2009, 19:49
A czy crip-walk to nie taniec? W pewien sposob na pewno, "taniec zwyciestwa". Jak mozna to inaczej nazwac?
Zapomniales o clown-walku, choc to juz moze byc odlam tego crowna.

Gelt
05-07-2009, 20:32
Crip walk na pewno nie jest tańcem. To raczej coś jak skakanie Indian wokół ognia.. Czy można to nazwać tańcem..?

Erhion
05-07-2009, 20:40
A czy crip-walk to nie taniec? W pewien sposob na pewno, "taniec zwyciestwa". Jak mozna to inaczej nazwac?
Zapomniales o clown-walku, choc to juz moze byc odlam tego crowna.

Nie zapomniałem.

Crip walk nie jest tańcem, sami członkowie gangu to mówią. Oraz Ci, którzy w nim byli i już nie są to powtarzają, że Crip-walk to nie taniec.

Maldoryz
05-07-2009, 20:50
Mozliwe. Nie sadze w tym temacie na tyle, aby dyskutowac : P.

metiu
05-07-2009, 23:44

Nie wiesz to się nie udzielaj najlepiej.

Ja nie tańczę bo nie umiem, nie mam do tego smykałki niestety.

I Crip-walk na pewno nie jest tańcem ;p